Ayşe'cim seni tebrik ederim.Süper bir pasta ve güzel bir okuldan dönmek herhalde çok heyecen vericidir.Ellerine sağlık.Seni takip eden acemi bir pastacıyım.İnşallah senin kadar iyi olabilirim.
aysecim, ellerine saglik, ne guzel pastalar yapmissin yine. keske daha yakinda olsam da tadina da baksam... hepsi birbirinden guzel, ama ben coklu fotografta en alt solda olan kahveli maviliyi begendim...
Harika işler çıkartmışsınız enfes şeyler bunlar. Ben de 29 kasım da Chef's te pastacılık kursuna başlayacağım. Bu işi gerçekten yapmak istiyorum en az sizin kadar :)) Sevgiler
Ayşegül, çok teşekkürler. Heyecan, yorgunluk, mutluluk ve biraz da hüzünle geri döndüm. Beni biraksalar gönüllü olarak okulda kalacaktım hatta sordum ama üzülerek geri çevirdiler..Yani temizlik işlerini bile yapmaya razıydım ama olmadı..:) Eşim kapıdan kovsalar bacadan gireceksin diyor. Ah keşke...:) Neden olmasın, hatta beni bile geçersiniz...
Ayşe, adaşım :) oldu oldu güzel bir deneyim oldu...Yolunuz buraya düşerse beklerim pasta tatmaya.. Benim favorim de o pasta. Birde mozaikli olan.
Bebeğimin yemek günlüğü, çok teşekkürler. Size de kolay gelsin ve kursta bol şanslar.
Serinmavi, çok teşekkürler..
Egeli, çok teşekkürler. Özel bir kalıp kullanmadık, fotoğraflardaki gibi çember kalıplarda keklerimizi pişirdik. Kabaca nasıl "yamuk pasta" yapılacağını anlatmak gerekirse..Pastanızı katlandırdıktan sonra incecik bir kat krema sürün, buzdolabına kaldırın. Soğuk pasta daha kolay kesilir. Sonra diyagonal olarak bir köşesinden yaklaşık 2 parmak diğer köşesinden de 1 parmak derinlikte olacak şekilde uzun keskin bir bıçakla kesin (bıçak tırtıklı olursa daha iyi keser)Sonra kestiğiniz parçayı pasta tabanı ile ters köşelere gelecek şekilde çevirin, göreceksinizki bir kenar diğerinde daha yüksekte kalacak. En son olarak güzelce her yerine krema sürün ve şeker hamuru ile kaplayın. Bu şekilde yapılan yamuk pastalarda hiç kek ziyanı olmuyor. Dilerim yardımcı olabildim.. Kolay gelsin.
ayşecim hayranlıkla bakıyorum resimlere pastalar çok güzel eğitim başarılı geçmiş tebrik ederim yamuk pasta yapımını aydınlattığın içinde teşekkürler,benim sorumda orkidenin ortasını renkli kısmını gıda boyası kuru haldeykenmi renklendiriyorsun?gönülden sıcacık sevgiler
AYŞECİM KİM NE DERSE DESİN BENİM FAVORİM SENİN YAPTIĞIN PASTA.... RENKLERİ VE ORKİDENİN MUHTEŞEMLİĞİYLE SENİNKİNİ TEK GEÇERİM...... ELLERİNE YÜREĞİNE SAĞLIK.... BU ARADA ŞEF ÖNLÜĞÜN DE PEK YAKIŞMIŞ....:)) SEVGİLER.......
Bu muydu "bunca şef arasında nasıl pasta yapacağım?" korkusu? Hiç tereddütsün en güzeli senin pastan diyorum, ciddiyim vallahi, tebrikler Ayşe'ciğim...
Ayşeciğim heyecanını yakından hissettim. seni tebrik ediyorum harika bir pasta yaratmışsın. ve böyle bir kursa ve diğerlerine katılma şansını sonuna kadar kullanmak harika olsa gerek. yaptıkalrını heyecanla seyrediyorum sevgilerimle Funda
Ayşe kurs'u başarıyla tamamlamışsın,eminim gün gelicek sen bir çok kişiye ders vericeksin..Senin gibi bu işi üstadlardan öğrenen kişileri ayakta alkışlıyorum..Ben yapabiliyorum diye hiç köşene çekilmedin,seni yürekten kucaklıyorum..
Pastaların hepsi şahane,emeğine sağlık..
Not: En son fotoğraftaki hocada pek yakışıklıymış :)) goncan ve benim goncam duymasın ama :))
Nefis... Sessiz takipte kalınamayacak kadar güzel olmuş, bu nedenle icimden yukselen sesi sana kadar taşimam gerekiyor sevgili Ayşe... Çok zarif, çok asil , çok sade ama sade olduğu kadar da gözalıcı olmuş. Şair olana şiir yazdıracak cinsten:)
Hayatım yine döktürmüşsün gerçekten seninki diğerlerinden çok daha farklı ve şık olmuş birincilik ödülü senin ve ikincilik ödülü de mavi-kahverengi çiçekli olana gidiyorrr!!!Ellerine sağlık canım, harikasın harikaaa!!!
Yaman Ayşeeeem...41 kere maşallah sana !!!! Allah nazarlardan saklasın...bunca pastacının arasında zerafeti pastaya bu kadar yakıştıran, ellerini bu kadar maharetli konuşturan yok... yolun açık olsun canım benim...sevgiyle kal ve ilerlemeye devam...ben seni geleceğin Peggy Porschen' ı olarak görüyorum...
Ayse'cim ellerine saglik, cok guzel bir pasta yapmissin yine.. Ben en cok senin yaptigin pastayi begendim, digerleri de belki guzel ama fazla goz yoruyor gibi geldi bana.. Tebrik ediyorum seni.. Devam devam diyorum daha ne diyeyim :-) Sevgiler
-Ayşe bu rüyadan hiiiç uyanmasın... -Notter school yönetimine kabul etmemekle ne büyük bir yeteneği elinden kaçırdığını anlaması için mail bonbardımanına tutulsun...Olmadı diplomatik yollara başvurulsun:) Yinede olmazsa, -notter school binasının bütün bacaları temizlensin.Ayşe tertemiz girebilsin acil durumlarda çıkış yapabilsin diye:))) -Türkiyede'de böyle rüya merkezleri olsun... _Neden bu rüya merkezleri hep Amerikada olsun... -yaa ne olur Türkiyeninde böyle bilgisini paylaşan usta şefleri olsun... -Bi gün gelsin Ayşe'de Türkiye'de bu ilki gerçekleştirsin... -Tabii o gün bizlere torpil yapıp ilk dersini bizlere ve mümkünse beleşe versin:)) -Gerekirse manevi destek yanında (zamanı geldiğinde Türkiye'ye dönme şartı ile :)) maddi destek sağlansın.. -Veee daha benim dokunamadığım omuza elini koyan James arkadaş elini Ayşe'nin omuzundan çeksin:)
Ayşeciğim; Süper güzellikte bir pasta olmuş seninki özellikle. Diğerlerine de baktım ama seninki çok sofistike, çok naif ve zarif. Eminim tadı da öyledir. Çiçekleri de çok mutazam olmuş. Gerçekten farkı yok. Ellerine sağlık diyorum. Başarılarının dvamını diliyorum. Sevgiler... Sibel (cafecihan)
Aysecim harikasin. Ruyalarinin gerceklesmesine inan cok ama cok mutlu oldum. Basarililarini buyuk bir mutlulukla takip ediyorum. Cok cok tebrik ederim canim. Harika seyler yapmissin. Darisi benim ruyalarima insallah :)
Aysecim sayfana giliyorum gidiyorum boynumu büküyorum geri gidiyorum.bi mesaj yazayim dedim bu sefer.Artik güzel pastalar degil harikalar yaratiyorsun ellerine saglik hersey cok güzel
Ayşe merhaba, Önce kesin makettir diye baktım, kusursuzdu çünkü.Aşağıya bir indim ki inanamadım gözlerime.O pastayı yapmış olan ellerini çerçevelemek lazım.Orkide hazırdır diye geçirdim içimden o da değilmiş. İnanılmazsın. Diyecek başka söz bulamıyorum. Sevgiler Müge
Ayse2cigim kutluyorum seni canim harika pastalar yapmissin ellerine saglik hepside birbirinden muhtesem olmus canim aysem bu guzel cicekleri nasil bu kadar gercege uygun yapabiliyorsunuz,kulanilan malzeme seker hamurumu yoksa baska maddeler ilave ediliyormu. cok merak ettigim icin soruyorum. cok opuyor sevgilerimi gonderiyorum.
Ayşecim, çok tebrik edrim. hayallerindeki tüm kurslar , pasta yapımları gerçekleşsin:) pasta yapında harikasın, geçen gün katlı pasta yaptım fakat katlı pastayı dururmak çok zor beceri, kremyı iyi ayarlamak gerekiyor sanıyorum.. başarılar, sevgiler.
Düşlerimin incisi, ben de teşekkür ederim. Sorunu net olarak anlayamadım. Sanırım kuru gıda boyasından kastın toz boya... Evet orkidelerin orasını toz gıda boyaları ile renklendirdim, eğer gum paste'in renkli ise tozlama yapmana da gerekte kalmaz ama daha gerçekçi olması için mutlaka fırçalarla hareket kazandırmak lazım. Üzerindeki noktalari da sıvı gıda boyaları ile yaptım. Siyah ve kırmızı boya karışımı güzel sonuç veriyor. Umarım soruna karşılık verebildim. Kolay gelsin canım sevgilerimle
Özgül ablacım, bu çiçeklerin gerçeğe uygun olması bana bir kaç yüz dolarcığa patladı, belki de sırrı oradan geliyor. ;) Aslında tekniği öğrendikten sonra, gerekli kalıp, boya ve malzemede varsa ve olmazsa olmaz 3 günlük sabır herkes yapabilir. Sorunuza gelince bu tür çiçekler flower paste ya da gum pastelerle yapılıyor. Kesinlikle şeker hamurunu tavsiye etmiyorum. Kuruyan şeker hamuru çok kırılgan oluyor, o yüzden bu çeşit çiçek yapımına uygun değil.
Pastan muhtesem olmus sevgili Ayse eminim tadida gorunusu kadar guzeldir . Ayrica ben james rosellinin cok buyukbir hayraniyim nette o kadar search etmem ragmen hic bir web sitesi bulamamistim ona dair,simdi senin sayfanda gorunce cok sevindim kendisi harika cicekler yapoiyor seker hamurundan cok hizli bir o kadarda mukemmlel .Ve yeni yilin sana diledigin herseyi getirmesi dilegiyle.
Aysem nekadar guzel bu pastalar boyle harika seyler yapmissin senin kapidan kovup bacadan girme isine hicde sasirmadim bende oyleyim cunku aynisini bende dusunuyordum. burda bizim sehirde londonun en buyuk pasta imalathanesine gittim gecen gun pastalari gorunce gozlerim fal tasi gibi acildi okadadar guzellerki sahibi ile tanistim kendisi cok tatli genc bir hanim eski bir bankaci okadar cok travel yapmis 3 kere turkiye gitmis turkiyedeki bankacilar ile ile gorusmeleri oluyormus istanbul ve ankarada kalmis misir ve arap ulkelerini gezmis avrupayi gezmis sordum peki neden ozaman bu is niye boyle renkli bir hayatin varken birden buraya tikali kaldin..guldu etrafina bakti ellerini acip dukkana soyle bakti iste bu benim dedi.. ben travel yapmaktan biktim dedi
belki 15- den fazla cesit mouse kek ve 50 yakin butik pasta vardi dukkanda hepsi okadar deyisik okadar guzeldi ki kadina yardimci ariyormusunuz diye bildim yeterki para istemiyorum geleyim bende boyle guzel seyler yapayim inan beni kapidan kovsalar bacadan gidercek hale geldim sonrada genc ken ben niye boyle bir isyapmadim diye kendi kendime soylendim niye bir paystry okulana gitmedim ki bizim sehirde boyle imkanim vardi hemen cocuk yapip evde oturduk.. bhoyle bir is yapmak icin banka zate kredi veriyordu kadina bak diye ic gecirdim kendi kendime simdi londonun en buyuk pasta imalathanesinin sahibi.. tum otel ,motel, restorantlara gunde en azindan 100 pasta yolluyor.. en guzel avrupa pastalarini yapiyor izin isteyerek icersini gezdim uc bolumden dukkani oluyuyor en arkada buzluklar var bir bolum sadace pasta yapma diyer bolum pisirme en ondeki bolumde susleme.. elinin altinda 15 elemani var bana birgun gelip bakabilecegimi ve onlara katilabilecegimi soyledi okadar cok sevindim ki anlatamam ertesi gunu rendevulastik beni dukkanda bekliyordu kendi pastry sefleri ile tanistiracak pasta susleme uzmani ile tanistiracakti saat 12 de dukkana vardim arkaya aldilar beni onluk verdi hemen basima sac bandini taktim herkez ile tek tek tanistim yanliz tek ricasi vardi resim yok dedi zate benim yaptigim dugun pastasinida orda gorunce anladim ve onada soyledim ben bu pastanin sanirim dukkandan cep teline cekmisler pastayi aynisindan yaptim deyince cok sasirdi herneyse bana istersem pastaci si ile birlikte pasta suslerine yarcimci olabilecegini soyleyince cok sevindim.. 5 tane cikolati mouse kelerini buzluktan cikartti ve onume verdi bunlari spatula ile duzelt ve susle dedi gerci sus dedikleri cikolata ile ustunu suslemek hersey hazir kendin ugrasip yapmiyorsun her isi yapan baska ustalar var.. onlari yaptiktan sonra havuclu kekler geldi onume once ustunden krem peynirini spatula ile cikarttip aldik sonra ustuna butter creama surdum etrafini tost edilmis hindistan cevizi ile kapladim usttunu kesme kalibi ile bastirim 16 parcaya isaretledim ve herbirinin ustune birer sikma torbasi ile havuc yapip kenarlarini temizleyip kutuladim okadar zevkliydi ki ikisaat nasil gecti analatamam sonra hic gidesim gelmedi ama dedigin gibi oylecene arkama donup donup keske sadece temizlikci bile olsa beni alsalar diye icimden gecirdim..sonra genedede kadina cok tesekur ettim boyle yogun bir isi arasina bana vakit ayirdigi icin.. benim icin cok buyuk bir experience oldu... resim cekemedim ama gozlerimin onunden hic gecmiyor orasi keske cagirsalar beni yine diye hergun calan telofonlara bakiyorum..
4 Katli pasta yapamamak icin elimden ne geliyorsa yaptigimdan dolayi bu 3 katli pastada favorilerim arasinda... Yorumlarda nasil yamuk hale getirdigini yazmissin ama kafama takilan noktalar var...
Keki katlandirdiktan sonra ince bir kat krema surun ve dolaba kaldirin sonra diagonal kesin demissin... Ben burasini kattiyen anlayamadim canim... Krema surulen pastayi nasil diagonal kesiyorsun? Once kesip sonra ara katlara krema surmedin mi?
Ozellikle bu pastada katlar cok yuksek duruyor... Her kat icin 2 kekmi kullandin? Yoksa yamuklugundan dolayimi yuksek gorunuyor?
Simdi bu kadar soruya karsilik bu kadin 200 kisilik pastayi nasil yapacak diye dusunuyorsundur... Bir seyi yapamam demek huyum hic olmadi, 500 kisilik deselerdi yapamam demiycektim :))
ilgin ve guzel paylasimin icin cook tesekkurler. Kalp kalbe karsi, ne hissettigini cok iyi anliyorum. Bu işin yaşı yok, eminim sen de çok güzel işler başaracaksın. İlerde belki küçük bir yerin bile olur. Bu bahsettigin yeri cok merak ettim, internet sayfalarını bana yazarsan cok sevinirim. Bol pastalı günler. sevgiler
Soruna gelince; bu pastanin hem ici, hem disi bir cesit butter cream ile kapli ve icinde sadece fıstık krokan var. Bu sartlarda pastayi diagonal kesebilirsin. Pastanin icinde pastaci kremasi ve taze meyve vb. olsa elbette bu sekilde kesilmez. Keki once kesip sonra ara katlara krema surulur. Bizim damak tadımıza uygun pastalar bu çeşit yamuk sekiller için uygun olmayabilir. Her kat için 2 kek kullandik, hepsini ikiye kestik, toplam 4 kat oldu. (Hatırladıgım kadarı ile en alttaki toplam 5 katlıydı.)Diagonal kesince de pasta daha da yukseldi.
Evet dusunuyorum. Buna cahil cesareti denir ve bende de fazlasiyla var. :( Ben de gecen sene dugun pastalarimi yaparken cok tecrubesizdim. Simdiki aklim ve tecrubem olsa hersey cok daha guzel ve farkli olurdu.
Sana bol sans diliyorum...Allah yardımcınız olsun...
ayşecim merhaba gerçeken harika bir pasta ve rüya gibi bir eğitim yalnız bir şey soracagım çiçek yapımı için flower paste yada gum paste kullanılıyor demişsin bunların şeker hamurundan farkı nedir veya tarrifini verebilirmisin şimdiden teşekkürler
Ayşe'cim
YanıtlaSilseni tebrik ederim.Süper bir pasta ve güzel bir okuldan dönmek herhalde çok heyecen vericidir.Ellerine sağlık.Seni takip eden acemi bir pastacıyım.İnşallah senin kadar iyi olabilirim.
aysecim, ellerine saglik, ne guzel pastalar yapmissin yine. keske daha yakinda olsam da tadina da baksam... hepsi birbirinden guzel, ama ben coklu fotografta en alt solda olan kahveli maviliyi begendim...
YanıtlaSilumarim iyi bir deneyim olmustur senin icin...
Harika işler çıkartmışsınız enfes şeyler bunlar. Ben de 29 kasım da Chef's te pastacılık kursuna başlayacağım. Bu işi gerçekten yapmak istiyorum en az sizin kadar :))
YanıtlaSilSevgiler
Senin için çok güzel bir deneyim olmuş canım.Pastalar harika görünüyor...Sevgiler...
YanıtlaSilKUTLARIM SENİ AYŞECİM ,HARİKALAR YARATMIŞSIN ,ELLERİNE SAĞLIK.YANLIZ BİR ŞEY SORUCAM ,O ''YAMUK'' PASTAYI YAPABİLMEK İÇİN ÖZEL KALIPLARMI KULLADIN YOKSA TEPELERİNİ SENMİ KESTİN EĞER ÖYLEYSE HANGİ AŞAMADA YAPILIYOR BU İŞLEM...BENDE GÜZEL PASTALAR YAPMAK İSTİYORUMMMMM.....
YanıtlaSilBAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİM CANIM....
Ayşegül, çok teşekkürler. Heyecan, yorgunluk, mutluluk ve biraz da hüzünle geri döndüm. Beni biraksalar gönüllü olarak okulda kalacaktım hatta sordum ama üzülerek geri çevirdiler..Yani temizlik işlerini bile yapmaya razıydım ama olmadı..:) Eşim kapıdan kovsalar bacadan gireceksin diyor. Ah keşke...:)
YanıtlaSilNeden olmasın, hatta beni bile geçersiniz...
Ayşe, adaşım :)
oldu oldu güzel bir deneyim oldu...Yolunuz buraya düşerse beklerim pasta tatmaya..
Benim favorim de o pasta. Birde mozaikli olan.
Bebeğimin yemek günlüğü, çok teşekkürler. Size de kolay gelsin ve kursta bol şanslar.
Serinmavi, çok teşekkürler..
Egeli, çok teşekkürler.
Özel bir kalıp kullanmadık, fotoğraflardaki gibi çember kalıplarda keklerimizi pişirdik.
Kabaca nasıl "yamuk pasta" yapılacağını anlatmak gerekirse..Pastanızı katlandırdıktan sonra incecik bir kat krema sürün, buzdolabına kaldırın. Soğuk pasta daha kolay kesilir. Sonra diyagonal olarak bir köşesinden yaklaşık 2 parmak diğer köşesinden de 1 parmak derinlikte olacak şekilde uzun keskin bir bıçakla kesin (bıçak tırtıklı olursa daha iyi keser)Sonra kestiğiniz parçayı pasta tabanı ile ters köşelere gelecek şekilde çevirin, göreceksinizki bir kenar diğerinde daha yüksekte kalacak. En son olarak güzelce her yerine krema sürün ve şeker hamuru ile kaplayın. Bu şekilde yapılan yamuk pastalarda hiç kek ziyanı olmuyor.
Dilerim yardımcı olabildim..
Kolay gelsin.
Herkese en içten sevgilerimle
Ayşeciğim gerçekten rüya gibi...
YanıtlaSilPastanı özellikle de orkideleri seyretmeye doyamadım.
Sevgiler
GERÇEKTEN HAYAL EDİLEMİYECEK KADAR GÜZELLERRR..
YanıtlaSilKUTLUYORUM AYŞECİĞİM...
SEVGİLER CNM
ayşecim hayranlıkla bakıyorum resimlere pastalar çok güzel eğitim başarılı geçmiş tebrik ederim yamuk pasta yapımını aydınlattığın içinde teşekkürler,benim sorumda orkidenin ortasını renkli kısmını gıda boyası kuru haldeykenmi renklendiriyorsun?gönülden sıcacık sevgiler
YanıtlaSiltum pastalar birbirinden guzel ama seninkinin ddokusu amma purussuz :)
YanıtlaSilgercekten en cok dikkatimi çeken o oldu..
farklı olarak mozaikli gozume carptı farklı bakıs acısı derim ben buna:)
senin için ne kadar guzel deneyim olmus :):)
senin adına cok cok sevindim benim yerimede çalış gor eglen :)
Ayşe Hanim Merhabalar,
YanıtlaSilPastalariniz harika gorunuyor... Ellerinize saglik... Sevgiler
Ayşe'ciğim,kutlarım seni canım..Harika pastalar yapmışsınız..Bizlerde buadan seyredip sadece iç geçirmekle yetinip seninle gururlandık..)
YanıtlaSilBaşarılarının devamını diliyorum..
Sevgiler..
AYŞECİM KİM NE DERSE DESİN BENİM FAVORİM SENİN YAPTIĞIN PASTA.... RENKLERİ VE ORKİDENİN MUHTEŞEMLİĞİYLE SENİNKİNİ TEK GEÇERİM...... ELLERİNE YÜREĞİNE SAĞLIK.... BU ARADA ŞEF ÖNLÜĞÜN DE PEK YAKIŞMIŞ....:)) SEVGİLER.......
YanıtlaSilHarika Ayşecim,ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgiyle.
Bu muydu "bunca şef arasında nasıl pasta yapacağım?" korkusu? Hiç tereddütsün en güzeli senin pastan diyorum, ciddiyim vallahi, tebrikler Ayşe'ciğim...
YanıtlaSilAyşe'cim her zaman ki gibi muhteşem br pasta.Orkide gibi asil çok muhteşem bir konsept olmuş,öptüm...
YanıtlaSilBUNLAR NASI BÖLE YAMUK YAMUK DURUYO Kİİİİİ !!! BACIM ŞAKA BİR YANA AZMİNE VE PASTACILIK KONUSUNDAKİ BAŞARINA HAYRANIM..EMEĞİNE BİN SAĞLIK BACIM
YanıtlaSilAyşeciğim heyecanını yakından hissettim. seni tebrik ediyorum harika bir pasta yaratmışsın. ve böyle bir kursa ve diğerlerine katılma şansını sonuna kadar kullanmak harika olsa gerek. yaptıkalrını heyecanla seyrediyorum
YanıtlaSilsevgilerimle Funda
SÜPERRRR.....ÇOK GÜZEL TARİF ETTİN AYŞECİM TEŞEKKÜR EDERİM CANIM....SEVGİLER
YanıtlaSilAyşe kurs'u başarıyla tamamlamışsın,eminim gün gelicek sen bir çok kişiye ders vericeksin..Senin gibi bu işi üstadlardan öğrenen kişileri ayakta alkışlıyorum..Ben yapabiliyorum diye hiç köşene çekilmedin,seni yürekten kucaklıyorum..
YanıtlaSilPastaların hepsi şahane,emeğine sağlık..
Not: En son fotoğraftaki hocada pek yakışıklıymış :)) goncan ve benim goncam duymasın ama :))
Tek kelimeyle süpersin süperler diyecek hiç birşey yok ellerine sağlık
YanıtlaSilSevgiler
Nefis...
YanıtlaSilSessiz takipte kalınamayacak kadar güzel olmuş, bu nedenle icimden yukselen sesi sana kadar taşimam gerekiyor sevgili Ayşe...
Çok zarif, çok asil , çok sade ama sade olduğu kadar da gözalıcı olmuş.
Şair olana şiir yazdıracak cinsten:)
Hayatım yine döktürmüşsün gerçekten seninki diğerlerinden çok daha farklı ve şık olmuş birincilik ödülü senin ve ikincilik ödülü de mavi-kahverengi çiçekli olana gidiyorrr!!!Ellerine sağlık canım, harikasın harikaaa!!!
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
Tebrikler, tek kelimeyle harika :)
YanıtlaSilAyşecim..
YanıtlaSilTek kelimeyle herşey muhteşem olmuş..
canım ellerine yüreğine sağlık..
Başarılarının devamını diliyorum..
Rabbim kolaylık versin..
Süper olmuş tebrikler.Ellerine sağlık
YanıtlaSilAyşecim yine harikalar yaratmışsın ve çok başarılısın.Ellerine sağlık cnm
YanıtlaSilYaman Ayşeeeem...41 kere maşallah sana !!!! Allah nazarlardan saklasın...bunca pastacının arasında zerafeti pastaya bu kadar yakıştıran, ellerini bu kadar maharetli konuşturan yok... yolun açık olsun canım benim...sevgiyle kal ve ilerlemeye devam...ben seni geleceğin Peggy Porschen' ı olarak görüyorum...
YanıtlaSilzehra
Ayse'cim ellerine saglik, cok guzel bir pasta yapmissin yine.. Ben en cok senin yaptigin pastayi begendim, digerleri de belki guzel ama fazla goz yoruyor gibi geldi bana..
YanıtlaSilTebrik ediyorum seni.. Devam devam diyorum daha ne diyeyim :-)
Sevgiler
ÇOOOOK....
YanıtlaSil-Ayşe bu rüyadan hiiiç uyanmasın...
-Notter school yönetimine kabul etmemekle ne büyük bir yeteneği elinden kaçırdığını anlaması için mail bonbardımanına tutulsun...Olmadı diplomatik yollara başvurulsun:)
Yinede olmazsa,
-notter school binasının bütün bacaları temizlensin.Ayşe tertemiz girebilsin acil durumlarda çıkış yapabilsin diye:)))
-Türkiyede'de böyle rüya merkezleri olsun...
_Neden bu rüya merkezleri hep Amerikada olsun...
-yaa ne olur Türkiyeninde böyle bilgisini paylaşan usta şefleri olsun...
-Bi gün gelsin Ayşe'de Türkiye'de bu ilki gerçekleştirsin...
-Tabii o gün bizlere torpil yapıp ilk dersini bizlere ve mümkünse beleşe versin:))
-Gerekirse manevi destek yanında (zamanı geldiğinde Türkiye'ye dönme şartı ile :)) maddi destek sağlansın..
-Veee daha benim dokunamadığım omuza elini koyan James arkadaş elini Ayşe'nin omuzundan çeksin:)
İSTİYORUM.....
canım harıka gorunuyor cok basarılısın tebrık edıyorum.
YanıtlaSilsevgıler..
Aysecim, harika bir kursa gitmissin ve tabiki harikalar yaratmissin. Pasta "mükemmellll". Allah nazarlardan saklasin...
YanıtlaSilAyşeciğim;
YanıtlaSilSüper güzellikte bir pasta olmuş seninki özellikle. Diğerlerine de baktım ama seninki çok sofistike, çok naif ve zarif. Eminim tadı da öyledir. Çiçekleri de çok mutazam olmuş. Gerçekten farkı yok. Ellerine sağlık diyorum. Başarılarının dvamını diliyorum. Sevgiler...
Sibel (cafecihan)
ya inanılmazsın.. nakış gibi işlemişsin gerçekten de. ellerine sağlık..
YanıtlaSilellerıne saglık aysecıgım ayy bu pasta süper resmen hele o orkıdeler ayy gercek sankı canım öpüldün kocaman....
YanıtlaSilMerhaba
YanıtlaSilÇok güzel bir hafta sonu diliyorum, sevgiler…
mükemmelsin demeyi de ihmal etmiyorum tabi :))
Aysecim harikasin. Ruyalarinin gerceklesmesine inan cok ama cok mutlu oldum. Basarililarini buyuk bir mutlulukla takip ediyorum. Cok cok tebrik ederim canim. Harika seyler yapmissin. Darisi benim ruyalarima insallah :)
YanıtlaSilSevgiler
Mas'Allah bir harikasiniz baska diyecek birsey bulamiyorum. Sizde bir kurs acarsaniz bizde size ogrenci olalim ne dersiniz?
YanıtlaSilAysecim sayfana giliyorum gidiyorum boynumu büküyorum geri gidiyorum.bi mesaj yazayim dedim bu sefer.Artik güzel pastalar degil harikalar yaratiyorsun ellerine saglik hersey cok güzel
YanıtlaSilAyşe merhaba,
YanıtlaSilÖnce kesin makettir diye baktım, kusursuzdu çünkü.Aşağıya bir indim ki inanamadım gözlerime.O pastayı yapmış olan ellerini çerçevelemek lazım.Orkide hazırdır diye geçirdim içimden o da değilmiş.
İnanılmazsın.
Diyecek başka söz bulamıyorum.
Sevgiler
Müge
Ayse2cigim kutluyorum seni canim harika pastalar yapmissin ellerine saglik
YanıtlaSilhepside birbirinden muhtesem olmus
canim aysem bu guzel cicekleri nasil bu kadar gercege uygun yapabiliyorsunuz,kulanilan malzeme seker hamurumu yoksa baska maddeler ilave ediliyormu.
cok merak ettigim icin soruyorum.
cok opuyor sevgilerimi gonderiyorum.
Ayşecim, çok tebrik edrim. hayallerindeki tüm kurslar , pasta yapımları gerçekleşsin:)
YanıtlaSilpasta yapında harikasın, geçen gün katlı pasta yaptım fakat katlı pastayı dururmak çok zor beceri, kremyı iyi ayarlamak gerekiyor sanıyorum..
başarılar, sevgiler.
Espri yapmıştım ama kimse kapalı gözlerime gülmemiş :)
YanıtlaSilNeyse herşeyden önce güzel yorumlarınız ve desteğiniz için çok teşekkür ederim, pastayı ve cicekleri beğendiğinize çook sevindim.
Herkese en içten sevgiler gönderiyorum...
Düşlerimin incisi, ben de teşekkür ederim.
YanıtlaSilSorunu net olarak anlayamadım. Sanırım kuru gıda boyasından kastın toz boya...
Evet orkidelerin orasını toz gıda boyaları ile renklendirdim, eğer gum paste'in renkli ise tozlama yapmana da gerekte kalmaz ama daha gerçekçi olması için mutlaka fırçalarla hareket kazandırmak lazım. Üzerindeki noktalari da sıvı gıda boyaları ile yaptım. Siyah ve kırmızı boya karışımı güzel sonuç veriyor.
Umarım soruna karşılık verebildim.
Kolay gelsin canım
sevgilerimle
Eylülcüm, sana ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Çok tatlısınız, çok şeker şeyler yazmışsınız, gülümsettiğiniz beni..
YanıtlaSilBen de çooook istiyorum..:)
Özgül ablacım, bu çiçeklerin gerçeğe uygun olması bana bir kaç yüz dolarcığa patladı, belki de sırrı oradan geliyor. ;)
YanıtlaSilAslında tekniği öğrendikten sonra, gerekli kalıp, boya ve malzemede varsa ve olmazsa olmaz 3 günlük sabır herkes yapabilir.
Sorunuza gelince bu tür çiçekler flower paste ya da gum pastelerle yapılıyor. Kesinlikle şeker hamurunu tavsiye etmiyorum. Kuruyan şeker hamuru çok kırılgan oluyor, o yüzden bu çeşit çiçek yapımına uygun değil.
Ben de öpüyor sevgiler gönderiyorum size
VERDİGİN BİLGİLER İCİN TESEKKUR EDERİM CANİM COK SAGOL SADECE MERAK ETMİSTİM BENİM YAPABİLMEM ZATEN OLANAKSİZ:)))
YanıtlaSilKUCAK DOLUSU SEVGİLER
ayşecim geç oldu ama cevabın için teşekkür ederim,yardımcı olmazmı ben sanal öğrencin olarak tekrar teşekkürediyorum sevgiler
YanıtlaSilPastan muhtesem olmus sevgili Ayse eminim tadida gorunusu kadar guzeldir . Ayrica ben james rosellinin cok buyukbir hayraniyim nette o kadar search etmem ragmen hic bir web sitesi bulamamistim ona dair,simdi senin sayfanda gorunce cok sevindim kendisi harika cicekler yapoiyor seker hamurundan cok hizli bir o kadarda mukemmlel .Ve yeni yilin sana diledigin herseyi getirmesi dilegiyle.
YanıtlaSilAysem nekadar guzel bu pastalar boyle harika seyler yapmissin senin kapidan kovup bacadan girme isine hicde sasirmadim bende oyleyim cunku aynisini bende dusunuyordum.
YanıtlaSilburda bizim sehirde londonun en buyuk pasta imalathanesine gittim gecen gun pastalari gorunce gozlerim fal tasi gibi acildi okadadar guzellerki
sahibi ile tanistim kendisi cok tatli genc bir hanim eski bir bankaci okadar cok travel yapmis 3 kere turkiye gitmis turkiyedeki bankacilar ile ile gorusmeleri oluyormus istanbul ve ankarada kalmis misir ve arap ulkelerini gezmis avrupayi gezmis
sordum peki neden ozaman bu is niye boyle renkli bir hayatin varken birden buraya tikali kaldin..guldu etrafina bakti ellerini acip dukkana soyle bakti iste bu benim dedi..
ben travel yapmaktan biktim dedi
belki 15- den fazla cesit mouse kek ve 50 yakin butik pasta vardi dukkanda hepsi okadar deyisik okadar guzeldi ki kadina yardimci ariyormusunuz diye bildim
yeterki para istemiyorum geleyim bende boyle guzel seyler yapayim inan beni kapidan kovsalar bacadan gidercek hale geldim sonrada genc ken ben niye boyle bir isyapmadim diye kendi kendime soylendim niye bir paystry okulana gitmedim ki bizim sehirde boyle imkanim vardi hemen cocuk yapip evde oturduk.. bhoyle bir is yapmak icin banka zate kredi veriyordu
kadina bak diye ic gecirdim kendi kendime simdi londonun en buyuk pasta imalathanesinin sahibi..
tum otel ,motel, restorantlara gunde en azindan 100 pasta yolluyor..
en guzel avrupa pastalarini yapiyor izin isteyerek icersini gezdim uc bolumden dukkani oluyuyor en arkada buzluklar var
bir bolum sadace pasta yapma diyer bolum pisirme en ondeki bolumde susleme..
elinin altinda 15 elemani var bana birgun gelip bakabilecegimi ve onlara katilabilecegimi soyledi okadar cok sevindim ki anlatamam ertesi gunu rendevulastik beni dukkanda bekliyordu kendi pastry sefleri ile tanistiracak pasta susleme uzmani ile tanistiracakti saat 12 de dukkana vardim arkaya aldilar beni onluk verdi hemen basima sac bandini taktim herkez ile tek tek tanistim yanliz tek ricasi vardi resim yok dedi zate benim yaptigim dugun pastasinida orda gorunce anladim ve onada soyledim ben bu pastanin sanirim dukkandan cep teline cekmisler pastayi
aynisindan yaptim deyince cok sasirdi herneyse bana istersem pastaci si ile birlikte pasta suslerine yarcimci olabilecegini soyleyince cok sevindim..
5 tane cikolati mouse kelerini buzluktan cikartti ve onume verdi bunlari spatula ile duzelt ve susle dedi gerci sus dedikleri cikolata ile ustunu suslemek hersey hazir kendin ugrasip yapmiyorsun her isi yapan baska ustalar var..
onlari yaptiktan sonra havuclu kekler geldi onume once ustunden krem peynirini spatula ile cikarttip aldik sonra ustuna butter creama surdum etrafini tost edilmis hindistan cevizi ile kapladim usttunu kesme kalibi ile bastirim 16 parcaya isaretledim ve herbirinin ustune birer sikma torbasi ile havuc yapip kenarlarini temizleyip kutuladim okadar zevkliydi ki ikisaat nasil gecti analatamam sonra hic gidesim gelmedi
ama dedigin gibi oylecene arkama donup donup keske sadece temizlikci bile olsa beni alsalar diye icimden gecirdim..sonra genedede kadina cok tesekur ettim boyle yogun bir isi arasina bana vakit ayirdigi icin.. benim icin cok buyuk bir experience oldu...
resim cekemedim ama gozlerimin onunden hic gecmiyor orasi keske cagirsalar beni yine diye hergun calan telofonlara bakiyorum..
Birkac sorumda bu pastala ilgili olacak :)
YanıtlaSil4 Katli pasta yapamamak icin elimden ne geliyorsa yaptigimdan dolayi bu 3 katli pastada favorilerim arasinda... Yorumlarda nasil yamuk hale getirdigini yazmissin ama kafama takilan noktalar var...
Keki katlandirdiktan sonra ince bir kat krema surun ve dolaba kaldirin sonra diagonal kesin demissin... Ben burasini kattiyen anlayamadim canim... Krema surulen pastayi nasil diagonal kesiyorsun? Once kesip sonra ara katlara krema surmedin mi?
Ozellikle bu pastada katlar cok yuksek duruyor... Her kat icin 2 kekmi kullandin? Yoksa yamuklugundan dolayimi yuksek gorunuyor?
Simdi bu kadar soruya karsilik bu kadin 200 kisilik pastayi nasil yapacak diye dusunuyorsundur... Bir seyi yapamam demek huyum hic olmadi, 500 kisilik deselerdi yapamam demiycektim :))
Sevgiyle kal...
Asyacim
YanıtlaSililgin ve guzel paylasimin icin cook tesekkurler. Kalp kalbe karsi, ne hissettigini cok iyi anliyorum. Bu işin yaşı yok, eminim sen de çok güzel işler başaracaksın. İlerde belki küçük bir yerin bile olur.
Bu bahsettigin yeri cok merak ettim, internet sayfalarını bana yazarsan cok sevinirim.
Bol pastalı günler. sevgiler
Mebrulecim
YanıtlaSilNeden olmasin, Wilton sayfasini inceleyebilirsin, güzel alternatifler var.
http://www.wilton.com/cakes/tiered-
cakes/serving-amounts-all.cfm
1 inch = 2.54 cm hesaplamalari sen yapabilirsin.
Soruna gelince; bu pastanin hem ici, hem disi bir cesit butter cream ile kapli ve icinde sadece fıstık krokan var. Bu sartlarda pastayi diagonal kesebilirsin. Pastanin icinde pastaci kremasi ve taze meyve vb. olsa elbette bu sekilde kesilmez. Keki once kesip sonra ara katlara krema surulur. Bizim damak tadımıza uygun pastalar bu çeşit yamuk sekiller için uygun olmayabilir.
Her kat için 2 kek kullandik, hepsini ikiye kestik, toplam 4 kat oldu. (Hatırladıgım kadarı ile en alttaki toplam 5 katlıydı.)Diagonal kesince de pasta daha da yukseldi.
Evet dusunuyorum. Buna cahil cesareti denir ve bende de fazlasiyla var. :( Ben de gecen sene dugun pastalarimi yaparken cok tecrubesizdim. Simdiki aklim ve tecrubem olsa hersey cok daha guzel ve farkli olurdu.
Sana bol sans diliyorum...Allah yardımcınız olsun...
Sevgiler
Cok tesekkur ederim canim... Simdilik kremasindan dolayi bu pastadan vazgectim ama gunun birinde mutlaka yapmak istiyorum...
YanıtlaSilKendine cok cok iyi bak...
Sevgiler...
ayşecim merhaba gerçeken harika bir pasta ve rüya gibi bir eğitim yalnız bir şey soracagım çiçek yapımı için flower paste yada gum paste kullanılıyor demişsin bunların şeker hamurundan farkı nedir veya tarrifini verebilirmisin şimdiden teşekkürler
YanıtlaSilAyşe hanım gerçekten sizin adınıza çok mutlu oldum, pastacılık ile ilgili bilgileriniz beni çok kıskandırdı açıkçası. :)
YanıtlaSilSıkı takipçiniz olarak sizi izliyoruz...