13 Eylül 2009 Pazar

Apple MacBook ve iPhone Pastası

Apple MacBook Cake and iPhone

Apple Macbook ve iPhone şeklindeki bu pastam sevgili Nevin'in eşi webmaster Greg içindi.
Nevin'le ilk defa Türk kültür merkezinin açılışında tanışmıştım. Oradaki pastama hayranlıkla bakıp, yanındaki arkadaşına mozaiklerin detaylarını anlatması gerçekten çok hoşuma gitmişti. "Pastayı ben yaptım" diye ortaya atıverince kendimi Nevin'i çok şaşırtmıştım. O günden sonra eşinin doğum günü pastası üzerinde uzun uzun görüşmeye başladık. Eşi Apple laptop ve iPhone tutkunu olunca pastasının da konsepti belliydi. Pastaya çikolatadan Cd de eklenince ortaya işte bu güzel pasta çıktı. Nevin'in tek isteği eşine doğum gününde güzel bir süpriz yapmak, onu mutlu etmekti. Ben de heyecanına yürekten katıldım. Pastayla ilgili sonradan aldığım eleştiriler harikaydı ve sonuçta ikimizinde isteği gerçekleşti.

Bu güzel ve neşeli çifte ben de birlikte geçirecekleri nice mutlu seneler diliyorum.

Apple Laptop ve iPhone Pastası

Chocolate CD



Herkese sağlık dolu mutlu haftalar
Sevgiler

17 yorum:

  1. yine harikalar yapmışsın..

    inanılmaz tatlı duruyor.. ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  2. Sen bir harikasin Yaman Aysem....süpeeeeer

    sevgiler

    zehra

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar...
    İphonenun üzerindeki resimleri nasıl yaptınız?Muhteşem.Keşke pastanın reimlerine nasıl baktığımı görebilseydiniz.
    TUBA&ZEYNEP

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler Dragonfly ve Eya Zehracım..Beğendiğinize sevindim..

    Tuba&Zeynep, iphone üzerindeki resimler yenilebilir kağıda basılı. TRde gofret disk olarak geçiyor. USAde ise icing sheet yada edible picture adı altında temin edebilirsiniz..

    ilginiz için herkese teşekkürler, sevgiler

    YanıtlaSil
  5. sedef avcıEylül 15, 2009

    merhabalar yaptıgınız herseyı hayranlıkla ızlıorum tebrık ederım sızı cok güzel seyler... ayrıca benım ıcın cok önemlı bır soruyu sıze sormak ıstıyorum toz gıda boyalarım var acık aldım özel satılan yerlerden fakat üzerınden yaklasık 2 sene gectı aynı sekılde glıkoz ve glıserın de aldım seker hamuru yapabılmek ıcın bunlarından üzerınden 2 sene gectı hala kullanabılırmıyım cok merak edıorum ayrıca toz gıda boyalarımın tadı acı geldı bana bu sefr kullandıgımda bozulmus olabılırlemı acık aldıgım ıcın tarıhıde yok anlayamıyorum bu konularda benı aydınlatırsanız cook ne yapmam gerekıo tekrar kullabılırmıyım hepsını yoksa atımmı cvb beklıyorum saygılarla ..

    YanıtlaSil
  6. Sedef hanim, ilginiz icin tesekkürler fakat ben gıda uzmanı değilim sizi bu önemli konularda yanlış bilgilendirmek istemem.

    Yalnızca kendi ürün kullanımlarım hakkında yazabilirim, belki yardimci olur; açıkta satılan ürünleri kullanmıyorum. Örn kullandığım gida boyaları Wilton-Americolor marka..
    (sizin boyaların tadı kokusu acıysa kullanmayın bence.)
    Glikoz içinde kapalı kutuda CK ürünlerini kullanıyorum, eğer rengi tadı kıvamı yerindeyse kullanırım..Sizin glikoz gliserin nasıllar? ilk günkü gibi seffaf temiz kokulu kıvamlıysa kullanabilirsiniz.
    Fakat bildiğim kadarıyla bu tür ürünler zamanla kalitelerini ilk günkü tazeliklerini yitiriyorlar. Bu tür konularda herkes farklı şeyler söyleyebilir ama ben 2 yılı aşmış, paketi açılmış,oda sıcaklıgında rafta kalmış ürünleri kullanmıyorum.

    Yinede bunlar benim nacizane düşüncelerim bir gıda uzmanına danışmanız daha faydalı olur..

    Bu arada yorumları okuyan bilgi sahibi arkadaslar varsa düşüncelerini yazarlarsa çok seviniriz..

    Tekrar teşekkürler

    YanıtlaSil
  7. Ayşe'cim ellerine emeklerine sağlık, o kadar gerçek ki, eminim doğumgünü sahibi bunun pasta olduğunu hemen anlamamıştır :)

    YanıtlaSil
  8. Aysecim, Bizim oturdugumuz yerdeki pasta yapan yerlere sordum ama cok kirilgan oldugu icin benim istedigim resimleri basip satmak istemiyorlar. Ancak onlardan pasta siparis edersem istedigim resmi basip kendileri pastanin uzerine koyabiliyorlarmis. Online basan yerler var ama lokal bulamadim. Sen nereye bastiriyorsun diye merak ettim.
    Gulden

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Asli, teşekkürler yorumun için, evet bende öyle düşünüyorum.. Doğum günü sahiplerinden diğer resimleri de bekliyorum, eğer gönderirlerse sayfama eklerim, yüzlerindeki ifadeyi merak ediyorum.;)

    Everyday Flowers and Gifts, teşekkürler.
    Öncelikle icing sheet kırılgan bir şey değil,oldukça esnek. Dikkatli olunmazsa pastanın üzerine yapıştırılırken yırtılabilir ama kırılmaz. Ben lokal pasta malzemecilerimden bulabiliyorum. Adı D&G. Sizin yaşadığınız yeri bilmiyorum ama Wilton pasta öğretmeninize danışırsanız, çevrenizde pasta malzemesi satan yerlerden temin edebilirsiniz.
    Kolay gelsin

    YanıtlaSil
  10. Hayal gucunun sinirlarini zorluyorsunuz. 41 milyon kere masallah diyorum.Beni bile pasta dekorasyon isine heveslendirdiniz. Alt yapi hazirliklarina basliyorum. Kisa baslamak uzere guzel bir class arastiriyorum. Bu kadar guzel seyler cikaramam ama en azindan bir yerlerden baslamis olurum. Ellerinize saglik...

    YanıtlaSil
  11. Macbook süper olmuş.Ellerine sağlık.Bende hayranıyım macbook ve iphone'nun.Senin elinden çıkıp,birde yenilebilir olması,gözümde daha farklı bir noktaya taşıdı macbook'u :))

    www.perilipasta.com

    YanıtlaSil
  12. Harika olmus her zamanki gibi ..sasirmiyorum artik
    benim esimede guzel uyarmis ama onceden gormusolsaydim bile henuz beceremezdim bunu :)

    Bu arada ben malzemeleri aldim Daha dogrusu sadece hamurlari ..alet takim vs kursa gitmeden almiycam AMAA yapmaya basladim.Bu pazar dogumgunu , ben simdiden haziriyorum ve hava almayan bir kaba yerlestiriyorum figurleri Dogum gunu icin 12 tane cupcake yapicam ve uzerlerine seker hamuru ile onu anlatan seyler yapiyorum su an

    Sizin yaptiklarinizla kiyaslamadigim surece begeniyorum hepsini hehe
    Kursa gidiyim ortmenimm bakarsin yaptiklarima :)

    sevgiler

    yeliz

    YanıtlaSil
  13. İyi Bayramlar canım.

    Ellerine sağlık. Pastan her zamanki gibi çok güzel olmuş :))

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Sevgili Ayse'cigim
    Ellerine saglik her zaman ki gibi cok basarili bir calisma ortaya koymussunuz.
    Basarilarinizin devamini bekliyorum/bekliyoruz
    Sevgiler
    Elif

    YanıtlaSil
  15. Hepsi harika!! ama ben en cok bunu begendim:) Ellerinize saglik!

    YanıtlaSil
  16. macbook çok yaratıcı olmuş, ellerinize sağlık... muhteşem bir fikir... tebrikler...

    YanıtlaSil
  17. Yine harika olmuş, çikolatadan cd süper!!!

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails