31 Aralık 2007 Pazartesi

İLK ÇİKOLATA SÜSLEME DERSİ VE RENK RENK YENİ YIL ÇİKOLATALARI



Bu seferki çikolata süslemelerimi yanlız yapmadım. Bir arkadaşımla birlikte müzik eşliğinde, bir yandan kahvelerimizi yudumlarken hazırladık. Hiltrud, tanıdığım en içten, en tatlı Almandır. Aynı zamanda benim ilk çikolata öğrencimdir..:) İşin temel tekniğini öğretirken birlikte yeni modeller de çalıştık...Meleğin elindeki müzik aletinin adını koyamasakta yaklaşık 5 saat sürdü çalışmamız ama en az yarısı bıdı bıdı ile geçti. Tabii ana dilde konuşmayınca bir şeyi anlatmak ve anlamak da zaman alıyor..:) Umarım yılbaşında çikolatalarını afiyetle yerler. :)
Kurslardan öğrendiklerimi şimdi öğretme zamanı bende, bildiklerimi paylaşmayı çok seviyorum, şimdiden yeni dersler
ve yeni çikolata çalışmalarım için sabırsızlanıyorum.

Diğer çikolata çalışmalarımızı da ekliyor, size mutlu yıllar diliyorum. Yeni yılda daha çok çikolata ve daha çok pasta çeşitleri ile görüşmek üzere...
Sayfama bıraktığınız tüm bayram ve yeni yıl dilekleri için de ayrıca çok teşekkürler. Buradan tüm ziyaretçilerin ve yorum bırakan arkadaşların yeni yılını tek tek kutluyorum, sağlıklı, mutlu, huzurlu nice yıllar dilerim herkese.

Herşey gönlünüzce olsun...
Sevgilerle

34 yorum:

  1. cok guzel gorunuyorlar 1 tane aldim sevgiler canim,Saglik,mutluluk,sans dilerim

    YanıtlaSil
  2. Yaşamınca güzel yıllar, mutlu yarınlar, dostça dostluklar hep senin olsun. Yeni yılda dostluğumuz daim olsun. MUTLU YILLAR!

    YanıtlaSil
  3. Her yeniyıl bir başka güzel. 2008 sana hayatın boyunca unutamayacağın güzellikler yaşatsın. Yeni yılın kutlu olsun...

    YanıtlaSil
  4. Ayşecik,bence değmiş 5 saatlik çalışmanıza canım..Harikasınız!!

    Sağlıklı,mutlu ve huzurlu bir yıl diliyorum canım.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Ayşeciğim Merhaba
    Yeni yılın herkese sağlık, mutluluk, barış ve güzellikler getirmesini diliyorum.
    Sevgilerimi gönderiyorum.

    YanıtlaSil
  6. Harika şeyler yapıyorsunuz,dünyaya güzellik katıyorsunuz.Geleneksel Tatlılar etkinliği için yaptığınız çalışmaya bayıldım.Şimdilik sizleri imrenerek izliyor ve öğrenmeye çalışıyorum;paylaşımlarınız için çok teşekkürler.Yeni yıl tüm dileklerinizin gerçekleştiği güzel bir yıl olur umarım.Sevgiler...
    http://bahriye-degirmen.blogspot.com

    YanıtlaSil
  7. Canım Ayşem, çikolata süslemelerin harika, artık iyice uzmalaştın,ellerinize sağlık, dersler vermeye başlamışsın ne güzel,başarılarının devamını diliyorum canım benim...
    Canım artık bundan böyle sadece blogspottayım,artık oraya beklerim seni...
    Canım yeni yılda tüm güzellikler seninle olsun, sağlıklı, huzurlu bir yıl diliyorum ailenle birlikte, sevgilerimle öptüm canım...
    Ailecek selamlar...

    YanıtlaSil
  8. Harika olmuşlar Ayşecim devamını diliyorum. Ayrıca yeni yılınıda kutlarım. Bu konu ile ilgilide sana bir mail attım az evvel.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Yaman Ayşem sevdiklerinle birlikte, yeni ve mutlu başlangıçların olduğu sağlıkla, huzurla, sevgiyle geçecek bir yeniyıl dilerim
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  10. Canım arkadaşım yeni yıl sana ve sevdiklerine sağlık, mutluluk,başarı ve bol kazançlı bir yıl olsun inşallah.Yeni yılın kutlu olsun sevgilerimle iyi yıllar.Ellerine sağlık harika olmuş.Bir tane aldım teşekkürler sevgilerimle iyi yıllar.

    YanıtlaSil
  11. Sevgi bestesinin tınılarını tüm insanların yüreğinde hissedeceği, hüzünlerinizin dostluklarla silineceği, ümitlerinizin hiç bitmeyeceği, sağlık, mutluluk ve başarı dolu bir yılı sevdiklerinizle birlikte geçirmeniz dileğiyle... MUTLU YILLAR.

    YanıtlaSil
  12. yeni tılda çikolatalar için de günler dilerim .sağlık ,mutluluk dilerim sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. Yamanım Ayşem,
    2008 yılının sizlere sağlık,mutluluk,huzur ve bereket getirmesini tüm kalbimle dilerim..Kucak dolusu sevgiler..Öpüyorum canım

    YanıtlaSil
  14. Yeni yılın yeni başlangıçlar ve güzellikler getirmesi dileğiyle..Mutlu Yıllar..

    YanıtlaSil
  15. Yılbaşı mesajı atan tüm arkadaşların bende burada yeni yılını en içten dileklerimle kutluyorum...
    saglıklı mutlu nice yıllar
    sevgilerle

    YanıtlaSil
  16. Değirmen, güzel sözleriniz için teşekkürler. İçimden, elimden geldiğince birşeyler yapmaya çalışıyorum, beğendiğinize memnun oldum, sizde harikasınız. Ziyaretiniz için teşekkürler.
    mutlu yıllar

    Sofram Fatma ablam, teşekkürler güzel yorumunuz için, tamam bundan sonra blogspottan blogspota görüşelim...sanırım blogcu iyice zorlaştı, bende ne zamandır resim ekleyemedim oraya, elim hiç gitmiyor, ama ilk göz ağrısı en azından resim eklemek istiyorum..
    sizde mutlu yıllar dilerim.Akif abiye selamlar..:))

    YanıtlaSil
  17. Selservis Seldacım, öncelikle ilgin ve güzel sözlerin için teşekkürler.Müsadenle sorularını buraya da taşımak istedim, belki başka arkadaşlarında merak ettiği şeylerdir bunlar, herkes faydalanmis olur..

    1. Çikolata süsleme için kursa gitmek şart mı?

    Ben çikolata süsleme kursuna gittim, burada fiyatlar oldukca uygun ve cokta memnun kaldim, bu kadar kisa sürede bu kadar ucuza bu kadar şeyi öğrenemezdim yoksa..Ama TR de şartlar çok zor. Türkiyede bu şekilde çikolata süsleme kursu verildiğini hiç duymadım, belki şimdi yeni yeni verilmeye başlar. O zaman düşünebilirsin belki.
    Ben sayfamda da açıkladıgım gibi çikolata süsleme tekniği oldukça kolay, eğer elinde malzeme olduktan sonra, özel cikolata, kalip, firca, inan zor değil... Bir kere teknigini ogrendikten sonra bence kursa gitmek şart değil.

    2. Bununla ilgili bir kitap varmıdır?

    Wiltonun küçük bir çikolata süsleme el kitabı var, oradan tüm bilgilere ulaşabilirsin. Kitap oldukça uygun fiyatta satılıyor burada yaklaşık 4 $ eğer alabilirsen çok faydalı olur sana...

    3. Şekerler için olan gıda boyalarından kullanabilir miyim?

    Benim bildiğim bu boyaların içlerinde su var, çikolata asla su ile temas etmemeli...Çikolatalar için yağlı özel boyalar kullanılıyor.

    4.Başka almamı tavsiye edeceğin birşey varmı?

    Çikolata asla pasta gibi değil. Malzemeleri oldukça az...Kendinden renkli çikolata ya da çikolata boyaları, kalıp, fırça, renkli çikolata kutuları, lolipop çubuklar ve poşetlerin olduktan sonra bence şimdilik başka birşeye gerek yok. Birde tabi minik mama kavanozları, benmari için sos tenceresi..
    (birde plastik tüpler, plastik ketcap şişeleri gibi oluyorlar)

    5. Burda minik eritmelik çikolata pullarındanda yok ben küvertür kullanıyorum fildişi çikolatada ama onuda eritmek zor eritsende hemen katılaşıyor . Mutlaka o pul çikolatalardanmı gerekiyor??

    Ben şimdiye kadar ne pastalarımda ne de çikolatalarım küvertür ya da fildişi kullanmadım malesef. Kıvamları tadları nasıldır bilmiyorum..Bir kere marketten aldığim normal çikolata ile süsleme yapmayı denedim, olmadı. renklerdirme zaten yapamadım sade kalıplarda hazırladığım çikolataları buzdolabında dondurdum sonra oda sıcaklıgına gelen çikolatalar yine eski halini almaya başladı, eridiler...
    Benim tavisyem cikolata süsleme için evet özel pul çikolata kullanılması gerekiyor. Fakat diğer cikolataları denemediğim için bir fikir sahibi değilim ama normal çikolatalar ile süsleme yapılamıyor.

    Umarım bilgilerle yardımcı olabilmisimdir.

    Canım hersey gönlunce olsun,
    Mutlu yıllar
    sevgılerle

    YanıtlaSil
  18. Yeni yılın size ve tüm sevdiklerinize sağlık, mutluluk, neşe, başarı, bolca para, sevgi ve huzur getirmesini dilerim. Mutlu Yıllar...

    YanıtlaSil
  19. Ayşe cim tablo gibi olmuş ellerine sağlık. Yeni yılın sağlık mutluluk ve başarı ile geçsin canım.

    YanıtlaSil
  20. Cevapların için çok teşekkürler canım. Aklıma takılan diğer sorularıda müsadenle sana yöneltiyorum hemen;
    * Boyalar için biryerde 3 'lü setlerini görmüştüm. Her renkmi almak lazım yoksa ana renkleri alıp karıştırarak elde etmekde mümkünmü?
    * Sen çikolataları benmaridemi eritiyorsun yoksa mikrodalgadamı yada çikolata eritmek için özel makineler var onlardamı?? Bir palet gördüm onu mikrodalgaya koyup eritebiliyormuşsun o zaman kavanozada ihtiyaç olmaz sanırım.

    *Çikolatalar Merckens Chocolate denilenlermi. Sadece beyazından alsam (bunlar Türkiyede mevcut en azından benim bildiğim Gurmenetde satılıyor.) boya ile rahat renk verebilirmiyim. Renklilerin amacı boya kullanmadanmı kullanmak için?

    * Çikolatalar içine esanslarda konabilirmi?? Yani istediğimiz tadda çikolata elde edebilirmiyiz?

    * Fırçalar çikolata için özelmi oluyor? Hangi numaları tavsiye edersin?

    * Başlangıçda tavsiye edebileceğin mold varmı? Wiltonun bir sürü özel amaçlar için moldları olduğunu gördüm.
    Sevgilerimle
    Selda

    YanıtlaSil
  21. Sevgili Gönül, Feray ve Hülya, güzel sözleriniz ve yeni yıl mesajlarınız için teşekkürler...

    Selservis, Seldacım, ben teşekkür ederim sorularını buraya yönlendirdiğin için, böyle güzel soruların maillerde kalmasına gönlüm razı olmadı..:)
    1.Boyalar için benim bildiğim 4lü set var, buradan
    inceleyebilirsin, ben boya değil kendinden renkli çikolata kullanıyorum..Wilton'ın Candy sayfasındanda diğer ürünlerine bakabilirsin.

    2. Daha önceki çikolata süsleme tarifime bir göz atmanı tavsiye ederim. Orada açıklayıcı bilgiler vermiştim.
    Ben benmari olarak eritiyorum, mikrodalgada da eritenler var ama pek tavsiye edilen bir yöntem değil. Çünkü mikrodalga çikolata erirken güzel bir şekilde karıştıramıyorsun, çok sıcak olup bir anda dibi tutabilir. En iyi iki sos tenceresinde bildiğimiz basit bir benmari hazırlamak. çikolata için özel eritmelik makinalar var ben kullanmıyorum, bence şimdilik biraz lüks.

    3. İnternetten "Merckens Chocolate" markasina da baktim, evet bu markada aynı işi görüyor. Sadece beyaz rengi alırsan ve yağ bazlı çikolata boyaları ile renklendirirsen renkli renkli çikolataların olur.

    4. Ben kullanmadım ama çikolata içinde esanslar var. Burada
    Ayrıca yuvarlak sade çikolata kalıplarıyla, içi fıstık ezmesi, hindistancevizi, karamelli vb farklı lezzetlerde çikolatalar da hazırlayabilirsin...

    5. Fırça seçiminde çok dikkatli olmalısın, en kaliteli fırçalardan kullan..Firçanın tüyünün çikolatanın içinden çıkması kadar kötü bir durum olamaz. Benim kullandigim marka
    "Princeton art" ve "Sapphire" Numara olarak bir tane en ince fırçan olmali buda 00000 :) yani 5 sıfırli. Diğerleri 1,3,4,8 numaralı olursa iyi olur. en iyi kalitedeki fırçalar deve tüyü oluyor.

    6. Tavsiye edeceğim özel bir mold yok, çeşit çeşit kalıpların olması tabii senin için iyi olur. Her konsept için moldlar var, hangisi hoşuna giderse onlarla çalışmanı tavsiye ederim sadece..

    Sevgilerle :)

    YanıtlaSil
  22. Yeni olan herşey umuttur denir. Yeni insanlar, yeni mekanlar, yeni zamanlar umut bırakır gönlümüze...
    Her yeni yılda ömrümüzden bir yıl daha çalındığı halde sevincimiz bu yüzdendir.
    Özlenene, yapılamayana, gerçeğe dönüşmeyene dair beslenen umuttur bu sevincin kaynağı. Sağlığı bekleyen hastanın, sevgilinin yolunu gözleyen kalplerin, neşeyi özleyen mahzun ruhların, bazen de asker yolu bekleyen annenin, mutlulugu tatmış veya tatmamış her insanın umudu yeni bir zaman dilimine yayması ne güzeldir. Bu yaşamda insanın icini gerçekten acıtan şey mutlulugu beklemeye bile alamamak...artık bekledigi, istediği, özledigi hiçbir şeyin olmaması...bence böyle...öyle işte...Özleminiz, dileğiniz, umudunuz bol olsun...Yeni yılınız umutların gerçeğe, özlemlerin kavuşmaya dönüştüğü günlerle dolsun.
    Akif Abi'niz...

    ( http://aakif.blogcu.com )
    ( http://kenaryazilari.blogcu.com )

    YanıtlaSil
  23. Aysemcim...

    ne demeliyim bilmiyorum ki, Harikasin...

    Ellerine saglik...

    Zehra

    YanıtlaSil
  24. Canım Ayşe'm;
    Ben de çikolata kursu almak istiyorum :))
    Muhteşem güzel olmuş hepsi, ellerine sağlık.
    Mutlu seneler,
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  25. Ayşecim çok tatlısın demek istiyorum önce. Yeni yılını kutlarım ve hep hep mutlu ve başarılı olmanı dilerim. Çok iyi yüreklisin sevgiler

    YanıtlaSil
  26. Yeni Yılda tüm umutlarının gerceklesmesi ve saglıklı, mutlu, huzur ve barıs dolu bir Yeni Yıl diliyorum... Mutlu Yıllar!

    YanıtlaSil
  27. Ayşe'ciğim,yeni yılınızı kutluyor sağlık ve sıhhatle geçecek güzel bir yıl diliyorum.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  28. sevgili ayşe yaman
    yine harika bir logo hazırlamışsın, zaten logo kendi diyor "beni yaman ayşe hazırladı" diye bağırıyor süper canım başarılar sevgiler

    YanıtlaSil
  29. Sevgili Yaman Ayşe...
    Çikolatalarınız rüya gibi olmuş bayıldım :))
    Ellerinize sağlık..
    Ve mutlu seneler

    YanıtlaSil
  30. canım çok guzeller ellerine sağlık kız çikolataya bayıldım nefis.
    sevgilerimle..
    mutlu yıllar..

    YanıtlaSil
  31. çok şık ve kaliteli görünüyorlar. eline sağlık. Bu arada aşağıda ki resimleri çok beğendim :). yeni yılda mutluluklar dilerim...

    YanıtlaSil
  32. canım inceliğin için teşekkürler bende senin yeni yılını en içten dileklerimle kutluyorum sevgiler diliyorum. bu arada çikolata süslemeleri ilgimi çekiyor ama malzemeleri nasıl temin edeceğ,imide bilemiyorum
    http://sibelinmutfagi.blogcu.com/

    YanıtlaSil
  33. Ellerine saglik, cok hos olmuslar, sevgiler...

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails