21 Aralık 2008 Pazar
Yilbasi Agaci Pastasi
Eskiden buttercream yani yağlı krema kaplı pastaları çok sevmezdim. Tadları da hoşuma gitmezdi. Şimdilerde keşke daha fazla buttercream kaplı pasta yapsam diyorum. Çünkü yağlı kremalı pastalarımı yaparken daha az yoruluyorum, masrafım da daha az oluyor ayrıca krema sıkmak şeker hamurunu açmaktan daha keyifli geliyor şu an. Ama itiraf etmek lazım ki şeker hamurlu pastalar genelde buttercreamden çok daha güzel görünüyorlar. Bazen de buttercreamlı pastalar güzel duruyor. Herhalde şeker hamuruyla böyle banyo halısı gibi görüntü vermek oldukça zor olurdu. Bu arada eşim bayağı dalga geçti de kürklü pastamla..;)
Neyse daha önceden yaptığım buttercream süslemeli pastalarımı hatırlarsınız. Hepsini değişik krema sıkma teknikleri ile hazırlamıştım. Bu yılbaşı pastasını da yine aynı grup için yaptım. Bu sefer Christmas (Noel) partileri için yılbaşı çam ağacı şeklinde bir pasta istemişlerdi. Ben de butik pasta ve çikolata ikilisini bu pastamda birleştirdim. Pastanın üzerindeki tüm yılbaşı süsleri ve kardan adam çikolatadan. Hatta minik renkli çikolatalar M&M gibi bişey, dışı şeker içi çikolata.
Son olarak şimdiden herkesin yeni yılını kutluyorum. İnşallah yeni yıl herkese sağlık, mutluluk ve başarı getirir.
2009'da görüşmek dileğiyle.
Sevgiler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
ayşecim harika süslemelerin çikolata olması süper fikir ,benim ağacın kardeşi çok güzeeeeel olmuş ellerine sağlık . 2009'un güzellikler getirmesi dileği ile sevgiler
YanıtlaSilYaman Ayşem...seni kendimce 2008 yılının en iyi pastacısı olarak seçiyorum. Sanırım birçok blogcu arkadaşım da bu fikrime katılacaktır.TEBRİKLER... 2009'da yeni başarılarını bekliyor olacağız.Kucak dolusu sevgiler...
YanıtlaSilzehra
Ayşeciğim tam dayılbaşına uygun pofuduk pofuduk bir pasta olmuş, ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
Ellerine sağlık Ayşe'ciğim.Çok güzel olmuş.
YanıtlaSil2009 yılı sağlık,mutluluk,huzur,bol kazanç getirsin canım.
Öpüyor,sevgilerimi gönderiyorum.
Aysecim, ne diyeyim yine dokturmussun. Cok guzel olmus ellerine saglik. Tekrar yaziyorum Allah nazarlardan saklasin.
YanıtlaSilMASAALLAH
Serap
Merhabalar Ayse Hanim,bende Amerika'da yasiyorum,Houston Tx.Bende birkac seker hamuru pastasi denemesi yaptim,Wilton'un hazir hamurlarini kulllanarak.Ama pek memnun kalmadim,benim sormak istedigim siz hangi seker hamuru markasini kullaniyorsunuz? yada kendiniz mi yapiyorsunuz?Eger kendiniz yapiyorsaniz tarifini sayfanizda bulamadim.Beni bilgilendirirseniz cok sevinirim.Simdiden tesekkurler.Yesim.
YanıtlaSilAyşe'cim süpersin maşallah bayılıyorum bu pastalara ellerine,emeğine ve o güzel yüreğine sağlık,mutlu haftalar öptüm...
YanıtlaSilo ust desen nasıl oldu ya gercekten kürk gibi ama ya :) cok güzel olmus goserişli duruyor ama nasıl oldu merak ediyorum..
YanıtlaSilbu arada sana ulasabilceğimiz bir mail adresi koy sayfaya noluuuuurrr:(
doğrusu bugünlerde sizden böyle bir şeyler bekliyordum, sürekli blog sayfamda yaman tarifler'de bir yenilik var mı diye kontrol ediyordum. Christmas'ın en yoğun kutlandığı Amerika'da olup da bu kadar yetenekli de olunca bakalım neler gelecek diye merak ettim. Pastanız çok güzel gerçekten ve sanırım daha başka yeni taifler de görürüz?
YanıtlaSilAyrıca yeni yılınız kutlu olsun.
Ayşecim şeker hamurunun görüntüsü daha güzel olabilir ama krema ile çalışmak sanırım çok büyük ustalık istiyor..Ellerine emeklerine sağlık..
YanıtlaSil2009 için bol sipariş ve başarı diliyorum..
Yine mükemmel bir çalışma sevgili Ayşe.
YanıtlaSilKrema sıkma tekniğinde harika, pastanın üzerindeki tüm detaylar birbirinden hoş olmuş.
Ellerine kollarına sağlık.
Umarım tüm sevdiklerinle birlikte, yaptığın bu pastalar ve çikolatalar kadar lezzetli bir yıl geçirirsin.
Sevgiler
Tek kelime ile MÜKEMMEL.. İyi yıllar..
YanıtlaSilAyşeciğim sana da güzel bir yıl diliyorum.dilediğin gibi geçer inşallah.
YanıtlaSilpastana bayıldım.süslemen çok güzel olmuş.ellerine sağlık canım.sevgilerimle....
cok zor görnüyor valla ellerıne saglık bayıldım....
YanıtlaSilAyşecim,yine konuşturdun hünerlerini.Ellerine sağlık.Yeni yılını kutlar sağlıklı huzurlu ve bol kazançlı bir yıl dilerim.Ayrıca yeni tariflerinide dört gözle bekliyorum.Benim anlamadığım şey bu kadar pasta yapıyorsun nasıl fotoraflarındaki gibi fit olabiliyorsun.Bir formülü varsa bizimle paylaş:)))Bende yeni yılda fit olmak istiyorum öhö öhö öhö:((((
YanıtlaSilHARİKA OLMUŞ PASTAN AYŞECİM,ELLERİNE SAĞLIK CANIM.
YanıtlaSilKREMALI PASTALARI BENDE TERCİH EDİYORUM ,ZATEN KİMSE ŞEKER HAMURUNU PEK SEVMİYOR BİZİM AİLEDE,SIYIRIP TA YİYİN DİYORUM ,AMA YOK , İLLAKİ KREMALI PASTA İSTİYORLAR .EHHH BOYUMUZ KILDAN İNCE ...YAPARIZ BİZDE....
AYRICA ,SENİNDE YENİ YILINI KUTLUYORUM,2009 YILININ ,SAĞLIK ,MUTLULUK ,BAŞARI GETİRMESİNİ DİLİYORUM .
merhaba Ayşe hanım.Pasta çok hoş görünüyor.Ben wiltonun sitesinde çok güzel yılbaşı kurabiyeleri gördüm.Galiba şeker hamuruyla yapılmışlar ve güzel süslenmişler.Eğer mümkünse bu kurabiyelerin tarifleri varsa sende bizimle paylaşırmısın.Çok güzel görünüyolardı.Oğlumda gördü isterim diye tutturdu.
YanıtlaSilharika olmuş ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilÇok emek vermişsiniz harika olmuş, 2009 yılının şimdiye kadar yaşanmış yıllardan çok çok daha güzel geçmesi dileğiyle
YanıtlaSilSevgilerimle Uğur
Ayşe hanım merhabalar. sitenizi üzülerek söylüyorum ki yeni keşfettim. Hepsi birbirinden değerli tariflerinizin. Emeğinize hayran kaldım. Sanat yapıyorsunuz bana göre.
YanıtlaSilTekrar ellerinize sağlık.
Http://www.lezzetibol.com
Ayşe hanım merhabalar. sitenizi üzülerek söylüyorum ki yeni keşfettim. Hepsi birbirinden değerli tariflerinizin. Emeğinize hayran kaldım. Sanat yapıyorsunuz bana göre.
YanıtlaSilTekrar ellerinize sağlık.
