20 Mayıs 2009 Çarşamba

Joleli Pasta

Jelly Fruit Cake

Sevgili Çiğdem abla için daha önce iki farklı doktor pastası hazırlamıştım, "Bu sefer şeker hamurlu olmasın, yaş pasta olsun hani şu mevlutte yaptıklarından" dedi ;) Ben de seve seve hazırladım....
Biliyorum siz de sabırsızlıkla şeker hamurlu pasta çalışmalarımı bekliyorsunuz. Ama malesef haftasonuna kadar sizi Nefise ile baş başa bırakacağım. ;)

Herkese sevgilerimle




Joleli meyveli yas pasta

Jelly Fruit Cake

36 yorum:

  1. Tek kelime ile harika olmuşş canım...
    Tarifi sabırsızlıkla bekliyorummm:)

    YanıtlaSil
  2. Wallahi süper görünüyor mmmm çok iştah açıcı ellerine sağlık bence bu pastalar daha lezzetli:))
    Hoşçakal.

    YanıtlaSil
  3. JÖLELİ BİR PASTA ANCAK BU KADAR GÜZEL OLABİLİR. İNANMIYACAKSIN AMA TADINI AĞZIMDA HİSSETTİM RESME BAKINCA.ELLERİN DERT GÖRMESİN.

    YanıtlaSil
  4. sevgili ayşe yaptığın herşey gibi bunlarda süper ötesi:) ellerine sağlık..şeker hamurluların değilde bu tür pastaların tariflerini yayınlayamazmızın? görüntü çok güzel çünki..sevgiler

    YanıtlaSil
  5. guzel Ayse cım, nefıs görunuyor.. eee barı bunu tarıfını paylasırmısın bızımle??

    sevgıler
    fıdan

    YanıtlaSil
  6. Cok profesyonel ve istah acici gorunuyor. Ellerine saglik Ayse. Seker hamurlu pastalarin gercekten birer sanat eseri ama galiba bu tur pastalar herkesin agzini daha cok sulandiriyor:) Keske bir de tarifi olsaydi da biz de kendimiz yapip nasiplenseydik:<)
    Sevgiler
    Gulden

    YanıtlaSil
  7. ne zamndır takip ediyorum sizi bi bakayım baya oluyor yaa ama hiç yorum yazmadım size tüm pastalarınız gibi bu da harika olmuş tarifini vericekmisiniz verin lütfen yoksa ben kafadan bvi tarif uydurmaya çalışıcam bu görüntüyü yakalayana kadar :) pastanın dışında şeffaf naylon fln mı var hani pastanelerde pastalar yayılmasın diye geçiriyorlar ya dışına onlardan fln mı var acaba ?

    YanıtlaSil
  8. pastadaki renk cümbüşüne bayıldım.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  9. muhteşem bir pasta ellerine sağlık canım.görüntüsü ne kadar lezzetli olduğunu anlatıyor zaten.sevgilerimi bırakıyorum

    YanıtlaSil
  10. AYSE HANIM NE DİYEBİLİRİM Kİ NEFİS HALKULADE
    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  11. Supeeeer Yaman Aysem...ellerine saglik, bakmaya doyamiyorum...sevgiler

    zehra

    YanıtlaSil
  12. ayşecim bu nasıl bir pasta böylee iştahım kabardıı canım benimm ellerine yüreğine sağlıkk bide tarifini eklesenn nasıl olur acepp hadi öptüm :)))))

    YanıtlaSil
  13. Yine kusursuz görünen, çok güzel bir pasta.

    Ellerine sağlık

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Canımmm her zamanki gibi harikasın ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. AYŞECİM NEFİSE NEFİS GÖRÜNÜYOR UMARIM TARİFİNİDE EKLERSİN SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM ELİNE SAĞLIK SEVGİLER

    YanıtlaSil
  16. Ayşecim nefis olmuş nefis....Pasta tarifi yayınlamıyorsun epeydir ama fırsat bulup eklersen biz acemi pastacılar çok sevinir bu işe :))
    Ellerine sağlık..

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. Şimdi bütün yorumları okudum :)) çoğunluk tarif istemiş,demek ki ,şeker hamuru pastaların içini pek merak etmiyoruz :)) bu tip pastalara daha çok ayılıp bayılıyoruz :))

    YanıtlaSil
  18. Canim blog arkadaslarim!
    Tarifi merak etmenize cok sevindim, açıkcası bu kadar ilgi beklemiyordum. :) Cok tesekkurler..

    Nefise doğaçlama bir pasta! Tarifini uzun uzun yazamiyacagim :(
    Halen eksik yerleri var. Sonra denemiş, hayal kırıklıgına uğramış arkadaşlardan yorum almak istemiyorum...Ama hiç merak etmeyin tadıda yapımıda aslında çok orjınal değil. Pasta yapmayi bilen arkadaslara aşağıda kısa bir tarifim var, kendi metodu ile denemek isteyenler olursa belki tecrübelerimin faydasi olur.

    1.Taban da, vanilyalı pandispanya, sütle hafif ıslatılmış.
    2.Ara kat da, vanilyalı pastacı kreması (normalden daha yogun kivamli olsun, ben ayrıca içine birazcık sıcak suda erittiğim jelatini de ekledim, kremam sert olsun diye işe de yaradı, hem ayrıca donan kremam da çatlamadı) (özellikle mousse lu bir tarif kullanmadım, siz isterseniz mousse ile deneyin)
    Bol meyve; ben kırmızı, siyah ve mavi bögürtlen kullandım. Çikolata fıstık parçacıkları
    3.En üstte, hazır jole. (Beef jelatinli)

    Püf noktası; Pastayı katlandırırken kullandığınız vanilyalı pastacı kremasının soguk ve cırpılmıs olmasına dikkat edin, böylece kolay sürülür, mümkünse krema sıkma posetine koyun ve pastanın üzerine sıkın, spatule yardımı ile ince bir kat yayın, üzerine ve duvarlara taze meyveleri serpiştirin. En üste tekrar krema, dikkat edin tüm yüzey hiç boş yer kalmayacak şekilde krema ile kaplanmalı, eğer özellikle duvar kenarlarında boş yer kalırsa tüm joleniz aşağıya akar, çok kötü olur! Sonra buzdolabında birazcık bekletin. Tabii bu işlemleri yaparken bir yandan da hazır joleyi yapınki o da soğusun, hafif yogunlaşsın ama donmasın..

    En son olarak soğuk joleyi pastanın üzerine yavasça dökün, 1 gece buzdolabında bekletin..

    Umarım yardımcı olabildim.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  19. Başka bir püf noktası daha, ayrıca adaşım Ayşe'ye cevap!

    Benim pasta çemberim yok,
    bu yüzden "acetate pasta bandı" kullandım. Koca bir rulo olarak internetten sipariş ettim. Daha kullanışlı gibi görünüyor.
    Eğer sizde bu bandlardan temin eder pastanızı bu sekilde hazırlarsanız mutlaka ama mutlaka pastanızı sert bir yüzeyde katlandırın. Böylece üzerine jole dökülmüş pastanızı sorunsuz bir şekilde buzdolabına kadar taşırsınız..Eğerki yumuşak bir yüzeyde pastanızı hazırlarsaniz pastayı taşırken acetate band yamulup tüm jolenizi aşağıya kadar akıtır, çok kütü bi durum! Benim fotoğraflara tekrar dikkatle bakarsanız, jolenin hafifce meyvelere kadar ulaşmış olduğunu görürsünüz tabii çok azcık.

    Şimdiden denemek isteyenlere kolay gelsin
    herkese sevgiler

    YanıtlaSil
  20. Yalnız bir pasta bu kadar ferah!!! gözükebilir...:)
    ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  21. HarikasıN Ayşecim tarif isteriiim diyenler kervanına katılacaktımki bir baktım tarif gelmiş şahane görünüyor en kısa zamanda deneyeceğim sevgiler.....

    YanıtlaSil
  22. Pastan çok güzel ve iç açıcı görünüyor Ayşecim. ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  23. YAman Aysem,
    Ellerine saglik, cok guzel olmus. Diger yaptiklarin da oyle, harikasin.

    Sevgilerimi gonderiyorum.

    YanıtlaSil
  24. Woooowwwww,
    bu kadar mi kusursuz olur üst yüzeyi:))

    Bunun bir püf noktasi var mi acaba???

    Ellerine ve emeklerine saglik canim.

    Selamlar ve kocaman öptüm..

    YanıtlaSil
  25. Aysecigim super biseyyy olmuss...Bir pasta bu kadarmi guzel gorunur cok istah kabartici gorunuyor :)ellerine emeklerine saglik.

    Tarifini sabirsizlikla bekliyorum canim cok opuyor sevgilerimi gonderiyorum.

    YanıtlaSil
  26. Olsun bu pasta da nefis görünüyor :))Siz merak etmeyin biz bu pastaylada idare ederiz...

    YanıtlaSil
  27. ayşecim tarif için teşekkürler sevgiler

    YanıtlaSil
  28. bloğumda bloğunuzun tanıtımını yaptım :) görmek isterseniz buyrun

    http://uzmanamator.blogspot.com/2009/05/bloglara-yolculuk-etkiniligi-6gun.html

    YanıtlaSil
  29. Ellerine sağlık canımmmmmmmmmm nefisssssssssssss!!!Evet diğerlerini bekliyoruz!!!

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  30. inanılmaz güzel.tarifini bekliyorum sabırsızlıkla..

    YanıtlaSil
  31. Ayşe'ciğim günaydın, tüm pastaların çok güzel ama ben bu jöleli pastaya bayıldım.jöleli pastaları çokta severim.Bu pasta da sanki camdan bir biblo gibi olmuş,kısaca harika canım. Ellerine emeğine sağlık, yiyenlere de afiyetler olsun güzelim. Sevgilerimle öpüyorum. ailecek selamlar...

    YanıtlaSil
  32. Ayse,
    Acetate pasta bandini internette nerden siparis ettin? Ben en uygun Amazon'da buldum ama genelde kesilmis serit seklinde satiliyor. Aldigin rulonun genisligi ne kadar? Internette pasta malzemeleri aldigin belli bir yer varsa web adresini verebilir misin?
    Gulden

    YanıtlaSil
  33. Ayşe'cim enfes görünüyor, ne kadar zarif ve hafif..Ellerin dert görmesin..

    YanıtlaSil
  34. Ya ama inanamıyorum bu nasıl bir pastadır böyle... ELlerinize sağlık. Aslında arada sırada böyle pastalar da fena olmuyor bence :)

    YanıtlaSil
  35. Ben şeker hamurluları şık ve hoş güzle bulsamda lezzette klasikleri seviyorum buda onlardan çok enfis ve gözalıcı hemde çok güzel!
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  36. Ayşeee!

    Herkes şeker hamurlu pasta bekliyor sabırsızlıkla demek! :)))

    Bense hep sabırsızlıkla bu tür pastalar, yani şeker hamursuz pastalar yapmanı bekliyorum!!!

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails