tag:blogger.com,1999:blog-9032820891317806323.post5590394205703487593..comments2024-01-02T23:42:00.146-05:00Comments on AYSE YAMAN Butik Pasta ve Çikolatalar: SEPET PASTA YAPIMIayseyamanhttp://www.blogger.com/profile/10042204449510358811noreply@blogger.comBlogger72125tag:blogger.com,1999:blog-9032820891317806323.post-15974838772474485552008-07-02T13:33:00.000-04:002008-07-02T13:33:00.000-04:00çok güzel bi anlatım olmuş anlamadığım tek yer doğ...çok güzel bi anlatım olmuş anlamadığım tek yer doğrusu anlamadığım deildi kafamın karıştığı dielim bu sepeti pastanın üzerine nasıl transfer ediyoruz acaba ??Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9032820891317806323.post-59284071129485929592008-03-17T11:10:00.000-04:002008-03-17T11:10:00.000-04:00ay cokmu soru sordum ne :( peki bu aralar kac cm ?...ay cokmu soru sordum ne :( peki bu aralar kac cm ? <BR/><BR/>Insallah son sorum olur ya :) pardon:)Aynurhttps://www.blogger.com/profile/04145714079850908183noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9032820891317806323.post-77492149987245818012008-03-17T11:02:00.000-04:002008-03-17T11:02:00.000-04:00ee hadi sepeti anladik diyelimki o örguyu nasil ya...ee hadi sepeti anladik diyelimki o örguyu nasil yaptiniz:) süper olmus emeginize saglik epey ugrasmissiniz<BR/><BR/>selamlar<BR/><BR/>www.aynurdantarifler.blogspot.comAynurhttps://www.blogger.com/profile/04145714079850908183noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9032820891317806323.post-26073420450207099222008-02-06T07:31:00.000-05:002008-02-06T07:31:00.000-05:00detaylar ve espirili anlatımlarınızla gerçekten bl...detaylar ve espirili anlatımlarınızla gerçekten bloğunuzda olmaktan büyük keyif aldım harikasınız sizi tebrik ederimaysuhttps://www.blogger.com/profile/13731611433569170776noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9032820891317806323.post-80335379559226672162008-02-03T03:24:00.000-05:002008-02-03T03:24:00.000-05:00Ben de yaspasta yapmayi ve suslemeyi cok seviyorum...Ben de yaspasta yapmayi ve suslemeyi cok seviyorum ama benim kursa gitme imkanim yok bu ayrintili yaziniz ve resimlerinis icin tesekkurler ,cok aydinlatici oldu,Ayrica ellerinize saglik görünü muhtesemÖzlem Ceylanhttps://www.blogger.com/profile/15400162985876195139noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9032820891317806323.post-7703285377846735042007-11-13T15:32:00.000-05:002007-11-13T15:32:00.000-05:00ayşem cevabını harfiyen okudum. 20 cm lik kalıpta ...ayşem cevabını harfiyen okudum. 20 cm lik kalıpta hazırlarım pastamı. artık top sende, ben beklemedeyim...artık ben kağıt üstünde çalışmalara başlayayım pratik olsun benim için. tabi kızımın çook ilgisini çekecek bu çalışma...durumu gözümde canlandırıyorumda pek eğleneceğiz :-))Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02566716746207412947noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9032820891317806323.post-58307459591092088612007-11-13T14:21:00.000-05:002007-11-13T14:21:00.000-05:00Yeşil kiwim çok tatlısın sen de, sitemde dolaşıyor...Yeşil kiwim çok tatlısın sen de, sitemde dolaşıyorsun sanırım, iyi gezmeler...<BR/>Canim bu bilgileri saklayipta mezarami götüreceğim ayol,töbe töbe! :)...canım sorunun cevabını "süsleme araç gereçleri" kısmında vermişim...<BR/>(Sepet yapımı için öncelikle aşağıdaki gibi bir düzenek kurup, pratik yapmanızı tavsiye ederim, tekniği öğrenince kolaylıkla kek üzerine sepet yapabilirsiniz.) demişim...<BR/>Yani önce kağıt üzerinde çalış sonra kek üzerinde yukardan aşağıda sağdan sola doğru giderek sepeti tamamla...kagıt üzerinden sepeti malesef pastaya yapıştıramazsın..:) denedim olmuyor :)))<BR/>Aslında işin bir püf noktası daha var...her kek kalıbına göre sepeti oluşturan çizgi sayısı değişiyor. eğer çizgi sayısına ve sepet kalıbına göre çalışırsan çok düzgün bir sebetin olur.<BR/>Sen hangi büyüklükte bir kek kalıbı kullanacaksın? kaç cmlık? senin için sepet kalıbı çıkartmaya çalışayım, sonra bu yazımı da güncellerim. <BR/>nasıl kalıp veririm bilmiyorum ama deneyeceğim..<BR/>kek üzerinde sepet yapmadan önce sana vereceğim kalıbı bekle oldu mu?<BR/>öptm<BR/>sevgilerle<BR/>not: bak daha veremediğim bilgilerde varmış değil mi? Bu yazdığım son püf noktasını kendime saklamamıştım ama şimdiye kadar da soran hiç çıkmamıştı...:)ayseyamanhttps://www.blogger.com/profile/10042204449510358811noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9032820891317806323.post-48600257535077522992007-11-13T13:47:00.000-05:002007-11-13T13:47:00.000-05:00çok güzel olmuuş. ve sen ne kadar harika birisin k...çok güzel olmuuş. ve sen ne kadar harika birisin ki bunları kendine saklamadan paylaşıyorsun. sormak istediğim bu hasır desenini bir zemine yapıp pastaya yapıştırmak zor. acaba pastanın üzerinde mi yapacağız. gülme emi soruma ;-)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02566716746207412947noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9032820891317806323.post-2208066790727335822007-09-27T18:02:00.000-04:002007-09-27T18:02:00.000-04:00Muhterem hanımcım ve hdidem çok teşekkürler bu güz...Muhterem hanımcım ve hdidem çok teşekkürler bu güzel sözleriniz için, beğendiğinizi duymak beni çok mutlu ediyor. :)<BR/>sevgilerayseyamanhttps://www.blogger.com/profile/10042204449510358811noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9032820891317806323.post-53742532589690001722007-09-21T05:37:00.000-04:002007-09-21T05:37:00.000-04:00merhaba,bloğuna geldiğim zaman inanki içinde kaybo...merhaba,bloğuna geldiğim zaman inanki içinde kayboluyorum herşey çok güzel emeklerine ellerine sağlık sevgiler:)hdidemAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9032820891317806323.post-23926412996246460882007-09-12T16:34:00.000-04:002007-09-12T16:34:00.000-04:00Ay Ayşe : )Ben bayıldım bu pastana,dekoratif,çok ş...Ay Ayşe : )<BR/>Ben bayıldım bu pastana,dekoratif,çok şirin,çok güzel olmuş.<BR/>Bence sen bu işi öğrendin,çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9032820891317806323.post-44166164605719368442007-09-11T23:44:00.000-04:002007-09-11T23:44:00.000-04:00Nes, aklına takılan bişeyler olursa bana çekinmede...Nes, aklına takılan bişeyler olursa bana çekinmeden sorabilirsin...ayrıca verdiğin bilgiler için bende teşekkür ederim...<BR/>Gönlü pastaya bulanmış tüm arkadaşlara başarılar, yolumuz açık olsun. :))<BR/><BR/>Sevgili Nalan, Serinmavi, Sevdamavisi, Papatya<BR/>Sepet yapımını beğendiğinize çok memnun oldum hanımlar, çekim biraz zorlu geçti, ardından da karınca istilası beni bayağı uğraştırmış. :)<BR/>Ama ne mutlu beğendiğinize.<BR/><BR/>SEVGİLERLEayseyamanhttps://www.blogger.com/profile/10042204449510358811noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9032820891317806323.post-62431439422052054252007-09-11T21:35:00.000-04:002007-09-11T21:35:00.000-04:00Sevgili Ayse,kremadan sepet yapimini ne kadar guze...Sevgili Ayse,<BR/>kremadan sepet yapimini ne kadar guzel aciklamissin. Ellerine saglik,<BR/>PapatyaPapatyahttps://www.blogger.com/profile/00083626245245873989noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9032820891317806323.post-87046956838724579042007-09-11T08:29:00.000-04:002007-09-11T08:29:00.000-04:00Ayşeciğim,çok güzel ellerine sağlık. öyle de güzel...Ayşeciğim,<BR/>çok güzel ellerine sağlık. öyle de güzel anlatmışsın ki sepet yapasım geldi. sevgilersevdamavisihttps://www.blogger.com/profile/08876729358424618110noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9032820891317806323.post-73257982585459040612007-09-09T19:33:00.000-04:002007-09-09T19:33:00.000-04:00Eline emeğine sağlık canım,Ama yemeyecek olmanız k...Eline emeğine sağlık canım,Ama yemeyecek olmanız kötü,tablo gibi olmuş görüntüsü doğrusu...anlatımın ve fotoğraflaman da çok güzel ve emek verilmiş.bizzat biliyorum yemek ile uğraşırken fotoğraflamanın ne kadar zor olduğunu :)<BR/><BR/><BR/>selam ve sevgiler...serinmavihttps://www.blogger.com/profile/10379916009124849137noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9032820891317806323.post-2056333116646878352007-09-09T19:28:00.000-04:002007-09-09T19:28:00.000-04:00Ayşe'ciğim harikasın ,çok güzel açıklamışsın sepet...Ayşe'ciğim harikasın ,çok güzel açıklamışsın sepet örgü tekniğini ellerine sağlık.Pasta nefis!<BR/><BR/>sevgiler...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9032820891317806323.post-81490142866746747402007-09-09T13:54:00.000-04:002007-09-09T13:54:00.000-04:00Teşekkür ederim cevapladığın için. inşallah incele...Teşekkür ederim cevapladığın için. inşallah inceleyip karar verip eşimide kandıracağım ;))<BR/><BR/>Ben 16 mart 2007 de başladım anneme doğum günü pastası hazırladığım için biliyorum :)) http://gelincikler.blogspot.com un sahibi Burcu dan 3 saatlik temel şeker hamuru dersi aldım. ondan işin püf noktalarını öğrendim. Sonra deneye yanıla uğraşa uğraşa birşeyler yapmaya çalıştım. http://www.pastamalzemeleri.com un düzenlediği modelleme dersine katıldım 1 günlükdü. Ondada modelleme tekniklerini öğrendim. Sonrası bana kaldı. internet ve amazondan sipariş verdiğim kitaplarla kendimi geliştirmeye başladım. Daha öğrenecek çok şey var. Sabır ve zaman ayırmayla bu iş oluyor. Fiyatlar pahalı diil. 125+kdv idi modelleme dersi. Burcu nun dersleride 150 ile 250 ytl arasında değişiyor. Seviyene göre. Artık kendimi krema sıkma tekniklerindede geliştirmek istiyorum bakalım. Oralara gelirsem yada ingiltereye gidersem katılmak istiyorum inşallah. sertifika filanda alabilirsem daha da güzel olur. Kurs paylaşımlarına devam edersen sevinirim :)nes-kafehttps://www.blogger.com/profile/05262539666817264258noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9032820891317806323.post-57689260484331414482007-09-09T08:53:00.000-04:002007-09-09T08:53:00.000-04:00YORUMLARINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER NÜKHET, ZEYNEP, ...YORUMLARINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER NÜKHET, ZEYNEP, NES VE ÖZLEM! :)<BR/>BEĞENDİĞİNİZE ÇOK MEMNUN OLDUM...:)<BR/><BR/>Sevgili Nes<BR/>soruya soru ile karşılık verilmez önce ben sizi yanıtlayım sonra da siz beni yanıtlarsanız sevinirim.<BR/>Hangi şehirdesin_? Orlando<BR/>Ne kadar sürüyor_? Yaklaşık 4 ay! Fakat ben Local Wilton teknik kurslarına evimize yakın bir store da katılıyorum, haftada 1 gün 2 saatden. Wiltonın asıl yeri Chicago'da orada yoğunlaştırılmış programlar var, kurs sayısı 100den fazla. Senin kısıtlı bir zamanın var o yüzden yoğunlaştırılmış programlar alman lazım günde 7 saatlik oluyorlar sanırım. <BR/>Fiyatı nedir_? Değişiyor mesela benim Local storum nerdeyse bedava kurs veriyor. 3. kuruma sadece 15 $ verdim. :)))<BR/>Şeker hamurlu eğitimi varmı_? var vs... için de en ayrıntılı bilgiye <A HREF="http://www.wilton.com/classes/local_classes.cfm" REL="nofollow">BURADAN</A> ulaşabilirsin.<BR/>Sizin Local store gitmemeniz lazim, ucuz diye giderseniz pişman olursunz, bu storeler burada yaşayan ve boş zamanlarını değerlendirenler için siz lütfen <A HREF="http://www.wilton.com/classes/wiltonschool/" REL="nofollow">BURADAKİ</A> kursları değerlendirin. <BR/><BR/>Sira bende, sanırım bazı pasta süsleme eğitimlerine ve seminerlerine katıldınız, bunlar hangileri? Fiyatı nedir_? Ne kadar sürüyor_? Ayrıca ne kadar zamandır pasta yapıyorsunuz? Bilgilendirirsenin sevinirim çünkü Türkiyedeki durum hakkında da bir fikir sahibi olmak istiyorum.<BR/><BR/>Sizin pastalar gibi olmasada benimde çalışmalarımı beğendiğinize çok memnun oldum. <BR/>Sevgilerleayseyamanhttps://www.blogger.com/profile/10042204449510358811noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9032820891317806323.post-36007191592629553582007-09-09T08:44:00.000-04:002007-09-09T08:44:00.000-04:00Servgili Ayşe, bu sepet modelini hep merak ediyord...Servgili Ayşe, <BR/>bu sepet modelini hep merak ediyordum. O kadar güzel ve detaylı anlatmışsın ki. Ellerine sağlık, teşekkürler.Özlemhttps://www.blogger.com/profile/13849110031946354238noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9032820891317806323.post-8184947280308218882007-09-08T16:56:00.000-04:002007-09-08T16:56:00.000-04:00Merhaba Google da araştırma yaparken sitene rastla...Merhaba <BR/><BR/>Google da araştırma yaparken sitene rastladım. Bu modeli denemek istiyorum mutlaka ama havaların serinlemesini bekliyorum :) O kitaplardan ve Wiltonun setlerinden getirttim bende. Buralardan almaya kalksam gücüm yetmezdi çünkü :) <BR/>Çok başarılı olmuş bu pasta ellerine sağlık.<BR/>Ben kursla ilgili birkaç soru sormak istiyorum. Hangi şehirdesin_? Ne kadar sürüyor_? Fiyatı nedir_? Şeker hamurlu eğitimi varmı_? vs... 2008 yazı için abd gelme planımız var en az 2 ay kalacağız ve bende bir pastacılık eğitimi almak istiyorum. Bilgilendirebilirsen sevinirim.nes-kafehttps://www.blogger.com/profile/05262539666817264258noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9032820891317806323.post-50272843063439275922007-09-08T15:40:00.000-04:002007-09-08T15:40:00.000-04:00Merhaba yine harika olmuş herşey.Bende burda bana ...Merhaba yine harika olmuş herşey.Bende burda bana yakın bir pastacılık kursuna yazıldım.Henüz yeterli öğrenci yokmuş.Başlayınca umarım senin kadar güzel pastalar ve süslemeler yapabilirim.Harika olmuş pastan.Ellerine sağlık.Sevgiler<BR/>www.annemmutfakta.blogcu.comAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9032820891317806323.post-3059009842945952452007-09-08T10:03:00.000-04:002007-09-08T10:03:00.000-04:00AyseeCok muntazam ve guzel bir sepet olmus bu brav...Aysee<BR/>Cok muntazam ve guzel bir sepet olmus bu bravo vallahi. Ustelikte adim adim goruntulemissin ya bu na amme hizmeti denmezde ne denir. Hem boyle zor bir isi yap hem de resimle. Alkislari duyuyormusun. SevgilerNukhethttps://www.blogger.com/profile/09562587918829758347noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9032820891317806323.post-23399780873480954582007-09-07T14:28:00.000-04:002007-09-07T14:28:00.000-04:00Sevgili Filiz ve Münevver ablalarımsizde beğendiği...Sevgili Filiz ve Münevver ablalarım<BR/>sizde beğendiğinize göre iyi bir iş çıkartmışım demektir. :) Teşekkürlerimi sunarım size.<BR/><BR/>Münevver abla, teşekkürler emailiniz elime ulaştı, cevap yazdım sanıyordum yazmamışım, inşallah finale türk kayfelerinizi eklicem..:)) Biraz yoğun olduğum için final yazısı haftasonuna kaldı. Pazartesi en geç yayında..:) Çok teşekkürler.ayseyamanhttps://www.blogger.com/profile/10042204449510358811noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9032820891317806323.post-69069777519231284982007-09-07T13:41:00.000-04:002007-09-07T13:41:00.000-04:00Sevgili Ayşe, Zor gibi görünen sepet şeklinde krem...Sevgili Ayşe, Zor gibi görünen sepet şeklinde krema sıkma işini ne güzel anlatmışsın. Sağ olasın.<BR/><BR/>Bu arada "Bir Fincan Kahve" başlıklı yazımın resmi ile ilgili mailine yanıt verdim. Okuyabildin mi o yoğunlukta bilmiyorum. <BR/>Sevgiler, Nane Limonmunevverhttps://www.blogger.com/profile/06489302200578470213noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9032820891317806323.post-650650136228175852007-09-07T12:41:00.000-04:002007-09-07T12:41:00.000-04:00canim ellerine saglik insan yemege kiyamaz cok guz...canim ellerine saglik insan yemege kiyamaz cok guzel olmus.Etkinlik super dusunmussun harika tum tarifler arkadaslarin emegine saglik sevgiler opuyorumAnonymousnoreply@blogger.com