5 Kasım 2007 Pazartesi

ÇİLEKLİ ÇİKOLATALI PASTA ve ÖZEL GÜNLER

Son günlerde neler yaptığımı bu toplama resim ile paylaşmak istedim. Beni merak eden arkadaşlarım oldu, sizler bitanesiniz, bu resimler sizler için. Yeni birşeyler yapamıyorum, yaptıklarım hep tekrar; şekerden çiçekler, pastalar ve çikolata süslemeler. ;)
Umarım yakın zamanda şeytanın bacağını kırar, size güzel değişik tariflerle tekrar merhaba derim.

Okulum da tam gaz gidiyor, ingilizce öğrenmek için çırpınıp duruyoruz, ben ve arkadaşlarım çok çalışıyoruz çoook! :)

*********************************************************************



Size geçenlerde katıldığım bir tatlı yarışmasından bahsetmiştim ya şimdi o gün yaşanılanları ve geç de olsa tarifimi yayınlıyorum.
Yarışma eşimin okulundaki bir piknikte düzenlenmişti.
Pastamı ve üzerindeki süslemeleri önce şeker hamurundan sonra çikolatadan yapmaya karar vermiştim. Universite logosu, spor takımı vb. süslemeleri ufaktan çalışmış, resimler çizmiştim sonra her ikisinden de vazgeçip ortaya yukarıdaki pastayı çıkartmıştım.



Pastamın katlarını sanki kaçak inşaatmış gibi çıktıkça çıktım. (Bir dahaki sefere yine 4 katlı bir pasta yaparsam mutlaka ortasına çubuklar dikeceğim ki pasta sağlam olsun, keserken sağa sola yamulmasın.:) Pastayı şeker hamuruyla kaplamaktan vazgeçince, yapılabilecek tek şey pastayı kakao ve çikolata parçalarına bulamaktı. Neyse sonunda küçük çatlaklar olmasına rağmen pastayı güzelce kaplıyorum.
Bir yandan da muffin kağıtlarından çikolata çanakları yaptım. Bu çanaklar ve içindeki çileklerle pastamı süsleyecektim.



En nihayet beklenen an geldi, pastamı ve çikolata çanaklarımı taşıma kaplarıma koyup, heyecanla alana gittik. Biz alana gidinceye kadar benim çikolata çanaklarım yukarıdaki görüntüyü aldı. Muffin kağıtlarını kullanarak yaptığım çikolata çanaklarım çiçek gibi açtı, gözümün önünde sıcaktan eriyip gittiler. Pastanın da çatlakları genişledi.
Ben resim çekemediğime mi yansam, erimiş çikolatalarıma mı yansam, yoksa çatlak pastama mı yansam diye düşünürken gözüm diğer rakip tatlılara takılıyor.
"o da ne!" marketten mini kekler alıp amerikan bayrağı ile süslemişler ve daha neler neler.
"Sanırım ben yanlış yere geldim " dedim ve eşimle gülmeye başladık.
Anlayacağınız ben işi fazla abartmıştım, kimse de umursamamış yarışmayı, 2 saat orada sadece hediyemizi alıp gitmek için bekledik! :) Çünkü kazanan baştan belliydi :) Neyse ki hediyem ve aldığım onca güzel iltifat tüm emeğime değdi. William Sonoma amcanın kek tarifini uyguladım onun mutfak aletleri mağazasından da hediyelerimi kaptım, güzel bir tesadüftü.
İşte böyle bir çırpıda yazdım olanları, güzel bir tecrübeydi benim için güzel bir hatıra şimdi geldik beklenen tarifimize....



Yine basiretim bağlandı ve eski pandispanya tarifimden vazgeçemedim. Her zamanki William Sonoma amca tarifimi aşağıya ekliyorum. Nefis muhallebi tarifi yani pasta dolgu kreması da Günebakan Tarlalarından sevgili Hülya'ya ait, o da Emel Başdoğan'dan almış dolgu kremasını. Her ikisine de sonsuz teşekkürlerimi sunuyor, ellerinize sağlık diyorum. Böyle kuru kuru olmaz, hediyeleri kırışmak lazım değil mi? :)

Pandispanya Tarifi:
Malzemeleri: (1 adet için)
* Yarım + çeyrek bardak şeker (kap ~185 gr)
* Yarım + çeyrek bardak kek unu (kap ~ 90 gr)
* 4 yumurta oda sıcaklığında, beyazları sarıları ayrılmış
* 1 paket vanilya

Hazırlanışı: (Pastam için 2 adet pandispanya pişirdim.)
20 cm lik kelepçeli kalıp yağlanıp, unlanır.
Fırın ayarı 180 derece. Fırının içine ısıya dayanıklı küçük bir kapta su koyunuz. Buhar oluşması için.
1. Geniş bir kapta, yarım bardak şeker ve yumurta sarıları açık sarı renk elde edinceye kadar mikser ile iyice çırpılır. Sonra içine vanilya da eklenir.
2. Başka bir kapta yumurta beyazı kar gibi köpük oluncaya kadar mikser ile çırpılır. Daha sonra içine yavaşça çeyrek su bardağı şeker serpilir, çırpmaya devam edilir, sert köpük hazırlanır. Kap ters çevrildiği zaman köpük dökülmemelidir. (aşırı çırpmaktan kaçının, yumurta beyazları kuruyabilir)
3. Daha sonra yumurta sarısına, elenmiş un ve yumurta beyazı çok yavaş bir şekilde 3 parti halinde spatula yardımı ile karıştırılır. Amaç köpüklere zarar vermeden hafifçe karıştırmaktır. Önce yumurta beyazının 1\3 ü, sonra unun 1\3 ü karıştırılır. Elinizdeki malzemeler bitinceye kadar sırasıyla yavaşça bu karıştırma işlemine devam edilir. Kek hamuru kalıba dökülür.
4. Önceden 180 derece sıcaklığa getirilmiş fırında 25-30 dk pişirilir. Batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar.
5. Kek fırından çıkınca kenarlarından ince bir bıçakla hafifçe geçirilir, keke zarar vermeden kelepçesi açılıp, varsa evinizde soğuma teline ters çevirilir bekletilir. Soğuyunca ortadan ikiye bölünür.
6. Ara katlar için aşağıdaki muhallebi tarifi hazırlanır, her kat süt ile ıslatılır, damla çikolata ve çilek dilimleri serpilir. Afiyetle.

Pasta Dolgu Kreması:
Malzemeler;
*2 su bardağı süt
*1/3 su bardağı nişasta
*1,5 yemek kaşığı un
*Yarım su bardağı + 2 yemek kaşığı şeker
*1 paket vanilya
*1 yumurta
*Yarım paket süt kreması

Hazırlanışı;
1. Orta boy kapaklı sos tenceresi içine, süt ve yumurta koyulur, çırpılır. Karıştırmaya devam ederek un, nişasta, şeker süte elenir.
2. Sonra kısıt ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. En son vanilya eklenir, karıştırılır.
3. Sos tenceresinin kapağı kapatılıp soğumaya bırakılır. (Ben bu tür aşamalarda geniş bir kaba soğuk su koyup muhallebi dolu sos tenceremi bu su içinde soğumaya bırakıyorum.)
4. Bir yandan süt kremanızı mikser ile sert krema oluncaya kadar çırpın ve muhallebiniz soğuyuncaya kadar buzdolabında bekletin.
5. Muhallebiniz soğuyunca krema ile pürüzsüz bir kıvama gelince karar çırpın. Afiyetle.

Herkese tatlı bir hafta dilerim.
Sevgilerle

49 yorum:

  1. Canım günaydın, nasılsın, okuduğum kadarıyla günlerin yoğun geçiyor, şapkan da çok yakışmış sana, başarılarının devamını bekliyoruz canım benim.
    Pasta gerçekten harika olmuş, çook güzel görünüyor,tam özel günlere uygun bir pasta, haketmişsin 1.liği, yazını da zevkle okudum...
    Canım sana kolaylıklar diliyorum, öptüm, sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. cnm ne güzel kazanman.emeğinin karşılığını alman bir şikeye de kurban gidebilirdin:)
    bu arada resimleri görünce merak ettim ne okuyordun?
    bende beklerim siteme şimdilik hoşçakal.

    YanıtlaSil
  3. Sofram Fatma ablam, iyiyim şükür, sizler nasılsınız?
    Teşekkürler ediyorum güzel sözleriniz için. :) En kısa zamanda ziyaretinize geleceğim özledim sizi..öptm
    Sevgilerle

    Semra, teşekkürler canım!;)
    Okuduğum bölümün resimlerle hiçbir ilgisi yok malesef!:( Sadece ingilizce kursuna gidiyorum.
    Insallah arkadaslari ziyarete cikarken sizede uğrayacagım, özledim hepinizi..
    Sevgilerle

    YanıtlaSil
  4. Canım,
    haketmişsin birinciliği o kadar uğraşıp emek vermişsin bu güzel pastayı yapmışsın. tebrik ederim. ellerine sağlık. sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Yoğun günlerin en çılgın kahramanı, özledim seni. Ne güzel olmuş pastan, ellerine kollarına sağlık, bir de güzel sıvamışsın ki kenarlarını, çalışıyorum çalışıyorum beceremiyorum öyle pasta sıvamayı :((( Kuzum o keklere kürdanları niye sapladın ki sen? Çok merak ettim de :)) Öpüyorum kocaman, sevgiler çok çok

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık canım. kutlarım. pastan nefis görunuyor. sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Yarışmada ki haklı 1.liğin için seni kocaman öpüyorum.Kutluyorum;)Hemi de dolgu kremalar denenmiş.Beğenmişsindir umarım.Hani öyle ağır şeyler yiyemiyorsun ya;)

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. Merhaba Ayşe'cim,
    Bu aralar kimsecikleri ziyaret edemedim. İş güç, siteme çok uzun soluklu giremediğim gibi en favori sitelerimden biri olan Yaman Tariflere de gelemedim tabii... Her zamanki gibi, görüntüler çok hoş... yaşadıklarını çok güzel yansıtıyorsun sayfana... dedim ya favorilerimden birisin :)
    Bu arada pastan çok güzel, çok özgün, ve de iştah açıcı, ye beni ye beni diyo :)
    Dereceye girdiğin için canı gönülden tebrik ederim.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. arkadaslarin cok alem ya :D ne o halleri ole pastalar cok sik olmus kursta harika seyler ogretiyor hocaniz belliki buralarda yok bole pastacilik kursu filan hos olan pastahanelerdeki pastalar bile cok kotu cok renkli pastalkar yapmissin bu ara ellerine saglik canim ama yemiyosun galiba pek bi zayif gordum seni canim

    YanıtlaSil
  10. Sevdamavisi, teşekkürler canım, pastayı beğendiğine çok memnun oldum, sevgiler

    Gülriz, canım bu ne şeker bir yorum, pek hoşuma gitti. Bende özledim sizi. Ay okuyanda aylardır bloglardan ayrı kaldım sanacak. :)
    Canım pasta kenarlarını sıvamak için spatulan var değil mi? bende iki boy var, büyük ve küçük, oldukça işime yarıyorlar.
    Kürdanlar hiç bir işe yaramadı canım, bende anlamadım ne diye diktim onları..;) optm seni, sevgilerle

    Banu gökşin, çok teşekkürler canım. sevgiler

    Hülya, teşekkürler canım.
    Beğenmem mi bu güzel muhallebiyi ama az biraz şekerli, bir dahaki sefere şekeri azıcık azaltmayı düşünüyorum.;) Canim nesi ağır bunun, mis gibi sütlü muhallebi bayıldım ben ;)
    tekrar teşekkürler, ellerini sağlık canım...sevgilerle

    Özlemcim merhaba, benim de senden aşağı kalır yanım yok, bir ay daha böyle gider ama sonra daha sık aranızda olacağım inşallah.
    Canım güzel sözlerin için çok teşekkürler, ne mutlu bana! Sende benim favorimsin, tariflerin resimlerin keşfedilmemiş bir hazine gibi..:)
    Yorumun için teşekkürler
    sevgilerle

    Nino,arkadaşlar pek alemlerdi gerçekten.:) Pastalari da beğendiğine çok sevindim. Canım keske sen oradaki pastaneler ile anlaşsan, onlara pasta çörek tatlı yapsanda görseler lezzeti süsü püsü.
    Evet canım biraz zayıfım kabul ediyorum, yiyiyorum ama nereye gidiyor yediklerim bilmiyorum..:) optm seni, sevgilerle

    YanıtlaSil
  11. Yaman Ayşem,
    Ya sen çok tatlısın çookk:) Sayfana her geldiğimde hissettiğim bu. Pastana bayıldım. Tam benlik. Üstelik bu günlerde yeni pasta denemeleri yaparken iyi oldu tarif. Eline sağlık. O güzel yüzün hep gülsün:)
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  12. cnm.nihayet ortaya çıktın yani ben de bu Ayşe araba kullanmaya başladı bizi unuttu iyice diyordum,pastanın şekli biraz bozulmuş ama yine tadı nefisti herhalde ,kazandığına göre..bu pandispanya tarifinde anlamadığım bir nokta oldu,sadece tek bir pandispanya için mi bu malzemeler yani dört kat için ayrı ayrı mı pişrecğiz,bir tane veya iki tane yapıp kessek olmaz mı gibi sorularla seni terleteyim biraz..
    bir de katılmadın herhalde hala ,ya da ben atlamış olabilirim,seni bir oyuna davet ettim,ayrıntılr bugünkü yazımda.slmlar.

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Ayşe emeğine sağlık birinci olmak senin hakkınmış..
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Bocuruk canim :) sizin sayenizde sayfam daha da tatlılaşıyor. Teşekkürler güzel sözleriniz için..Pastayı beğendiğinize sevindin.
    Pandispanya tarifim biraz detaylı, püf noktaları var, öyle deli gibi de kabarmıyor ama ben bir türlü vazgeçemiyorum, rengi kokusu, yumuş yumuş da oluyor, tavsiye ederim ama tarifi birebir uygulamanız lazım..:)
    opuyorum sizi, sevgiler

    Süheylam, canım çok doğru bir nokta, araba kullanmaya başlıyalı beri hayatıma da yön verdim, geçen senenin açısını çıkarıyorum. :) Inanirmisin 1 araba yetmiyor esimle bana. he he he! :)
    Süheylam yazımı ilk ne zaman okudun bilmiyorum ama dün tamda senin sordugun eklemeleri yaptım.
    "Pandispanya Tarifi:
    Malzemeleri: (1 adet için)" yaziyordu zaten, birde "Hazırlanışı: (Pastam için 2 adet pandispanya pişirdim.)" ekledim kalp kalbe karşıymış her zamanki gibi..:)
    Bu pandispanya sadece 2 kata bölünebiliyor, o yüzden "havalı görünsün" diye ben 2 adet pişirdim, evet pasta yamuldu onca sıcağa kim dayanabilirdi ki.:) Ama bir dahaki sefere ortasina pastalar için özel satılan çubuklardan dikeceğim, onlar pastanın şeklini koruyorlar. Sizinde kulağınıza küpe olsun..
    Canım benim yok katılamadım daha, yeni gördüm yazını, şimdi ayrıntılı alıp, tüm oyunlara katilmaya çalışacağım.Teşekkürler bitanem..
    sevgilerle

    YanıtlaSil
  15. Sevgili Cafe Gusto, teşekkürler canım. Sizden de tam not almak çok güzel,pastayı beğendiğine sevindim. sevgiler

    YanıtlaSil
  16. Ellerinize sağlık pastalar nefis görünüyor bayıldım:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Ben bu pastayı ilk gördüğümde vurulmuştum lezzetli görüntüsüne. Şimdi yapılışını da okuyup öğrenince daha bir sevdim Ayşe'ciğimmm. Tebrik ediyorum. Bu sayafa her geldiğimde yeni birşeyler öğrenmek çok hoşuma gidiyor... Kucak dolusu sevgiler...

    YanıtlaSil
  18. pasta çok orjinal duruyor.eline sağlık.dekorlar yani çileklerde çok hoş.zevkli ve marifetli olmak başka tabii

    YanıtlaSil
  19. canum benüüümm!! nerelerdesin sen yaa geliyorum gidiyorum yoksun, evsahibini evde bulamayan misafire döndüm:))
    ama günlerin güzel ve yoğun geçmiş peki o zaman,gelmediğine değmiş :)

    yarışma hikayeni keyifle okudum :)) emeğe saygı gösterilmiş sonunda oh be dedim:)) pasta çok lezzetli görünüyor ama nası canım istedi yumoş yumoş:)
    bazen bazı şeyleri fazla ciddiye alırım ben de bi de bakarım kimse benim gibi takmamış, sinir olurum sonraaa :)) o geldi aklıma da paylaşım dedim :))

    öptüm seni canımmm bol eğlenceli, pastalı günler sana..

    YanıtlaSil
  20. 1.Olduğunuz için tebrikler eee bu pasta ile kaçıncı olunurki harika olmuş.Biraz üzülmüşsünüz ama sonuç muhteşem olmuş Kucak dolusu sevgiler...

    YanıtlaSil
  21. Canım Yamanım, neler de yapmışsın. Maket pastan harika ve çok güzel anlatmışsın.Bende maket pasta çalışmıştım bloğumda görürsün. Ayrıca yarışmada hakkını yemişler belli, sen bakma o kendini bilmezlere:) Bizim gönlümüzdeki birinci tabiki sensin. Ayrıca okul arkadaşların senin kadar muzip, zevkli geçtiği belli oluyor. Canımıniçi malum gün yaklaştıkça heyecanlanıyorum. Yapmamı istediğin bir şey varmı?
    Kendine iyi bak öpüldün.

    YanıtlaSil
  22. yaman aysecim,ellerine saglik:)

    YanıtlaSil
  23. oi, adorei se blog, beijocas, Tathy

    YanıtlaSil
  24. :) okul bos evet cunku fotografi pazar gunu cektim ama sinava giren tek ben degilim :D okulumuzda suan 70 ogrenci var unv bu yil acildi ins onumuzdeki yillarda bircok kayit olur cunku bu unv burada ulkemizi temsil ediyor turk unv yani. ingilizce konusacak kadar cok sey ogrenmedim henuz ama sene soununa dogru insaallah konusmaya baslarim :) ama sen istersen eger arnavutca konusalim :D o konuda daha uzmanim hahhahaha :D darilmadim merak etme. ingilizce blogdan once arnavutcasini dusunuyorum aslindaama hicccc vakit kalmadi bana :( ama bir gun ingilizcemde iyi olursa vakitte olursa hem ingilizce hemde arnavutca yazarim ins. sevgiler buralardan oralara

    YanıtlaSil
  25. Ayşacim.Merhaba.Sonunda döndün demek.İyice merak etmiştim.Yarışmada sen birinci olmayacaksında kim olacak.Sen bizim yaman ayşemizsin.Tarifin de herzamanki kadar süper.Bu kadar talihsizliğin üstüne birinci olduğuna göre süper bir tat olmalı.Ellerine sağlık.Sevgiler


    www.annemmutfakta.blogcu.com

    YanıtlaSil
  26. Ayşe'cim herşey çok güzel. Birinciliğinide tebrik ederim. Devamı gelsin nşallah. Sevgiler, öptüm...

    YanıtlaSil
  27. canım benim hızımı alamadım buraya da geldim.. güzel yorumuna cevap yazdım bi de buraya uğrayıp haber vereyim dedim :)))
    öptüm seni..

    YanıtlaSil
  28. Sevgili Ayşe'cik,
    Tebrik ederim seni canım benim!!Emeğinin karşılığını alabilmen beni de çok mutlu etti.Harikasın canım..Ellerine ve emeklerine sağlık..))

    Sevgilerle

    YanıtlaSil
  29. Ayşecim erimiş bozulmuş halleriyle 1,olduysan bide bozulmamış hallerini görseler napardılar acaba .Ellerine sağlık ayşecim

    YanıtlaSil
  30. yamanayse; basına gelenlere uzuldum dıyeceğım ama herseye rağmen 1.olmayı basarmıssın ya helal olsun dıyorum.. kımbılır nasıl sınırlerın bızulmustur o cıkolatalar erıyınce.. ayrıca acıklamaların anlatımın cok hos..tebrıkler

    sevgıler
    fıdan

    YanıtlaSil
  31. Merhaba Ayşecim; özlettin kendini. Umarım iyisindir, hoş bu kadar tatlının pastanın içinde kötü olunabilirmi bilemiyorum. Ayşecim enfes şeylere dayanmak zordur. Aman haaa kalorilerle aranı iyi tut. 1. liği haketmişsin. Ellerine sağlık. Başarılı meslektaşım benim. Keşke sende pastanın üztüne minik bir türk bayrağı ekleseydin:)) Banada beklerim. Sevgiler....

    YanıtlaSil
  32. Ayşecim daha önce pastayı görüp çok beğenmiş ve seni kutlamıştım, şimdi tarifini de yazmışsın, ellerine sağlık, kursta çok eğleniyorsunuz anladığım, tekrar tebrikler canım...
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  33. Eline sağlık canım.Tebrik edyorum,tadı nefistir eminim.....Sevgiler..

    YanıtlaSil
  34. Canım dolu dolu pasta yapıyorsun demek:))kırmızı önlüğün ve şapkan harika :)yarışmaya gelince, hazır keklere çok güldüm:))Canım Ayşemin yaptığı pastayı görünce rakiplerinin gözleri yuvalarından fırlamıştır:))))orada olmayı çok isterdim....seni bir kez daha tebrik ederim...

    YanıtlaSil
  35. :)))) Tebrik ediyorum kendimi...

    Blogun tepesinde "Yaman Etkinlikler" yazıyormuş zaten ve ben farketmemişim :)))

    Lale bana etkinliğe nasıl katılacağımı söyledi canım, sağol... 25 Kasım'da tarif yayınlayacakmışım :D

    Ama bunun bir #Ye mi deil mi olduğunu tam anlayamamıştım; çok sağol bilgilendirdiğin için...

    Dur hemen düzelteyim Yaman Etkinlik diye :)

    YanıtlaSil
  36. sayfanız süper çok beğendim
    sayfanızı gezerken keşfettim bundan sonra sık sık rahatsız ederim banada kahve içmeye beklerim mutlu kalmanız dileğimle

    YanıtlaSil
  37. Ayşeciğim merhaba.
    Çok şeker olmuş pastan ellerine sağlık.süslemelerin bir harika.Yarışma ciddi iştir:)) boş ver sen onlara aldırma, tembel tenekeler ne olacak:))hazır pastayla yarışmaya mı katılınırmış.Öpüyorum canımcım.

    YanıtlaSil
  38. Aysecim,
    hersey super gorunuyor.Ne kadar yol katettin pastacilikta hayran oldum.Tebrikler canim.Begeniyle takiptesin.
    Sevgiler arizonadan

    YanıtlaSil
  39. slm ayşem....

    çok küçüğüm...elişi dersinde alçı üzerine cam kırıklarıyla ilgili bir çalışma yapacağız....huyum kurusun hep en güzelini yapmaya çalışmak gibi bir özelliğim var....
    ilk denememde alçıyı yoğurmayı bilmediğim için az su koymuşum elimde kazık gibi dondu kaldı...çok üzüldüm...gittim..sokaklardan yine cam kırıkları topladım....aynı şekilde çizdiğim resmin üzerine yapıştırdım..boyadım...alçı aldım...bu sefer cıvık yapmışım...donmadı...kuruyunca ortadan kırıldı....ödevi verme günü yaklaşıyor....yine cam topla...yapıştır boya....bi tanıdıktan alçı buldum...kireçnen karışıkmış....tutmadı....uğraşmalarımı anlatamam....resimin üzerine tek tek yapıştırmak ne kadar zordu....

    ödev günü geldi...elim boş...öğretmen beni iyi tanıyor tabi...ben senin çok uğraştığını biliyorum dedi..ve iyi bir not verdi...ama hiç bir zaman emek vermediğim bir şeyden ödül almayı sevmedim....yinede sonradanda olsa yaptım...

    önem verilen herşey gün gelir kendini gösterir....senin pastan hakettiğini almış.....tebrikler....ellerine sağlık...
    not.....seni merak edenler olmuş...gerçi ben gizemliliği severim...ama mübarek madem resmini ekliyorsun...niye uzaktan ...çekindin....çok çabaladım ama tam göremedim...neyse buda bir gizemdir....öptüm güzel gizem....

    YanıtlaSil
  40. Çok hoş:))) Çanaklarına ben bile üzüldüm ama sonuç herşeyi unutturuyor:))

    Eşinle tanışma hikayenizi,evlenmeye karar verişinizi falan da yazsana Ayşe.Yani yemek ve pasta blogu bu tamam ama en güzel yanı hayatına ve kendine dair anlattıkların.Yemekelr ve pastalar da güzel elbette.Kötü desem kargalar bile güler zaten:)))

    Öptüm.

    YanıtlaSil
  41. Merhaba,

    Son çalışmalarınız özellikle papatyalı olanlar çok güzel. Papatya aşığı olarak bende papatyalı pasta yapacağım günü iple çekiyorum :). Yolun başında sayılırım o yuzden fazla pasta denemem yok henuz.
    Size kolay gelsin. Başarılar.

    YanıtlaSil
  42. Yaman Ayşe'm , sen oldun artık! Türkiye'ye dönersen bir gün dizimin dibinde işin hazır bi yere bırakmam seni!:))

    YanıtlaSil
  43. Ayşe' ciğim bazen böyle aksilikler üsüste geliyor maalesef. Pastan böyle de çok hoş. Yarışmadaki başarını da gönülden kutluyorum. Ellerine sağlık, sevgiler.

    YanıtlaSil
  44. Ne güzel dolu dolu yaşıyorsun.Ayrıca kutlarım seni:) Pasta nefis olmuş

    YanıtlaSil
  45. ayşeeeeeem nolur mesajımı gör ve yanıtla.

    * Yarım + çeyrek bardak şeker (kap ~185 gr)
    * Yarım + çeyrek bardak kek unu (kap ~ 90 gr)

    burada gr olarak verdiğin ölçülerimi kullanayım. şeker una göre fazla gelirse kekim sönmezmi?

    İMDAAAT...

    YanıtlaSil
  46. Yeşil kiwi yüreğim ağzıma geldi, bildiğim ve sürekli yaptığım tek pandispanya tarifini de yanlış verdim sandım.
    Williams sonoma tarif kitabını kontrol ettim, ölçüler doğru...
    Fakat benim hassas tezarim yok, evdeki bardağımla ölçü alıyorum o da amerikan cupları ile birebir tutuyor..
    Eğer sende cup varsa onunla ölçü almanı tavsiye ederim. yoksa küçük su bardağıyla al. Biliyorsunki cuplar bizim normal su bardaklarından biraz daha küçükler.
    (pandispanya piştikten sonra hafif bir sönmesi oluyor doğal olarak ama kesinlikle zararsiz bir sönme) Son olarak malzemelere dikkat ettiysen kabartma tozu yok, kek tamamen yumurta beyazı ile kabarıyor...kesinlikle kabartma tozu ilave etme...
    Yumurta beyazini tarifteki gibi hazirlar ve oluşan köpüklere zarar vermeden karıştırirsan güzel pamuk gibi bir pandispanyan olur..
    Canim kolay gelsin sana
    sevgilerle

    YanıtlaSil
  47. çoook teşekkür ederim canımın içisi...yarın ilk işim tarifini uygulamak olacak...tuttuğun altın olsun ne diyeyim...

    YanıtlaSil
  48. osteslik benim hayalimdeki meslekti.Olmadı ama bende sizin gibi çok güzel pastalar yapıyorum

    YanıtlaSil
  49. selam. su cıkolatalı cıleklerın yapımını lutfen detaylı anlatın.
    cok beyendim

    sevgı ve sayqıyla nuriye

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails