9 Aralık 2009 Çarşamba

Royal icing taç

Princess Tiara cake

Daha önce hazırladığım Prenses pastamın ilk versiyonu bu şekildeydi...Royal icingle hazırladığım bu taçı da beğendim ama gumpasteli olan daha çok içime sinince, pastamda onu kullanmıştım.
Bu pastam test pastasıydı; pırıltılı spray boya, stringwork (ip) ve elle baklava çizimi çalışmıştım.
Güzel bir fotoğraf, arşivde saklı kalmasın istedim.

Royal icing tiara

Royal icing ile taç

15 yorum:

  1. ayşe hanımm size hayran olmamk elde değil müthişsiniz..

    YanıtlaSil
  2. Ayşe'cim muhteşem ellerine sağlık ku
    cak dolusu sevgiler öpüyorum...

    YanıtlaSil
  3. Muhteşem olmuş,istabulda butik bir pastane açsan çığır açarsın eminim...

    süper!!!!

    YanıtlaSil
  4. aaah ah prenses kızıma olsa şöyle bi taç pasta ne sevinir (iz) :)

    YanıtlaSil
  5. Her zamanki gibi mükemmel olmuş.Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  6. ayşecim, pastanı taçlandırarak ne kadar hoş bir tasarım yapmışsın..

    YanıtlaSil
  7. ZEYNEP BAYRAMAralık 09, 2009

    AYYYY NUTKUM TUTULDU.ÇOK ZARİF

    YanıtlaSil
  8. tek kelime ile harikasınız uzun zamandır sitenizi takip ediyor, imrenerek, iç çekerek sadece izliyor ve kıskanıyorum ;) bende royal icing ile kurabiye süslemiştim tabi tacın yanında hiç benim merak ettiğim ip tekniği malzemeleri nedir odamı royal icing bazı pastalarda havada duruyor gibi yapıyorlar bahsederseniz çok sevinirim çok uzattım galiba sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. Ayşecim beni hatırladın mı :)
    artık geldim buralara..
    beni merak ettin, hatta mesajına bile cevap veremedim geç kalmışlığın mahçupluğuyla..
    ama umarım herşey bundan sonra da devam eder..
    pastacılık konusunda önlenemez yükselişini hayranlıkla takip ediyorum..
    tek kelimeyle harikasın..
    bu arada ne kadar edebi yazmışım farkettim :)))

    çok özlemişim seni arkadaşım.. çok öptümm....

    YanıtlaSil
  10. Merhaba,

    Çok beğendim, diğer tacda kusursuzluğuyla güzeldi ama bundaki ince detaylar ve zerafet benim daha çok hoşuma gitti.Tül gibi, ince, zarif, kibar ellerinize sağlık iyiki bunuda eklemişsiniz.
    Sevgilerimle Uğur

    YanıtlaSil
  11. ben de kızımın doğumgününde taçlı pasta yaptım ama ben şeker hamuru kullanmıştım.
    Royal icing muhteşem olmuş. Gerçek bir prenses pastası! Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  12. Merhaba Ayşe. Bizde senin takipçilerindeniz :) bu işe yeni başlayan iki kardeşiz.içing nasıl yapılır çok merak ediyoruz. Bununla ilgili bir tarifin varmıydı acaba? Bu arada bir daha İstanbul'a gelirsen seninle bizde danışmak isteriz.
    Sevgiler,
    Melike-Meltem (Sihirli Dokunuslarr)

    YanıtlaSil
  13. merhaba yaptığınız pastaları iç çekerek takip ediyorum acaba bir gün bende böyle sanat eseri gibi pastalar yapabilirmiyim diye :) neyse şimdi elime böyle bir fırsat geçti bu çarşamba yani 13 ocakta kızım bir yaşına girecek ve ben kızımın ilk doğum gününde pastasını kendim yapmak istiyorum ama malesef bulunduğumuz şehirde imkanlar kısıtlı şeker hamuru bulamadım bunun yanı sıra sadece kırmızı gıda boyası bulabildim ne yapacağım hayallerim suya düştü derken markette dr.oetkerin süsleme glazürleri ile karşılaştım içerisinde sarı,yeşil,kırmızı ve beyaz renklerde süsleme glazürü var ve acaba royal icingin içerisine bunlardan eklesem olurmu diye size sormak istedim bu süseme glazürlerinden ekleyince royal icing bozulmaz değil mi? birde dediğim gibi siyah gıda boyasıda bulamadım malum siyahın yerine kakao koysam nasıl olur birde son bir soru daha ben pastamın süslerini bir gün önceden pastamın üzerine yerleştirip süslesem dağılma erime gibi durumu olur mu? (normal pasta kreması üzerine) bana yardımcı olup bloguma yorum bırakırsan sevinirim

    YanıtlaSil
  14. Ayşe hanım sizi yeni farkettim.Çok açıklayıcı bir sayfanız var. Size hayran oldum diyebilirim. Ben Tr de öğretmenim. Ama tam bir pastakolikim. Bu taçlı pastaya da ayrıca bayıldım. Tariflerinizi ve bunu deneyeceğim. Bu tacın çizim şablonunu da eklerseniz sevinirim. Selamlar sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. Ayşe Hanım, royal icingi denedim ilk denememdi. Tacın şoblonunu çıkardım. Fakat benim yaptığım daha kırılgan bir şeker oldu.Özellikle tacın yuvarladığım yerleri kırıldı. Ben yumurta akı kullanmıştım. Siz taca bu yuvarlak şekli nasıl verdiniz. Royal icingi dolapta mı kuruttunuz ve kıvamı tam olarak nasıl olmalı... Cevap yazarsanız sevinirim. Başarılar.

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails