21 Nisan 2008 Pazartesi

Nice Mutlu Yıllar Nazar Değmesin :)



20 Nisan eşimin doğum günüydü. Nice mutlu, sağlıklı, neşeli bir ömür benimle geçirmesi tek dileğim..:)

Geçen seneki doğum günü pastasını görmek isterseniz buraya bakabilirsiniz. Ben baktım da açıkçası pek bir gelişme göremedim pastamda, fazla bir yol katedememişim galiba:) Gittikçe de kötüye mi gidiyor ne? Ama umudum var inşallah gelecek sene daha iyi olacak..:)



Bu seneki pastanın dışında çikolatalı süslemeler var. Erimiş çikolataları yağlı kağıttan yaptığım külahlara koyup yine yağlı kağıt süstüne sıkarak gönlümce süslemeler yaptım. Buzdolabında biraz beklettikten sonra pastanın üzerine yapıştırdım. Kelebek ve nazar boncuk fena olmadı ama kesinlikle daha iyi olabilirdi.



Bir de pastanın göbeğini oyup içine eşimi gülümsetecek bir supriz yerleştirdim. Hazırlıklı olmadığım için içine ne hediye koyacağımı şaşırdım, küçük birşeyler lazımdı eşimi mutlu edebilecek, "keşke önceden planlasaydım" diye düşündüm ardından avuç dolusu soyulmuş antep fıstığıyla, bir küçük doğum günü notu koydum. Pastayı kesmeye çalışıp bir türlü kesememesini izlemek, "bunun içinde ne var " diye meraklanması çok hoştu. Kesinlikle size de tavsiye ediyorum çok hoş bir supriz oluyor pastayı kesen için.

Eşim doğum günü pastasını daha çok deneme tahtasına benzetti.:) Kelebekler biraz bayan işiymiş ayrıca 30 yazısını da hiç sevmemiş beyefendi. Neyseki lezzetle ve bir poşet dolusu antep fıstıkla tüm kusurlar kapandı..Pastayı yapan mutlu yiyen mutlu..:)



Son olarak doğum günü pastamızı süsleyen Nazar Çikolatası ile Nazar etkinliğine de katılmak istedim. "Bir fincan kahvenin 40 yil hatiri var" sitesinin düzenlediği bir etkinlik bu.. Arkadaşlar son zamanlarda blogların başına gelenlere dikkat çekmek için böyle bir etkinlik düzenlemişler..Ben de nazara inanan biriyimdir.
Umarım hiçbirimizin emeğinde hiçbirimizin gözü kalmıyordur, kimsenin sitesinde de kimsenin gözü yoktur :P
ve sen Blogger bizi kopyacılardan, spamcilerden ve hackercılardan koru...;)

Herkese mutlu haftalar
sevgilerle

41 yorum:

  1. Ayşeeee AMİİİİNNNNNN!!!
    Ellerine sağlık yine çok güzel bir pasta ve sabah sabah tam da tatlı krizim tutumuşken görünce ağzımın suları aktıı:):):)

    Nazardan ben de çok korkarımmm. Aman aman Allah hepimizi kem gözlerden nazardan korusun tüh tüh tühhh!! Hepimize 41 kere maşaalllaahhhh!!!

    İyi bir hafta geçirmen dileğiyle, sevgiyle kal canım...

    YanıtlaSil
  2. canim esini kutlarim,kendine haksizlik etme lutfen cok ilerleme var coooookkk sen pasta uzmani oldun ellerine saglik ,,pastanin ortasindaki surprize bayildim
    cok opuyorum mutluluklar

    YanıtlaSil
  3. Ayşe eşinin yeni yaşı kutlu olsun,seninle birlikte uzun bir ömrü olsun..
    Pasta yine çok çok güzel,çikolata o kadar cezbetti ki anlatamam.Bendende sana ve ailene nazar boncuğu gönderiyorum..
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  4. ELlerinize sağlık görüntüsü muhteşem bir pasta.Eşinizede sağlıklı huzurlu ve sizinle güzel bir yaşam sürmesi dileğiyle.

    YanıtlaSil
  5. Ayse, esin uclu rakamlara gectigi icin biraz uzulsede :) merak etmesin alismasi fazla uzun surmuyor :)
    Saglikli,mutlu,huzurlu ve cok cok uzun yillar hep birlikte kutlayin insallah. Pastan bence harika olmus, gercekten cok guzel, ellerine saglik canim.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Allah hepimizi nazardan korusun. bu kadar güzel şeylere nazar boncuğu şart tabi.ellerine sağlık. mutlu ve sağlıklı günlerde eşinle beraber...

    YanıtlaSil
  7. Merhaba Ayse, gecen seneki pasta da bu seneki pastada kesinlikle cok guzel. Icine hediye paketi yerlestirmende ayri bi surpriz, cok begendim. Kendine haksizlik etme, sen bu is icin yaratilanlardansin canim :)

    Esinin dogum gununu de kutlarim. Insallah bir yastikta beraber yaslanirsiniz ve 90 yasinda titreyen ellerinle pastasini yine sen yaparsin :)

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Sana ve eşine mutlu kocaman bir ömür diliyorum...

    YanıtlaSil
  9. Ayşe'ciğim,
    pastan nefis olmuş bence kendine hiç haksızlık etme canım.Eşine hayırlı yaşlar senin de ellerine sağlıkEtkinliğe katıldığın için çok teşekkürler.Yetişemeyen arkadaşlar için süreyi birazcık uzattık isteyen hala katılabilir.Sıra sıra yayınlayacağız.Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. iyi ki doğmuş benimkide 23 nisanda doğacak:)bende içine sürpriz koysam fena olmayacak boğa burçları çok sever öyle şeyleri ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  11. Aysecim esine bir ömür boyu seninle mutlu bir yasam diliyorum canim.Nice nice yillara.
    Pastanda süper olmus.Hic kendini hafife alma,biz biliyoruz senin becerikliligini:)))
    Bu arada hic tanidigim düseldorflu yok malesef :((
    Neden sormustun merak ettim simdi.Neden dersen ayin 9 unda kayinvalidemi karsilamaya gidecegim Düseldorffa.Yardimci olabilirsem sevinirim.iyi geceler canim.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. Ayşe'ciğimmm,

    Eşinin yeni yaşı kutlu olsun, nice yaşlara seninle beraber:)))

    Pastanın içine sürpriz koyma fikri harika, çok benimsedim bu fikri:))

    Ellerine sağlık canım,

    Sımsıcak sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Ayşe'ciğim eşinin doğum günü kutlu olsun. Eşin de pek açık sözlüymüş hani, ben acayip alınırdım herhalde :). ama ben beğendim pastanı eline sağlık. Sürpriz fikri de harika :).

    YanıtlaSil
  14. Yaman Aysem,

    Nice uzun ve saglikli yillar diliyorum esine, her ikinizi de opuyorum. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. canım pasta harika,ama özellikle sürprize bayıldım.harika bir fikir.ellerine sağlık.nice mutlu yıllara.sevgiler.

    YanıtlaSil
  16. Aysecim ellerine saglik pastan nefis olmus ayrica icindeki sürprizide cok hos esin ne sasirmistir:))

    bu arada onada nice yillar canim...

    YanıtlaSil
  17. Ayşeciğim,

    Nice mutlu birlikte uzun yıllara...Pata harika.Kendine haksızlık etmeyi bırak lütfen.

    Sevgiler
    Müge

    YanıtlaSil
  18. Ayşecim, eline sağlık pastan çok sevimli olmuş, süpriz fikri ise gerçekten çok hoş. Sana eşinle birlikte nice mutlu seneler dilerim canım.
    Nazar etkinliğimize katılımın için tekrar teşekkür ederim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  19. Ayse'cim hicte bile kötüye gitmiyor, aksine muhtesem oluyor pastalarin. Bu da tabiiki öyle, ellerine saglik canim. Ayrica esinin dogum günü de kutlu olsun, seninle birlikte bir ömür boyu nice yillar dogum günleri kutlar.Mutluluklar diliyorum. Sevgiler canim.

    YanıtlaSil
  20. çok hoş bir süpriz benim eşimede antep fıstığı hediye etsen bayılır. ellerine sağlık. nice mutlu seneler.

    YanıtlaSil
  21. Ayşe'ciğim Nice yıllara...sağlıkla ..sevgiler.

    YanıtlaSil
  22. Yamanım eşine seninle birlikte geçireceği nice mutlu, sağlıklı, uzun yıllar dilerim, kendine haksızlık etme, pastaların her zaman harika.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  23. Esinin dogumgünü kutlu olsun aysecim. Birlikte nice mutlu yillara... Bende esimin pastasini hep kendim yaptim. Hayalim: 50 sene sonra ellerim titriye titriye yine pastasini kendim yaparim insallah. Iyiki dogmus eslerimiz :) Pastanin icinde sakli olan süpriz fikri harika! Pastanda süper olmus. Bol bol cikolatali, nefis :)

    YanıtlaSil
  24. Canim esinin dogum gununu kutlarim saglikli sihatli sevdikleriyle mutlu nice yaslara.ALLAH birbirinize bagislasin. NAZARLARDAN KORUSUN.
    pasta cok guzel olmus ellerine saglik
    Supriz harika.Keske daha once siteni ugramis olsaydim.Esiminde dogum gunu bugundu suprizi mutlaka yapardim cok guzel bir fikir.

    kucak dolusu kircicekleri ve sevgilerimi gonderdim.

    YanıtlaSil
  25. Güzel dilekleriniz, içten yorumlarınız için kendi adıma ve eşim adına çok teşekkür ediyorum.:)

    Beni pastam ile ilgili çok güzel yüreklendirdiniz. Saolun. Ortaya karışık çikolatalı bişeyler yapmak istemiştim ama tam istediğim gibi olmayınca biraz üzüldüm. Üzülecek bişey yok tabii ama insan sevdiğine daha özel çok özel birşeyler yapmak istiyor. Biliyorum çoğu arkadaş zaman zaman benim gibi hissediyordur. Anladım ki önemli olan moral bozmadan kendimizi küçümsemeden yola devam etmek değil mi?..:)

    Pastanin içine saklanan süpriz fikrini de beğendiğinize çok mutlu oldum. Açıkcası benimde pastada en çok hoşuma giden nokta orası oldu..:)
    Umarim sizde dener ve karşınızdan gülücükleri, öpücükleri, güzel sözleri toplarsınız..:)

    Herkese çok çok teşekkürler..

    sevgilerle

    YanıtlaSil
  26. Meralcim, sana da güzel yorumun için tekrar teşekkür ederim, saolasin canım..:)
    Soruma gelince; burada Düseldorflu bir Alman arkadaşım var, yaza doğru ülkesine dönmeyi planlıyorlar. Kendisi çok tatlı biri,sıcak kanlı, yardım sever, güleç, burada güzel bir arkadaşlığımız var, bizleri çok seviyor. Hani Almanyadaki arkadaşların sayfasında görüyorum Türk Alman kadınlar toplanıyorlar..İsterdim ki Düseldorf'da blogcu arkadaşlarım ile tanışsın bu nedenle sana sormuştum tanıdığının birileri varmı diye.:)

    İlgin ve yardım teklifin için teşekkürler, ne güzel kayinvaliden geliyormuş şimdiden gözün aydın, sevgilerle

    YanıtlaSil
  27. Ayşe Şekerim,
    Eşinin doğum gününü kutlarım, ağız tadınız hiç eksilmesin hep artsın inşallah.
    Bu arada pastanın şeker hamurlu olmaması dikkatimden kaçmadı, eşinde sende kremalı muhallebili pastalardan hoşlanıyordunuz değilmi:)
    Öperim seni çok çok.

    YanıtlaSil
  28. Sevgili Ayşe öncelikle eşinin doğum gününü içtenlikle kutlarım, birlikte geçireceğiniz nice yıllara inşallah. Pastana gelince gelişme olmamış evet, çünkü geçen seneki de çok güzel:)

    YanıtlaSil
  29. Yaman Ayşem...eşinin doğımgünü kutlu olsun,yani hayatında bir KOÇ var desene...pasta da harika olmuş,allah nazarlardan saklasın,sevgiler

    zehra

    YanıtlaSil
  30. Ayse cok guzel bir fikir bende kursta boyle seyler ogrendim deneme yapmak isterim ama cocuklardan firsat yok son yaptigim pastalara bir ugra bak nasil olmuslar
    artik kursum bitti wilton 3 kursda bitti simdi seker hamuru basliyor ama biraz ara vericem sanirim agustosta gumpaste ve seker hamuruna basliyacagim ;)

    senin yaptigin hersey cok guzel ellerin dert gormesin bu arada marshmello hamurunu henuz denemedim dedigini yaptim bir kutu wilton seker hamuru aldim bir kac denemeyi onla yaptim elime aldigimda nasil oldugunu artik biliyorum hamurun kivamini falan
    yakinda senin tarifinide uygulucagim ogretmenim de ayni senin tarifini verdi benden duymus olma ama sana seker hamuru tarifi vereyim dedi kopyalamis bana verdi zate ogretmenim bir sokak ilerde otuyormus gecen gun baklava yemege davet etmistim super oldu bana bilmedigim cok sey ogreticek.. sen bana baklava yap bende sana cok seyler ogretirim dedi :) :)
    yani isim kiyak anlayacagin..

    YanıtlaSil
  31. Mügecim güzel dileklerin için çok teşekkürler.
    Eveeeet biz de kremacıyızdır..:)
    Sevgilerle canım

    Limonlu kek, şeker gibi yorumun için teşekkürler.
    "gelişme olmamış" diyince "hah" dedim "biri çıktı aynı fikirde olduğum" ..:) ama yanılmışım..:)sevgilerle

    Zehracim, çok teşekkürler güzel dileklerin için :)
    "Koç ve Başak" buluşması bizimki..Hatırlattığın iyi oldu bir bakayım falımıza ne çıkacak :)
    sevgilerle

    Asyacım, merak ettim sizin Wilton kursta bu benim pastamda olan çikolatalı süslemelerden hangisini gösterdiler? Biliyorsun bende Wilton kurslarina katıldım ama hatirlayamadim. :)
    Derste kaçırmamıştım halbuki:)
    Canım seninde pastaların birbirinden güzel, ellerine sağlık.
    Marshmallowlu seker hamuru tarifi heryerde var, anonim gibi bişey olmuş. ilk tarifi kim bulmuş bilmiyorum ama bana çiçek hocam vermişti tarifi, buradan anlaşılacağı gibi bende hoca çok..Çiçek ayrı, çikolata ayrı, Wilton ayrı, şimdi başka bir usta ile tanışacağım haydı hayırlısı..
    Pasta hocanızla komsu olmanıza çok sevindim, çok yararlı olur senin için, bu zamanda herkes bildiğini kolay kolay beleşe öğretmez, seninki bir baklavaya tav olmuş ne güzel :) bu işin ucu bucağı yok canim, ne öğrenirsen kardır:) baksana bize Pastakolik olduk.:)
    Calismalarinda basarilar dilerim..
    Bol sekerli pastalı günler..
    sevgilerle

    YanıtlaSil
  32. ellerine sağlık sevgili Ayşe ,pastan çok güzel olmuş,eşininde doğum günü kutlu olsun,birlikte uzun uzun ömürler inşallah....vallahi erkekleri mutlu etmek zor ,bakalım ben ne yapacağım ,bu ayın sonunda oğlumun doğum günü,ne bahaneler uyduracaklar pastama.......sevgiler

    YanıtlaSil
  33. Seni çok seviyorum arkadaşım DOSTUM :)))Kuşlar gibi
    > > uçmayı, balıklar gibi yüzmeyi öğrendik ama basit bir
    > > sanatı unuttuk. İNSAN gibi YAŞAMAYI biliyor musun BU
    > > HAFTA DÜNYA DOSTLAR HAFTASI bu mesajı sevdiğin
    > > doslarına gönder eğer BEN de SEN in Yakın
    > > arkadaşınsam dostunsam banada yolla Bunu
    > > arkadaşlarına gönder bakalım kaç Cvp gelecek eğer 7
    > > den fazlaysa çookkk sevilen birisisin demektir.
    > > Dostluk Sabah öperek uyandırmaktır...Aynı dala
    > > tutunmaktır kimi zaman aynı bisikleti sürmektir.
    > > Ayağınız yetişmese bile...Dans etmektir kolkala...
    > > küçük hediyeler almaktır... ve Kimi zaman aynı kalbi
    > > paylaşmaktır.. Öpmektir onu doyasıya Ve bunu
    > > söyleyebilmektir'Dostlugun en büyük Armağan Bana'
    iyiki varsııınnn.sevgilerimle

    YanıtlaSil
  34. Eşinizin geçmiş doğum günü kutlu olsun.Nice mutlu yılları birlikte yaşayın inşallah.Pasta çok yaratıcı olmuş tebrik ederim.Bu fikri çok sevdim evlilik yıldönümümüzde yapmayı planlıyorum.(fıstık yerine hediyemi koyarım herhalde.inşallah keserken zarar görmez)Geçen seneki de güzel ancak bu seneki ile ne kadar yol kat ettiğiniz hemen göze çarpıyor.
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  35. mutlu hep beraber nazarlardan uzak nice doğum günleri dilerim...
    pastanın içine sürpriz yerleştirme fikri mükemmel ilk doğum gününde mutlaka uygulanacak tarafımca...
    pasta çok da hoş görünüyor aynı zamanda elleerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  36. Bugün de benim eşimin doğumgünü, hazırladığım süprizi çok yakında yayınlarım sayfam da, hepsine nice yaşlar diliyoruz,Allah kimseyi birbirinden ayırmasın, mutluluksuz bırakmasın... Pasta çok cici görünüyor bu arada, ellerine sağlık, afiyet şeker olsun ikinize de:)) Ayrıca, "pasta içi hediye" fikrine bayıldım, gelecek sene için şimdiden not edildi kenara, sağol
    Sevgilerle...

    YanıtlaSil
  37. Mutlu yıllar Ayşeciğim; umarım birlikte daha nice güzel yılları devirirsiniz; sevgiyle, mutlulukla...

    Pasta konusunda kendine haksızlık mı ediyorsun, yoksa bana mı öyle geliyor????? Zira buradan çok lezzetli görünüyor da... Ayrıca ortasındaki paket fikrine bayıldım, bayıldım. Ellerine sağlık canım

    Kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  38. mutlu yıllarrr :)))))))))) pasta çok güzel olmuş canım, 41 kere maşallahhh nazar değmez inşallahh

    sevgiler
    aslı

    YanıtlaSil
  39. cnm çok şirin bir pasta bence,ellerine sağlık.tüh tüh nazar değmesin diyorum,lamanın kulaklarını çınlatarak.ayrıca kendine haksızlık etme bence çok güzel pastalar yapıyrsun.ben beğeniyorum yani,slmlar.

    YanıtlaSil
  40. yamanim aysem ay ne gusel seyler dusunmussun sen ole.. benim esimin dogum gunu de 6 mayis.. bende bole bi supriz hazirlayabilirim aslinda.. ama tabii bebekten firsat bulursam :) geceleri calismam lazim sanirim.. :D:D efet efet bende bunu yapmaliyim.. ellerine saglik bence harika bir pasta! esininde yeni yasi hayirli ugurlu olsun diyeyim :) biraz gec oldu ama ;)

    YanıtlaSil
  41. Ayşe'ciğm canım nice mutlu sağlıklı seneler eşin için...
    Yazını da çok ama çok büyük bir keyifle okudum...güldüm...güldüm...
    allah'da seni güldürsün...nazarlarda saklasın....
    sevgilerimle,

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails