30 Ağustos 2007 Perşembe

TÜRK GECESİ 3.Bölüm


Thesuuur, Bahçemdeki papatyalar'ın ilk katıldığı etkinliklerden birisi de Türk Gecesi! Onun bu mutluluğunu ben de canı gönülden paylaşıyorum. Gönderdiğin her iki tarif için de çok teşekkürler ederim.
Birinci tarif "Güveçte etli taze fasulye", diğeride Türk mutfağının en güzel ve klasik tatlısı "Sütlaç", ikiside birbirinden nefis görünüyor.
Ellerine sağlık canım.
http://thesuuur.blogcu.com/3876541/
http://thesuuur.blogcu.com/3876541/
Almanya * Hamburg


Sevgili Müge'nin hünerli olduğunu biliyordum da, her istediği zaman buzdolabından İçli köfte çıkartıp yiyecek kadar şanslı olduğunu bilmiyordum. Canım ailecek ellerinize sağlık! Baklavaya sözüm yok nefis olmuş, Hülya ablanızın da ellerine sağlık. Bu güzel tarifleri Türk Gecesi'ne gönderdiğin için çok teşekkürler.
http://hunerlibayanlar.blogspot.com/2007/04/baklava.html
http://hunerlibayanlar.blogspot.com/2007/04/ili-kfte.html
Istanbul

Sevgili Zeynep Şahin'in ilk etkinliklerinden birine ev sahipliği yaptığım için çok mutluyum. Bu güzel, şık sunumlu, bol limonlu mini dolmalara kim hayır diyebilir. Ellerine sağlık canım.
http://annemmutfakta.blogcu.com/3959024/
İstanbul

Sevgili Ceylan'ın hayatta en sevdiği yemek kısırmış ama öyle böyle bir kısır değil! Bulguruyla (esmer ince bulgur) salçasıyla (ev yapımı-kırmızı biber salçası) nar ekşisiyle ( meşhur Bakü nar ekşisi) tam 1.sınıf kısır tutkunu bir arkadaşımız. Dolu dolu bir lezzetli tarif yazmış Ceylan, kısır yemiyene kısır yedirecek cinsten. Bizi bu güzel tarif ile tekrar buluşturduğun için teşekkürler. Kayınvalidenizin ve sizin ellerinize sağlık. :) Bol kısırlı günler.
http://ceylanayik.blogspot.com/2007/03/ite-kayinvaldemin-mehuuur-kisiri.html
Bakü

Sıradaki tarifimizde de sevgili Füsun'un kayınvalisi marifetlerini konuşturmuş. Bu güzel Kabak çiçeklerinden doldurup göndermiş Füsun'a! Ege yöresinde sık sık yapılan bu dolmanın çiçekleri sabah erkenden toplanılır önceden hazırlanan harçla içi doldurulur pişirilirmiş. Daha önce hiç tatmadığım bu lezzeti Türk Gecesine dahil ettiğin için çok teşekkür. Ellerinize sağlık.
http://fusununmutfagi.blogcu.com/3653902/
Kayseri


Sevgili Asya Kanadadan bir tabak uzattı bize, nefis bir tatlı hazırlamış, adı Yayla tatlısı! Tarifini ingilizce sayfasında yayınlıyor. Türkçesini de isterseniz kendisine bir yorum atmanız sanırım yeterli olacak, çok yardım sever ve ayrıca misafir perverdir. Türk Gecesine katılımın için teşekkürler. Ellerinize sağlık.
Eğer wordpress erişiminde sorun yaşıyor ve Asyaya ulaşamıyorsanız lüften bana yorum ya da email gönderin. Umarım Türkiye erişimi en kısa zamanda sağlanır...
http://turkishfood.wordpress.com/2007/08/15/yayla-tatlisi/
http://turkishfood.wordpress.com/


Sevgili Sibel'in kendi elleriyle yaptığı baklavanın tarifine ayrıntılı resimleriyle birlikte mutfağından ulaşabilirsiniz, önümüz bayram, bu bayram kendi baklavanızı kendimiz açalım. Üstünede yaprak saralım. :) Yapımı kolay olmayan ama tadına da doyulmayan bu güzel tarifleriniz için size teşekkürlerimi sunarım. Ellerinize sağlık.
Ankara
http://sibelinmutfagi.blogcu.com/3587515/
http://sibelinmutfagi.blogcu.com/2111734/



4 yorum:

  1. Ayşe'ciğim Tek kelime ile harika...Başka ne denilebilir!!İyi ki böyle bir etkinlik düzenlemişsin...Merakla bekliyordum.Benimki henüz eklenmemiş, geç göndermiştim tatil sebebiyle.Ellerine sağlık bu güzel hazırlık için canım benim, öpüyorum
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ayşecim, yamanım,
    Ne diyeceğimi bilemiyorum, tek kelime ile muhteşemmmm...
    İnan laf olsun diye söylemiyorum, tüylerim diken diken, gözlerim dolu oldu. Hareketli resimler ile başlayan keyif, Anadolu ateşi ile zirve yaptı.
    Seni annen etkinlik yapasın diye doğurmuş farkındamısın, yani doğuştan etkinlik için yaratılmışsın.:)
    Etkinlik dediğin böyle olur dedirtiyor insana.
    Daha ne diyebilirimki..
    TEBRİKLER.. TEBRİKLER.. SÜPERSİN...

    YanıtlaSil
  3. Ayşe'cim inanılmaz ! Ellerine sağlık gerçekten harika bir ev sahibi olmuşsun. Bu kadar detaylı ve leziz anlatım olamaz ! Herkesi tek tek ne kadar güzel tanıtmışsın.
    Şİmdi keyifle tek tek tarifleri gezeceğim.
    30 Ağustos çok da anlamlı oldu, hem Türk gecemiz hem de Zafer Bayramımız kutlu olsun!

    Valla kalkıp bir göbek de benim atasım geldi :))

    YanıtlaSil
  4. Aysecigim,kendime torpil yapiyorum ve benim resimlerimin yayinlandigi 3.bölüme yorum birakiyorum.
    Saka bir yana,hem sayfayi düzenleme bicimin,hem de katilan arkadaslarin yaptiklari harika.senin,benim ve destekleyen bütün arkadaslarin ellerine-yüregine saglik.Simdi katilan arkadaslarin sayfalarini ziyaret etmeye gidiyorum,sevgiyle ve dostca kal.

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails