26 Mayıs 2008 Pazartesi
Romantik Kremalı Pastalar
(Siyah & Beyaz)
İlk pasta süslediğim günlere geri gidiyorum...Wiltonlı günlere...
Colette'li pastalardan sonra her ne kadar şeker hamurlu pastalar yapmak için can atsamda yağlı kremalı, royal icinginli pastalar yeniden merhaba size :)
(Romantik)
(Beyaz Rüya)
(Cazibeli)
Geçen hafta boyunca üzerinde çalıştığım bu mini romantik pastaları butter cream yani yağlı krema ile kapladım. Her birinin içinde farklı kekler, farklı ara dolgu kremaları vardı. Ananaslı kek, fudge çikolatalı krema, böğürtlenli butter cream bunlardan bazıları...Süslemelerde çikolata, royal icing ve butter cream kullandım. Daha çok turistlere hitap eden cinslerden. (Daha ayrıntılı royal icingli çiçek yapımı bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.) Pastaların dokusu tam istediğim gibi olmasada hem tat olarak hem sunum olarak sanırım bu sefer sınıfı geçtim. Buradaki iki numaralı pastadan sonra işte mutfağımdan çıkanlar bunlardı.
Ben iki kültürün damak tadı arasında kalmış durumdayım.. Bizler çoğu zaman bol meyveli, hafif, ıslak, muhallebili pastalar isteriz, turistler ise aromalı, yoğun, butter creamlı pastalar.
Peki siz pastanızı nasıl seversiniz? :)
Herkese tatlı rüyalar
Sevgiler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
canım pastalarında,fotoğraflarında harika olmuş.Ellerine sağlık.sevgilerrr.
YanıtlaSilAyşe'cim maşallah ne süper pastalar bunlar ellerine sağlık,bu muhteşem lezzetleri paylaştığın için teşekkür ederdim.Tarifleri olsa inan hemen denerdim,kocaman öptüm seni...
YanıtlaSileline sağlık görüntü güzel ama ben de bol meyva yada çikolatalı hafif pastalardan hoşlanlardanım mümkünse şekeri de az olanlardan tabii bizim baklava lokum vs. miz bize ytiyor pastayı o yüzden hafif seviyoruz galiba :)
YanıtlaSilAyşe butik pastane gibi çalışmışsın,gözlerime inanamadım,hepsi birbirinden güzel olmuş."Romantik" pasta benim olsa hiç fena olmaz ,tam o havadayım çünkü:) Bende yoğun çikolatalı ıslak kek kıvamında pandispanya içinde de bol fıstıklı pastaları çok severim.
YanıtlaSilBu kilolarımı buna borçluyum zaten:))
Emeğine,özenine,ellerine sağlık..
Başarı hep seninle olsun...
Merhaba Ayse hanim,
YanıtlaSilUzun suredir uzaktanda olsa sitenizi takip ediyorum. Sayenizde yakinda gaza gelip bende suslu pastalar yapacam galiba. Butun yaptiklariniz birbirinden guzel gozukuyor.
Royal icing tarifini aradim burada meringue powder bulamam belki diye. Bir tarif buldum ama umarim olur. 250 gram pudra sekeri ve 1 yumurta beyazi. Yalniz pudra sekeri suzgecten gecirilmis olacak.
Birde bi sorum daha olacak hazir bu ise baslayacakken ustasina sormak lazim demi. Bu meringue powder yani yumurta beyazi tozu bizim buralarda (Hollanda) sporcular tarafindan kas yapmak icin kullaniliyormus. Acaba bu royal icing'te kullanilan tozla aynisimidir? Oyleyse benim icin bulmasi cok kolay bisey oluyorda.
Tesekkurler...
Ilker, teşekkürler..sevgiler
YanıtlaSilDerya, güzel sözleriniz için teşekkürler. İnsallah gelecek sefere...Son zamanlarda onca tarifi detayı bir araya getirmekte zorlanıyorum, kusura bakmayin fotoğraflarim hiç olmazsa size ilham versin , tahmin ediyorum ki elinizde yeteri kadar kek pasta tarifi vardır, benden de süsleme fikirleri aldınız mı bu iş tamamdır. :) Sevgilerle
Başak, kesinlikle haklısınız valla! hehehe :) Baklava lokum üstüne hafif bişeyler iyi gidiyor..:)
Pelince, ne güzel yorumlar yazıyorsun, ağzından bal damlıyor sanki, iyi dileklerin içten sözlerin için çook teşekkürler..
Romantik pastaları beğendiğine sevindim. Damak tadın da çok güzelmiş bu arada..:) Sevgilerle
Özlem hanım merhaba, yorumunuz ve ziyaretiniz için çok teşekkürler, bu tarz yorumlar çok hoşuma gidiyor böylece benide ister istemez araştırmaya yöneltiyor..
YanıtlaSilUsta demişsiniz ama bunu iltifat olarak kabul ediyorum ki gerçek ustalara ayıp olmasın.. Ben henüz acemiyim.
Neyse fazla uzatmadan ben hemen sorunuza cevap vereyim elimden geldiğince..
Meringue yumurta beyazı ile yapabilirsiniz..İnce çekilmiş pudra şekeri kullanmanız yeterli..Ayrıca benim bildiğim kadarı ile cream of tartarda kıvam vermek için tarife katılıyor ya da limon suyu..Kullanacagınız süsleme alanına göre değişir bu..Genellikle kurabiye süslerken bana yazdığınız gibi bir tarif kullanıyor fakat cicek ya d başka süslemeler yapacaksanız tartara ihtiyacınız olur.
Ben yumurta beyazını çiğ kullanmaktan çekiniyorum, çünkü bakteri üremesi için çok uygun bir ortam oluyor..
Fakat meringue powder toz olduğundan içinde bakteri üreyemez..Büyük ihtimalle dediğiniz gibi sporcuların kullandığı meringue powder pastacılıkta kullanılanla aynı olabilir ama tam emin değilim..Bu toz az kalorili fakat proteinli bir toz bundan dolayı sporcular kas yapmak için kullanıyor olsa gerek..Mutlaka meringue (yumurta beyazı) tozunu aldığınız yere ve paketinin üzerinde yazanlara dikkat ediniz. Paket üzerinde nerelerde kullanılacağı ve içeriğini mutlaka yazar..
Bilgi olması açısında meringue powderin içeriğini buraya ekliyorum.. Mısır nısantası, yumurta beyazi, seker, gum arabic, calcium sulfate, citric acid, cream of tartar, silicon dioxide ve yapay tatlandiricilar..
Bendeki royal icing tarifi fakat ben hiç denemedim;
Malzemeler
Yarım paket pudra şekeri (4 bardak=4 cups=~450 gr)
2 tatlı kaşığı (tsps) su
1 büyük yumurta beyazı (oda sıcaklığında)
1\2 tatlı kaşığı (tsp) tartar ya da 1\2 tatlı kaşığı (tsp) taze sıkılmış limon suyu
Bu malzemeri mixerle güzel ve yavasca karıştırın. Bembeyaz, parlak olmayan sert bir kivama gelecek. Eger hemen kullanmayacaksanız üzerine nemli mutfak havlusu serin ki kurumasın.
Kaynak: Baking 911
Umarim bilgiler işinize yarar, eğer bu iki tozda aynı ise ve kullandığınızda sonuç iyi olursa bana da bildirirseniz çok sevinirim..
İlginiz için ben teşekkür ederim..
Ayşeciğim şahane ve romantik ötesi olmuş pastaların. Tek kelimeyle harikalar. Ellerine, emeklerine sağlık. Kocaman sevgiler :))))
YanıtlaSilAyşeciğim bayıldım pastalara gerçekten romantik olmuş ellerine sağlık harika olmuşlarrrr!!! Romanttik pasadan bir dilim de benim için ayır olur mu?
YanıtlaSilKucak dolusu sevgiler...
Pastaların birbirinden güzel olmuşlar sevgili Ayşe. Sen ve pastaların için söylenebilecek tek şey; şık, sade ve romantik olduğudur, sevgiler...
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilBenim çok sevdiğim tarzda pastalar bunlar.Beyaz rüya pastasını çok beğendim.Ellerinize sağlık.
Sevgiler
Benim favorim cazibeli oldu. Kremalı pasta bu kadar güzel olabilirdi ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgiler
Selda
http://selservis.blogspot.com
http://www.sekerdendusler.com
Ben cazibeliye bayildim.Ellerine saglik.Sevgilerimle
YanıtlaSiltesekkurler aysecim,sag salim geldim cok korkuyordum sansima ucak hic sarsmadi.Cok begendim bol bol geziyoruz insallah bir gun karsilasiriz sanirim turkiyede .
YanıtlaSilYine harika pastalar super gorunuyor keske sana caya gelebilseydim nefis olmus ellerine saglik sevgiler canim
HEPSİ BİRBİRİNDEN GÜZEL CANIM EMEĞİNE SAĞLIK BEN SİYAH VE BEYAZI TERCİH EDERDİM MÜKEMMEL GÖRÜNTÜSÜ VAR İYİ AKŞAMLAR.
YanıtlaSilHarika olmus pastalarin canim. Ellerine, emegine saglik. Hele o kirmizi cicekliye bayildim :) Tam benlik olmus pastalarin, kremali pastalari seker hamurlulardan daha cok tercih ediyorum. Buttercream genelde cok tatli/agir geliyor bana ama yinede seve seve yiyorum, koca dilim degilde normal dilim ;)
YanıtlaSilAysecigim pastalarin harika olmus canim ustamizin elinden ciktigi hemen belli oluyor.Ellerin dert gormesin Allah nazarlardan korusun canim kucak dolusu sevgilerimi gonderiyorum.
YanıtlaSilAyşe'cim öncelikle bloğumu ziyaretin ve güzel yorumların için teşekkür ederim.Evet canımmm seninde söylediğin gibi senin o muhteşem pastalarının tarifi olsa hemen denerdim.Senin gibi bir ustanın tarifini alıp yapmayı denemek kendi adıma onurdur.Öptüm canım seni,kendine iyi bak...
YanıtlaSilCanım Ayşem sayfana her gelişimde hayran hayran pastalarını seyrediyorum, tablo gibi,çok güzel, gerçekten büyük emek veriyorsun, ellerine sağlık güzelim...
YanıtlaSilCanım ben de yağsız, meyveli, hafif pastaları sevenlerdenim.
Canım sana kolaylıklar diliyorum...
Sevgilerimle öptüm...
Ayşe'cim pastalarının hepsi birbirinden leziz görünüyor cnm.ellerine sağlık.
YanıtlaSilGeçtiğimiz günlerde sana mesaj atmıştım pastakolik listesine girmek için ve sen listeye adımı yazmışsın çok mutlu oldum teşekkürler.yanlız link kodu gelmedi bana sayfama eklemek için.yollarsan en kısa zamanda eklemek isterim.öpüyorum seni.
Yaman'im,
YanıtlaSilEllerine saglik, harika olmuslar her zaman ki gibi.
Ben nasil mi severim pasta? ben genelde meyveli tercih ederim, ozellikle muzlu, bilmem neden.:))
sevgiler
yaman ayşecim tek kelimeyle pastalar mükemmel diyecek başka söz bulamıyorum güzel pastalı günler sevgiler...
YanıtlaSilAyşeciğim,
YanıtlaSilher zamanki gibi pastalar nefis görüntüler de öyle. bak bak gözüm açıldı. ellerine sağlık. sevgiler..
Pastalar harika olmuş kurstan ne çok şey öğrendiğiniz hemen belli oluyor.Görsel açıdan şeker hamuru evet çok şık ama bence bu kremalı pastaları yapmak daha güç ve daha çok emek istiyor.Çünkü kremayı böyle güzel göstermek için beceri gerekiyor.Ellerinize sağlık.Siteyi ilk oluşturduğunuzda yaptığınız pastalarla bu pastaları bir karşılaştırınca ne kadar çok yol kat ettiğiniz ve tam bir pastakolik olduğunuz belli oluyor.
YanıtlaSilSevgiler
Hepsi birbirinden güzel Siyah&Beyaz,a bayıldım .Ellerinize sağlık sevgiler....
YanıtlaSilYaman Ayşe'mmm,
YanıtlaSilHepsi yine, yeniden birbirinden güzel olmuş, insan söyleyecek söz bulamıyor, ellerine sağlık canikom,
Sımsıcak sevgiler, öpüyorum.....
Pasta olsun da çikolatalı da , meyveli de olsa, kremalı da olsa yerim... Ama favorim çikolatalı pastalardır... Pastaların hepsi birbirinden güzel...
YanıtlaSilSevgiyle...
Ben yine pc basinda bayildim kaldim canim.Yine birbirinden harika pastalar.
YanıtlaSilEllerine saglik.
Benimki bol meyveli ve bol cikolatali olsun lütfen:)))
sevgiler.
ben pembe severim pastamı :)
YanıtlaSilahahah valla senin pastalar her daim zarif ne diyeyim,nazar demesin şeker.
Ellerine sağlık!
Bu arada mail atmıştım ben pastakoliklere katılmak için ama hala eklememişsin.mailimi almadın mı yoksa canım?
merhaba,
YanıtlaSilBende sessiz takipçilerinizden biriyim.Sayenizde lezzetli ve kolay marhmallowlu patalarda yaptım :)Ben, eşim ve küçük kızımın favori patası ince bir kekin üzerinde yükselen muhteşem çikolatalı muslu pasta.Hatta evde baba kız sonuncu dilimi kim yedi kavgası bile yapıyorlar :))
Aysecim sayende seker hamurunu iyi kotu kivirir oldum, sira geldi royal icinge... royal icing le cicek yapmak icin nasil bir sikma tabancasi kullaniliyor? numarali uclar olduguna gore benim kurabiye ve krema sikarken kullandigim degil herhalde... Malum internetten alisveris yaptigim icin bir yanlis siparis daha vermek istemiyorum :)
YanıtlaSilPasta tercihime gelince simdilerde meyvali...
Sevgiler...
Ayşe'ciğim pastaların çok güzeller.Acemilik böyle ise ustalığını merak ediyorum doğrusu:))Ben romantiği tercih ettim.Ellerine sağlık ...
YanıtlaSilGüzel yorumlarınız ve ziyaretleriniz için çok teşekkürler..
YanıtlaSilHerkesin damak tadına hayran kaldım hepsi de tam bana göreler ama bu turistler bizimkine pek yanaşmıyor gibi :) Neyse bakalim göreceğiz.
Mebrule, yine yazmışsın yazacağını, gülümsettin beni canım..Teşekkürler güzel yorumun ve ilgin için. Soru cevap yorumları çok seviyorum..:) keske herkes soru sorsa, biliyormusun en iyi öğrenme yolu soru sorarakmış. :)
Royal icing sıkma tabancasını ben henüz ne gördüm ne duydum ama öyle bir tabanca olsa hiç fena olmaz canım. Bu royal çiçekleri yapabilmek tamamen el becerisi gerektiriyor, öncelikle krema sıkma uçları ve poşeti lazim ve bir iki aparat daha. Poşetin hazır olması iyi olur ama evde kendinde yapabilirsin..Çiçekleri yapabilmek içinde biraz teknik bilgi lazım..Hepsi buradaki linkte mevcut, hatta fazlasiyla güzel bilgiler varmış bende daha yeni yeni kesfettim. :) buradaki bilgileri incelersen kıvıramayacagın şey kalmaz. Butter cream, royal icing hatta fondantla ilgili pek çok güzel bilgiler var..
http://www.wilton.com/decorating/basic/index.cfm
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Sana şimdiden kolay gelsin.
Aklına bişey takılırsa sor er geç yanıtlarım..:)
sevgilerle
Ben nasıl oldu da bu şaheselere bişey yazmamışım...Ayşeciğim sözün bittiği yer bu olsa gerek...Muhteşemler, ellerine sağlıkk...
YanıtlaSilSevgiler,