29 Haziran 2009 Pazartesi
Beyaz Çiçekli Düğün Pastası
Amerikadaki düğünlerin en sevdiğim yanı düğün pastası için özel bir masa hazırlanması ve pasta kesim anına kadar salonda davetlilere sergilenmesi. Pastalar gerçek olduğu için de olduğu yerde kesilip servisinin yapılması.
Zaten günlerce emek verip hazırladığım bir pastanın 5 dakikalığına salona getirilip, kesim seremonisinden sonra geri gitmesine çok üzülürdüm.
Neyse gelelim bu bembeyaz güzel pastamın hikayesine; aylar önce iki tatlı bayanla, sevgili Özlem ve Tubayla tanışmıştım. Tuba benim blog sayfamdan da önceden haberdarmış, bir yakınının evleneceğini ve düğün pastası yaptırmak istediklerini öğrenmesiyle ben akıllarına gelmişim. Ardından ben de gelin ve damatla tanıştım. Ve bu gördüğünüz pastayı hazırladım onlara. Pastanın en alt katını maketten diğer katları gerçek pastalardan oluşturdum, katların arasına pillars yerleştirerek yükseklik kazandırdım ve ortaya oldukça büyük bir pasta çıktı. Her ne kadar keyifli bir çalışma yapsam da fazla yorgun düşünce düğüne misafir olamadık. Gördüğüm, duyduğum, tattığım kadarı ile harika bir Kafkas düğünü oldu. Herşey çok özenli ve el emeği ile hazırlanmıştı.
Buradan da Dilaver ve Gavhar (Cevher) çiftine bir ömür boyu mutluluklar dilerim. Allah sağlıklı mutlu nice seneler yaşatsın.
Beni düşünüp tavsiye ettikleri için de ayrıca Özlem ve Tuba arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler.
Herkese sevgilerimle
Etiketler:
Butik Pasta,
Dugun Pastalari,
Pastalar,
Şeker Hamurlu Pastalar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Ellerine sağlık çok çok güzel olmuş. Yine bembeyaz yine kusursuz. Pastanın maket olmaması dahada anlamlı yapıyor herşeyi. Umuyorum bende bir düğün pastası yaparım bir gün:))
YanıtlaSilSevgiler...
Ayşecim harika olmuş pastan her zamanki gibi. Yeni çifte mutluluklar dilerim. Benimde 1 dakikalık bir gösteri için pastanın girip hemen ardından çıkması hiç hoşuma gitmiyor. Onca emek sarfedip günlerce uğraşılıyorken . Ama burda ne mümkün böyle birşey. Zaten ortada duran o pastayı herhalde çocuklar ve meraklı insanlar kesilme faslı gelmeden hacamat ederler :)
YanıtlaSilDAHA ÖNCE DE SÖYLEMİŞTİM ZATEN AYŞE YAMAN SAHİDEN *YAMAN* KADIN VESSELAM. YURTDIŞINDAKİ TÜRK KADINI GURURLA TEMSİL EDEN GÜZEL TÜRK.ELLERİN DERT GÖRMESİN.
YanıtlaSilİnanılmaz şık olmuş ellerine sağlık Ayşecim herzamanki gibi harikalar yaratmışsın
YanıtlaSilGüzel sözleriniz ve yorumlarınız için çok teşekkürler..Pastayı beğendiğinize çok sevindim..
YanıtlaSilherkese sevgiler
Selserviscim, pastayı beğendiğine çok sevindim, teşekkürler!
YanıtlaSilhehhehe, gülümsettin beni :) sana da hak veriyorum ama neden mümkün olmasın ki. İnsanlarımız bilmiyorlar daha önceden görmemişler bu yüzden böylesi merakla inceliyorlar, şaşırıyorlar. Zamanla alışır, pasta mıncıklamak yerine sadece pastanın fotografını çekerler. Beğenmedikleri pastanın yanına bile gitmezler belki o zaman :)
Bir gün maket pastalarin yerini butik, gercek ve gorkemli pastaların alacagına inanıyorum. Hatta buraya yazıyorum düğün pastalarının yanında Damat Pastalarını da göreceğiz, er ya da geç!
Ayşe'cim,
YanıtlaSilHome TV diye bir kanal var, orada Yemek Savaşları diye bir program var, genellikle Amerika'daki yemek yarışmalarını gösteriyor, bence sen artık bu tip yarışmalara katılabilirsin valla :) böyle pastalar yapabildiğine göre...ellerine sağlık, yine muhteşem olmuş, sevgiler
merhabalar ayşe hanım pastanız çok şık hakikaten ellerinize sağlık...ama keşke biraz bize içeriğinden bahsetseniz lezzetli bir pasta yapmayı çok isterdim umarım bize biraz sır verebilirsiniz...
YanıtlaSilAyşeciğim pasta muhteşem olmuş ellerine sağlık, bence burdada pastaya bir masa ayrılmalı, gerçekten haklısın onca emek sadece 5 dk. için ..:(ama bu masa olayı süper ..:))
YanıtlaSilharika bir pasta olmuş canım ellerine sağlık çok öptüm
YanıtlaSilÖncelikle yeni çifte mutluluklar dilerim pastaları muhteşem olmuş ellerine sağlık ama türkiyede böyle bir sunum yapınca masa etrafı için koruma tutmak lazım:) ki biz yarışmada jüri gelene kadar herkes makette olsa pastasının başında beklemek zorunda kaldı kazara masa üstüne kocaman yazılmış lütfen dokunmayın vs yazılar yazıp bırakanların hazırladıkları ellenmekten,koklanmaktan kırılırmı kırılmazmı kontrollerinden kurtulamadı..Burası henüz yaş pasta devrinde onda fazla şekil olmadığı ve artık elini değerse bozulacağını herkes bildiği için dokunmuyor ama bu tür pastalar için daha zaman lazım...
YanıtlaSilBenim çok merak ettiğimse bu tür yüksek pastaların konuklara paylaşımı nasıl yapılıyor burada biliyorsun kare pastayı küçük dilimler yapıp dağıtıyorlar ama bu pastalar hem çok yüksek(tabi bize göre)hem yuvarlak incecik kesilse tabakta dik durmaz vs..Bu konuda bilgi verirsen çok sevinirim...
Sevgiler
ayşecim harika olmuşş tüm yorgunluğuna deyiş ok sade sade olduğu kadarda zarif ve şıkk ellerine sağlık :))))
YanıtlaSilsevgilerr.............
Özlemcim beni o yarısmalara layık görmene cok sevindim ama nerdeee..:)
YanıtlaSilBenim 2 ya da 3 günde yaptıklarımı 8 saatde yapıyorlar..ama Amerikan olmasada Turkish versiyonuna katılabilirim :P
Yorumun icin cok tesekkurler..
Adsiz size de merhabalar, pastayi begendiginize sevindim. Kismet olursa yakinda size bir iki ipucu verecegim. Onun disinda bilgi ve birikimlerimi paylasacagim bir ortam olursa neden olmasin, seve seve, o zaman sizleri de oralara beklerim..
Masal mutfagi, harosa yorumlariniz icin cook tesekkurler, sevgiler sizlere
Eylulcum, ilgin ve yorumun icin tesekkurler!
Hepimiz burada pastaciyiz, neler yapabiliriz, bu durumlari nasil degistirebiliriz, bizim kesfetmeniz arastirmamiz gerekiyor..Insanlara kabul ettirecek kisiler bizleriz..Bu konuda iyimser olmak gerektigini dusunuyorum. Sorunlari cozmek bizim elimizde. En azindan atilmasi gereken ilk adim, kisiye ozel maketler..
Ben de yurtdisinda pastacilik fuarina katildim, hersey cok profesyoneldi. Pastalarin kayıdının yapılması, fotograf cekimleri, sergi alanina giris cikislar, pastalar ile ziyaretciler arasindaki mesefa, her bolumde gonullu calisan ve pastalari koruyan gorevliler...vs.hersey kusursuzdu. Pastamin kılına bile zarar gelmedi. Turkiyede yasananlar bence sizin degil organizasyonun hatasi olmuş..Tum onlemler alinabilirdi.
Soruna gelince; bu tur yuksek ve ozellikle yuvarlak pastalarin dilimi sayfamdaki gibi kesilip sunuluyor.
http://ayseyaman.blogspot.com/2008/11/otantik-ve-orkideli.html
"Cake Cutting Guide"adi altinda Wiltonun sayfasinda da pasta kesimleri ile ilgili oldukca faydali bilgiler var, oralardan yararlanabilirsin..
http://www.wilton.com/cakes/cake-
cutting-guides/wedding-cake-cutting-guide.cfm
İşte böyle canımcım. Umarim bilgiler faydali olmustur. Görüşmek dileğiyle.
sevgiler
Sımarık yorumun için çok teşekkürler...;) sevgiler sana da.
Tek kelimeyle şahane olmuş
YanıtlaSilEllerinize sağlık
Yaman Aysem...yine tarzin cikmis ortaya...sade ama görkemli, ellerine saglik, sevgiler
YanıtlaSilzehra
Çok şık ve çok kibar olmuş pastan...
YanıtlaSilAy valla boşanıp, eşimle bir daha evlenesim geldi resmen sırf sana şu pastanın pembiş çiçekli olanını yaptırabilmek için :)
Ellerine sağlık şekercim!
çok şık herzamanki gibi...
YanıtlaSilAyşe'cim çok şık bir pasta canım yaa...Ellerine kollarına sağlık..Çok çok sevgiler...
YanıtlaSilSalam... Ben senin yaptığın tüm güzel kekleri görmek için severim! Ben asla hiç uygun kek süslüyor kursu izlemem ama süsledik i sevgilisi kalıplaşar. Ben kendi sahiplendiği öğrenerim. I isteği i nasıl senin gibi olabilir. ;) * I bu çevirdi metinler hehehehehe: p
YanıtlaSilAyşeciğim yine harika bir pasta olmuş.çok zarif ve çok şık.her ayrıntısı şahane.ellerine,emeğine sağlık canım.sevgilerimle...
YanıtlaSilAyrıntılar muhteşem...Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilEllerine emeklerine saglik Aysecigim muhtesem olmus.
YanıtlaSildugun sahiplerine bir omur boyu mutluluklar dilerim.
Canim cok opuyor kucak dolusu sevgilerimi gonderiyorum.
Ayşeciğim,
YanıtlaSilÖzlemişim burayı :)
Muhteşem bir düğün pastası olmuş! Ben o işi eşimin arkadaşlarına bırakmıştım. Onlar da Yelken Kulübü'nün aşçılarına bırakmışlar. Sonuç hiç tatmin edici değildi.
Şimdi bu pastayı görünce! :)
Ellerine sağlık!
Sevgiler,
Banu
bayıldımmmmm sitenize emeginize saglık
YanıtlaSilwww.yemekkahvekokusu.blogcu.com