20 Haziran 2007 Çarşamba

Pötibör Bisküvili Kirazlı Pasta ve Yemekli Film Kuşağı



Küçük Osman'ı bıraksam sayfanın üzerinden* günlerce inmeyecekti. Size öylece bakıp, sırıtmak çok hoşuna gitmiş. :) Sonra eline bir kase kiraz verdim, kulaklarına da kirazlardan küpe yaptım ancak öyle ikna oldu yerini bu güzel pastaya bırakmaya...:)

Bu kolay pastayı eşimin turist bir arkadaşı için hazırlamıştım. Pastanın içinde sadece çilekli puding ve pötibör bisküviler vardı. Kirazlarımı sıcak pudingin içinde pişirmeye kıyamadığım için pastanın içine değil de hepsini üstüne* yerleştirmiştim.
Hafif meyveli pudingimiz, gevrek bisküvi ile yumu yumuşak bir pasta kıvamını aldı. Pastanın üzerindeki damla çikolatalar ve hindistan cevizleri de kirazlarla çok uyumluydu.

Pötibör Bisküvili Kirazlı Pasta
Malzemeler
  • 1 paket çilekli puding
  • 3,5 su bardağı süt
  • 1 ya da 1,5 paket pötibör bisküvi
  • Süsleme için kiraz, damla çikolata, hindistan cevizi
Hazırlanışı
Puding paketin arkasındaki tarife uygun olarak hazırlanır. Küçük kare borcamın en altına bir sıra bisküvi dizilir ve üzerine pudingin yaklaşık 1\3'ü dökülür. Bu işlem bisküviler ve puding bitinceye kadar devam eder. Pudingin sıcaklığı gidince üzerine streç film kapatılıp, buzdolabında puding soğuyuncaya kadar bekletilir. Üzerine dilediğiniz gibi süsleme konur ve soğuk servis yapılır. Afiyetle.




* "“Hayatınızın tadı kaçmaya başladıysa, ona bir çay kaşığı heyecan, bir tutam macera ve bir çorba kaşığı da aşk ile tat katmaya ne dersiniz?”

Isabella çok güzel bir genç kadındır. Çocukluğunda beri bir hastalığı vardır ve bundan ancak bir Vodoo büyüsü sayesinde kurtulmuştur. Tempolu hareketler yapamamaktadır. ( araba, uçak, asansör vb. onu tutmaktadır) Ailesi Yemenja adlı okyanus tanrıçasına dua ederek onu bu dertten kurtarmak istemişler o da bu genç kıza çok iyi yemek yapma gücünü vererek avutmuştur. Isabella'nın tek amacı çok iyi bir şef aşçı olmak ve dünyaca tanınmaktır. Fakat ilk görüşte aşık olduğu Toninho yüzünden bu hayalleri suya düşer. Fakat dışarıda becerileri ile kariyerini yükseltebileceği kocaman bir dünya ve kendisine aşık olabilecek yığınla erkek vardır. Fırsatlar ülkesi Amerika onu beklemektedir. Nitekim soluğu San Francisco'da alır." Film hakkında daha detaylı bilgilere buradan ve buradan ulaşabilirsiniz.

Yemekli bu romantik komedi aşk filmini ben keyifle izledim. Güzeller güzeli Penelope Cruz'a beyaz önlük, ellerine sebzeler meyveler çok yakışmıştı. Özellikle sevdiğiyle kırmızı biberli olan sahneler çok güzel. Daha önce hiç duymadığım hareket özrü ise düşman başına! Eğer Tv'de denk gelirseniz izlemenizi tavsiye ederim.

Sevgiler Selamlar
Paylaştıkça lezzetine lezzet katan tariflerde buluşmak dileğiyle.
Herkese iyi haftalar dilerim :)

****************

PEK YAKINDA SİNEMALARDA :)))





55 yorum:

  1. Küçük Osman büyümüşte kocasının arkadaşlarına pasta yaparmış =)
    Yumumuşak pastan çok güzel gözüküyor.
    Ellerine sağlık.
    www.lezzetavcisi.net

    YanıtlaSil
  2. Bayadir ugrayamadim sana Ayse'cigim. Ama gordugum kadariyla, halin vaktin yerinde sekerim. Bir filmden oburune kosuyorsun, tatlilari da hic ihmal etmiyorsun:)). Woman on Top'i seyrettim ve begenmedim. Diger filmde pek ilgimi cekmedi cunku Catherine Zeta Johns'i oyuncu olarak hic begenmem, hic yetenekli bulmam:(((. Fazla olumsuz oldu galiba. Ama kirazli pastan super gozukuyor, olsa rejim filan tanimam yerdim yani:)). Hadi kactim ben:))

    YanıtlaSil
  3. sevgili n =) sen beni izleyeme devam et, kısmet olursa daha neler neler yapacagım :) Pastayı beğendiğine memnun oldum canım, sevgiler

    Sevgili Tuba, hoşgeldin canım. Sükür iyiyim, bir yaramazlık yok. Umarın sen de iyisindir :) Catherine Zeta Johns'un oynadığı bu filmin orjınalı "Mostly Martha" o filmin başrolunde Martina Gedeck oynuyor. Film Almanca, belki onu beğenirsin..:) Gelecek yazımda Bella Martha'yı tanıtacagım da, hazırlık yapıyorum. :)
    En azından pastayi beğendirdiğime memnun oldum canim. sevgilerle

    YanıtlaSil
  4. Canım Ayşem günaydın,
    Pastan çok güzel olmuş, ellerine sağlık,bu kolay bisküvi pastaları cankurtaran, hemencecik yapılıyor. Ben de geçen hafta çocuklar ders çalışırken onlara yapmıştım, dün de daha yazısını yazmıştım, artık ben de hafta sonu yayınlayayım.Afiyetler olsun canım,kirazlarla birlikte çokta güzel görünüyor.
    Canım film paylaşımın için de çok teşekkürler, artık tv de gösterirlerse seyrederiz,sana iyi seyirler güzelim, sevgiyle öptüm.
    Ailecek sevgi ve selamlar...

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Ayşeçik,
    Ben bayılmıştım bu filme..))Bilsem sende filmin yanına kirazlı pasta var bi koşu gelip seyredip pastamı da yer gecenin bir vaktide dönerdim.))
    O güzel ellerine sağlık canım Ayşe'ciğim.Bende yukarıda Nihan'ın söylediklerine katılıyorum.))Küçük Osman büyümüşde neler yaparmış neler..)))

    Öperim o güzel yanaklarından Ayşecik.Sevgiyle kalın daima..

    YanıtlaSil
  6. valla ben kucuk osmanada bayilmistim bi sikayetim yoktu sayfanin basini isgaline ama :) biskuvili pastayi goruncede dayanamadim :) ellerine saglik canimcim kucuk osmandan turist omere gibi oldu yani :D opuyorum canim

    YanıtlaSil
  7. yerim seni küçük osman:)))
    çok ama çok tatlıymışsın Ayşecim erkekken:)) şimdi de ölesin tabi bi de çok güzel filmler tanıtıyosun güzel pastalar yapıp canımızı istetiyosun..
    ben bugün de arkadaşımın nikahına gidicem iki dirhem bir çekirdek kıvamında oturuyorum, çalışamıyorum:)) nikah öğlen olduğu için işe süslü püslü geldim de:))
    bu arada o hastalık bi tanıdığımın babaannesinde vardı.. arabaya bindiği an sarhoş gibi olurmuş, hep yakın mesafelere gider ve hep yürürdü... zor cidden..
    filmi merak ettim.. izliciim..
    öptüm seni :))

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Ayşe, filmleri çok merak ettim, gerçi Tuba'nın yorumunu okuyunca etkilendim ama yine de bulunca izleyeceğim. Kirazlı pasta çok güzel görünüyor, ayrıca Küçük Osman hep sayfanın başında kalsa hiç rahatsız olmayız gibi geliyor:)
    Biz Kırım tatarıyız, yine de tatar olduğumuza göre hemşehri sayılırız:))
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. merhaba,

    sitenizi ilk kez ziyaret ediyorum, herşey süper...
    paylaşımlarınız için çok teşekkürler.

    ben de beklerim:

    http://selince.selinozgur.com

    YanıtlaSil
  10. aysecim merhaba,
    pastan harika gorunuyor hem pratik hem de hafif bir pasta... tam yaza uygun,ellerine saglik.
    bende cok seviyorum yemekli ascili filmleri.izlerken cok mutlu oluyorum tam diyorum bana gore meslek:) cok keyif aliyorum:)dilerim bir gun bende yemek yapma isiyle ugrasabilirim:)hayali bile guzel:)))bize tavsiye edecegin bu tarz filimleri dort gozle bekliyorum
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  11. ellerıne saglık canım pastan harıka filmlerde
    sevgiler...
    http://ananeninkuzusu.blogcu.com/

    YanıtlaSil
  12. Woman on top'u seyretmiştim:) İlginç bir konusu vardı, filmin ismi neden böyle diye merak etmiştim, seyredip şaşırdım:)
    Ben esas gelecek filmi merak ettim. Yine mutfak işleri ile ilgili olması çok güzel..

    YanıtlaSil
  13. yaman ayşecim,
    iki filmide izlemedim ama tanıtımında p.cruz için güzeller güzeli denmesi bile benim izlememem için yeterli, ya tamam güzellik göreceli bir kavram, herkesin güzellik tanımı farklı, kabul ama birde geneş geçer tanımlar vardır dimi ama? :) ben zaten vanilla ice i seyrederken tüm film boyunca Tom ne buldu bu kızda deyip durmuştum :(
    Diğer filmide sırf meraktan izleyeceğim, çünkü bir röportajda M.Douglas "ya karım sahanda yumurta bile kıramaz, su kaynatırken mutfağı yakıyordu, bu filmi bende çok merak ediyorum" demiş. :))Yani bende meraktan izleyeceğim.
    Pasta çok şeker bu arada.sevgiler.

    YanıtlaSil
  14. Biz Küçük Osman'dan memnunduk ama:) Pastan çok hafif ellerine sağlık. Penelope Cruz'ın bu filmini izlemedim ama merak ettim bak şimdi. Haftasonu "Dejavu" yu izledik çok beğendim ben de onu tavsiye ederim.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  15. Ayşe'cim pratik ve yumuşacık pastan kirazlı kirazlı çok güzel olmuş, ellerine sağlık, sevgiler..

    YanıtlaSil
  16. Küçük Osman pek tatlıydı neyse ki pastada çok tatlı ve nefis görünüyor kiraz ne güzel yakışmış ellerine sağlık Ayşeciğim

    YanıtlaSil
  17. Sofram Fatma ablam, evet bunlar cankurtaran, hemencik yapılıyor ama hemencik de bitiyor. Dün aksam yazısını yazıyordum. Esim dilim hesabı yapmaya basladı. Arkadas bu kadar yedi ben bu kadar ee nerde geri kalan :) he he! Anlamadik nasil bitmiş.:) Teşekkürler beğendiğinize sevindim.
    Tv'de denk gelirseniz ve bu tarz fimleri seviyorsanız izleyebilirsiniz. Öyle süper bir film değil konusu belli zaten ama zevk işte ben seviyorum bu tarzları. Bir iki sahnede çocukların gözünü kapatmanız gerekebilir. :) öptm sevgiler selamlar

    Damak tadı Gül'üm, ah ben de bilsem seveceğinizi haber verirdim önceden :) Gelecek sefer Martha Hakkında Hersey diye bir film izleyeceğim yanında yine pasta olacak insallah, ona bekliyorum sizi..:) öptm ben de sizi, sevgilerle

    Nihancım, canım bizim ufaklıgı profilime mi yerlestirsem acaba?:) eminim cok hoşuna giderdi. tesekkurler bayanamadigina sevindim, öptm

    Ayşegöööllüm, muhhehehe!:) çok hoşsun canım benim..Sen hiç erkek olmadın mı küçükken söle bakayım?:)
    Canım aman dikkat et üzerindekiler buruşmasın, lekelenmesi :) Simdiden hayirli olsun arkadasinin nikahi. Benim icin 2 adet nikah sekeri alıp, ayağına bas diye de yüksek sesle bayırır mısın?:)
    Canim kadının kontrol etme gibi bir sorunu da var, arabaya biniyor ama kontrol etmesi gerekiyor. Mesela taksiye binecek ama kendi sürmesi lazım. :) Birde filmin adindan anlasilacagi gibi kadinin hep üste olması gerekiyor. :P Bu sahneler cocuklar için sakıncalı olabilir. :{
    Eminim daha da meraklanmissindir simdi. :)öptm sevgilerle, iyi eğlenceler canim.
    not: seker yorumlarin ve paylasimlarin için her seferinde tesekkur etmem gerekir mi sana? :))

    Sevgili Nesli, bu tarz filmler hoşuna gidiyorsa ve Tv'de denk gelirsen izleyebilirsin canım, benim çok hoşuma gidiyor ama mesela eşim ben izlerken filmin ortasında dayanamayıp kalkıp gidiyor.:) "No Reservations" filmini izlemek için de sabırsızlanıyorum acıkcası. Bu filmin orjınalıne bayılmıştım da. Ama zevk meselesi sen begenmeyebilirsin tabi.
    Pastayi süper bulmana çok sevindim canım, dusunuyorumda Küçük Osman'ı profilime mi yerlestirsem :)
    Tamam canim hemsehriyiz biz o zaman :) Ayni topraklardan gelmisiz. Yorumun paylasimlarin icin tesekkurler, sevgiler

    YanıtlaSil
  18. Sevgili Selin merhaba, tesekkurler ziyaretiniz icin, sitemi beğendiğinize memnun oldum. En kısa zamanda iadeyi ziyaret edecegım.
    sevgiler

    Sevgili sivil arkadaşım Zeynep merhaba :) canim neden olmasin o günlerde gelir,o zaman bende seni sık sık ziyaret ederim, sen iste yeter ki. Azmin elinden hiçbir şey kurtulmaz.Pastayı filmleri beğendiğine memnun oldum canım. sevgilerle

    Sevgili Banu, teşekkürler canım, sen de harikasın. :) sevgiler

    Sevgili Pinar, he he he! evet ben de şaşırmıştım. Acaba biraz müstehcen sahneler var diye yazıma uyarı yapsam mı? :)
    Esas filmi ben de merakla bekliyorum :) Orjinaline bayilmistim bakalim bu nasil olacak..sevgilerle

    YanıtlaSil
  19. Aysecim çok pratik bir tarif olmuş. Çok de leziz olduğu görünüşünden belli. Ellerine sağlık. Isabella'yı merak ettim. Karşılaşırsam seyrederim mutlaka. :) Yemekli olması ilgimi çekti. :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  20. Sevgili Müge,
    bence tüm kadınlar güzeller güzelidir. :)
    Bazen bir endamı, bazen de bir bakışı yeter.
    Merak da güzel şeydir, severim meraklı insanları :)
    Tesekkurler canım yorumun ve paylasimin icin, pasta da çok pratik ve şeker olmuş değil mi? sevgiler

    Sevgili Bocuruk, ufakliktan memnun kaldigina cok sevindim canım. "Dejavu" filmini daha önce izlemiştim ben de çok beğendim.
    Yanlız bu iki film birbirinden çok farkı çizgilerde şimdiden söyliyim de. :)Ziyaretin ve yorumun icin cok tesekkurler.
    sevgilerle

    Ebrulitatlim, teşekkürler canım, kirazlı kirazlı pastamı beğendiğine çok sevindim. sevgilerle

    Hoş Seda'cim, pastayı da beğenmiş olmana sevindim canım, çok teşekkürler, sevgiler

    YanıtlaSil
  21. Sevgili Ganne,
    iki yorumun arasında kalmışsın :) Aynı anlarda bilgisayar başındayız demek ki :) Canim teşekkürler, ne mutlu bana pastayi beğendiğine çok sevindim.
    Yemek temalı filmler, romantik komedi ask filmleri ile harmanlandigi için cok seviyorum.
    Tabii birde "Kuzuların Sessizliği- Hannimal" ve benzerleri var yemek temali, onlari hiç hesaba katmıyorum.:)
    sevgilerle

    YanıtlaSil
  22. canim valla sen bilirsin bence o resimde super durur bu arada babana cok benziyosun osmancik :) canim bak bakalim begenecekmsiin sayfamin son halini yardimlarin icin cok sagoilk canim opt

    YanıtlaSil
  23. nasilsin canim ziyaretlerim aksiyor bu aralar cok zor giriyorum bilgisayar cok agir sana geldim pasta sahane olmus ellerine saglik sevgiler bodrumdan

    YanıtlaSil
  24. canim valla bende tasmis gorunmuyor ama bilemiyorum acaba ziyaretcilerde farkli gorunme olasiligi varmidir begendigine sevindim canim

    YanıtlaSil
  25. Öncelikle merhaba,
    1:tüm tarifleriniz süper
    2:cok tatlisiniz
    3:kücük osmana hayran kaldim
    4:sevgiyle kalin..............

    YanıtlaSil
  26. Ayse'cigim, madem sen de film seyretmeyi cok seviyorsun, benim cok etkisinde kaldigim, cok begendigim bir kac filmi yazayim istedim. Belki sen de seyretmissindir. Eger seyrettiysen de yorumunu yazarsin, optum canim kardesim, sevgilerimle,
    The life of David Gale,
    Iris,
    A Beatiful Mind,
    In My Country,
    The Magdalena sisters,
    The widow of St. Pierre,
    The red violin,
    Cold mountain,
    Captain Corelli's mandolin,
    Lord of War

    Hemen aklima gelen filmler. Eger seyretmediysen, kesinlikle tavsiye ediyorum. Hatirlayinca yine yazarim:))

    YanıtlaSil
  27. Ayşecik seni gtalk da bekliyorum canım.
    Film önerini dikkate alacağım canım. Son izlediğim filim üzerine bu tür bir filme ihtiyacım var canım.
    Öpüyorum. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  28. Sevgili küçük Osman :)
    Çok şekersin. Bize, kendini feda edip kirazları alıp kaçarak, bu güzel tarifi okuma şansını verdiğin için çok teşekkürler. Bu tatlı tam yaza uygun olarak serin ve hafif görünüyor. Sana da yemeni tavsiye ediyorum :) Ayşe çok iyi bir iş başarmış. Onu bizim için öper misin?

    Bu arada ilk kez dün bir türkü dinledim. Ayşe'm sana ithaf ediyorum:
    Aman Ayşe'm yaman Ayşe'm
    Dağlar başı duman Ayşe'm...

    YanıtlaSil
  29. günaydın

    Ellerinize sağlık çok şık bir pasta olmuş..