Http://www.lezzetibol.com
Her zamanki gibi çok güzel olmuş ellerinize sağlık...
YanıtlaSilEllerine sağlık Ayşe'cim çok güzel olmuş bu yılbaşı ağacı :) Tam yeni yıl ruhu..
YanıtlaSilmerhabalar.size yorum yazmasamda sürekli takip ediyorum.yaptığınız tüm pastaları ve tarifleri çok beğeniyorum.hepside birbirinden muhteşem.sizin marshmallow tarifinizi denedim ve ilk şeker hamurlu pastamı yaptım.tarif için çok teşekkürler.selam ve sevgiler.
YanıtlaSilçok farklı ve hoş olmuş. şeker hamurunu nasıl kırpık kırpık yaptın merak ettim. eline sağlık. bol pastalı 2009 diliyorum:))
YanıtlaSilselam Ayşecim cok güzel görünüyor ama rengi biraz daha koyu yeşil olsaydı daha mı iyi olurdu diye düşünmeden geçemedim yada aralarda renk olrak iki ton olsaydı sanki daha iyi olurdu bunun dışında epey uğraşmışa bnzıyorsun ellerine saglık (cilginpastalar)
YanıtlaSilziyaretin ve o değerli,özel, güzel yorumun için çok teşekkürler canım.bundan daha iyi bir motivasyon olamaz.pastayı ve hamurları beğenmene çok sevindim. hepside senin sayende.
YanıtlaSilbu kürklü yılbaşı ağacınada bayıldım.ne diyebilirimki, ustalığın yansımış her detay ve süslemeye.tebrikler.başarıların daim olsun inşallah.
21 Aralık doğum günümdü ama çocuklarım hasta olunca maalesef kutlama yapmadık.ben biraz mahrumiyet bölgesinde yaşıyorum ve bu sebeple bu pastayı doğum günü pastam ilan ediyorum izninizle tabii ki bu arada sitenize bayıldım. ben şeker hamurunu sevmem ama marshmelow hastasıyım onuda denemeye çalışıcam şu haribolar işe yarar belki ne dersiniz.
YanıtlaSilbu arada banada beklerim
Ayşe'cim
YanıtlaSilellerine sağlık yine muhteşem bir pasta ortaya çıkmış.
2009 yılının mutlu huzurlu ve sağlıkla geçmesi dileğiyle
Sevgiler
Ama o çam ağacı görüntüsünü kremayla bu kadar güzel nasıl yapabiliyorsunkim yaaaaaaaaaaa?...
YanıtlaSilSüper bir sabır ve marifet işi ne diyebilirimiii
Ayşe'cim,
YanıtlaSilSelam, oya gibi işlemişsin, çok cici olmuş ellerine sağlık,
mutlu yıllar,
sevgiler
Ayşe'cim mutlu yıllar, sevgiler..
YanıtlaSilDüşlerimin incisi, kardeşi ve çikolataları beğendiğine çok sevindim.
YanıtlaSilZehracım, 2008 yılının en iyi çıkış yapan pastacısı olarak değiştirelim mi? ;)
Birdilimdus, Zerrin, Serap güzel yorumlarınız için çok teşekkürler.
Yesim merhaba, ben hazır şeker hamuru kullanıyorum, ABD sınırları içinde olduğum sürece de hazır kullanmaya devam edeceğim gibi görünüyor. Artık TRye gidince ne yaparım bilemem. :)
Ben Satin Ice marka seker hamuru kullaniyorum. İlginiz için teşekkürler.
Derya çok teşekkürler.
Zarpandit, kürk deseni Wilton'in 233 nolu krema sıkma ucu ile yaptım.
Canim yoğun ilgiden dolayı sayfamdan email adresimi kaldırdım ama sana email attim bana o adresten ulaşabilirsin.
Çilli Begonyalar, ilginiz ve güzel yorumunuz için çok teşekkürler.
Başka yeni yılla ilgili bir çalışmam olmadı malesef, her ne kadar Amerikada olsamda çevrem dışında kimseye pasta yapmıyorum henüz. Fakat 2009'a inşallah güzel bir pasta ile merhaba diyeceğim sayfamdan ve umarım sizi hayal kırıklığına uğratmam. ;)
pelin, sanırım pastasına göre değişir! Bazı pastaları krema ile sıvamakta süslemekte çok ustalık ve emek istiyor. Aslında benim yaptıklarım oldukça basit pastalar. Zor görünmesi herkes yapabilir.
Nüket, Deniscafe, Neslihan, Karabiber,çok teşekkürler beğendiğine çok sevindim.
Herkese güzel yorum ve dileklerinden dolayı çok teşekkürler. Yeni yılda sağlıklı mutlu olmanız dileğiyle.
Ayşe'ciğim;Ellerine sağlık çok güzel olmuş.Oya gibi işlemişsin ağacı tek tek.Kürk gibi de durmuyor
YanıtlaSilbence içini ferah tut:))))))
İyi seneler......
İnsan,armağanını kalbi ile birlikte vermezse ne değeri vardır.
YanıtlaSilYeni yıllar ALLAH'ın bizlere verdiği armağandır.En mutlu günler seninle olsun.Armağanınla yücel,2009 senesinin tüm dileklerini vermesi dileğiyle NİCE MUTLU SENELERE....ÖPTÜM....
Ayşeciğim senin bu krema sıkma tekniklerine bayılıyorum.Müğkemmel olmuş ellerine sağlık..sevgiler..
YanıtlaSilYeni yıl en çok istediklerini, herşeyin en güzelini, en büyük mutlulukları, sevgileri versin, yeni yılın kutlu olsun...
YanıtlaSilçok güzel bir pasta olmuş ayşecim.. ellerin dert görmesin. yeni yılını kutlarım.sağlıklı ve mutlar yıllar.
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilBembeyaz yağan kar, ne yaşanmışsa yaşansın örter geçmişin hatalarını... Yeni bir gelecek sunar bize ve yeni bir başlangıç... Yeni yılın tüm insanlığa ve ülkemize barış, mutluluk getirmesi dileğiyle yeni yılınızı kutlarım. Her şey gönlünüzce olsun!
Sevgiyle kal.
yeni yiliniz kutlu olsun, saglikli mutlu bir yil dilerim
YanıtlaSilsevgilerimle
2009'un mutluluk, sağlık ve huzur getirmesi dileğiyle...
YanıtlaSilMutlu Yıllar.
Yeni yılda, her şeyin gönlünüzce olmasını diler, tüm beklentilerinizin gerçekleşmesini temenni ederim. Mutlu yıllar...
YanıtlaSilHer zamanki gibi huthis olmus canim tek kelimeyele mukemmel otesi ellerine saglik aysecigim.
YanıtlaSil2009 YILININ HEPİMİZE SAĞLIK ,MUTLULUK VE BEREKET GETİRMESİNİ DİLERİM…
KUCAK DOLUSU SEVGİLER
MUTLU YİLLARRRR
Âyşe'ciğim,Mutlu yıllar,harika pastalarla dolu bir yıl diliyorum sana.
YanıtlaSilSevgili AYSE
YanıtlaSilHer yeni yil,
tazelenen umutlarin,
cogalan sevgilerin habercisidir.
2009 yili da böyle olsun,
ama
hep güzel olsun.
NICE GÜZEL YILLARA
Sevgilerimle Serap
Yeni yılın kutlu olsun Ayşeciğim daha nice pastalarda buluşmak umuduyla..:))
YanıtlaSil2009 yılının sağlık,başarı ,mutluluk ve bol kazanç getirmesini diliyorum..Sevdiklerin hep yanı başında olsun..
YanıtlaSilMutlu Yıllar!!
Ayşe Hanım gerçekten verdiğiniz bilgiler çok işime yaradı...Çalışmalarınız harika.Yeni yılda da başarılarınızın artarak devam etmesini diliyorum.Sevgiler...
YanıtlaSilDilerim ki, yeni gelen yıl, siz sevgili dostlarıma;
YanıtlaSilGününüzü aydınlatacak ARZU
Arzularınızı güçlendirecek KUVVET
Kuvvetinizi yaratacak PARA
Parayı kazandıracak FIRSAT
Fırsatları değerlendirecek AKIL
Aklınızı koruyacak SAĞLIK
Sağlığını sürdürecek MUTLULUK
Mutluluğunuzu getirecek SEVGİ
melek...
Öldüm gülmekten Ayşe'm, hahahahaha, demek banyo paspası gibi, alemsin canım ya...Ellerine sağlık, harika bir pasta olmuş...
YanıtlaSilYeni yılının sana sağlık, mutluluk, bol kazanç ve huzur getirmesini dilerim...
sevgiyle kal,
Yeni yıl mesajlarınız ve şeker yorumlarınız için teşekkürler, ne mutlu burada sizlerle birlikte olmak.
YanıtlaSilYeni yıl hepimize ülkemize umarım sağlık mutluluk huzur ve başarı getirir. Herşey gönlünüzce olsun.
Bir iki arkadaşa izninizle cevap yazmak istiyorum. :)
Anfora81, amin, insallah! Aslinda ben ne yazsam boş cünkü zayıflıgım tamamen genetik ama keske biraz kilolu olsam böyle sıska olmak hoşuma gitmiyor. Tabii herşeyin başı sağlık. Eşim son zamanlarda yemek alışkanlığını değiştirdiği için gözle görülür bir şekilde kilo verdi. Siz de eğer alışkanlıklarınızı değiştirirseniz zamanla en sağlıklı sekilde kilo verebilirsiniz. Kısa zamanda verilen kilolar malesef geri alınıyor bence.
Asla öğün atlanmamalı aç kalınmamalı, beyaz ekmek, pilav, patates türü şeylerden uzak durulmalı. Bizim evde 1 senedir pilav yerine bulgur yeniyor mesela..kendi adıma değil ama eşim adına yazmalıyım kı alışkanlıklar değiştimi kiloda veriliyor..kendisi ara ara sporda yapıyor, dilerim yeni yılla birlikte ikimizde düzenli bir şekilde spor yapabiliriz. Zayıf ya da kilolu farketmez herkes spor yapıp fit ve kaslı olmalı bence. Kusura bakmayın lütfen çok uzattım.
Dilerim yeni yılda sizde sağlıklı bir sekilde fit bir görünüm kazanırsınız.
Gamze hanım merhaba, keske bahsettiginiz kurabiyeleri ben yapmış olsaydım seve seve tarifini paylaşırdım. Simdiye kadar bir defa seker hamurlu kurabiye yaptım onunda tarifi sayfamda mevcut. Tarife yumurta eklemediğim için un kurabiyesi gibi oldu, neredeyse elimde parçalanacaklardı. Acıkcası simdilik kurabiye süslemede yeteri kadar iyi değilim. Size de bol sans dilerim oglunuz için güzel tarifler bulabilirsiniz.
YanıtlaSilKaramelam, sanırım yazımı okuyamadiniz ya da gözünüzden kaçmış olmali, kırpıklıkları şeker hamuruyla değil kremayla yaptım.
Wilton'in 233 nolu krema sıkma ucunu kullandim.
Aysu, haklısın canım, yeşil boyalarıma kıyamamış biraz cimrilik yapmışım sanırım ;)
Aslinda bu pastaya en çok çam agaçı görüntüsünü verirken zorlandım, onun dışında kaplanması çok kısa zaman aldı, inanki krema sıkmak çok kolay.
Dido Butik Pasta, Wilton'in 233 nolu krema sıkma ucunu kullanarak kolaylıkla bu pastadan yapabilirsin. Denersen eminim memnun kalırsın.
İlginizden ve güzel yorumlarınızdan dolayı herkese çok teşekkürler.
Mutlu seneler
Sevgiler
merhaba ayşe hanım
YanıtlaSilçok güzel ve estetik olmuş ellerinize sağlık. ben kullandığınız kremayı çok merak ediyorum tarifini alabilirsem çok sevinirim.
teşekkürler.
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSil