30 Temmuz 2009 Perşembe

Gösteri Çikolatası 1 (Chocolate Showpiece)

Chocolate Showpiece

Gösteri Çikolatası

Çok doluyum! Çikolata hakkında bilgi, birikim ve deneyimlerim üç günde artık aklıma yüreğime sığmaz oldu.

Ayse Yaman

29 Temmuz 2009
Notter School of Pastry Arts
Chocolate Essentials and Trends with Ewald Notter



19 Temmuz 2009 Pazar

Posta Kutulu Evlilik Yıldönümü Pastası

Mail box anniversary cake

Evlilik Yildonumu Pastasi

Jaquie için daha önceden ayakkabılı pasta ve leylek şeklinde hoşgeldin bebek pastası hazırlamıştım. Bu seferki pasta da onun 1. evlilik yıldönümü ve yeni aldıkları evin kutlama partisi içindi. Jaquienin en önemli isteği pastanın üzerinde evi simgeleyen bir posta kutusunun olmasıydı. Durum böyle olunca ortaya hem klasik hem de modern konseptli bir pasta çıktı.

Pastayı hazırlarken genç de bir yardımcım vardı. Sevgili Annisa bir pasta sever aynı zamanda benim blog sayfamın da takipçisi. Böyle hevesli olduğunu görünce "hadi haftasonu bize gel, pasta hazırlıycam, yardım edersin" dedim. Severek kabul etti. Pastanın üzerindeki tüm yazıları Annisa yazdı. Yazı yazmak hele de ingilizce yazmak benim için bazen çok el oyalayıcı ve sıkıcı olabiliyor. Bu durumdan beni kurtardığı için ona çok teşekkür ederim. Her zaman ziyaretini bekliyorum. Umarım pasta sevgin hiç bitmez. ;)

Mail box anniversary cake

Herkese güzel bir hafta dilerim...

14 Temmuz 2009 Salı

Göz Farlı Butik Pasta

Eye shadow theme cake

Gum paste figure

Makyaj temali butik pasta

Pasta yapmaya ilk başladığım zamanlarda tanışmıştım Gülcanla. İlk pastalarımdan birini de onun güzel şirinleri için hazırlamıştım. Sağolsun o da beni tüm arkadaşlarıyla tanıştırıp burada çok güzel bir Türk topluluğu içinde olmamı sağladı.
Gecenin diğer süpriz pastası da onun doğum günü içindi. Çok cana yakın, bakımlı, makyajı ve küpeleri eksik olmayan bu güzel arkadaşımızın doğum günü pastası da işte böyle sade ve şıktı ;)





Şeker hanımlar tekrar nice mutlu sağlıklı seneler size...

Herkese sevgilerimle

12 Temmuz 2009 Pazar

Spa masaji pastasi

Spa massage cake

Spa masaji pastasi

Spa masajlı pasta Ezgi arkadaşımızın doğum günü pastasıydı. Sevgili Banu ve Emine'nin organizasyonu ile Ezgiye süpriz bir kutlama hazırlandı. Banu pastanın konusunu, spa masajlı olma fikrini önerince ortaya şeker bir kız ve masaj keyfi çıktı. ;)

Gecenin ilk süpriz pastasıyla karşınızdayım. Sevgili Ezgi arkadaşımıza nice sağlıklı mutlu seneler dilerim. Bu güzel geceyi yaşatan tüm arkadaşlarıma yürekten teşekkürler, sevgiler....



7 Temmuz 2009 Salı

Çikolata Maceralarım devam ediyor...

Baby Shower Lollipop Baskets

En son bir delilik daha yapıp Notter School'un Chef Ewald çikolata kursuna yazıldım. Sayfaya giderseniz sakın kursun ücretine bakmayın ama..;) Günlerdir düşünüyorum iyi mi yaptım kötü mü diye. Yatırım yatırım diyip kendimi teselli ediyorum. İçimden bir ses git git diyor, kendimi tutamıyorum, aklımdan çıkmıyor, abartıyormuyum diyorum, ayaklarım yere hiç basmıyor, çocuk gibiyim. Nasıl bir istekse gece geç saatlerde olan bu kursa yazdırdı beni.
Yaptığım butik çikolataları çok seviyorum ama artık çıtayı yükseltmeye hazırım. Evde kendi kendime olmuyor. Kitaplardan okuyarak öğrenecekmişim gibi gelmiyor. İlla o çikolata kursuna gitmek istiyorum. Ah ah benim deli yüreğim. Yaşım 30'a yaklaşıyor bunca emek, eğitim bunca masrafın hayallerimdeki yeri doldurmayacağından korkuyorum ama deniyorum..Hayırlısı olur inşallah...

Tahmin ederseniz ki ben yine çok heyecanlıyım, yüreğim ağzımda kurs gününü bekliyorum. İnşallah bir aksilik çıkmazsa ayrıntıları ancak önümüzdeki aya paylaşabileceğim.



Gelelim sayfamdaki bu şirin çikolatacıklara; bu çikolata sepeti sevgili Tuğçe arkadaşımızın yeni doğan minik bebeği Eren içindi. Allah sağlıkla mutlulukla büyütmek kısmet etsin.

Tuğçeye ve ailesine sağlıklı mutlu şeker gibi uzun ömürler dilerim..

Related Posts with Thumbnails