13 Mayıs 2009 Çarşamba

Tek Kişilik Yaş Pastalar

Tek Kisilik Yas Pastalar

Geçtiğimiz ay minik Türkoğlu Ela bebeğin mevlüdü vardı. Kır bahçesi gibi bir ortam hazırlamıştı, sevgili Banu, uzaklardan gelen annesi anneannesi ve tabii bu işlerin uzmanı arkadaşımız Mine...

Hiç bir detay atlanmadan sanki Türkiyedeymişiz gibi mevlüdümüz oldu... Allah tüm bebeklere sağlıklı mutlu uzun ömürler versin...Onlar için bu yazıyı okuyanlar da lütfen dualarını eksik etmesin..

Ben de o gün için tek kişilik yaş pastalar hazırlamıştım. Hem çikolata frambuaz fıstık hem karışık meyveli...


Masa Dekorasyonu

Masa Dekorasyonu

Herkese sevgiler

20 yorum:

  1. Amin canım...Allah kabul etsin...

    çok şık bir sofra ve harika pastalar.ellerine sağlık canım.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. merhaba ayşe hanım uzun zamandı takip ediyorum sizi harika işler çıkarıyorsunuz. pastada müthiş görünüyor ama ben katlı pasta servisinizi çok beğendim çok şık,hoşçakalın.zeynep bayram istanbul

    YanıtlaSil
  3. AYŞECİM ALLAH KABUL ETSİN SEVGİLİ ELA ANALI BABALI SAĞLIKLI BÜYÜSÜN
    MASALAR ÇOK ŞIK OLMUŞ VAZO VE MUMLUKTA ÇOKTA ŞIK

    ŞİMDİ GELELİM PASTALARA BEN İKİNCİ KATTAKİ PASTALARIN HEPSİNİ YERİM ELLERİNE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  4. Bebislere uzun ve guzel omurler diliyorum.

    Presentation is perfect!
    As always...

    eylem

    YanıtlaSil
  5. allah kabul etsin.pastalar da şahane görünüyor canım.eline sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Ela bebeğe rabbim sağlıklı ve uzun ömür nasip etsin...
    Pastalar nefis elleinize sağlık....

    YanıtlaSil
  7. Allah Kabul etsin.Allah ana babalı büyütsün. Masa, sunum, katlı servis, pastalar şıklıkla yarışıyor...
    Sevgiler, Funda

    YanıtlaSil
  8. Rabbim kabul etsin..ananılı babalı büyütsün..bahtı açık olsun..inşallah..
    masa düzeni çok şık...amaaaa pastalar yinee muhteşem olmuş.. ellerinize
    sağlık.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Allah kabul etsin. Allah tum bebeklere, hepimizin yavrularina uzun, hayirli omurler nasip etsin. Sunumunuz yine cok cok guzel. Ellerinize saglik. Bunlari yaparken ne tur bir krema kullandiniz acaba? Tarifi blog'da varsa linkini verebilir misiniz?

    YanıtlaSil
  10. Ellerine saglik Aysecigim. Herzamanki gibi o guzel zevkin yansimis, elinin degdigi her yere ve her seye. Pastalar da cok guzel gorunuyor. Ela bebege de saglikli bir omur diliyorum. Sansi omur boyu onunla olsun. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. allah kabul etsin uzun ve sağlıklı bir ömür diliyorum küçük türkoğluna ,ellerine sağlık ayşecim harika görünüyor pastalar

    YanıtlaSil
  12. bir an sadece bir an ordaki mutlugu düşünmek bile beni teee buralarda mutlu ettii..allah hayırlı ömürler versin minik meleklerine.

    YanıtlaSil
  13. Ben sizin kurabiyelerinizin ve pastalarınızın şıklığı ve narinliğine hayranım.Bir kez daha ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  14. merhaba aysecim - ozeline email atmak istedim ama sitede email adresini goremedim. Ben de yorumlara yazmak zorunda kaldim. Ben tesadufen buldum siteni ve yaptigin pastalara hayran kaldim hepsi basli basina sanat eseri bence. Seninki gibi profesyonel olmasa da kendim zevk icin denemek istiyorum ama bir turlu kismet olmadi.
    Benim sana bir sorum olacak, sitenden anladigim kadari ile disaridan siparis aliyorsun eger yanlis anlamissam lutfen kusura bakma. Ben Gainesville Fl dadayim ve esimin dogumgunu yaklasiyor. Ona bir pasta yapabilirmisin diye rica edecektim. Onun icin cok guzel bir surpriz olur boyle usta ellerde hzirlanmis bir pasta.
    Simdiden cok tesekkurler

    YanıtlaSil
  15. Güzel yorumlarınız dualarınız için çok teşekkürler.

    Herkese kucak dolusu sevgiler :)

    YanıtlaSil
  16. Everyday Flower, bu sefer sorunuzu hemen cevaplamak istedim siz silmeden ama sanırım yine geç kaldım, kusura bakmayın.
    Tek kisilik pastalarımın sayfamda birebir tarifi yok ama sıklıkla kullandığım krema tariflerime buradan ulaşabilirsiniz. Klasık pastacı kremaları,Vanılyalıda cikolatalıda tarif var.
    Bu pastalarimda özellikle "mousse"lu tarifler kullanmak istedim ama buradaki Türk arkadaslarım benim klasık pastalarımı seviyorlar o yüzden farklı bir lezzet denemedim. Artık bi dahaki sefere..
    http://ayseyaman.blogspot.com/2008/03/ikolatal-modelleme-hamurundan-bir-pasta.html

    http://ayseyaman.blogspot.com/2008/03/ikolatali-pasta-ve-ganaj-tarifi.html

    YanıtlaSil
  17. Merhaba Senem, ilginiz için teşekkürler..Evet blogumda sipariş alıp almadığıma dair fazla biseyden bahsetmiyorum, her hangi bir email adresim de yok, o yüzden kimse emin olamıyorum benim ne yaptığımdan...:)
    Ben burada sadece cevremdeki arkadaslarima pasta hazirliyorum...
    Size de yardımcı olmak isterim. Fakat bizden biraz uzaksınız bu sorun olabilir.
    www.ayseyaman.com ingilizce sayfamdaki "Contact" formu doldurun. Lütfen telefon numaranızı ve eşinizin doğum tarihini de yazın, kısmetse sizle en kısa zamanda irtibata geçerim..

    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  18. Aysecim, Yanlis anlama olduysa kusura bakma. Ben o soruyu yazdiktan sonra eski sayfalari dolasirken cevabini buldum ve burda varmis zaten, bosuna sormusum diye dusunerek sildim. Yani sen cevap yazmakta gec kaldin diye degil. Hakkini helal et. Ben de Wilton pasta susleme kursuna yazildim da:) Daha soracak cok sorum var sana:) 3 haftadir gidiyorum ve kullandigimiz buttercream asiri tatli oldugundan evde kimse yiyemiyor. Cocuklara bile cok tatli geldi. Hem buttercream gibi pasta kaplamakta kullanilabilecek, hem de bizim damak tadimiza uygun baska kremalar ogrenmek istiyorum. Senin kremalarini da deneyecegim insallah. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  19. Gulden tekrar merhaba, ben de merak etmistim "neden sorunuzu sildiniz" diye bazen okuyucular cevap alamayinca küsüyor sanırım öyle oldu sandım asıl siz kusura bakmayın :)
    Pasta islerine merakli herkesin Wilton kursuna gitmesini tavsiye ediyorum, olabilecek en ucuz hatta bedava olan tek kurs ayrıca çok faydalı. Sizde en uygun baslangıcı yapmıssınız, kolay gelsin.
    Kremalara gelince bizim damak tadımıza uygun buttercream kıvamında bir krema bulursanız lutfen bana da haber verin cunku ben de halen arıyorum.;)
    Pasta kaplanmasında size önerebileceğim bir alternatif "Swiss ya da French buttercream"dir digeri de ganaj! (Ganaj tarifi yukarıda verdiğim 2. linkte vardı.) Swiss buttercreamı de eger guzel aromalandirirsaniz tatlilik orani wiltoninkine oranla azalir. Ganaj zaten süper bisey oturup kaşık kaşık yenir. Ama tabii bu kremalarla wilton krema tekniklerini uygulayamiyorsunuz :(
    Benim size linkini verdigim kremalar pastalarin ara katlarina süsmek içindi, lütfen bunuda yaparken dikkate alın..Anlatacak yazacak cok sey var, keske vaktim olsa..Şimdiden gelecek sorularınıza cevap yazamaz ya da geç yazarsam kusura bakmayın.
    Pastacılık hayatınızda basarılar dilerim.
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  20. Aslinda ben de Amerikadayim ama sana cok uzagim (Wisconsin). Keske yakin olsaydik da senin bilginden, tecrubelerinden birebir faydalanabilseydim. Sorulara cevap verme konusunda da ne olur, en azindan benim acimdan, kendine stres yapma. Acelem yok:) Yine bir soru sormadan bitirmeyeyim yorumu. Turkiye'de pastalarin kremalarini cok severdim ben, ozellikle cikolatali dogum gunu pastalarinin kremalarini. Yaglilardi ama buttercream kadar agir olmazlardi. Dugun pastalarinda kullandiklari o yagli kremalar bile daha lezzetliydi sanki. Onlarin nasil yapildigini biliyor musun?
    Sevgiler
    Gulden

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails