29 Haziran 2009 Pazartesi

Beyaz Çiçekli Düğün Pastası

White Wedding Cake

Amerikadaki düğünlerin en sevdiğim yanı düğün pastası için özel bir masa hazırlanması ve pasta kesim anına kadar salonda davetlilere sergilenmesi. Pastalar gerçek olduğu için de olduğu yerde kesilip servisinin yapılması.
Zaten günlerce emek verip hazırladığım bir pastanın 5 dakikalığına salona getirilip, kesim seremonisinden sonra geri gitmesine çok üzülürdüm.

Neyse gelelim bu bembeyaz güzel pastamın hikayesine; aylar önce iki tatlı bayanla, sevgili Özlem ve Tubayla tanışmıştım. Tuba benim blog sayfamdan da önceden haberdarmış, bir yakınının evleneceğini ve düğün pastası yaptırmak istediklerini öğrenmesiyle ben akıllarına gelmişim. Ardından ben de gelin ve damatla tanıştım. Ve bu gördüğünüz pastayı hazırladım onlara. Pastanın en alt katını maketten diğer katları gerçek pastalardan oluşturdum, katların arasına pillars yerleştirerek yükseklik kazandırdım ve ortaya oldukça büyük bir pasta çıktı. Her ne kadar keyifli bir çalışma yapsam da fazla yorgun düşünce düğüne misafir olamadık. Gördüğüm, duyduğum, tattığım kadarı ile harika bir Kafkas düğünü oldu. Herşey çok özenli ve el emeği ile hazırlanmıştı.

Buradan da Dilaver ve Gavhar (Cevher) çiftine bir ömür boyu mutluluklar dilerim. Allah sağlıklı mutlu nice seneler yaşatsın.

Beni düşünüp tavsiye ettikleri için de ayrıca Özlem ve Tuba arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler.

Herkese sevgilerimle

Wedding Cake

Wedding Cake Topper

Beyaz Çiçekli Düğün Pastası

24 yorum:

  1. Ellerine sağlık çok çok güzel olmuş. Yine bembeyaz yine kusursuz. Pastanın maket olmaması dahada anlamlı yapıyor herşeyi. Umuyorum bende bir düğün pastası yaparım bir gün:))

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Ayşecim harika olmuş pastan her zamanki gibi. Yeni çifte mutluluklar dilerim. Benimde 1 dakikalık bir gösteri için pastanın girip hemen ardından çıkması hiç hoşuma gitmiyor. Onca emek sarfedip günlerce uğraşılıyorken . Ama burda ne mümkün böyle birşey. Zaten ortada duran o pastayı herhalde çocuklar ve meraklı insanlar kesilme faslı gelmeden hacamat ederler :)

    YanıtlaSil
  3. DAHA ÖNCE DE SÖYLEMİŞTİM ZATEN AYŞE YAMAN SAHİDEN *YAMAN* KADIN VESSELAM. YURTDIŞINDAKİ TÜRK KADINI GURURLA TEMSİL EDEN GÜZEL TÜRK.ELLERİN DERT GÖRMESİN.

    YanıtlaSil
  4. İnanılmaz şık olmuş ellerine sağlık Ayşecim herzamanki gibi harikalar yaratmışsın

    YanıtlaSil
  5. Güzel sözleriniz ve yorumlarınız için çok teşekkürler..Pastayı beğendiğinize çok sevindim..

    herkese sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Selserviscim, pastayı beğendiğine çok sevindim, teşekkürler!
    hehhehe, gülümsettin beni :) sana da hak veriyorum ama neden mümkün olmasın ki. İnsanlarımız bilmiyorlar daha önceden görmemişler bu yüzden böylesi merakla inceliyorlar, şaşırıyorlar. Zamanla alışır, pasta mıncıklamak yerine sadece pastanın fotografını çekerler. Beğenmedikleri pastanın yanına bile gitmezler belki o zaman :)
    Bir gün maket pastalarin yerini butik, gercek ve gorkemli pastaların alacagına inanıyorum. Hatta buraya yazıyorum düğün pastalarının yanında Damat Pastalarını da göreceğiz, er ya da geç!

    YanıtlaSil
  7. Ayşe'cim,
    Home TV diye bir kanal var, orada Yemek Savaşları diye bir program var, genellikle Amerika'daki yemek yarışmalarını gösteriyor, bence sen artık bu tip yarışmalara katılabilirsin valla :) böyle pastalar yapabildiğine göre...ellerine sağlık, yine muhteşem olmuş, sevgiler

    YanıtlaSil
  8. merhabalar ayşe hanım pastanız çok şık hakikaten ellerinize sağlık...ama keşke biraz bize içeriğinden bahsetseniz lezzetli bir pasta yapmayı çok isterdim umarım bize biraz sır verebilirsiniz...

    YanıtlaSil
  9. Ayşeciğim pasta muhteşem olmuş ellerine sağlık, bence burdada pastaya bir masa ayrılmalı, gerçekten haklısın onca emek sadece 5 dk. için ..:(ama bu masa olayı süper ..:))

    YanıtlaSil
  10. harika bir pasta olmuş canım ellerine sağlık çok öptüm

    YanıtlaSil
  11. Öncelikle yeni çifte mutluluklar dilerim pastaları muhteşem olmuş ellerine sağlık ama türkiyede böyle bir sunum yapınca masa etrafı için koruma tutmak lazım:) ki biz yarışmada jüri gelene kadar herkes makette olsa pastasının başında beklemek zorunda kaldı kazara masa üstüne kocaman yazılmış lütfen dokunmayın vs yazılar yazıp bırakanların hazırladıkları ellenmekten,koklanmaktan kırılırmı kırılmazmı kontrollerinden kurtulamadı..Burası henüz yaş pasta devrinde onda fazla şekil olmadığı ve artık elini değerse bozulacağını herkes bildiği için dokunmuyor ama bu tür pastalar için daha zaman lazım...
    Benim çok merak ettiğimse bu tür yüksek pastaların konuklara paylaşımı nasıl yapılıyor burada biliyorsun kare pastayı küçük dilimler yapıp dağıtıyorlar ama bu pastalar hem çok yüksek(tabi bize göre)hem yuvarlak incecik kesilse tabakta dik durmaz vs..Bu konuda bilgi verirsen çok sevinirim...
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  12. ayşecim harika olmuşş tüm yorgunluğuna deyiş ok sade sade olduğu kadarda zarif ve şıkk ellerine sağlık :))))
    sevgilerr.............

    YanıtlaSil
  13. Özlemcim beni o yarısmalara layık görmene cok sevindim ama nerdeee..:)
    Benim 2 ya da 3 günde yaptıklarımı 8 saatde yapıyorlar..ama Amerikan olmasada Turkish versiyonuna katılabilirim :P
    Yorumun icin cok tesekkurler..

    Adsiz size de merhabalar, pastayi begendiginize sevindim. Kismet olursa yakinda size bir iki ipucu verecegim. Onun disinda bilgi ve birikimlerimi paylasacagim bir ortam olursa neden olmasin, seve seve, o zaman sizleri de oralara beklerim..

    Masal mutfagi, harosa yorumlariniz icin cook tesekkurler, sevgiler sizlere

    Eylulcum, ilgin ve yorumun icin tesekkurler!
    Hepimiz burada pastaciyiz, neler yapabiliriz, bu durumlari nasil degistirebiliriz, bizim kesfetmeniz arastirmamiz gerekiyor..Insanlara kabul ettirecek kisiler bizleriz..Bu konuda iyimser olmak gerektigini dusunuyorum. Sorunlari cozmek bizim elimizde. En azindan atilmasi gereken ilk adim, kisiye ozel maketler..
    Ben de yurtdisinda pastacilik fuarina katildim, hersey cok profesyoneldi. Pastalarin kayıdının yapılması, fotograf cekimleri, sergi alanina giris cikislar, pastalar ile ziyaretciler arasindaki mesefa, her bolumde gonullu calisan ve pastalari koruyan gorevliler...vs.hersey kusursuzdu. Pastamin kılına bile zarar gelmedi. Turkiyede yasananlar bence sizin degil organizasyonun hatasi olmuş..Tum onlemler alinabilirdi.

    Soruna gelince; bu tur yuksek ve ozellikle yuvarlak pastalarin dilimi sayfamdaki gibi kesilip sunuluyor.
    http://ayseyaman.blogspot.com/2008/11/otantik-ve-orkideli.html
    "Cake Cutting Guide"adi altinda Wiltonun sayfasinda da pasta kesimleri ile ilgili oldukca faydali bilgiler var, oralardan yararlanabilirsin..
    http://www.wilton.com/cakes/cake-
    cutting-guides/wedding-cake-cutting-guide.cfm
    İşte böyle canımcım. Umarim bilgiler faydali olmustur. Görüşmek dileğiyle.
    sevgiler

    Sımarık yorumun için çok teşekkürler...;) sevgiler sana da.

    YanıtlaSil
  14. Tek kelimeyle şahane olmuş
    Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  15. Yaman Aysem...yine tarzin cikmis ortaya...sade ama görkemli, ellerine saglik, sevgiler

    zehra

    YanıtlaSil
  16. Çok şık ve çok kibar olmuş pastan...
    Ay valla boşanıp, eşimle bir daha evlenesim geldi resmen sırf sana şu pastanın pembiş çiçekli olanını yaptırabilmek için :)
    Ellerine sağlık şekercim!

    YanıtlaSil
  17. çok şık herzamanki gibi...

    YanıtlaSil
  18. Ayşe'cim çok şık bir pasta canım yaa...Ellerine kollarına sağlık..Çok çok sevgiler...

    YanıtlaSil
  19. Salam... Ben senin yaptığın tüm güzel kekleri görmek için severim! Ben asla hiç uygun kek süslüyor kursu izlemem ama süsledik i sevgilisi kalıplaşar. Ben kendi sahiplendiği öğrenerim. I isteği i nasıl senin gibi olabilir. ;) * I bu çevirdi metinler hehehehehe: p

    YanıtlaSil
  20. Ayşeciğim yine harika bir pasta olmuş.çok zarif ve çok şık.her ayrıntısı şahane.ellerine,emeğine sağlık canım.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  21. Ayrıntılar muhteşem...Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  22. Ellerine emeklerine saglik Aysecigim muhtesem olmus.
    dugun sahiplerine bir omur boyu mutluluklar dilerim.
    Canim cok opuyor kucak dolusu sevgilerimi gonderiyorum.

    YanıtlaSil
  23. Ayşeciğim,

    Özlemişim burayı :)

    Muhteşem bir düğün pastası olmuş! Ben o işi eşimin arkadaşlarına bırakmıştım. Onlar da Yelken Kulübü'nün aşçılarına bırakmışlar. Sonuç hiç tatmin edici değildi.

    Şimdi bu pastayı görünce! :)

    Ellerine sağlık!

    Sevgiler,
    Banu

    YanıtlaSil
  24. bayıldımmmmm sitenize emeginize saglık
    www.yemekkahvekokusu.blogcu.com

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails