24 Nisan 2008 Perşembe

Hindistan Cevizli Marzipan



Eşimin doğum günü için yazdığınız güzel yorum ve dilekler için teşekkürler..Pastasının içindeki küçük hediye fikrinin herkes tarafından beğenildiğine de çok sevindim, çok teşekkürler. :)



Şimdi gelelim uzun zamandır haberini sayfamda duyurup, bir türlü tarifini veremediğim Hindistan Cevizli Marzipana. Bu tarifin hem malzemeleri her evde bulunur, hem de yapımı çok basittir. Fakat şimdiden uyarmak isterim ki bu bir "şeker hamuru" değildir. Bu tarifle pasta kaplanmaz, incik cıncık pasta süslemeleri yapılmaz. :) Sadece basit çiçekler, pasta kenar topcukları, minyatür meyveler vb. yapılabilir..Bunlar tabii benim şimdilik aklıma gelenler..:)

Hindistan cevizli marzipanın kokusu inanılmaz güzel, mis gibi hindistan cevizi kokuyor elbetteki, ağızda hissedilen hindistan cevizi parçaları çok hoş, fakat tadı oldukça şekerli.. Bu tarifi pasta kursuna giderken gerçek marzipanı ararken bulmuştum, içinde ayrıca hindistan cevizi aroması vardı. Ben kendimce değişiklikler yaparak uyguladım oldukça iyi oldu. Saklama koşuluna gelince buzdolabında uzun süre muhafaza edilebiliyor. Renklendirme işlemi şeker hamurundaki gibi homojen dağılmıyor. Hindistan cevizi parçaları yüzünden yer yer daha koyu noktalar elde ediliyor fakat bunun dışında bir sorun yok, istediğiniz gıda boyası ile hamuru renklendirebilirsiniz.




Hindistan Cevizli Marzipan Tarifi;
Malzemeler;

1 bardak kuru hindistan cevizi (blendırdan geçirilerek inceltilmiş ~ 85 gr)
Yarım bardak su ~ 110 gr
1 bardak şeker ~ 220 gr

Hazırlanışı;

Öncelikle kuru hindistan cevizlerini blendırdan geçirerek mümkün olduğunca inceltin.
Daha sonra orta boy bir sos tenceresi içinde orta ateşte şekeri ve suyu hiç karıştırmadan kaynatın. İçine hindistan cevizini ekleyip güzelce karıştırın. Soğuduktan sonra güzelce yoğurup top haline getirin, streç filmle hava almayacak şekilde sarıp buzdolabında saklayın. Ellerinize yapışmaması için pudra şekeri kullanabilirsiniz. H.C.Marzipanı kullanmadan önce oda sıcaklığına getirirseniz çalışmanız kolaylaşır.

Umarım tarif beklediğinize değer..
Herkese afiyetle. Özellikle çocuklara..:)
Sevgilerle

32 yorum:

  1. Kenardaki resimde bekledigim tarif bu degilmi?

    YanıtlaSil
  2. Nesrin,evet o tarif :{ sonunda yayınlayabildim değil mi? :) bir daha yakında az sonra şeklinde duyurular yapmamaya çalışacağım..:)
    Umarım gecikme için kusura bakmazsınız..
    Sevgilerle

    YanıtlaSil
  3. SONUNDA BEKLENEN TARİF GELDİ TAŞEKKÜRLER ÇOK PRATİK BİR FİKİR OLDU BUU

    YanıtlaSil
  4. Ayşe müüthiş görünüyor:)

    Beni en çok resimlerin şaşırttı.Kaç kilosun sen:))Bu pastaları kim yiyor:))

    Ellerine sağlık.Öpüyorum:)

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Aysecim, simdi bu marzipanlari pisirmiyor muyuz? oylece dolaptan cikarip sekil mi veriyoruz? yok eger pisiyorsa firin kac derece olucek ? cevabini bekliyorum, cunku hindistan cevizli tatlilar agzimin suyunu akitiyor, cokda kolay gorunuyor, insaallah yapiciim ben de cevabini alir almaz ;)

    YanıtlaSil
  6. Didemcim, beğendiğine sevindim canım, beklettiğim için kusura bakma olur mu :)

    Öykücü, görüntüler gerçekten marzipanın tadından güzel..Özellikle adım adım olanlara bakıp bu fotoları benmi çektim diyorum..:p
    Çok çalışıyorum ışıkların altında bu görüntüleri size ulaştırmak için çok ter döküyorum her halde yediklerim eriyor o sıra..:p
    Kilomu söylemiyim ama yeterince zayıfım..00 beden..:)
    Aman Allah saglik versin de...
    canım ziyaretin ve yorumun için teşekkürler..ben de öpüyorum sevgiyle..:)

    Tatli hatiralar, yok h.c.marzipanı yaptiktan sonra pişirmiyoruz..Görüntü ve malzemeler serbetli tatlıları anımsatsada bu tarif sadece pasta süsleme ile ilgili..
    Pastalara topkeklere alternatif süslemeler sunmak için yaptım..Umarim yardimci olabildim, aklına takılan başka soru olursa yine sorabilirsin..Ziyaretin ve yorumun için teşekkürler..:)

    YanıtlaSil
  7. Bu güzel marzipan tarifini bizimle paylaştığın için çok teşekkürler.Senin bu güzel amme hizmetlerin sayesinde ben ve bir çoğu emin ol pasta yapmayı daha fazla sevmiştir.Sevgilerimle adı gibi yaman olan yaman ayşe :)) sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. Ayşecim çok çok sağol, benim şeker hamuru ile aram iyi değil, sayende muffin ve pastalarımı daha severek süsleyeceğim.
    Hindistan cevizine de bayılırım :)
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  9. Mmmmm...Bayılırım hindistan cevizineeee...Küçükken en çok yediğim hindistancevizli kurabiyeydi, hani şu pastanelerde baş köşede durandan...ve hatta yine küçükken kek kurabiye işlerine hinsitan cevizli kurabiye yaparak başlamıştım:)

    Ellerine sağlık Ayşeciğimmmm.. En kısa zamanda deneyeceğim...

    Biraz gecikmeli de olsa eşinin doğumgününü kutlarım, sevdikleriyle beraber sağlıklı ve mutlu uzun bir ömür dilerim...

    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  10. Ayseee!!! Kesin yapıcam..hem kolay hem de hindistan cevizli! E daha ne olsun dimi sekerim? ;)

    YanıtlaSil
  11. tarif için teşekkürler. son derece kolay ve anlaşılır biçimde açıklamışsınız.
    Mesela fazla şekerli olmayan sütlü tatlılara ve irmik tatlısına ek bir lezzet olarak üst süslemelerinde kullanılabilir diye düşündüm.
    görüşmek üzere. sibel (cafecihan)
    ayrıca ziaretiniz beni çok sevindirdi. keçeden çiçekleri ben yapmıyorum fakat yapanlar var.
    www.kagitvs.com sitesinde kağıt delgeçleri var çeşitli şekillerde kalın kağıtları kesebiliyorsunuz şekilli olarak. belki o delgeçler keçeyi de keser. denemek lazım. kolyeleri beğenmenize sevindim.

    YanıtlaSil
  12. Ellerine saglik canim, dokturmussun yine :) En kisa zamanda denemek icin not aldim bile. Hem hindistan cevizini cok severim hem de her market alisverisinde alarak guzel stok yapmisim :) Bol hindistan cevizi iceren tariflere ihtiyacim vardi, kendine iyi bak canim... Kalip konusundaki yardimin icin tesekkurler, emin ol cok isime yarayacak:)

    YanıtlaSil
  13. Spersin yine Sevgili ayşe... Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  14. canım çok pratik ve şeker hamurundan daha sağlıklı olmuş sanırım.en azından pastanın üzerindeki minik süsler artık gönül rahatlığıyla yenebilir.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. sevgili ayşe
    kızımın doğum günü için pasta yapacaktım. Tam da marpizan tarifi arıyordum. Krem şantinin üzerine ufak tefek kalpler yapacaktım. İnşallah olur. Çok teşekkürler.

    Güzin

    www.ekol.blogcu.com

    YanıtlaSil
  16. Amanın aman bu tarif pek yaman
    :))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. merhaba
    superr tarif çok sağol tam da aradığım şey di bayılıyorum sana özelikle de amme hizmetlerine
    hoşçakal

    YanıtlaSil
  18. Çok güzel bir tarif bu,puding yada muhallebi türü tatlıların kenarlarına süs olarak kullanılabilir mi?? Çabuk eriyormu??Daha önce tecrübe etmişliğim yok da:)
    Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  19. aysecim ne güzel seyler bulup bizimle paylasiyorsun canim.Tesekürler.sonunda beklenen tarif geldi desene:))
    Sevgiler canim.

    YanıtlaSil
  20. aaa doğumgünü varmış burdaa kaçırmışım bennn :))) canımcımm pasta gayet lezzetli görünüyor bence hele o süpriz olayına bayıldımm.. Allah eşine ve sana birlikte uzun ve güzel yıllar versin...

    marzipan da çok leziz görünüyor fotoğraf süper..
    öptüm senii....

    YanıtlaSil
  21. merhaba ayse hanim ben berlinde yasiyorum siteni b´üyük bir zevkle takip ediyorum benim bir sorum var ben seker hamuru yapmak istiyorum glikoz ve gylserin ve jelatin yerine bitkisel agar agar aldim nasil yapacagim ve kac gram olarak hesaplayacagim 27 mayista kizimin dogum günü var ona pasta yapmak istiyorum yardimci olursaniz sevinirim tesekkürler haa bu arada annemin kizlik soyadida yaman akramiyiz yoksaa

    YanıtlaSil
  22. tarife marzipan katılıyormu

    YanıtlaSil
  23. Ziyaretiniz ve güzel yorumlarınız için tek tek çok teşekkür ederim.
    Bazı yorumlara ve sorulara öncelikle cevap vermek istiyorum..

    Güzincim, krem şanti üzerine direk bu süslemelerden koyarsan erime yapabilir. Daha kuru yüzeylerde uygulaman sanki daha iyi olur..

    Pelincim, sulu bir yüzeye temas etmediği sürece sorun olmaz. azda olsa suya değince erime yapıyor haberin olsun, tecrübe ettim..:)

    Gülhan Temiz, şeker hamuruyla ilgili ben marshmallowlu dışında henüz hiç bir deneme yapmadım, aslında 1 kere yaptım ama sonuç başarısız oldu. O yüzden size garantili bir tarif malesef veremiyorum. Agar agar ya da sığır jelatini bulur bulmaz seker hamuru denemeleri yapacağım o zaman sizinle elbette paylaşırım. Şimdilik sizin için googleda arama yaptım. hemen çıkan sitelerden bazılarının linklerini aşağıya ekliyorum ama ne kadar güvenilir bilmem..Sizede tavsiyem türk ve yabancı sitelerden arama yapmanız agar agarlı tarifleri bulacağınızı ümit ediyorum..benim bulduğum bazı siteler şöyle;
    http://seitanismymotor.blogspot.com/2007/04/
    cupcake-weekend.html

    http://shanniecakes.blogspot.com/2008/04/
    wedding-bells-are-ringing.html

    http://www.epicurious.com/recipes/member/
    views/1246151
    Umarim yukaridaki linkler size yardimci olur.

    isimsiz, isterseniz katabilirsiniz ben katmadım. Başlık sizi yanıltmış olmasın. Bu bir marzipan tarifi değildir ama ben hindistan cevizli marzipan demeyi uygun gördüm. Kismetse umarım yakın zamanda esaslı bir marzipan tarifi de verebilirim..Bademler hazır bekliyor :)

    YanıtlaSil
  24. Ayşe'ciğim,
    Ben denedim. Sana haber vermek istedim. Harika oldular. Kurabiyelerin üzerini kapladım :))) Şimdi gönderilmeyi bekliyorlar. Onları postaya verdikten sonra yayınlayacağım. Teşekkürler canım tarif için.
    Sevgiler....

    YanıtlaSil
  25. ellerinize sağlık

    şeker hamuru bulunmayan bir yerde yaşıyorum tarife bayıldım hemen yapacağım elimde fo nun mavi ve kırmızı kokteyl renklendiricileri var onlarla da renklendireceğim

    tarifteki şeker pudra şekeri değil normal toz şeker değil mi

    YanıtlaSil
  26. isimsiz, ilginiz,ziyaret ve yorumunuz için teşekkürler..
    Lütfen dikkatli olun. Bu bir şeker hamuru tarifi değildir.
    Özellikle yazımda bunu dile getirdim..
    Tarifte kullanılan şeker normal şekerdir..

    YanıtlaSil
  27. aysecigim hindistan cevizli marzipan denedim goruntu seninkisi gibi olmadi neden oyle oldu anlayamadim.disini cikolatayla kapladim kaplamasam kum gibi dagilacakti,nerde hata yaptim anlayamadim.
    canim bloguma gelirsen gore bilirsin cok opuyor sevgilerimi gonderiyorum.

    YanıtlaSil
  28. bütün yaptığınız şeker hamurlu pastalar bu tarifle mi yapıldı acaba iyi günler

    YanıtlaSil
  29. Özgül ablacım sayfanıza yorum bırakmıstım ama buraya da cevabımı gecte olsa yazmak istiyorum..Benim hazırladığım çiçeklerde esnek değillerdi, yani kalıpla keserken bir yerden diğerini taşırken dikkatli olmak gerekiyordu, kırılgan bir yapıları var kolay dağılıyorlar.

    İsimsiz, elbetteki hayır. Yanlış anlaşılmasın bu bir şeker hamuru tarifi değildir. Yani şeker hamuru niyetine kullanılmaz.
    İyi günler dilerim.

    YanıtlaSil
  30. http://asotu.blogcu.comNisan 29, 2009

    Ayşeciğim uzuuuun bir aradan sonra merhabalar canım.Nasılsın gülüm görüşmeyeli.bakıyorum işleri iyice ilerletmişsin maşallah:))geldim gözlerim kamaştı pastaların güzelliğinden.Benim yapacağım iş değil sepetler falan ama hindistan cevizli tarifin pek bi kolay hemen yazıverdim şekerim.
    Eşin nasıl.doğumgünü olmuş, geçte olsa nice yaşlara diyeyim birlikte.öptüm canım.Amerikaya sevgiler.
    sebilay.

    YanıtlaSil
  31. merhaba acaba meyve sularıyla hazırlansa direkt renkli pişirsek olmazmı .fikrinizi merak ediyorum

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails