16 Ocak 2012 Pazartesi

Kaysie Lackey ile sıra dışı pasta kursu

Ayakta duran pasta yapımı kursu


























Yine çok ara verdim biliyorum...Ama öyle pastalarla geri dönüyorum ki kendimi size affettireceğim.
Heyecan verici, sıra dışı, farklı bir pastayla herkese uzun zaman sonra tekrar merhaba demek istiyorum...

Bu sıra dışı pastayı Food Network Challengelarda kendisini hayranlıkla izlediğim Kaysie Lackey'nin 2 günlük Higgins the Buter pasta kursunda yaptım.

Ayakta pasta yapma tekniği öğrenmek istediğim konuların en başında geliyordu..Kullanılan malzemeler, iskelet oluşturma vs. pek çok detay ve püf noktası vardı. Uzun zamandır pasta yaparken hiç bu kadar zorlandığımı hatırlamıyorum...Kendimi bir kaç kez uf, ah, igh derken yakaladım. Ama bunların hepsi böyle bir pasta yapmayı eğlenceli, meydan okuyucu ve zevkli kılıyor.

Birde bu pastanın yapılışını Kaysie'den öğrenmek çok daha güzel ve özel bir tecrübe oldu...Kendisi mükemmel bir sanatçı ve öğretmen.
Bize bu kursu organize eden Mother of Cakes e de çok çok teşekkürler.

ayseyaman




Kaysie Lackey ile pasta kursu
















(Soldaki benim sağdaki Kaysie'nin pastası)

15 yorum:

  1. Çok beğendim.Anladım sana dur durak yok Ayşecik ....Bunu öğretmeye ne zaman geliyorsun ?

    YanıtlaSil
  2. Ayşe çok güzel olmuş pasta, harikasın, tebrikler :)

    YanıtlaSil
  3. Unique, in your style. Congratulations.

    YanıtlaSil
  4. harikasınız Ayşe Hanım, ne kadar güzel fırsatlar bunlar...
    Yelda Ergin Öztürk

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Ayşe,
    Seni tebrik ediyorum, muhteşem işler ortaya çıkarıyorsun ama "ben oldum, ben ustayım" demeden kendini geliştirmeye devam ediyorsun.
    Hazırladığın pasta harika görünüyor, Kaysie'nin pastasından hiç bir farkı yok, ellerine sağlık.
    Başarılarının devamını diliyorum.

    YanıtlaSil
  6. neeeee bu pastamı nasıl yani!!!!!!!bekliyorum bekliyorum diğer pastalarını ve bize öğreticeklerini .eline sağlık demek biraz az ne denirki muhteşem sevgiler ayşecim.

    YanıtlaSil
  7. Selamlar Ayşe hanım size karlı soğuk bir zonguldaktan yazıyorum bende bir blogcuyum.Sizi geçen yıldsan beridir takip ediyorum her açtığımda hayranlıkla bakıyorum sayfanıza...Bende kendi çapımda birşeyler yapmaya başladım uzmanlık alanım cheeseecake aslında iç mimarım ama işimi yapmıyorum yaşadığım yer çok küçük 2 aydır burda cafeye ve dışarıya cheeecake,salatalar ve börek poğaça yapmaya başladım hatta doğumgünü için pastalar yaptım ama şeker hamuru ile değil burda bulmam mümkün değil.kızımın 3 yaşında arkadaşımla yapmıştık marşmelovla ama pek başarılı olamadık aslında tadınıda sevmiyorum ama görüntüleri ve özellikle sizin elinizden çıkanlar tam bir sanat eseri.sizi çok seviyorum be umarım hep pasta yaparsınız sizinde bir evladınız oldu biliyorum umarım hayat boyu pasta yaparsınız...Demişsiniz ya ben pasta yaparken ah uh yaptım zorlandım diye demekki insan hep daha fazlasını ve iyisini başarmak için çaba sarfediyor.İyiki aramızdasınız.İstanbul doğumluyum ama evlenince buraya yerleştim orda olsaydım asla çiçek kursunu kaçırmazdım zaten profosyenel kurs almak istiyorum.Vakit bulursanız bloğuma bakmanızı ve pasta ile yorumunuzu görmek isterim sevgiler...http://yuksektopuklar77.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  8. AYYYYYŞEEEEEMMMMMMMM DEMEK Kİ ÇOK TEMİZMİŞ KALBİMMMMMMMM, DAHA DÜN DEDİM Kİ AYŞE'NİN SESİ SOLUĞU ÇIKMADI NERELERDE DUR BEN BİR MAIL ATAYIM KURSU NASILMIŞ HEPSİNİ ÖĞRENEYİM DERKEN ĞZIM AÇIK KALDIIIII!!! MUHTEŞEM BİR PASTA BUUUU VALLA BEN MART İÇİN DAHA DA HEYECANLA BEKLİYORUM CANIM SENİİİİ!!!

    ANTALYA'DAN KOCAMAN SEVGİLER,
    EVREN

    YanıtlaSil
  9. Ayşe tek kelimeyle harikasın.Pastan inanılmaz görünüyor. Tebrik ederim. Dönüşün muhteşem oldu gerçekten :)

    YanıtlaSil
  10. Ayşe Yaman mükemmelsiniz. Sizin yaptıklarınıza hayranım. Keşke Türkiyedeki çiçek kursunuzu kaçırmamış olsaydım. Umarım bu yaptığınız pastadaki teknikler için de Türkiyede hizmet vermeye gelirsiniz :) Ellerinize sağlık çok beğendim www.thinkpinkbutikpastam.blogspot.com

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Ayse,sözün bittigi yerdeyim.
    Bu pasta süper ötesi olmus,olaganüstü
    ellerine emegine saglik.Ilgiyle izlemeye devam edecegim.
    Sevgilerimi gönderiyorum:)

    YanıtlaSil
  12. http://www.cikolatabutikpasta.com/Ocak 17, 2012

    Gerçekten süper. Çok beğendim ve kıskandım. :)) Biz acaba böyle bir eğitim alabilecek miyiz? Gerçekten çok başarılısınız.

    YanıtlaSil
  13. Sizi tekrar görmek ne kadar güzel, özlemiştik :) Bu nasıl güzel bir sanat eseridir böyle! Espirili, güzel, harika! Müthiş bir yeteneksiniz :)sevgiler, ebru

    YanıtlaSil
  14. Aysecim, pastan Super Duper olmus, tebrik ederim:)
    En kisa zamanda ogretmek icin gelmeni bekliyoruz artik:))

    YanıtlaSil
  15. ben bir süredir izlediğim blogları takip edemiyordum
    en son sen istanbula gelip çiçek kursu verecektin seni bıraktığımda neler yapmışsın sen böyle

    helal olsun diyorum, alkışlıyorum...

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails