16 Şubat 2009 Pazartesi

Hercai Menekşe

Pansies- Hercai Menekşe

Kendimi tekrar etmeyi sevmiyorum ama geçenlerde hazırladığım pasta tasarımı çok beğenilince bu pastada da yine aynı çizgiyi izledim. Bu sefer pastam üzerinde şekerden çiçek, Hercai Menekşeleri var. Onları hazırlamam günlerimi aldı. Özellikle hamuru için 100% beef gelatin (sığır jelatini) kullanmak istedim. Bu jelatini bulmak için araştırmadığım yer kalmadı. Vitamin shoplardaki jelatin kapsüllerine kadar gittim baktım ama hiç biri jelatinin neden yapıldığını yazmıyordu. Neyse sonunda jelatinime kavuştum, yurtdışında yaşayan ve helal jelatin almak isteyenler buraya bakabilir, fotoğrafını ve aldığım yerin bilgisini ekledim.

Gelelim pastamıza, bu romantik pasta çikolata renkli sevgili Yolanda için. Her özel gün de benden mutlaka çikolata alır. Bu sefer hem sevgililer günü çikolatası hem de kilisede düzenlenecek etkinlik için butik pasta hazırladım. Pazar sabahı erken saatlerde pastayı almaya geldi, pastayı görüp, sevinçten bana sarılınca bende tüm zahmet ve emeğimin karşılığını almış oldum. :)

Hercai Menekşe

Kelebek

Pansies Cake

Valentine's Day Chocolates Sevgililer Gunu Cikolatalari

Herkese mutlu, sağlıklı, aşk dolu bir hafta dilerim.

48 yorum:

  1. aman Allahim Ayse... Ne kadar guzel olmus bunlar. insan dokunmayi birak bakmaya kiyamiyor ya... Bu arada ben de tam simdi Donde estas Yolanda (pink martini) dinliyordum, tesaduf oldu...

    Ellerine saglik... :)

    YanıtlaSil
  2. Yaman Aysem...calismalarindaki titizlik ve zerafete diyecek söz bulamiyorum.Harikasin...sevgiler

    zehra

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Adaşım Ayşe, teşekkürler.
    Ben de sabahdan beri Çelik'den Hercai'yi dinliyorum.
    Tam nostalji oldum :)

    Zehram, teşekkürler. Elimden geleni yapıyorum ama birde fotoğraflarda görünmeyen bombeler, ufak tefek çizgiler hatalar varki resmen gözümü oyuyor :)

    Hanife, teşeküler :)

    YanıtlaSil
  4. o kadar zarif ki, cok güzel, ellerinize, kollariniza, ayaklariniza saglik :)

    burcak

    YanıtlaSil
  5. İnsan bu pastaya kıyıp ta kesemez ki. Zaten pasta değil bu kesinlikle. Sanat eseri. Yarattığın harikaları ağzım açık izliyorum şu anda Ayşe. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. AYŞECİM HARİKASIN..... HERCAİLER TAM HERCAİ YAPIYOR İNSANI...:)

    YanıtlaSil
  7. çok zarif inanılmaz şık olmuş bıçak değirmeye nasıl kıyılır ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil
  8. ayşe müthişşş.. çok beğndim..

    YanıtlaSil
  9. Harikasın şekerim,
    insan bunun şeker olduğuna inanamıyor, mükemmel bence, ellerine sağlık. Ben de bu kadar güzel çalışmalar yapabilecekmiyim :))
    Sevgiler
    Hülya
    www.hanimelipasta.blogspot.com

    YanıtlaSil
  10. Yazacak kelime bulamıyorum..... Ne yazsam az kalacak, bir pasta ancak bu kadar temiz, titiz ve güzel çalışılmış olabilir herhalde :) Tebrikler, şahane olmuş...

    YanıtlaSil
  11. Ayse merhaba,
    her zamanki gibi cok guzel olmus. Eline saglik. Ben mi goremedim acaba ekledigin resmi ve sigir jelatinin adini? Tekrar yazabilirsen cok sevinirim, tesekkurler.

    YanıtlaSil
  12. çok güzel olmuş,elinize sağlık ,yaptıklarınızı hayranlıkla izliyorum,gerçek bir sanat bu ,tebrikler

    YanıtlaSil
  13. Ayşeciğim,
    Bu nasıl bir zerafet, nasıl bir incelik, nasıl bir güzellik. Harikasın!
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Merhaba,
    Sizi ilgiyle takip ediyorum.
    Herşey mükemmel.
    Pasta tek kelime ile müthiş olmuş.
    Ellerinize sağlık.
    Sevgiler.
    www.semraninmutfagi.com

    YanıtlaSil
  15. sevgili ayşe,her tekrar orjinali yaşatır aslında ama bence bunlar tekrar değil,başlıbaşına yeni bir eser.ellerine sağlık.slmlar

    YanıtlaSil
  16. Ayşecim bittim o nasıl bir zerafet.
    Ellerine,emeğine,yüreğine sağlık muhteşem ötesi bir pasta kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. Yok yok, sana çarçabuğundan bir bebek diliyorum. Başını mis kokulu bezlerden kaldırama da bizi böyle çatlatama :))))eline sağlık her zmaanki gibi zerafet timsali olmuş.Sevgiler canım

    YanıtlaSil
  18. Sevgili Ayşe nefis olmuş her zamanki gibi.her ayrıntısına bayıldım pastanın.menekşe şahane.ellerine sağlık canım.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  19. no comment!!!!!!!!!! :))))))

    YanıtlaSil
  20. no comment!!!!!!!!!11 :))))

    YanıtlaSil
  21. Ayşe şahane olmuş,inan gerçeğinden daha da güzel olmuş :)

    Ayşe birde bir kaç tanecik sorum olucak...

    Şeker hamurunun tadını zaten sevmiyorum ama kurabiyelerin üzerini şeker hamuru ile kaplayınca kupkuru bir şey oldu...Şeker hamurunu hazır kullanıyorum ...
    Ama sanki elime aldığımda da çok yumuşak değildi ?? sebebi ne olabilir....

    Kurabiye üzerine çalışırken ekstra yumuşatmanın bir yolu var mı ?? kimse yemedi aynen öyle duruyor kısaca... iyiki birine hediye etmedim vallahi insanın dişi kırılır dı :))yada kurabiye üzerine yapıştırılan şeker hamurlarının tamamı böyle mi oluyor????

    Bu ilk denemem değildi ama diğerini yaklaşık bir sene önce yapmıştım inan unutmuşum...

    Senin pastalarının üzerinde de şeker hamuru çok yumuşak ve güzel duruyor ,evde yapılan şeker hamuru farklı olduğu için olabilir mi ???

    Sevgilerimi yolluyorum..

    YanıtlaSil
  22. Bu pastayi bukadar puruzsuz yaptiniz masallah harika olmus hele uzerindeki hercai menekse. Gozlerime bayram yasattiniz.
    Allah nazardan saklasin. Ve ne guzel helalinden gelatin almak icin bukadar arastirdiniz bravo dogrusu.
    Basarinizin devamini dilerim.

    YanıtlaSil
  23. Nüket ŞenyüzŞubat 17, 2009

    Yine, yeniden ve her yeni paylaşımında harikasın demem ne ifade eder bilemiyorum.
    Gerçekten sözcüklerim yetersiz kalıyor beğenimi anlatmaya.
    O kadar zarif, o kadar kusursuz görünüyor ki..
    Damla kalıpla yaptığın pastayla başlayan, orkideler, kelebekler ve menekşelerle devam eden bu "Beyaz ve Asil" seriyi seyretmeye doyamıyorum.
    Diğer şeker hamurlu pastalardan çok farklı , çok özel bir tarz bu..
    Bu kadar az süslemeyle bu kadar çarpıcı bir pasta yaratabilmek tüm kutlamaları hakediyor. Ben izlemeye doyamıyorum, umarım sen paylaşmaya devam edersin...
    (Bu arada çiçek sapları için tel mi kullandın?)

    YanıtlaSil
  24. Cok harika olmus cok güzel ellerine saglik.Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  25. Mukemmel! Harika... başka ne diyebilirim?

    YanıtlaSil
  26. sözün bittiği an bu işte, ne diyebilirimki, dakikalarca bakakaldım, ellerine sağlık. muhteşem olmuş

    YanıtlaSil
  27. bayıldım menekseler cok guzel hersey harıka canım ellerıne saglık sevgılerımle...

    YanıtlaSil
  28. ARTIK KELİMELERİM TÜKENDİ SENİN PASTALARINA SÖYLEYEBİLECEK BİRŞEYİM KALMADIIIIII...

    VE SANA KOCAMAAAAANNNNN KALBİMLE I LOVE YOUR BLOG ÖDÜLÜNÜ GÖNDERİYORUM CANIMMM.........

    YanıtlaSil
  29. Menekşeler gerçeği gibi narin ve güzel olmuş Ayşecim:) Pasta bütünüyle bir harika, gerçekten. Eline sağlık, o güzel yüreğine sağlık:)
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  30. Siz pasta yapmiyorsunuz, siz sanat yaratiyorsunuz..... :) Tebrik ediyorum, harikasiniz.. :)

    YanıtlaSil
  31. Canım selam,
    Bloguma uğrayıp ödülünü alır mısın :)

    sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  32. MERHABALAR AYŞE HANIM ÖNCELİKLE PASTANIZ ÇOK GÜZEL OLMUŞ ELLERİNİZE SAĞLIK...BENİM SİZE BİR SORUM OLUCAKTI PASTANIN KENAR SÜSLEMELERİNİ NASIL YAPIYORSUNUZ HERHANGİ BİR ALETİMİ VAR,VARSA NEREDEN BULABİLİRİZ BANA BU KONUDA YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM
    SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  33. Yorumlariniz için çok teşekkürler, harika şeyler yazmışsınız, beni çok mutlu ettiniz, yakında şımarmaya başlayacağım. Herkese tek tek cevap yazmak istedim, cevaplamalık öyle tatlı yorumlar vardıki ama malesef yazamıyorum. Hemencik soruların yanıtlarına geçeceğim.

    Pelincim, ben zaten şeker hamurlu kurabiyelerin nasıl yendiğine şaşırıyorum, kurabiyesi güzel ama üzerinden şeker hamurunu ayıklamak dert bana göre ama çoçuklara şekerli herşey güzel geliyor tabii. :)
    Soruna gelince ben de şeker hamurumu hazır alıyorum, benimkisi fazlaca yumuşak, çok yumuşak olursa da sorun oluyor. Türkiyedekileri bilmiyorum. Seninkisi belki rafta çok kaldığı için sertleşmiş olabilir ya da havalar şimdi soğuk kullanmadan önce iyice yoğurman gerekebilir. Bazen microdalga da 5-10 sn tutmakta işe yarıyor hamuru yumuşatmaya ama tabii sadece bir kaç saniye. Şeker hamuruyla kurabiye ya da pasta kaplanınca bir süre sonra zaten sertleşir ama yenmicek gibi de olmaz. Gumpaste ile karışmamıştır hamurun değil mi? Canim hamurunu görmeden fazla yorum yapmamda yanlış olabilir. Nitekim henüz çiçek hamuru dışında şeker hamuru yapmışlığım yok.
    Dilerim yazdiklarimin azda olsa faydasi olur.

    Nüket, güzel sözleriniz için çok teşekkürler :)
    Evet çiçek yapımında tel kullanıyorum.

    Sedacım, en kısa zamanda ödülümü almaya geleceğim.

    Herkese sonsuz teşekkürler.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  34. Ozlemcim, cok teşekkürler, en kısa zamanda sendeyim. :)

    Maksat pasta, çok teşekkürler.
    Google imagesdan sana link gönderiyorum.
    Buradan kullandığım sete ulaşabilirsin.
    http://images.google.com/images?um=1&
    hl=en&q=Fmm+textured+lace+set+3&btnG=Search+Images

    Ürün adı: Fmm Textured Lace Set 3
    Umarim yardimci olabilmişimdir.

    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  35. Ayşeciğim sen bu kadar zarif ve şık pastalar yapmak zorunda mısın?:))) Nasıl bir güzelliktir bu gerçekten bakmaya doyamadım canım, ellerine sağlık.

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  36. Merhaba, yine harika bir pasta yapmışsınız,elinize sağlık. Cbox kutusuna bıraktığınız mesajınızda sayfamda hiç pasta olmadığını yazıyorsunuz. Benim yaptığım pastalar normal, herkesin yaptığı pastalardan. Sizinki gibi böyle güzel pastalar yapamıyorum. Bu nedenle pek pasta yayınlamadım. Son zamanlarda birkaç tane pasta yapıp resmini çektim ama bilgisayarımda virüs vardı ve onun temizlenmesi gerekiyordu. Bunu da ancak yaptırıp virüs programı taktırdık. İnşallah bugün resimleri bilgisayara yükleyip yayınlayacağım. SiZi sürekli takip ediyorum. Çok güzel çalışmalarınıza imrenerek bakıyorum. yemekdefterim.blogcu.com

    YanıtlaSil
  37. Aman aman ne desem bu görüntü için yetmezz:)

    Elleirne sağlık ya süpersin

    YanıtlaSil
  38. Yemek defterim, insallah ilerde cok guzel pastalarinizi paylaşırsınız.
    Seker hamuru ile ilgili sorularınız "Ask ve Kelebekler" yazimaydi,sorularinizin yanitini oraya yazdim. Bilginize.

    YanıtlaSil
  39. İnsan ne bakmaya ,ne yemeye kıyar bu harika pastayı.Tam sanat eseri yine döktürmüşsün ELLERİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  40. Hergün bakıyorum hemde günde kaç sefer içim açılıyor.Her seferinde çok güzel olmuş yazmıyorum ama süperler.Ellerinize sağlık el işçiliğiniz çok temiz.Çok heves ettim bir iki şeker hamurlu pastada ben yaptım ama sizinkilerin yanında esamesi okunmaz.Ama insan bir kere şeker hamuruna bulaştımı hep yapmak istiyor.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  41. Aysecim,

    Ellerine saglik cok guzel olmus, birde cok asil duruyor.

    Senin hakkindaki olumlu gelismelere cok sevindim, custom cikolatacilik ayri bir is ve cok zevkli ve insan isin icine girdikce ne kadar cok ogrenmesi gereken sey oldugunu goruyor, ve ne kadar ince calisilmasi gerektigini bizzat tanik oluyor.

    Canim, ben sana kolayliklar diliyorum, arayi fazla acmadan yaptiklarini paylasirsan cok sevinirim.

    Serap

    YanıtlaSil
  42. Çok güzel hepsi..harika ellerinize sağlık ayse hn..

    YanıtlaSil
  43. Ayşe şeker hamuru kaplı kurabiyeler hakkında bende aynı şeyi düşünüyorum :) Dediğin gibi belki fazla sertti ve ben çok yoğurmamış olabilirim...
    Cevaplar içi çok teşekkür ediyorum...

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  44. Lütfen bir pasta nasıl böyle pürüzsüz kaplana bilir biri bana anlatsın:)) veya Ayşe video eklesin bir kerecik yapsın nooooluuurr
    hülya

    YanıtlaSil
  45. Merhaba Ayse,

    Blogunu her actigimda agzim acik kaliyor cunku blog dunyasinda (ve de hayatimda) gordugum en guzel pastalar senin elinden cikiyor. Hele ki en son yaptigin menekseli pasta bir tablo kadar guzel! Seni ne kadar takdir ettigimi bilmeni istedim, bir de keske NY taraflarinda otursaydiniz da ben de muhtesem pastalarindan nasiplenebilseydim:)

    YanıtlaSil
  46. yaw bunler cok guzel yaa,yemege kiyamam ben bunleri,dolayisiyla sizden pasta order yapamam,,lol..elinize saglik boyle guzel seyler gormemistim

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails