22 Eylül 2008 Pazartesi

Şipşak Elmali Biskuvili Toplar




Elmalı bisküvili bu cici topları sevgili Eda'nın düzenlediği Şipşak Tarifler etkinliğine gönderiyorum...Siz benim üzerini süsleme ile doldurduğuma bakmayın, alışkanlık işte, içinin yapımı çok kısa zaman alıyor, hem de malzemeleri çok az. Bu tarifin en sevdiğim yanı da puding dışında yapımı sırasında hiç pişmemesi.. Normalde her zaman üzerine puding hazırlar, dökerim ama bu sefer biraz değişiklik olsun istedim. Topları benmaride erittiğim çikolatalara buladım ve üzerlerini içimden geldiğince süsledim. Görüntü hoş oldu, sanki yılbaşı, ama nasıl olursa olsun bu tarifin orjınalı her zaman en güzel, anneciğimden aldığım ve sık sık yaptığım tarifi aşağıya ekliyorum.





Elmalı Bisküvili Şipşak Toplar

3 elma
1 paket sade bisküvi
1 fincan kırılmış ceviz
Tarçın*

Üzeri için kakaolu hazır puding
Süt

Bir büyük kap içine, 1 paket bisküvi küçük parçalar halinde elde kırılır, elmalar rendelenir, bol tarçın ve ceviz ilave edilerek hepsi yoğurulur. Küçük top halinde şekil verilir ve küçük cupcake kağıtlarına yerleştirilir.
Sonra üzerine hazırlamış olduğunuz sıcak kakaolu puding dökülür. İsteğe bağlı bir tutam hindistan cevizi de serpilerek soğuk servis yapılır.



"Yok ben senin gibi biraz daha vakit harcayıp, çikolata kaplamalı yapmak istiyorum" derseniz!

Bir kase dolusu kuvertür çikolatayı benmaride eritin.
Önce temiz bir tatlı çatalına toplardan birini yerleştirin sonra temiz bir kaşık yardımı ile üzerine çikolata dökün, bu sırada çikolata kasesi hemen çatalın altında bulunsunki fazlalıklar kaseye dökülsün sonra çatalı kasenin kenarına bir kaç kez vurun böylece çikolata iyice süzülür ve daha pürüzsüz bir şekilde topları kaplar. Sonra temiz bir bıçak yardımı ile çikolatayı dikkatlice yağlı kağıt üzerine alın, dilerseniz bu aşamada çikolatalar kurumamışken şeker boncuk ya da hindistan cevizi ile süsleyin. Kuruduktan sonra şeker hamuruyla da dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz..

Afiyetle..
Herkese güzel bir hafta dilerim...

Not: * Tarife tarçını eklemeyi unutmuşum, kusura bakmayın hemen yazdım, tarçın olmazsa olmaz çünkü.

39 yorum:

  1. Tarif çok pratik.
    Ellerine sağlık.
    Sanırım ben de süslü olanları tercih ediyorum.Çikolataya bulayıp,üstünü süslüyerek deneyeceğim.Şık bir bayram ikramı olabilir.

    YanıtlaSil
  2. cok cok cok güzel görünüyorlar, ben bu tarifte muz da kullanıyorum,çikolata sosuyla servis yapıyorum:)
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Şahane gözüküyorlar...Bayram şekeri gibi olmuş,ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  4. ayşecim, bu kadar şipşak bir tarif ancak bu kadar süslü olabilirdi. eline sağlık, bunları yiyebilen şanslılara da afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
  5. bildiğim pratik bir tarif ama işte senin farkın bu kadar güzelleştiriyor eline sağlık canım sevgilerimle

    YanıtlaSil
  6. aaaa nekadar da kolaymıs ama su anda resımde öyle zor gözüküyokı hemen bende denemk ıstıyorum umarım böyle bır görüntüsü olur ellerıne saglık canımınıcı öpüldün...

    YanıtlaSil
  7. Canım muhteşem bir okadar da pratik bir tarif ilk fırsatta deniycem,hayırlı iftarlar dilerim,öptüm...

    YanıtlaSil
  8. Bu toplardan bende yapıyorum ama bukadar süslülerini hiç denemedim :) Ellerinize sağlık. Çok şık olmuşlar

    YanıtlaSil
  9. Aysecim, harika olmus bu toplar. Ellerine saglik. Tadi kesinlikle cok nefisdir. Tadi sanki su an damagimda :) Benzerini bende havucla yapiyorum. Bunuda deniyecem.

    Bu arada pastalarin müthis güzeller. Sen bu isin ustasi olmussun, kesin!

    YanıtlaSil
  10. canım senin bu toplarıda süslemene şaşmadım...senden beklenir....valla süslü halleriyle çok güzeller :)) alasım geldi 1 tane
    bu arada sana mail attım ama gelip gelmediğni bilmiyorum..sitendeki mail adresine attım canım :))

    YanıtlaSil
  11. ayyy bu benim en sevdiğim tarif:)

    annem yapmaz ama ben böyle kurcalar yaparım:) bazende kakaolu biskuvi katarım cooook lezzetli olur:)))

    YanıtlaSil
  12. süper görünüyorlar. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  13. Bu kadar kolay bir tarif, bu kadar zerafet icinde sunulur. Sanat bu olsa gerek!
    Harikalar, yine de deneyecegim. Bu kadar susleyemeyecegimi bile bile...

    YanıtlaSil
  14. Yaratıcılık burada devreye giriyor işte. Nette kaç elmalı&bisküvili tarif var, ama kaçı bu kadar güzel süslenmiş? Ben bayıldım ve mutlaka deneyeceğim, sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Canım iyiki şipşakmış yani.Ellerine sağlık.Annelerimizin klasik elmalı topları ne hale gelmiş.Harika valla.Çok öpüyorum canım.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. Çok pratik-çok kolay ve lezzetli görüntüsü de çok şık daha ne olsun:) ellerine sağlık:)

    Sevgiyle.

    YanıtlaSil
  17. Ayşeciğim ellerinin değdiği herşey farklılaşıyor. öyle güzeller ki...
    sevgiler
    Funda

    YanıtlaSil
  18. Bayıldım bu kadar çabuk hazırlanan bir lezzet bu kadarmı şık bir sunumu olur.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  19. bayram şekeri yerine ne güzel olur ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  20. Ben bunu bebe büsküisi ile yaparım, öyle de çok güzel oluyor. Elmalar o kadar güzel bir esans veriyor ki herkes içinde likör var sanıyor :)

    YanıtlaSil
  21. Ayy üşenmesem kalkıp yapacağımmm.>Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  22. harika olmus aysecim cikolataya bulamak cok guzel fikir,ye kurkum ye misali olmus super gorunuyor ellerine sagliksevgilerr....ablana hic ugramiyorsunn

    YanıtlaSil
  23. pratik bir tarif ,bence görüntüde tatdı kadar önemli,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  24. Ayse'cigim top toplar cok cok guzel olmus bir o kdarda nefis duruyorlar.
    cikolatay la kaplama fikri cok hosuma gitti.
    Bayram icin guzel bir ikramlik.
    canim ellerine saglik.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  25. Benimde sıklıkla kullandığım bir tarif. Benimkiler genellikle çikolatalı oluyor. Harika süslemişsiniz insanın içi açılıyor elinize sağlık

    YanıtlaSil
  26. ayşecim sürekli sana birseyler sormaktayım farkındasın ancak bunu sıcaklığına borçlusun.cnm sormak istediğim şey su anda sitede olan resmi nasıl o şekilde uzun olarak yayınlıyorsun bir türlü bulamadım nasıl yapıldığını.cnm cevabını siteme bekliyorum.zamanın olur inş.öptüm

    YanıtlaSil
  27. harika ,bildiğim bi lezzet ama süslenince nasıl da şıkır şıkır olmuş:))
    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  28. canım ne güzel süslemişsin ellerine sağlık tam bayram için olmuş
    sevgiler

    YanıtlaSil
  29. Canım,
    ellerine sağlık. Ne şirin görünüyorlar.
    Önemli olan kolay ama böylesine gösterişli şeyler yapabilmekte.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  30. Yorumlarınız için çok teşekkürler, sunumu beğendiğinize çok memnun oldum..

    Önerdiğiniz gibi muzlu ve havuçlu da denemek isterim..

    Herkese en içten sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  31. Bu kadar basit bir tatlı senin ellerinde çok şık bir hal almış.
    Ellerine sağlık.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  32. AMANDA PEK YAMAN , PEK NEFİS OLMUŞ CANIĞĞMMMMM

    YanıtlaSil
  33. AYŞECİĞİM HARİKASIN SEN CANIM..
    OKADAR SEVDİMKİ BİLEMEZSİN.
    ELELRİNE SAĞLIK CNM.
    SVGLR nUnU

    YanıtlaSil
  34. ya ben hala bu etkinliğe katılacak bir tarif yazamadım...hem de pratik tarifler konusnda tam bir uzmanken..bakalım daha iki gün var..senin çikolata topların şahane olmuş cnm...

    YanıtlaSil
  35. Bu minimini süslü topçukların böylesi ile göreceğini hiç düşünmemiştim.
    Sanırım yapımı çok basit ama sunumu şık tatlılar dikkat çekiyor.
    Beğendiğinize gerçekten çok sevindim, çok teşekkürler.


    Süheylacım,sen sadece "Pratikler" kategorine bile link versen yeter aslında..
    Orası benim favori köşem. Türk yemek bloglarının Rachel Ray'i gibisin :)

    YanıtlaSil
  36. Ayşeciğim ellerine sağlık canım, benim de çok sevdiğim bir tariftir bu, süslemeler de harika olmuş!!!Ben seyahatte olduğum için bu etkinliği kaçırmışım ama yapılanlar çok keyifli hepinizin ellerine sağlık!!!

    Bu arada geçmiş bayramın kutlu olsun canım!!!

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  37. Canım Ayşe'ciğim günaydın, nasılsın canım öncelikle gecikmeli olarak geçmiş bayramını kutluyorum, inşallah diğerlerinde memleketinde, ailenle, sevdiklerinle birlikte kutlarsın canım.
    Canım aslında reçel yapımı çok zor değil ama, çok miktarda yapma, ben tarifleri verirken yazdığım gibi hep 1 kg olarak yaparım ve eğer çekirdekleri, kabukları varsa onları attıktan sonra yeniden ölçer ona göre şeker koyarım, çünkü çok şeker sanki meyvelerin aromasını lezzetini kaçırıyor, sırf şeker yiyormuşsun gibi oluyor.Aslında meyvelerin üzerini örtmesi yeterlidir şekerin,bir de reçeli yaparken hiç başından ayrılma ve sık sık kıvamına bak, inan yarım saat süre yeterli olur.
    Canım böylesi güzel pastalar yapan birinin çok güzel reçeller yapacağına gönülden inanıyorum, zaman zaman da yapa yapa sen kendine göre püf noktalarını bulacaksın zaten. Birde reçel yaparken süre tut ve bunları not et, daha sonraki reçel yapımında aynı süreleri uyguladığında hiç kıvamına bile bakmaya gerek kalmıyor canım.Canım kolay gelsin biraz uzun oldu ama kusura bakma.
    Ayşe'ciğim bu elmalı topları yeni evlendiğimde bir gazeden tarifini okumuş ve yapmıştım, çok beğenmiştik, elmalı olmasına rağmen sanki muzlu gibi bir lezzeti oluyor. Sonra da lezzeti ve pratikliğiyle sık sık yapmıştım. Geçenlerde aklımdan geçiyordu, sen de görünce bunları hatırladım.Ellerine sağlık güzelim, harika görünüyor, hele de çikolatayla kaplanmış şekliyle müthiş olmuş,afiyetler olsun güzelim.
    Öptüm canım, ailecek en içten sevgi ve selamlarımızla...

    YanıtlaSil
  38. Canım benim.. Sayende çok güzel bi etkinlik oldu..Ellerine sağlık, tarifinle beni çok sevindirdin..
    Öpüyorum..

    YanıtlaSil
  39. Merhaba,
    Beğendiğim blogunuza, maydanoz blog topluluğu arasında tanıtımı için bir sayfa ayırdım, başarılar.

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails