8 Ağustos 2007 Çarşamba

Kahvalti YE# 25 : Humuslu Salata, Salçalı Ekmek ve Hamur Kızartmasi



Ne kadar Güzel!

Çayın rengi ne kadar güzel,
Sabah sabah,
Açık havada!
Hava ne kadar güzel!
Oğlan çocuk ne kadar güzel!
Çay ne kadar güzel!
(Orhan Veli)

"Sinema ve Yemek"
köşesinden sonra yoğun istek üzerine bir de "Şiir ve Yemek" köşemi huzurlarınıza sunuyorum. :) Şiiri okurken sizin de yüzünüzde bir gülümseme yaratabildiysem, demek ki doğru bir şiir seçmişim! :)

Kafadan şiir yazmayı hiç beceremem, hele şiir okumayı hiç! Okul yıllarında şiiri bize sevdirmeye çalışan öğretmenlerimiz, bana şiirin ruhunu bulmadan kaybettirmişlerdir. Bilir misiniz bir içli şiir okuma çeşidi vardır? Okullarda çocukların o şekilde, o ses tonuyla şiir okumaları istenir. Öyle olmasa bile çoçuk nedense otomatik olarak öyle görmüştür, öyle okur. Keşke bir imkanım olsa da bahsettiğim şiir okuma çeşidini size duyurabilsem, o zaman ne demek istediğimi tam olarak anlayabilirdiniz. Sanki o ses şiiri okuyandan çıkmıyor, ses kalın, ses uzak, ses şiirin önünde ve kulak tırmalayıcı. O günlerden bugünlere şiirle aram çok iyi değildi hala da bilmem güzelim şiirlerimizin kıymetini ne yazık ki. Ama yapım gereği her çiçekten bal almayı severim. Şiir de benim için bir bal. :)))

Ne kadar güzel bir kahvaltı, ne kadar güzel bir sabah, ne kadar güzel bir Kahvaltı! :)
Kahvaltı Ye# 25 etkinliği için seçtiğim tariflerin tabanında blogcu arkadaşlarım var. :)
Her zaman yaptığım denemeleri paylaşmam mümkün olmasa da sizlerin sayfasına gelip, pek çok defa tarifler araklıyorum. :)
İşte Lezize hanımların ev sahipliği yaptığı etkinlik için seçtiğim tarifler.


Sofram Fatma ablamın katkılarıyla denediğim humusdan bir daha vazgeçemedik. Evimizin vazgeçilmez mezesi, lezzet harikası humus! Ben çoğu zaman göz kararı yapıyorum. Çoğu zaman da farklı sunumlarla soframıza taşıyorum. Özellikle aşağıdaki hamur kızartması ile nefis oluyor. Tarifi daha önce vermiştim şimdi buraya son haliyle ve miktarı da biraz arttırarak tekrar ekliyorum. Yardımlarınız için teşekkürler Fatma abla!

Malzemeler:
  • Yaklaşık 2 su bardağı nohut
  • 3-4 yemek kaşığı tahin
  • 1 büyük limon suyu
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • tuz, karabiber,zeytinyağı, sıcak su
Hazırlanışı:
Nohutlar bir gece önceden sıcak suda bekletilir. Ertesi gün bol suda haşlanır. (son zamanlarda düdüklü tencere kullanmaya başladım, sonuç çok daha iyi oluyor hem de çok daha kısa sürede) Haşlanan nohutlar el blendırı ile iyice ezilir. Çok kuru kalmaması için biraz sıcak su ilave edilir. İçine yukarıdaki tüm malzemeler konularak, karıştırılır. Arzuya göre ince dilimlenen salatalıkların üzerinde, biraz da tatlı kırmızı toz biberler serperek servis yapılır.



Sevgili Süheyla, biliyorrrr musun? Biz her iki haftasonundan birinde salçalı ekmek yiyoruz. :) Her defasında seni anıyorum. Canım arkadaşımdan ilk tarifi almıştım onun üzerine ben bir iki şey daha ekledim. Bu nefis lezzet için teşekkürler ederim. Son haliyle tarifi yazıyorum. :)

Malzemeler:
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı kadar ince kıyılmış maydanoz
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, tatlı kırmızı toz biber, kekik, nane (kısacası elinize geçen tüm baharatlar.:)
  • Beyaz ekmek dilimleri
Hazırlanışı:
Malzemelerin hepsi birbirine iyice karıştırılır. Resimdeki gibi ekmek dilimlerinin her iyi yüzü de karışıma bulanıp, çok az yağda teflon tavada kızartılır. Az kızartırsanız salçalı sosun bir kısmı tavada kalabilir, çok kızartırsanız da yanabilir. Kızartma süresine dikkat ediniz. Süheyla gibi ekmek dilimlerini ince tutup, sadece dilimlerin bir yüzünü de kızartabilirsiniz.



Sevgili Umran abla, evde ekmek bittiği vakit imdadıma yetişmişti. Ekmek yerine hamur kızarttıp yemiştik. Acemi şansımıdır bilmiyorum yaptığım ilk hamur kızartmasının tadı damağım da kalmıştır. Hiç üşenmem evde ekmek olsun olmasın haftasonları kızgın yağa attırıveririm minikcik hamurları. :) Umran ablanın tarifini aynen aktarıyorum.

Malzemeler:
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı süt (ben su kullandım)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • aldığı kadar un (yumuşak bir hamur elde edinceye kadar)

Hazırlanışı:
Malzemelerin hepsi karıştırılıp, yumuşak bir hamur elde edildikten sonra hamur yarım saat kadar dinlenmeye bırakılır. Merdaneyle hamur yarım cm kalınlıkta açılır, bardakla yuvarlaklar kesilir. Yuvarlaklar kızgın yağda kızartılıp, sıcak sıcak servis yapılır. Umran ablanın dediği gibi hamurun içi boş olduğundan krem peyniri ya da beyaz peynirli maydanozlu bir harç hazırlayıp içini doldurabilirsiniz. Afiyetle.


Herkese güzel günler dilerim.
Sevgilerle

45 yorum:

  1. Merhaba Sevgili Ayse

    Hazirladiklarinin hepsi cok hos olmus. Ozellikle humusu denemekistiyorum. Turkiyede yasarken hic yemedigim Humusu DUbai de Lubnan mutfaginda denememle vazgecemediklerim arasina girdi. O yuzden ne zamandir kendim de denemeyi planliyordum. Boyle begenilen bir tarif bulmak hos oldu. Tesekkurler. Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ayşeciğim sabah sabah karnım guruldadı bu 3 tarifi okurken vallahi .Humusa bayılırım bir de üzerine kızartılmış pastırma koyunca inanılmaz güzel oluyor benden söylemesi .O ekmekler ne güzeldir çıtır çıtır hele biraz da acılı olunca hımm harika olur.Pufidik pufidik hamurlar da şahane olmuş ellerine sağlık canım bana müsade kendimi bu gazla mutfağa doğru bir atayım bakalım neyle çıkacağım oradan ...
    sevgiler sunarım....

    YanıtlaSil
  3. canım ellerine sağlık
    kahvaltılıklar çok lezzetli görünüyor
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Yamanım, karam, esmerim, karaşınım işte ikimizin ortak yanı, latin dilberlere taş çıkartacak, hatta kıvırmayıda öğrenirsek karnaval güzeli bile olacak en güzel Türk hatunlarıyız. Bak nasıl bir özgüven var anla artık:) Orhan Veli sana çalışmış bacım, ne tarif verirsen ona uygun bir şiir yazmış adamcağız. Ama yanık sesle ajitasyon yapar gibi şiir okuyan çocukları ve onların bu çığlıklarına his yapıp ağlayan büyükleri gözardı edemeyeceğim ve bu konuda %100 sana hak vermeden geçemeyeceğim. Ha birde bunu marifet sanan medyacılar varya, ne zaman ulusal bir bayram olsa şirin bir çocuk çıkarırlar ve hücrelerimizi donduracak seste çığlık çığlığa şiir okuturlar, çok duygusal ve ince düşünen biri olarak görmeme rağmen kendimi, zerre kadar etkilenmem hatta gizli gizli içimden küfür ederim. Şimdi benim gibi düşünen birini ve hatta sevgili arkadaşımı okuyunca sular seller serpildi içime.
    Canımın içi, ben sana turist memleketindeki en marifetli Türk diyorumda boşuna demiyorum. Yakın olsan kahvaltıya gelicem ama olmuyor işte:) Hamur kızartması harika görünüyor ve tabağın dibi görünene kadar yiyebilirim. Humusu hiç yemedim ama daha önce senin anlatımını hatırlıyorum, hep yapacağım diyorum nedense erteliyorum artık şart oldu. Salçalı ekmeği zorlasanda yapamam bacım, aleni içinde yumurta var. Hamur kızartmasındada var ama ben yaparken içine yumurta koymuyorum:)
    Kendine iyi bak, öpüldün.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Ee insan hangi birine yorum yazsın şaşırıyor vallaa..Bu 3 tarifler bu etkinliğe damganı vurdun bence şimdiden..
    Ellerine kollarına sağlık Ayşecim...

    YanıtlaSil
  6. Çocukken okutulan şiir sesini bilmez miyiz, dediğin gibi ses şiirin önünde çığrışır...

    Hamur kızartması pek güzel görünüyor, bu arada benimde acilen kahvaltılık birşeyler düşünmem lazım, bu pazarı bekleyin, malum haftanın tek kahvaltıyı evde yapabildiğim günü:(( az kaldı az doğum iznine çıkınca her gün ne kahvaltılar hazırlıycam:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Ayşe'ciğim
    Yine süper lezzetler ve güzel bir şiirle karşılanmak hoş oldu, ellerine ve kalemine sağlık.
    Bahsettiğin şiir okuma tipini iyi bilir ve sık sık da duyarım meslek icabı :))
    Humus ve hamur kızartması bizim mutfakta da sık sık yer alır, salçalı ekmeği de en kısa zamanda denemek lazım. Senin de fikir sahibi arkadaşların da ellerine sağlık...
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Merhaba Nukhet,
    ben de Türkiye'de hiç humus yememiştim, şimdi müdavimi olduk.:) Evde yapmani öneririm damak tadına göre istediğin gibi yaparsın. sevgileerle canım.

    Hayatkazanbenkepce, ah canım pastırma ya bayılırım bende ama hiç humusla yemeği düşünmemiştim. Artık memlekete gidince bol bol yerim...:) tesekkürler önerin için.

    Lezzetli, teşekkürler

    Lalecik, esmerim karam, sen de bakıyorum hemen havaya girdin, pardon zaten havalardasın.:) Öyle şekerim esmerlik başkadır.:P
    Şiir konusunu komik buluyorum ben:) Keske msndeki gibi ses kayit edebilsek burada da, sana bir içli şiir okuyup, gönderirdim. :)
    Tarifleri beğendiğine memnun oldum canım, inşallah bir gün kahvaltı sofrasında da buluşuruz. Attırıveririz hamurları:)
    sevgilerle

    Pastarda, tesekkür canım, tarifleri beğendiğine cok memnun oldum..

    Pınarcım, canım benim, karnı burnunda arkadasım, izne çıkınca ye bol bol, ufaklık bayram etsin.:) sevgilerle

    Eda'cığım, hocam, ee kem küm! :)
    Canım tarifleri ve şiiri beğendiğine sevindim. Humusu senin de kesfetmiş olman çok güzel, salcalı ekmeği de en kısa zamanda dene canım.

    Herkese en içten sevgilerimle

    YanıtlaSil
  9. Merhaba Ayşe
    Puf puf hamuruna bayıldım ellerine sağlık.
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  10. Oh oh erkenden gelmiş tarifler ellerine sağlık şekerim. Pasta tarifini de eklemişsin çok mersüüü..
    Ben de lisede şiir defteri tutardım. Kütüphaneye gidip bir de üşenmeden beğendiklerimi deftere yazardım. Şimdilerde bu emeğime hayret etmekteyim. Hatta kendim de şiir yazardım. Ne şiiri sence? e o yaşlarda ancak aşk şiiri çıkıyor bünyeden hehe..
    öperim

    YanıtlaSil
  11. Merhaba Serpilcim, ben de puf pufu yapalı beri çok severim. Ama sabahları hamuru yarım saat dinlendirmek bazen zahmetli geliyor. Bir sefer kurnazlık yapıp, bekletmemiştim bu kadar puf puf olmamıstı. :)

    Selen'ciğim, güldürdün beni :)cok emektarsın, tahmin edebiliyorum seni canım. Bakma bana ben de aşk şiiri yazmışımdır zamaninda. Hemde kime Tayfun'u bilir misin? Hadi yine iyisin, Tayfun Duygulu! Ona yazmisimdir. Birde Tayfun' 93 gunlugum vardi..amanüünn! :) muhehehe! Hiç gülesim, hiç bunları yazasım yoktu, alemsin sen!
    sevgilerle öptm

    YanıtlaSil
  12. Ayşe'cim,

    3 tarifle harika bir kahvaltı menusu olmuş. Ne gerek var öyle sofraları ıvır zıvır ile donatmaya, insan o zaman neye saldıracağını şaşırıyo, bi kere öyle yaptım da ordan biliyorum :) Az öz ama dolu dolu 3 tarif. Bence burada öneli olan da uygun lezzetlerin bir araya gelişi. Çok felsefi oldum galiba :)

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. İyi akşamlar,
    Karnım tok ama atrifler harika.
    Canım çekmedi ndersem yalan olur.
    Ellerinize sağlık....:)

    YanıtlaSil
  14. Ayşem ellerine sağlık, hepsi çok güzel görünüyor. Hele hamur kızartması, şahane görünüyor, şahane :)))) Hani sen bana geleceksin ya, oyuncaklarla oynamaya; işte diyorum, o zaman diyorum, belki bu pufur pufur kızarmış hamurlardan da getirisin diyorum da başka da birşey demiyorum :)))))) Aaaa bir de "şairliğimiz devam ediyor galiba, hele benim tatil postuma yazdıkların, bayıldım valla" diyorum :) Sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Sevgili Ayse,siir ve kahvalti etkinligi icin hazirladiklarin cok güzel,insanin siirler esliginde kahvalti edesi geliyor vallahi.Ellerine,yüregine saglik.
    E-mailimi almana sevindim,ben daha kendi sayfamda etkinlikle ilgili düzenlemeleri yapmadim-yapamadim henüz.Yazdigin gibi hazirlarim.Ayrica yorumlarim acik konumda,arkadaslar yazabiliyorlar.Ya anlik kesintiler oluyordur ya da baska birsey.
    Kendine iyi bak,sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  16. sevgili ayşe..aynen ben de senin gibi şiir konularında biraz eksik kaldım,hep o okul yıllarındaki öğretmenler sebebtir buna...ama pek bir şey kaybettigimi düşünmüyorum,nadiren böyle herkesin şiire gömüldügü bir sohbetti garip garip baktığım olur ama ne yapalım olacak o kadar.
    bir de kahvaltılıklarına bayıldım,humus derhal yapılacaklar listesine alındı,salçalı ekmek kızartmamı yapıyor olman beni çok ama çok mutlu etti..teşekkürler.selamlar..

    YanıtlaSil
  17. oooo masallahh 3 tarıf bırdenn..humus hıc yemedım, sanırım ben bıraz farklı lezzetlere kapalı bırıyım.. nohut ve tahını dusunemıyorum. ama oyle guzel anlatmıssınız kıı sanırım bırgun bende yapacağım.. hamurun tadını bılıorum ama, annem sıkca yapar cunku.. tabıı bende ustelık nasılda kocaman kabarırlar.. içine peynır ve mınıcık domatesle supperr
    sevgıler
    fıdan

    YanıtlaSil
  18. Ayşe'ciğim çıkarma yapmış gördüm seni bugün canım. Kıskandım şimdi üç tarifle birden katıldın demek hımmm. Hepsi birbirinden lezzetli görünüyor yine. Ellerine sağlık. Salçalı ekmeği denemek istedim.
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  19. Sevgili Ayşe'cik,
    Hepsi birbirinden nefisle canım ellerine sağlık.Hamur kızartmasını bende çok sevmeme rağmen sadece resimlere bakıp yutkunmaktan öte geçemiyorum.((Şiir ise en güzeli idi.Artık her tarife bir şiir güzel oldu.Arada bizlerde sana yazıp göndersek menünün listesine göre..))Tekrar ellerine sağlık canım..Sevgilerle.

    YanıtlaSil
  20. Kahvaltı vakti karşılaştığım şu manzaraya bak ya :(
    Hepsi birbirinden nefis görünüyor.
    Sevgiler, hörmetler, herbişeyler...

    YanıtlaSil
  21. "Göz ancak o bireyin bildiği kadarını görür."
    Genç bayan
    Hemen her bloğun yorumlarında isminizi görünce,yaşını almış olgun bir insanla karşılaşacağımı düşündüm.Ama profilinizi okuduğumda şaşımadım desem yeridir.Hayatı erken tanımış,çalışkan cici bir kızla karşılaştım.Olgunluk yaşta değil baştaymış tezini hayata geçirenlerdensiniz.
    Sizi kutluyorum.Ve 22 yaşındaki kızıma hemen bloğunuzu tavsiye ediyorum.O da Türkan Şoray bakışlı bir esmerdir.Çok fazla ortak yanlarınız var.
    Başarılarınızı takip edeceğim.
    Takiptesiniz.....
    Tütü

    YanıtlaSil
  22. Asyecim ellerine saglık, hepsi super olmus. :) Benim uzun suredir basım laptop ile dertteydi, sesim cıkmadı. bundan sonra sizlerleyim. Haftasonu Minik Kuş geliyor bana kahvaltıya. Senin tariflerden faydalansam mı ne? :)
    Operim şekerim.

    YanıtlaSil
  23. merhaba,
    ellerinize sağlık kahvaltılıklar harika görünüyor..artık bende blogspotçuyum banada beklerim ..

    sevgiler-özlem

    www.sofradakiler.blogcu.com
    www.mutfakozlemi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  24. merhaba,
    ellerinize sağlık kahvaltılıklar harika görünüyor..artık bende blogspotçuyum banada beklerim ..

    sevgiler-özlem

    www.sofradakiler.blogcu.com
    www.mutfakozlemi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  25. merhaba,
    ellerinize sağlık kahvaltılıklar harika görünüyor..artık bende blogspotçuyum banada beklerim ..

    sevgiler-özlem

    www.sofradakiler.blogcu.com
    www.mutfakozlemi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  26. Yaman Ayşem, ne güzel şeyler bunlar böyle, humus sunumuna bayıldım, ben de çok severim humusu:) Salçalı ekmek değişik geldi, ilk fırsatta deneyeceğim, benzer ekmek kızartması tariflerim var ama salçalı olanı yoktu, hamur kızartmasında ise Aşçı Yamağı duymasın derim, çünkü ben evde pek yapmıyorum, annesine gideceğimiz zamanlarda ondan istiyor:)
    Hepsi süper olmuş, ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  27. anlatış ne güzel
    yapış ne güzel
    görüntü ne güzel
    ayşe ne güzel
    midenin kazınması ne kötü
    yapan ellerin ne güzel
    kocaman sevgiler
    ne güzelll

    YanıtlaSil
  28. Humusun tarifini aldım Ayşecim, yarın cuma ya, sarmısaklı yiyebileceğimiz bir akşam. O nedenle bu akşam nohutları ıslatacağım. Diğer yaptıkların da çok güzel. Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  29. Ayşecim ellerine sağlık. Üçüde çok güzel görünüyor. Harikasın!!!

    YanıtlaSil
  30. Özlem'cim,
    yok çok felsefi olmadın, çok güzel yorumladın tariflerimi, tam istediğim gibi yazmak istediğim gibiydi, teşekkürler...:)

    Burcuboncuk, iyi akşamlar, ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkürler. Beğendiğinize memnun oldum.

    Gülriz'ciğim, diyorum ki o hamurları sizde kızartayim diyorum, sıcak sıcak yensin diyorum...Oyle yolda hamur taşınmaz diyorum. :)

    Sevgili thesuuur, canim destegin ve ziyaretin için teşekkürler. Şiiri de beğendiğine memnun oldum. Sana yorum bırakmaya tekrar çalışacağım..kendine iyi bak canım sen de!

    Sevgili Süheyla, şiir hakkında düşüncelerimizin hemen hemen aynı olmasına şaşırmadım. :)
    Canim tekrar bu salcali lezzet icin tesekkurler, sen de humusu dene memnun kalacaksin umuyorum..

    YanıtlaSil
  31. Sevgili Fidan,
    bir an önce kapadığınız farklı lezzetlerin kapılarını açın derim, memnun kalırsınız umuyorum. keske benim imkanım olsa da her sofrada degısık lezzetler deneyıp, test etsem.:) Hamuru sanirim herkesin favorisi oldu. Tesekkurler..

    Burcin'ciğim, her zaman tuzlu tarif ekleyesim gelmiyor, gelmişken bir tanesi ile yetinmedim. :))
    Salcali ekmegi ben sık sık yapıyorum, artık kahvaltıda sade ekmek yiyemez oldum..:) Seninde denemeni tavsiye ederim..

    Damak tadim Gul ablam, hep biz mi yutkunacagiz sizin tarifleriniz karsisinda azcikta bizim hamurlarin sozu olsun.:))
    Siir begendiginize memnun oldum, her zaman beklerim yemekli şiirlerinizi..

    Evcilik lezzetleri, teşekkürler canım, begendıgıne sevindim..:))

    Sevgili Tülay Erman,
    sayfama hosgeldınız, sefa getirdiniz. Yorumunuza ne güzel bir özlü sözle başlamışsınız.:) Kızınıza tavsiye edebileceğiniz bir site olmak bana gurur verdi, teşekkürler. :)
    Aslında son zamanlarda fazla yorum bile yazamiyorum arkadaslara, performansım da düşüş yaşanıyor şu sıra!:) "Algılamada seçicilik"den kaynaklanıyor olsa gerek beni her yerde görmeniz!
    Tekrar teşekkürler ziyaretiniz ve güzel sözleriniz için!

    SEVGİLERLE

    YanıtlaSil
  32. Yamanım, kara kızım:) mutlu haftasonları sana. Sertifikayı aldın artık bol bol geziyorsun galiba:))
    Öpüldün.

    YanıtlaSil
  33. Bu mübarek günde dilerim hepimizin duaları kabul olsun. İyi kandiller dilerim.
    Sevgiler…

    YanıtlaSil
  34. Herşey harika görünüyor da nedense şu ekmeklere bittim, han, salçalı olanlara. Kesinlikle deneyeceğim. Hazır haftasonu kahvaltıya misafirlerim de olavak.. Eline sağlık!
    Sevgiler,
    Esra

    YanıtlaSil
  35. ayşeciğim süper olmuş süper ellerine sağlık bayıldım bunlara ...

    yanında da demleme çay ooo mis gibi mis :)))

    aslı

    YanıtlaSil
  36. Sevgili Ayse
    Ellerine saglik,hepsi cok lezzetli gozukuyor.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  37. Ayşecim ellerine sağlık çok güzel tariflerin.Salçalı ekmeği denedim diyet ekmekle ve çok beğendim.Biber salçası mı domates salçası mı kullanılacağını düşünürken acı sevdiğimiz için biber salçası kullandım ve çok da güzel oldu.

    Ayrıca fotoğrafları karelere bölme bilgilerin çokkk işime yaradı,şükranlarımı sunuyorum :)Selam ve sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  38. muhteşem muhteşem!
    (ayşe beni listene alsanaaa... sağol sağol)

    YanıtlaSil
  39. Herşey çok lezzetli görünüyor.Menü harika. Ayşe'cim ellerine sağlık, sevgiler..

    YanıtlaSil
  40. Sanırım bir süreliğine - en azından Eylül sonuna kadar- yemeğe ilişkin bloglardan ve hatta internetten uzak dursam iyi olacak :))))

    Diri vücuduma zararsınız, ziyansınız :)))

    Vermem gereken 6 kilo varken, böyle fotoğraflarla/tarihlerle peheeeeyyyy... Zoor çok zor :)))))

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  41. canım ne güzellik bunlar ellerine sağlık. tariflerin o günü harika geçirmee neden olurdu sanırım. sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  42. Son gelen yorumlar içinde ayrıca tek tek teşekkürlerimi sunarım, kahvaltılıkları beğendiğinize memnun oldum.

    SEVGİLERLE

    YanıtlaSil
  43. Günaydın canım,kahvaltılıkların hepsi nefis görünüyor, tarifimden yararlanman ve burada yayınlaman beniçok mutlu etti. Ellerine sağlık canım, afiyetler olsun.Humuslar salatalıkların üzerinde çok güzel olmuş. Ben de humustan çok güzel kanapeler hazırlıyorum,üzerlerini de arzuya göre domates ve turşuyla süslüyorum, özellikle çay saatlerinde yiyenler çok beğeniyor,tavsiye ederim canım, az önce yazdığım yorumda sürekli net attı inşallah bu sefer sorun çıkmaz.
    Canım sevgilerimle öpüyorum...

    YanıtlaSil
  44. Ayşeciğim salçalı ekmekleri ben de deneyeyim bir gün, güzel gözüküyorlar. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  45. Merhabalar...Sevinçliyim çünkü en sonunda siteye girebildim.Yasak konulduğundan bakamıyorum.
    Salçalı ekmeği denemiştim.Kesinlikle deneyin diyorum.Şimdi olsa yine yerim.Enfes birşey.Teşekkürler tarif için:)

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails