18 Kasım 2007 Pazar

Bloglines: Site Özetleri



Bloglines site özetlerine siz de mutlaka sahip olun. Kim ne yazı yazmış anında haberiniz olsun... Hem de kendi sayfanızdan, tek tuşla! ;)


Ayşe Yaman'ın sayfasına sadece yemek, pasta tarifi bakmak için gelmediğinizi biliyorum. Yeni bilgiler yeni haberler var mı diye merak eden pek çok arkadaş da var. Beni bu konuda destekleyen tüm arkadaşlara sonsuz teşekkürler.

Sevgili Devletşah'ın sahip olduğu çok güzel bir "site özetleri" sayfası var.
Kendimce çağ dışı yöntemlerle, sizlerin sayfalarını takip etmeye çalışırken, "Neden Devletşah gibi benim de "site özetlerim" olmasın" dedim. Arkadaşlarımı kendi sayfamdan başkalarının sayfasına gitmek zorunda kalmadan takip etmeliydim. Şimdi altın değerinde, bloglarda ilk defa yayınlanan ;P site özetleri hizmetini sunuyorum. Sizde birkaç kolay adımla kendi blogline'nınıza sahip olabilirsiniz. Bloglines'in ingilizce olması gözünüzü korkutmasın. Bir kere sistemi kurduktan sonra ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz! Hem biz ne güne duruyoruz, takıldığınız bir yer olursa bana sorabilirsiniz.

Haydi buyurun bakalım, kendi site özetlerimizi kurmaya......

Bloglines üyelik adımları
1. Lütfen buraya tıklayın!
2. Şimdi bloglines giriş yaptınız, sistemi kurmaya hazırsınız. Sign up now
It's free!
Linkine tıklayın! ( Üye olun, ücretsiz!)
3. Her hangi bir mail adresini girin ve unutmayacağınız bir şifre yazın, bu şifre bloglines a giriş şifresidir. (Unutmayın daha sonra giriş yaptığınız "myblogs" sayfasından kim yeni yazı yazmış takip edebileceksiniz.)
4. Hemen altında zamanı seçin, Türkiye için ( +0200 Eastern European)
5. Daha sonra dili seçin,ben ingilizceyi seçtim, malesef Türkçe yok.
6. Son olarak "Register" tıklayın ve kayıt olun.
7. Şimdi üyeliğiniz oluşturuluyor, hemen bloglines a verdiğiniz mail adresine gidin, 1 ya da 2 saniye içinde mail gönderilmesi gerekiyor. Junk mail kutunuzu da kontrol etmeyi unutmayın. Maildeki mavi linke tıklayın. İşte bloglinesınız karşınızda, hayırlı uğurlu olsun.

Bloglines arkadaş ekleme adımları
Öncelikle bloglinesı karıştırarak zamanla kendiniz çözebilirsiniz fakat ben yine de arkadaş eklemek için yapılanları sıralamak istedim.
1. Solda "Feeds" yazan yere tıklayın daha sonra yine aynı yerdeki "Add" tıklayın, karşınıza çıkan penceredeki URL boş satırına istediğiniz arkadaşın "http:// .... " ile başlayan Örnek:) http://ayseyaman.blogspot.com/ adresini girin ve "subscribe" tıklayın..
Available Feed'in altındaki küçük kutulardan doğru linki seçin
Option' dan da "titles" seçin, dikkat edin "Public" seçilmiş olsun.
En son da "subscribe" tıklayın.
Bu şekilde yüzlerce arkadaş ekleyebilirsiniz.
2. Eklediğiniz arkadaşın linkinin üzerine tıklayıp daha sonra sağ yukarıdaki "related feeds" tıklayarak kısa yoldan başka arkadaşları da sayfanıza ekleyebilirsiniz.
3. *** Güncelleme: Bazı yerleri aklımdan yazdığım için yanlışlık yapmışım sevgili Günebakan Hülyam sağolsun hemen gerekli düzeltmeleri yaptırdı. :)
Benim gibi listenizi sayfanızda paylaşmak için.
3.1. Öncelikle myblogs ana sayfanızda "Feeds" yazan yerin yanındaki "Blog" tuşuna tıklayın.
Sonra karşınıza bir satır çıkacak..
"You have not set up a clip blog yet. Click here to do so". "click so" linkine tıklayın..
3.2. Sonra "User name" kısmına kullanıcı adınızı yazın. Sayfanızda görmek istediğiniz ad. Blog isminiz olabilir. Fakat tek kelimelik olmalı.
("User Names may only contain letters, numbers and the '-' character" diye bir uyarı çıkarsa isminizi değiştirmeniz gerekiyor, hatalı isim seçmiş sayılıyorsunuz. Kullanıcı adınız da boşluk olmamalı, ayrıca Türkçe karakterinde geçerli olup olmadığından emin değilim. örnek; Ş, Ö,Ğ, Ü gibi..)
Altındaki "yes, publish my blog ve yes, publish my blogroll" seçeneklerini işaretleyin, böylece bloglines'ınız yayına geçirilecektir.
3.3. "Blog Description" yani blog açıklama ve "Blog title"blog başlığı kısımlarını boş bırakabilirsiniz...ben boş bıraktım.
Save changes'e tıklayın ve kayıt edin, şimdi işlem tamamdır...:)
4. Evet şimdi de son olarak..
Arkadaş listenizin altında. " Additional Features" içinde "Share=paylaş" tuşuna tıklayın. Public kısmındaki link sizin bloglines linkinizdir. Bu linki blog sayfanıza yapıştırarak istediğiniz zaman site özetlerinize ulaşabilirsiniz. Yeni yazıları gözetlemek için de kendi bloglinesınıza giriş yapmayı unutmayın. Umarım bilgiler yardımcı olur...Size şimdiden kolay gelsin! ;)

Devir teknoloji devri ve ben bilgi paylaşımını çok severim..:)
Lütfen anlamadığınız yer ya da benim atladığım yerler varsa bana yazın.
Blogları "bloglines" ile gözetlemekten ben çok memnunum eminim sizde seveceksiniz...:)

Herkese güzel bir hafta dilerim.
Sevgilerle

UYARI: Bloglines'daki sorunlar şimdilik giderildi fakat forum sayfalarından anladığım kadarı ile bu gidiş ve gelişler hep oluyormuş.
Ben de bu sırada bloglinesın bir benzeri olan Google Reader'i denemeye başlayacağım. Eğer beğenirsem Google Reader'a geçeceğim. Buradan da elimden geldiğince size haber vermeye çalışırım..Lütfen kusura bakmayın...İlginiz için tekrar çok teşekkürler..

28 yorum:

  1. Ben yorum bırakırken sen bu ansiklopedik yazıyı yayınlıyormuşsun meğerse :) Engin bilgiler için teşekkür ederiz şekerim...

    YanıtlaSil
  2. Evet Selencim bu ansiklopedik ve teknolojık yazılar peşindeydim :)
    Bakalım arkadaşlarda beğenecekler mi?
    Bu arada senin de yazilarini gözetliyorum..:)
    öptm sevgilerle

    YanıtlaSil
  3. Ben de bloglines'ta takip ediyorum 200'e yakin blogu. Sadece guncellenen siteleri gosterdigi icin buyuk kolaylik sagliyor takipte:) Beni de takibe alirsaniz sevinirim;)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Ayşenur ;)
    sizin de bloglines kullanmanıza çok sevindim, herkes kullanmalı, gerçekten büyük kolaylık...:)
    Sizi de takipe aldım, almak istediğim daha çok arkadaş var, zamanla umarım kimseyi unutmadan herkesi listeye alabilirim..
    Bloglines da çeşitli dosyalar da açılabilirmiş...yani pastacılar, yerli bloglar, yabancı bloglar...ne güzel grup grup herkese bir sayfadan ulaşmak, mükemmel bir şey, benimde kesfedecegım daha cok sey var gibi...
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Bir boş zamanda ben de bu işi yapayım Yaman komşum. İyi fikir. Sağolasın bilgiler için. İşimizi kolaylaştırdın!

    YanıtlaSil
  6. merhaba canım..

    adım adım göstermişsin..teşekkürler...

    yapmaya çalışayım bakalım....

    öptüm canım..

    YanıtlaSil
  7. vay super fikir :) evet evet bende yapayim bareee :) zaten linklerimde gorunmeyenler var diye uzuluyordum ustelik kendimde tek tek giriyor kimi zaman usenip vazgeciyordum.. hehe simdi benimde site ozetlerim olcek:) yamansin aysecimmm!! sagolasin!

    YanıtlaSil
  8. ayse bu zerrinin blog manseti tarzi birseymi?

    YanıtlaSil
  9. merhabalar Ayşe Hanım
    ben yeni bir blogcuyum. bu ayki etkinliğe katılmak istiyorum ancak size yardımcı olabileceğinizi düşünerek bir şey sormak istiyorum. etkinliğe katılmak için hazırladığımız tarifi sitemizde yazıp linkini etkinlik ev sahibine mail atmamızmı gerekiyor yada sitemize yazmadan resim ve tarifi direk göndermemizmi gerekiyor. www.elmaliturta.net

    YanıtlaSil
  10. biraz inceledim evet baya detayli ve guzel bir calisma olmus devletsahin ellerine saglik

    YanıtlaSil
  11. Ayşem, ben sana boşu boşuna araştırmacı blogcu demiyorum ki be canım; pes artık dedirtiyorsun bazen bana... Bu arada, yanda "bir kedi gördüm sanki"; gördüm, gördüm, bir kedi gördüm. Çılgın Ayşem, eğer Tr konusunda bir çılgınlık yaparsan, seni tanımayı dört gözle bekliyorum. Kocamaaaaaaaaaaaaaaan sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Tijen, benim uzun uzun anlattıgıma bakmayın, 5 dakikada bloglines sahibi olabilirsiniz, böylece inanın daha çok boş zamanınız olur..:)
    ben teşekkür ederim..sevgilerle

    Disalcım merhaba, bir dene bakalım, umarım yapabilirsin, canım sanırım blogcu arkadaslar eklenmıyor listeye bende onunla ugrasıyorum...optm seni sevgıler

    Yasemin, canımcım haydı kolay gelsin sana da, evet canım senin neden bir site özetin olmasın ki..hemde kısa bi zamanda yazımda bahsettıgım yolla pek cok lınkte ekleyebilirsin...:)
    ben tesekkurler ederim, ziyaretin ve yorumun icin...

    Ninocum Devletsah'in sayfasinda gördüğüm bir tarz bu!
    Fakat Bloglınes ile Devletsah'ın arasında kurdugun baglantida da yanıldın. Çünkü bu lines başka lines farklı yanii..sen hangi hattı kullanıyorsun bilmiyorum ama sana da tavsıye ederım...

    Şükran hanım merhaba,
    aramıza hoşgeldiniz! :)Etkinliklere katilmak icin tarifinizi sayfanizda yayinlayip, katildiginiz etkinlik adini yazmaniz yeterli daha sonra da evsahibine linkinizi gonderirsiniz..Şimdiden kolay gelsin, basarilar...
    Ziyaretiniz için teşekkürler..

    :))

    Gülriz canımcım sayende olduk :)
    Güzel yorumun için çok teşekkürler, evet evet orada bir kedi görülüyor...:) Insallah canim ama sanirim suprizden cok bir mucize olmasi lazim Istanbulla gelmem icin, bende deli gibi sizle tanismak istiyorum..:))
    optm, sevgilerle

    YanıtlaSil
  13. canım tesekkurler senden cok sey ogrendım sagol opuyorum senı

    YanıtlaSil
  14. Ayşe'ciğim,
    Bir süre önce ben de üye olmuştum ama kıt ingilizcemle devamını getiremedim maalesef. Şimdi senin bilgilerden yararlanarak en kısa zamanda kullanmak istiyorum ben de. Sağol senin böyle öğretici yazılarını çok seviyorum. İnsan hergün yeni bir şeyler öğrenmeli ki yaşadığının tadına versın değil mi? İyi ki varsın:)
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  15. Sevgili Ayşe Yaman
    Dün akşam yazılarını takip ederek bloglineslı oldum ben de.Yalnız bi eksiklik var diyordum ki bugün bir ekleme yapmışsın.
    Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  16. Yaman Ayşem merhaba..
    Yine güzel birşeye imza atm ışsın senin sayende öğrendiğim pek çok şey oldu bu da onlardan bir olacak sanırım en kısa zamanda uygulayacağım inş. ellerine sağlık...Sevgiler..

    YanıtlaSil
  17. Yaman Ayşem yine bizi aydınlatan bu son derece detaylı ve açıklamalı yazı için çok teşekkür ederiz....
    Ben bu işlem için Google Reader'ı kullanıyorum. Müsait bir zamanda Bloglines'ı da denemem lazım ki arada fark var ise tespit edebileyim.
    Öptüm canım.

    YanıtlaSil
  18. ilkay yaman canım ya sana birşey soracaktım ben bolbolye deryanın sitesine ulaşamıyorum site özetlerine baktıgımda son olarak veda yazıyor acaba sitesini kapattımı

    YanıtlaSil
  19. Yorumlarınız ve ziyaretleriniz için çok teşekkürler.:)

    Bloglines'da sanırım şuanda sorunlar var. Sorunu düzelteceklerini söylüyorlar fakat ne kadar süreceğini anlayamadım.
    Ben de bu sırada bloglinesın bir benzeri olan Google Reader'i denemeye başlayacağım. Eğer beğenirsem Google Reader'a geçeceğim. Burdan da elimden geldiğince size haber vermeye çalışırım..
    Lütfen kusura bakmayın...
    İlginiz için tekrar çok teşekkürler..

    Burçincim öncelikle teşekkürler yorumun için, istersen sen acele etme biraz daha bekle, olmadı ben sana komşu gelirim. :)

    HERKESE SEVGİLERLE

    YanıtlaSil
  20. Ayşeciğim;
    Ben 2. paragraftaki kısma kesinlikle katılıyorum, her seferinde bakalım bu sefer bu yaman kızdan ne öğreneceğiz diye giriyorum sayfana.
    Bloglines a en kısa zamanda üye olacağım, bende devletşahın site özetlerinden takip ediyorum ama bütün takip ettiklerim yok orda. Çok teşekkür ederim şeker kız harika br hizmet oldu bu.

    YanıtlaSil
  21. Ayse gerçekten pek yamansın:). Sabırla tercüme edip yazmışın. Bilgiler için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  22. Mügecim ve Pastalila, ilginiz ve yorumunuz için çok teşekkürler!
    Sabırla çevirileri yaptım bir iki yeri atlamışım ama sonradan düzelttim! :)
    Benim çok hoşuma giden bir "site özeti" fakat arada hata veriyor. [!] Şimdi ki sorun giderilmiş, yine tıkır tıkır çalışmaya başladı fakat forumlardan anladığım kadarı ile bu gidiş ve gelişler bloglines da hep oluyormuş..
    Google Reader'ı da denemek lazım, bakalım o nasılmış.. :)
    sevgilerle

    YanıtlaSil
  23. Merhaba sevgili Ayşe

    Bloğumu ziyaretin ve yazdığın yorum ile beni onurlandırdın. Çok naziksin, linklerine eklediğin için ayrıca teşekkür ediyorum.
    Ders almak ve paylaşımlarından istifade etmek için sık sık bloğuna uğrayacağım, kaynak kitap (blog) niteliğindesin. :))

    Her şey gönlünce olsun sevgiler....

    YanıtlaSil
  24. Ayşeciğim merhaba,

    Bolbolye ile ilgili ben bir şey sormamıştım ama merak da ediyordum iyi oldu canım haberim olmuş oldu ::))))
    hem de beni ziyaret etmiş olman çok hoşuma gitti...
    teşekkür ederim....
    Sevgiler,
    İlkay

    YanıtlaSil
  25. ayse canım cok tesekkurler harika oldu takip ederim artık herkesi. sevgiler..

    YanıtlaSil
  26. Canim, yine harikasin. Ustelik bizleri de dusunmen ne kadar guzel. Bende hafta sonu bir ugrasayim bakayim, problem olursa yazarim sana yine;)). Sevgiyle canim,

    YanıtlaSil
  27. bende kısa bir süredir kullanıyorum bloglinesı, bu yazı da faydalı oldu benim için, share etmeyi öğrendim sayende. yalnız bir sorunum var belki sen bilirsin, bazı sayfalarda blogların sadece yorum sayfalarını gösteriyor bir yerde yanlış mı yapıyorum dersin?
    teşekkür ederim şimdiden, çok faydalı bir post olmuş :)

    YanıtlaSil
  28. Yorumlarinizi için çok teşekkürler...Umarım bloglines işinize yarar..:)

    Özlem, sorunun nerden kaynaklandıgını anlayamadım, ben herkesin ana sayfasını ya da eklediği yeni yazıları görüyorum ya da öyle sanıyorum :) şimdiye kadar yorum sayfası görmedim..
    Bence sen o arkadaslarını sil, listene tekrar ekle, belki RSS lerini eklerken hata oldu bilemiyorum...
    ben teşekkür ederim yorumun ve ziyaretin için sevgilerle

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails