29 Mart 2010 Pazartesi

Beşiktaşlı Mühendis Pastası

Football Fan Cake


Orlando'da çok şeker bir arkadaşla tanışmıştım.
Tam kafa dengim diyebileceğim birini bulmuştum ki taşındık.
Beşiktaş sevgisi ve mühendis figürlü bu pastamı sevgili Yelda'nın eşinin doğum günü için hazırlamıştım. Yelda'nın pasta üzerinde hayal ettikleri benin yaptıklarımla sınırlı değildi. Eşi hakkında çok hoş başka ayrıntılar da vardı fakat oldukça yoğun bir haftasonu olduğu için daha sade bir tasarım hazırladım. Ayrıca beni o yoğunluğum ve dağınıklığım içinde mutfağımda çalışırken gören tek kişidir kendisi.;)
Dilerim yolu yeniden New York taraflarına düşer ve tekrar görüşme fırsatımız olur. Ona eşiyle birlikte nice güzel güneşli günler diliyorum sağlık ve mutlulukla..
Sevgiyle

Engineer Gumpaste Figure

Beşiktaş Sevgisi

25 Mart 2010 Perşembe

Filli ve Texas Pasta

indian elephant cake

Umarım bu çatlak derili filli pastam manzaranızı bozmamıştır. Aksilik işte akşam geç saatlerde teslim ettiğim bir pasta olunca filimin fotoğrafları da kötü çıktı. Ama üzerinde öyle çok emeğim varki yayınlamazsam da olmazdı.
Pastam Amerikalı grubumun fil sever arkadaşlarının 50. yaş günü partisi içindi. Çizgi film karakteri gibi sevimli bir fil istenmeyince ortaya bu tarz bir çalışma çıktı.

İlk defa yenilebilir mücevher kullandım..Mücevherlerimi ben beyaz çikolatadan hazırladım. Siz isterseniz şekerden de yapabilirsiniz. Kullandığım kalıplar aşağıda...Google da "edible jewel molds" diye ararsanız çıkar.

edible jewels



































texas cake

edible jewels

Filli pastam beğenilince benden birde Texas pastası istediler..
Bu onlar için yaptığım son pastaydı. Jaquie pastasını alıp giderken çok üzgündü.
Ben de en iyi müşterimi kaybettiğim için üzgündüm..Birlikte çok güzel bir ekip olmuştuk..Çikolata renkli bu güzel Amerikalıları da tanıdığım için çok şanslıydım...

Herkese sevgiler

21 Mart 2010 Pazar

HAYIRLI OLSUN PASTASI

house warming cake

 Hayırlı Olsun Pastası

yeni ev hediyesi

Orlando'dan taşındık..:(
Princeton'a geldik.
Florida'nın sıcak pırıl pırıl havasını, güzel arkadaşlarını, evimizi ve tabii müşterilerimi bıraktık New Jersey'de herşeye sıfırdan başlamaya hazırlanıyoruz.
Bakalım buraları da Orlando gibi sevecekmiyiz.

Son olarak tam bu konuya uygun bir pasta var elimde. Yukarıda gördüğünüz pastayı taşınmadan önce sevgili Derya ve Murat arkadaşımızın house warming partisi için hazırlamıştım. Eviniz hayırlı olsun pastasıydı. Bu güzel çiftte yeni evlerinde sağlıklı mutlu günler diliyorum..ve tabii bize de..:) Onları ve Orlando'yu özleyeceğim...

Herkese sağlık dolu mutlu haftalar..
Related Posts with Thumbnails