9 Haziran 2007 Cumartesi

Çikolata ile Çifte Mutluluk


Tiramisu
En sevdiğim çikolataları hep halam Almanya'dan getirirdi. Koca bir sene o çikolata ve şekerleri beklerdik. O zamanlar bugünkü gibi çikolata bolluğu ve çeşitliliği de yoktu.

Yıllar önce ablamla kaçamak yediğimiz likörlü çikolatayı da hiç unutmam. Çikolata dilimin üzerinde hafif hafif erirken, boğazımı da yavaşça yakmaya başlamıştı. Tadını hatırlamakta bile güçlük çektiğim ilk ve son likörlü çikolatamdı. Daha sonra yine bu tipte bir çikolata maceram olmuştu; çikolatanın dayanılmaz tadına varırken gözlerimi ve ağzımı nasıl açmışım bilmiyorum, likörün kokusu ve kendisi ağzımın kenarından akıp gitmiş. Tükürmem söylenmişti ama büyük bir arzu ile o tadı yutmak istemiştim. Yanımdaki sanırım babişti, o zamanlar bize yedirmediği tüm likörlü çikolataları kendisi yutardı da. :)

Çikolata herkes için karşı konulması gerçekten çok zor olan bir lezzet. Bitteri, sütlüsü, beyazı, fıstıklısı, fındıklısı....Gizemliyle, zenginliğiyle çok keyifli bir lezzet. İnsanın ruh hali üzerindeki etkisi de büyük, kendimizi iyi hissettiren, mutluluk veren enerji veren bir yiyecek. Aynı zamanda da çok şekerli ve kalorili. :{

Ayrıca çikolata ile ilgili pek çok bilgi "Çikolapedi"de. Çikolata insanların hayatında o kadar önemli bir yer kaplıyorki böyle kaynaklar yapmışlar. Bu sadece bunlardan biri, bana çok ilginç ve faydalı bir kaynak gibi geldi. Çikolatanın tadı kadar çikolata'nın tarihçesini, kakao ağaçlarını, çikolatanın besin değerlerini de merak ediyorsanız buyrun "Çikolapedi"ye.



Sevgili sınıf arkadaşım Hiltrud'un bize gelirken getirdiği bir kutu Belçika çikolatasını görünce çok sevinmiştim, aldığım en hoş hediyelerden biriydi. Bu nefis çikolataları kullanarak bir doğum günü pastası yapmak istiyordum. Eşimin tiramisu tutkusu bu cici çikolatalarla birleşti ve uzaklardaki anneme süpriz yaptı. Annemin yeni yaşını kameraların arkasından kutladık. Bu pasta hem anneme hem de yeni uzmanlığını alan biricik doktor ablama gitti.

Tiramisumun tarifini daha önce vermiştim. Farklı olarak bu sefer yuvarlak bir borcama kedidillerini dizdim ve krema için de labne peyniri yerine başka peynirler kullandım. Her yaptığımda değişik tariflerin peynirlerini kullanmaktan gerçekten keyif alıyorum.
Labne peyniri yerine imkanınız varsa birde aşağıdaki peynirleri denemenizi tavsiye ederim.
  • Mascarpone Cheese
  • Ricotta Cheese
  • Cream Cheese
İyi haftasonları, iyi pazarlar.
Sevgilerle

44 yorum:

  1. Vay vay vay, demek cikolatali tiramisu ha. Sen bu tiramisu isinde bayagi iyisin. Ben de nacizane yaptim gecenlerde (gecenlerde dedigim 2 ay olacak). Cok guzel bir pasta ya su tiramisu.

    Anneciginin dogum gunu kutlu olsun, nice yaslara, mutlu, huzurlu ve saglikli ulasmasi dilegiyle :) Kameralarin arkasindan da olsa kutlamissiniz ya, ne guzel :) Iyi haftasonlari...

    YanıtlaSil
  2. Annemizin doğum gününü kutlarım.Kızı ona ne güzel pastalar yapmış;)Pek duygulanıveriyorlar di mi?

    YanıtlaSil
  3. Ayşecim Almanya'dan gelen çikolatalarla birlikte İsviçre'den de gelir miydi?Ben en çok İsviçre çikolatasını severdim.

    Tiramisuya çikolata koymuşsun iyi güzel de resmini de ekleseydin canım yaa,en azından midemiz bayram ederdi :) Yaptığın tüm lezzetler enfes,ellerine sağlık canım..

    Anneciğine de benden selam,sevgi ve kucak dolusu papatyalar...

    YanıtlaSil
  4. Geldiiimm... çok güzel bir düğünden geldim ama şu an başım çatlama derecesinde ağrıyor..ama senin bu güzel bol çikolatalı pastanı görünce azaldı sanki ağrı:) daha yemeden bile sanırım çikolatalar etki etti:))
    bana da küçükken Avustralya'dan gelirken halamların getirdiği çikolataları hatırlattın.. ama o kadar küçüktüm ki neli olduğunu hatırlamıyorum:)) tek bildiğim gofret tarzında olduğu..ama hala tadı damağımdadır..
    canım anneciğinin doğumgünü kutlu olsun...daha çookk sağlıklı güzel yılları birlikte geçirirsiniz inşallaah...
    bu arada ablanın uzmanlığı da hayırlı olsun tebrikleer:))

    YanıtlaSil
  5. cikolataaaaaaaaaa, ohh onu kim sevmez ki??? benim en sevdigim, su an, %70 bitter cikolata fakat senin yogun cikolatali tiramisun da bir icim su yani aysecik.
    ellerine saglik,
    canan

    YanıtlaSil
  6. Ama bu haksızlıııııık, ben tiramisuye bayılırım. İşten geldim, yorgunum, gidip tiramisu yapamam ki, çıkıp biryerlerde mi yesem ki??? Ama çooook yorgunum. Zaten tiramisu de her yerde yenmez ki, ah şimdi Bakırköy'de olmak vardı, Galleria'ya gidip Cafe Dodici'de yemek lazimdi tiramusiyi. Ah Ayşe ah vurdun beni can evimden :)))))))
    Canım, anneciğinin doğum günü kutlu olsun; yaşayacağı her gün, bugüne kadar yaşadığı en güzel günden bile daha güzel geçsin ve tabii ablacığının uzmanlığı da hayırlı uğurlu olsun. Bak ben de doktorayı verince istiyorum tiramisu, anlaştık mı? Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Ayşe'cim annenin doğumgünü kutlu olsun. Çikolatalı tiramusuda iştah kabartıcı olmuş. Ama bize yurtdışından çikolata getirecek kimse yok maalesef.Bizde resimlere bakıp yutkunuyoruz böyle.Ellerine sağlık, ablanın uzmanlığıda hayırlı olsun. Hangi hastanede çalışıyor. Bir gidip muayene olayım bari. Şaka şaka. Öpüyorum seni kocemen kocemen, hoşçakal..

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Minikkus, amin canım, tesekkurler guzel dıleklerın ve yorumun ıcın.
    Tıramısu gercekten guzel bir pasta, o kahveli tadına bayılıyorum, bir de yapımı cok kolay, pişirme derdi yok, supper supper. :)

    Sevgili Hülya, ah ne duygulanma hemde, farkettiysen ayrıntıya girmedim :) Dıleklerın ıcın cok tesekkurler canım.

    Sevgili Delfina, gelmezdi, bizim o zamanlar sadece Almanya'da tanidigimiz vardi :) Isvicre çıkolatasını ben de cok severım, Alplerden degıl mı? :)
    Tiramisu icin de eski resimlerle idare edelim :) Acikcasi itinayla bir dilim cikarip 10 poz resim cekmeye üşendim :)
    Canim guzel dileklerin ve yorumun icin cok tesekkurler..benden de sana koccaman papatyalar..

    Ayşegölüm hoşgeldin, ayagının tozuyla, basının agrısıyla bana yazıyorsun ya cok mutlu edıyorsun beni! Kıyamam sana,gecmıs olsun, ah o bas agrıları yok mu? Bana da ara ara geliyor ama senin ki yorgunluktan gürültüdendir umarım, kulakların hala cınlıyor mu muzıkten dolayı?
    Guzel bir dugun olmasina sevindim canim, tekrar hayirli olsun. Kimbilir sen de ne cici,şık olmussundur :) canım ayrıca guzel dıleklerın ve yorumun ıcın de cook tesekkurler, opuyorum seni..

    Sevgili Canan, henüz çikolataları yüzdelerine göre test etme imkanım olmadı, olursa % 70 olanı denerken mutlaka seni anarım...:) tesekkurler canim..

    Sevgili Gülriz, sen de beni tam kalbimden vurdun. Bakırköy diyorsun :) Evimden, Bakirköyümden bahsediyorsun, cok özledim oraları. Canım kısmet olursa bir gün Cafe Dodici de seninle birlikte tiramısu yeriz. Ben yanımda kendi tiramısumu da getiririm, hem senın doktorayı kutlar, hem de tiramısuları karşılastırırız oldu mu? :) Canim yorgun argin bana yazdigin bu guzel yorum ve dileklerin icin cok tesekkurler..sevgiler sana

    Ebrulitatlim, canim benim, artik bir tanidigin oldu, insallah geldigimde görüsebiliriz :))
    Ablamla ilgili ayrintilı bilgi vermiyim ama ihtiyacin olursa elimden geleni yaparım. Simdi uzmanligini aldi tayinini bekliyoruz, umarim gonullerine gore bir yer cikar. Guzel dileklerin ve yorumun icin tesekkurler, bende öptm seni, sevgılerle

    YanıtlaSil
  9. selam cancağızım.....

    benim hiç almanyada oturpta bana çikolata getiren akrabam olmadı....

    ama yiyenleri iyi bilirim..o kadar güzel çikolatayı benimle paylaşcak değilya....

    oranın niye çikolatası bol....merak ediyorum...ucuzda ondanmı çok getiriyorlar..yoksa adettendir diyemi...niye..niye hep bol hediye geliyo oralardan....bedavamı....çokmu paraları var...

    neyse....çikolatalar harika görünüyor....valla ısırınca içinden sanki değişik aromalarda bişeyler çıkacak gibi görünüyorlar...

    tiramisuyu severim...çikolatalısını kim sevmez...
    ellerine sağlık canım....öpüyorum...

    YanıtlaSil
  10. Annenin dogum gununu kutlarim,Ayse.
    mmm Cikolatalar super gozukuyor. Ellerine saglik, afiyet olsun

    YanıtlaSil
  11. ayse merhaba,
    senin yapmis oldugun baget ekmekleri denemek istiyorum ama bazi yerleri anlayamadim :) maya,seker,su karisimini mi bir gece buzdolabinda bekleticez yoksa unu da mi ekleyip buzdolabinda bekleticez bana bu konuda yardimci olursan cok sevinirim simdiden tesekkur ederim
    sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Merhaba Ayşe
    Öncelikle annenin doğum gününü kutlarım.Sonra gelelim tirimusuya....
    Hem çok hafif hemde çok lezzetli daha önce farklı peynirlerle denememiştim.Sanırım denenebiliyormuş.Ellerine sağlık
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  13. Canım, nefis çikolatalarla sayfan açılıyor. Ay sonu tatile çıkacağım için bu hafta başından itibaren kendime çikolata yasağı koymuştum. Sağol yani, bu görüntüden sonra mümkünmü yasağa uymak:)Şaka bir yana tiramisuyu yazdığın peynirler ile denemek isterim, tabi önce bu peynirlerden almam gerek.
    Ayrıca annenin doğumgünü kutlu olsun, ablanıda kutluyorum. Eee ne de olsa artık aileden sayılırım, delidolu kızlarına her hafta uslu dur diyen, yine tehlikeli macera yaşamamıştır diye dua eden biri var dimi:)
    Sevgiler öptüm.

    YanıtlaSil
  14. Ayşe yazın beni eski günlere götürdü, ablamla evdeki şarabı gizlice içerek ilk alkollü içki deneyimimizi yaşamıştık tabii bir kaç yudumu geçememişti, çok küçüktük:) Sanırım böyle şeyler unutulmuyor. Annenin doğum günü kutlu olsun, Ablanı da tebrik ederim, umarım istediği gibi olur.
    Tiramisunun anlamını pekiştirmek için çikolataları bol tuttuğunu farkettim:)
    Arrivederci:)

    YanıtlaSil
  15. Sevgili Zeynep merhaba,
    canim cok sevindim bu ise, sana simdiden kolayliklar diliyorum.
    Canim unuda ekleyip, karıstırıp öyle buzdolabinda ekletiyoruz. Unutma cıkarınca oda sıcaklıgına gelınceye kadar beklıyoruz.
    Canım sana tavsıyem sımdıden 2.aşamayı çalışman, anlamadıgın yerleri cekınmeden diğer tarafta bana sorabilirsin, 2. asama 1.den daha karışık cunku.
    kolay gelsın
    sevgılerle

    YanıtlaSil
  16. merhaba,
    çıkolatayı görunce yorum yazmadan gidemedim nefis görunuyor ..

    YanıtlaSil
  17. Ayşecim, tiramisunu görünce acayip canım istedi. Ben bir aralar o kadar çok yapardımki, her gelen misafire. Artık herkes ezberlemişti.Çokda beğenilirdi. Geçenlerde çok eski bir arkadaşım arayıp, aa müge sitende tiramisu yok hayret. Mutlaka olur diye düşünmüştüm dedi:) Bende en kısa zamanda yapıp arşivime eklemek istiyorum. Seninkide çikolatalar ile süsleyince çok profesyonel olmuş, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  18. sevgili ayşe..demek ki benim gibi çikolata delileri birleşmiş bir ansiklopedi yazmış,çok ilginç,bunu satır satır incelerim artık ben..tiramisunun üzerindeki çikolatalar da çok ilginç görünüyor,hepsi de çok şık bu da tatlıyı ilginç bir hale getirmiş,ellerine sağlık,ayrıca annenin yeni yaşını kutluyorum..selamlar..

    YanıtlaSil
  19. aysecim merhaba yeniden sizlerle olmak gercektende super demek blgspota gectin hayirlisi olsun yoklugumda beni unutmamis yorumlar yazmissin cok mutlu oldum sagol canim ve harika mamalarinida gormedim sanma yine muhtesem seyler yapmissin ellerine saglik canim sevgiler nihan

    YanıtlaSil
  20. Merhaba Ayşe
    senin sitenin ben de sessiz takipçilerindenim. Denemelerini keyifle okuyorum. Cesaretimi topladığım vakit baget ekmek tarifini ve diğer ekmek tariflerinin hepsini yapmak istiyorum. Film karesi içinde ki resmine bayılıyorum:) Çok şeker bir Türkmen kızı gibisin:) Kendini Eyüp'te fuarda ki Türkmen kızlarından birine benzettiğini okumuştum yorumların birinde:)
    senden yorum gelmesine mutlu oldum.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  21. ah canım çikolataya kim hayır derki.helede ben..hamileyken yediğim çikolatanın haddi hesabı yoktu..maşlaah oğlumda çikolata hastası oldu..harhalde doğuştan bir hastalık oluyo:))).seninkilerinede bayıldım... öptüm canım..bol çikolatalı günler..(tabi kilolarada dikkat)

    YanıtlaSil
  22. Ayşeciğim,
    çikolatayı o kadar güzel anlatmışsın ki ağzımın suları akmaya başladı. Duygularını çok güzel yansıtmışsın. Çikolata filmini izlerken de dayanılmaz bir çikolata tadı hissetmiş ve koşup yemek istemiştim. Aynı duyguları hissettim birden. sevgiler

    YanıtlaSil
  23. Ayşe'ciğim ellerine sağlık. Tiramisu'ya bayılıyorum. Yazmış olduğun peynir çeşitleriyle hiç denemedim ama farkı çok merak ettim doğrusu. Çikolatalar da bir içim su.
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  24. Eminim Tiramisuda güzeldir ama üstündeki çikolatalar beni bitirdi. Bir çikolata hastası olarak görüntüsü bile yetti. Ellerine sağlık. Annenin doğum gününüde kutlarım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  25. aysecim, birazdan ekmeklerimi firina surucem simdiye kadar hersey yolunda gitti simdi 40 dakkanin dolmasini bekliyorum sonuctan seni haberdar ederim
    sevgiler

    YanıtlaSil
  26. Ayşe'ciğim,
    Anneciğinin yeni yaşı kutlu olsun. Sizlerle beraber nice yaşlara sağlıkla girsin inşallah.
    Tiramisuyu başka peynirle denemek hiç aklıma gelmemişti. Ben biraz tutucuyum galiba. Ve senin gibi korkmadan denemeler yapanlara da hayranım canım:) Ellerine sağlık.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  27. Sevgili Ayşe'cik,
    Öncelikle anneciğinin doğum gününü bende buradan kutlayıp,sağlıklı nice güzel yıllar dilerim.
    Bana da çikolata manyağı derler laf aramızda.))Özellikle Almanya'ya gittiğimde speciallerimden alırım 5-10 paket ve sonra hemen farklı çikolatacılarda değişik tatlar aramaya çıkarım.Belki 2 günüm böyle arayış içersinde geçer.Sonuç ise (abartmıyorum)bir valiz çikolata olur dönüşte elimde ve her seferinde de kavga kıyamet kopar havalimanlarında çikolata ticareti yapıyorum diye.))
    Bu çikolataların biraz daha farklısı 10 gün önce kardeşim tarafından bizede gelmişti 4-5 kutu.))Bizdekiler bittiler ne yazıkki kardeşimin evindekiler ise sanırım 1 sene kalır.Kardeşimin eşi 2 çocuk sahibi 38 beden giyer ben ise boşver sanırım bu kadar çikolata yiyipde zayıf kalan biri olmaz dimi.))
    Tiramisu tarifini merakla bekliyorum Ayşecik.Sayfamdaki resimleri görüp daha fazla dayanamayıp hafta sonu Trabzon'dan gelen kuzen için çok çalışmalar yaptım.Tiramisu şurubunuda o getirdi bana ve onunla yaptık bizde.Çok leziz olduğunu söylediler tadına bakanlar.))Senin tarifide alırsam çok iyi olur Ayşacik'im.Uzun oldu kusuruma baktın mı?Evetse, çok çokkk özürler!! Hayırsa,çok teşekkürlerrr!!

    Sevgilerimle,
    Gül

    YanıtlaSil
  28. ayse merhaba,
    ekmeklerim pisti:)ama bana kabugu cok sert geldi bende islak havluya sardim heralde firinim cok kuruttu ama yine de tadi cok guzeldi 1,5 yasindaki kizima sadece icine tereyag surup yedirdim mizmizlanmadan yedi (bizim icin cok ender rastlanan bir durum:)
    tarifin icin cok tesekkur ederim
    sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  29. Sevgili Disal selam, canim Almanya'da değil ama blog sayesinde bir tane yurtdısında tanıdıgin oldu, insallah gelince görüşebiliriz canım :) Paylasmak guzeldir, paylasalım hep.
    Canım orada cıkolata hem ucuz hem cok cesıt hem de bence en guzel hedıye. Bayramlarda bile en cok cikolata hediye götürülmez mi? Canim cikolatanin psikolojik etkenlerinide unutmamak lazim. Guzel yorumun, paylasimin icin tesekkurler..öpüyorum sevgılerle

    Duygu'cum, tesekkurler dileklerin icin, canim buraya gelince cikolata havuzuna duseceksin ama inan tadlari cok guzel degil, sonra benim gibi avrupa cikolatalarina sulanirsin. :) sevgilerle

    Cafe gusto merhaba, cok tesekkurler, evet tabii deneyebilirsiniz, belki yurtıcınde bu peynirler buyuk marketlerde olabilir. Ben 2 paket labne peyniri yerine, 1 paket baska 1 paket baska peynir kullanıyorum. Pastama katmadan mutlaka tadına bakıyorum. Kesfetmek guzel oluyor, sımdıye kadar da bır kaza olmadı, tavsıye ederım. :))

    Lalecım, bana yaklaşımın ve içtenlıgın için tesekkurler. Öncelikle dileklerini anneme iletecegim, saol canım.
    Bu ay sonu tatıle cıkacaksin, daha cok varmış canim, sımdıden yasaklara baslamıssın, cok erken be yah! :)Evet, tiramisuyu farkli peynirlerle denedim, burda herkes bu peynirleri kullanıyormus zaten:) belli büyük mmmm migrosda bulabilirsin bu peynirlerden canım, degısıklık ıyı oluyor arada...
    öpüyorum seni,sevgilerle

    sevgili Neslihan, sizi gidi sizi :) canım hersey meraktan değil mi? Guzel dileklerin ve paylasimin icin tesekkurler.
    Aynen öyle oldu, tiramisumuz arka planda :) adios amigo :))

    YanıtlaSil
  30. merhaba bende alman çikolatalarından tatma imkanı buldum gerçekten süper bir tat ama şu anda türkiyemizdeki çikolatalarla idare ediyorum artık ama olsun bizim çikolatalarımızda çok güzel tramisuda harika görünüyo ellerinize sağlık ben pastanın her türlüsünü bayıla bayıla yerim iyiki pasta gibi güzel tatları yeme imkanımız var sevgiyle hoşçakalın

    YanıtlaSil
  31. Sevgili Banu merhaba, ne güzel yaptınız, ziyaretiniz için tesekkürler...

    Müge'cim, tiramisunun yapimi cok kolay değil mi? Tadida nefis olunca sık sık yapıyoruz evde. :) Canim senin tiramisu tarifini de bekliyorum, resmi begendigine memnun oldum, tesekkurler.

    Sevgili Süheyla'cim, evet canim tiramisuyu süsledim püsledin, beline kurdale taktim, ilginc oldu. :) Çikolapediyi sabrım olsa okuyacagım ama yok ki söyle bir goz attım, hos bilgiler vardı. Canım guzel dileklerin için ayrıca teşekkürler. sevgiler selamlar

    Nihan'cim, aramiza tekrar hosgeldin, ozlemisiz seni, evet canim tasindim bende :) tesekkurler yorumun ve ziyaretin icin, sevgilerle

    Sevgılı Pınar merhaba, bende senı tanıdıgıma cok memnun oldum, gec oldu ama guzel oldu :) Sevgili Süheyla'nin sayfasindaki bir yorumundu oldukca keyifli yazismistik :) resimlerimi begendigine de cok sevindim, sivil cici bir arkadas var(yani bloglar alemi disindan:)yeni bir baget ekmek denemesi oldu, tarifi deneyip, begendigini dile getirdi,cok sevindim, canim umarim sende dener memnun kalirsin, tariflerin her asamasinda yardimci olmak isterim...tekrar gorusmek uzere, sevgilerle

    YanıtlaSil
  32. Merhaba Ayse
    Ankara dan yeni dondum, vizeyi aldim problem cikmadi ama 4-5 gun icinde gondereceklermis.Bir hafta sonra ordayim:)
    Joe,esim,getirmisti ailesini ziyarete gittiginde,bizde hic begenmemistik.Yagi farkli sanki ama m&ms ler guzeldi.Herhalde lindt vb. cikolatalar bizim damak tadimiza daha uygun.Otobus mola verdiginde saray helvasi,lokum filan aldik,bayiliyorum bizim tatlilar baska!!!
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  33. Merhaba canım Ayşem, çikolatayı kim sevmez ki...Canım kızlarım için güzel dileklerin için çok teşekkürler.
    Annecinin doğum gününü kutluyor, sevgilerimi gönderiyorum. Ablanızı da tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.
    Canım tiramisu da çok güzel görünüyor, ellerine sağlık, tadının da çok nefis olduğuna eminim.
    Canım kızım, ailecek sevgi ve selamlar...

    YanıtlaSil
  34. İlk önce annenin doğum günü kutlu olsun.Evlatlarıyla sağlıklı bir ömür diliyorum.Ablanıda tebrik ediyorum.
    Sen çok iyisin başka kimse kaldımı =)
    Ayşe anadan uzuk ona yapılan pastanın tadıda bir farklı olur.Neyse fazla uzutmadan ellerine yüreğine sağlık..
    www.lezetavcisi.net

    YanıtlaSil
  35. Yesildomates, ah canim kilolara dikkat demissin ama benim kilo almaya ihtiyacim var tabii saglikli yollarla...Saka gıbı ama gercek.:)
    Cikolata oglana ve sana sevgiler, cikolata gibi gunler, optm, sevgilerle

    Sevgili Sevdamavisi, :) yazimi begendigine memnun oldum, tesekkurler canim. sevgilerle

    Burcin'ciğim, tesekkurler canım, peynirlerin kıvamı ve tadı birbirinden farklı. Mesela ricotta'nin kivami biraz sulu tadi guzel ama içinde tam olarak neler var bilmiyorum hafif pütürlü tek basına tiramısuda cok iyi gitmedi cream cheese ile karıştırınca ıyı oluyor. Cream cheese bizim labne peynire daha cok benzıyor. Canım ımkanın varsa denemenı tavsıye ederım. ıyıce merak uyandırdım farkındayım :) sevgilerle

    Sevgili Selservis SeldaErcan, ziyaretin ve yorumun icin tesekkurler canim. Blogcu adresini biliyordum ama Selservis'in senin oldugunu gec ogrendim ama iyiki de ogrendim..Senin site ve tariflerin de beni bitirdi, en kisa zamanda kismetse sendeyim.:) Guzel dileklerin icinde ayrica tesekkurler.
    sevgiler

    Sevgili Zeynep, bu ilk yorumu alinca inan cok sevinmistim. Ekmek bastan kendini belli ediyor sanirim, eger tum asamalar iyi gittiyse, senin de icine siniyorsa ekmek genelde oluyor..sevgiler

    Sevgili Bocuruk, cok tesekkurler dileklerin icin, insallah canim.
    Aslinda o kadar da korkusuz degilim :) Eh her konuda deli cesaretimin olmasi mutfagada yansimis durumda.:) sevgilerle

    Sevgili Gül'üm, ne guzel yazmıssın uzun uzun, ben de severım uzun yazmayı, guzel yorumun ve paylasımlarin ıcın cook tesekkurler. Dıleklerını anneme ıletecegım, cook saol canım.
    Hemen söylemek isterim, ben tiramısu tarifimi daha once vermıstım yine aynen oyle yaptım. Ama peynir karışımlarını sorarsan bu sefer bir küçük kutu cream cheese, bir küçük kutu ricotta kullandım gerisi aynı..
    canım senın surup italya'dan kesin supper birseydır. En kısa zamanda sayfandayım ayrıntılı ınceleme ıcın :)baska ne vardi, hee "cikolata ticareti" cok alemsiniz diyecegim ama kismet olursa Türkiye'ye ilk ziyaretimde bende ayni sizin gibi olurum..:)
    benim kilo almam lazim o yuzden kiloma dikkat etmem gerekıyor :) sizin fazlaniz varsa dikkat edin Gül'ümm..sevgılerle canımm

    Sevgılı Zeynep, oh diye derin bir nefes aldım. Ekmek kabarmıycak dıye korkmustum. Canım kabuk genelde cok yumusak oluyor. Sıcakken uzerıne mutfak ortusu ortmek ıyı oluyor bazen, ayrıca bır dahakı sefer ekmek yaparsan fırının ıcıne su koyabılırsın. esım ılla koyar, nerde okuduysa ısıya dayanıklı bır kap ıcınde su olur ekmek pıserken. Senın prenses de sevdıyse tamamdır..:) sevgilerle, eline saglik

    Sevgili Ceren merhaba, ülkemizde artık her cesıt cikolata mevcut ama ınsan degısık paket gorunce yine de cıfte mutluluk yasıyor.:)
    Evet canım, ıyıkı de bu lezzetleri tadabiliyoruz? cok sansliyiz.
    Ziyaretiniz ve yorumunuz icin tesekkurler, sevgiler, hoscakalin

    Sevgili Duygu,merhaba,canim ne kadar icten yaziyorsun, sanki seni önceden tanıyorum...:)
    Gözün aydın canım, hayırlı olsun! 4-5 gun biraz uzun gibi, bana vizem kurye ile ayni gün gönderilmisti, şok olmuştum. Neyse gec olsun güç olmasın.
    Bizim tatlılar baska tabi, cifte kavrulmuş fıstıklı lokumlar, cevizli sucuk, kadayıflı cevizli var bitane o da sahane olur..aaa gece gece...Eşşeğin aklıma karpuz kabuğu düşürdün şimdi..:)
    Canim dugun dernek umarim guzel gecmistir, tekrar hayirli olsun, sevgilerle

    Sofram Fatma ablam, ağzınızdan bal damlıyor sanki, tesekkurler guzel yorumunuz ve dıleklerınız icin,ımkan olsada bır tiramısu da yapıp sıze getırsem. :)
    Bizden size sevgilerle

    Nihalcim, guzel dileklerin icin tesekkurler. Sen de cok iyisin ama "başka kimse kaldımı =)" kismini anlayamadim ben :)
    Uzaklik olunca daha tatli gitti gercekten. :)
    Canim istedigin kadar uzatabilirsin :)sevgiler sana


    GÜZEL YORUMLARINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER.SAYFAMA RENK KATTINIZ NEŞE KATTINIZ.
    SÜRÇÜ LİSAN ETTİYSEM, YORUM ATLADIYSAM AFFOLA!
    SEVGILERLE

    YanıtlaSil
  36. Anlamıcak bişey yok.Sadece espiriydi.
    Annen ,ablan,sen dedimya başka kimse varmı yazmam gereken diye.
    Umarım anlatabilmişimdir.
    www.lezzetavcisi.net

    YanıtlaSil
  37. Yeni tükan hayırlı olsun:) Transfer olumuşuz bu tarafa:)çikolataların ve tiramisunun harika olduğunu söylemeye gerek yok sanırım:) sevgilerle..

    YanıtlaSil
  38. Aysecik,
    neler yapmissin sen oyle cikolata canim istedi simdi.

    YanıtlaSil
  39. Anlattıklarınıza aynen katılıyorum.Gençligime gittim bir an.Almanya dan dayım getirirdi çikolataları.neriman

    YanıtlaSil
  40. Inan bende oyle hissediyorum, ozellikle yazilarini okuduktan sonra icten olmamak elimde degil;)
    Umarim benimkide erken gelir.
    Dugunde guzel gecti bol bol gobek attik, tam Turk Dugunuydu.Benimki nikahti hemde tam gitmeden sanki bize parti gibi oldu:)
    Biliyosun tasinmak zor oluyor bir cok esyam,kiyafet kaldi burada oradakilere bile hediye almadik agirlik oluyo diye.Ama sadece ziyarete gitseydik inanki tum o caninin istedigi tatlilardan getirip kargoyla gonderirdim.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  41. n, anlattın canım anlattın, zahmet oldu...

    Sevgili Mimarascı,tesekkürler canım güzel dileklerin için, evet taşındım blogcunun bakım çalışmalarına daha fazla tahümmül edemedim ama eski sayfamda hala aktif :)
    Tarifleri beğendiğine memnun oldum. sevgılerle

    Umran ablacım teşekkürler, beğendiğinize sevindim. Ben bişey yapmadım, hazır çikolataları alıp pratik bir tiramisunun üzerine yerleştirdim. Şık olmuş değil mi?
    Sevgilerle

    Sevgili Neriman, aynı duyguları paylaşmamız ne güzel! Eskiden daha kıymetliydi hersey değil mi? Güzel bir paket çikolata bile taa uzaklardan gelirdi..Yorumunuz ve ziyaretiniz için teşekkürler. sevgilerle

    Sevgili Duygu, teşekkürler cici yorumların için, düğünde güzel vakit geçirmenize memnun oldu :)
    Sen benim canımın istediklerine bakma, sorman yeterliydi, cok saol canım. Yanına çok giysi almanı tavsiye etmiyorum, benim hiçbir kıyafetim üzerime tam olmuyor mesela hepsi büyük geliyor. Bunun tam terside olabilirdi tabii. Havayıda cok iyi bilmediğim için getirdiğim ayakkabiların hiçbirini de giyemiyorum, parmak arası terlik ve sadece spor ayakkabı.
    Simdiki aklım olsa az gıysi cok esya getirmeye calısırdım.
    Mesela hala ıstedıgım gıbı bır masa ortusu bulamadım burda..:)
    Sevgilerle

    YanıtlaSil
  42. çikolatalar harika görünüyor ayşeciğim mımmm olsada yesem...ok..ben sana şarlotandan yaparım sen merak etme ;)

    YanıtlaSil
  43. Sevgili Sencansen, anlastık o zaman bende çikolata ve tiramisu, senden sarlotan :)

    YanıtlaSil
  44. Evet evet aynen...Bana da küçükken her yaz halam Almanya'dan nefis çikolatalar getirirdi. O zamanlar nesquik ve nutella gibi markalar da Türkiye'de yoktu. Yazlar benim için başka bir anlam taşırdı onlar geleceği zaman!!
    Annenin doğum gününü de kutlarım...Ne mutlu senin gibi yaman bir kızı var...
    Sevgiler
    Eda

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails