4 Nisan 2008 Cuma

Akvaryum Pasta: Kayıp Balık Nemo ve Arkadaşları



"Sea World- Deniz Dünyası" gezimizin öyle etkisinde kaldımki, bir an önce orada çektiğim fotoğraflardan yola çıkarak kendime maketten bir pasta yapmak istedim. Eski maketimin üzerinden süslemeleri söküp yerine yenilerini taktım, şimdi evimde yalancıktanda olsa tatlı bir akvaryumum var. :)

Pasta tasarımcıları ilhamlarını doğadan aldıklarını söylüyorlar. Hava, kara, deniz sonra çevredeki herşey belki bir antika parça, bir kumaş, bir mobilya, belki bir çiçek böcek..Herşey ama herşey şekere dönüşmek için bekliyor.

Bende eşi benzeri olmayan şekerden bir akvaryum yapmak isteyince soluğu kendi çektiğim resimlerde buldum.. Pastama ilham verenleri aşağıya ekliyorum. Bu güzel yaratıklar için söyleyecek fazla birşey yok, rüya gibiydiler..


Gezi boyunca çektiğim en güzel kare...


ve şekerden yunus balığım :)




sarı şekerim...:)





kayıp balık Nemo bulundu :) ve işte şeker Nemo :)

Nemo yapılışı oldukça basit; küçük bir hamur açılır. Üzerine istediğiniz renk ve kalınlıkta uzun şeritler sıralanır ve hepsi birlikte tekrar açılır. Düz bir zemin elde edilince ister kalıp yardımıyla ister keskin bir bıçakla şekil verilir. Ben bilgisayardaki balık resmine bakarak modelleme bıcağım ile nemo şeklini çıkartmıştım.


Katil balina Shamu'nun showu Sea World de görünmesi gereken en güzel show.


Dikkatttt....hazır ol....


siper aaaal...:))

Eğer ön sıralarda olmak için can atıyorsanız mutlaka yağmurluklarınız üzerinizde olmalı çünkü ıslanmaktan kaçış yok. :) ve inanın donunuza kadar ıslanabilirsiniz. :)


Çıkışta ağızlardaki tadı ikiye katlayan çikolatalar


Şekerler....

Bu doğa harikası gezimizde sevgili annem ve ablamlarda vardılar. Onların gelişinde gözün aydın, dönüşlerinde Allah kavuştursun diyen tüm arkadaşlara buradan tekrar teşekkürlerimi sunuyorum. İyiki varsınız.

Herkese mutlu haftasonları
Sevgilerle

43 yorum:

  1. Boyle her gordugun guzelligin pastasini yapacaksan yandik :P
    Saka bir yana hemcok cici dusunmussun hem de cok guzel benzetmisin ,ellerine saglik

    YanıtlaSil
  2. harika ellerinize sağlık. işte ilham almak diye buna derim ben. yaratıcılık budur. hobi tam anlamıyla böyle yaşanır. Çünkü insan hobisine aşıksa her gördüğü şey ona hobisiyle ilgili bişeyler çağrıştırır. mesela ben yemek yapmaktan zevk almanın yanında 4 senedir takı yapıyorum. bir yaptığım modeli tekrarlamam asla. ve bazen bir kıyafetten bir resimden ( takı resmi değil ama) renklerin ahenginden etkilenip bişeyler tasarlarım kafamda. zaten 3 ayda bir falan koleksiyon yeniliyorum ve elden satıp küçükte olsa aile bütçesine katkıda bulunuyorum.
    sizin gibi böyle kalbi benm kalbimin attığı şekilde atan insanlarla bu platform da buluşmak bana heyecan veriyor.
    sevgiler sibel.(cafecihan)

    YanıtlaSil
  3. Lamacım yok yok iyi söyledin, valla gidişat kötü görünüyor...toptan yandık..;)

    Cici, güzel yorumun için çok teşekkürler, böyle karşılıklı aynı duyguları paylaşmaktan ben de çok mutluluk duyuyorum. Derim ki insanın hobisi işi olsun :)
    şimdiden kendime öğretmeye çalışıyorum nasıl yaratıcı olabileceğimi, elimdekileri en iyi şekilde kullanmayi, farklı olmaya çalışıyorum ama bu çoook zor, umarım bir gün başarabilirim..Sizin takılarınızda çok güzeller, aslında şekerden bir takı çalışması yapmak istiyorum..Eğer yaparsam mutlaka size haber vereceğim gelip değerlendirmenizi isterim.
    sevgilerle

    YanıtlaSil
  4. Merhaba,
    hayatın tadını çıkardığını gösteren fotoğraflarını görünce çok hoşuma gidiyor, buralardan çok uzaklardasın, ailenden ayrısın, belki de daha önemlisi memleket havasından uzak çok farklı bir kültürle başbaşasın ama birçok insan için zor olabilecek bu durumların, senin hayatının, "damağında bıraktığı lezzetini" bozmaya yetmediğini görmek çok keyifli...
    Bu arada hiç tanışmadığınız insanların hakkınızda ne çok şey bildiğini görmek de güzel olsa gerek:)))
    Eğlenceli ve içten olan sayfan için teşekkürler ve tebrikler... Bu arada hazırladığım yemeklere ve pastalara ilham olduğunuz için de ayrıca teşekkürler ve Türkiye'den kocaman selamlar :)))
    Son olarak ben de annemden uzaktayım ve özlemenin ne demek olduğunu ayrıca bu özlemi gidermek için elde edilen kısacık zamanların ne kadar değerli olduğunu bilirim:)))
    (seninki kadar uzak değil ama gene de ayrı olmak ayrı olmaktır)
    Sevgilerle...

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık.pasta çok güzel görünüyor gerçekten çok süper olmuş.İyi hafta sonları diliyorum sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. ayşecim resimler süper....
    maket pastanda,
    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  7. Ayşecim tek kelimeyle harikasın. Bloglararası en çok fikir aldıklarımda başı çekiyorsun. Kimin aklına gelirdi ki fotoğraflarından ilham almak? Sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  8. Pastaya da, fotoğraflara da bayıldım. Süpersin ne diyim :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Ayşecim ben uzun bir yazı ve gezi fotoları beklerken harika bir pastayla karşılaştım :)) iyisi mi sen gezi fotoğraflarının hepsini pastaya dönüştür bizim de gözümüz şenlensin :)))
    tek kelimeyle süpeeer !! ellerine sağlık canım öpüyorumm

    YanıtlaSil
  10. Ayse tek kelimeyle super bir pasta ve resimler... Yunus baligina bittim ama gercek yunusun pozuna ne demeli bilemiyorum :)Ellerine saglik canim.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Ayşecimm yine çok güzel bir pasta yapmışsın gerçekten bayıldım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  12. Harika olmuş Yamanım. Gezi çok güzelmiş, pasta süper, özellikle çocuklar bayılır bu görüntülere, ben dakikalardır bakıp duruyorum.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  13. Bayildim valla, super guzel bisey olmus, insanin baktikca bakasi geliyor. Ustaligini doktusmussun, ellerine saglik...

    YanıtlaSil
  14. Ayşecim süper bir fikir ve pastanda o kadar ferahlatıcı duruyorki evinde seni uzun bir süre rahatlatağı kesin. Ellerine sağlık. Bu arada ailen dönmüş en son mailleşmemizde gelmelerini sabırsızlıkla bekliyordun. Allah kavuştursun. Umarım en kısa sürede yine görüşürsünüz.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. Merhaba canım,

    deniz dünyası delisi olarak bayıldımmm, yunus balığı çokk güzel olmuşşş...Tabii ki pasta komple çok güzel, ama ben yunus aşığı biri olarak modellediğiniz yunusa bayıldım...Ellerinize ve yaratıcılığınıza sağlık...

    Fotoğraflarda ayrı bir güzelll muhteşem çok güzel çekmişsinn...Harika...Daha ne diyebilirim bilmiyorum...

    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  16. sevgili AYŞE,
    Yine harikalar yaratmışsın, bizden çok uzaktasın ama yaşadığın güzellikleri bizimle paylaşman beni çok mutlu ediyor, senin gibi bir örnek olması hayatımda benim için muhteşem b şey, çalışman harika olmuş, ellerine gönlüne sağlık, seni tanığım için gerçekten çok mutluyum, izin verirsen bu modelleri bende denemek isterim,
    sevgiler
    nazan

    YanıtlaSil
  17. Ayşeciğimmmm birebir aynı olmuş modellemeler fotoğraflar ile çok çok beğendimmm ellerine sağlık. ayrıca burdan da teşekkrü etmek istedim pastakolik linkimi tekrar düzenlediğin için harika bir grup oldu emeğine sağlık canımmm

    YanıtlaSil
  18. Süpere güzel olmuş, hepsini çok güzel benzetmişsin
    ellerine sağlık.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  19. Merhabalar,
    harika bir calisma yapmissiniz, zaten blogunuz ve tüm yaptiklariniz cok özenilerek calisilmi, nefis tadlar, ellerinize saglik, sevgiler...

    YanıtlaSil
  20. Çok güzel olmuş ellerinize sağlık insan o maviliklere gitmek istiyor.Birde bu pastayı yemeye kıyılmaz nasıl tatlılar.

    YanıtlaSil
  21. Canım Yamanımmm, ben sanıyorum ki sen hala annenlerle geziyorsun :)) meğersem onları uğurlamışsın bile, üstüne üstlük iki yeni pasta koymuşsun sayfanaaaaa... Şimdi ne diyeceğimi şaşırdım, hangi pastaya övgüler yazacağımıda...En iyisi ikisine birden bayıldığımı söyleyimde gerisini sen anla...Bayıldımmmm vede bayıldımmmmm :))) Hidonun pastası bir harikaaa, kayıp balık Nemo bir muhteşem...Denilecek başka bir sözcük bulamadım Yamanım, müthişsin....Ellerin dert görmesin canımcım..
    Kocaman öpüyorum seni...

    YanıtlaSil
  22. Aysecim

    Cok guzel olmus bu pasta. Ama karar veremedim sen cok iyi pasta yaptigin icin bu pasta bu kadar guzel yoksa modellerin mi birer doga harikasi. COk basarili, hele hele yunusa verdigin yuz ifadesi. Ellerine saglik. Opuyorum

    YanıtlaSil
  23. canım balıklar ne de güzel yakışmış pastaya, ellerine sağlık....

    Sevgiler
    Nagehan

    YanıtlaSil
  24. Ve şimdi karşınızzzzdaaaaa yaratıcı mı yaratıcı, becerikli mi becerikli, pastacılar kraliçesi Ayşe Yaaaammmaaannnnnnnn!!!

    Son eseriyle sizlerleeeee!:):):)
    Bayıldım benzetmeler harika olmuşş hele yunuss süpppeerrrr ööttteeesssiiiiii

    NOT:Yaaa ama ben çok kıskandım şimdi bir an önce yaz gelse de yunuslarla yüzsem...

    YanıtlaSil
  25. Offf Ayşe cim Sea World bende gitmişdim bayıldım ama pastana da bayıldım canım harikasın. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  26. BU GÖRSEL ŞÖLEN İÇİN TEŞEKKÜRLER AYŞE :)

    YanıtlaSil
  27. minikkus'ta okuynca guzel haberi hemen sana da ugrayayim dedim.nice bulsumalar diliorum cani gonulden (kiskancim ama o kadar degil hehe :) ben de seni ziyaret edersem lamali pasta mi yapacaksin diye dusunmeden edemedim :P

    YanıtlaSil
  28. Heey!! ne kadar guzel resimler cekmissin!! Bayıldım! Ayrıca gorduklerini aktarma yetenegine de hayran kaldım. tebrik ederim!
    Hande

    YanıtlaSil
  29. Ayşeeeeeem...döktürmüşsüüün...nefisolmuş,renkler,şekiller...ellerine sağlık.Sevgiler


    zehra

    YanıtlaSil
  30. Canım Ayşecim, uzun zamandı görüşemiyoruz. Annenler gelip gitti okudum çokkkk sevindim senin adına. Naıl iyi gelmiştir sana değil mi? Vallahi sen tam bir pasta ustası oldun canım. Pastan şahane görünüyor. Ellerine sağlık. İşallah banada gelirsin:( Sevgiler en sıcağından...

    YanıtlaSil
  31. Ayşecim.
    Senin pastalarını görünce kendimden yaptıklarımdan hiç memnun kalmıyorum vallahi seni kıskanıyormuyum ne?
    Harika olmuş akvaryum pastan bayıldım ne güzel benzemiş hepside Ellerine sağlık.
    Gezinizde muhteşem geçmiş görüntüler onu anlatıyor:)
    Annenler gitmişler canım inşallah tekrar gelirler yada sen gelirsin Allah kavuştursun.
    Sevgiler hoşçakal..
    Pastalarını merakla bekliyorum

    YanıtlaSil
  32. Ay bayıldım ben hepsine de. Resimler de harika, pasta da. Balık şekillerin de çok hoş olmuş ama ben özellikle boncuk görünümündeki mavi şekilleri iştah açıcı buldum :) Ellerine sağlık Yaman!

    YanıtlaSil
  33. Tek kelime ile muhtesem.Ayse'cim cok marifetlisin,ellerine saglik canim.

    YanıtlaSil
  34. Ayşeciğim yediğin içtiğin senin olsun bize gördüklerini anlat derler ya sen harika anlatmış hatta yetinmeyip pastana uyarlamışsın.Ellerine sağlık.sevgiler..

    YanıtlaSil
  35. ayy resmen aynisi olmus elerine saglik canim
    www.kucukprensinkucukdunyasi.blogcu.com oglumun sitesinede beklerim yorumlarini eksik etme öpüldün canim her iki sitemizede bekleriz

    YanıtlaSil
  36. Ayşeeee, MUHTEŞEEEEEEEEM! Benim gibi bir deniz sevdalısı, bu pastayı görür görmez akvaryumu değil, o çok özlediği denizi hatırladı :)))) Ellerine sağlık arkadaşım, yine ince zevkini koymuşsun ortaya. Kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  37. Ayşe gezi süper olmuş,pasta ve renkler gerçekleri o kadar güzel yansıtmışki,bayıldım..
    Ellerine sağlık...
    İnsana huzur veriyor ,çok hoşuma gitti..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  38. Suzinaz merhaba
    elimden geldigince buranin tadini cikartmaya calisiyorum ilk geldigim zamanlarda pek bisey yapamiyordum simdi daha cok firsat gezecek yerler sohbet edecek arkadaslar bulabiliyorum..guzel yorumun icin tesekkurler, ne mutlu bana size ilham olabiliyorsam,en kisa zamanda annenizle kavusmanizi dilerim..sevgilerle

    Gülizar, teşekkürler, beğendiğinize çok sevindim, sevgilerle

    Kurabiye, teşekkürler

    Acemi sefim demekki ilham almak karşılıklı :) beğendiğine çok sevindim canım, seni ve sayfanı yakından takip ediyorum, sen daha harikasın ;) sevgilerle

    Seda, teşekkürler, sevgilerle

    Ayşegülüm, elimden geldiğince gezi resimlerimi pastaya dönüştürmek isterim, benim içinde oldukça keyifli oluyor çalışması. Akvaryumum öylece duruyor ama gerçekten hoş bir süs evde..umarım karıncalar keşfetmez bizim şeker balıkların yerini..begendiğine çok sevindim, sevgilerle

    Nilgün ben de yunus balıklarına hayranım, Allah nasıl da güzel yaratmış değil mi? Pastayida beğendiğine sevindim..sevgilerle

    Ayse Pamuk, adaşım teşekkürler, pastayı beğendiğine çok sevindim..sevgilerle

    Pınarcım, evet gerçekten tam çocuklara göre,geziyi ve pasta resimlerini beğendiğine çok memnun oldum, sevgilerle

    mebrule, güzel sözlerin için çok teşekkürler, pastayı beğendiğine çok sevindim, sevgilerle

    Selservis, zaman nasıl çabuk geçiyor değil mi? evet geldiler gittiler bile..Teşekkürler güzel dileklerin için.
    pastayı beğendiğini duymak da çok güzel canım, sevgilerimi gönderiyorum..

    YanıtlaSil
  39. Özellikle bu yazıma gelen yorumları tek tek yanıtlamak istediğim için geçte olsa kaldığım yerden devam...:)

    Düşbahcesi merhaba, yunusu sevdiğinizi duymak çok güzel, gerçekten sevilmiyecek gibi değiller, öyle güler yüzlü mutlularki :) Pastayi ve fotolari da beğendiğinize çok sevindim..ziyaretiniz için teşekkürler, sevgılerle

    Pastanaz, ne güzelki pastalarımı yazdıklarımı fotograflarımı beğenen arkadaslarım var,be teşekkür ederim, tabii ki izin veririm çok mutlu olurum bu modelimi çalışırsan, umarım bir gün uzaklardan yakına gelirim tanışabiliriz..sevgilerle

    Pastacity, rica ederim canım, her zaman Pastakolik üzerinde güncelleme yapabilirim, umarım sistemde sorun çıkmaz ve grubumuz büyüdükçe büyür..İlgin için ben teşekkür ederim, modelleride beğendiğine memnun oldum, sevgilerle

    Selcen, teşekkürler..sevgilerle

    anneminkızıyım merhaba, elimden geldiğince iyi olmaya çalışıyorum ama inanın çok çok daha güzel siteler var :)belki birgun onlar gibi olabilirim, calismalarimi begendiginizi duymak cok güzel, sevgilerle

    lezzetyolculugu,cok teşekkürler, pastamız maket oldugu için üzerine böcükler sinekler karıncalar üşüşüp tadına ilk onlar bakıncaya kadar evimde süs, ondan sonra kıyacagız artık..:) ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkürler..sevgilerle

    Feyzacım teşekkürler bu güzel içten yorumun için, evet annemleri ugurladık, ziyaretlerinin tadı damagımızda kaldı. Pastalarımı beğendiğine çok sevindim..İnşallah ilerde daha güzelleri de gelecek..ne güzel pastalara karşılıklı bayılıyoruz, siz benimkilere ben sizinkilere :)
    optm sevgilerle

    YanıtlaSil
  40. Nukhetcim ben de cözemedim, cok ilgincki bu pastanın resmi flickda da cok beğenildi, simdiye kadar hic bir pastama 7 yorum alıp bir sürü kişi tarifindan favori pasta secilmemişti, kesinlikle haklısın sende de eğer hoş bir etki yaratmışsa pastam, kesin biseyler var :) beğendiğine çok sevindim, sevgilerle

    Nagehan, teşekkürler canım, beğendiğine çok memnun oldum, sevgiler

    Bir dilim düş, teşekkürler canım, daha olmadık pasta kraliçesi,halen acemilik devam ediyor, pastacilara ayıp olmasin..:)
    Türkiyede de var yunuslarla yüzmek için yerler ama tam hatırlayamadım neredeydi...Yunuslarla yüzecek olman asıl kıskanclık yaratır, adına cok sevindim..Ziyaretin ve yorumun için cok teşekkürler..sevgilerle

    Feraycım, Sea Worldu sizinde görmüş olmanıza çok sevindim, ne güzel yerler değil mi? hayvanciklari nasil hem koruma altina almislar hem ne güzel bakıyorlar..keske bizim ülkemizde de böyle yerler olabilse..Bırakın hayvaların insanlar bile böyle bakılmıyorki..neyse konuyu dagıtmayayım..
    pastayi da beğendiğinize çok sevindim..sevgilerle

    dido butik pasta, teşekkürler :)

    Lamacim, tabii ki pasta yaparim, sana söz daha güzelini yapacağım, sen gel yeterki..:)
    Buluşma gerçekten güzel geçti, keske hepimiz birbirimize yakın olsakta sık sık görüşebilsek..

    Hande, ziyaretin ve yorumun için teşekkürler, elimden geldiğince yapıyorum bişeyler, beğendiğine çok çok sevindim.

    Zehra, teşekkürler canım, sevgiler

    Serpilcim, haklısın canım görüşemedik ne zamandır, uğrayamadım sayfana, en kısa zamanda bu sefer geliyorum. Annemlerin gelişi çok iyi oldu, onlarda bizi gördüler içleri rahatladı, pastaları beğendiğine çok sevindim, daha ustalığa çok var.. :) en içten sevgilerimi gönderiyorum bende..

    YanıtlaSil
  41. Marifetli Melek :) canım pastaları beğendiğine cok sevindim ama öyle kıskanılacak gibi değiller daha..:) Eminim seninde vaktin olsa uğraşır daha güzellerini yaparsın..
    Güzel dileklerin içinde teşekkürler.
    sevgilerle

    Cınar, ben de en çok o baloncukları beğeniyorum, birde yunusu tabii birde sarı şekeri nemoyu..:)))
    ziyaretin ve yorumun için teşekkürler..Sana da güzel bir İstanbul kaçağı diliyorum..sevgilerle

    Kızılcık surubu, teşekkürler

    cafe gusto, keske agzı laf yapan biri olsamda güzel güzel anlatabilsem! aslında yazacak daha öyle çok şey varki, bilmem bazen yazılacak seylerı değilde yazılmayacak ayrıntı şeylerde takılı kalıyorum gibi geliyor, güzel aktaramıyorum gezdiğin gördüğüm yerleri..Ama en azından fotoğraflar var onlar anlatıyor değil mi? teşekkürler ziyaretiniz ve yorumlarınız için..sevgilerle

    karabiberinmutfagı, teşekkürler, en kısa zamanda oglunuzu ve sizi ziyaret etmek isterim..sevgilerle

    Gülrizcim nerde kaldin? :) basindan beri acaba Gülriz bu maketi görse mutlu olur mu, yüzü güler mi diyordum..Aklıma gelmedin desem yalan olur..Beğendiğine çok sevindim canım..sevgilerle

    pelincim, tesekkürler, pastanın huzur verici rahatlatıcı ferah bir yanı var değil mi? ben de aynı etkiyi yarattı.:)) begendigine cok sevindim, sevgilerle

    GÜZEL YORUMLARINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER. SÜRÇÜ LİSAN ETTİYSEM, YORUM ATLADIYSAM AFFOLA!
    HERKESE SEVGILERLE

    YanıtlaSil
  42. sevgili ayşe çok muhteşem bir görüntü olmuş figürler gerçek gibi görünüyor ben çocukolsambu pastayı istiyorum diye tuttururdum herhalde renklerin uyumu okyanus veya tropikal ada kıyılarının deniz rengi gibi insana huzur veriyor tek kelimeyle muhteşem vebu arada benim nişan pastam için yaptığın yorumlara acizane cevaplarımı yazdım yine merak ettiğin herhangi bir detay varsa zevkle cvaplarım görüşmek üzere
    cilginpatalar.blogspot.com

    YanıtlaSil
  43. MERABA YAPTIĞINIZ PASTALAR ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR TADIDA ÖYLEDİR EMİNİM. BEN ECE 12 YAŞINDAYIM BENİM DE BİR BLOĞOM VAR PEK GÜZEL OLMASADA. O PASTALARI NASIL YEMEĞE KIYIYORSUNUZ :):):)

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails