30 Ocak 2008 Çarşamba

Geleneksek Bir Tatlı ve Çikolatalı Çilekli Tek Kişilik Pastalar ;)


(Yine tazecik bir pasta daha çıktı mutfağımdan, kokusu tadı yayıldı sardı sarmaladı herkesi. Kaynanamız bile öyle beğendiki önünde poz vermekten çekinmedi.:)

Yaman Etkinliklerin 6.sına sevgili Saliha ev sahipliği yapmak üzere...Şimdiye kadar birbirinden güzel Geleneksel Tatlı tariflerinin yayınlandığını gördüm hepsi de nefisler. Bunca zamandır yeteri kadar tatlılarımızı tanımadığımı farkettim. Bu etkinlikle birlikte değişik tatlılar öğrenip, denemek istedim ama kısmet olmadı artık etkinlik tariflerinden yola çıkarak ilerde mutlaka bişeyler yapmak isterim.

Sırada Minik Kuş'un hazırlayacağı bir etkinlik var, sloganı konusu banneri yine güzel özel sıcacık :) Etkinliklere katılan tüm arkadaşlarımın, ev sahiplerinin tekrar ellerine, emeklerine sağlık...Yaman Etkinlik listesini de yavaş yavaş güncellemeye başladım, daha önce başvuran ev sahibi olmak isteyen arkadaşları şimdi listeye ekliyorum, ilgililere duyurulur.. ;)





Pastamız bereketli; bizim dışımızda konu komşusu, Amerikalısı, Çinlisi Çinsizi yedi daha da bir uzun sıra yenmeyi bekliyor. :) Ben bir an önce pastanın bitmesini istiyorumki yerine yeni pandispanyalar, kremalar pişirebileyim. :)








Malesef içimden uzun uzun pasta tarifi vermek gelmiyor. Geçen gün bir internet sitede neredeyse tüm tariflerimin resimleri ve metinleriyle birlikte kopyalandığını görünce bitmekte olan tarif yazma hevesimde gitti. Tarifsiz lezzetlerimi kopyalamamışlar. Sushiyi mesela..Bundan sonra bolca Uzak doğu lezzetlerinden bahsedeyim bari. :(


Ben sadece pastamın nasıl yapıldığını kısaca yazmak istiyorum . Buradaki emektar pandispanyamı bu sefer 2 ölçü pişirdim, 8 adet yumurta kırdım. Un miktarını azaltıp yerine bolca kakao kullandım. Göz kararı. Muhallebimiz de yine aynı, içine fazladan bir yumurta sarısı daha ilave ettim..Yumurtaları kırarken 1 adet fire verince yerine tekrar yumurta kırmıştım, beyazı pandispanyaya gidince sarısı da muhallebilik oldu. Pandispanyayı resimlerdeki gibi kestim. Yarısına uzun ince bir pasta yaptım, geri kalanlarıda kare kurabiye kalıbımla 10 parçaya bölüp, süsleyip tek kişilik pastalar hazırladım. Ara katlar her zamanki gibi bol sütlü, bol çilekli, damla çikolatalı...Tek kişilik numune pastalarımız servise hazır. Afiyetle
. :)


***************************************************************************

Geleneksel Tatlılar etkinliği için hiçbirşey yapamadım diye üzülürken aklıma I love Turkish food daki tek geleneksel tatlim olan Baklava geldi. Yapımı ve tadı her ne kadar gerçek baklava gibi olmasada, pratik ve hafif olduğu için pastalardan fırsat buldukça yapıyorum. Bol cevizli tatlımsı bir börek gibi..:) Etkinlik için çoook çok geç kalsamda, tarifi Türkçeye çevirip paylaşmak istedim. Burada daha ne güzel tatlılarımız var, her baktığımda ağzımdan sanki bal şerbet damlıyor...:)
Salihacim senin ve tüm katılımcıların ellerine emeklerine sağlık..Çok güzel bir tatlı şölenimiz oldu...:)

Kolay Baklava Tarifi:
Malzemeler:
(Bardak ölçüsü olarak cup kullandım)
  • 12 yaprak hazır baklavalık yufka
  • 3 bardak ceviz içi
  • 1 silme yemek kaşığı tarçın
  • 2\3 bardak erimiş tereyağı
Surup için
  • 1 + çeyrek bardak su
  • 2\3 bardak şeker (daha tatlı seviyorsanız arzuya göre şeker ilave edebilirsiniz.)
  • 1 küçük limon kabugu rengesi
  • 1 küçük limon suyu
Hazırlanışı:
(22-33 cmlık borcam, fırın ayarı 160C)
1. Küçük bir sos tenceresinde, suyu, şekeri, limon kabuğu ve suyunu kaynatın ve soğumaya bırakın.

2. Başka bir kapta, ceviz içi ve tarçını karıştırın.

3. Daha sonra borcamı hafifçe yağlayın, bir sıra hazır baklava yufkasını yayıp tekrar hafifçe yağlayın.(ben silikon fırça kullanıyorum yağlarken büyük kolaylık oluyor) Kenarlardan taşan yufkaları içeriye doğru katlayın. Diğer 2 adet yufka içinde aynı işlemi yapın. En alt katta toplam 3 sıra yufka olacak şekilde. (arzuya göre
2 kat olarakta yapabilirsiniz) Sonra yufkaların üzerine cevizli tarçınlı karışımdan serpin..Elinizdeki malzeme bitinceye kadar bu işlemlere devam edin. Tüm ara katları yağlamayı unutmayın. Pişirmeden önce en üst katı diagonal olarak kesin böylece piştikten sonra kesmesi kolay olur.

4. En üst katı da yağlayıp, sekilli bir şekilde bir bıçakla kestikten sonra önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dk üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Pişen baklavayı derince kestikten sonra soğumuş şerbeti üzerine dökün. Afiyetle!

32 yorum:

  1. Ayşeciğim, günaydın, nasılsın canım, yine süper olmuş minik pastacıklar,bayıldım, ellerine sağlık canım...
    Hepimiz emeklerimizi paylaşırken, bazılarının hazıra konup, kopya yaparak sayfalarını düzenlemeleri büyük saygısızlık. Hem sonra kendilerine ait olmayan bir şeyi paylaşmakla amaç nedir ki... Bizim de görüntüleri slayt olarak vermemizdeki en büyük etkenlerden biri de bu...Bu kişileri kınamaktan başka da birşey gelmiyor elden...
    Canım görüşmek üzere sevgiyle öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. canım kim yaptıysa o densizliği utanç duvarına şikayet et.son zamanlarda çok çıkıyor böyle şeyler..kıyamam sana yaa..

    ellerine sağlık,kayınvaliden de pek sıcakkanlı bir insanmış oysa biz böyle bilmezdik...

    kocaman sevgiler,bol yaratıcı günler ayşem ayşem güzel ayşem :)

    YanıtlaSil
  3. Yamanım şekerim;
    Çook şirin çok bu tek kişilikler, özellikle çocuk doğum günlerinde güzel olabilir dimi rengarenk çeşit çeşit. Ama yok o zamanda kavga ederler, ben şunu yicem, bunu yicem diye. Büyüklere yapılması daha uygun. Bayıldım her zamanki gibi, her yaptığın şeye olduğu gibi. Ellerine zevkine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  4. Ah Ayşeciğim...

    Elinden ne çıksa harika. Senin tarzın çok farklı ve çok şık.
    Nefiiiiiisss.....

    Arkandayım...takipteyim :))))
    Sevgilerimle

    Zehra

    YanıtlaSil
  5. Merhaba
    Minik pastaciklar nefis gözüküyor ellerinize saglik.Mutlaka deniycem.Tariflerinizi devamli takip ediyorum.Her ne kadar seker hamuruyla bisey yapmaya daha cesaret etmis olamasamda pastalarinizi ve fikirlerinizi cok begeniyorum.Kopya olayina gelince: istedikleri kadar kopyalasinlar tarifleri, sizin kadar basarili sergiliyebiliceklerini sanmiyorum. Onlar yaptiklari ayipla kalirlar. Siz hic moralinizi bozmayin ve lütfen böyle devam edin.

    YanıtlaSil
  6. Aysecik, pusuda senin yeni tarifini bekledigimden, galiba ilk(?) mesaj benden. Merakli kaynana cok sirin gorunuyor kenardan.Hep kare, kagitta, kucuk pastalar yapmak istiyordum, ama tum pasta yapip kesme calismalarim husranla sonuclaniyordu, cunku muhallebiyi daha kati yapmaliymisim, senin tarifine bakinca anladim, bir de sikma torbasi kullanmissin. dersimi aldim yani.
    kita komsusu olusumuza siginarak 'kolusu komsusu' degil, o ifade ' konu-komsu' olarak geciyor.
    Hirsizlik icin uzuldum, sen nasil bir onlem almayi dusunuyorsun ?sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  7. Ayşe ilk resime bayıldım, bayıldım. Bir kayınvalide, bir resime bu kadar mı güzel kombine edilir:) Tebrikler valla. Bundan ayrı olarak da pastalar küçüğüyle, uzunuyla harika görünüyorlar.Ellerine ve zevkine sağlık..Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. Ay cok güzel görünüyorlar.cikolata hastasi oldugum icin agzimin suyu akti.eline saglik:)

    YanıtlaSil
  9. Hepsi cok sirin olmuslar. Aysecim sana 2 defa mail attim. Ulastimi merak ettim.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Ayşecim maalesef böyle densiz ve saygısızlarda var aramızda. Ama sen boşver seni takip edenler aten biliyorlar.

    Ellerine sağlık yine döktürmüşsün tebrikler.

    YanıtlaSil
  11. Ayşeciğim sıkma canınını,sen tariflerini yayınla ki bizlere değişik seçenekler olsun.Ayrıca sadece blog sahibi olanlar değil olmayan binlerce kişi takip ediyor bizleri.Ellerine sağlık.Şu kaynanaya bayılıyorum.sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. yaptığınız bütün pastalar gibi buda harika olmuş elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  13. Aysecigim nazik gecmis olsun dilegin icin sana cok tesekur ediyorum oglusum birazdaha iyi oldu cok sukur pastalarin cok guzel cook istah kabarttici resimlerde cok guzel cok canli cikmis ellerine saglik sitendeki heresey bayilirim tekkelime ile muhtesem

    canim evet bende denk gelmistim senin bazi tariflerine sonrada haber vermek istedim ama oglanin ameliyatina denk geldiginden haber veremedim malesef oluyor boyle

    bende kendi rulo pastamin resmini goruyorum gerci tarif haticeye ait ama resim bana ait sanki kendileri yapmis gibi koymuyorlarmi genelde bu tur olaylar forumlarda cok oluyor
    gecenlerde bir foruma girmistim orada bastan sona tamamen hatta bolkon keyfine varasiya kadar hulyanin(yemek senliginin) kopyalamislar birde kopyalayan kiside altindaki yorumlarada sanki gercekten balkon keyfini kendisi yapmis gibi tesekur etmis herkeze dedim olamaz boyle birsey hulyanin araya dogum girmisti sitesini gunlcelliyemiyordu mail attim haber verdim ama aldimi bilmiyorum haber

    iste boyle malesef cok oluyor boyle seyler..sen uzulme benimde tum siteyi kopyalamistilar hatta mutfagima varasiya kadar :) ama sonunda guzel bir iki mail attim kiz kardesim sayasinde isi bitirdik sayfayi tamamen cikarttilar
    sen kendini uzme seninde tariflerin ve resimlerin biliniyor merak etme..

    YanıtlaSil
  14. geçmiş olsun cnm.ama korsanların moralini bozmasına izin verme,onlar heryerdeler çünkü..minik pastalar çok şeker olmuş..ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  15. Ay yerim ben bu kaynanayı :)) Hayır yani çok şirin yapmışsın severim manasında, özlü manada da bulsam afiyetle yerim de başının etini filan yemem yani
    ayhh neyse konuma döneyim pastacıklar nefis olmuş ellerine sağlık Yaman Ayşe .))

    YanıtlaSil
  16. Hırsızlar, çok can sıkıcı oluyor. Kendi başıma gelmiş gibi içim sıkıldı Ayşe :(

    Böyle tek kişilik yiyecekleri seviyorum. Ne şeker görünüyorlar! :)

    Eline sağlık...

    Ben "Kaynana Çatlatan" tariflerde takılı kaldım; geleneksele katılamadım :))) Bakayım yeni etkinlik neymiş?...

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. Üff Üfff Ben tam bir pasta hastasıyım...
    Ah bu kilolar olmasa :(
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  18. Canım şu kaynanaya bayılıyorum valla.
    pastacıklar da süper.Zaten çilekli olup da kötü olma ihtimalleri pek yok :))
    ellerine sağlık...

    bu arada beni uygun görürsen yaman etkinlikler ev sahibeliğine adayım...
    gerçi 1 sene sonrasına boş yer kalmış ama :))
    napalım kader...
    Mayıs ve Temmuz ayları dışında kabulumdür.

    BU ARADA MÜJDE!VİZEM ÇIKTI!!!
    17 ŞUBATTA EŞİMLE BERABER BELÇİKAYA GİDİCEM :))) EŞİM 10 ŞUBATTA YANIMA GELECEK :)
    ÇOOOK MUTLUYUM ÇOOOK :)

    YanıtlaSil
  19. Ayşemm, ben bu kaynanayı yerim yahuu...Nasıl şirin bişi o :))))
    Pastalarda her zamanki gibi süper vallahi..Ellerine sağlık...
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  20. Ayşe'ciğim,

    Birçok arkadaş karşılaşıyor maalesef bu durumla, cidden sinir bozucu bir olay. Ayrıca da çok büyük bir saygısızlık.

    Canım, pastacıklar muhteşem, hele o kaynananın sıcacık bakışı, ayrı bir hava katmış pastaya:))

    Ellerine sağlık,

    Sevgiler....

    YanıtlaSil
  21. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 13

    http://nasibim.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır.
    Akşamüstü sohbetine gelen dostlara,
    Hanımlarla yapılan günlere,
    Beş çayına gelen misafirlere,
    Her biri birbirinden lezzetli tarifler...
    ___________________________________________________
    SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;
    04.02.2008 - 10.02.2008 Tarihleri arasında
    PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE EV SAHİBELİĞİNİ
    http://hunerlieller.net BEN YAPACAĞIM.
    SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI, KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!! HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLER KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ ETKİNLİĞİMİZE İNŞAALLAH. TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK, VE TARİFİNİZE "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ ''13" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI, TARİFİNİZ HAZIR OLUNCA SAYFAMA YORUM OLARAK DUYURU BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM. CBOXA DUYURU BIRAKILMAMASI, GÖZDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI YARARLI OLACAKTIR. BEN SİZE GERİ DÖNÜP, TARİFİNİZİ KOPYALAYIP SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM.
    ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.SELAM VE SEVGİLERİMLE...

    YanıtlaSil
  22. Merhaba Ayse cim
    Minik pastalarin enfes gröünüyor, tatlinsa citir citir ellerine saglik canim.
    Sevgilerimle Emine

    YanıtlaSil
  23. Sofram Fatma ablam, tatlı yiyelim tatlı konusalım dedim ama bu kopyacılar gercekten can sıkıcı...umarım sizler de iyisiniz. Sizde slayt goruntuleri vererek iyi yapıyorsunuz ben simdilik slayta gecmeyi düsünmüyorum ama en azında resimlerimin üzerine isim yazsam iyi olacak...
    pastacıkları beğendiğinize sevindim, tesekkürler, optm.

    Delfina, canım utanc vurarına baktım ama hıcbısey anladım, sistemleri karışık geldi bir daha denerim ama yardımcı olabilirler mi bilmiyorum..
    neyse yine de tesekkürler tavsiyen icin. ufaktan kendi kendime önlem alsam iyi olacak.
    bu olayın üstüne kaynanaya bakıp gülümsüyoruz en azından, keske daha yaratıcı olabilsem bu kopyacılar insanın hevesini kırmasa...sevgilerimle

    Mügecim, teşekkürler..evet bence de iyi fikir ama hepsi aynı tip olmalı yoksa kavga cıkar degil mi? :) Yakında bir yeni tarif daha gelecek onun sunumu bir harika oluyor tam dogum günleri için, ertelemeden denemek istiyorum, eminim onu da beğenirsin, sevgilerle canım

    zehra, tesekkurler canim, sayfami begendigine cok seviniyorum, ziyaretin ve guzel sozlerin icin tesekkurler..bende takipteyim. sevgilerle

    Tulay merhaba, moral dolu güzel sözleriniz için ve ziyaretiniz için çok teşekkürler. Tariflerimi beğendiğinize sevindim, herzaman detaylı ve güzel tarif veremiyorum diyorum fikir ya da mesaj yerine ulaşsın yeter gerisini marifetli hanımlar kendilerine uyarlıyor nede olsa..ah bu kopyacılar olsamada canımızda sıkılmasa iyi olacak ama malesef...

    Daniel efe,ziyaretin ve yorumun için cok teşekkürler..Tarifi tam veremedim ama resimlerden birazda olsa fikir alabildiysen ne mutlu bana..Gerekli düzeltmeyi yaptım gözümden kaçmış, saol uyarın ve dikkatin için.
    Kopyacının ismine ve mail adresine ulaştık..Domain name, web adresini yazıp o sitenin kime ait oldugunu bilgilerini veren siteler var.cocuga ulaşmaya calısıyoruz ama pek işe yarayacagını düşünmüyorum, buna ulaşsak bile başka bir gün başka bir kopyacı cıkacak, kendi kendime önlem almak istiyorum ama bakalım..

    Ufuk, teşekkürler canım, beğendiğine çok sevindim, biliyorum sen özellikle benim kaynana figürlerimi seviyorsun..:) Pastalari da begendigine memnun oldum, sevgilerle

    peynir hosmelimi, tesekkürler, beğendiğinize sevindim..

    alev, teşekkürler canım..seni meraklandırdım değil mi kusura bakma canım, mailini hemen cevapladım haberin olsun..sevgilerle

    azize, teşekkürler moral verici sözleriniz için, evet kendimce onlem alıp bosvermek en iyisi..
    sevgilerle

    YanıtlaSil
  24. Cafe gusto, doğru söylüyorsun arkadaşım, can sıkınca ne oluyorki çözülüyor mu, en iyisi yola devam etmek, resimlerime isim yazmak istemiyorum ama malesef bu ve buna benzer bir iki şey deneyeceğim artık.
    kaynana pek işin değil mi? Maşallah yapalı aylar oldu taş gibi duruyor. :)
    sevgilerle

    dilekk, teşekkürler beğendiğinize çok sevindim..

    Asya, öncelikle oglusunun iyi olduğuna sevindim..gecmiş olsun..
    Moral dolu güzel yorumun için de teşekkürler..
    Rahatsız edici bir durum gercekten, daha oncede basıma gelmişti, ders almamısım onlem almamısım ee şimdi yine oldu ve gene olacak..Bir çaresi olmalı araştırıyoruz ama kötü niyetli insanların önüne geçebileceğimi sanmıyorum..Neyse sonunda ölüm yokya saglık olsun..:)
    iadeyi ziyaretin icin tesekkurler :)...sevgilerle

    süheylacım, teşekkürler canım aynen heryerdeler bunlar, birinden kurtulsan diğeri gelir fazlada ilgilenmemek basına sarmamak lazım..
    pastalari begendigine cok sevindim canim, sevgilerle..

    evcilik, :)istediğin gibi yiyebilirsin canım :) begendigine cok memnun oldum, sevgilerle

    YanıtlaSil
  25. Ya iste internet ortami bu kadar cok imkan saglarken, bir suru de sakincasi var(kopyalanmak gibi). Bu konuda Acalya(http://acalya.blogspot.com/2008/01/blog-resimlerinizi-nasl-damgalarsnz.html) bir takim onerilerde bulundu. Istersen bir bak, en azindan fotograflari damgalamak iyi bir fikir...
    Sevgilerle..

    YanıtlaSil
  26. Bloğunun düzenini ve anlatımını çok beğeniyorum sevgili Ayşe..Ben genelde yemek bloglarını sessiz izliyorum...Onlara böyle sunumlar yapamayacağım için,sessiz takip ediyorum..Ama böyle güzel aktivitelere duyarsız kalamıyorum.Seni,yaptığın işler nedeniyle kutluyorum..
    Muhteşemsin...
    Sevgileimi bırakıyorum..
    TüTü

    YanıtlaSil
  27. canım herşey nefis emeğine yüreğine sağlık...

    YanıtlaSil
  28. Ayşem nası güzel görüntüler yine bölee.. hele o kaynanaya bayıldım ya :))) nası güzel her ayrıntısını tülbentinin oyalarına kadar düşünmüşsün:)

    canım farkındayım ama bitmesin lütfen hevesin, bu tür durumlar cidden çok sinir bozucu oluyor :((
    bişeyler yapmak lazım ama ne :(

    canım benim gel de bu güzel pastalarından bana da yaapp :))
    öptüm senii yanacıklarından..

    YanıtlaSil
  29. Yapmış olduğunuz tariflerin kopyalanmasına üzüldüm....
    Ama gerçekten sayfanızı açınca farklı olduğu ortada....Pastalar nefes kesiyor.

    Emeğinize sağlık....

    YanıtlaSil
  30. Bu blog bir harikalar diyarı:))sevgiler

    YanıtlaSil
  31. Balcım oyleler cok can sıkıcılar, sayelerinde resimlerime isim yazmaya başladım, beni boşuna uğraştırıyorlar eski resimlerimi de elden geçireceğim, hiç sevmediğim birşey, sonrada hosting veren yere sikayet...ne gerek var aslında tüm bunlara...
    neyse canım biz havamızı bozmayalım :) tesekkurler ziyaretin ve yorumun icin, bende son dakkada katildim etkinlige olsun bosver ama sevgililer gunune bekleriz.. bu arada seni sobeledim ben..:))

    burcuboncuk, pastanin ve kremalarin yagsiz olanlarini ve kepek unuyla yapilanlarini deneyin... belki kahverengi sekerde kullanabilirsiniz..boylece azda olsa onlem alirsiniz..bunlari buraya yaziyorum cunku esimde sikayetci sen yapiyorsun kilo almiyorsun biz aliyoruz diye kiziyor..:)

    burcu, tesekkurler, begendiginize cok sevindim...esiniz su an nerede bilmiyorum ama tamda sevgililer gununde Belcikada olacaginiz icin adiniza sevindim..son olarak sizide listeye alacagim,evet uzun bir zaman var, hayirlisi, vakti elince maillesir ayrintilari konusuruz...tesekkurler...

    feyza fidan, teşekkürler :)) kaynananin sizde boyle bir etki yapmasi beni de cok sevindiriyor...begendiginize sevindim..sevgiler

    pastacirapunsel, tesekkurler yorumun için, artık elimden geleni yapacagım ama internettin kotu bir yanı var o da hırsızlık..yapılacak fazlada bisey yok rahat olmaya calısacagım, daha kotu seyler olmasında...
    kaynanayı ve pastacıkları begendıgıne cok sevındım...sevgilerle

    hunerlıeller, davetiniz için teşekkürler,kolay gelsin...

    Emine merhaba, teşekkürler ziyaretin ve yorumun için, beğendiğine çok memnun oldum sevgilerle...

    sunrise, çok teşekkürler, evet bende tam Acalya hanımın yazısına resimlerine bakmıstım, oldukca güzel bir alternatif, boylece ismi silme ve kesme sanslarıda kalmıyor..bakalım denemeye calısırım sımdılık sadece bır kenara ısmımı yazıyorum, onlar ıcın farketmıyor aslında..Hosting sirketine sikayet edelim birde bakalım ne olacak..ozellikle link vermiyorum kimse sitesini tıklamasın ama içim cız edıyor yaklasık 2300 tarıf kopyalanmıs, sadece ben de degılım...
    can sıkıcı degıl mı?
    sevgilerle

    tütücüm, teşekkürler, sizin yazı diliniz ve takılarınız daha da güzel, siz de harikasınız...
    sayfamı etkinlikleri beğendiğinize memnun oldum, elimizde geleni arkadaslarla birlikte yapıyoruz onlar olmasa bu kadar güzel olmaz..sizde destek oluyorsunuz sagolun varolun..sevgilerle

    illede yemek, cok tesekkürler, ziyaretine sevindim..sevgilerle

    aysegulcum, tesekkürler güzel yorumun için...ayrıntıları görmene cok sevindim..:)
    blog sayfama bisey olursa en azindan o siteye gider tariflerimi geri alirim..sayfamin yedegi var artik hic olmasa daha iyi ama napalim...simdi onlem almaya calisiyorum resimlere isim yazmak vs..
    canim keske hemencik gelsem pastaciklar yapsak beraber..oyle armut piş agzima düş yoookk...:)

    pelince, teşekkürler ziyaretin ve yorumun için, ne yapalım basa gelen cekılır, şimdi resimlere isim yaz ugras çekilesi gibi değil..
    sayfamı begendıgıne de cok memnun oldum, sevgılerle

    ballkabak, çok teşekkürler..:)

    YanıtlaSil
  32. blogun, tariflerin ve sen de güzelsin..

    farkın ta buradan belli oluyor üzülmene gerek yok...

    sevgiler

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails