11 Aralık 2007 Salı

Marshmallowlu Şeker Hamuru Yapımı ve Dünya Tatlısı Pastam :)



Allahıma bin şükür ingilizce kursum bitti!
Paralı kurs olsa insan bu kadar zorlanmaz, bu kadar stres olup, sıkılmazdı. Aslında sıkılınacak bir şey yok, arkadaşlarım öğretmenlerim baldan tatlıydılar ama her sabah her sabah okula gitmek, ödevler yapmak bu yaştan sonra çekilesi gibi değildi..Zaten ezelden beri okulu seven biri olmadığım bilinir...Eşim benim kafamın "Ferrari gibi" olduğunu ama hep 30 km hızla gittiğimi söyler..Bilmiyorum ne kadar haklı ama ben okulu hiç sevemedim..:)

Neyseki artık her sabah karın ağrılarım olmayacak, acele kahvaltı üstü kahve yapılıp içilmeyecek, yatak öylece açık, mutfak darmadağın bırakılıp okula gidilmeyecek, yanlızca okuldaki gırgır şamata, arkadaşlarım ve öğretmenlerim özlenecek..Hem artık "ingilizce kursun bedava, böyle şans kimde var, para ile olsa gitmek isterdin" şeklinde etraftan dır dır da alınmayacak..kısacası ohh be!!!

Şimdi gelelim marshmallowlu şeker hamurlu pastalara...En son eşimin okulunda verilen Şükran günü yemeği için marshmallowlu pasta yapmıştım. Şimdi de bizim okulun partisi için bir pasta yaptım..Pastamın tasarımı çok basit ama bence anlam yüklüydü...Üzerine Çinli, Eskimolu, Arap tipli küçük insancıklar yapacaktım ama kimseyi bu şekilde ayırmak istemedim...İngilizce kursuna dünyanın dört bir yanından gelenler vardı, herkes eşit herkes birdi.. Sınırlar yoktu hiçbirimizin arasında.. Bende bu düşüncemden yola çıkarak şekerden bir dünya harikası planladım..Üzerinde ülke sınırlarının olmadığı, ülke isimlerinin yazmadığı bir dünya harikası...Bulunduğumuz yerin üzerine küçük bir pembe kalp, pastanın kenarlarına da yine aynı pembe kalplerden yerleştirdim ve son söz olarak "NO BORDERS" " SINIRLAR YOK" yazdım..Bu pastamla ödül almasamda büyük alkış aldım. Süpriz bir şekilde elime mikrafon tutuşturdular ve konuşma yapmamı istediler. Çok şaşırmıştım, halbuki pastam üzerinde o kadar hata vardı, yüzeyi çok dalgalı olmuştu ama kimse görmedi onca hatayı, beklemiyordum bu kadar ilgi alacağını! Pastamı bölüm başkanı masaların arasında dolaştırırken ben kem küm pastamı anlattım...Sahne tozu yutan, alkışlar alan sahneden zor inermiş ama benim inişim kolay oldu..:)

Laf açıldıkça açılıyor, sanki uzun zaman oldu böyle kendimden bişeyler yazmayalı, farkettimde takvim, bloglines derken sayfam içinde boğuldum. Yararlı şeyler yazayım derken, pek bir sıkıntılı olmuşum..:) Şimdi okulum bitti, benim keyfim yerine geldi! Bakalım bundan sonra neler paylaşacağım. İşte bunun şerefine öncelikle marshmallow tarifini vermek istedim...





Buyurun bakalım marshmallowdan şeker hamuru yapım resimlerine....Göründüğü gibi oldukça kolay, zor olan marshmallowu bulmak sanırım..Ama bildiğim üzere
"Çok Şekerci" dükkanlarında satılıyorlar hala var mı bilmiyorum. Hatırladığım kadarıyla Mecidiyeköy Profilo'nun üst katında bu şekerciden bir tane vardı. Sonra büyük ve pahalı şarküterilerde de varmış, hani Etiler Levent çıvarında olanlarda, sevgili Ufuk marshmallowların kaynağını biliyor, sizi ona yönlendiriyorum ;)

NOT: BIM MARKETLERINDEN KOLAYLIKLA HARIBO MARKA MARSHMALLOWLARI BULABILIRSINIZ.



Marshmallow ile Şeker Hamuru Tarifi
Malzemeler;
Aşağıdaki ölçülerden oldukça çok şeker hamuru elde ediliyor. Yarım ölçüylede rahatlıkla pasta kaplayabilir üzerine süsleme yapabilirsiniz..fakat bu pastanızın boyutuna ve üzerindeki süslemelere göre değişir.
* 450 gr marshmallow (minik boyların ölçüsü için ~ 7,5 cup, bizim normal boy su bardaklarıyla ~ 7 bardak kadar marshmallow kullanabilirsiniz.)
* 4 yemek kaşığı su
* 900 gr ince çekilmiş pudra şekeri
* Bir çimdik tuz

Hazırlanışı;
1. Marshmallowları geniş cam bir kaseye koyun.
Microdalgada her defasında sadece 20-30 sn tutmak şartıyla marshmallowları eritin. Her defasında kaseyi dışarı çıkartıp güzelce karıştırın ve tekrar microdalgaya koyun, bu şekilde yaklaşık 2 dk içinde marshmallowlar eriyecektir, aşırı sıcaktan kaçının.
Aynı şekilde benmari kurupta marsmallowları eritebilirsiniz, dikkat edilmesi gereken tek nokta marsmallowları aşırı sıcaktan uzak tutmak, zaten sıcağa gelince hemen eridiklerini farkedeceksiniz.
2. Eriyen marshmallowların içine su, tuz ve pudra şekerinin yarısını koyup önce bir kaşık yardımı ile karıştırın, sonra pudra şekerli bir yüzeye tüm malzemeyi döküp yoğurmaya başlayın, her defasında şeker hamuruna ihtiyacı kadar pudra şekeri dökün. Elinize yapışmayacak, yumuşak bir kıvama gelinceye kadar yoğurmaya devam edin...
3. En son olarak top haline getirdiğiniz şeker hamurunun üzerine birazcık bitkisel katı yağ sürün, güzelce plastik streç ile kaplayıp, hava almaz bir poşete sarıp saklayın, 1 gün oda sıcaklığında bekletin, oda sıcaklığında uzun müddet bu şekilde muhafaza edebilirsiniz.
4.Şeker hamurunu kullanmadan önce güzelce masaj yapıp, yoğurun, kırılgan yapısı hemen elastik bir hale gelecektir. Afiyetle pastalarınızda kullanın :)

Sevgilerle

***************************************************


05\04\2008

Yurtdışında yaşayan arkadaşlar çevrelerinde bulunan Türk-Arap bakkal ve marketlerine bakarak ya da internetten sipariş ederek sığır jelatini ile yapılan halal marshmallowlara ulaşabilirler. Bilginize..


170 yorum:

  1. Gözün aydın, Ayşe'cim! kursu bitirmişsin:)) Pasta ise şahane olmuş, ellerine sağlık canım.
    Sevgiler......

    YanıtlaSil
  2. Bu kadar okul sevmez biri olarak sen küçükken eminim çok hasta numarası yapmışsındır.. Seni kandırıkçı! Ama burda o nazlarını yediremedin dimiii!.. Benim öğrencilerim de böyle ama merak etme. Aslına bakarsan ben de sevmem okulu! (şşşt kimse duymasın:))
    Neyse dünya tatlına benden de tam not ve büyük alkış.. Öpüyorumcanım, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  3. ayseeeeeeeem,
    harikasin, sera-mina'ya pasta tarifi ararken sende buldum!! ama ben seker hamurunu beceremem, korkuyorum!! yavrum cumartesi günü 3 yasina girecek ve bende ona pastel renklerde birseyler ariyordum, ellerine saglik. bu arada senin de mezuniyetini kutlarim, ve "sinirsiz" pastan harika...
    sevgiler,
    canan

    YanıtlaSil
  4. ayseeeeeeeeee,

    bana tarif lazim ;-) dogru mu okudum?? marshmallowdan seker hamuru mu oluyor? eeeee o zaman deneyebilirim, lütfen bana bildir.

    sevgiler,
    canan

    YanıtlaSil
  5. Şahane olmuş:) Fikir gerçekten çok güzel.Senin o dalga dediğin şeyleri biz normal insanlar görmeyiz.Biz kocaman pembe tatlı bir pasta görüyoruz sadece:))

    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  6. Gözün aydın canım okul bitmiş.Pasta ise harika ötesi olmuş ellerine sağlık.Yazını büyük bir zevkle okudum arkası yarın gibi devamını büyük bir zevkle bekliyeceğim öpt...

    YanıtlaSil
  7. tebrikler ayşecim kurs bitmiş,bir tebrik de bu harika ötesi pastaya...konusu çok güzel olmuş,renk uyumu,görsellik hepsi çok güzel..yüreğine sağlık..

    YanıtlaSil
  8. hayir resimleri inceledim, buyuk bi merakla tarife gecmistim ki, "azzz sonra" olayini gordum. marshmallow hastasi bi bidik yasiyor bizim evde de :) super olmus pastan by the way :) kocaman bi tebrik :)

    YanıtlaSil
  9. hadi gözün aydın, pasta da hem anlam itibariyle hem de görüntü itibariyle hoş olmuş, ellerine sağlık...
    bir de şu takvim işine de el atmışın yararlı bir çalışma olmuş, teşekkürler...sevgiler....

    YanıtlaSil
  10. merhabalar sevgili ayşecim
    yine harikalar yaratmışsın, ellerine sağlık cnm

    YanıtlaSil
  11. Gozun aydın kurs bitmiş :) Eh bundan sonra daha çok yazı görürüz heralde blogunda :P

    Pastan harika olmuş gayet muntazam. En önemlisi çok anlamlı olmuş. Ellerine sağlık.

    Marshmallow bulursam bende deneyeceğim bakalım :)

    YanıtlaSil
  12. Ayşecim öncelikle hayırlısıyla bitirmişsin kursu tebrikler...Pasta gerçekten yaratıcı ve anlamlı olmuş ellerine sağlık..Sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. SÜPER ÖTESİ OLMUŞ PASTA. ELLERİNİZE SAĞLIK. TAM DA YAŞADIĞIMIZ MALUM OLAYLAR ÜZERİNE, ÇOK ANLAMLI BİR MESAJ OLMUŞ. TEBRİKLER.

    YanıtlaSil
  14. ay ay ay nelerde yaprmis masalah masalah ellerine saglik cok güzel görünüyor eminim tadida güzeldir iyi haftalar canim

    YanıtlaSil
  15. Ayşecim gerçektende çok kolaymış. Ama marshmalow bulmak problem ben bir keresinde büyük bir marketde Haribo marka paketlenmiş bulup almıştım. En kötü ihtimal marshmalalovuda evde yapıcaz. Haritayıda aynı hamur ile yaptın dimi? Oldukça ince açılmış sanki bu hamurla bu kadar ince açılamayacağını düşünmüştüm hep.Ellerine sağlık.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  16. tarifimiz gelmis :) ve fekat bakalim bu super anne becerebilecek mi :}} ehi ben pasta konusunda sifir numara bi yetenekim de :{ laptop onumde deniycez ins, kizim bu sabah resimleri gorunce cildirdi , "biz de yapalim anne" diye :) opuyorum :)

    YanıtlaSil
  17. canimcim ne guzel anlatmisin
    ellerine emegine saglik
    yalniz ben almanyada yasiyorum bakalim bu sekerlerden nasil bulacagim
    daha once hic seker hamuru yapimi denemedim
    beceremem korkusuyla:))
    sevgiler

    www.yenitadlar.blogcu.com

    YanıtlaSil
  18. Ayşecim Allah razı olsun :)) Elin tee Çin'lerinde glikoz bulamayacağım kesin. Stokları tükettim mi doğruca marketin yolunu tutup marshmallow alacağım. Beni çok mutlu etti bu tarif çok teşekkür ederim sana.

    YanıtlaSil
  19. Pastaci Rapunsel, teşekkürler canım :) pastayi begendigine cok sevindim, sevgiler

    Kamişcim aynen öyle! :) canim umarım sen öğrencilerine anlayışlı davranıyorsundur :) Sıkma çocukları oldu mu?;) Ziyaretin ve guzel sozlerin icin tesekkurler..:) sevgiler

    Canancim, marshmallowlu seker hamurunu tavsiye ederim, hiç korkulacak gibi değil inanki, çok kolay,dene pişman olmazsın ama cumartesine kadar bekleme hemen deneki hamurun kıvama gelsin, pasta yapımı için son güne sıkışmayasın, güzel yorumun için çok teşekkürler, sevgiler..simdiden sera-minanin dogum günü kutlu olsun...:))sana da kolay gelsin...

    Öykücü, canım bu güzel yorumun için çok teşekkürler, beni gülümsettin, sende pek gülümse oldu mu? sevgilerle :))

    GonuLunceLezzetLer, teşekkürler :)) Pastayi ve yazimi beğendiğinize çok sevindim, tarifi geçte olsa ekledi :)bende öptm sizi sevgilerle

    Delfina,canım gercekten bittiğine sevindim :) ingilizcenin onemini cok iyi biliyorum ama ingilizcenin bir yetenek işi olduğununda farkındayım, sanirim bende dil yeteneği yok, o genler bana hiç bulaşmamış :)işte zorla öğrenmeye çalışıyorum...
    Pastayı beğendiğine çok memnun oldum canım, sevgilerle

    Tatlı hatıralar, tarifimiz hazır, marshmallowları bidikten kurtarabilirseniz sizin seker hamuruda hazırlanır belki :) teşekkürler ziyaretiniz ve yorumunuz için, sevgilerle

    Hatice, teşekkürler canım, kusurlarım çok ama yinede pastayı beğendiğine çok memnun oldum :) takvim şimdilik güzel işliyor umarım böyle devam eder,etkinlikleri toplu halde görebileceğimiz bir sablon olur. sevgilerle :)

    Betül merhaba, teşekkürler canım, sende harikasin :)

    YanıtlaSil
  20. Yaman Aysem,

    Ne guzel seyler ogretiyorsun bizlere sagol.

    Ellerine saglik, pasta tek kelime ile harika...

    tadmak isterdim, sevgiler

    YanıtlaSil
  21. Nes, bende daha çok yazı yazmak istiyorum aslında.:)
    Pastayi beğendiğine çok sevindim, dediğim gibi husurlarımız çok ama zamanla öğreneceğiz insallah, marshmallowları bulursan seker hamuru yapmanı çok isterim, oldukça kolay oluyor canim..sevgilerler:)

    Zerrin, çok teşekkürler canım! pastayı beğendiğine çok sevindim, sevgilerle.

    Lezzet Gemisi, çok teşekkürler güzel sözleriniz için..pastayı ve mesajı beğendiğinize memnun oldum, sevgiler

    www.karabiberinmutfagi.blogcu.com teşekkürler...:) pastamiz güzel marshmallowumuzda diğer seker hamurları gibi oluyor :) Sizde iyi haftalar dilerim...

    Selservis, tarif kolay malzeme bulmak zor! :) Umarim zamanla marshmallowlar marketlerde daha çok bulunmaya başlar! Bu hamur ile istediğin modelli yapabilirsin canım, istediğin incelikte de açılıyor! Bence güzel bir alternatif! sevgilerle

    Tatlı hatıralar, canım eminim becerirsiniz, göründüğü gibi kolay inan ki! ben yapabiliyorsam sizde yaparsın..haydı kızınla sana kolay gelsin, öpüyorum sizi ana kız...:))

    Yenitadlar, pastayı beğendiğine çok sevindim, canım bu marshmallowları tahminim senin bulmam daha kolay olur...bence ilk seker hamuru denemen için bu uygun bir tarif, jelatin glikoz gliserin demeden bir marshmallowla işlem tamam...sevgiler

    Acemi sefim, senden de razı olsun canım benim,sen elin Çinlisi deme, kimbilir orada neler neler bulursun, hemide alasını bulursun merak etme, beni de yorumun mutlu etti, öptm seni sevgiler

    YanıtlaSil
  22. yazdiginiz metni duzeltir misiniz?
    ESKIMOLU ve MIKRAFON kelimeleri yanlis. Turklu insan olmayacagi gibi.

    YanıtlaSil
  23. Kursdan kurtulduğun için senin adına sevindim, gözün aydın:-)))
    Pastanın ise hangi yönüne övgü yağdıracağımı şaşırdım... yaratıcılık, fikir müthiş, görüntü çok hoş, eminim tadı da öyle olmuştur... ellerine sağlık...dünya haritası için kalıp mı kullandın merak ettim...ilk şeker hamuru denemem pek başarılı olmamıştı, marshmallowlu daha kalay gibi gözüküyor, umarım becerebilirim...
    sevgiler

    YanıtlaSil
  24. dün gece yatmadan önce gördüm bu tarifi ve inanılmaz sevindim.çünkü şeker hamuru için malzemeleri bir türlü bir araya getiremedim.bunun tadı şeker hamurundan farklımı oluyor acaba.marshmallowu nerden bulurum diye düşünerek yatmıştım.bütün gece rüyamda marshmallow aradım durdum.en son bir yerde poşetler dolusu vardı.gittim alayım diye.acayip bir fiyat söylediler.alamamki diye üzülürken çok eski bir arkadaşım geldi bana yarım kilo almayı teklif etti.bende ona olmaz kabul edemem kocam kızar dedim:))ne kadar etkilenmişim dimi:)))

    YanıtlaSil
  25. öncelikle kursun bitmiş.tebrik ederim.pasta gerçekten çok anlamlı çok ta güzel görünüyor.eline sağlık.

    YanıtlaSil
  26. Canım günaydın, öncelikle tebrikler kursunu bitirmişsin, ne güzel canım. Canım pastan da bir harika olmuş, çok güzel düşünmüşsün,böyle güzel bir pastanın beğenilmesi çok doğal Ayşecim, ellerine kollarına sağlık, sevgiyle öpüyorum...

    YanıtlaSil
  27. Harika ve çok anlamlı bir pasta olmuş. Tebrik ederim. Banada beklerim.

    Özlem'den Sevgiler...

    YanıtlaSil
  28. ayşe şekerim;
    Şimdi benim biliyorsun belki şeker hamuru siftahım yok daha:( Ama olacak inşallah bu hafta sonu öğrenmek gibi bir niyetimiz var:))
    Lakin şeker hamuru deyince, glikoz du gliserindi jelatindi beni pek bir düşündürüyor açıkçası, malzemeleri bul gram gram ölç kimyager gibi:( Senin bu marshmallow fikri pek bir pratik göründü gözüme. Denemeyi düşünüyorum en kısa zamanda, birde tutturdummu varya çok hayır duamı alırsın bilesin:)
    Öperim şeker.

    YanıtlaSil
  29. Sevgili Ayşe evrensel pastan çok güzel olmuş.Kursun bitişi de öyle..Ben hayatım boyunca okulu çok sevdim o nedenle hızımı alamadım tam 20 yıl okudum.Hala da açık öğretim okuyorum neyime yarayacaksa :).Dedim ya ben öğrenci olmak için yaratılmışım.:)Neyse ellerine sağlık canım.Sınırları olmayan bir dünya dileğiyle sevgiler..

    YanıtlaSil
  30. Aynen Müge gibi düşünüyorum ben de:) Tarifin o kadar uygulanabilir geldi ki. Çok şekerci var yakınımızdaki alışveriş merkezinde. Malzeme kolay yani. Ama benmari usülü eritmem gerekecek, zira mikrodalgam yok.
    Yaman Ayşe'm bu arada en önemli şeyi unutuyordum az kalsın. Tebrikler:) Kurs bitmiş amaa arkadaşların seni daha çok özleyecek bence. Pasta ise harika düşünülmüş bir tasarıma sahip. Eline sağlık.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  31. Ayşe'ciğim,
    Ellerine sağlık. Gözün aydın kursun da bitmiş :))) Tarif kolay gibi gözüküyor. Mutlaka denemem lazım. Zaten ne zamandır pasta yapmamışım, bununla başlayım yapmaya bari :))))
    Ayşe'ciğim, mailleşemedik seninle. Etkinlik için sana mail atmıştım. Ulaşmadı mı ?

    YanıtlaSil
  32. Ellerine sağlık bencede güzel ve anlamlı olmuş pastan. Ayrıca yazınıda zevkle okudum Ayşecim keyfin yazınada yansımış ve bizede yansıdı, keyflendirdi..:)))

    YanıtlaSil
  33. Aysecigim Merhaba...

    Blogunu takip ediyorum ne zamandir. Cok güzel seyler yaziyorsun.Bu arada hayirli olsun Kurs´un bitmis. Marshmallows ile bende yapiyorum seker hamurumu zira Almanya´da glikoz bulmak güc ve pahalli.Ellerine saglik...
    Bende beklerim...

    Zehra

    YanıtlaSil
  34. Ayşecim.Gözün aydın.ÇOk rahatlamışsındır şimdi.Pastan harika olmuş.Ödül alabilirmiş yani.Ben daha önce hiç şeker hamuru yapmamıştım.Oğlum hep süslü pasta yap anne diyor.Yılbaşı akşamı için senin şekerhamuru tarifini deniycem.Bu tarifle süper pastalar yapıcam.Çok mutlu oldum ya...Süpersin.
    Artık burda marshmallow her yerde var.Kolay bulunuyor yani.Ama 1 pasta için fazlamı acaba bu miktar.Tammı geliyor yoksa.
    ÇOK HEYCANLANDIM VALLA.ĞLUMU MUTLU EDİCEM SAYENDE.Teşekkürler paylaşımın için.
    Öptüm sevgiler

    www.annemmutfakta.blogcu.com

    YanıtlaSil
  35. Aybikem teşekkürler canım, yararlı olabildiysem ne mutlu bana! begendiğine çok sevindim...sevgıler

    isimsiz, ilginiz için teşekkürler, haklısınız yanlıs yazmısım, sadece mikrafon üzerinde gerekli düzeltmeyi yapacağım, teşekkürler...

    Sibelcim, gerçekten kurtuldum :) öncelikle yorumun için teşekkürler! Benimde ilk jelatinli glikozlu seker hamuru denemem başarısız olmuştu, sanırım pudra sekerini tarifte yazdıgım gibi karıştırmıstım o da çok gelmişti, hamurum cok sert olmuştu...O gun bugun bir daha hiç denemedim ama marshmallow benim kurtarıcım oldu cok memnun kaldım, hem de yapımı cok kolay..
    Haritayı bilgisayardan A4 kagıdına print ettim sonra yağlı bir kağıt üzerine kopyasını geçip, ince açtığım şeker hamurunun üzerine yerleştirdim sonra ince bir bıçakla kenarlarından geçtim!
    pasta üzerinde çok kusurum var, Rusya dinazora daha çok benzedi sayemde, dalgalanmalar diz boyu ama yinede pastamı beğendiğine çok çok sevindim canım, bu hamuru sanada tavsiye ederim..eminim bu tarifle güzel seker hamurlu pastalar yapabilirsin... sevgilerle

    Ata sofrası, he he pastalar artik ruyalarimizda değil mi? sizinkide pek komikmis, ne derler hayr olsun :) bende dün gece ruya gördüm, yazımda belirttiğim gibi bir şarküteyiye girdim şak diye karşımda marshmallowlar duruyordu, başka başka malzemelerde vardi şaşkın bakışlar içinde uyandım..:)) Sorunuza gelince seker hamurundan hiç bir farkı yok, tadı daha da güzel yiyebilirim ama tüm şeker hamurları gibi marshmallowluda yoğun şekerli oluyor :) Marshmallowu sade yemeği tercih ederim, insallah ilerde az sekerli orta sekerli çok şekerli olmak üzere şeker hamurlarımız olur..:) sevgilerle

    mavi ve portakal, çok teşekkürler güzel sözleriniz ve ziyaretiniz için, sevgilerle

    Sofram Fatma ablam, siz ne kadar güzel bir insansınız, ne kadar düşünceli sevgi dolu...sizin sevginizi taa buradan hissediyorum ben, teşekkürler tüm sözleriniz için, öpüyorum bende, sevgilerle

    Özlem, cok teşekkürler ziyaretin ve yorumun için, en kısa zamanda iadeyi ziyarete geleceğim :) sevgilerle

    YanıtlaSil
  36. bende alkisladim seni gercekten,tebrikler.

    YanıtlaSil
  37. bende alkisladim seni gercekten,tebrikler.

    YanıtlaSil
  38. Merhaba Ayse, sen, ayni kitadayiz deyince pastanin uzerindeki kalpten seni bulmaya calistim:)Usenmedim bir amerika haritasi actim:) En sonunda Atlanta'da olduguna karar verdim??? tutturabilmis miyim:) ben Orlando'dan yaklasik 1 saat guneydeyim. Maalesef ayni kitada bile olsak kilometreler var dedigin gibi:( Bu arada sikintili sozune katilmiyorum. Bloglines ve etkinlik takvimin benim cok isime yaradi. Ellerine saglik. Blogunu linklerim arasina ekliyorum.
    Baklava sirasi senin :)
    Sevgilerimle
    fulya

    YanıtlaSil
  39. Mügecim, son gülen iyi gülermiş, biz başlangıçta denemeler yaptık seker hamurumuz tutmadı zamanla öğrendik ama sen umarım bu tarifle ilk denemende iyi sonuç alırsın...:)
    merak etme tutar tutar...:) sana simdiden kolay gelsin, pastani sabirsizlikla bekliyorum şekercim öptm bende:)

    cafegusto benimde 20 yılım olmustur, acık öğretimden terkim ben :) ama bir farkimiz sanirim benim isteksiz olmam, adiniza inanin cok sevindim, okumak güzel şey bence devam edin.. güzel yorumunuz için çok teşekkürler, pastayı beğendiğinize memnun oldum, sevgilerle

    bocuruk, cok teşekkürler güzel sözleriniz için, çok memnun oldum, ne tatlı birisiniz siz dünya tatlısı :)
    Evet aldigim yorumlar anladigim kadari ile büyük marketlerde de varmıs, umarım en yakın zamanda deneme fırsatınız olur, sevgilerle

    Pasta cafe, mailin ulaşmaz olur mu ulaştı şimdi hatırladım cevap veremediğimi, sanırım tam kötü haberleri aldığımız zamana denk geldi,ilgilenemedim, fikri askıya aldım canim, çünkü düşündüğüm isim blogger da adresi alınmış bile,şimdilik beklemede :(
    Tarifi beğendiğine sevindim canım, denemeni çok isterim, memnun kalırsın...sevgilerle

    masal mutfağı, elimden geldiğince pasta yapıyor yazı yazmaya calısıyorum acemice beğendiğine cok sevindim :)ben simdi daha cok keyiflendim, teşekkürler..

    Zehra merhaba, cok teşekkürler ziyaretin ve yorumun için, marshmallowdan seker hamuru yaptıgına ve memnun kaldıgına sevindim, bol pastalı günlerde buluşmak dileğiyle, sevgiler

    Zeynepcim, tarifimin başında da belirttiğim gibi bu malzemeler ile oldukça çok şeker hamuru çıkıyor. Bu tarif ile ben toplam 2 pasta üzerinde çalışabiliyorum tabii bu senin pastanin modeline göre üzerindeki süslemeye göre değişir..Pastami fazla kalın olmayan bir hamurla kapladıgımdan belki fazla seker hamuru harcamıyorum..Kısacası sen yılbası pastan için yarım ölçüyle rahatlikl seker hamuru yapabilirsin..ilgin ve yorumun için çok teşekkürler, şimdiden kolay gelsin, sevgilerle..

    Hulyacım, arkadaslar ortamdan kaynaklanarak gaza geldiler öyle alkısladılar..:) aslında pastamda cok kusurlar var, cok eksikler var ama slogan tam yerinde oldu da öyle ilgiyi gördük sanırım...:))

    HERKESE SEVGILERLE

    YanıtlaSil
  40. ayşecim merhaba
    gerçekden pastan çok tatlı görünüyor eeee lezzetden de hiç şüphem yok,ellerine sağlık canım
    sevgiler
    nagehan

    YanıtlaSil
  41. gerçektende dünya tatlısı olmuş..tebrikler...

    YanıtlaSil
  42. canım ellerine sağlık. çok iyi bir fikir. deniyeceğim. sevgilerimle iyi hafta sonları..

    YanıtlaSil
  43. Kova burcu olduğunu düşünmeye başladım.Orijinal bir düşünce...
    Sevgiler bırakıyorum
    TüTü

    YanıtlaSil
  44. merhaba pastanız şekil ve düşünce olarak çok hoş olmuş. Kursunuz da bitmiş hayırlı olsun. Marshmallow hazır alınabildiği gibi evde de yapılabilen birşey. yakında yapıp bloğumda anlatmayı düşünüyorum. Buradan ilgilenenlere duyurulur. www.cafecihan.blogspot.com
    sevgiler Sibel.

    YanıtlaSil
  45. ya o karın ağrısı olayı bende de hep varrr:))) eğer o gun işte toplantı varsa ağrıyo hala okuldaki gibi :))

    arkadaşım çok sevindim okulun bitmesine ben de bayramdan sonra iznimi kullanıcam yanmasın diye burda olsaydın gezerdik yaw :))

    pastana bayıldım mesaj süper! seni sahnede görmek isterdim :))

    öptüm kocaman..

    YanıtlaSil
  46. Kursu bitirmene sevindim şimdi boş zamanının tadını çıkar. Marshmallowlu pasta fikride harika gerçekten ama nerde bizde o marshmallow bolluğu :). Ama denemeye değer. Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  47. Yunkabu Fulya merhaba, yok yok ben kalp Floridayı kapatmasın diye azcık üzerine yerleştirmiştim..Biz Orlandodayiz..:) Yoksa sen Minikkusu tanıyor musun? :)
    yazıların işine yaramasına cok sevindim,
    ben de seni listeme ekledim, tekrar görüşmek üzere sevgilerle...

    nagehan merhaba, pastayı beğendiğinize çok çok sevindim, teşekkürler..lezzetide oldukça güzel sayılır..sevgilerle :)

    daima mutfak, pastama verdiğim isim de öyle hoşuma gittiki anlatamam, şimdi hem ismini hem kendisini seviyorum...:) ziyaretiniz için çok teşekkürler.

    Banu Göksin, teşekkürler canım, beğendiğine sevindim, iyi haftasonları dilerim...sevgiler

    tütü, ben başak burcuyum, burcumun özelliklerini taşıyor gibiyim ama kova burcunun özelliklerini de şimdi merak etmedim değil :) sevgilerle

    cici merhaba, evet marshmallowun evde yapıldığını ben de biliyorum, nette tarifleri var ama sizinkini de çok merak ettim, eğer jelatinsiz glikozsun vb.kimyasalsızsa mutlaka denemek isterim...
    Pastamı beğendiğinize çok sevindim, çok teşekkürler ziyaretiniz ve yorumunuz için de..sevgilerle

    Aysegülüm, :) biliyorum zaten seninle çok ortak yönümüz var, bak isimlerimiz bile ortak. Ah canım gezerdik tabii, sen beni gezdirirdin artık, ben Ankara'nın A 'sını bilmem!
    pastayı beğendiğine çok çok sevindim, öptm sevgilerle

    Pastalila, haklısın canım pek bol değil Türkiye'de..Burada koca paket 1$, almayani dövüyorlar, umarim yakinda bizim marketlerde de yerini alir, kullanisli bir şekerleme çünkü yorumun ve ziyaretin için teşekkürler, sevgilerle...



    YORUMLARINIZ VE ZİYARETLERİNİZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER, SÜRÇÜ LİSAN ETTİYSEM, YORUM ATLADIYSAM AFFOLA! HERKESE SEVGİLERLE

    YanıtlaSil
  48. Orlando'da misin ne guzel:) Hatta yarin Orlando'ya gidecegiz Arap marketine. Yakinda olman ne guzel. Belli mi olur belki bir gun gorusuruz :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  49. Marshmallowlu şeker hamuru fikri çok iyi hemen denemem lazım..Dünya haritası da harika olmuş kalıpla mı çıkardın canım? Ellerine sağlık
    sevgiler
    Banu

    YanıtlaSil
  50. Hiç bilmiyordum böyle bir tarifi.Paylaştığın için teşekkürler...Gerçi diğer kamera arkası yardımların için de teşekkürler..Bilesin;)))

    Bu tarifi kursta mı gösterdiler Ayşe?Tadı nasıl?Yani normal şeker hamuruyla farkı ne?

    YanıtlaSil
  51. Ayşemim, pasta yine şahane ama marshmallowlu şeker hamuru fikri daha da şahane; ben şeker hamurunun tadını sevmem ama bence bu çok güzel oluyordur. Ellerine sağlık canım; en kısa zamanda denemek istiyorum. Hatta marshmallow bulamazsam, eti pufların üzerinden sıyırsam, altlarındaki bisküvileri de yiyip bisküvi komasına girsem mi ki şeklinde hain düşünceler içerisindeyim :))) Kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  52. Harika bir pasta olmus,ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  53. afferim ayşeyeeee....

    kocan sana pisiklet aldımı..sınıfını iyi bitirdinmi.....bakayim haaa...

    canım tebrik ediyorum seni....bence senin ferrari gayet hızlı...yol taşlıya ondan yavaştır.....

    ben pastanın denizli olan kısımlarını yerim....türkiye diyecektim ama bi baktım...minnacık....onun için maviler benim.....ona göre....
    gerçi 52 yorumdan bana kalmamıştır ama olsun....

    ellerine sağlık güzelim....yine yapmışsın....marşaolş....neydi yaaaa......neyse o alttakilerde güzel........öptüm....

    YanıtlaSil
  54. Ellerinize saglik, cok güzel gözüküyor. Sizden bir ricam olucak: malum önümüz bayram. Serbetli degisik bi tatli tarifiniz varsa bizimle paylasirsaniz cok sevinirim. Isvicreden selamlar.

    YanıtlaSil
  55. Aysecim, yeni bi oyuna basladik :) seni sobeledim :)) katilabilirsen ceok seviniriz :) kocaman opuldun ;)

    YanıtlaSil
  56. Aysecim, yeni bi oyuna basladik :) seni sobeledim :)) katilabilirsen ceok seviniriz :) kocaman opuldun ;)

    YanıtlaSil
  57. Canım şeker hamuru yapamamanın üzüntüsünü marhwollaw ile ohhhhh attım üzerimden. Sevgiyle kal:))Teşekkürler....

    YanıtlaSil
  58. yunkabu, neden olmasın bir gün görüşmek dileğiyle..sevgiler :)

    banu, teşekkürler beğendiğinize çok sevindim.
    "Haritayı bilgisayardan A4 kagıdına print ettim sonra yağlı bir kağıt üzerine kopyasını geçip, ince açtığım şeker hamurunun üzerine yerleştirdim sonra ince bir bıçakla kenarlarından geçtim!"
    Mükemmel bir harita olmadı ama mesaj yerine ulaşmıştı..:)
    sevgilerle

    Hülya, rica ederim canim :)
    Tarifi kursta öğretmediler, pasta hocalarımın kurs dışında kamera arkası yardımlarıyla yapabildim.. tadı öyle badem ezmesi gibi değil çok çok şekerli, insanın başını döndürüyor :) marshmallowu sade yemeği tercih ederim..Genel olarak şeker hamurları ile arasında ben büyük bir fark göremedim tabii zamanla pasta tecrübelerim artar o zaman püf noktaları, ince detaylar, farklar ile ilgili daha güzel yorumlar yapabilirim ama henüz o kıvama gelemedim.
    Kısaca bu tarif TR de çok çok yeni, hatta ilk, deneyip görmenizi isterim..
    Sevgilerle

    Gülrizcim teşekkürler canım, senin fikirde hiç fena değil ama etipuflarina kıyma derim...Emin ol ki biskuvi ile tadları çok daha güzel olur, yorumun ve ziyaretin için çook teşekkürler...:)

    Kizilcık surubu, teşekkürler

    Disalcım, kocam pisiklette almadı sınıfıda iyi bitiremedim ama pasta güzel oldu.:) "Koca dönem bu anı yaşamak için tekrar okuyabilirdim" dersem yalan olur..:) yorumun için çok teşekkürler canım :)
    sevgilerle

    Tülay, ziyaretiniz için çok teşekkürler, keşke güzel ve değişik şerbetli bir tarifim olsada ben yapsam! Bu Bayram için kolay baklava hazırladım ama "Filo dough" kulladım hazır baklava yufkası! Tarif ingilizce sayfamızda mevcut. Kusura bakmayın pek yardımcı olamadım ama google da çok güzel tarifler olduğuna eminim, mutlaka bir tarifte size göredir...Sevgilerle selamlar


    Tatlı hatıralar, çok teşekkürler canım, katılmak çok isterim elbette!
    sevgilerle

    Serpil, umarım en yakın zamanda gönlüne göre bir şeker hamurlu pasta hazırlayabilirsin, biliyorum oğlusunda senin kadar istiyor, kolaylıklar dilerim canım, sevgilerle

    YanıtlaSil
  59. arkadasim beni cok guldurdun hani su okul sevmeme olayin ve de "sahneden inisinin kolay olsu " :)) her ne olursa olsun bu marshmallow sekeri Amerikada da her yerde ve de ucuz, ben yuzune bile bakmazken burada ,TR de bulmak zor demek ki.. Tarifin cok ise yarayacaga benziyor benim icin, cok tsk. ederim paylasimin icin.
    \sevgilerimle,
    Hsnde

    YanıtlaSil
  60. Çok teşekkürler ziyaretiniz ve yorumunuz için..
    ben de yazarken gülmüştüm hala da gülerim, şimdi okul yok daha çok gülüyorum...:)
    Evet burada marshmallowlar çok çok ucuz ve heryerde bulmak mümkün, zamanla Türkiyede de bulunacağından eminim ama bize herşey çok geriden geliyor.
    tarifin işe yarayacağını duymak çok güzel...Sevgilerle

    YanıtlaSil
  61. Sinem hanımım bana email ile ulaştırdığı şeker hamuru sorularını ve benim cevaplarımı buraya da taşımak istedim..Belki ortak sorularınızın cevabı olur...

    1. normal kremali pasta yapar gibi yapip en üstü krema ile kaplayip seker hamuru sonra mi yerlestiriliyor? Yani seker hamurun altinda krema var mi varsa kalin mi ince mi surulmeli ?

    evet krema var. Hemde cok cesitli kremalar kullanılıyor... Fakat siz pastanızın uzerine fazla krema sürmeyin...Çünkü burada krema sadece yapıstırıcı gorevini yapıyor...Seker hamurunun pastaya yapısması icin...mümkünse çok ince bir kat yeterli..

    2.seker hamuru ince olursa mi makbuldur yoksa ne kalinlikta acmaliyiz?

    Sanırım kalın olması pastanın görünümü için çok daha iyi bir sonuç veriyor..Kalın seker hamuru olursa pastanızın üzeride pürüzsüz görünür.
    Ben birde cimrilik yapıyorum kağıt gibi açıyorum hamurum bitmesin diye ondan tam pürüzsüz olmuyor...Eğer iyi bir sonuç istiyorsanız ortalama yarım cm kalınlık bence iyi...Fakat lezzet açısından onu sizin damak tadınıza bırakıyorum...
    Birde eğer krema olarak benim beğenmediğim ama mükemmel sonuç veren yağlı krema( butter kream) kullanirsaniz seker hamurunuz yarim cmden ince olsa bile bence görüntü güzel olur..

    3.son olarak sabah pastayı yaptik diyelim aksama yenecek seker hamuru dolapta catlama yapmaz mı ya da kurumaz mi?

    eğer şeker hamurunuzun kıvamı güzel olmuş, çat patlak olmadan güzelce kapladıysanız onu hava almaz bir kek kutusunda buzdolabinda saklayabilirsiniz, Normal şartlarda sonradan bir çatlama yapmaması gerekir. benim başıma böyle birşey gelmedi..
    Baska bir püf noktasıda buzdolabının sogukluk derecesi...Normalde pastacıların kullandıkları buzdolaplarının sogutması ile bizim evdeki buzdolapları farklıdır..Pastacılarınkı sanırım bizim evdekiler kadar soğutmuyor..Bu da pastanın soğuk ortamdan sıcak ortama gecerken cok deforma olmamasını, terleme yapmamasını saglıyor...Terleme olmaması için yani pastanızın üzerinin yaş yaş nemli ıslak görünmemesi içinde onu hava almaz bir kapta saklamak gerekir.

    Bunlar benim kendi tecrubelerimdir, umarım bilgiler yardımcı olur size..bundan sonra sorularınızı direk sayfama yönlendirirseniz sevinirim..

    Şimdiden ufaklıgın dogum günü kutlu olsun..size kolay gelsin..
    Sevgilerle

    YanıtlaSil
  62. Yumurta Sepeti Aslının da bana email yoluyla ulaştırdığı marshmallowlu şeker hamuru sorularını ve cevaplarımı burayada eklemek istiyorum..Umarım herkese yardımcı olabilirim...

    Canım öncelikle şunu söylemem lazım ki şeker hamuru = marshmallow (jelatin, corn syrup, şeker, gliserin, glikoz vs.) + pudra şekeri ...Bu formül benim uydurmam ama bence marshmallow aslında bir çeşit bildiğimiz şeker hamuru..

    1-bu şekilde yapılan şeker hamurunun saklanmasını, streç filme sarıp normal şeker hamuru gibi mi oluyor.

    Evet aynı şekilde muhafaza ediliyorlar. Şeker hamurunu sen ne kadar uzun sürede tüketiyorsun bilmiyorum ama ne olur ne olmaz elinde fazla süre hamur bekletme..

    2-hamuru açarken kopma oluyormu. çünkü bazen hamur yaparken kesiliyor ve kopmalar olabiliyor...ben elastikiyeti artsın diye tylosse koyuyorum.

    şimdiye kadar yaptığım marshmallowlu pastaların hiç birinde kopma olmadı hatta fazla elastik bile sayılırlar, tylose ihtiyaç duymazsın..Eğer kullanmadan önce güzelce masaj yapar yoğurursan hiç bir sorun olmaz. Fakat marshmallowlarda markasına ve büyüklüklerine göre farklılık gösteriyorlar. En son büyük boy Halal Marshmallow marka kullandım, açıkcası memnun kalmadım, beni oldukça uğraştırdı, pastamı güzelce kapladım ama inanmazsın hamur neredeyse ılıktı, mikrodalgada hamuru biraz ısıtmak zorunda kaldım...
    benim tavsiyem Kraft marka Jet-Puffed mini marshmallows ama halal mi değil mi dersen orasını sana bırakırım...:)

    3-renklendirmede sorun yaşadınmı hiç .. istediğin renge ulaşabiliyormusun. Evet istediğim renge ulaştım, sorun yaşamadım...pastalarımda da gördüğün gibi herşey normal..Eğer bir sorun yaşarsan öncelikle boyalarını kontrol etmeni tavsiye ederim.

    4- dolapta durunca üzeri çatlama yapıyormu yada çok aşırı bir sertleşme oluyormu..

    Sinem hanima verdiğin 3. sorunun cevabı
    Aşırı sert olmuyor hatta oldukça yumuşak..

    5- son olarak da tadı normaline göre daha damı tatlı :))) renkli marshmalow kullnasam renkli hamur olurmu acaba.
    Normal şeker hamurunun tadına henüz varamadım ama marshmallowlu seker hamuru oldukça şekerli..zaten marshmallow sekerli birde dünya kadar içine pudra şekeri dolduruyorsun sonuç iyi ama bence aşırı şekerli...Çoçuklar gerçekten bayılıyorlar yerken..:)
    "renkli marshmalow kullnasam renkli hamur olurmu acaba." neden olmasin ki...:)))

    Aslıcım ilgin için tekrar teşekkürler..

    YanıtlaSil
  63. Sevgili Ayşe, senin marshmallowlu tarifin sayesinde glikozlu ilk başarısız denememe rağmen yüreklenip yeni bir deneme yaptım. Ölçülerde biraz kafama göre takıldım, sonuç: ilk şeker hamurlu pastamı yaptım, çok da beğenildi. Teşekkür ederim sana. Bu arada ben renkli marshmallow kullandım, çikolatalısı tam ten renginde oluyor, ayrıca pastayı buzdolabında kek saklama kabında muhafaza edersen çatlama, bozulma vs. olmuyor. Şeker hamurlu ilk pastam (sayende) blogumda. Uğrayıp bir yorum bırakırsan çok sevinirim.
    http://sibelintarifdefteri.blogcu.com

    YanıtlaSil
  64. Ayşecim, ziyaretin ve verdiğin bilgiler için çoook teşekkür ederim. Sanırım küçük bir itirafta bulunmam gerek; pastamın üzerinde terleme olmadı aslında, gülleri yerleştiriken arada ellerimi yıkadığımdan kenarlarda bazı su lekelenmeleri oldu bunu kapatabilmek adına ve de küçük kalpleri yapıştırmak için sabırsız ve biraz da tembelce kenarlara su sürerek hafifçe ıslattım;-))aslında pastaya biraz parlaklık da katmış oldu:-P o küçücük kalpleri yapıştırmanın daha kolay ve ıslak olamyan bir yolu var mı???
    Beni kırmaadığın ve çabucak ziyaretime gediğin için tekrar teşekkür ederim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  65. Sibelcim ben teşekkür ederim sana, marshmallowlu seker hamuru ile pasta yapmana ve benimle de paylaşmana inan çok sevindim.:) İlk denemen harika olmuş.

    Oncelikle ben sana bir soru sormak istiyorum, Türkiyede nereden marshmallowları buldun? bana da yazarsan ziyaretci arkadasların en cok merak ettiği soruyu da cevaplamıs olursun...

    ikinci olarak seker hamurunun terlemesinden bahsetmek istiyorum, seninki her ne kadar terlemediysede ;)bu durum pasta üzerinde fazlaca istenen bir durum değildir..Bunu sende zamanla hissedeceksin, pastanın üzerine dokundugun zaman ellerim yapısmasın, bebek teni gibi puruzsuz pudralı olsun diyeceksin..:)Seni ilk deneme icin tebrik ediyorum, kesinlikle cok basarili, verdigim bilgileri sadece kucuk bir dip not olarak kabul et olur mu?

    Pastanin uzerine kucuk seker hamurundan kalpleri ben genelde elimle yapistiriyorum bazen ellerimin nemi bile yetiyor yapismasi icin, mumkun oldugunca sudan kaciniyorum fakat yinede yapismiyorsa ince uclu bir fircayi hafifce suya batirip fazlasini aldiktan sonra seker hamurunun bir yuzune hafifce surup oyle pastaya yapistiriyorum boylece kenarlardan suda tasmiyor..

    Buyuk parcalarida gumpaste denen baska bir cesit seker hamuruyla yapistiriyorum. Gumpasteden kucuk bir parca hamur alip az bir suda eritiyorum ve kendime yapistirici yapiyorum. Gumpaste bir cesit modelleme hamurudur..iste boyle..umarim bilgiler yardimci olur..bana her konuda yorum atabilirsin, seve seve yardimci olmaya calisirim...:)
    tekrar ellerine saglik
    sevgilerle canim

    YanıtlaSil
  66. Merhaba Ayşeciğim, samimiyetle verdiğin cevaplar için tekrar teşekkür ederim ( yorumlarımız hep karşılıklı teşekkürlerle geçecek herhalde:-)))Gumpasta yi ilk defa duydum, nerden bulunur nasıl yapılır bilmiyorum, neyse yakında onu da öğrenirim herhalde:-))
    Soruna gelince Türkiye'de marshmallow almak isteyenler pasta malzemeleri satan yerlere gitmesin...Pasta malzemeleri satan terlere sorduğumda ne olduğunu bile anlamadılar:-)))en azından Ankara'da durum bu. Büyük alışveriş merkezlerinde şeker satan reyonlar var, Ankara'da Ankamall, Armada, Cepa vb. alışveriş merkezlerinin hepsinde var, çoğunlukla Haribo marka. Buralarda her türlü çikolata, sakız ve şeker türü satılıyor, kese kağıdına doldurup istediğin kadar alabiliyorsun.
    Marshmallow'un vanilyalısı, çikolatalısı (ten rengi için uygun),limonlusu (sarı renkli), çileklisi (pembe) ile gıda boyası kullanmadan renkli hamur yapılabilir. Bu şeker reyonları hemen hemen bütün büyük alışveriş merkezlerinde var, Ankara dışındakiler de kolaylıkla bulabilir.
    Ayrıca süsleme için de değişik şeker ve çikolata alternatifleri oluyor.
    Umarım yardımcı olmuşumdur.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  67. merhabalar herkese ,oncelikle ellerinize saglik.samimi cevaplar ve harkulade tarifler icin cok tesekkuruler.daha once hic seker hamuru denemedim ama sizin pastalarinizi gorunce bi hevese geldim.bende connecticut da yasiyorum ve marsmallowlu seker hamurunu nasil renlendirilir bilmiyorum.renlendirmek icin kullanilan urunleri nerden bulabilirim..?yardim ederseniz sevinirim..sevgiler
    demet

    YanıtlaSil
  68. bazı tariflerin nasıl yapıldığı yok
    bence olsa daha iyi olurdu.

    YanıtlaSil
  69. Ayşecim merhaba. Az önce bu tarifi denedim. Yapması oldukça kolay. Sadece biraz daha maliyeti yüksek oluyor ama onun da önemi yok. Hamur hazır hamurlara benzedi, kokusu da mis gibi. Sadece geriye beyaz marshmallow bulmak kalıyor, ben bulamadım benimki pembe oldu :)))

    YanıtlaSil
  70. SEVGILI AYSE;
    SANA NE KADAR TESEKKÜR ETSEK AZDIR GIBIME GELIYOR BANA!!!
    SEKER HAMURU BÜTÜN BLOGCU ARKADASLARIN MERAK ETTIGI BIR TARIF OLMAKLA BIRLIKTE BENIMDE HEP ILGIMI,CEKEN FAKAT HICBIR YERDE BU KADAR KOLAY BIR TARIFINE RASTLAYAMADIGIM BIR HAMURDU.
    PEYNIRHÖSMELIMI ARKADASIN SAYFASINDA SIZIN LINKINIZI VERMIS OLMASI,TARIF ICIN SAYFANIZA GELMEME NEDEN OLDU.
    BU GÜN TARIFINIZLE BIRLIKTE ILK SEKER HAMURLARIMI YAPMIS BULUNUYORUM.

    SIZE SORMAK ISTEDIGIM BIR KAC SORUM VAR BU HAMURLA ALAKALI.

    1-HAMURU YOGURDUKTAN SONRA NE KADAR SÜRE BUZDOLABINDA SAKLAYABILIYORUZ?.HAMURUN DAYANIKLILIK SÜRESI NE KADARDIR?

    2-BU HAMURDAN ARTAN HAMURU DERIN DONDURUCUYA KOYARAK ILERIKI BIR TARIHTE KULLANMAK ICIN SAKLAYABILIRMIYIM?

    CÜNKÜ BEN MAYALI HAMURLARIMDAN ARTANI DERIN DONDURUCUYA ATIP,TEKRAR KULLANMAK ISTEDIGIMDE CIKARIP,BUZU CÖZÜLDÜKTEN SONRA KULLANIYORUM.

    SORULARIMI CEVAPLANDIRIRSANIZ SIZE COK MÜTESEKKÜIR KALACAGIM.SEVGILERIMI BIRAKIYOR,SAYFAMA UGRAYIP CEVABEN YORUMUNUZU BIRAKACAGINIZI UMUYORUM.
    SIMDIDEN COK TESEKKÜRLER.
    SEVGILER BENDEN:)

    YanıtlaSil
  71. Sevgili Gulden ben tesekkur ederim ilgin icin tarifi denedigin ve soru sordugun icin,ben cok memnun oluyorum arkadaslar marshmallowlu tarifi deneyince...
    Sorularina gelince
    1 seker hamurunu sakinnnn buzdolabinda saklama..Oda sicakliginda dursun..
    Guzelce strecle(hava almayacak sekilde) sonra bir poset icine sar bagla mumkunse hava almaz saklama kabinda dursunlar..Boylece uzun sure disarda saklayabilirsin..

    2 Derin dondurucuya da kesinlikle koyma, gerek yok disarda rahatca saklayabilirsin..hem eger buzlukta saklarsan buyuk ihtimalle hamurun disari cikinca terleme yapar bozulabilir, disardaki sicak havayi uzerine toplar islak islak olur. .Ben genelde kisa surede tuketiyorum hamurlari..elimde kalmis minik parcalarida bannerledeki figurler icin kullaniyorum. Sana net bir tarih veremem ama ortalama 3 ay bozulmadan rahatca hamurlar saklanabiliyor..Ama ben 3 ay sakladim sonra kullanim midemiz bozuldu hastanelik olduk dersen karismam..:)) Şaka şaka..:)

    Umarim bilgiler yardimci olur.. Umarim pasta uzerinde de rahatca calisabilirsin..Pastani sabirsizlikla bekliyorum. kolayliklar sevgiler

    YanıtlaSil
  72. Sevgili Demet, ziyaretin icin cok tesekkurler. soruna gec yanit verdigim icin cok ozur dilerim..
    Siz belki sorunun yanitini bulmus coktan seker hamurunu yapmissindir bile ama ben yine de cevaplayacagim.

    Beyaz marshmallowu renkli gida boyalari ile kolaylikla renklendirebilirsin..Craft storelardan ya da Wiltonun kendi web sayfasinda alabilirsin bu boyalari..
    http://www.wilton.com/store/
    site/department.cfm?id=3E305008-
    475A-BAC0-50998F2253BBBC1F&fid=
    7816D930-475A-BAC0-5CB6ADF25218B917
    Linki ekledim..umarim yardimci olabilmisimdir..
    sevgilerle

    YanıtlaSil
  73. bu kadar yogunluga ragmen cevap yazmaniza inanin cok sevindim...cok cok tesekkurler...diger yazilarinizida okuyunca renklendirmeyi gida boyalariyla oldugunu gec te olsa anlayabildim.(bi hevesle masrhmallowlu seker hamurunu gorunce heycan basti:))siparisimi verdim az once.insallah 1_2 gun icinde gelecekler.sayenizde bende renkli pastalar yapabilecegim..tekrar cok tesekkurler.sevgiler....demet

    YanıtlaSil
  74. Merhaba,

    Şeker hamuru ile, içeriğinden dolayı, başım hoş olmamasına rağmen makul bir tarif ararken sayfanıza ulaştım ve tarifinizi az bir ölçüyle denemek istedi. Sonuç oldu sanırım, pembe bir top şeker hamurumuz oldu ve şekil konusunda el becerim olmadığı için kalıpla keserek kullandım. BU tarifi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.

    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  75. MERHABALAR BENDE ŞEKER HAMURUNU HİÇ DENEMEMİŞ BİRİYİM... MARSHMOLLOWLU HAMUR İLGİMİ ÇEKTİ... DENEMEK İSTİYORUM ANCAK 15-20 ADET MİNİ KEKLERİN ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN NE KADARA İHTİYACIM OLUR BİLGİ VERİRMİSİNİZ... TEŞEKKÜRLER...

    YanıtlaSil
  76. iyi gunler bende amerikada yasiyorum ve seker hamuru yapmak istiyorum ancak bildigim kadari ile marshmallow lar kosher deil yani domuz jelatini var kraft ve diger markalarin sitelerinde acikca yaziyor domuz jelatini kullaniyoruz die sadece marshmallow kremasinda sigir jelatini kullanilmistir diyor. bende ondan yapmaya calistim ancak dagilan bir hamur elde edebildim sadece. baska alternatifiniz varmi yada hangi marka kullaniyorsunuz tesekkurler
    zeynep

    YanıtlaSil
  77. Marshmallowlu seker hamuru tarifini deneyen Acemi Sefim, Betül ve tüm arkadaşlar, ayrıca denemek için bekleyen Demetcim cok tesekkurler ilginiz icin...Begendiginize cok sevindim..

    sevgili Aysel, soruna gec yanıt verdiğim için özür dilerim. Marshmallowlu seker hamuru tarifinin yarısı senin mini kekler için uygun olur. Tabii bu kekin boyuna senin hamuru ne kadar incelikte açacak olmana da baglı..
    Tarifin yarısını rahatlıkla kullanabilirsin ama elinde yeteri kadar marshmallow varsa bence tüm tarifi uygula çünkü mutlaka kullanılacak başka pastalar süslemeler çıkıyor..Uzun sürede saklayacagın için sorun olmaz...Kolaylıklar dılerım..sevgilerle

    Zeynep ziyaretin ve yorumun için teşekkürler. Edindiğim tecrubelere dayanarak Jelatinin hangi hayvandan olduğu seker hamurunun yapısını cok etkilemiyor. Benim ilk deneyimim kraft marka marshmallowla oldu. Daha sonra Arap markette Jiggly Wiggly marka adı altında sıgır jelatininden yapılan Halal Marshmallow buldum, su anda onlari kullaniyorum, sizin için paketin resmini sayfama ekliyorum...Halal marshmallowla çalışmak biraz daha zordur ve acıkca cok daha emek sabır istiyor. Bazen microdalgada hafif ısıtmam bile gerekiyor.
    Sizin tam olarak hangi tarifle seker hamuru yaptığınızı anlamadım ama dağılan şeker hamurunun sebebi hazırlanan hamurun bekledikten sonra pasta yapmaya gecmeden once iyice yoğurmamak olabilir. Cunku seker hamuru bekledigi zaman kuruyor parcalaniyor ama yogurunca eski halini aliyor.
    kullandığım marshmallowun markası ve fotoğrafı icin yazıma tekrar bakabilirsiniz.
    Umarım yardımcı olabilmişimdir.

    Herkese sevgilerle

    YanıtlaSil
  78. ÖNEMLİ DEĞİL AYŞE :) HAFTA İÇİ HAMURU DENEDİM VE CUMARTESİ GÜNÜDE KEKLERİMDE KULLANDIM. İLK DENEME İÇİN SONUÇ GAYET İYİYDİ BENCE :)

    YAKINDA SAYFAMDA DA GÖRÜNTÜLERİNİ VERECEĞİM... İLGİNE TEŞEKKÜRLER...

    SICACIK SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  79. Sizin tarifle yaptığım Şeker hamurlu keklerimi sitemde yayınladım... Hamur gayet başarıylı ama süslemede acemilik çektim :)

    Teşekkürler... Sıcacık sevgiler...

    YanıtlaSil
  80. Sevgili Aysel
    çok sevindim tarifi deneyip beğendiğine, ellerine sağlık, cupcakelerin üzeri oldukça güzel olmuş, zamanla istediğin gibi süslemeler yaparsın inanıyorum..Bu bir hastalık, bir kapıldımı tedavisi mumkun değil..:)
    Bol sekerli gunler dilerim, sevgilerle

    YanıtlaSil
  81. TEKRAR TEŞEKKÜRLER AYŞE :)

    SICACIK SEVGILER...

    YanıtlaSil
  82. Merhaba Ayse.. Bugün marshmallow ile seker hamuru yaptim, simdi yaglanmis, streclenmis bir sekilde cumartesi günü pastamda kullanilmak üzere bekliyorlar..

    Yanliz benim takildigim noktalar oldu.. Marshmallow eriyince acaip yapiskanlasti, ellerimi kimildatamaz hale geldim ve ben onu pudra sekeriyle toparlayana kadar ´bu ilk ve son denememdi´ diye söylendim durdum.. :) Ellerimi hamurdan kurtarip yikadim.. Malzemeyi toparlayip atacaktim ki tekrar elime aldigim hamur aninda sekillendi..

    Ilk sorum: bn mi bi hata yaptim da bu kadar yapisti yoksa bir püf noktasi mi var?

    Ikinci sorum: Hamuru acarken tekrar pudra sekerine ihtiyac duyulmayacak mi? Direk merdane ile mi acalim?

    Eger bu tarif tutarsa -becerebilirsem yani :)- her tekrar yapisimda sana icimden tesekkür ederim cünkü Almanya da yasiyorum ve diger seker hamurunu olusturabilmem cok zor.. Seker hamurlu pastalara özenerek bakmaktan kurtulurum insallah..

    Simiden cevaplarin icin tesekkür eder basarilarinin devamini dilerim.. :)

    YanıtlaSil
  83. Elif merhaba,
    anladığım kadarı ile şeker hamurunu sonunda toparlayıp, strecleyip beklemeye almışsın bu iyi haber.
    Evet marshmallow eridiği zaman çok yapışkan oluyor, özellikle havaların ısınması ile bazen tarife extra pudra şekeri de ilave ediyorum..Bunu ekmek hamuru gibi düşünebilirsiniz, suya nasıl aldığı kadar azar azar un ilave ediyorsunuz burada da pudra şekeri ama tariftekinden çok fazla değil yoksa seker hamuru sertleşip taş gibi olabilir.
    Bu iş göründüğü gibi kolay değil :) Birde seker hamurunu açması, pastayı kaplaması ve süsleme aşamaları var hemen pes etmeyin zamanla eliniz alışacaktır..:) İlk denemeler çoğu zaman hüsranla sonuçlanıyor bazende acemi şansı oluyor ama lütfen yılmayın..:) En azından normal seker hamuruna kavuşuncaya kadar...Marshmallow güzel bir alternatiftir ama çalışması normal şeker hamuruna göre biraz daha zordur ama tadı kokusu bence daha iyidir.

    Ilk soru: Benim bildiğim bu işin başka kolay bir yolu yok..Sabırla tarifteki gibi hamur kıvama geliyor.

    İkinci soru: Hamuru açarken süsleme yaparken mutlaka tezgahınız ve merdaneniz hafifçe pudralı olsun..Şeker hamurunuz büyük ihtimalle pudra şekerini yer, bu durumda çekinmeden biraz daha tezgaha şeker serpin bu şekilde daha kolay çalışırsınız. Elleriniz sıcaksa nemlenmişse onlarıda pudralayın..

    Benim şimdilik aklıma gelenler bunlar..Umarım işinize yarar. Birde şeker hamurunuzu oda sıcaklığında tutun buzdolabında saklamayın..

    Size pastanızda bol şanslar..
    Kolay gelsin.
    İlginiz için ben teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  84. Ayse öncelikle cevaplarin ve vakit ayirdigin icn tesekkür ederim. :)

    Gercekten de hamurum sonunda senin son cektigin fotograftakinin benzeri haline dönüstü.. 3 gündür oda sicakliginda bekliyorlar.. 4 te 1 ölcüyle yaptim cünkü kücük bir pasta, yarindan sonra oglumun dogum günü pastasini kaplayacagim eger hersey yolunda giderse.. :) Ve eger becerebilirsem marshmallowun kalanini Izmir´deki dogum günü partimizdeki pastaya kullanmak üzere bavula atacagim.. :)

    Hamurun birazina gida boyasi ekleyip güzel bireyler cikarmayi ümit ediyorum.. :) Sende yazip gönüllendirdikce heyecanladim simdi.. Insallah basarabilirim.. :)

    Not: En son ekledigin Türk motili pastayi insan kiyipta yiyemez sanirim, hepsi gibi cok basarili bir calisma... :) Sevgiler..

    YanıtlaSil
  85. Elif tekrar merhaba, ben de sizin son yorumdan sonra heyecanlandim hatta stres oldum diyebilirim. :) 4 te 1 tarifi yapmışsınız eee bu çok az değil mi? iki küçük pasta biraz zor kaplanir, süslenir gibi geliyor bana, umarım biri bile için yeterlidir bu miktar.. Bence zamanınız ve sabrınız varsa biraz daha seker hamuru yapın yoksa ben yandım..:) Pastaya yama yaparken "e be Ayse, yaktin beni yedim seni nerden bu işe bulaştım" diye söylenirsiniz..Valla ne diyip kolay gelsin ama işin kolay olmayacak sanırım. Pastayı kaplasanız bile şeker hamuru çok ince olacağı için pastanın ara katından küçük bir muhallebi sızması ya da nemden dolayı seker hamuru eriyebilir.
    Normalde merdane ile açacağınız şeker hamurunun kalınlığının en az yarım cm olması gerekiyor ki pasta güzelce kaplansın..

    Bu yazdiklarimin hepsi zamanında tek tek başıma gelmiş ve tecrübe edinmiş bulunuyorum.İnsallah sizin başınıza böyle durumlar gelmez.

    Kolay gelsin size..Kursa gitmeden kendi imkanlarinizla bu işe giriştiğiniz için sizi gönülden tebrik ediyorum, diliyorum gönlünüzdeki gibi bir pastayi oglunuza hazırlayabilirsiniz..

    Sevgilerle

    Not: Bu arada yanıtlanmayı bekleyen pek çok mail yorum var, ben size yazıyorum aramızda kalsın artik. :)

    YanıtlaSil
  86. Ozellikle cok tesekkur ederim ayse hanim ilk defa deneyecegim bir seker hamuru tarifi verdiniz........bu tur tariflere ihtiyacim vardi. hayat hikayenizi okuyunca ne kadarda birbirimize benziyoruz demekten kendimi alamadim hatta ismimiz bile.bende sizin gibi bir cok islerde calistim yurt disindayim ve su an anneyim evde cocuk bakiciligi yapiyorum. insan insana benzer derlermis sizce..........

    YanıtlaSil
  87. Ayse kiyamam, seni de heyecanlandirmisim.. :) Aslinda durum söyle; 1 paket marshmallow aldim ve paketinden 100 gr kullandim sadece.. Tüm tarif ölcülerini 4 te bire indirdim yani.. Eger becerebilirsem kalan Marshmallow paketini bavula atacagim, Izmir´de annemle birlikte hamur yapariz diye.. :)

    Pastami hazir aldim, 4 kisilik minik bir pasta.. Ben sadece üst süslemesini tekrar yapacagim yani, yolculuk öncesi telasa giremedim.. Insallah yarin veya en gec pazar hamuru denemis olacagim, sonuclarini kesinlikle bildirecegim.. :)

    ´Benim pastami kurtardiktan sonra gönül rahatligiyla diger maillere gecebilirsiniz´ diye bir latife yapayim... :D Her zamanki gibi tesekkürlerimi gönderiyorum.. :) Iyi haberlerle görüsmek üzere... :)

    YanıtlaSil
  88. Merhaba Sevgili Ayşe Hanım,

    Pastalarınıza ve detaylı güzel anlatımınıza söyleyecek kelime bulamıyorum...Hele yeteneğinizi eğitimle birleştirerek ne kadar geliştirebilineceğinin en güzel kanıtı durumundasınız ki bu herkese ilham veriyordur eminim...
    Ben, Elif hanımla sizin dialoglarınızı okurken sanki "acaba daha önce ben Ayşe hanıma yazmıştım da unuttum mu acaba?"diye düşündüm bir an...yani öylesine aynı sorular sormuş Elif hanım...Bu arada benim de adım Elif.

    Ben de kızımın yaşgünü için bir türlü cesaret edemediğim şekerhamuru yerine bu alternatifi bulunca çok sevindim ve cesaretlendim.Hatta güzel bir tesadüfle gittiğim Profilo alışveriş merkezinde üst katta elimle koymuş gibi marshmallowları buldum...üstelik sizi, verdiği link sayesinde bulmamı sağlayan Esra Hanımı(Acemi Şef),yediğim Çin yemeğiyle sevgi ile anarken içimden de size taa Amerikalardan verdiğiniz tarif ve anlatımlar için binlerce teşekkür ediyordum...Anlatım uzuyor farkındayım hemen konuyu bağlayacağım:)))

    Her şey buraya kadar mükemmeldi .Evimde normal fırın var...cam kaseye yerleştirdim hepsini ama gel gelelim şekerlerin üstü eridi ama kendisi asla...ilk fotoğraflardaki gibi dağılıp bir erime sağlayamadım bir türlü. Fırınım normal fırın olduğu için daha uzun ama yüksek olmayan ısıda tuttum...Sonra kaşıkla karıştırayım dedim kaşığı bir daha ayıramadım zamk gibi yapıştı ve katılaştı...sonra elimi devreye soktum aynı Elif hanım gibi, malzeme tamamen elimde ve ancak ısırarak ayırabileceğim bir bütünlük içindeydi...çaresizlikle tarifin kalan malzemelerine geçmeyi olmazsa her şeyi çöpe atmaya karar verdim ki elimdeki malzeme suyu görünce beni bıraktı...ben de fırsatı değerlendirip pudra şekeri ile devam ettim...elimi de bolca pudralayıp yoğurmaya çalıştım...sonuçta bir miktar hamur elde edip streçlemeyi başardım...ertesi gün de hamuru bir türlü açamadım yumuşaktı ama merdane ile açtığım yönde olduğu gibi geri gelip eski halini alıyordu...yine biraz su ve pudra şekeri ilavesi ve elim bastırarak hamurun çapını genişletebildim nihayetinde pastamın altları açıkta kalsa da kapladım.Her şeye rağmen bu kaplamayla harika bir tadı olan böyle bir pasta yapabildiğim için size hep teşekkür ettim...önceki sorulara verdiğiniz cevaplarla hatanın nerede olduğunu tam olarak çözemesem de maceramı anlatmak istedim...bir daha aynı şeyleri tekrarlayabileceğimden emin değilim...yine de vakit ayırıp okuyabildiyseniz vereceğiniz tüm tavsiyelere açığım :)

    Herşey için çok teşekkür ederim.

    Sevgi ve saygılarımla:)

    Elif.

    YanıtlaSil
  89. Sevgili ayşe yaman, butik pastaları hayran hayran seyrederken özgülüntarifdefteri aracılığı ile blogunuza geldim. Aylardır ben de bir gün butik pasta yapacağım diye düşünüyordum, bloğunuz beni çok umutlandırdı.iyiki yolum sizinle kesişti, evrenin "sır"rı bu olsa gerek. insanları umutlandırmak, birşeyler kazandırmak ve bilgilerinizi paylaştıkça artmak, unutulmayacak biri olmak çok güzel bir duygu olsa gerek.
    Malzemeleri tamamladıktan sonra çalışmalara başlamak için sabırsızlanıyorum,
    Herşey gönlünüzce olsun..
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  90. Merhaba Ayse.. Minik pasta maceramızın üzerıne yolculuk telasımız gırınce maalesef tekrar yorumda bulunamamıştım.. Ben gercekten cok acemı yapımı olan pastamı hazırladım ama sen ve senin gibi harıkalar yaratan ustaların önünde saygıyla egılmem gerektıgını de bır daha anladım..

    Hamurum kücük bır pasta ıcın bıle cok küçüktü fakat cok güzel acıldı ve kaplandı.. Toz renklendırıcım yoktu, sıvı renklendırıcı ıstedıgım renklerı elde etmemı engelledı.. Su son yaptıgın 3 boyutlu Nemo ve Wınnıe karakterlı pastalarına hayranlıkla bakıyorum zira ben sıradan kalıplarla düz zemınlı 2-3 fıgürü ancak yapıstırdım pastama.. :) Ama cok güzel bır deneyımdı, ılerıde tekrar böyle bir gırısımde bulunacagım vaktım olursa..

    Sana tekrar tesekkür edıp basarılarının devamını dılıyorum.. :)

    Sevgılerımle.. Elıf..

    YanıtlaSil
  91. merhaba ayse hanim.benimde size bir sorum olacak seker hamuru yapimiyla ilgili.üzerine sürdügünüz bitkisel kati yag nedir acaba.ben almayada yasayan biri olarak ne kullanacagimi bilemiyorum.su kahvaltilik rama ola bilirmi mesela.lütfen beni yanitlarmisiniz.simdiden tsk´ler.

    YanıtlaSil
  92. ayse hanim lütfen bana seker hamuru yapiminda kullandiginiz kati bitkisel yagin ne oldugunu yazarmisiniz.kahvaltilik rama olurmu mesela.

    YanıtlaSil
  93. ya ben gercekten anlamiyorum.tarif veriyorsunuz tsk´ler.peki nedn almislaren birsey ögrenmek isteyince cvp yazmiyorsunuz.madem tariflerinizi denememizi istemiyorsunuz neden böyle bir sayfa actiniz.bu soruyu kime sorduysam hic cvp alamadim.digerleride marschmallowlu seker hamuru tarifini sizden almislar onlarda cvp yazmadi.ben su bitkisel yagin ne oldugunu ögrenmek istemistim hepsi bu.özür dilerim belki bana kizacaksiniz ama beni huzursuz eden bu sorunu yazmaliydim.

    YanıtlaSil
  94. isimsiz, öncelikle ilk iki yorumunuzu yanıtlayamadığım için kusura bakmayın..Fakat bu demek değil ki soru soran herkes cevapsız kalıyor bu sayfalarda..elimden geldiğince arkadaşlara yanıt vermeye çalışıyorum...
    Sizde soru sorarken lütfen isim yazınız, bende isimsiz yorumlardan rahatsızlık duyuyorum bunu da belirtmek isterim özür dileyerek..

    Sorunuza gelince ben bitkisel yağ olarak, Crisco marka yağ kullanıyorum..Renksiz kokusuz bir katı yağdır..Almanyada yaşamadığım için buna ne karşılık gelir ben bilemiyorum..Eğer Rama marka yağ renksiz ya da kokusuz ise kullanabilirsiniz elbette...Eğer kokuyorsa da extra aroma katarak kokusunu almaya çalışabilirsiniz.....Umarım bu sefer yardımcı olabilmişimdir..

    YanıtlaSil
  95. Oncelikle merhaba yeniden:)
    Az once uzunca bir yazi yazmis olmakla beraber su anda o yazinin nere gittigini ve nerde yanlislik yaptigimi anlamaya calisiyorum ve simdiden bir yanlislik yaptiysam ve ayni yaziyi iki kere yolluyorsam simdiden ozur dilerim..
    Bu konularda biraz acemiyim sanirsam, sirf size yorum yazabilmek (aslinda tesekkur edebilmek) icin az once kendime bir blog actim:) blogumun acilis amaci biraz farkli olsada umarim ileride farkli fonksiyonlari olur:)
    Uzun lafin kisasi (umuyorum ki basliycam:) Gecen cumartesi dogumgunu olan esime supriz olarak seker hamuru ile kapli bir pasta yapmak istiyordum ta ki tarifleri okuyup bu isin beni asacagini dusunene kadar ama yilmadim arastirdim ve sizin marshmallowlu seker hamuru tarifinizle tanistim ve yapabilecegimi dusunerek ise koyuldum ve sonuc tek kelimeyle mukemmeldi. Hayatinda pastayla iliskisi pastaneden alip eve goturmekten oteye gecmemis biri ve ilk pasta yapma tesebussunde haddini asip yaptigi pastayi marshmallowlu seker hamuruyla kaplayip susleyen biri olarak ben bile kendikendime inanamadim.. O gun davetli oldugumuz partide yaptigim pasta adeta bir yildiz oldu herkes dogumgunu cocugunun degilde pastanin fotografini cekti.
    Simdi size ne desem, nasil tesekkur etsem bilmiyorum.. Butun o guzel tarifleriniz ve herkesin anlayabilecegi ve yapabilecegi kadar acik, anlasilir ve fotografli anlatimlariniz icin coook tesekkurler..
    Sevgiyle kalin..

    YanıtlaSil
  96. mrb ben pasta delisiyim... ancak şeker hamuruyla pasta yapmayı çok istediğim halde doğru düzgün bir tarif bulamamıştım. hamurları nasıl renklendirdiğinizi bana bildirir misiniz? gıda boyalarını hamura nasıl işliyorsunuz? mail olarak cvp bekliyorum. başarılar. dpdlekfofrjkfjf@hotmail.com

    YanıtlaSil
  97. Sevgili Selin, güzel yorumun beni çok mutlu etti, geçte olsa ben de sana çok teşekkür ederim..Deneyip beğenmene çok memnun oldum, dilerim daha nice güzel pastalar hazırlarsın sevdiklerine...:)


    isimsiz, ben sıvı gıda boyası kullanıyorum. Kürdanın ucuyla gıda boyasını seker hamuruna sürüp yoğuruyorum..Büyük bir parça şeker hamurunu boyamak isterseniz de önce ufak bir parça şeker hamurunu boyayın sonra o parçayı geri kalan şeker hamuruna ekleyip yoğurun..Daha kısa zamanda daha kolay boyanır.
    Eminim ki şeker hamuru ve gıda boyasını elinize alınca ne kadar kolay boyandığını farkedersiniz.

    YanıtlaSil
  98. slm bloğunu yeni gördüm pastalarını çok beğendim dünya pastanda harika olmuş ellerine sağlık bloğunu sık sık ziyaret edebilmek için takib ettiklerime ekleyeceğim karşılıklı olursa sevinirim allaha emanet ol

    YanıtlaSil
  99. Aysecim kursunun bitmesine sevindim.Bende fransizca kursu aliyorum(ki fransada yasadigim icin mecburum),ama coook zormus ;(

    Affina siginarak birseyler sormak istiyorum:
    Bir haftadir ariyorum , tariyorum hep iki renkli marshmallowdan baska bulamadim.Pembe-beyaz olani gozume kestirdim ama dusundumki ben baska renk kullanamazmiyim,benim hamurum pembemi olacak...
    Hadi oldu da beyazini buldum;toz gida boyasini ne zaman eklemem gerekir?Tam kullanacagim anda hamurami ekliyecegim?
    Bide , beyaz hamura kakao dokulup(toz boyanin yerine)renklendirilirmi?

    Cabuk cevaplarsan sevinirim.Cunku cumartesi gunu alisveris gunu cevabina gore alis veris yapacagim.
    Simdiden tesekkur edeyim de...

    YanıtlaSil
  100. Sari papatyalar teşekkürler, her zaman beklerim, ben de en kısa zamanda sizi takip listelerime ekleyeceğim..

    Hanımeli, oncelikle kolay gelsin, sizi cok iyi anliyorum.:)
    Eger beyaz marshmallow bulamazsaniz pembesini alin, ilk onunla deneyim saglayin, pembenin de içine renkler katarak baska renkler elde edebilirsiniz, Kırmızı turuncu gibi...
    Ben hamurlarım için her zaman jel boya kullanıyorum, toz boya hiç kullanmadım, onun için net bişey diyemiyorum, kakao fikrinizde güzel ama bir deneme yapmadım malesef.
    Size ilk başka boyanızı hamurunuzu yaptıktan sonra eklemenizi tavsiye ediyorum, boylece elinizdeki boyayı daha kontrollu kullanıp cıkan renkleri daha iyi görürsünüz..
    (Boyayı kurdan ucuyla ekleyip yoğurun kullanmadiginiz zaman hemen strec filme sarin)
    Dilerim yardimci olabildim.
    Iyi alisverisler

    YanıtlaSil
  101. sevgili ayşe sizi gökte ararken yerde buldum şeker hamuru yapmak için yana döne tarif arıyordum sitenizede girdim aslında daha önce ama diğer tarifle karşılaşınca ümitsizliğe düşmüştüm fakat şahane pastalarınızı görmüş olmayı kar saydım sitenizde kaç saat geçirdiğimi blmiyorum baştan sona okuyorum çünki yorumlarda sorulan sorulara verdiğiniz cevaplarda aydınlatıcı oluyor ayrıca cevap yazma nezaketi gösterdiğiniz içinde tebrik ediyorum ama bana cevap yazmasanızda olur vaktinizi almak istemem sizi tanıdığıma gerçekten memnun oldum sevgi ve selamlarımla...

    YanıtlaSil
  102. Merhaba Ayse Hanim,

    Pasta tarifleri ararken sitenizi buldugum icin cok mutlu oldum. Binlerce kisiden hakli ovguler aldiginizi tahmin edebiliyorum, lutfen benim de emeginize olan hayranligimi ve tebriklerimi kabul edin.
    Birkac gun icinde nisanlimin dogum gunu var. Hazir almak yerine kendim yapmak istiyorum ve tam da sizin tariflerinizdeki gibi pastalar geciyordu aklimdan. Marshmallowlu Seker Hamurunuzu deniyecegim. Benim sormak istedigim hamur ya da kekin nasil yapilacagi degil de, suslemeler ile ilgili. Cicekler, kurdeleler, takim logolari vs. disinda, pastanin suslemesi ile ilgili fikir alabilecegimiz, yararlanabilecegimiz kaynaklar onerebilir misiniz lutfen?

    YanıtlaSil
  103. Merhabalar, yaptığınız şeker hamurunu mikrodalga olmadan benmari usulü hazırlamak mümkün mü acaba? cevaplarsanız çok sevinirim..SEvgilerle..

    YanıtlaSil
  104. ehlikeyf, cok tesekkürler güzel yorumunuz için. sizi hangi tarif ümitsizliğe düşürdü merak ettim ;) Yorumları elimden geldiğince yanıtlamaya çalışıyorum bazen de yanıtlayamıyorum malesef.
    Her zaman beklerim, taniştığıma memnun oldum.

    Shepsit, cok tesekkürler, dilerim pastanız gönlünüzce olmuştur.
    Farklı kaynak sormuşsunuz. Ben cogu pastamı internetten yararlanarak hazırlıyorum. Cevremdeki canlı ornekleri inceliyorum, onlara benzer calısmaya calısıyorum vs. Hayal gücünüzü, bakış açınızı sınırsız tutmaya çalışın. Tam olarak nasıl bir kaynak vereceğimi bilemedim. Eğer elimdeki kitapları merak ediyorsanız hepsi bu linkte http://ayseyaman.blogspot.com/2008/08/
    pasta-kitaplarim-ve-hakkmda-rasgele-6_11.html

    Adsız, size de merhaba, evet mümkündür. Kolay gelsin.

    ilginiz için teşekkürler
    sevgiler

    YanıtlaSil
  105. Ayse Hanim, cevabiniz icin tesekkur ederim, en kisa surede gonderdiginiz linkteki kitaplardan satin alacagim. Ilk seker hamurlu pasta denemem, tum aile bireyleri tarafindan hayranlikla karsilanmis olsa da, mukemmelliyetci yapim yuzunden kusurlari kafama cok takildi, sanirim daha coook pratik yapmam lazim :) uygun bir zamaninizda seker hamurlu pastalarin uzerine yapilan suslemelerin, mesela sizin kemanci pastanizin uzerindeki bebekler gibi, yine seker hamuru ile mi yoksa marzipan vs gibi baska bir malzeme ile yapildigini tarif edebilir misiniz lutfen? Pastamin resmini size gonderip fikrinizi almak isterim ama burdan nasil gonderebilirim bilmiyorum.
    Kibris'ta yasiyorum, malesef henuz istedigim kalitede bir gida boyasi bulamadim. Ilk deneme oldugu icin masraf konusuna kafami takmamistim ama simdi kafamdan bir hesap yapinca anliyorum ki malesef gerekli malzemeleri burada toplamak baya masrafli oluyor. Bunun da bir cozumunu bulursam, en yakin takipcileriniz arasina katilmak daha da zevkli olacak:) Siz ve esinize saglikli, mutlu ve basarilarinizin katlanarak artacagi muhtesem bir yeni yil diliyorum, sevgiyle kalin.

    YanıtlaSil
  106. Shepsit, ben teşekkür ederim.
    Bu arada sizi uyarmadan geçmek istemiyorum, elimdeki kitaplarımı seviyorum ama içlerinden belki bir belki iki model çalışmışımdır, çok fazla faydalanamıyorum. Colette Petersinkiler ve Romantik Wedding Cakes kitapları oldukça ileri seviye. Anladığım kadarı ile siz başlangıç seviyesisiniz. Bu konuda kitap seçerken dikkatli olun.
    Modellemelerimi gum paste ile hazırlıyorum. Formulü Şeker hamuru + Tylose
    Size başarılar ve kolaylıklar dilerim.
    Sağlıklı mutlu yeni yıllar

    YanıtlaSil
  107. Shepsit, çok çok özür dilerim, bir önceki cevabında yanlışlıkla "modelleme hamuru" yerine "gum paste" yazmışım.
    Geçte olsa düzeltmek isterim.
    Figürlerimi modelleme hamuru ile yapıyorum. Gum paste değil.
    Yanlışlık için kusura bakmayın.

    YanıtlaSil
  108. Merhaba Ayse Hanim

    Bende amerikada yasiyorum bu tarifinizi 1 yil kadar once gormustum ama bugun yapma firsatim oldu. Aslinda yaparken ellerime yapisti hep gerci 1 gun bekletmedim yarim gun beklettim ama olcunun yarisini kullandim. Su an halen sarili bekliyor. Uzerine pudra sekeri mi eklemem gerek ki?
    Gec mi kaldim ki eklemek icin?
    Acaba cok mu isittim marshmallowlari? 20+30+20 olarak isittim. Son olarak kati bitkisel yag demissiniz ben aceleden(ufakliktan dolayi) sivi yag surmustum, hala umut var mi hamur icin?

    Kekim hazir kremam hazir ama kaplamayi yapamadim. Buyuk bir ihtimal baska bir gun yapacagim (bir kac gun elimizde tutabiliyor musuz bu hamuru cok sevindim :))elimdekileri de kremali pastaya cevirecegim.Bu benim ilk seker hamuru denemem olacak :)

    I'm completely lost help me!

    Bu arada bu tarif icin ayrica cok cok tesekkur ederim, normal seker hamuru malzemelerini nerden bulabilirdim bilmiyorum muhakkak raflarda bana bakiyorlar ama ben goremiyorum.

    Son olarak yaptiginiz tum pastalara hayran hayran bakmaktayim yorum yazmasamda.

    Sevgiler

    eylem

    YanıtlaSil
  109. Tekrar merhabalar Ayse Hanim,

    Hamur beklemesi gerekiyormus , bekleyince ele yapiskanligi gitti. :)

    Bir sorum olacakti en fazla kac gun bekletebilirz bu hamuru ? 1 hafta beklese olur mu ?
    Tesekkur ederim

    YanıtlaSil
  110. Eylem hanim merhaba

    öncelikle ilginiz için çok teşekkürler.
    Hamurun yapışkanlığının gitmesine cok sevindim, umarım başka problem yaşamazsınız, eğer tarife tam olarak uyarsanız eminim sorunlar minimuma iner.

    Hamuru 3 ay kadar saklayabilirsiniz. Ben hiç 3 ay bekletmedim ama tarifi aldığım çoğu yerde hemen hemen 3 ay saklama süresi verilmişti.
    hamuru güzelce strecleyin, hava geçirmez plastik poşette oda sıcaklıgında saklayın, buzdolabına koymadan. Hamuru kullanmadığınız süre içinde sertleşebilir, bunun için 5er sn arayla microdalgada ısıtabilirsiniz, boylece hamur kivama gelir ama kesinlikle çok tutmayın, kontrollu şekilde birazcık ılıtın.

    Ben uzun zamandır marshmallowlu seker hamuru kullanmıyorum, açıkcası artik kendi şeker hamurumu hazır alıyorum. :)
    Satin Ice marka seker hamuru kullaniyorum cok memnunum size de onu tavsiye ederim bu işi ilerletmek isterseniz tabii. :)
    Kolay gelsin
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  111. Ayse Hanim,

    Zaman ayirip cevap verdiginiz icin ben cok tesekkur ederim.
    Maalesef bende seker hamuru husranla sonuclandi isitmadigim halde bile elime yapisiyordu ki artik bu sevdadan vazgecmek zorunda kaldim ve elimdeki keki yine kremali keke cevirdim. Bu benim ilk seker hamuru denememdi ve son olacak.
    Ama sizin onerdiginiz markadaki hazir seker hamurlarini kullanirim, daha zamandan tasarruflu.
    Verdiginiz onerileriniz icin cok tesekkur ederim. Cok yorum yazmasamda gozlerim hep sitenizde olacak :)
    Basarilarinizin devamini dilerim.
    Sevgiler

    eylem

    YanıtlaSil
  112. Eylem hanim hemen pes etmeyin :)
    Zamanla her işin zorlukları, hüsranları yerini güzel tecrübelere bırakır.
    Benim ilk şeker hamuru denemem de hüsranla sonuçlanmıştı. Tarifi bir pasta kitabından almıştım, kullandığım jelatinin neden yapıldıgı içinde yazmadığı için midem kalkarak yapmıştım, yaparken dahi hiç keyif almamıştım ve sonucu da çok kötü oldu. Sonra marshmallowla tanıştım şimdi hazır hamur kullanıyorum. Yakında beef (sığır) jelatinime kavuşacağım kısmetse tekrar seker hamuru yapmayı deneyeceğim pes etmek yok..:)

    Ben de ilginiz güzel dilekleriniz için teşekkür ederim, her zaman beklerim.
    Sevgilerle

    YanıtlaSil
  113. ellerinize sağlık :)
    2.5 yaşındaki kızımla çok güzel bir haftasonu geçirmemi sağladınız.
    çok keyifle çalıştık ikimizde :)
    bu arada benden de size bir bilgi .
    şaşıracaksınız ama marshmallow BİM AŞ.de var.Ben ordan aldım :)
    hepimize afiyet olsun

    YanıtlaSil
  114. slm ayşe hanım ellerinize saglık sizin sayenizde bende blog dünyasına katıldım. bana cok yardımcı oldunuz vede cesaret verdiniz biraz pcyle basım dertte ama olsun... ziyeret edip desteklemenizi isterim

    YanıtlaSil
  115. Ya sen neler yapmışsın böyle insan 100 kg olur.Ellerine kollarına sağlık .

    YanıtlaSil
  116. merhabalar! Türkiye'de yaşanlar marshmallowu bim de bulabilirler. (haribo)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  117. Evet Bim marketlerinde var. Ben de almıştım geçenlerde ama mikrodalgası olmayan yapamayacaklar herhalde :((

    YanıtlaSil
  118. Merhaba Ayşe hanım,

    Şeker hamuruyla ypılan pastaları hep görüyorum ve yapmayı çok istiyorum. Şeker hamuru yapımını resimlerle çok güzel anlatmışsınız. Kolay gibi görünüyor ama ilk yapanlar hep hüsranla sonuçlanmış. Bende korkmaya başladım bu yüzden. Yorumlarda "Satin Ice marka seker" kullandığınızı yazmışsınız. Nerden alıyorsunuz merak ettim. Haribolarla güzel olurmu?

    YanıtlaSil
  119. merhabalar, ayse hanim, sizin linkinizi buldumdan beri aklimdan seker hamurlu pastalar bitürlü cikmiyor mutlaka denicegim helede marshmallowla yapildiginida gördümden beri beni hic kimse tutamaz diye düsünüyorum, cok mutlu oldum bu tarifi verdiginiz icin ve cok tessekür ederim. insallah oglumun 2. dogum günü icin yapmayi düsünüyorum ama benim birtek korkum var ayni gün yetisdiremem diye, bu yüzden sorum 1 gün öncesinden yapsam pastami nerde ve nasil muhafaza edicegim yani üstünü kapatmalimiyim kuruyormu seker hamuru, ve önceden hazirladigim seker hamurunu buzlua koysam bisey olurmu yani ne kadar bi süre icin sakliyabilirim??? veya hepsini ayni günmü yapmam gerekiyor???

    YanıtlaSil
  120. Aysecim, acaba bu seker hamurunu normal marshmallow'lari eritip yapmak yerine marshmallow creme ile yapamaz miyiz? Marhsmallow creme gelatin icermiyor ve heryerde kolayca bulmak mumkun. Surada linki var bakmak istersen. Ne dersin ise yarar mi acaba?

    http://www.amazon.com/Jet-Puffed-Marshmallow-Creme-7-Ounce-Jars/dp/B000E1BKJU

    YanıtlaSil
  121. merabalar ben ilk kez gördüm tesadüf ve bütün yazilarinizi okudum gercekten severek yapiyorsunuz.ben almanyada yasiyorum ve burada baya bir degisik pastalar ögrendim ve devamli yapiyorum.senin yaptigin sekerli hamur yani burda marzipan diyolar hazir satiliyor ama ben istiyordum bu sekerli hamurun tarifini almayi sana tsk ederim ayrintili yazmissin.hayatinda basarilar.dilerim dahada iyi yerlere gelirsin....münchen den...özlem

    YanıtlaSil
  122. selam, marsmallow dan şeker hamuru yapıldığını ilk defa görüyorum. çok yaratıcısınız. ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
  123. şeker hamurunu yaptım. süper oldu. şimdi sıra süslemede. bu kolay tarif için çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  124. çok teşekkür ederim bu kolay tarif için ilk denemem istediğim gibi olmadı hamurum sert oldu şekil vermekde cok zorlandım.. inş. tekrar deneyeceğim ve başaracağım .. tekrar teşekkür ederim.. huzurla ve sevgiyle kalın ..

    YanıtlaSil
  125. Bende seker hamurunu verdiginiz tarif ile yaptim.Harika gorunuyor kivami. Yakinda yaptigim bir pastayi susluycem ins...

    Cok tesekkurler .

    Allah razi Olsun.

    YanıtlaSil
  126. Daha önceleri glikoz ve jelatin tarifli şeker hamurunu evde yapıyordum.Ancak istediğim kıvamda olmuyordu.Açarken kırılıyordu.Sizin Marshmallowlu Şeker Hamuru tarifinizi denedim.Gerçekten yapımı kolay oldu.Üstelik kıvamı o kadar iyi oldu ki...Artık açarken zorlanmıyorum :))))

    YanıtlaSil
  127. merhaba ayse hanim.öncelikle sizi tebrik ediyorum böyle güzel bir sayfa actiginiz icin icin vrde cok yeteneklisiniz.bende almanyada yasiyorum ama bu Marshmallowlu seker nerde bulacagima dair hic bir fikrim yok burda türk dükkanlarinda yok ne yapabilirim lütfen bana yardimci olun.oglumun dogum gününe bende güzel bir pasta yapmak istiyorum inaninki gezmedigim site kalmadi en son sizin tariflerinizi cok begendim anlatiminizda cok güzel.bana cevap yazarsaniz sevinirim..

    YanıtlaSil
  128. merhaba ayşe hanım tariflerinizi çok beğendim.ben marshmallowlu şeker hamurunu denedim.ama su koymayı unuttum:(çatlak yapış yapış oldu şekil veremedim.acaba su koymadığım için mi?nerde hata yaptım acaba cevaplarsanız çok sevinirim bu hafta nişanlımın doğum günü ve pastasını kendim yapmak istiyorum.lütfen yardımcı olun.teşekkürler...

    YanıtlaSil
  129. merhaba;
    çikolatalı meyve sepetlerini nasıl yapabileceğimi araştırıyordum ki şeker hamuruna atladım.tam da ben bu malzemeleri nereden bulacağım şimdi diye düşünürken marshmallowla karşılaştım:)gerçekten çok iyi tespit,tebrikler :)
    P.S: Pastanız gerçekten çok güzel görünüyor
    P.P.S: Türkiye'dekiler marshmallowları marketlerde çok rahat bulabilirler (bkz. bim)

    YanıtlaSil
  130. merhaba ayşe hanım öncelikle bize böylesine kolay şeker hamuru alternatifi sunduğunuz için teşekkür ederim.merak ettiğim şu ben bu hamuru yaparken içine çikolata aromasıda katmak istiyorum çikolata yada vişneli çilekli gibi alternatiflerim olsun istiyorum.. hamura 4 kaşık su katıyoruz ya suyla beraber aromada karıştırsak nasıl olur hamurun kimyasını bozarmı..mümkünse acil cevap bekliyorum:)

    YanıtlaSil
  131. merhaba ayse hanım ben yeliz acaba yaptıgınız bu pastaalrın satısı var mı bayıldım resmen çok basarılısınız masallah laptop ve cd olandan istiyorum erkek arkadasım için bana yardımcı olursanız sevinirim dogum gününde degisik bir süpriz olsun istiyorum mail adresim yeliz_altin_753@hotmail.com

    YanıtlaSil
  132. merhaba ayse hanım ya siz nasıl güzel bir insansınız böyle nedir bu marifetin sırrı resmen bayıldım yaptıklarınıza özellikle laptop ve cd lik çikolata heralde onlar ondan erkek arkadasıma almak istiyorum dogum günü hediyesi olarak siparis verme gibi bir sansım var mı sizden yardım istiyrm bana geri dönüs yaparsanız çok memnun olurum

    YanıtlaSil
  133. merhaba ayse hanım;pastalarınıza hayranım inşallah ilerde bende böyle güzel pastalar yapabilirim.marsmallowlu şeker hamuru tarifinizi görünce cesaretlendim ve annemin doğum günü için kendi çapımda bi pasta yaptım yalnız şeker hamurunu yaparken çok zorlandım çok sert oldu kullanmak için elime aldığımda kum gibi dağılıyordu bende içine toplaması için azar azar zeytinyaglı bitkisel margarin kattım hamuru bu şekilde yumuşatabildim ve pastamı kaplayabildim ben nerde hata yapmış olabilirim bilgilendirirseniz çok sevinirim.

    YanıtlaSil
  134. Merhabalar,
    Ayse Hanim normalde bir cok sitede yazilari atlaya atlaya okurum ama samimiyetiniz o kadar hosuma gitti ki cok sayida yorumunuzu okudum. Ben de pasta asiklarindanim.Üniversitem cok fazla pasta yapmama müsade etmesede mezun olduktan sonra ilk isimin muftakta pasta yapmak olacagini düsünüyorum :) Diplomali ev hanimlari arasinda yerimi alacagima inaniyorum :) Almanya´da henüz Amerika´daki gibi ciddi bir pasta kursu bulamadim. Amerika hayalleri olan birisi degilim ama sirf su kurslar yüzünden Amerika hayalleri kurmaya basladim:)

    Buradan ALMANYADA YASAYAN ve MALZEME SIKINTISI CEKEN arkadaslara seslenmek istiyorum-
    Bir cok arkadasinda yazdigi gibi Marshmallow´daki jelatin domuzdan elde ediliyor. Dogal olarak helal-haram hassasiyeti gösteren bayanlar kullanamiyorlar.
    Ben malzemelerimi su siteden temin ediyorum: www.tortissimo.de
    Akliniza ne gelirse var :) Yani pasta malzemesi adi altinda bulamayacaginiz sey yok. Glikoz, Glyserin, Bitkisel jelatin tozu ve hatta özel seker hamuru icin pudra sekeri. Harika bir site. Oturup tek tek malzemelerini incelemisimdir. Malzemeler hakkinda sorusu olan olursa maille irtibata gecebiliriz(bazi malzemelerin isimlerinden ne ise yaradigi anlasilmayabiliyor). Belki yorumlari sürekli takip edemeyebilirim. celikbetul03@yahoo.de
    Burdan tüm bayanlara mutfakta basarilar diliyorum.
    Sevgilerle
    Betül C.

    YanıtlaSil
  135. Ayşe hanım ellerinize sağlık...

    Türkiye'de marshmallow bulamayan arkadaşlar için yazıyorum, Bim artık Haribo marka marshmallow satıyor. Ben de en kısa zamanda bu şeker hamurunu denemeyi düşünüyorum, sevgiler...

    YanıtlaSil
  136. merhabalar bende oğlumun 2.yaş günü için bu güzel şeker hamuru tarıfınızden faydalanıp pastasını kendim yapmak istedim.henüz dogum gününe bir hafta var ama ben kucuk bır deneme olsun dıye bugün bir pasta yaptım.fakat seker hamurunu hıoc bekletmeden hemen pastayı kapladım ve buzdolabına koydum.1 saat sonra cıkardıgımda üzerindeki hamur hala yumuşak şeker gibiydi ve keserken zorlandım.acaba nerde yanlış yapmış olabilirim?lütfen bana yardımcı olun sadece 6 gün kaldı oglumun dogumn gunune :((

    YanıtlaSil
  137. valla ilk denememi şimdi yaptım...hamur oldu gibi...ellerime yapışmasını tam anlamıyla engelleyemedim ama.ilk başta marhmallowlar sıcakken dehşet cıvık bir hamur oluyor.ama biraz bekleyince soğuyor ve yoğrulabilir hale geliyor...yarın kızımla kurabiyeleri yapıp üzerine kaplayacağız.umarım başarılı olurum,yoksa kızım çok üzülecek :((

    YanıtlaSil
  138. Merhaba,
    Herşey tek kelimeyle muhteşem tebrik ederim.
    Size iki sorum olacak:
    1. Diyelim yarınki doğumgünü partisi için şeker hamurlu bir pasta hazırlıyoruz. Pandispanyayı sabahtan yaptık, dışını ganajladık ve buzdolabında akşama kadar beklettik. Akşam buzdolabından çıkardığımız pastayı şeker hamuruyla kapladık. Herşey yolunda ama doğumgünü yarın saat 15:00 de. Şimdi pastayı buzdolabına koysak çıkınca şeker hamuru terleme yapıcak, koymasak oda sıcaklığında pasta kreması ekşir. Pastacı dolabıda yok bende. Pastayı şeker hamuruyla partinin olduğu gün kaplamakta riskli benim için ya bi aksilik olursa diye ben bir gece önce kaplamayı tercih eidyorum. Bu konuda siz ne yapıyosunuz acaba? Ya da bana ne önerirsiniz?
    Çok teşekkür ederim.

    2. Diğer sorum ise: Elimde hazır alınmış şeker hamuru var. Kalitesi süper. Ve fakat ben gumpaste yapmak istiyorum , pasta üstine koymak için dekor olarak sulu boya fırçası yapıcam. Elimde birde wilton marka toz gum-tex var. Hazır şeker hamuruna birazcık bu tozdan eklesem gumpaste elde etmiş olmaz mıyım? Çok mu cahilim acaba bu konuda.

    Sevgiler.
    Pınar

    YanıtlaSil
  139. tum yorumlara zamaninda yanit vermem mumkun olmuyor, gercekten kusura bakmayin ama elimden geldigince son gelen yorumlari gozden gecirip yanitlamaya calisacagim, lutfen atladigim varsa cekinmeden sorularini yeniden yazarlarsa sevinirim...

    Bu tarif garantili bir tariftir, google dan arastirma yaparsaniz baska arkadaslarinda bu tariften yararlanip cok guzel pastalar yaptigini gorebilirsiniz.
    Sorun yasayan arkadaslarda olabilir, fakat tarife birebir uydugunuz taktirde baslangic icin cok guzel bir hamur elde edebilirsiniz. Uyarmak isterimki daha profesyonel pasta calismalariniz icin bu hamurla calismaniz zor olabilir. Tadi normal hamura gore cok daha guzel ama calismasi hamuru acmasi daha zahmetli ve zor olabilir. Ayrica
    hamura istediginiz bir aroma ekleyebilir, Marshmallow cremelerden de seker hamuru elde edebilirsiniz fakat creme icin sanirim farkli bir recete uygulamak gerekir pudra sekeri miktarini arttirmak gibi, ben deneme yapmadigim icin net bir yanit yazamiyorum.
    simdilik aklima gelenler bunlar, diger lutfen diger yazdigim yorumlarada goz atin,
    herkese kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  140. Pinar hanim sorulariniz cok guzel, sizi elimden geldigince aydinlatmak isterim.

    1. a) Eger pastanizin icine de ganaj surerseniz pastanizi tum gece boyunca gonul rahatligiyla disarida birakabilirsiniz, ama tabi serin ve kuru bir yerde muhafaza edin, dis etkenlerden korumak icin de uzerini kapatirsaniz iyi olur.
    Ozellikle bu kis gunlerinde kapali balkonunuz varsa orada tutabilirsiniz.

    b) Ben genellikle pastaci kremasi kullandigim tum pastalarimi sabah kaplarim. uzerindeki suslemeleri onceden hazirladigim icin sabah bir tek kaplama isi ve konsepti hazirlamak kaliyor ama haklisiniz bu stresli ve garantili bir sey degil.
    Illa pastaci kremasi kullanmak ve geceden kaplamak istiyorsaniz da, benim dusuncem buzdolabinizin soguk ayarini biraz dusuk tutun ve pastanizi disari cikaracaginiz zaman klimanizi calistirin ( yani evinizin ici mumkun oldugunca soguk olsun) boylece soguk olan pastaniz disaridaki sicak havayi uzerine minimum alir ve terleme yapmaz, yapsa bile bu cok az olur ve bir sure sonra kendiliginden kurur.
    Terleme olayinin sebebi, sicak soguk hava degisimidir. Bu ikisinin arasi ne kadar az olursa terlemede o kadar az olur.

    2. Tabiiki gum paste elde edersiniz. Gum - tex kutusunun arkasinda gumpaste tarifi olmasi gerekiyor.
    Fakat ben gum tex kullanmiyorum gumpastelerimi tylose ile hazirliyorum. O yuzden gumtexli gumpaste in kivamini bilmiyorum, sizi yaniltmak istemem.
    Bunun icinde kaliteli seker hamurunuzdan cok az bir parca gumpaste yapin kivami begenirseniz devam edersiniz.

    Umarim yanitlarim anlasilir ve faydali olmustur..
    Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  141. Blogger ayseyaman dedi ki...

    Pinar hanim sorulariniz cok guzel, sizi elimden geldigince aydinlatmak isterim.

    1. a) Eger pastanizin icine de ganaj surerseniz pastanizi tum gece boyunca gonul rahatligiyla disarida birakabilirsiniz, ama tabi serin ve kuru bir yerde muhafaza edin, dis etkenlerden korumak icin de uzerini kapatirsaniz iyi olur.
    Ozellikle bu kis gunlerinde kapali balkonunuz varsa orada tutabilirsiniz.

    b) Ben genellikle pastaci kremasi kullandigim tum pastalarimi sabah kaplarim. uzerindeki suslemeleri onceden hazirladigim icin sabah bir tek kaplama isi ve konsepti hazirlamak kaliyor ama haklisiniz bu stresli ve garantili bir sey degil.
    Illa pastaci kremasi kullanmak ve geceden kaplamak istiyorsaniz da, benim dusuncem buzdolabinizin soguk ayarini biraz dusuk tutun ve pastanizi disari cikaracaginiz zaman klimanizi calistirin ( yani evinizin ici mumkun oldugunca soguk olsun) boylece soguk olan pastaniz disaridaki sicak havayi uzerine minimum alir ve terleme yapmaz, yapsa bile bu cok az olur ve bir sure sonra kendiliginden kurur.
    Terleme olayinin sebebi, sicak soguk hava degisimidir. Bu ikisinin arasi ne kadar az olursa terlemede o kadar az olur.

    2. Tabiiki gum paste elde edersiniz. Gum - tex kutusunun arkasinda gumpaste tarifi olmasi gerekiyor.
    Fakat ben gum tex kullanmiyorum gumpastelerimi tylose ile hazirliyorum. O yuzden gumtexli gumpaste in kivamini bilmiyorum, sizi yaniltmak istemem.
    Bunun icinde kaliteli seker hamurunuzdan cok az bir parca gumpaste yapin kivami begenirseniz devam edersiniz.

    Umarim yanitlarim anlasilir ve faydali olmustur..
    Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  142. meraba canım :)) marshmallowları BİMdende kolaylıkla elde edebilrsniz haribo markalı jelatin içerisindeler.

    YanıtlaSil
  143. ayşe hanım merhaba. bugün sizin tarifinizle ilk şeker hamuru deneyimimi gerçekleştirdim. çok güzeldi. beklediğimden de iyi sonuç aldım. sadece benim hamurun biraz sert oldu geliba.çünlü açmakta zorlandım. neyse teşekkür etmek istedim size. sevgiler

    YanıtlaSil
  144. Sevgili Ayse Hanim,
    güzel tarifiniz icin tesekkürler,uzun zamandir seker hamuru denemek istiyordum ama cesaret edemiyordum acikcasi.tarifiniz beni cok heyecanlandirdi ve aksam ilk marshmallowlu hamurumu yaptim.kasik eriyen sekerlere yapistigi icin ben suya bandirip karistirdim.gayet kolay hamuru hazirladim yagladim ve strecledim yarin kullanilmak üzere beklemede.umarim acmasi da kolay olur ve hayal kirikligina ugramam.tüm yorumlari buarada okudum,güzel anlatiminiz icin tekrar tesekkür ediyorum.böylece bol bilgi edindim bir de eylem basarili olursa sayeniz de bu bölümü atlamis olacagim (umarim! ) sevgiler :)

    YanıtlaSil
  145. Şeker hamurunu tarifini kullandım. Sonuç çok güzel oldu. Lezzeti de hazır şeker hamurununkinden daha hoş. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  146. Sevgili Ayşe Hanım,

    sitenize erişim engellenmiş olduğundan size nasıl ulaşacağımı bilemedim.
    Öyle güzel pastalar yapmışsınız ki, bir pasta delisi olarak sizin tariflerinizi denemek için sabırsızlanıyorum.
    pastalarınız kadar tatlı ve güzel tavrınız ve paylaşımlarınız için çok teşekkürler.
    ( keşke Türkiye'de olsaydınız da tecrübelerinizden yüzyüze olarak faydalanabilseydik)

    YanıtlaSil
  147. yine ben (: uzun zamandır şeker hamuruna merakım vardı, burda tarifine rastlayınca deneyeyim dedim, tam bir fiyaskoyla sonuçlandı :D Deneme amaçlı yaptığım için malzemelerin oranlarını düşürdüm. 135 gr Marshmallow, 1 yemek kaşığı su, 270 gr pudra şekeri, biraz da tuz.

    Adımları dediğiniz gibi uyguladım ama zaten az olan malzeme, cam kapların tüm yüzeyine yapışıp kaldı (: Yoğurma kabına geçirip yoğurmaya başlayınca da ellerim tamamen hamurla kaplandı, kabın içinde bi avuç hamur kaldı :D Ona da razıyım dedim yeter ki tutsun. Pudra şekerini azar azar ekleyip, şeker bitince bi 5 dkka daha yoğurup streçledim. Yarın açıcam bakalım nası bi sürpriz bekliyo beni (:
    Kısacası beceremedim (:

    YanıtlaSil
  148. fotoğraf çekmiştim eklemeyi unutmuşum (:

    http://img190.imageshack.us/img190/883/27052011.jpg

    http://img833.imageshack.us/img833/6573/27052011002.jpg

    YanıtlaSil
  149. merhaba pasta yapımına yeni başladım ve bugün ilk kez marshmallowlu şeker hamuru tarifinizi denedim gayet güzel oldu tarifin,z için çok teşekkür ederim gerçi biraz eritme aşamasında zorlandım ama :D

    YanıtlaSil
  150. sanirim sizde yurt disinda yasiyorsunuz.Yazilarinizi okurken fark ettim.tesekkürler

    YanıtlaSil
  151. yaptığıma yapacağıma pişman oldun 450 gr pudra şekeri olur mu hiç yapış yapış oldu nişasta koydum hala aynı olmuyo berbat bişey belki bi 450 gr da nişasta koydum bana mısın demiyo elimi sürmeye korkuyorum

    YanıtlaSil
  152. yukaridaki yorumlara bakarsaniz tarifte basarili olanlar var olamayanlar var..sonuc tamamen sizin el becerinize kalmis.

    simdi adsiza gelince...belli ki bir yerlerde hata yapmissiniz..yapis yapis olan hamura kafaniza gore 450gr kadar nisasta koydugunuza gore…hic 450 gr nisasta konur mu? porselen hamurumu yapiyorsunuz.
    pudra sekeriniz mi bitti anlamadimki?
    havalar sicak hamurun toparlanmasi zaman alabilir…
    yapmaniz gereken biraz daha pudra sekeri eklemek,,,yagli elle hamuru toparlayip beklemekti.
    yarina buyuk ihtimalle hamurunuz tas gibi olur, olmazsa bile kullanmayin o hamuru artik…mundar etmissiniz…

    YanıtlaSil
  153. merhabalar bende marshmallow la pasta yapıcam ancak erıtmek ıcın mıkrodalgam yok ama sıcak su dolu bı kasede erıtsem olur mu ? cevabınız ıcın tesekkurler

    YanıtlaSil
  154. evet tabii olur...once bir tencerede su kaynatin sonra ocagi kapatin uzerine marshmallowlarin oldugu kasenizi oturtun ve hafif karistirarak eritin...eger miktar fazla ise ya da marshmallowlarin hepsi erimemisse ara ara ocagi acip eritme islemine devam edin...kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  155. Gerçekten hayranlıkla inceledim sitenizi.. Sizi tebrik ederim.. MArshmellow tarifi ile olan şeker hamurunuzda acaba yaptıktan sonra çok sertleşmiş bir hamuru yine mikrodalga ile mi yumuşatırım yoksa kullanılamaz mı olur? Çok teşekkür ederim.. ama birde aslında ben uzun zamandır bir pandispanya tarifi arıyorum çok çeşit var bana yardımcı olsanız bir tarifim olsun evimde onu yapayım mahcup olmayım

    YanıtlaSil
  156. evet yumusatmak icin microdalganizi kullanabilirsiniz...ama bir kac saniye ara ile ilitin,
    dikkat edin hamuru eritmeyin...
    tarif isteginiz ile ilgili de burada uzun uzun cevap verdim...son soru cevaba bakabilirsiniz.
    http://ayseyaman.blogspot.com/2010/06/faq-pastac-olmak-icin-ne-yapmam-lazm.html
    kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  157. merhaba bu şeker hamurunu bayaz olarak hazırladıktan sonra gıda boyalarıyla istediğimiz renk yapabilir miyiz ? çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  158. Ayşe Hn.okumaya çalıştım yorumları ama sorumun cevabını göremedim. Şeker hamuru ile hazırlanacak bir pasta doğum gününden ne kadar önce yapılmalı? yapıldıktan sonra nerede muhafaza edilmeli? Buzdolabında kurur mu? Şuan Ağustos sıcağında içindeki krema ve varsa eğer meyve dışarıda ekşir mi?

    YanıtlaSil
  159. Nilufer hanim
    ben kisaca kendi pasta yapma seklimi yaziyorum...
    ben buzdolabinda 1 gece beklemis pastalarimi sabah kaplayip ayni gun icinde teslim ediyorum.
    boylece pastalarin seker hamurunun terlemesi (erimesi) ve de eksime bayatlama olaylari olmuyor.
    (pastalarimi da serin klimali bir ortamda kapliyorum)
    kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  160. ayşe hanım merhaba. bende bu akşam yapmayı planlıyorum , yapacağım kurabiyeler için . Ama bu akşam yapıp hemen kullansam olur mu?

    YanıtlaSil
  161. bir de ben kalp şeklinde yaklaşık 30 tane kurabiye süsleyeceğim tüm hamur bana çok mu gelir acaba?

    YanıtlaSil
  162. ayşe hanımsitenizi takibe aldım muhteşem herşey yreğine sağlık,
    cuma günü bizimde doğum günümz var ve ben kızıma bir kelebekli pasta yapmak istiyorum.şekerhamuru kullanmak istiyorum ve tarifinizi uygulayacağım,yalnız şeker hamuruna renk vermek için gıda boyası kullanmam lazım biliyorum,peki bunu hangi aşamada kullanacağım bilgi verirmisiniz.birde tabi kelebek pasta için şekil yuvarlak yapıp ikiye bölüp tersm çevirmem gerekiyor.yardımınıza gerçekten ihtiyacım var sevgiler :)

    YanıtlaSil
  163. Merhabalar Ayse Hnm;

    Gecen gun sizin seker hamurundan ilk pasta denememi yaptım. Walla ilk denemem olmasına ragmen super oldu ve cok da kolay oldu. Cok hosuma gitti, herkes de cok begendi. Yazmadan kendimi alamadım. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  164. tarif için Allah razi olsun :) ilk defa yapicagim umarim becerebilriim. Cok tskler paylasim için

    YanıtlaSil
  165. ayşe hanım şeker hamurunu yaptıktan sonra hemen kullanabilirmiyiz yoksa,hamuru 1 gün dinlendiriptemi kullanmalıyız.lütfen acil cevaplarmısınız.bugun pasta yapmam gerekli

    YanıtlaSil
  166. şeker hamurunu yaptım 1 gün beklettm fakat hamura şekil veremiyrum parçalanıyo szce neden byle olmuş olabilir? çok fazla pudra şekeri kattığm içn mi?

    YanıtlaSil
  167. Ayşe Hanım merhaba. Pastalarınız için hala üstteki şeker hamuru tarifini mi kullanıyorsunuz? Çünkü öyle başarılara imza atıyorsunuzki takdir etmemek elde değil. Siz bizim dünyadaki sayılı gururlarımızdansınız. Tebrikler...
    Nagihan

    YanıtlaSil
  168. çok teşekkür ederim saolun

    YanıtlaSil
  169. mrb ayşe hanım az önce şeker hamuru tarifinizi aynen yazdığınız gibi yaptım hamur kıvamına da geldi streçledim kapalı bir kap içinde karanlık dolap içine koydum 1 gün bekletin yazmışsınız fakat ben bu tarifte tuzu eklemeyi unuttum bir sorun olurmu acaba?Tuzun burdaki rolü neydi

    YanıtlaSil
  170. so beautiful desaign :-)
    love this
    awesome

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails