28 Haziran 2010 Pazartesi

Örgü temalı sepet pasta

knitting basket cake

She loves knitting sew much!

örgü sepeti temalı pasta

Down Cellar'ın isteği üzerine özel olarak hazırladığım ikinci pastamın teması yündü. Pasta masasında koyun kurabiyelerim de vardı. Bütün renkler ve tasarım için zevkle, yorulmadan çalıştım.
Amerikalı bayanlar pastalar karşısında mest oldular. Bana kim, nereden olduğumu sorduklarında, hep gururla Türk olduğumu söylüyorum. İşte bu benim en büyük kazancım :)




21 yorum:

  1. amnııııınnn bayıldım :) çooook şirin :)

    YanıtlaSil
  2. Yaman Aysem...senin Peggy Porschen veya Debbi Brown´dan ne eksigin var...adim adim yurtdisindaki pastacimiz olma yolunda ilerliyorsun, ama o marifetli eller ve ince zevk bunu kat kat hakediyor.Sevgilerimle

    zehra

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Ayşe,
    Yine birbirinden güzel eserlere imza atmışsın, eline emeğine sağlık.
    Eserler diyorum çünkü bunlara sadece pasta demek büyük haksızlık olur.
    Alanında çok başarılısın, Türkiye'yi en iyi biçimde temsil ettiğine yürekten inanıyorum.

    YanıtlaSil
  4. Türk'üm demekle duyduğun gurur gözlerimi yaşarttı.Siz gençlerle ne kadar gurur duysak azdır.Sizler özel insanlarsınız.Rabbim herşeyi gönlünüze göre versin.Sizi kızım olarak görüyorum ve gurbet ellerindeki başarınız beni mutlu şımartıyor.)) Duygumu saklıyamamki.Ellerinize sağlık.
    Nilly

    YanıtlaSil
  5. Hay... sen çok yaşa e mi!!!Harika..harika...harika...

    YanıtlaSil
  6. Merhaba Ayşe Hanım,
    Bugün blogumdaki yorumlar arasında "Ayşeyaman" ismini görünce öyle şaşırdım ki...Hemen yorumunuzu açtım ve mesajınızı okuyunca da inanın gözlerim doldu...Güzel sözlerinize binlerce kez teşekkürler...
    Aynı hayranlıkla ben de sizin çok uzun zamandır, sıkı bir takipçinizim...Evet, kulvarlarımız farklı gibi duruyor ama hepsi yaratıcılık, süsleme ve bir tasarım sonucu yaratılan şeyler...
    O yüzden birbirimizi anladığımızı düşünüyorum. Kaliteli, düzeyli yazılarınızı, eşi olmayan pastalarınızı, kusursuz fotoğraf çekimlerinizi her zaman çok takdir ediyorum....Ellerinize, zekanıza sağlık....New Jersey davetinize çok teşekkür ederim...Öyle güzel bir söz söylemişsiniz ki..(Artık New York New Jersey neresi olursa Amerikada da bir kapınız var..:)Bu cümle, bugün, öyle güzel geldi ki... Daha evvel ki çalışma pozisyonlarımdan birisi British Airways Ankara Satış Müdürlüğü idi ve o zamanlar, bu sayede Avrupa'da hemen hemen her yeri gezmiştim... Ama hep en çok görmek istediğim yer neresidir biliyor musunuz?...New York....Onun için sizin bu cümlenizi okuyunca yüzümü öyle keyifli bir gülümseme kapladı ki, arkama yaslanıp, belki 5 dakika bilgisayarın karşısında gülümseyerek sizi ve New York'u düşündüm, hayaller kurdum....Tekrar davetinize teşekkür ederim...Dediniz bir kere...Artık kaçamazsınız....Ahhh, şu dekorasyon işlerine öyle bir daldım ki, alnımın akıyla bir bitirebilirsem....neden olmasın, sizin gibi oraları çok iyi bilen biri ile pastacı dükkanlarını ve hobi mağazalarını gezmek, bol alışveriş yapıp Türkiye'ye dönmek benim için inanılmaz güzel bir tatil olur herhalde...2011 benim için çok yoğun bir yıl olacak...Gelecek hafta, ATV kanalı ile bir görüşme yapacağım.Büyük ihtimalle yeni dönemde orada TV programıma devam edeceğim, bir de Türkiye'nin ilk dekoratif boyama kitabının hazırlıklarını tamamlamak üzereyim...Ekim ayında sergimiz olacak ve atölyede yeni sezon başlayacak...Bir de dekorasyon teklifleri gelirse.....Çok çalışmam lazım, çok enerji toplamam lazım.....Ben de sizi her zaman Ankara'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyarım...Türkiye'ye geldiğiniz zaman nerede kalıyorsunuz bilmiyorum ama bundan böyle bilin ki, Ankara'da da sizlerin ailece bir eviniz var.....
    Bol güneşli, güzellikler dolu, neşe içinde geçireceğiniz huzurlu bir hafata diliyorum.

    YanıtlaSil
  7. Ne kadar sık olmuslar, ellerine saglık :)

    YanıtlaSil
  8. KEsinlikle çok profesyonel, çok ince ve titizlikle çalışılmış olduğu belli. Ben de Eya Zehra'cığıma katılıyorum. Yurtdışında pastacıların içinde bir Türk ismi hızla yükseliyor !
    Bz bu kadar gururlanıyorak sen ne kadar gururlansan azdır .

    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Ayşe selam, yarın için kendime leoparlı bir pasta yapmayı planlıyorum!! pastanın etrafındakş bant konusunda kararsız kaldım.bantı pastanın üzerindemi leopar desen boyasam, önceden yapıp boyayı kurutup pastanın etrafına yapıştırsam. yapıştırırken renkler bulaşır diye bir endişem var...

    YanıtlaSil
  10. TEbrik ederim o kadar harika gorunuyorlar ki. Ozveri ve profesyonellik on planda. Ellerinize saglik. Ingiltere'den Amerika'ya kucak dolusu sevgiler:)
    www.narcicegirengi.com

    YanıtlaSil
  11. Beklediğim cevabı aldım, teşekkür ederim, sevgiler, funda..

    YanıtlaSil
  12. süpersin sen ya..bunu kaç defa söyledim bilmiyorum ama söylemeye devam edeceğimi biliyorum.Sayfanı her açtığımda "yanı başımdayken aynı ülkedeyken neden son anda tanıştım da, daha çok vakit geçirme şansını kaçırdım*" diyorum :( .Umarım yeni yerine alışmışsındır.Tüm güzellikler seninle olsun.Takiptesin :)

    YanıtlaSil
  13. tam anneme gore bunnar nası ulasırım??

    YanıtlaSil
  14. Merhabalar Ayşe Hanım, ben mutfakla hiç ilgisi olmayan, bırakın pasta börek yapmayı yemek yapmayı bile ancak en az ölçüde bilen birisiyim. Bunun sebepleri arasında hem yemek yemekle aramın iyi olmaması hemde çok yoğun bir iş hayatımın olması vardır, ancak 1 aydır Amerikadayım ve daha 8 ay burdayım. Buraya ilk geldiğimde bu fırsatı değerlendirip mutfak becerimi geliştirmeye karar verdim. Bu düşünce ile yemek sitelerini araştırırken sizin siteniz ve o muhteşem görüntülü (eminim tadlarıda çok güzeldir) pastalarınız ile karşılaştım. O anda bir süre bilgisayar başında pastalar bana ben pastalara bakakaldım, hiç böyle güzel şeyler görmemiştim (pasta diyemedim, çünkü daha önce gördüklerime hiç benzemiyor) ve karar verdim bende bunlardan yapmalıyım diye, ancak gelgelelim ben hayatımda ne kek yapmış ne krema hazırlamış bir insanım. İki haftadır malzemeler alıp birşeyler yapmaya çalışıyorum, ama bir türlü pastaya benzetemiyorum. İşin kötüsü pes de etmiyorum çünkü oldukça inatçı ve hırslı bir yapım var, bir şeyi başarıncaya kadar mücadele ederim. Kısacası beni bu işe siz ve sizin pastalarınız bulaştırdı.Bu nedenle bana yardım etmelisiniz :)) sizi sorularımla bunaltabilirim şimdiden özür dilerim bunun için. Şu anda ilk sorumu sormak istiyorum, (daha sonra başka sorular da gelecek) ben çökmeyen pandispanya yapmayı başardım ama pandispanyamın yeterince kabarıp kabarmadığını nasıl anlayacağım bilmiyorum yani örneğin pişmiş pandispanyam, pişmemiş halinin iki katı olursa kabarmışmı oluyor ? Çok uzun bir yazı oldu kusura bakmayın. Cevabınız için şimdiden teşekkür eder ve başarılarınızın devamını dilerim

    YanıtlaSil
  15. Ayşe hanım merhaba, acemi biri olarak yardımınıza ihtiyacım var yine:)Şeker hamuruyla yaptığım figürler bir gece bekleyince kuruluğunu kaybediyor. böle çok sulu da değil ama el değince yapışıyor. Bunun nedeni nedir? Figürler için şeker hamuruna konulan katkı maddesi koymadığım direk şeker hamurundan yaptığım için mi böyle oluyor yoksa bunun bi püf noktası varmı? Bu işi yapan bir çok blogger'da okudum hemen hepsi pastayı süsledikleri figür vb bir gün önceden hazırladıklarını yazmışlar. Benim yaptığım neden böyle oldu? Kapladığım kurabiyelerimde böyle bir sorun yaşamadım. PAstada farklı teknikler mi kullanmam gerekiyor? Birde şeker hamurlu pasta kaplandıktan sonra soğuk ortamda tutmamak mı gerekiyor? Teşekkür ederim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. herkese yorumlarindan dolayi cok tesekkur ederim....bazen donup donup eski yorumlari da okuyup mutlu oluyorum..cok tesekkurler...

    YanıtlaSil
  17. gec oldu ama bazi yorumlari da yanitlamak isterim...

    modda twin, pastanizi ben yapamam ama belki modeli yada sadece örgü temasini Trdeki butik pastacilara, butik pastanelere iletirseniz sizin icin boyle sirin bir pastayi hazirlayabilirler...

    Elif hanim, guzel yorumunuz icin tesekkurler...size pastacilik hayatinizda basarilar dilerim..elimden geldigince sorulari yanitlamaya calisiyorum...ama yanitlayamazsam da lutfen kusura bakmayin...
    sorunuza gelince; pandispanyaniz cokmediyse, biraz kabarmis ve de tadi guzel olmussa sorun yoktur bana gore..tam olarak pandispanya pisince iki katina yada bir bucuk katina cikar diye bir genelleme yapamam...her tarifin kendine gore bir kabartmasi vardir diye dusunuyorum..

    Nuralp, oncelikle blogundaki yeni gelişmeyi okuyup, yeni sayfanı ziyaret ettim, Allah yolunu açık etsin, dilerim gönlünce işler yapabilirsin, başarılar dilerim...
    pastalarını ve figürlerini gördüm, figürlerde bir nemlilik yok, normal sartlarda şeker hamuru yada modelleme hamuru oda sıcaklıgında kurur..eger bunun aksi olmuşsa pastayı yada figürü buzdolabına koyup ertesi gün çıkartmışsındır...bu yuzden figürler terlemiştir.
    figürlerini pasta ile birlikte buzdolabina koyuyormusun?

    YanıtlaSil
  18. ayşe hanım ben bu pastaya bayıldım harika görünüyor,yaş günüm için kendime hediye olarak bu pastadan yapmak istiyorum,izin verirseniz,sevgiler...

    YanıtlaSil
  19. ozlem hanim elbette izin veriyorum....size de cok yakisan bir pasta modeli olur...dogum gununuz simdiden kutlu olsun...:)

    YanıtlaSil
  20. Pastanız çok güzel bayıldım..sizlere bi şey sormak istiyorum, butik pastayı nerede saklayabiliriz, ben yaptığımda streç filmle sarıp buzdolabına koymuştum ama ona rağmen hamur terledi, hava da çok sıcak nasıl muhafaza edeceğimi şaşırdım acil yardıma ihtiyacım var :(

    YanıtlaSil
  21. butik pastayı nerede muhafaza edebilirim?

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails