9 Ocak 2011 Pazar

HOŞGELDİN BEBEK PASTASI

Baby Shower Cake for a boy

Pasta diye başlık yazdım ama aslında bu bir maket. New Jersey'e yeni açılan bir Türk restoranının pastane catering bölümü için özel olarak hazırladım.
Tasarım için daha önce kendi yaptığım bebek pasta modellerinden esinlendim, diğerlerinden daha farklı olması için de sadece farklı renk tonları kullandım...(Modeller hemen aşağıda.) (Henüz merakla beklenen kendi pastama başlamadım.)

Ben maketime bakmaya doyamadan restorana vermeye kıyamıyorum. :)
Umarım sizler de beğenmişsinizdir.

Herkese bol şekerli bir hafta dilerim...
Ayse Yaman

Sweet Pea Baby Cupcake Towerbaby shower cake Cibinlikli bebek pastası

Erkek Bebek Pastası

ÖNEMLİ NOT:  Pasta yapım aşaması kadar pastaların tasarım aşaması da zordur, sancılıdır.
Ne renk yapılacağı?
Desenlerin nerede nasıl uygulanacağı? vb bir sürü şey vardır. Eğer modellerimi kopyalayacaksanız bir yorum ya da email göndermeniz beni mutlu etmeye yeter.  Pasta modelimin beğenilip uygulanmak istendiğini duymak benim için en güzel duygudur.
Bunu niye yazıyorum. Sayfamda gördüğünüz çoğu model kendi tasarımımdır, olmadığı taktirde burada, burada ya da burada olduğu gibi zaten yazıyorum. Ben nasıl özen gösteriyorsam karşı tarafın da özen göstermesini isterim.
Bebek pasta modellerimin Türkiye'deki normal, ev ortamında çalışan pastacılar tarafından ara sıra yapıldığını biliyordum fakat çok bilindik, ünlü bir pastacı tarafından da birebir yapıldığına yeni şahit oldum. Çok şaşırdım (inanın siz de görseniz çok şaşırızsınız) ama keşke bana kısa da olsa bir email atılsa, elbette izin almaya gerek yok zaten %100  izin veririm ama en azından bir email atılsa insan mutlu olur, emeğimin karşılığını farklı bir şekilde almak beni daha da besler ve yaratıcı olmamı sağlar. Lütfen bu uyarıma dikkat ediniz.

Böyle güzel bir pastanın altına bu tarz bir yazı yazmak istemezdim ama gördüğüm manzara karşısında içimden geçenleri paylaşmam gerekiyordu. Burası benim pasta günlüğüm bazen hissettiklerimi de yazmaya ihtiyacım var.

Baby Shower Cake

45 yorum:

  1. Sevgili Ayşe;
    Çalışmalarınız,çalışmalarınızda gösterdiğiniz özen ve itina kadar yüreğinizden dökülen sözcükler / duru hisleriniz de ruhu sıcacık ediyor,blogunuzu çekici kılıyor benim nazarımda.Tüm bunların bir arada bulunduğu,üstelik buram buram 'tevâzu' kokan insanlar / mekânlar ender ve kıymetlidir.Lütfen bunları kardeşin kardeşle hasbihâli olarak görünüz..

    Pastanız daha doğrusu hazırladığınız maket çok hoş görünüyor.(Renkler soft,huzur verici) Pasta tasarım emek ve yürek istiyor vesselam.Ellerinize sağlık.

    Son mes'eleye ziyadesi ile üzüldüm.Mamafih,internet ortamında çok yaşanıyor benzer mevzular.Bu durumların önüne geçmek için,sessiz kalmamak / farkındalığımızı göstermek gerekiyor.Zaman zaman reçete ve modellerin kaynağı bilinmiyor / anonim oluyor ona söylecek sözüm yok lakin kâsti olarak isim vermemek,hoş değil.Eninde sonunda çıkıyor karşınıza işte..

    Kâlbi selamlarımla

    YanıtlaSil
  2. adorable! i love the color combination. I have to do this some day

    YanıtlaSil
  3. Beklenen bebiş pastası gelmiiiş :) Çok ama çok güzel olmuş bu çook ve iyiki de maket olmuş :) Çünkü bu yenmeye kıyılmıcak bir pasta olmuş!Renklere bayıldım !! Pastel tonları bu kadar mı güzel kullanılır birlikte..Ellerine sağlık o güzel emeğinin sonucu ortada..

    YanıtlaSil
  4. superb tort felicitari!!!!!!!!!:)

    YanıtlaSil
  5. Eline, zevkine saglik Aysecigim... Duygularimda sonuna kadar haklisin... Ve böyle bir aciklama yapmakta da cok haklisin... Sevgilerimle, hakkinda hayirli haberler bekliyoruz...

    YanıtlaSil
  6. Ayşe hanım,yine mükemmel bir pasta
    tasarlamışsınız,çook beğendim.
    Hassasiyetinizde çok haklısınız,emeğe saygı gösterilmesi
    gerek,ama taklit edilmek sizin ne
    kadar iyi olduğunuzu gösterir...
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Merhaba
    İlham perisi olmak güzeldir:)Sizde onlardan birisiniz.Çok kaliteli yapımlarınız ve cömertce paylaşımlarınız için ayrıca kutluyorum.Çok yeni bir blogcu olsamda beğendiğim uyguladığım modeli nerden aldığımı yazmaktan ayrıca aldığım blog kaynak herneyse bildirmekten onur duyarım.Hem etik olur hemde karşı taraf motive olur.Sevgiler Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Ayşecim,
    o kadar haklı sitemlerin varki malesef bu tarz durumlarla karşılaşıyoruz fakat senin takipcin olarak senin tasarımlarını çok begeniyorum henüz uygulama fırsatım olmadı ama olursa mutlaka senin de haberin ve onayın olur aslında yaratıcılığın sonu yoktur fakat bazen insanlar internet üzerinden bulup getirdikleri herhangi bir pasta resmini kendilerine isteyebiliyorlar bu durumda nereden alındığı belli olmayan o tasarım calışılmış olabilir yinede her türlü haklısın Ayşecim sana birşey sormadan gecemeyecegim wiltonun sitesinde pops'lar var bunlar nedır nasıl yapılır bizim turuf benzeri bir şey midir?ingilizcem olmadıgı için bilemiyorum yorumlarını beklıyorum sevgilerimle kendine iyi bak...cılgın pastacı

    YanıtlaSil
  9. pastaya bakmaya doyamadım ellerine sağlık
    pastalar hazırlanırken en zor kısım tasarımı, yazında sonuna kadar haklısın bende yaptıklarımda kaynak göstermeye dikkat ediyorum
    inşallah bir gün senin tasarımın olan bir pasta yapar ve bunu da gururla söylerim:))

    YanıtlaSil
  10. pasta yapımını sanata dönüştüren çalışmalarınız oldukça fazla .insan bunları yemeye kıyamaz .film gibi izlerim ben bunları yaa .:) ellerinize sağlık. ayşe hanım çok becerikli bir bayansınız bence.

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Ayse maketi begeni ile izlerken yaratici ve zarif pastalarindaki renk uyumunu begendigimi farkettim. Senin guzel pastalarindan leoparli ayakabiyi kendi dogumgunum icin modellerken hem izin(bizlere yakistigi gibi) hem yardim istemistim, sende sagol yardimci olmustun. Ama bazen bloglarda goruyorum link verme geregi bile duymadan yaptiklari pastayi sergiliyorlar. Hos olmuyor. Emege saygi arkadaslar..

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Ayşe,

    ellerine sağlık çok güzel olmuş, renklerin uyumu gerçekten süper. Ama yine de senin pastanı dört gözle bekliyorum.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. Aysecigim harika ötesi bir pasta yine. Renkler...ayrintilarin düzgünlügü...sahane. Diger konu ile ilgili cok haklisin, hepimiz birbirimizden ilham aliyoruz...ama en azindan yapan kisiye sagili olup bir tesekkür babinda belirtmek cok önemli ve de gerekiyor.Bence acik acik bu ünlü pastacinin adini da belirtmeliydin ki biraz belki mahcubiyet sergilerdi. .Burada bile inceligini göstermissin.

    zehra

    YanıtlaSil
  14. Ayşe harika olmuş, ellerine çok sağlık olsun =) Ben pastanı degil ancak altta yazdıklarını aynen alıp bloguma copy-paste yapmak istiyorum =))) Cok guzel dile getirmişsin duygularını, sana A'dan Z'ye hak veriyorum. Buradan oraya sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. Bayanlar desteğiniz için çok çok teşekkürler...duygularımı anlayacağınızı biliyordum çünkü pek çoğunuz benim gibi bu konularda dertli.
    Aysu arkadaşımız güzel bir konuya da değinmiş, evet haklısınız bazen müşteri bunu istiyorum diye resmi gösterir ve aynı pastayı isteyebilir. Bazen anonim olur modeller bu da çok normal. Ama ben ve benim gibi pek çok arkadaş pastalarımıza isim yazıyoruz. Boşu boşuna da yazılmıyor isimlerimiz..
    Eyacım, yapan sevilen bilindik bir pastacı olmasa isim vermekte hiç çekinmem ama işte gönül razı olmuyor.
    Zencefilcim, sende sağol var ol, sözüm inanki sen ve senin gibi duyarlı blogcu arkadaşlara gitmiyor, onlar kendini biliyorlar..
    Ve Mutlu dükkan, sen ve sevgili Didemin nefis kurabiyelerini o kadar çok yerde görünüyorum ki üzülmemek elde değil...:(

    YanıtlaSil
  16. Cok guzel Ayse, ellerine saglik. Ben merakla senin pastani bekliyorum. Daha once de yazmistim, Ma'da yasiyorum ve kiz bebek bekliyorum. 8 haftam kaldi ama aklimda hala guzel bir model yok. Bana onerebilecegin modeller var mi? Pasta konusunda profesyonel oldugum icin her turlu modeli uygulayabilrim. Senden haber bekliyorum. Sumeyye

    YanıtlaSil
  17. sevgili Sumeyye, sizi sonunda facebook adresinizden buldum. :)
    öncelikle size de hayırlı doğumlar dilerim, Allah sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almayı kısmet etsin...
    pasta konusuna gelince..durum tereciye tere satmak gibi.
    sizi anlıyorum ben de pasta beğenmez durumdayım..eğer
    sizin için orjınal bir çalışma görürsem email adresinize yazarım..
    sevgilerle

    YanıtlaSil
  18. Çok beğendim emeğinize sağlık.Umarım kendi bebişinede daha değişik,daha da güzel, unutulmayacak bir model tasarlarsınız.sevgiyle kalın

    YanıtlaSil
  19. Çok tatlı ve herzamanki gibi orijinal oldu pastanız.
    Bence bir pastanın yapımında en önemli aşaması tasarım.Herkez yaratıcılığı,yeteneğini kendi tasarımlarıyla gösterir...

    YanıtlaSil
  20. Aysecim, bu lokanta hangisi? i <3 NY, I <3 NJ :)
    Insallah gelicem oralara, seninle de tanisiciiim, bebisi de opiciim :)
    Ne zamanaydi kismetse/?

    YanıtlaSil
  21. Lamacim, gel tabii basimiz ustunde yerin var. Kismetse Mart 7 :)
    Lokantanin linkini yaziyorum, Princetondaki arkadasina soylersin cok guzel bir yer ve yemekleri çok lezzetli...
    http://theistanbulrestaurant.com/
    Gorusmek dilegiyle

    YanıtlaSil
  22. Muhtesem olmuş :))) Renkler ve model hem çok naif görünüyor, hem de çok zarif, ellerinize sağlık...
    Diğer konu ile ilgili çok haklısınız, bire-bir çalışılacaksa izin almak çok medeni bir durum. Ama internet ortamında her şeyimizi paylaştığımız için ne yazık ki çok az insan duyarlılık gösteriyor. Yine de sizin yaptığınızın aynını yapabilen olması mümkün değil, çünkü her el farklı bir çalışma yapıyor,aynen parmak izimiz gibi yani...ki bu noktada bırakın taklit olarak kalsınlar :)) en tatlı ve derin sevgilerimle...gamze özer

    YanıtlaSil
  23. Ayşe hanım tekrar tebrikler.Yine yeniden harikalar çıkartmışsınız ortaya.İnsan gerçektende bunu kimseye vermeye kıyamaz.

    YanıtlaSil
  24. Ayşecim blogumdaki yorumunu gözyaşları içinde okudum çok teşekkür ederim desteğin için bu aralar desteğe o kadar ihtiyacım var ki

    YanıtlaSil
  25. maşaallah süphanallah... diyecek başka laf yok... :) ellerine kollarına,beline,fikrine,yüreğine sağlık... bilenleri tenzih ederim,insanlar biraz saygı birazda hak hukuk düşünseler böyle düşünceler olmaz ve dile de etirilmez dimi canısı. ne diyebilirim,herkes gibi ben de sana hayranım canım.. Rabbim içindeki güzelliği dışa yansıtan yüreğini hep mesut ve bahtiyar etsin inşaallah...hayırlı haberleini ve pastamızı da merakla bekliyoruz :) içten sevgi be muhavvetlerimi gönderiyorum ..kabul buyur :)

    YanıtlaSil
  26. Cok tatlisin Aysecim:) Ben de ilginc birseyler bulursam yollarim sana.Senin internet sitendeki mail adresine bir mail yolladim. Goruselim... Sumeyye

    YanıtlaSil
  27. Bakmaya doyamadim, cok guzel gorunuyor. Uzulme, taklitler asillarini yasatir.

    YanıtlaSil
  28. Ayşecim birşey sormak istiyorum.
    CRICUT Cake Machine bu makina hakkındaki yorumunu merak ediyorum.bana bilgi verirsen sevinirim.ebay'da uygun fiyata buldum ama emin olamıyorum.

    YanıtlaSil
  29. Herkese ziyaretlerinden ve yorumlarından dolayı çok teşekkür ederim...


    Arzucum, cricut cake makinam olmadığı için sana net bir bilgi veremem...seni yanlıs yönlendirmek de istemem. bir kaç video izledim kullanımı biraz karışık geldi, yapılan modeldeki pastalarıda güzel ama o kadar da tasarım harikası bulmadım.
    bana kalirsa pastaciliga yeni baslamis, evden bu işi götüren biri için henüz gerekli olmayan bir yatırım olabilir, ileri seviyedeki bir pastacı için de modeller basit kalabilir... makinayı ebayde ne kadara buldun bilmiyorum ama sadece makina bir işe yaramıyor sanırım, makina ile birlikte kartusları da almak lazım...bu durumda pahalıya gelebilir.....bir pasta dükkanım olsa ve çok iyi iş yapsam, bu tarz bir makina almayı düşünebilirim ama şimdilik benim almayı hiç niyetim yok...
    acıkcası bir printer alıp, içine renkli gıda boyasından kartus koyup, yenebilir kağıtlara istediğim bir çizimi karakteri logoyu basarak kurabiye pasta süslemek bana daha özgürce ve eğlenceli geliyor... ama henüz bir printerim da yok..:)
    sana kolay gelsin...ve bol şans...

    YanıtlaSil
  30. uzun zamandır takip etmeme rağmen blogunuzu yeni fark ettim tabi bu benim ayıbım ama çok güzüelller ellerinize sağlık acaba istesek bizde evde yapabilirmiyiz merak ettim tabi bu kadar şıkı asla... ama basit ve hoş görünümlü pastacıklar yapılabilirmi acaba?cvp yazarsanız memnun olurum

    YanıtlaSil
  31. Sevgili Ayse,
    Ne kadar hos bir calisma olmus. Renkler, tasarim gercekten huzur verici.. Ellerinize saglik. Calismalarinizi buyuk bir begeni ile takip ediyorum:)
    Ayrica bahsettiginiz mevzu da cok uzucu. Insallah herkes daha hassas olur bu konuda. Maalesef internet ortaminin en kotu yanlarindan biri de bu.
    Sevgi ve muhabbetlerimle:)

    YanıtlaSil
  32. Sevgili Ayşe,
    Sonunda senin de iletinle biraz kıpırdanip blogumu guncelledim. Vesile oldugun icin tesekkur ederim. Facebook uzerinden calismalarima bakmissin, ne mutlu bana :) ama ben seni bulamadim o ortamda, arzu edersen beni ekleyebilirsin, memnun olurum. Bu arada notunda 100% haklisin, ama bilişim ilerledikçe fikri mülkiyeti korumak giderek güçleşiyor; ancak ayni ortamdan birilerinin hassas olmasini bekliyor insan. Sana desteğim tam, cok haklisin. ayrica tasarimin oldukca hos, calismalarinda basarilar ve kolayliklar diliyorum. Mart'a kadar yaratici yonunu bol bol tatmin etmeni oneririm, zira dogumdan sonra en azindan bir muddet kucuk insanlar dunyanin odagi oluyor ve vaktin nasil gecitigni anlamiyorsun. Annelikte de pastacılıkta da bol sans ve sevgiler. Son tirmesterde basarilar.
    Kurbis Pasta - Burcu

    YanıtlaSil
  33. Ellerinize sağlık. Gerçekten mükemmel olmuş. Renkler, detaylar herşey harika.

    YanıtlaSil
  34. larissagunlugu.blogspot.comOcak 20, 2011

    emege ve insana saygi cok onemli, internette ise karsi tarafa guvenmekten otesini yapamiyor insan, okuduklarima uzuldum. hepimiz karsilasabiliriz boyle seyler ile. boyle ince, onceden tasarlanmis, zarif ve basarili calismalar ancak ovguyu hak edebilri benimde ilham kaynagimsiniz. bu olaylar yildirmaz umarim, bebis icin guzel dusunceler icinde olmanizi dilerim.

    YanıtlaSil
  35. sevgili Ayse Yaman popslar için ne düşünüyorsun merak ediyorum kendine ve bebişe iyi bak ve ne olur yine muhteşem tasarımlarınla bizimle ol sevgilermle Aysu

    YanıtlaSil
  36. Ayşecim merhaba; uzuan zaman oldu görüşmeyeli...Ben namı diğer hashaslicorek serpil...bebeğin umarım sağlıklı ve hayırlısı ile gözlerini açar dünyaya.Bizim ailemize küçük bir hanımefendi katıldı.İpek böceği...Artık özyle uzun uzadıya yemekler yapacak vaktim maalesef yok...biri eğitim hayatı ile zorlu bir mücadelede ,diğeri daha bebiş...:)))Bende çalışıyorum..Bu sebeple artık yeni adresimde çocuklarım ile yaşadıklarımı yazmaya başladım...seni beklerim tatlım..Umarım bebişin gelişiyle size ışıklar saçar:)))) www.serpilcaglayan.blogspot.com

    YanıtlaSil
  37. Guzel dilek ve yorumlariniz icin cok tesekkurler..

    ratatoule, evet yapabilirsiniz. Buradaki yazimi inceleyin belki faydasi olur..
    http://ayseyaman.blogspot.com/2010/06
    /faq-pastac-olmak-icin-ne-yapmam-
    lazm.html

    Aysu, evet basic popslarin ici bizim truflar gibi disinda da cikolata ve suslemeler var.
    3 yıl once kendim benzer bir deneme yapmıstım, linki burada inceleyebilirsin..
    http://ayseyaman.blogspot.com
    /2008/02/ikolata-tasarmcs-olsam-
    nefesim.html
    pops icindeki hamura sen istediğin lezzeti verebilirsin...
    wiltonun browni, cheesecake, kurabiye pops vs çeşitleri de var...bazı çeşitleri yapmak icin wilton kalıpları gerekiyor... Ben popslari cok begeniyorum.
    umarım sorunun cevabını verebilmisimdir...kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  38. Çok tatlı görünüyor ellerine sağlık canım.
    Etkinlikte hiç boş ay var mı bu sene?Malum ben Eylül-Ekim etkinliği iptal etmiştim senden aylarca hiç ses seda çıkmayınca.Etkinliğin konusu da pek bi güzeldi hani :P

    YanıtlaSil
  39. Burcucum teşekkürler canım!
    Ben olmasam da etkinlikler devam ediyordu, iptal etmene gerek yoktu aslında...
    ama onumuzdeki aylarda da etkinlik yapabilirsin elbette, oldukca bos zaman var, haberleşmek üzere...sevgiler

    YanıtlaSil
  40. sevgili Ayşecim sıcacık samimi yanıtların için çok tesekkür ederim senin gecmiş yazılarını okuyunca zaman zaman espırı katıp anlatımlarından dolayı oldukca gülüyorum eğleniyorum harikasın hayatta her sey gönlünce olsun bilgisardan kalksam dahi yuzümde anlatımlarından kalan bir hoş tebessüm oluyor güzel anlatımların için tesekkürler(mimde dedigin gibi iyi bir pastacı oldun ve bebişin olacak dilerim tüm diğer dileklerin de gerçek olur ve biz senin kitabını alır tarifler deneriz..vb)

    YanıtlaSil
  41. yine yine yine harika ötesi ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  42. sevgili ayşe çalışmalarına bayılıyorum ve blogunu sureklı takıp edıyorum son yazdıgın mesele ıcın ıse emeğe saygı göstermemek kotu bırsey olsada taklıt edılıyorsunuzkı begenılıyorsunuz :)
    bırde bır bılgı alıcam sızden rainbow cake yapmak ıstıyorum fakat duzgun bır tarif bulamadım eger sızde varsa yayınlarsanız cok memnun olurum basarılarınız devamını gormek dılegıyle :)

    YanıtlaSil
  43. Kusursuzzzz, tek kelime ile anlatılacak eserler bence.
    Çok güzel olmuş ellerinize ve yüreğinize sağlık.
    Bizimle paylaştığınız olayda çok haklısınız.Hazırladığınız ürünlerde ne kadar çok emek sarf ettiğinizi bilmemek mümkün değil.Kaynak gösterilmeden hazırlayıp sunmak insanı üzüyor doğal olarak:(((((
    Ama blog takipçileri bunu çok iyi anlar siz hiç merak etmeyin.
    Sevgiyle kalın:)))))

    YanıtlaSil
  44. Ayşe Hanım, 1.5 yıldır pasta işindeyim ve müthiş zevkle yazılarınızı okuyorum. Hem çok güzel şeyleryapıyorsunuz, hem çok iyi bilgilendiriyorsunuz hem de bizlere ilham oluyorsunuz.
    Teşekkür etmek istedim...
    Bu arada ben de sık sık Amerika - Türkiye arası gidip geliyorum. USA'da pastacılık konusunda faydalı olduğunu düşündüğünüz bir okul tavsiye edebilir misiniz? Ya da yanınıza hala asistan arıyor musunuz? :)

    YanıtlaSil
  45. Güzel yorumlarınız için herkese çok teşekkürler.

    Elfs, malesef rainbow cake denemem hiç olmadı. :(

    maral's cakery, çok naziksiniz :) bu teklifiniz aklımda olacak :)
    Amerikadaki Culinary Institute programlarini incelemenizi tavsiye ederim. Ucretleri pahalidir ama almisken profesyonel bir ortamda profesyonel kisilerden egitim almanız en güzeli.
    kolay gelsin...

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails