27 Eylül 2007 Perşembe

ŞEKER HAMURU KİMYASI: Jelatin, Agar Agar, Glikoz, Mısır Şurubu, Gliserin, Kitre....



Marshmallowlu şeker hamuru tarifim için buraya bakabilirsiniz.

Şeker hamuru (Fondant) ile ilgili aklımdaki sorulara yanıt vermek üzere internette biraz araştırma yaptım. Edindiğim bilgileri kısaca buraya linkleri ile beraber kopyalayıp, yapıştırdım. Oldukça karışık bir o kadarda merak uyandıran bir konuymuş. Sanki dipsiz bir kuyu....

Hepimizin korkulu rüyası jelatin ile başlayalım. Jelatin hakkında yazılanlar, gerçekten parmak ısırtan şeylerdi. Özellikle yerli ve yabancı dini siteler yerden yere vuruyorlar jelatini. Fakat biraz daha araştırınca vejeteryan jelatinlerin de olduğunu öğrendim. Bu vejetaryan jelatinlerin adı Agar Agar diye geçiyor. Neyse daha fazla ayrıntıya girmeden aşağıda genel olarak şeker hamurunda kullanılan maddeler ve kimyasallardan bahsedelim.


(16.02.2009 Güncellendi. 100% Helal jelatin. Now marka, aromasız, toz, sığır jelatinimi sipariş ettiğim site burada.)

Jelatin: Açık sarı kıvamda , suda çözünebilen ve hayvanlardan elde edilen pelte kıvamında, oda sıcaklığında katı hale geçen hayvansal bir protein...
Sözlük, EN Wikipedia


(26.11.08 Güncellendi: Örnek agar agar fotoğrafı
Pastalarınız için toz ve renksiz agar agar kullanmanızı tavsiye ederim.)

Agar Agar: Vejeteryan jelatin = Çin jelatini; deniz yosunundan elde ediliyor. Jelatine alternatif.
Sözlük, EN Wikipedia

Glikoz: Basit bir şeker olan glukoz (veya glikoz veya glükoz) yaşam için en önemli karbonhidratlardan biridir. Hücreler onu bir enerji kaynağı ve metabolik reaksiyonlarda bir ara ürün olarak kullanırlar.
(Glikoz şurubu: Pastacılıkta mısır şurubu yerine kullanılabilen şekerli sulu çözelti.)
TR Wikipedia, EN Wikipedia

Mısır Şurubu:
Nişastadan elde edilmii besleyici sakkaritlerin saflaştırılmış sulu çözeltisi. Mısır, patates, buğday nişastası, mısır şurubu hammaddesi olarak kullanılmaktadır. Ürün mısır şurubu ismini en büyük üretici olan ABD de hammadde olarak yaygın biçimde mısır kullanımından alır. Glikoz şurubu olarak da adlandırılırlar
Başlıca kullanım alanları : şekerleme sanayii, reçel ve marmelatlar, alkollu alkolsuz içecekler, fırıncılık ürünleri
Sözlük, EN Wikipedia

Gliserin:
Şurup kıvamındaki bu renksiz sıvı suda çözülebilmektedir. Hayvansal ve bitkisel yağ maddelerinin içinde bulunur. Tıpta yumuşatıcı olarak, endüstride sabun ve özel dokumaların yapımında kullanılır.
Sözlük, TR Wikipedia

Pudra Şekeri
Şekerin en ince çekilmiş halidir. Piyasada farklı çeşitlerde satılmaktadır, bunlar katkısız (pastacılıkta kullanılan) ve belirli oranlarda mısır nişastalı.
Celal Usta Pudra Şekerci

Kitre = Tylose-C= CMC powder
Gevenden çıkarılan bir tür zamk.
Ebru sanatında boya suyuna yapışkanlık vermek için kullanılan bir tür kimyasal
kitre, Anadolu'da yetişen, yabanı bir dikenin öz suyu olup, yapışma özelliği az olan bir zamk çeşididir.
Piyasada kitreyi toz şeklinde de satılıyor.
Sözlük

Mutfağımda tam bir pasta kimyageri gibi çalıştım, özendim ama bu şirin pasta yapımı için Wilton'ın hazır şeker hamurlarından kullandım. :) Doğruyu söylemek gerekirse hazır şeker hamuru kullanmak çok daha hoşuma gitti , hazır hamurla çalışırken hiç zorlanmadım. Pastamı kursta tamamladığım için malesef adım adım kek dekorasyon tekniklerini görüntüleyemedim. Umarım yakında şeker hamuru tarifim ve teknik resimlerle birlikte tekrar yazarım.
Şimdilik benden bu kadar! :)





Yarısı frambuazlı muzlu, yarısı sade muzlu pastanın sağ tarafı benim diğer tarafı eşimin oluyor. :)
Pandispanyamın temeli aynı, zamanlar edindiğin tecrübelerle kendi tarifimi oluşturmaya başladım. Uğruna şiirler yazdığım hayalimdeki pandispanya tarifime ulaşmak için daha çok çalışmam gerekli sanırım. :)

Pandispanya Malzemeleri:
* 4 yumurta oda sıcaklığında, beyazları sarıları ayrılmış
* Yarım + çeyrek bardak şeker (cup ~185 gr)
* Yarım + çeyrek bardak un (cup~ 90 gr)
* 1 paket şekerli vanilin
* 1 paket kabartma tozu
* 5-6 damla limon suyu

Hazırlanışı:

Küçük kare kek kalıbı yağlanıp, unlanır. Kek kalıbının altına da yağlı kağıt serilir.
Fırın ayarı 180 dereceye ayarlanır. Fırının içine ısıya dayanıklı küçük bir kapta su koyulur. (Buhar oluşması için.)

1. Geniş bir kapta, yarım bardak şeker ve yumurta sarıları açık sarı renk elde edinceye kadar mikser ile iyice çırpılır. Sonra içine vanilya ve limon damlaları eklenir.
2. Başka bir kapta yumurta beyazı kar gibi köpük oluncaya kadar mikser ile çırpılır. Daha sonra içine yavaşça çeyrek su bardağı şeker serpilir, çırpmaya devam edilir, sert köpük hazırlanır. Kap ters çevrildiği zaman köpük dökülmemelidir. (aşırı çırpmaktan kaçının, yumurta beyazları kuruyabilir)
3. Un ve kabartma tozu birbirine karıştırılıp, elekten geçirilir. Daha sonra yumurta sarısına unlu karışım ve yumurta beyazı 3 parti halinde yavaşça karıştırılır. Amaç köpüklere zarar vermeden hafifçe spatula yardım ile karıştırmaktır. Önce yumurta sarısına unun 1\3 ü, sonra yumurta beyazının 1\3 ü karıştırılır. Elinizdeki malzemeler bitinceye kadar sırasıyla yavaşça bu karıştırma işlemine devam edilir. Kek hamuru kalıba dökülür.
4. Önceden 180 derece sıcaklığa getirilmiş fırında 25-30 dk pişirilir. Batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar.
5. Kek fırından çıkınca kenarlarından ince bir bıçak hafifçe geçirilir, keke zarar vermeden, varsa evinizde soğuma teline (ızgara) ters çevirilir bekletilir. Soğuyunca ortadan ikiye bölünür, arası arzu ettiğiniz gibi süt ya da şerbetle ıslatılır.
6. Ben pastamın ara katını hazırladığım süt kreması, çikolata parçaları, meyveler ve çerezlerle süsledim. Böylece hem lezzet hemde pastama yükseklik kazandırdım. Afiyetle.

Size bol pastalı bol tatlı günler diliyorum.
Herkese şimdiden mutlu haftasonları
Sevgilerle

Not: Marshmallowlu şeker hamuru tarifim için buraya bakabilirsiniz.

22 Eylül 2007 Cumartesi

RAMAZAN GELDİ HOŞGELDİ: RAMAZAN MENÜSÜ



Ramazan menümüze ev yapımı tarhana çorbası ile başlamak istiyorum. :) Geçende el emeği göz nuru başka neler yapabilirim diye düşünürken, aklıma Türkiye'den ithal ettiğim ev tarhanası geldi. :) Dolapta öylece beni bekliyordu kullanılmaya hazır ve nazır olarak.
Yok artık daha neler! Tarhanayı da benim kurutup yaptığımı düşünmediniz umarım! :) he he he!

Tariflere geçmeden bir iki teşekkürüm var yazmak istediğim. Bildiğiniz gibi Yaman etkinlikler Türk Gecesi'nden sonra sevgili Süheyla ile devam ediyor. Beni kırmayıp bu mübarek ayda böyle güzel bir etkinliğe ev sahipliği yaptığı için Diyalog yemeklerine bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Sırada Minik Eller var; sevgili Selen de müthiş bir etkinliğe imza atmaya hazırlanıyor. Bizim yaratıcılığımızı sınayacak çok farklı, eğlenceli bir etkinlik olacağa benziyor. Şimdiden kolay gelsin bayanlar....

Ramazan geldi hoşgeldi için hazırladığım menü de;
Tarhana Çorbası
Hazırlanışı:
Bir orta boy tencereye yaklaşık 4 büyük su bardağı soğuk su koyulur. İçine hazır olarak satılan ev tarhanasından 3 tepeleme yemek kaşığı kadar tarhana ilave edilir, biraz zeytinyağı ve tuz ( benim kullandığım ev tarhanası tuzsuz oluyor) serpilir. Kısık ateşte kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Arzuya göre salça ve diğer sevdiğiniz baharatlarla da tatlandırabilirsiniz.

(Tarhanam bitmesin diye biraz un ve salça ekleyerek yukarıdaki tariften malzeme çalmış olabilirim. Resimdekinden daha koyu kıvamlı bir tarhana çorbası her zaman tercihimdir. :))))



Ali Nazik:
Malzemeler:
3 büyük patlıcan
Yogurt( arzuya göre sarımsaklı)

Köfte için;
250 gr köftelik kıyma
2 su bardağı çekilmiş ekmek içi
1 yumurta
1 büyük kuru soğan (ince doğranmış)
Bir avuç ince doğranmış maydonoz
Karabiber, kırmızı biber, kekik, tuz

Hazırlanışı:
1. Öncelikle 3 büyük patlıcan pijama deseni şeklinde soyulur, küp küp doğranır, tepsiye dizilir, biraz zeytinyağı ve tuz serpilir, iyice közleninceye kadar fırınlanır.
2. Köftelik malzemelerin hepsi birbiri ile iyice karıştırılıp, yoğurulur. Elinizle sekil verilip, çok az yağda kızartılır. (Yuvarlak şekil vermeyiniz, az yağda kızartması zor oluyormuş.:)
3. Közlenen patlıcanlar yoğurtla karıştırılır. Üzerine köfteler dizilir. Kırmızı toz biber az yağda hafifçe kızdırılıp köftelerin üzerine dökülür.



Yaprak sarmasının yeri bambaşkadır mutfağımda. Eşim ailemle tanışmaya ilk geldiğinde de ona sarma yapmıştım. İstanbul'da yaşadığım ilk büyük deneyimdi. "Boğulacaksan büyük denizde boğul" diyerek, anneciğimin talimatları üzerine ilk sarmamı yapmıştım. Kimsenin yardım etmesini istememiştim, gecenin ilerleyen saatlerinde her ne kadar pişman olsamda azimle görevimi sonlandırmıştım.

Şimdi ise daha önceki tecrübelerime dayanarak, bir kerelik 2 kişilik yaprak sardım. Nasıl güzel bir lezzettir bu, sevmeyeni yoktur herhalde..:)
Her hanım gibi bende sarmanın çok zahmetli olduğunu düşünüyorum. Yemeside bir o kadar kolay. Yaprak sarmasının tarifini Portakal ağacından aldım. Sevgili Hatice'nin bu tarifi de yine çok güzel. Orjinal tarif burada.



Özellikle sahur için vazgeçilmez lezzetlerden biridir börekler. Bizim evde her defasında ne kadar az börek pişirdiğim şikayetleri alırım. Ne kadar çok yaparsam yapayım, yetmeyen, bir parça bile artmayan tek şey börektir! :)
Ispanaklı peynirli börekler benim favorim olduğu için sık sık yaparım. Tarifi daha önce vermiştim buradan bakabilirsiniz.
Afiyetle

Herkese iyi haftasonları dilerim.
Sevgilerle

15 Eylül 2007 Cumartesi

Ye# 26 Mezelerin Anası: Ev Yapımı Peynir



Ben peyniri mezelerin anası olarak tanımlıyorum. Yani bilhassa kendim evde peynir yaptım diye demiyorum ama peynir, meze olma özelliğini sofrada tek başına sağlayabilen nadire bir lezzettir. :)) Bu ayın YE# etkinlik ev sahibesi Cafe Gusto'dan Serpil de sayfasında daha birbirinden güzel mezeler ve aperatifler sunmaya hazırlanıyor. Ona şimdiden kolaylıklar diliyorum.

Ben de karınca kararınca peynir topumla etkinliğe katılmak istedim. :) Evde yoğurt ve ekmek denemelerinden sonra birde peynir yapalım istedim. Tutar mı tutmaz mı derken güzel bir "Lor Peyniri" hazırladım. İlk denemem gayet başarılıydı, tarifi Hanımlar.com'dan aldım. Size de tavsiye ediyorum, özellikle yurtdışında yaşayıp, lor peyniri bulamayan arkadaşlar bu tarifi kaçırmasın. Ana malzemeyi uğraştım yaptım huzurlarınıza sunuyorum, artık bir kalıp peyniri sade kahvaltılık mı yaparsınız, hem peynirini hemde peynir suyunu kullanıp börek poğaça mı yaparsınız size kalmış, afiyetle! :)

Herkese iyi haftasonları ve
Hayırlı Ramazanlar dilerim!

Not: Tarife buradan ulaşabilirsiniz fakat bende en kısa zamanda sayfama bu güzel tarifi ekleyeceğim. Eklemek istediğim bir başka tarifte Frambuazlı Çikolatalı Browni Pasta! Tarif yazma ve blog ziyaretlerimde aksamalar olduğunun farkındayım, şimdiden özür dilerim.

10 Eylül 2007 Pazartesi

KARINCA KARARINCA DOĞUM GÜNÜM VE YILDÖNÜMÜ



Evimi karıncalar bastı desem.
Bir geceliğine izinsiz yatılı misafirim olmuşlar, ruhum duymamış desem. Şeker yemekten bir enerjik olmuşlar ki şaşarsınız desem! İnanır mısınız bana?

İster inanın ister inanmayın, evimi daha doğrusu pasta süslemesi yaptığım masamı karıncalar istila etti. Utanmamışlar tüm gece evimde şekerleme partisi vermişler.

Hayvancıklar kendilerinden geçmişler buttercream icing yerken, onları sabah farkettiğim zaman, çığlık atmamak için kendimi zor tutum. Eşim farketmiş olsaydı her halde eve hiç bir pasta malzemesi sokmazdı bir daha. Hemen o telaşla bir temizlik yaptım, ben temizledikçe onlar bir delik bulup çıkıyorlardı. Çıldırmışlar sağa sola koşturuyorlardı. İnsan huylanıyor sanki üzerimde geziniyorlardı bi ara.. ıııgh! :) Şimdi bile bir tuhaf oldum. :)
Ama onların bu şeker ziyafetleri başladığı günün ertesi çok acı bitti.
Karıncalar nasıl evime geldiler bilmiyorum ama onları "Cennet turizmi" ile cennete yolcu ettim. :)) Şimdi onlar mutlu ben mutluyum! Sen çok yaşa "Raid haşarat savar"!

Annem "karınca kısmettir" der! İyi güzel de istemem ben öyle kısmet ki, varsın olmasın. Pasta kursuma bile bir iki tanesini yanımda götürmüşüm, Allahtan hoca çok doğal karşıladı. Onda da ara sıra çıkıyormuş. He he he! :) Biz usta - çırak karıncalı köyün kavalcıları olduk...:))))

Böyle karıncalı bir hafta içinde, bizde karınca kararınca hem doğum günümü hem de eşimle 1. evlilik yıldönümümüzü kutladık! :)
Çok keyifli bir doğum günü ve yıldönümü geçirdim eşimle başbaşa! Diğer günlerden çok farkı değildi. Sanırım ben her gün yeniden doğuyorum, her gün hediye alıyorum ve eşimle her gün yeniden evleniyorum.:) Her günümüz sanki bir kutlamadır bizim. Tütütü maşallah, nazar değmesin inşallah!
ELEM TERE FİŞ KEM GÖZLERE ŞİŞ! :p :))


"Frambuazlı Çikolatalı Pasta"

Cumartesi günü eşimle birlikte hazırladığım doğum günü pastam ve kurabiye paketimle karşınızdayım!
Pastamı özel olarak frambuazlı çikolatalı browni lezzetinde hazırladık, erimiş çikolata ve frambuaz ile ara katı zenginleştirdik. Bu arada eskimiş sepet pastamdan da truff yapmaya karar verdim eee 2. el bir pastadan doğum günü pastası çıkmazdı değil mi? ;)

Kurabiye paketim için de zamanla biriktirdiğim bazı malzemeleri ve fikirlerimi ortaya çıkarıp, pasta hocamdan aldığım destekle bunların hepsini birleştirdim, hoş bir paket hazırlayıp kendime hediyelik yaptım. :)
Umarım bu yazımla da size hoş fikirler sunabilmişimdir.

Herkese Sevgiler
İyi haftalar






Kurabiye Paketi

4 Eylül 2007 Salı

SEPET PASTA YAPIMI




Sizin için evde " sepet yapımı" özel çekimi yaptım, eşimden rica ettim, ben yaparken çeksin diye. Ama benim talimatlarımdan sıkılıp kaçtı.
- tam ben kremayı sıkarken çek!
-öyle değil!
-bak şimdide gölge oldu, derken adamım haklı olarak çekti gitti! Sonra iş başa düştü, ellerim biraz yağlı olduğu için güzel çekim yapamadım ama sepet yapma tekniği adım adım eksiksiz olarak aşağıdadır eğer resimleri takip ederseniz mükemmel sonuç sizi bekliyor. :)

SEPET PASTA

Süsleme teknikleri:
Sepet ve çiçekler

Süsleme araç gereçleri:
Uç no: 47 (Sepet için)
Renk: beyaz
Diğer: Kağıt, kalem, cetvel, bant ve streç (Sepet yapımı için öncelikle aşağıdaki gibi bir düzenek kurup, pratik yapmanızı tavsiye ederim, tekniği öğrenince kolaylıkla kek üzerine sepet yapabilirsiniz.)

Süsleme kreması:
Orta kıvamlı buttercream icing (yağlı krema)

Sepetin kreması için, Güllü pastadaki "orta kıvamlı yağlı krema" tarifini uyguladım. Ayrıntılara buradan ulaşabilirsiniz.

Pandispanya tarifi:
Her zaman hazırladığım pandispanya ile kekimi iki küçük oval kalıpta pişirdim. Kek unu yerine normal un, orjınal tarife ilave olarak da 1 paket kabartma tozu, 5-6 limon suyu damlası kullandım. Kek pişerken de bir küçük su dolu ısıya dayanıklı kabı fırında bulunduruyorum.

(Resimdeki bardakta kahve var, uzun çalışmalar için birebirdir.:)












































































































































































































Sepet yaparken öyle bir nokta yakalıyorsunuz ki; devam etmek durmaktan daha kolay oluyor! :)





Herkese iyi haftalar dilerim
Sevgilerle

2 Eylül 2007 Pazar

Türk Gecesi Final ve Lezzet Durakları


Türk Gecesi'nin sonuna geldik.
Biraz hüzünlüyüm, galiba o yüzden olsa gerek hüzünlü bir parça seçtim. Türk Gecesine kıpır kıpır başlamıştık ama özümüze uygun bir müzikle sonlandırmak istedim geceyi. Ayrılıklar sanal da olsa acıklı oluyor.

Türk Gecesi'ni ilan ettiğim günden itibaren desteğinizi bir gün dahi hiç eksik etmediniz benden. Tariflerinizi duygularınızı paylaştınız. Türk Gecesi, zafer gecesi dediniz kalbimi fethettiniz. Bir gecelik eğlence dev bir şölene dönüştü, benim gözümde gün geçtikçe devleşti. Bir gecelik dediğimiz etkinlik çok kısa bir sürede, yeni bir etkinlikler zinciri oluverdi.

Birlikten güç doğarmış, bunu kanıtladık. Tarifler bir araya gelince nasıl lezzetine lezzet kattılar değil mi? Ben sadece küçük bir gece düzenledim ama bu bile yetti Türk mutfağımla, kültürümle, müziğimle ve lezzetli mekanlarımla gurur duymaya. Duygulanmamak elde değil. Hepinizi çok seviyorum. Ben bunun üzerine içerim arkadaş. Hadi bir gecede "Fasıl Gecesi" düzenleyelim, ne dersiniz? Artık Ramazandan sonra...:)

Şimdi geldik devir teslim zamanına, Selen' in deyimiyle, bayrağı Süheyla' ya veriyorum. Sevgili Süheyla mübarek Ramazan ayında çok güzel bir etkinlik yapmaya hazırlanıyor. Kendisine kolaylıklar diliyorum. Ayrıntılara buradan ulaşabilirsiniz.

Gecemizin onur konukları Ömer Faruk Tekbilek ve Anadolu Ateşi oldular. İzin almadan pek çok resimler ekledim Lezzet durağına, artık bir eksiğim hatam olduysa affola!

Tüm katılımcı arkadaşlara yine yeniden sonsuz teşekkürler.
Sevgilerle

Tahminim resmi görünce tarifin kime ait olduğunu çoğunuz anlamışsınızdır. Sevgili Süheyla'nın bu güzel tavuk kebabı Türk Gecesi'ne logo, pek çok siteye de konuk oldu. Herşey için çok teşekkürler Diyalog yemekleri...:)
http://diyalogyemekleri.blogspot.com/2007/08/trk-gecesi.html Istanbul

Muhteremle Afiyetle, bize Kastamonu meşhur etli ekmeğinden göndermiş. Bu güzel ekmeğin tarifine sayfasında harika resimler eşlik ediyor. Ellerinize sağlık Muhterem hanım. Bende size işlerinizde kolaylıklar dilerim. Istanbul
http://muhteremleafiyetle.blogcu.com/4054696/

Sevgili Münevver hanım-Nane ve Limon, sunumu nefis bir bamya dizmesi hazırlamış, eminim lezzeti de harikadır. Bir bamya sever olarak hiç böyle köfteli bir dizme yememiştim. Ellerinize sağlık. Türk Gecesi'ne renk kattınız.
http://nanevelimon.blogspot.com/2007/08/trk-gecesi-bamya-dizmesi.html Istanbul

Sevgili Selen'den beklenen cin fikirli tarifler bir türlü gelmedi. :) Ama biliyor musunuz ben hamsili pilavı çok severim, şimdiye kadar hiç tadına bakmasam da hamsinin ve pilavın mükemmel bir lezzet çıkaracağını tahmin ediyorum. Selenciğim sana hiç kırılır mıyım canım, sen bi tanesin, zaten senin etinden sütünden yararlanıyorum. Aslın sen bana kırılma :P Hamsili pilavda göndermişsin bundan iyisi can sağlığı. Ellerine sağlık.
http://yanya-evenez.blogspot.com/2007/03/gkeden-hamsi-pilav.html


Minik Kuş yuvasına döndü, kısa bir tatil yapmışta olsa hasret giderdi anavatanda!
Ayağının tozuyla anneciğinin hazırladığı Malatya usülü lahana köftesi göndermiş bize. Sizden iyi olmasın Ortağımı pek severim. Bu güzel tarif, desteğin ve de ingilizce çeviri yardımlarından dolayı çok teşekkürler.
http://kusunmutfagi.blogspot.com/2007/08/turk-gecesi-ve-lahana-koftesi.htmlBizim pastane Zinnur'dan aldığım ikinci güzel süprizde bu kandil simitleri oldu. Tadı da anlamı da bambaşkadır kandil simitlerinin. Türk Gecesi'ne katılımınızdan dolayı çok teşekkürler. Ellerinize sağlık.
http://bizimpastane.blogspot.com/2007/08/turk-gecesi-kandil-halkasi.html

Lalem öyle güzel bir Türk Gecesi yazısı hazırlamış, tarifler göndermiş, bir dansöz bir de bayrak resmi bulmuş ki beni ayrıca mutlu etti. Desteği için ne kadar teşekkür etsem azdır.
Eşine acil sifalar diliyor. Güzel haberlerle aramıza dönmeni bekliyorum.
Bayram tatlısı, katmer, Fırında patlıcan oturtma, cantık tava lokumu
http://laledensecmeler.blogspot.com/2007/08/etkinlik-01-trk-gecesi.html

Birbirinden güzel tarifler geldi Ganne'den! Türk mutfağının en severek yapılan lezzetleri bunlar. Tariflerin yayına gelmesi biraz gecikti, kusura bakma canım. Bu güzel tarifler için çok teşekkürler. Fırında köfteli patlıcan, karnıyarık, İzmir köfte
http://gannepisiriyor.blogspot.com/


Pastacı papatyalar modern Türk yemeklerinden tost ve pasta göndermiş bize. Pastası "Türk Gecesi kutlama pastası" olduğu için beni çok mutlu etti, sevgili İlkay'a buradan teşekkürlerimi sunuyorum. Ellerine sağlık.
http://pastacipapatyalar.blogspot.com/


Kaynaklar: İstanbul Fotoğrafları, Maxionline, Kocaeli Resimleri, Kayseri,
Ankara Ata Kule, Şirince,
Related Posts with Thumbnails