17 Haziran 2007 Pazar

Tanıştırayım Küçük Osman ve Babalar Günü :)



Küçükken senin adın ne diye sorduklarında "benim adım küçük Osman" dermişim. :)

En iyi babamla anlaşırdım, onunla oynar, en çok da onla kavga ederdim. Babam beni hem çok sever, hem de çok kızdırırdı. :) Ablamla bir olup seni çingenelerden aldık derlerdi. Kimbilir ben onlara ne yaptım ki beni kızdırıyorlardı. :)

Hatırlarım da onunda birlikte pazar sabahları meşhur kovboy filmlerini izlerdik. O zamanlardan belliymiş benim film hastası olduğum. Birde futbol maçlarını izlerdik beraberce, ben renklere göre takım seçerdim. Türk olsun yabancı olsun, hangi takımın rengini beğendiysem o benim takımım olurdu. :)

Babamın siyah deri bir çantası vardı. Onun içinde askerlik ve gençlik resimleri, bir kaç eski belgesi ve hatırası olurdu. O resimlerin arasında bir tanesi favorimdi; babam yeşil askeri üniforması giymiş, elindeki kurdun boğazına yapışmış poz veriyor. O kurdu babamın yakalayıp, boğduğunu düşünürdüm hep. Öyle olmadığını sonradan öğrenmeme rağmen, benim için kurt kapandı o :) ve daha pek çok hatıramız var. Düşündükçe hüzün kaplıyor içimi...Zaman ne kadar da hızlı akıp gitmiş...Resimlere bakıp, dalınca inanamıyorum geçen onca zamana. Şu halime baksanıza. İşte sonunda ben de büyüdüm, yuvadan uçup gittim. Babamın belime kırmızı kurdele bağladığı gün sanki dün, bana yüzmeyi öğretmeye çalıştığı gün sanki eveli gün....Keşke sihirli bir değneğim olsa da zamanı durdurabilsem...

Canım babam, iyi günümüzde de, kötü günümüzde de hep beraberdik, seni canımdan çok seviyorum. Allah nice seneler sağlık, mutluluk versin size ve tüm ana babalara da.
Senin, Necati babamın ve tüm babaların babalar günü kutlu olsun.
Sevgiler Selamlar



**************
Evvel zaman içinde sevgili Ata sofrası ve Lezzet sofrası beni bir oyuna davet etmişlerdi. Çocukluk hatıraları, çocukluk yaramazlıkları ile ilgili. Sevgili Naşide ve Emel arkadaşlarımı kırmıyorum ve bu yazımla da geçmiş oyuna katılıyorum. Teşekkürler canlarım :)))

41 yorum:

  1. Burnumun diregi sizladi okurken, gozlerim de dolmazsa olmaz elbet..

    Yuregine saglik...

    YanıtlaSil
  2. Ayşecim ne güzle anlatmışsın hatıralarını. Ben de eski günlere döndüm senin yazını okuyunca. Kızlar için babaların yeri apayrıdır hep. Babanın babalar günü kutlu olsun. Hep beraber nice senelere, nice hatırlara inşallah. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Ayşeciğim ne güzel anlatmışsın duygulandım doğrusu, uzakta olmanın verdiği duygusallık olduğu belli yazılarında
    sevgiler canım

    YanıtlaSil
  4. Seni cingenelerden aldik masali sizdede varmis demek cok sasirdim cünkü bizlerede derlerdi ne kadar üzülürdük anlatamam ama cok güzel bir cocukluk gecirmissin babana olan sevgin ve özlemin her satirinda tasiyor canim, bende senin babanin ve tüm babalarin babalar gününü kurluyorum sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
  5. canım teşekkür ederim.valla ben bile unutmuştum ne yalan söyleyeyim:))ama sen bana değer vermiş ve unutmamışsın.beni çok sevindirdin.sevgiler.naşide

    YanıtlaSil
  6. bu arada sevgili küçük osman banada hep küçükken seni çingenelerden aldık derlerdi.o zamanlar yaygın bir espiriymiş herhalde:))küçükken duvarımızda balık tutan iki küçük çocuk resmi vardı babam onların ilk karısından olduğunu söylerdi bende saf saf inanır durmadan o resmi kaybetmeye çalışırdım.hey gidi günler.ben babamı kaybedeli 18 sene oluyor.allah herkesin babasını onlara bağışlasın ne diyeyim çok zor çok acı.....

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Küçük Osman :)), hiç bozulmaz umarım baba kızın bu güzel ilişkisi. Benimkiler de küçükken beni "sen hastanede karışmışsın ama öğrendiğimizde çok geç olmuştu, geri veremedik seni" diyerek kızdırırlardı :))))))

    YanıtlaSil
  8. Merhaba canım, nasılsın, küçükken de çok şekermişsin, şimdi de öyle, benim büyük kızım gibi esmer güzelisin.:))
    Bugünümüz bildiğin gibi çok yoğun geçti, sınavın ardından yurt dışından getirilmiş 47 ünlünün heykellerinin sergilendiği balmumu heykel sergisini gezdik, harikaydı. Ardından, mezuniyet, sınav, babalar günü kutlaması olsun diye pastamızı alıp annemlere gittik, babamızın bu gününü kutladık, sonra birkaç arkadaşa uğradık, derken geç vakit eve geldik. Sınav bitti, artık bekleyiş başladı, artık hayırlısı olsun.
    Canım güzel yazını zevkle okudum,tüm babaların babalar günü kutlu olsun.
    Sevgiyle öptüm, ailecek selamlar...

    YanıtlaSil
  9. demek küçük osman süperr yaa :)))))))) bendeki görüntüyü değiştiriyim bare küçük osman yazalım :)))

    ben döndümm bu arada :))) bugün

    YanıtlaSil
  10. merhaba canım,
    neguzel yazmışsın cok duygulandım.
    Babalar gununu kutlarım.

    YanıtlaSil
  11. canım pardon tum baların babalar gununu kutlarım ;)

    YanıtlaSil
  12. Ayşe merhaba, yine çok güzel yazmışsın... Sanırım tüm okuyanların anılarını canlandırdın, ben de senin gibi zamanı durdurmayı bazen geriye çevirmeyi istiyorum, geçmiş güzel günler ve duyulan özlemler nedeniyle, benim de ailem yanımda değil, aynı şehirde yaşamıyoruz, tabi senin özleminle kıyaslanmaz ama seni anladığımı söyleyebilirim. Küçükken bana da seni hastanede karıştırmışlar derlerdi, hala farklı özelliklerim nedeniyle söylerler hep beraber güleriz:) Bu arada tatar olduğunu düşündüm çekik gözlerinden, yanılmıyorum sanırım.

    YanıtlaSil
  13. aysecim,bende babalar gununu babamdan uzak kutladim:( ailenden uzakta olmanin en can yakici kismi bu heralde herseyi uzaktan kutluyorsun anneler gununu,dogum gunlerini... ama olsun herkes yerinde iyi olsun saglikli olsunda diyip kendimizi avutalim:)canim babam benim butun babalarin babalar gunu kutlu olsun Allah onlari basimizdan eksik etmesin bu babalar gununde babamdan uzaktaydim ama esim yanimdaydi bizde kizimla babamizin babalar gununu kutladik:)
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  14. Sevgili Küçük Osman,
    Ağlattın beni..
    Babamın bana yüzme öğretişi, o yüzerken yada dalıpda denizin altından metrelerce giderken onu hayranlıkla izleyişim,bana sofra kurallarını öğretişi, hepsi gözümün önüne geldi. niye bende ona bir yazı yazmadım diye üzüldüm.Hemen telefona sarılıyorum şimdi, aramak için.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. Mutlu haftalar Yamanım, esmer çocukların kaderimidir nedir bu çingeneden aldık masalı. Bendede aynı sorun vardı, hatta büyüdüm çingenelere sempatim bile oluştu.Kendimi onlardan hissetmeye başladığım zamanlar bile oldu:)Anlattıklarını okurken geçmişe dönüp hüzünlenmemek elde değil, aslında yüreklerimiz babalarımızı kahraman olarak gördüğümüz günlerdeki gibi minik, ama insanoğlu ilk fırsatta hatırlatıyor bize BÜYÜDÜN diye. Yinede o günleri yaşamak ve bugünlere güzel anılarla erişmek harika bir duygu. Bütün babaların günü kutlu olsun diyeyim, senide öpeyim ve sevgiler bırakarak gideyim:)

    YanıtlaSil
  16. Aysecigim bende bu kiz benu unuttu arkik diyordum,cünki ben sana bir kac kez yorum yazdim sende gelmeyince böyle bir düsünceye girdim.
    kücük osmani tanidigima memmun oldum,anneleri kizdirinca cingenelerden aldik sözünü bende duyardim.Biz babami senede 6 hafta görebiliyorduk hollandada calistigi icin ,emekli olup gelincece ben evlendim uctum yuvadan,yani babamla doyasiya yasayamadim,canlari sagolsun saglikli olsunlarda ne yapalim bunada sükür

    YanıtlaSil
  17. Merhaba canım,
    ne güzel anlatmışsın babanın bende babalar gününü ve tüm babaların gününü kutluyorum bende bloguma babamlar günüyle ilgigi bi şeyler koydum ama bazı bloglarda arkadaşların babaları yokmuş bu nedenle kınıyorlarmış böyle günleri benimde anneler gününde annem yoktu ama hiç sözünü bile etmedim sadee kısa bi mesaj yazıp tüm annelerin anneler gününü kutladım şimdi aklım karıştı kimseyi üzmek istemiyorum acaba yazımı kaldırsam mı diye düşünüyorum... Sevgiler..

    YanıtlaSil
  18. Ayşe'cik,
    Çok güzel dile getirmişsin yaşanmış tatlı hatıralrını canım.
    Nedense kızların gözünde babaları,babaların gözünde de tatlı kızları hep bir başka güzel değil midir?Tıpkı senin olduğu gibi benimde.))Allah kimseyi anasız babasız bırakmasın canım.
    Buradan babacığının ve tüm babaların babalar günü kutlu olsun tatlım.

    Sevgilerimi gönderiyorum sana AYŞE'cikim.

    YanıtlaSil
  19. yine ben...
    Canım sağol yorumun için inan iyi geldi biraz içim rahatladı aslında söylediklerin çok doğru teşekkür ederim...İsim vermek istemiyorum bu biraz dedikodu gibi olur diye düşünüyorum zaten direk benim bloguma yazılmış bi yorum değil kendi bloglarında yayınlamışlar ( 2 kişi )onları kendi hallerine bırakıyorum neyi nasıl yaşamak istiyorlarsa öyle yaşasınlar... Sevgiler.

    YanıtlaSil
  20. merhaba aysecim
    coook uzun bir yolculuktan sonra gelebildik gecikmelerle 24 saat surdu bir de jetlang tan daha kendime yeni yeni geliyorum. internete bugun baglanabildim ama daha eve almadik. birazdan bloguna bakicam bakalim neler yapmissin gorusmeyeli:)cok tesekkur ederim iyi dileklerin icin
    sevgiler

    YanıtlaSil
  21. kızlar anneleri ile sıkıfıkı olmuş gibi görünse de babaları ile aralarında çok derin görünmez bağlar vardır aslında ve sen bu bağları çok güzel tespit etmssin..baban nasıl duygulanmıştır kimbilir.selamlar canım...

    YanıtlaSil
  22. Ne güzel anlatmışsın. çok duygulandım...Herkes gibi ben de çocukluğuma gidip geldim.
    Sevgiler
    Eda

    YanıtlaSil
  23. canım benim....ne yazacağımı şaşırdım...gözlerimimi silsem,yüreğimin titremesinimi dindirsem bilemedim....saüper bir yazıydı...bütün babalar ve anneler bizim vazgeçilmezlerimiz...allah onları başımızdan eksik etmesin....sevgiyle kal:)

    YanıtlaSil
  24. yorumun için teşekür ederim canım bende okadar çok model var ki hepsini işlemeye ömrüm yetmez .sipariş üzerine gördüğün o modellerin kitlerini hazırlıyorum daha devamı gelece.güzel bir gün geçirmeni diliyorum:)her zaman beklerim

    YanıtlaSil
  25. Yelda Aksu,
    canım aynı şeyleri hissetmek ne güzel..bir yandan gülümsüyor, bir yandan da için sızlıyor değil mi? senin de yüreğine sağlık..

    Gannecim, amiinn!
    Ne mutlu bana eski günleri hatırlattıysam sana, teşekkürler...

    Hoş Seda'cığım, uzakta olunca daha bir duygusallaşıyor insan sanırım. O duygusu hissetmene memnun oldum. Sevgiler sana canım...

    Sevalcim, demek sen de yaramazlık yapıyordun :) bizde yaramazlik yapan çocukları kızdırmak için söylenir de. :)tesekkürler, sevgilerle

    Ata sofrası Naşide,
    unuturmuyum, ne zamandır aklımdaydı bugüne kısmetmiş, güzel oldu sanıyorum resimlerle birlikte. Sevindiğine memnun oldum. Canım benim, Allah rahmetler eylesin babacığına, zor olmazmı. Allah sabirlar versin. Duygularini hatiralarini benimle paylaştıgın ıcın de ayrıca tesekkurler, sevgilerle

    YanıtlaSil
  26. Sevgili Gülriz,:) cok mu yaramazdik da bizi böyle kızdırırlardı? :))

    Sofram Fatma ablam merhaba, iyiyim sukur sizler nasilsiniz? Ne keyifli bir gun gecirmissiniz. :) Unlulerın balmumu heykellerını bende merak edıyorum. :) Bir tasla bir cok kus vurmussunuz..Insallah en kisa zamanda guzel sonuclar da alirsiniz. tesekkurler, sevgiler selamlar,öptm

    Yımırta sepeti, he ya küçük Osman :) sendeki hangi görüntü anlamadim? :)) hosgeldin sefalar getirdin canim..:) sevgiler

    Banu Gökşin merhaba, :) canim sende cok sirin yorum yazmissin, ziyaretin icin tesekkurler. "baların babalar gununu kutlarım ;)"

    Nesli merhaba, canim yanılmıyorsun anadan babadan Tatarım ben, sülale Tatar :) tesekkurler canım, sanırım aramızda biri daha var küçükken yaramazlık yapıp, farklılıgını hissettiren :)) guzel yorumun paylasimin icin tesekkurle canim..

    YanıtlaSil
  27. Ayşe tekrar merhaba, senin kadar belli etmesemde ben de tatarım, babadan:) ama ilginçtir ki beni tatara benzettikleri hatlarımı annemden almışım:)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  28. Zeynepcim, haklisin canim, herseyin basi saglik, iyi haberler alalim da onemli olan o. guzel dileklerin icin cok tesekkurler. esinin de babalar gunu kutlu olsun, sevgilerle

    Sevgili Müge,
    hemen telefona sarılmana cok mutlu oldum canım. Sofra kurallari dedin bana neler hatirlattin simdi :) Sofraya her oturusumda, hemen yemege baslardim. Babam "Bismillah dedin mi?" diye sorardi. Ama her defasinda unuturdum. Bazen sıkılır dedim derdim, hemen yalan söylediğimi anlardı. Sımdı bile unuttugum olur aklıma babam gelir. :) ben de bir yandan gülümsüyor, bir yandan hisleniyorum. Bu yaşlar umarım hep mutluluk gözyaşları olarak kalır. sevgilerle

    Lalecim, mutlu haftalar canim. Esmer güzelim..çingenem..:) Büyüdük be Lalem, kazık kadar olduk ama içimiz çocuk kalmış. O da güzel degil mi? :) öpüyorum seni..sevgilerle

    Öznur'cuğum, canım insan yorum gelmeyince öyle bir hisse kapılıyor ama aslında öyle birşey yok. Insan kendı kendıne kuruntu yaratıyor, sadece sen degilsın bende kuruntu yaparım :)) Tekrar yazismamiza ben de memnun oldum, canim tabii saglik olsun, en onemlisi bu, kalpler bir olsun yeterki..sevgilerle

    Yıldız merhaba, öncelikle ziyaretin ve paylasımın için teşekkürler canım. Senın sayfana da yazdıgım gibi bu arkadasların yaptıklarını ben kendimce doğru bulmuyorum. Her gün babalar günü, anneler günü diye malesef kutlayamıyoruz. Ben babamı yaşarken bir küçücük sevindirdim, belki bugün olmasaydı bu yazıyıda yazmayacaktım. Allah korusun babam olmasaydı, buradan yazacaklarımı ve dualarımıda eksık etmezdim. Böyle bir gün de aslında hatırlamamak kınanacak bir durum. Sana da yazdıgım gibi o zaman Ulusal Egemenlik Cocuk Bayramınıda kutlamayalım, cocuk degılız cocugumuz yok diye. Neyse, fazla uzatmak ıstemıyorum, herkesin dusuncesı kendıne, elestırmek serbest ama sen sakın yazını silme..sevgilerle canım

    YanıtlaSil
  29. Sevgili Ayşecik,
    Dün ben sana yorum yazmıştım hemde upuzundu canım.Ne oldu acaba yolunumu şaşırdı şaşkın yorumum?
    Yazını okudum,okudum ve yine okudum..)Babalarımızın yeri bir başkadır bizlerin gözünde değilmi Ayşecik?Allah yokluklarını hissettirmesin bizlere.Amin!!
    Bende buradan geçde olsa babanın babalar gününü kutlar,nice nice sağlıklı seneler dilerim Ayşecik.
    Kocaman öpüyorum o güzel yanaklarından.

    Daima mutlu kalırsın inşallah canım Ayşem.

    YanıtlaSil
  30. kucuk osman bende biliyorum babanlar seni cingenelerden aldi :) hatta adresleri bile var bende :P alemsin aysecim ya varya su yazilarini okurken gulmekten yikiyosun buralarda beni :d tum anne ve babalarimiz gunleri kutlu olsun ins saglikla birlikte uzun yillar mutlu olalim dilerim benim yeni adresim bu gerci aylar onceden beri bu siteyide yurutuyordum ama tak aetti bu blogcu isleri o yuzden artik buradayim canim opt

    YanıtlaSil
  31. aysecim valla az olsun oz olsun be canim :) ben bloggerdan cok memnundum zaten mart ayinda acmistim bu blogumu ikisini bir takip ediyordum burada hic sorun yasamazken orada kafayi yedim sonunda :) bolesi daha iyi bosver :D sevgiler

    YanıtlaSil
  32. canium birde yardim ederim yazmissin sagolasin vala bende kime sorsam diyordum bi sablon istiyorum ama beceremedim eklemeyi birde eski blogdaki gibi kategoriler istiyorum acaba nasil yapabilirim opt osmanim :D

    YanıtlaSil
  33. Gül'üm Damak tadım,
    duygularımızın aynı olmasına cok sevindim. Baba kızın, birbirleri gözünde yeri ayrıdır ama cokta tartısmısızdır be Gül'üm, onuda söylemeden geçemem :D güzel dilekler için teşekkürler canım, sevgilerle

    Yıldız'cım, biraz da olsa rahatlamana sevindim canım, haklısın sen de :) sevgilerle..

    Duygucum merhaba, hosgeldın tekrar, bir iki günde toparlarsın hersey :) görüsmek uzere, sevgilerle...

    Süheylacım, aldığım izlenimler çok hoştu, azda olsa mutlu edebildiysem ne mutlu bana. herkesin yeri bambaska değil mi? canim benim teşekkürler yorumun paylaşımın için sevgilerle..

    Edacığım, beğendiğine ve eski hatıralarına gidip geldiğine memnun oldum canım.tesekkurler, sevgiler..

    Sevgili Hande, canım tüm dualarına icten bir amin diyorum, canım benim duygulandırdım seni sanırım. umarım hep mutluluk gözyaşları olarak kalırlar. tesekkurler, sevgiler

    sevgili Saniye, ben de sizin cevabınıza teşekkür ederim. basarılar dilerim..iyi günler haftalar dilerim, sevgiler :)


    Nesli tekrar merhaba, canim ne kadar guzel Tatar olduğunu duymak. :) Dedelerin seninde mi Romanyadan geliyorlar? Simdi biz hemseri mi oluyoruz? :)

    Damak tadı Gül'üm, ne tatlı diliniz var sizin, dünkü yorumu almaz olurmuyum, elimden hiçbir yorum kaçamaz benim :) cok teşekkürler, içtenliğiniz için güzel dilekleriniz için, hepsini milyonlarla çarpın size geri gönderiyorum, sevgilerle :)

    Sevgili Nihan canim,
    sen de beni gülmekten kırdın. Yani gülmekten kırılan bir tek sensin de :)
    canim dileklerin icin tesekkurler, yeni adresini sayfama ekledim, nerde olursan ol sık sık görüşmek dileğiyle, sayfan tekrardan hayırlı olsun, hersey gönlünce olsun sevgilerle.



    GÜZEL YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER. SÜRÇÜ LİSAN ETTİYSEM, YORUM ATLADIYSAM AFFOLA!
    SEVGILERLE

    YanıtlaSil
  34. Nihancım, sablon konusunda ben de fakirim, gördüğün gibi bir tek kendi yaptigim bannerim var. Onu eklemek söyle oldu; resmin kodunu, Layout-yerlesimdeki ust bilgiler kismina yapistirdim, inan cok kolay ..:)ama diğer farklı sablonları yapmayı bilmiyorum.
    Kategorilerde soyle oluyor; simdi yine layout- yerlesim kismina giriyorsun. Add a page element var-sayfa öğesi ekleyi secıyorsun, orada gerekli tüm resim, yazı ekleme programları var. Sen simdı Labels- etiketleri sec, otomatik olarak kategorilerin verilir, yazilarina baktim zaten etiketlerini yazmıssın. Kolay gelsin canim, umarım acıklayıcı olmusumdur, cekinmeden bana soru sorabilirsin..
    sevgilerle

    YanıtlaSil
  35. canim msn kullaniyorsan benim nihanaydinkoc@gmail.com bu adrese mail atarsan daha rahat yazisiriz sanirim beceremedim :(

    YanıtlaSil
  36. Sevgili Ayse,okurken gözlerim doldu,Çok duygulandım,ne güzel anlatmışsınız.Babamla geçirdiğim çocukluğuma ,gençliğime gittim...
    Birşey söylemek isterim,ben de sizi bu oyuna davet etmiştim ama :((
    Aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. http://asevi.blogcu.com/Ebe-Sobe/
    Sevgiler
    Emel

    YanıtlaSil
  37. ayşecim uzun zamandır uğramıyordun ben bir çok defa gelip yorum bıraktım ama sen gelmeyince bende aradaki yaş farkı nedeniyle herhalde sevgili ayşe benimle uyum sağlayamadı dedim ben herzaman bloğuna uğrayıp bakıyorum neler yapttığını merak ediyorum yorum yazmasamda ama yeniden seni görünce mutlu oldum demek ayşe ablasını unutmamış diye sevindim sevgilerimle çok öpüyorum canım

    YanıtlaSil
  38. Ayşe, bana da aynı hikaye anlatılırdı. Seni çingenelerden aldık biz diye:) Ben de inanırdım o zaman:) Sonraları bu değişti, seni hastane de bulduk diye:)
    Babam evvelsi gün bir ameliyat geçirdi ve ben babalar gününü çok üzgün geçirdim, telefonla konuşamadım bile babamla, dede kelimesi bile dokunur olmuştu bana. Çocuğumun dedesini tanımasını istiyordum. Çok şükür şu an iyi sayılır.
    Allah sağlık sıhhat hayırlı uzun ömürler versin onlara
    sevgiler

    YanıtlaSil
  39. Babana sevgini ne güzel anlatmışsın küçük Osman;)Adam olacak çocuk sözünü hatırlattın bana;)))

    YanıtlaSil
  40. Benimde www.afyonyemekleri.com yöresel yemek tariflerim var değerli yorumlarınızı beklerim.

    YanıtlaSil
  41. Benimde www.afyonyemekleri.com yöresel yemek tariflerim var değerli yorumlarınızı beklerim.

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails