14 Temmuz 2008 Pazartesi

İLK DÜĞÜN PASTALARIM



(29.07.2007)

İlklerin heyecanı,
tadı, tecrübesi
başka oluyor.
Bana aynı gün içinde bu ilkleri
yaşatan sevgili arkadaşım Evrim
ve Alison'a sonsuz teşekkürler.
Bana güvendikleri ve bu özel günlerinin pastasını emanet ettikleri için teşekkürler. Elimden geleni yaptım ama biliyorum ki çok daha güzel pastalara layıktılar. Onlara eşleriyle birlikte uzun sağlıklı mutlu bir ömür diliyorum...

Gelelim bloglar alemine; uzun bir ara vermişim değil mi? Buraya bir iki satır yazmadan geçmek istemedim...Daha önce kısacık bahsettiğim gibi pastacılık hayatım büyük bir dönemeçten döndü.. İlk düğün pastaları, çikolataları, pasta fuarları derken sessizce kayboldum ortalıktan. Bende kendimi kaybettim bu yoğunluk içinde. Bu arada bloglardan hem güzel haberler, hem kötü haberler aldım. Kimseye de bişey yazamadım, yorum bırakamadım..Diliyorum bundan sonra herşey güzel olur.

Şimdilik herkese sağlıklı mutlu hayırlı günler diliyorum..
Kısa zaman sonra tekrar görüşmek üzere..
Sevgilerimle











47 yorum:

  1. Ayse cim Yamanım:)
    Bunlar harika canım yaaa, heyecanla hep yeni calısmalarını bekliyorum, yine cok guzel olmuslar bir gun de yorum bırakmayayım dedim ama olmadı bu goruntuler yorumsuz kalamaz ki...

    Ellerine saglık...

    Figen Karavaş

    YanıtlaSil
  2. Canım,
    ellerine sağlık.Tek kelimeyle muhteşem.
    İlk düğün pastam demişsin.Bu görüntüyü gördükten sonra pek dinlenmeye fırsatın olmayacağını düşünüyorum.Hayırlı olsun diyorum.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  3. asaletin rengi beyaz pastada bu özelliğini devam ettirmiş hepsi çok güzel seni gönülden tebrik ediyorum emeğine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  4. :) Şeker hamuru, ama beyaz ya... gözüme güzel göründü :D

    YanıtlaSil
  5. Ayşe bunlar harika görünüyorlar, her zamanki gibi muhteşemsin. Yeteneğine hayran olmamak elde değil
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  6. artık seni yüreklendirmeye gerek yok fotoğraflar ortada ben sadece kıskandığımı belirteyim

    YanıtlaSil
  7. ben buraya sormaya gelmiştim halbuki mailden yola cıkaraktan :D

    ayse ablacım sordugum sorular herkesten geliyor galiba aslında bir konu baslıgı açsan ne hayra gecer(bak cennetlik olursun hee:D)

    ama ben yinede soruları atıyorum burdan ey ahaliii bu yararlı bilgiler yaman bacıdan :)




    1)pastakolik e bend kaılmak istiyorum ama zamanını gecirmişim yine katılma ihtimalim varmı :) (suan shrekteki o catlak kedinin masum bakıslarını fırlatıyorum :D )

    2)royal icingi gecen gun elime yuzume bulastırdım bu konuda yardım edermisniş bir turlu beceremedim..

    3)kurabiye suslemesi için kucuk bir duy aldım (malzeme var ama iş yok galiba bende :..( ) yaglı kagıttan kulah denedim her tarafından fıskırdı sıkmaya kalktıgımdaben bu işi nasıl becereceğim:(

    4)renkli çikolatalardan alma şansım yok eminönünde gecen gittiğimde baktım ama bulamadım beyaz küvertür ve toz gıda boyasını yedirsem birbirie olurmu?

    5)seker hamurunda kullanmak için yaldız bronz gumus renklerini aradım bayan bana bunlar yenmez maden deyince mecbur bıraktım..bunların yenilenleri yokmu yahu :( sadece sus kısmındamı kalıyor mideye yolu yokmu :D


    6)sekerlemeden çiçekler için sağ ve sol el duy numaralarını yazmıssın..dedğim gibi kurs deneyimim yok ve neyden bahsettiğini anlamadım :( acıklarsan coook sevinirim:)


    7) bu iş için illaki kurs gereklimi ?bilmiyorum bloguma girdinmi ama yaptıgım çalışmalrı eleştirip bana burdan ulasırmısın?

    YanıtlaSil
  8. ayşee..çook güzel bunlar..rüya gibi..şahane..harikasın..slmlar..

    YanıtlaSil
  9. oh ya...
    bizde nerelerde bu kızımız diyorduk.. maşallah gene döktürmüşsünüz..
    emek ellerinize sağlık...
    harika olmuş...
    ailecek içten bol selam ve sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Tek kelimeyle mmmmmuuuuuuhhhhhtttttteeeeeeşşşşşeeeeeemmmmmmmmmmmmmmmmmmmm Ayşe'cim yüreğine sağlık öptüm canım iyi haftalar...

    YanıtlaSil
  11. seker hamurunda kullanmak için yaldız bronz gumus renklerini aradım bayan bana bunlar yenmez maden deyince mecbur bıraktım..bunların yenilenleri yokmu yahu :( sadece sus kısmındamı kalıyor mideye yolu yokmu :D


    bak bu soru bu kategoriye uygun he:D
    sorular gonderildi :)

    YanıtlaSil
  12. Yorumlarınız, güzel sözleriniz ve dilekleriniz için çok teşekkürler.. Hazirladigim bu iki düğün pastasi ile ilgili yazacak o kadar çok şey varki. Ama ben nereden başlayacağımı bilemiyorum..Duygularımı tecrübelerimi yazmak artık pasta yapmaktan çok daha zor geliyor.

    Herkese sonsuz sevgilerimi gönderiyorum..

    YanıtlaSil
  13. sevgili zarpandit_gokche,

    öncelikle sana emailimde de yazdığım gibi tüm sorularını en kısa zamanda teker teker yavas yavas yanıtlamaya çalışacağım. Malum ben yorgun bir pastaci adayiyim.. Sorularını konu başlıklarına göre ayırdığın için de teşekkürler, oralardan yanıtlarımı takip edebilirsin.

    Buradan parıltılı renkleri sormuşsun. Biliyorsun ben su an Türkiyede yaşamıyorum. O yüzden oradaki ürünler hakkında bir bilgi sahibi değilim.
    Burada kolaylıkla pasta malzemesi satan yerlerden yenilebilen zehirsiz parıltılı sivi ya da toz boya temin edebiliyorum..Yenebilir olanların üzerinde "Non Toxic" yazar. Eğer yazmıyorsa da yenilmez süslemeler üzerinde kullanılır der.
    Türkiyedeki Bakeshoplar pasta malzemesi satan yerlere sor..Yenilebilen boyalardan da olması gerekir.

    YanıtlaSil
  14. Ayşe'ciğim, tek kelimeyle süper,başka söze gerek yok zaten fotoğraflar herşeyi çok güzel anlatıyor.Tebrikler güzelim, başarılarının artarak devamını diliyorum. Kolay gelsin...
    Öptüm canım, ailecek sevgi ve selamlar...

    YanıtlaSil
  15. HAYRANIM SENİN BU KUSURSUZ KAPLAMALARINA..DETAYLARI BİR AN ÖNCE YAYINLAMANI BEKLİYORUZ :)

    YanıtlaSil
  16. Ayşeeemmmm bunlar harikaaa!!! Tebrik ederim canımmmm!!!!

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  17. ayşeciğim sana uzun zamandır yorum yazamıyordum.

    ellerine sağlık sen bu işte maşallah bayagı bir ilerledin hemde çabucak nasıl oldu bu yahu :)))

    YanıtlaSil
  18. he bu arada bende blogcudan buraya taşındım kapı komşunum artık :)

    YanıtlaSil
  19. aysecim, cok guzel pastalar bunlar...ellerine saglik...

    YanıtlaSil
  20. pastalar harika olmuş, zamanla çok daha güzellerini yapacağına eminim.ayrıntıları bende sabırsızlıkla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  21. Sevgili ayşe çok ama çok başarılı olmuş tebrik ederim..sevgiler.

    YanıtlaSil
  22. Ortakcim, hic gelip soramadim halini hatrini kusura bakma. Ama bir geldim beni dugun pastalarin karsiladi. Yaaa keske Turkiye'de olsan da benim dugun pastami da sen yapsan :(((( diye gecirdim icimden.

    Ellerine kollarina saglik sekercim. Ben de bir ara oturup blogumdaki anneler gununden kalma cikolatalarin uzerine bir yazi yazsam hic de fena olmayacak degil mi? Operim sekercim. Insallah bir ara ikimiz de msn'de olursak goruselim.

    YanıtlaSil
  23. Aman Tanrım,
    Ne kadar zarif bir pasta bu böyle...
    Harika

    YanıtlaSil
  24. Ayşeciğim mükemmel olmuşlar,ellerine sağlık.Çok şık görünüyorlar..sevgiler...

    YanıtlaSil
  25. canım Ayşem hiç buralara uğrayamıyorum bir telaştır gidiyor..pastalarına bayıldım canım benim sen artık süpersin süper Ayşe :))
    cumartesi günü nişanım var, keşke burda olsaydın da nişan pastamı sen yapsaydınn!!!
    öpüyorum seni yanacıklarından..

    YanıtlaSil
  26. Yaman Ayseeeeem.... sen artik tarzini yakaladin diye düsünüyorum.Yolun acik olsun Aysem, keyifle elinden cikanlari izlemeye bayiliyorum. Harikasin canimcim...sevgilerimle...

    zehra

    YanıtlaSil
  27. Merhabalar,

    Hepsi çok zarif olmuşlar, bence pastada sadelik ve netlik çok önemli. Yaptıklarınız her ikisinide barındırıyor. Daha nice pastalar hazırlamanız dileğiyle
    Kolay gelsin

    Uğur Can

    YanıtlaSil
  28. canim ellerine saglik harika gorunuyor.sende harikasin nasil basarili calismalar bunlar bayildim.Ben hala bebisimizle ugrasiyorum hic bir sey hazirlayamiyorum sayfama ekleyemiyorum cok tatli cok guzel bir duygu sevgiler cokkk opuyorum seni,keske gorusebilseydik

    YanıtlaSil
  29. petekli balTemmuz 17, 2008

    Ayse pastalarin harika! Ellerine emeklerine saglik! Fakat benim senden pasta ismarlama gibi güzel bir sansim olsa asla kremali pasta ismarlamam. Emeklerini takdir ediyorum, fakat seker hamurundaki kadar harika, profesyonel degiller. Aslinda biraz hayal kirikligina ugruyorum her seferinde kremali pastalarini gördükce. Umarm bunu yapici bir elestiri olarak algilarsin. Herkes harika derken benim yorumum gibi yorumu duymak nasil algilanir bilmem ama inan sadece farkli düsünenler de var bilesin diye. Seker hamurlu harikalarina lafim yok;)

    YanıtlaSil
  30. Yamanım Ayşem, bunlar ilk düğün pastaları ise, ben bunların ikincisini-üçüncüsünü çok merak etmekteyim. Harika olmuşlar, ellerine emeklerine sağlık. Kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  31. Ayşe'ciğim yazıcak söz bulamıyorum...

    Yine muhteşem yine muhteşem....

    Pastacıların şahı,çok öptüm seni.....

    YanıtlaSil
  32. merhabalar
    ben demet nj de yasiyorum.Bir arkadasimin tavsiyesiyle wilton kursuna gittim ve cok begendim.bu sebeplede pasta yapmak ve susleme merakim basladi.Sizin blogunuzdaki yaptiklarinizida cok begendim.Bende firsat buldukca yapmaya calisiyorum 3 yasinda bir oglum var tabii bana musade ederse.Arkadaslarimin iltifatlarinida aldikca daha cok yapmak istiyorum ama pek firsatim olmuyor.blogunuz cok guzel tebrikler.
    sevgiler
    demet

    YanıtlaSil
  33. Beyazın asaleti pastalara yansımış,ellerine sağlık,çok çok güzel olmuşlar.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  34. sevgili Ayşe neler becermişsin yine çok şık olmuşlar en çok da çalışma anlarını merak ediyorum kaç gün veya saat sürdü yaparken neler hissettin yazarsan sevinirim seni mutlaka takip ediyorum ve çok güzel işlerin altında imzanı görmekten blog arkadasın olarak gurur duyuyorum ellerine saglık

    YanıtlaSil
  35. TAM BİR AYŞE YAMAN PASTASI OLMUŞLAR..ELLERİNE SAĞLIK.SÜPERLER,İNŞALLAH DEVAMI GELİR :)

    YanıtlaSil
  36. aysecigim herzamankisiler gibi muthis olmus canim ellerine emegine saglik.Harika otesi olmus
    ahahah yeniden nikahmi tazelesem bilmem:))
    bizim zamanimizda boyle guzel pastalar yoktu simdiki gencler cok sansli hersey cok guzel Allah tum evlenenleri evlileri mutlu etsin bir yastikta yaslansinlar.
    kucak dolusu sevgi ve selamlarrrr.

    YanıtlaSil
  37. canım kocaman selamlar...Uzun bir ara verdim. Oğlum sünnet oldu, gelen giden, tatil, gezi derken bir baktım baya olmuş sevgilerimi ve öpücüklerimi yollluyorum. Pastalar MUHTEŞEM. seni tebrik ediyorum. Umarım görüşürüz....

    YanıtlaSil
  38. Ayşeciğim ne kadar zevkli, özenl, ve mükemmel bir çalışma olmuş. ellerine sağlık. ilk düğün pastalarının heyecanına buradan tanık olmak apayrı bir keyif.
    sevgiler
    funda

    YanıtlaSil
  39. Sevgili Yaman Aysem,
    Ellerine kollarina duygularina saglik. Harikalar yaratmissin.
    Tebrik ediyorum.

    Ayrica kücücük bir duyurudan bahsetmek istiyorum. Ayrintilar sayfamda. (Tatarlarla bagini bildigim in) 2 Agustosta TRT ekranlarinda izleyebilirsin.
    Sevgi ve selamlarimla öpüyorum canim.
    Sonja...

    YanıtlaSil
  40. Canım YE#36 KİRAZLI VE VİŞNELİ TARİFLER etkinlğine katılmıyor musun?
    Çarşamba son gün!

    YanıtlaSil
  41. Sofranız afiyetli, paranız bereketli, kararlarınız isabetli, yuvanız muhabbetli, kalbiniz merhametli, bedeniniz sıhhatli, yüzünüz mutlu, kandiliniz kutlu olsun.

    YanıtlaSil
  42. ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler..

    nereden başlasam, kime ne cevap yazsam diye şaşırdım kaldım..Öncelikle nişan düğün tebrik yorumları yazacağım arkadaşlara, sonra sorulara cevap bu arada atladığım umarım kimse kalmaz...

    Herkese hayırlı kandiller
    sevgilerle

    YanıtlaSil
  43. PORSELEN DEMLİK yepyeni bir etkinlik ile karşınızda…
    YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ-4 PİLAVLAR

    http://porselendemlik.blogcu.com
    http://selmahlc.blogcu.com
    http://birdemliksohbet.blogspot.com
    http://yoresellezzetler.bloggum.com tarafından hazırlanmıştır

    etkinliğimizin yeni sahibesi www.capankizimutfakta.blogspot.com olarak 10/8/2008 ile 01/09/2008 tarihleri arasında 20 gün boyunca ben yapacağım konumuz:PİLAVLAR

    anadolunun zengin sofrasını evlerimize sunmak,bizi biz yapan değerlerimizin hünerli ellerle bütünleştiği yemeklerimizin tarih kokan hikayelerini sunmak ve bu lezzetleri siz değerli dostlarımızla paylaşmak…
    sizde bu lezzet dolu maceraya davetlisiniz…
    eğer sizlerinde sofralarında yer bulan kendi yörenize ait bir tarifiniz var ise tarifinizi bize ulaştırabilir böylece bir yerlerde kalmış lezzetleri tüm dostlarınızla hem paylaşmış olacak hem de yörenizin kültür ve değerlerini tanıtmış olacaksınız
    yapmanız gereken şey;
    hazırladığınız yöresel yemeğinizi ismi ,yöre adı ,tarifi ve birkaç aşama ile çektiğiniz fotoğraf ile bloğunuzda yada sitenizde yayınlayıp daha sonra ev sahibine yorum ya da e-posta ile haber vermek
    örnek:
    isim:perde pilavı
    yöre adı:siirt
    buraya ise tarifimizin resmi ile beraber detaylı anlatımı gelecek şekilde…
    iletişim:kadininmutfagi@hotmail.com ya da www.kadininmutfagi.blogcu.com
    unutmayın tarifler sadece tarihi yöresel tarifler olmalıdır

    YanıtlaSil
  44. Canım merhaba uzun zaman oldu görüşmeyeli:)
    Harikalar yapmışsın çok marifetli ve azimlisin.Sana sevgilerimi yolluyorum...

    YanıtlaSil
  45. Canım merhaba uzun zaman oldu görüşmeyeli:)
    Harikalar yapmışsın çok marifetli ve azimlisin.Sana sevgilerimi yolluyorum...

    YanıtlaSil
  46. tacettin ecevitMart 03, 2010

    mrb.ayşe hanım sizi tebrik ediyorum.aranıza yeni katıldım

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails