23 Kasım 2008 Pazar

Dinozorlu Pasta ve Balonlu Cikolata

Dinosaurs Cake

" Thank you so much for the wonderful cake that you designed and made for Haley’s 5th Birthday party. It was the centerpiece of the event and everyone marveled over its’ beauty and then it’s taste. I could have eaten the whole thing myself!
...You are very talented and I wish you the best in your business. "

Debora Wilson


sugar allosaurus

sugar protoceratops

sugar apatosaurus



butik dogum gunu cikolatasi

18 Kasım 2008 Salı

12 Kasım 2008 Çarşamba

Yeniden Notter School Pastacılık Okulu



Dün Notter School Pastacılık okulun'dan bir hatırlatma emailli aldım.."14-16 Kasım tarihleri arasında "Food Network Cakes" kursunuz var, bekliyoruz!" Bir anda günlerdir süre gelen sevincime sevinç eklendi. Yeniden Notter School'un o muhteşem havasına dahil olacağım ve yeni şeyler öğreneceğim için karnıma sancılar girdi. Sonra gözüm benimle birlikte kursa dahil olan diğer 10 kişinin email adresine takıldı. Emaillerdeki isimler şef unvanı ile başlıyor cake studio, pastry shop diye devam ediyordu.
Hemen google'dan isimleri aramaya başladım ve sınıf arkadaşlarımı önceden tanıma fırsatını yakaladım. Hemen hemen hepsinin bir pastacılık geçmişi olduğunu ve zaten hali hazırda düğün pastaları üreten birer shopları olduğunu öğrendim. Kimisi ödüllü pastacı. Öğrenmekle iyi mi ettim bilemedim, birden tüm motivasyonumu yitirdim. Kendimi her zaman acemi pastacı olarak hissetmişimdir, gördüklerim beni şaşırtmadı ve iyiden iyiye tıfıllaştım..Korktum...Cesaretimi yitirdim..Colette Peters'la olan "Advanced cakes" eğitimin aklıma geldi. Tabi o zaman neyle karşılaşacağımı bilmediğim için çok rahattım. Sınıfta benle birlikte bir iki kişi daha acemiydi ya da öyle görüntü veriyorduk. Diğerleri profesyonel pastacıydı. Bakmayın pastamın duruşuna, güzelliğine 3 günde ancak çıkartabilmiştim.
Aslında öyle çok da orjinal değildi, yanımda oturan bayanın çalışmasına bakınca. Birde herkesin Chef önlüğü vardı. Hani şu hakim yaka beyaz önlükler, üzerlerinde restaurantların,pastanelerin ve şeflerin isimleri yazılı. Ben garip kuş; beyaz gömleği giyip, beyaz mutfak önlüğünü kıvırıp durumu kurtarmaya çalışan. Bu sefer Notter Schoola gider gitmez kaç para olursa olsun kendime bir şef önlüğü edineceğim. :)

Sanki Food Network Cake Challenge'a ben katılabileceğim, sanki yarışmacı olacağım da benim neyime bu kursu almak. Chef Ewald'ın çikolata kursu vardı ona katılsaydım daha iyi olurdu. Zaten butik çikolatalara takmış durumdayım, A'dan Z'ye çikolata yapımını gerçek bir ustanın elinden öğrenirdim. Ne bileyim kursa katılanların bu yarışma için hazırlandıklarını ya da onu hedeflediklerini. Belki de ben yanılıyorumdur...




Artık geri dönüşü yok!
Bana bol şans dileyin! :{

10 Kasım 2008 Pazartesi

Butik Çikolata









Eminim aranızda çanta ve ayakkabı tutkunları vardır. Ben de bu ikisini çok severim ama öyle annem ve ablam gibi seçici ve zevkli değilimdir. Ablamın aldığı bir ayakkabının aynısının bir numara büyüğünü almaya her zaman hazırımdır...:)

Fotoğraftakiler hem çanta hem ayakkabı hem de çikolata tutkunu bir bayan için. Doğum gününde misafirlerine bu çikolatalardan hediye etmek istedi. Daha önce kızı için düğün, torunu içinde cadılar bayramı çikolatalarını hazırlamıştım. Kendisi çikolata renkli, çikolata gibi tatlı bir bayan...Ona şimdiden mutlu yıllar dilerim...

Butik çikolata yapımı ile ilgili detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

6 Kasım 2008 Perşembe

SONBAHAR















"Sonbahar Pastası...
Onun üzeri de bir hüzün kaplı...
Ama tadı aroması bambaşka...
Rengi dokusu havası nefis..."







































Not: Kabak şeklindeki pastamızı buradaki göğüsleri yaptığım kek kalıpları ile hazırladım. Wilton'un çok amaçlı olan bu mini futbol kek kalıpları yuvarlak olan her şeyde kullanılabilir. Böylece keki tıraşlamaya da gerek kalmaz.. Şimdiden göğüs, kabak vs yaptım ama asıl amacı olan top yapmak kısmet olmadı. Alırsanız çok memnun kalırsınız.

2 Kasım 2008 Pazar

ŞEKER HAMURU YE















































Bu etkinlik adamı şeker komasına sokar! :)

Rengarenk, cıvıl cıvıl, çok tatlı bir etkinlik yaşadık hep birlikte, bunun için size çok teşekkür ederim. Bu sayfada birbirinden güzel şeker hamurlu pasta, kurabiye ve figürleriniz var ama daha fazlası için lütfen fotoğrafların üzerine tıklayın.

Etkinliğe katılamayan ve şeker hamuruyla pasta kurabiye yapmaya henüz cesaret edemeyen pek çok arkadaşın da olduğunu biliyorum. Dilerim bir gün herkes bu şekerden dünyanın tadına bakabilir ve ne kadar mutluluk verici bir uğraş olduğunu hisseder.

İşte mutluluğun bir sırrı da bu sayfada toplandı.

Herkese paylaşımlarından dolayı bir kez daha kucak dolusu teşekkürler ediyor, sevgilerimi gönderiyorum.

Not: Linkler üzerinde hata ya da her hangi bir yanlışım varsa lütfen uyarın.
Henüz tarifi elime ulaşmayan ya da cevap alamayan arkadaşlarda tekrar email gönderirlerse çok sevinirim..Şimdiden aksaklıklar için çok özür dilerim..
Related Posts with Thumbnails