    YanıtlaSil
  30. Yamanım Good morning:)(Bıktım bu engin ingilisçemden) Ben güççük Osmanıda sevmiştim:) Kulağında kiraz küpelerle ne şirin sırıtıyordur o şimdi:)Ama onu beğendim diye yaptığın lezzetli tatlılardanda vazgeçecek değilim. Sonra onu tekrar koyarsın sayfana(ben izindeyken):) hem kaçırmamış olurum geleceğin patiseire (umarım böyle yazılıyordur)ustasının tariflerini. Tatilimi sabırsızlıklan bekliyorum ama dinleneceğim için değil işyerimden kısa sürede olsa kurtulacağım için.Anacığım 11 yıldır hep aynı insanlarla çalışmak hatta bu yetmezmiş gibi aynı işyerinden eş seçip bir de evde görmek:))(Aman duymasın aşkım oyar beni) Biraz ortalardan yok olayımda özlesinler beni:)Yamanım, yine romantik komedi bir filmi tanıtmışsın, pek de iyi yapmışsın, yalnız yanına böyle leziz tarifler verince olmuyor. Filmi izlemeye 51 kg oturup 55 kg olarak kalkıyor insan. Tabi sen zarif, narin bir bayan olunca kg problemin olmuyor tabi. Ama biraz benide düşün canımın içi:))Öpüyorum canım seni ve güççük Osmanı:))

    YanıtlaSil
  31. ayşecim merhaba canım...
    filmleri izlemedim ama merak ettim senin tanıtımın ve yorumlarda okuduklarımla...
    büsküvili kirazlı pastan pek güzel görünüyo ..bende oğluma burdan en kolay pasta şeklinde bunu yapabilirsin demiştim gidip malzemelerini aldı burdan ben tarif verip büsküvili pasta yaptı benim oğlum...bu arada oğlum newyork long ısland'da ..
    sevgilerimle canımm..

    YanıtlaSil
  32. merhaba,canım hem pratik hemde çok şık olmuş ellerine sağlık sevgiler.
    hdidem

    YanıtlaSil
  33. Thanks for visiting! I haven't seen those movies ... I'll have to check them out. Not exactly sure what your post is about ... but have you seen Volver? I thought it was really great, and quite well done.

    YanıtlaSil
  34. Naber küçük ayşe.Ay pardon canım akılıma o şarkı geldi.Sen bilmezsin belki ben yaşca kıdemliyimya çocukken söylerdik.
    Küçük Ayşe ,küçük Ayşe
    Napıyorsun bize söyle........
    İşte net çocuklaruyla eskilerin farkı yaratıcılığımızı konuşturuyormuşuz(şarkıdan anlaşılıyor ya neler üretmişiz)Şaka kalsın şöylede ne şekermişsin ya sanırım afacanlıkta dizboyuymuş.Pastan çok güzel bende bu sıralar meyveli-sütlü tatlılar yapıyorum,ama yemek yok sadece tadına bakıyorum.Malum bikiniler alındı hepsi 36 beden,benim maymun 36 giyiyor anne sana aldım muhabbetiyle kendi giycek ama malesef hepsi benim:)Ama tatile daha çoook var.
    Görüşürüz.
    Görüşürüz canım benim.

    YanıtlaSil
  35. Pratik kadının hali de bir başka oluyor canım.Filmleri bilmem ama afişler ayrı bir dünya be kardeşim.İnsanı içine çekiyor...

    YanıtlaSil
  36. MERHABA AYSE
    COK TESEKKUR EDERIM STRESDEN COK ZAYIFLADIM 45 KGYA DUSMUSUM BURADA IYICE ISTAHIM KAPANDI BIDE COK YOGUNUZ HERGUN YENI BISE CIKIYOR.SENDE RESIMLERDE COK ZAYIFSIN. AMAN BOYLESI DAHA IYI BURADAKILERIN HALI NE BOYLE! :)) TEK PROBLEM XXS KIYAFETLERIN OLMASI BUGUN ALISVERISE GITTIK HICBIRSEY BULAMADIM.

    YanıtlaSil
  37. hımm..sanırım bu herkesin pasta adına yaptığı ilk denemedir..bisküvili pasta..ama lezzeti de süper olur..ellerine sağlık..bu arada film çok mu eski,tv de denk gelirse yazmıssın..merak ettim aslında.selamlar.

    YanıtlaSil
  38. Aysem, sen anlat boyle filmleri cok iyi oluyor :) Dun aksam Because I said So'yu izledim :) Kafayi yormadan vakit gecirebilecegim bir filmdi. Bunu tamamen senin tavsiyen ile listeme eklemistim :) Normalde malesef boyle romantik komedi tarzi filmleri izleyemiyoruz pek, bizim adam sevmiyor. Simdi hazir yalniz kalmisken ben chick movie diye tabir edilen bu tur filmleri izliyorum, o da benim sevmedigim denizaltili, uzayli filmleri izliyor :) Demem o ki sen tavsiye et bol bol, hazir firsat bulmusken izlerim ben de. Bu arada Karsi Pencere'yi de izledim, onu da senden gorup eklemistim listeme :)

    Biskuvili pastan da cok guzel gorunuyor, olsa da yesek :) Becerikli arkadasim ellerine saglik. Yeni film onerilerini bekliyorum tamam mi? Optum :)

    YanıtlaSil
  39. Nihancim, biraz önce baktım sitene, banner çerçeve ıcıne alınmıs. Şımdı daha ıyı görünüyor. Canım her zaman soru sorabilirsin bana, elimden geleni yaparım. tesekkürler yorumun için.öptm

    Filiz ablacım, iyiyim şükür sizler nasılsınız? Bodrum havası alınca eminim daha iyi olmuşsunuzdur. :)Haklısınız hatlar bazen çok yavaşlıyor. Tesekkürler yorumunuza cok sevindim, sevgiler

    Elma şekeri merhaba, uzun zaman oldu görüşmeyeli. tesekkurler guzel sozlerın ıcın, sen de cok tatlısın. sevgıler

    Tuba'cım paylaşımın için çok teşekkürler canım. Yazdığın filmlerin içinde izlediklerim var. İzlemediklerimi de en kısa zamanda blockbuster.com listeme alıyorum. :) Hepside gerçekten mükemmel filmler. Etkisinde kalmamak mümkün değil. Zaten çoğunun Oscar, Golden Berlin Bear, Best British Independent Film vb ödüller tarafından çeşitli dallarda başarıları tasdiklenmiş. Bazılarını tekrar izleyesim bile geldi. :) Bir sinema sever olarak ben de Juliette Binoche, Samuel L. Jackson, Nicolas Cage, Kate Winslet, Judi Dench, Kevin Spacey ve tabi Russell Crowe'u çok severim.
    Canım bir dahaki sefer mümkünse yemek temalı olup etkisinde kaldığın filmler varsa onlari yazar mısın? Emin olun onlar işime daha çok yarar. :) Blockbusterdaki tüm yemek temalı filmleri izledik, yavas yavas sayfamda yer vermeye calisiyorum. Sinema ve yemek en sevdiğim kategorilerimden biridir ve onu geliştirmeye çalışıyorum. Diğer filmler hakkındaki yorumlarımı da yemekli filmlerimin yanına serpiyorum arada, garnitür olarak :) Buarada Great Chefs: Chocolate Passion'ı bile izlemişiz :))
    Uzun lafin kisasi yinede çok tesekkür ilgin için. :) sevgilerle :)

    Rabia'cığım, canim güzel gtalk için teşekkürler, en kısa zamanda tekrarlayalım. Hangi film mi izledin diye soracaktım sana bak görüyormusun unutmusum :)

    YanıtlaSil
  40. Aysecim ellerine saglik kirazli pasta cok pratik ve yaz günlerine yakisan bir pasta olmus, filimler cok güzel canim sana iyi seyirler dilerim sevgiler...

    YanıtlaSil
  41. ayşecim pasta süper görünüyor ellerine sağlık...Sinemeya gidebilmene sevindim çünkü ben gidemiyorum. Efe ile hiç olmuyor kucağımızda uyuyup kalınca zevkten ziyade işkence haline geliyor. Bu günlerin kıymetini bil canım:)))))))

    YanıtlaSil
  42. Merhaba Ayşe'ciğim
    Küçük Osman'dan sıkılınır mı hiç.
    Bu pasta kirazsız haliyle, annemin ani misafir geldiğinde gözü kapalı yapıp dolaba attığı kurtarıcıdır!!
    Evde bol kiraz varken bir de öyle deneyeceğiz.
    Sana bol filmli, lezzetli günler canım, sevgiler.
    Eda

    YanıtlaSil
  43. Tatlımcım;
    Buralar çok sıcak çok.Bu nedenle ne blog ziyareti ne yemek hiçbir şey yapamıyorum.Deniz,duş,tekne üçlüsü hayatımın temelini oluşturuyor artık.Bu nedenle , seninde sohbetinden mahrum kalmamak için , diğer iletişim yollarına başvuralım diyorum.
    aycabaskin@hotmail.com Msn
    aycabaskin@gmail.com GoogleTalk
    ve yine adıma olan birde skype adresim var.İstediğin zaman bul beni.Hatta boşver sen gel tatil yapalım.
    Öptüm kocaman...

    YanıtlaSil
  44. Selen'ciğim çok tatlısın sen de! şeker yorumun için çok teşekkürler. :)
    Sayende youtube da Türkmen kızı ararken bir kaç türkü de dinlemiş oldum. Canım sözleri biliyordum ama inanki türküyü dinledim mi dinlemedim mi hatırlayamıyorum. teşekkürler en kısa zamanda bulup dinlemeye çalışırım..
    sevgiler sana, öpüyoruz seni...:)

    yermisinyemezmisin merhaba, teşekkürler ziyaretin için, beğendiğine memnun oldum..sevgiler

    Lalecim bir geldin pir geldin, sen bana yazmayi seviyorsun degil mi? ee ben de sana.:) Canım benim paylaşımların için teşekkürler. Anladığım kadarıyla sen ingilizce çalışıyorsun ya da eski bilgileri tazeliyorsun. Canım geleceğin patisserie derler :P ben de bilmiyordum sözlükten baktım. :) Insallah canim ama bu işler için geç kalmışım gibi hissediyorum. Yeni pasta yapmayı öğrenen benim gidecek çok yolu var. canim 51 kg iyi bence ben biraz daha zayifim :) sanirim 46 falan yani alacagim 5 kg işime çok yarar açıkcası.:) sen tatile çıkmadan yazışalım gene..
    Canim bizde seni öptk, sevgilerle

    çilekkokusu merhaba canım, hosgeldin, bu cesit pastalar gercekten çok pratık, senin de oglunun ellerine saglık. :) Canim oğlunla oldukça uzakmışız, biz Florida- Orlandodayız. neyse dünya yinede çok büyük sayılmaz belki bir gün karsılasırız. sevgilerle

    hdidem merhaba, teşekkürler, begendiğine memnun oldum.sevgilerle

    YanıtlaSil
  45. Abby,
    Thanks for visiting me back. I know, you have no idea what I am talking about :) Nothing special just something about childhood, cake and those movies.
    I have seen Volver. I remember, almost everywhere was red. :) Never thought she would be a murderer. Anyway if you have a chance you should watch "No Reservations" by Catherine Zeta Jones. It is remake. It is a brand new movie. And also, the original movie is "Mostly Martha" I recommend it too.

    YanıtlaSil
  46. Yukarıdaki yorumdan da anlaşılacağı gibi, turist bir arkadaş ile yazışıyorum. :) Ilk defa cesaret edip, bir turistin sayfasina yorum biraktim. sagolsun geri cevaplamış beni, birşey anlamıyom diyor.:) Anlamasada cevap vermis, biz ayni dili konusuyoruzda ne oluyor, cogu site cevap bile vermiyor yapilan yorumlara :))
    Size yazdığım gibi yazamıyorum onlara tabii ama alışırım zamanla belki ilerde bir tane de "ayseyamaninthekitchen" sayfası hazırlarım..:)) neyse sadece bir not düşmek istemistim :))

    Özlem'cim canim, benim ablamla aramda 4 yaş fark var sımdı sanada mı abla diyeyim? :)) saka saka canim bende hatirliyorum o sarkiyi :) Bugun sarkilardan türkülerden gidiyorum, ne güzel bir ismin var benim ya..Eskiden Ayşe Veli 49 50 , Ayse teyze cırt ve benzeri sozlere maruz kalırdım ama sımdı cok seviyorum adımı..Kızım olursa adını Ayşeli isimler secebilirim, o kadar seviyorum yanı..
    Canim ziyaretin ve yorumun icin tesekkurler, tatile gitmeden görüşelim, haberleşelim, öptm senı, sevgilerle

    Hülya'cığım, her film ayrı bir dünya gerçekten, cogu filme de kendimi çok kaptırıyorum. Yalan dünya ama seviyoruz işte.:)

    Duygucum, ziyaretin için teşekkürler, herseyin bası saglık, cok zayıflıkta cok sısmanlıkta ıyı degıl, sevgilerle canım

    Süheyla'cim, benim için tam tersi gecerli :) Ben önce zor tariflerden başlamısım simdi kolaylara kaçıyorum. :)
    Canim "Woman On top" cok eski bir film değil,yenide degil. DVD sini arayip da ugrasma derim. Tv'de denk gelirsen yemek temalı bir keyifli seyir olabilir diye yazdım. Bana yemekli olan tum romantik komediler nefis geliyor orasi ayri. Birde izlerden cocuklarin gozlerini bir iki sahnede kapatabilirsin.. Ammaaa No Reservations cok yenı ve ailecek, keyifle izlenecek bir film, sınemalara bile gelmemıs olabilir, ben daha bu versiyonunu izlemedim. Umarım en kısa zamanda izlerim.:)))tavsiye ederim sakin kacirma, sevgiler selamlar

    YanıtlaSil
  47. Aysem, ben de snein yorumlar arasinda gorup girdim abby'nin bloguna. Ne guzel seyler yapmis :) Dedim bi yorum birakayim ben de :) Sekercim, aslinda kac zamandir aklimda blogumun Ingilizcesini de yapmak, hatta bu donem cooking class'taki arkadaslara da blogumu Ingilizce'ye de cevirip yayinliycam diye soz verdim. Siniftaki yabanci arkadaslarim da heyecanla bekliyorlar. Ama nerde, cok yogunum malesef, Turkce'sine bile zaman bulamiyorum. Ama bir yerden baslamak gerek. Bence gayet iyi Ingilizcen, merak etme halledersin. Istersen ayseandminikkusinthekitchen yapalim :), birbirimizin gaziyla surekli yazariz :)

    YanıtlaSil
  48. selam Ayşecim bende dün çileklisini yaptım bu güzel tatlının dediğin gibi paylaşılamadı yaz için nefis bir tatlı oluyor ellerine sağlık canım sevgiler

    YanıtlaSil
  49. Sevgili ortak, filmleri beğendiğine çok sevindim. Evet çogu kafa yormadan izlenecek romantik filmler insanın hem kalbine hem de midesine hitap ediyor. Bizimki de bu tarzlarla pek hoş beş değil.
    Canım sende süper hızlı ve beceriklisin.:)
    sevgilerle

    sevgili Seval teşekkürler canım, beğendiğine memnun oldum, meyveli pratik pastalar favorim benim de...:)sevgilerle

    Serpilcim, canim buraya geldim geleli ben de sinemaya gitmedim, aylar oldu, filmleri evde seyrediyoruz hep belki bu son tanittigim filmi disarda izleriz. haklisin canim ufakliklarla sinemaya gitmek zor olur. Tesekkurler tavsiyene uyacagim, pastayi begendigine memnun oldum. sevgilerle

    Merhaba Eda'cığım, canım sımdı kirazlar kütür kütürken pastalara cok yakışıyorlar. Bu pasta benimde kurtarıcım oldu bundan sonra sık sık rengarenk pastalar yaparım.Anneciğinin de ellerine sağlık, sevgilerle..

    Ayçacım canım ziyaretine çok sevindim, merak ettim seni, kaç zamandır yoktun. İyi olduğuna sevindim. Canım sıcaklarda tabii ne yapacaksın, en iyisini yapıyosun deniz,kum, güneş.
    Mail adreslerın ortada ben seni listeme ekledim, ıstersen simdi yorumunu silebiliriz. Neyse canım haydı sohbeti diğer yollarda yapalım. Ah keske gelebilsem ne cok ısterdim memlekette olmayı..
    optm sevgilerle

    sevgili ortak, haydi hayırlı olsun bakalım, şakada şukada nasıl hallediverdik, teşekkürler desteğin, tez canlılığın ve hevesin için, umarım hersey güzel başladığı gibi çok da güzel devam eder. :)
    yeni sayfamizin yayina gecmesini heyecanla bekliyorum, sevgiler :)

    Doğadan Gül'üm abla, yapımı kolay lezzeti harika değil mi?
    Ellerinize sağlık sizin de, sevgiler selamlar


    GÜZEL YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER. SÜRÇÜ LİSAN ETTİYSEM, YORUM ATLADIYSAM AFFOLA!
    SEVGILERLE

    YanıtlaSil
  50. Oyle hizli gonzalesleriz biz ;) Ins. her sey cok guzel olur :)

    YanıtlaSil
  51. yaman kiz merhaba:)))

    YanıtlaSil
  52. merhaba küçük osmanımm
    harika olmuş gibi duruyor zaten bu aralar böyle soğuk ve yumuşak şeyleri yemeyi pek bir sever oldum tam bana göre..
    ellerine sağlık walla

    YanıtlaSil
  53. Good morning Yamanım, tahmin ettiğin gibi eski bilgilerimi yokluyorum. Bir zamanlar İngiliz memleketine gidip dil öğreneceğim diye tutturmuştum ve gitmeme bir hafta kala aşık olup herşeyden vazgeçmiştim:)Gençlik işte, bir de üstüne evlenince hayatımın en büyük hatalarından birini yapmıştım. Neyseki bitti geçti ama benim engin ingilisçem ilerleyemedi:)İlham kaynağım demişsin bana yorumunda, hoşumada gitti valla. Yaşın hiç bir şey için geç değil, ben bile bu yaşta kursa gitmeden siparişler alıp yapabiliyorsam, sen Amerikayı yeniden keşfedersin.Sende o kapasite var gördüm ben:)Ayrıca sana yazmak elbette çok hoşuma gidiyor, esprilerimden anlıyorsun, samimiyetime inanıyorsun ve üstelik birbirimizi görmeden, uzaklardaki sıcaklığını hissediyorum. Sana yazmıyayımda kime yazayım canımın içi, zevkle yazıyorum hemde. Kendine iyi bak ve tabiki kocaman öpüldün.

    YanıtlaSil
  54. işte böyle filmleri seviyorum içinde romantizim olacak gençlik olacak neşe olacak.. aşk olacak... baız kimseler böyle filmler için tipik amerikan filmi dese de ben gene de zevk alarak izliyorum... maksatta zevk olunca neden can sıkıcı filmleri izleyeyim ki ..:) iyi haftalar canım...

    YanıtlaSil
  55. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz harika tarifler arıyorsanız doğru adres: ulkerpotiborlupastalar.com

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails