21 Mayıs 2007 Pazartesi

Çilekli Tart Tarifim ve Tuzlu, Buzlu Okyanus Havası



Sıcacık evimdeyim, Tv karşısına geçip ayaklarımı uzattım. Bir dilim çilekli tartımı yanıma aldım. Yoğun ve heyecan yüklü günün ardından, boş boş çileklerin yumuşak krema üzerinde nasıl da ayakta dim dik durduklarını uzun uzun keyifle izledim....Hayat devam ediyordu ve yaşamak çok güzel....:))

İşte kendi hazırladığım çok pratik bir tarif. Cheesecakemin Tart hamurunu ve Tiramisumun kremasını biraraya getirdim. Çilek de işe karışınca mükemmel bir uyum, pratik bir lezzet ortaya çıktı.

Malzemeler;
  • Çilekli Tart hamuru için tarifim burada!
  • Çilekli Tart üzerine tiramisu kremasından yarım ölçü kullandım. Tarifim burada!
  • 11,5 adet çilek :)

Hazırlanışı;

Tart hamuru hazırlanır ve kenarlarına çıkıntı yapmadan pişirilir, soğuyunca çilekler ortadan ikiye bölünüp kelepçeli kalıbın kenarlarına dizilir. Üzerine hazırladığınız yarım ölçülük tiramisu kreması eklenir. Streç ile kapatılır, bir gece buzdolabında bekletilir, soğuk soğuk servis yapılır.
Afiyetle.




****************************************

Günün ardından kalan bir anım;



Koca hafta eve tıkıldıktan sonra enerjimi dışarı atmam gerekiyordu. Haftasonu kahvaltı masasında ne yapsak, ne etsek diye düşünürken ani bir kararla kalktık, soluğu New Smyrna Beachde, okyanus kenarında aldık. Biraz dolaştıktan sonra güzel bir yer bulduk, sahilde yürüdük, resimler çekildik sonra küçük bir piknik yaptık. Peynirli sandviçler, domatesler, salatalıklar eşliğinde yani karpuz da olsa denize atıp soğutacaktık. Tam bir Türk tablosu çiziyoruz.

Sonra uzun uzun düşündükten sonra okyanusa girmeye karar verdik. Biraz tırsıyorum hava soğuk ve rüzgarlı, birde ister istemez köpek balığı çıkma ihtimalini düşünüyorum ama aklıma hiç boğulma tehlikesi atlatacağım gelmiyor.
Başta dalgalar tatlı tatlı geliyordu üzerime, dizlerime gelen su bir bakıyorum belimde, boynumda. İnanılmaz bir çekim gücü var suyun. Ayaklarımın altından kumlar çekiliyor. Akıntı beni bir ileri, bir geri atıyor. Sonra üstüstte üç dalga yiyorum. Ben daha toparlanmadan bir tanesi daha üzerime geliyor sonra diğeri, ayaklarımın üzerinde duramıyorum, uzun uzun saçlarım yüzümü kapatıyor, neredeyim bilemiyorum, hem ağzıma hem burnuma su doluyor. Sonra kendimi eşimin kollarında buldum, beni ayağı kaldırdı, bir baksam su dizlerimde. Eşim ne olduğunu anlamadığı halde paniklemiş beni sakinleştirmeye çalıştı. Bir kaç saniyede içinde başıma neler geldiğine inanamıyordum. Okyanusun tuzlu sularına benim gözyaşlarım karıştı ve sudan çıktık.

Durdukça, eğildikçe hala burnumdan fitil fitil tuzlu sular geliyordu. Esen rüzgara karşı ağzıma burnuma çektiğim suyu dışarı atmaya çalışırken, kendimi de yeniden doğmuş gibi hissettim. Çaresiz bir çocuk gibiydim, dişleri tir tir titreyen, havlusuna sarılmış bir çocuk. Aynı zamanda da şanslı.

Büyük bir ders aldım...Lütfen sizde dikkatli olun..Yaz geliyor yurtdışında olanlar belki okyanus kenarına, yurtiçindekiler de belki Karadeniz sahillerine gider..Akıntı varsa, dalga varsa çok çok dikkatli olun. Biz şaka yaparız ama deniz asla şaka yapmıyor.

Çok şükür şimdi iyiyim. Allah korudu. Canımın sıkıntısı geçti :) Eşimle unutulmaz bir hatıramız daha oldu. Şimdi anlattıkça halime gülüyoruz. :)


Hepinize "Çilekli Tart" tadında sağlıklı, tehlikesiz bir hafta dilerim..
Sevgilerle

55 yorum:

  1. coco öncelikle resimler harika cıkmış. manzara ayrı super sen ayrı süper çıkmışsın.Bakıyorum bu kadar tatlıya börek çöreğe rağmen yine formun yerinde...demekki neymiş okyanus bizim denizlere benzemiyormuş aman diyim kendine dikkat et bogulup gitme oralarda.bir de köpek balıgı falan diyosun ben korkarım valla dikkat edin...sen ayakalrını sok yeter sonada git evin ordaki havuza gir bence :)))
    tiramisu ile tart karısımıda iyi fikir gibi görünüyor demek deger olmuş bence...ellerine sağlik..öpüldün...

    YanıtlaSil
  2. Tart süper film kareleri süper ötesi;)Ne narin bir hanımız öyle!!Hımmm?Çok beğendim;)

    YanıtlaSil
  3. Canım arkadaşım benniim..neler olmuş sana böle yaa... bana yazdığın yorumu okuduğumda bir şok yaşadım zaten bi de buraya gelip tam olarak okumak istedim.. malum bana buraya yazmadan anlattın:)) bilirim ben senin değerini canım benim...
    dediğin gibi denizle şaka olmuyor... ben küçükken annemin atlattığı deniz kazasını hatırladım.. ben de Alanya da boğuşmuştum bi ara dalgalarla.. uuff çok kötü bişeyy.. Allah seni korumuş canım ya.. dikkat et bi daha.. bize lazımsın sen... öle havuzda falan idare et,bi daha yok öle okyanusa açılmak.. bi daha görmeyim... öpüyorum seni kocaman sulu yanaklarından:))

    YanıtlaSil
  4. hay allahım ya herkesin böle bir kötü anısı kabusu var demekki:))
    ne güsel sıcacık evimdeyim )yazısını okurken birden bire ben bile korktum köpek balıklarından ne oluyor ne gidiyor derken kız elden gidiyormuş kıyamam..ee ne demişler boğulacaksan büyük okyanusta boğul:))denizde)hehe senide aşağısı kurtarmaz yani:PPP
    şaka bir yana aman diim dikkat et kendine arkadaşım...git orda evinin kenarında havuzuna gir gene çocuklara çekilin kenara de..neyse cnm çok büyük geçmiş olsun. verilmiş sadakan varmış...tartlı cheesecaken süper ötesi olmuş benim çilekli bahar pastamın kenarları gibi modeli..kardeşler galiba. aaa olurmu bacanaklar galiba.. aman ne bileyim öle bişi işte..sen bana bakma.. ellerine sağlık cnm cidden nefis gözüküyor..
    bide söylemeden edemiycem ne güsel çıtı pıtısın zayıf incecik..ye ye bide böyle kal hiç imrenmedim yani..maşallah diyim arkadaşıma ..
    öpüyorum seni sevgiler gönderiyorum sana...tehlikesiz bir hafta diliyorum...

    YanıtlaSil
  5. cıleklı tart cok guzel gorunuyor canım elıne saglık kendıne dıkkat et cok gecmıs olsun cokta fıstıksın aysecık sevgıler
    fılızınmutfagı

    YanıtlaSil
  6. Canım benim allah seni önce ailene sonra bizlere bağışlamış aman dikkat et ne yaparız sensiz gözümde neler canlandı içim acıdı aman de bir daha dikkatli ol ne olur canım..biz okyonusu zor görürüz ama evet karadenizde aynen öyle arka arkaya geliverir dalgalar ayağının altından akar kum ne olduğunu anlayamazsın bende her yıl soğuk terler dökerim denizde çocuklara bir şey olacak diye aman açılmayın kıyıda durun eskiden söz geçiriyordum ama şimdi:)) komik oluyor ama ne yapayım çok korkuyorum..
    eee şimdi gelelim canım ne bu halin bu enişte bey sana iyi bakmıyomu ne:)) yaban ellerde yemek vermiyormu çok zayıflamışsın(sanki daha öncesini bilirmiş gibi:)) yoksa sen yaptıklarından hiç yemiyormusun hani bi durum varsa çaktırmadan mesajlarda yaz hemen gelelim oraya:)) kurabiyeler nefis olmuştu yoksa onlardandamı yiyemedin sen, ya şu çilekli cheescake 11,5 adetcik çilek mi verdi sana gerisini ne yaptı kendimi yedi:)) canım benim boş boş çileklerin krema üzerine baktım demenden anladım zaten acil çözümler bulmamız lazım..depresyonun yanında parayona belirtileride başladı galiba bende:)) yarın mutlaka doktorumu aramalıyım:)) hava soğuk rüzgarlı demişsin ama hırka almamışsın üstüne üşütüp hasta olacaksın oralarda her şeye rağmen yaşamak güzel allah uzun sağlıklı mutlu bir hayat nasip etsin sizlere..öpüyorum şeker yanaklarından tekrar görüşmek üzere....

    YanıtlaSil
  7. cok gecmis olsun ayse kiz, dikkat et!

    YanıtlaSil
  8. Teatime cococum :)
    Teşekkürler cici iltifatların için hani bir tane de Güzide Duranlı vardı onuda yazsaydın yaa :)) ha ha! Yıllar sonra bakın beni kimlere benzetiyorlardı derdim..:))
    bundan sonra ayaklarımı ıslatıp çıkacağım, şöyle eğelir bir avuç deniz suyu ile yüzümü saçımı ıslatırım yeter...
    Tarifi beğendiğine sevindim canım, sevgiler, much, hoşçakall :)

    Hülya'cım çok teşekkürler canım güzel sözlerin ve beğenin için, istersen sanada bir fotoroman çekeriz..:)

    Böörülcee ayşegöööl, hoşgeldin, yaa detayları okudun böööyle oldu işte! Ayaklarım yere basarken bööyle bir kaza atlattık, verilmiş sadakamız yanımda da eşim varmış..Allah korudu, canım sende dikkatli ol, sizede geçmişler olmuş zamanında..canımcım öööyle sulu sulu öööpmesen, panik atak var da :P muck

    Sofraözlemim güzel yorumunla renk kattın canım, hiç bir detayı atlamamışsın..Canımsın, yorumlarını çok seviyorum!
    eee canımcım sen Karadenizlisin seninde vardır anıların, eminim..güzel laf ettin, boğulacaksan büyük denizde boğul :) Çok gerçekçi olmadı mı? :) cheesecakeler ne oldu benimde kafam karıştı, elti, bacanak, görümce pek karıştırırım..Biz dünürdaşız o güne bugün! :) Ayrıca resimlerimi beğendiğine sevindim canım, çeyrek porsiyonluğum ben! Kilo almam lazım azcık :P benden de sevgiler, güzel haftalar..

    YanıtlaSil
  9. Filiz ablacım, teşekkürler. Size de çok fıstık olduğunuzu söylemişmiydim..Mavi gözler sarı saçlar..Kilonuzda çok iyi gibi..Maşallah size de! sevgiler

    Eylül'cüm, canım benim, uzun uzun bana yazman, duygularını paylaşman çok güzel canım, teşekkürler.
    Kazayı ucuz atlattık, inşallah bir daha olmaz. Sizde haklısınız çocuklar küçükken kontrol edilirler büyüyünce laf geçirmek zor. Aman gözlerinizi üzerlerinden ayırmayın, Allah korusun..
    Kilo verdim canım doğru tahmin..Aslında herşeyden yiyorum ve çok iyi bakılıyorum ( bakiyorum da) neden kilo verdim anlamadim, sağlık olsunda!
    Ne kadar düşüncelisiniz, çok teşekkürler. Sizde kendinize dikkat edin.. Gözünüzden de birşey kaçmamış :)) öptm, sevgilerle

    Lama'cim, teşekkürler canım, aman sizde dikkat edin oldu mu?

    YanıtlaSil
  10. Ayşe'cim demekki Tv karşısına geçtim bir dilim tartımı yiyorum diyerek bizi kandırıyorsun. Yiyorum deyip yemiyorsun dimi. Hani nerede o kadar yediğin ekmekler, pastalar falan. Çok zayıfsın yahu. Yoksa hepsini eşinmi yiyor. Bu arada çilekli tartda nefis görünüyor. Ellerine sağlık.
    Geçmiş olsun. Aman dikkat et.Elin okyanusu bizim denizlere benzemez. Yaban ellerde Niyazi olma mazallah. Sloganımı senin için değiştirdim. Yediklerin sana lıp lıp yağ,lüp lüp et olsun Yaman Ayşem. Hoşçakal, kendine çok iyi bak...

    YanıtlaSil
  11. canım çalıkuşum büyük geçmiş olsun....yine rahat rahat oturamadın değil mi?sen de macera aksiyon bir arada allah sevgili eşine yardım etsin:-)))ha bu arada çilekli tart senin kadar tatlı görünüyor...eline sağlık...afiyet olsun ....sevgiler.......

    YanıtlaSil
  12. ayşe canım çok geçmiş olsun..ben zaten öyle okyanus ,karadeniz gibi hırçın denizlerden hep korkmuşumdur,lütfen bir daha dikkatli ol..sana bir şey olsaydı ne yapardık..hani insan ,tehlikeli bir olay yaşadığnda sevdiklerinin değerini bir kat daha anlar ya,yazını okurken onu hissettim..neyse canım üzme bizi bir daha..bu arada çilekli tart yapabildigine göre olayın şokunu atlatmış olmalısın.çünkü tart harika görünüyor.selamlar..

    YanıtlaSil
  13. ya coco iltifat değil düşündüklerimi söyluyorum. Senin yanında Guzide Duran kim allah aşkına ya :P..kazulet gibi kadın yani..Allah boy vermiş gerisini koy vermiş işte..Sen ondan daha iyisin böyyle devam et..:)))

    YanıtlaSil
  14. Ayşe'ciğim,
    Bu kadar güzel tarifler verip, bu kadar incecik olman ne güzel. Çok güzel ve sempatik bir duruşun var. Bayıldım:) Aman dikkat et kendine. Geçmiş olsun dediğin gibi unutulmaz bir hatıranız olmuş.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  15. sevgili ayse,

    önce sitemi/blogumu ziyaret ettigin icin cok sevindim. bende dün rahat rahat gezdim ve seni biraz olsun tanidim :-) tam yorum birakacaktim benim 2,5 yasindaki kücük zillim uyandi. bak simdi kismet imis. yorumlarin icin cok tesekkür ederim, bende seni linklerime eklemek istiyorum. ayrica, aktüel tarifimde yorumu acmayi unutmusum, sorry :-)

    haaa, unutmadan cilekli tarifin film karelerin cok güzel...ellerine saglik.

    sevgiler,
    canan & sera-mina

    YanıtlaSil
  16. Ben de fotoğraf maceranı atraksiyon zannetmiştim dün, meğer neler gelmiş başına. Bak çok canımı sıktın şimdi, ya eşin yanında olmasaydı... Allah korusun, düşünmesi bile kötü. Zaten okyanusda denize girmeyi hiç sevmem, dalgasıdır, köpek balığıdır ve hatta bilmediğim nice gereksiz su canlısıdır. (Bu arada hiç okyanus gördünmü, gittinmi dersen; HAYIR ama benim kafamda senaryolar vardır ve maceranın en ihtiyati tedbir kararlısını severim). Ha birde üstüne oturmuş tart yapılmış, sanki atlatılan şey çok basitmiş gibi, valla bravo sana iyiki benim kardeşim yada çocuğum filan değilsin 1 yıl sana evden çıkma cezası verirdim. Bu arada tart gümbürtüye gitmesin ellerine sağlık nefis görünüyor. Sen gel Türkiyeye gözümüzün önünde ol, insanı huzursuz ediyorsun. Her haftasonu stres yaşatma bana, Yamanım iyimi kötümü diye.
    Canımın içi fotoğraflarada baktım ne cici ne narin şeysin sen öyle. İyice sevdim seni, kendine iyi bak ve anneciğini, ablacığını be niz üzme. Eşini katmıyorum bak, kızgınım ona seni alıp götürüyo en tehlikeli yerlere ondan sonrada kurtaıp kahraman oluyo:))
    Öpüyorum canım seni.

    YanıtlaSil
  17. Merhaba Ayşe,
    Öncelikle çok geçmiş olsun.Allah seni sevdiklerine bağışlamış,suyun hele okyanusun hiç şakası olmaz.
    Karadeniz demişken biz her yaz Abana kıyılarından Karadeniz'e gireriz.2-3 yıl önce bende ayakta denizde ilerliyorum,kardeşime poz veriyorum.Yüksek bir dalga geldi,ayağımın altında ki kumlar yer değiştirdi.Ben aynı ipin üzerinde ki cambaz gibi bir öne bir arkaya kaykılıyorum ki düşmeyeyim diye,kızkardeşim bunun eğlenceli olduğunu düşünüp,resmimi çekmeye devam etmiş.Kendimi kıyıya zor atmıştım.
    Bu arada bu harika yemekleri-tartları-ekmekleri yani tarifini verdiğin her şeyi yiyormuş gibi durmuyorsun.Maşallah sırım gibisin.
    Ben yediğim hiç bir şeyi inkar etmiyormuş gibi duruyorum : )
    Çilekli tartın nefis görünüyor,kreması okyanusun köpükleri gibi olmuş.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  18. Aysecim çok geçmiş olsun. Unutulmayacak bir haftasonu olmuş desene. Aman bundan sonra dikkat et, sen bize lazımsın. :) Fotolarda da çok guzel çıkmışsın. Maaşallah. Sen böyle kenarda yürü girme sakın okyanusa. :)
    Çilekli tart tarifin gerçekten çok pratik. Süper görünüyor. Ellerine sağlık. Opuyorum...

    YanıtlaSil
  19. Ayşeciğim, güzel kardeşim Allah korumuş seni okuyunca tüylerim diken gibi oldu.E be güzelim ne işin vardı okyanusta:) bize Ayşemi aratacaktın.Büyük geçmiş olsun. ayrıca nu ne güzellik maşallah biraz daha yakın daha güzel görecektik kızımızı:)neyse bu da yeter.
    canım benim seni güzel yanaklarından çok öpüyorum.
    Uzaklara selam ve sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  20. ayşecim mrb...bak bak senin neyine bakim okyanusda yüzmek???canınamı susadın kız?boğulma tehlikesi bir yana ya köpek balıklarıyla boğuşsan ozaman biz bile türkiye'den gelsek kurtaramayız seni :) neyse canım çok geçmiş olsun sana tartta harika çilekli çilekli oh...eline sağlık..

    YanıtlaSil
  21. Merhaba canım Ayşem, aman dikkat et büyük geçmiş olsun, yüreğimizi ağzımıza götürdün, sen git havuzun da yüz güzel güzel öyle uzaklardan bunları anlatıp ta annenide korkutma.:))İyi cesaret etmişsin hep okyanus deyince köpekbalıkları ve jaws filmi aklıma gelir, bunun yanında bizim Karadenizimiz bile masum kalır. Ama gerçekten de denizle şaka olmaz,aman artık deniz mevsimi de açılıyor çok dikkat etmek gerek.
    Güzelim bu maceranın ardından da çilekli tartlar iyi gitmiştir hani, ellerine sağlık canım harika görünüyorlar, tadının da aynı güzellikte olduğuna eminim, afiyetler olsun, sevgilerimle ailecek selamlar canım...

    YanıtlaSil
  22. boğulmana az kalmış şanslıymısın
    o dalgalar içine çektimi bırakmaz sen maceralarına bencede havuzda devam et
    dikkat et
    lütfen bende kuzeyi düşündüm şimdi bu veledi nasıl sudan uzat tutucaz kendini ayşe gibi habire telef edecek tatilmi işkencemi
    gerçi buyıl nasıl tatil yaparız onuda bilmiyorum ama sen dikkat et
    eee senin prense de alkış bakıyorum kurtarıcıya minnet yok ayıp vallahi

    ayşenin prensine teşekkürlerimizi sunarız

    YanıtlaSil
  23. Yaman Aysem,
    Aman dikkat et, suyun sakasi olmaz, hele ki okyanus bu. Gecmis olsun, simdi gelelim resimlere, sen de galiba su 0 beden modasina uyanlardansin:) yaptiklarini hic yemiyorsun diye suphelenmemek elde degil.:)
    Ellerine saglik, gene guzel birsey yapmissin, aman dikkat et lutfen. Selamlarini iletecegim Turkiye'ye. Ozleyecegim seni, saglicakla kal.

    YanıtlaSil
  24. Çekelim Ayşe'cik;)Adı ne olsun?

    YanıtlaSil
  25. Aysem dikkat et kendine. Okyanus dalgasi fena carpar, Allah korusun. Cilekler de pek guzel gorunuyor pastada, ellerine saglik...

    YanıtlaSil
  26. Ayse kardes, cok gecmis olsun. Ama bu kadar zayif olursan, oyleee ruzgar bile bir ufurur yikar seni:)). Sen su tatli tariflerini artiracan yani:)). Ama ne kiskandim seni. Tatli yapip, ayaklarini uzatip, hic kilo derdini dusunmeden rahat rahat yedin ya..Darisi basima:)). Bir konu da sana hak veriyorum, deniz hic sakaya gelmez. Bir de ben de bu cilekli tatliyi uc-dort hafta once yaptim ama hala yayinlayamadim:)) Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  27. Yaman Ayşe harika fotoğraflar çekmişsin neye yorum yapsam sen süper tart süper okyanus süper aman ha dikkat et kendine

    YanıtlaSil
  28. selam ayşeciğimm
    büyük geçmiş olsun bir kaşık suda boğulacakmışsın neredeyse ::)) bence boşver okyanusu falan sende bu şans varken 2.denemede köpekbalığı ilede karşılaşırsın evelalllah :)))

    bu resimler başka birimi yaa... sen zayıfmışsın :)))

    YanıtlaSil
  29. Ayşecim, aman haa.. Birkere o uzun saçlar suda bela olur,toplama klazım. Ben bir yüzme öğretmeni olarak (öhö öhö! :)) suda nasıl hareket edilmeyeceğini, dizboyu denizde nasıl boğulanılamayacağını öğreteceğim sana buraya gelince:) O zamana kadar sen uzaktan seyret tamam mı? Çilek,cheesecake tabanı ve tiramisu kreması kombinasyonuna da bayıldım. Daha nice kombinasyonlar bekliyoruz canım. Meselaa ekmek tabanı,üstüne makarnalı sos ve kurabiye gibi! yok yok bu olmadı galiba!! :)) en iyisi sen yap, ben beceremiyorum..

    YanıtlaSil
  30. Aysecim senin gibi citipiti bir hanimin bu yaptiklarini yedigini düsünemiyorum,yedigine ama hic kilo almadiginada inanamiyorum :))okyanus görüntüsü harika cok eglendigin belli canim tüm güzellikler seninle olsun...

    cilekli tart nefis olmus ellerine saglik canim sevgiler..

    YanıtlaSil
  31. OKYANUS FOTOLARI COK GUZEL CIKMIS.
    AMAA BUYUK GECMIS OLSUN UCUZ ATLATMISSIN. SEN GEL ULKEMIZE CANIN DENIZE GIRMEK ISTIYORSA EGE VAR AKDENIZ VAR CANIM. OKYANUSA KARSIDAN BAK AYAK PARMAKLARINI SOK YETER. PUDRA SEKERLI CILEK TADINDA GUNLER DILIYORUM SANADA...

    YanıtlaSil
  32. Ayşecim annene nekadar benziyorsun.İnşallah sende annen gibi mükemmel bir anne olursun.
    Smyrna bech yazınca işte insan psikolojisi İzmire gittim yine.Eski adıda olsa cızlatıyor işte içimi.Bende pof durumundayım ama benim can sıkıntım Türkiyeye gitmeden geçmiyecek gibi.Burda okyanus yok kıytırık bi nehir var.
    Tartın çok hoş olmuş.Görüntü tam not tadıda eminim süper.
    Öptüm seni...

    YanıtlaSil
  33. Ayşeciğim,
    Ben kurabiyelerine övgüler yağdırmak için gelmişken neler okudum böyle çok geçmiş olsun canım. Oysa dalgalarla boğuşma öncesi ne de keyiflisin fotoğraflarda...
    Dediğin gibi aman dikkat. Suyun gücünün yanında insan gücü bir hiç.
    Ben de küçükken kuzenimle kıyıda dalgalarla oynarken bir dalga bize takla attırmıştı da neye uğradığımızı şaşırmıştık. Çocukluk işte, kikir kikir gülmüştük sadece. Cheesecake'in nefis görünüyor. Bu yorgunluğun üzerine eminim iyi gelmiştir. öpüyorum

    YanıtlaSil
  34. selam canım...

    benzer şeyler benimde başıma geldi...dedğin gibi karadenizde önce herşey güzeldi...yavaş yavaş büyüyen dalgalar beni yukarı çıkarıyordu bende bundan zevk alıyordum...çünkü kendimi uçuyormuş gibi hissediyordum....
    yer çekimi kuvvetini hatırlamam çok olmadı zaten...karadenizide bilirsin taşlı....
    dalga beni alıyor kenara hızlıca çarpıyor...sonra tekrar ayaklarımdan tutup kendine doğru çekip sonra tekrar kenara vuruyor...felaket bir dayak...
    beni her vuruşunda taşlara çarptım...kıyıdaki arkadaşlara çaktırmıyorum..havaya çıkışımda sırıtıyorum...beni bi süre göremiyorlar...sonra yine aynı ...
    nasıl çıktım hatırlamıyorum..ama artık dalgayı gördüğüm anda kaçıyorum...

    sanada geçmiş olsun...
    tart çok güzel gitti bu olayın üzerine...ellerine sağlık...canım öpüyorum seni

    YanıtlaSil
  35. Ayse yamancigim,neler yasamisin oyle Allah korumus seni,benim su korkum var herhalde deniz kenarinda yapamazdim diye dusunuyorum.Yinede gecmis olsun,cilekli tart cok guzel gozukuyor ellerine saglik.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  36. Aysecigim,ben cilekli tartdan bir dilim alsam bana yeter.Okyanus maceraniz sizde kalsin,denize bile zor giren bir insanim nerde kaldi okyanus ve köpek baliklari....
    kendine iyi bak...

    YanıtlaSil
  37. Hersey mükemmel sende ama lütfen dikkat! Denizle sakaya gelmiyor bu bir de okyanus sa!
    Stuttgart´tan günesli sicacik selamlarimi yolluyorum sevgiler...
    Sonja.

    YanıtlaSil
  38. Geçmiş olsun canım,dediğin gibi denizle şaka olmaz,Allah korusun.Yüzme bilenlerin bile boğulduğuna şahit oldum yakın çevremde....

    Çilekli de çok güzel görünüyor ellerine sağlık...Selamlar...

    YanıtlaSil
  39. canım benim günaydın.iyi olmana çok sevindim.Allah korumuş valla dediğin gibi.Bu arada harika görünüyosun, fıstık gibi:))Tarttan da bir dilim alıp giitim.
    Not:Çıtı pıtı bişeysin görüntüde:)) bu kadar çeşit yemeği yapabildiğine inanamıyo insan:)) öptüm canım.

    YanıtlaSil
  40. Merhaba Ayşeciğim, çok geçmiş olsun.. İyi olmana sevindim... Aman dikkat et.

    Bu sırada tarifte şahane. Ellerine sağlık.

    Kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  41. Ayşeciğim çok geçmiş olsun,kötü bir durum yaşamışsın. Ama tartını yerken de düşünüp eminim haline çok gülmüşsündür. Diz boyundaki suda mücadele verdiğin için.
    Tekrar geçmiş olsun kendine dikkat et.

    Hesna

    YanıtlaSil
  42. Fotoğraflar çok güzel. Ama başına gelen olay için çok geçmiş olsun Ayşe. Ucuz atlatmışsın. Bir daha okyanusa girmezsin herhalde :))) Boşver sen de Türkiye'ye gelince girersin denize. Bizim denizler daha güzel :))) Ayrıca ellerine sağlık. Çilekli tart harika.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  43. Ebrulitatlim bu yazıflık genetik :) yiyom yiyom kilo almiyom...saglik olsun insallah daha fazla zayiflamam..slogan süpper! teşekkürler canımmmm

    inciceylanım, rahat oturmadım yine! :) esim nerde o eski ayse diyip diyip beni gaza getiriyor, ondan basima gelenler...tesekkurlerr..

    Süheylacım, teşekkürler canım, güzel sözlerin ilgin arkadaşlığın için teşekkürler..bir daha olmaz inşalllah...tartı yerken unuttum herşeyii :) selamlar

    teatime coco, saolasın, kız ben severim o kazulet kadını...:) Yani karakter olarak değilde görünüş olarak..:)

    bocuruk teşekkürler güzel sözlerin için çok mutlu oldum..işin sırrı tariflerimde dermişim..:)

    canan'cim, rica ederim :) tanıştığımıza sevindim, sık sık görüşmek dileğiyle, ufaklı seni rahat bırakırsa..tarifi ve resimleri beğendiğine memnun oldum, sevgilerle...

    lalem, canının sıksınlıgını anlıyorum ama benimkide sıkkın, yani gidip kendimi okyanus sularına mı bırakmam gerekiyordu yooo ama kısmet, canımın kıymetini anladım ıste, bi daha sıkılmaz :) bak tavsiye ederim, deniz kazası üzerine çilekli tart iyi gider, töbe töbee..bizim kahraman da alem adam, o da dizlerinin üzerinde sürüklendi, kumlardan dizleri kesildi, yani durum " körler sağarlar birbirini ağırlar" öptm seni, sevgilerle

    muhterem hanimcım, teşekkürler, size de geçmiş olmuş, dışardan bakılınca gerçekten komik görünüyor, töbe töbe, Allah korumuş sizide..ben de yiyom kilo almiyorum, biliyorum kulaga hos gelmıyor! :) Okyanus köpüğü benzetmenize bayıldım..güzel yorumunuz ve paylaşımınız için teşekkürler.

    Ganne, teşekkürler, fotoları ve tarifi beğendiğine memnun oldum, unutulmaz bir haftasonu oldu gerçekten :) optm, sevgilerle

    hayat hanimcim, teşekkürler güzel sözleriniz için, bir dahaki sefer daha dikkatli olacagim :)yakin plan cekim de yapmaya calisiriz :)öptm ellerinızden, sevgılerle

    sencan merhaba, ah canım keske yuzebilsem :) sıkılan can cabuk cıkmazmış, bir daha umarım basıma boyle bir kaza gelmez. tart beğendiğinize de memnun oldum. sevgılerle

    sofram fatma ablam, ıyı dıleklerınız ıcın tesekkurler, fımlerı aratmadık, resımlerde aynen fılm karelerı gıbı :) ardindan da oturdum cilekli tart yedim, halime sukrettim...optm sizi, sevgiler selamlar

    aynurcum, haklisin seninki suyu seviyorsa halin duman! aksam olunca sudan cikaramayacaksiniz Kuzeyi! umarim kisa da olsa bir kacamak yapabilirsiniz..kismet belli olmaz..tesekkurler canim...

    Aybike Lokum arkadasim, tesekkurler canim, simdi 00 beden modasi var, ben bu gidişle ona uyacagım, Allah korusun, canım az bıraz kilo alsam iyi olacak aslında!
    uyarılarını dıkkate alacagım canım ve senın bende çok özleyeceğim, iyi yolculuklar sana, sevgilerle

    Hülyacim, aklima isim gelmiyor be güselim! Hülyalı Geceler olur mu...Hülyalı Tarifler..Hülya Ana...Yok yok, çekim benden isim bulmak senden olsun :)))

    Minikkuş, teşekkürler canım, sen de bilirsin o havayı, sende dikkatli ol..
    canım seni ziyarete geleceğim, merak ettim ne yaptın ettin, yeni yerine yerleştin mi? Kolay gelsin sana...öptm seni.

    YanıtlaSil
  44. Tuba'cim, buranin havasindan korkulur, bu halimle rüzgarda ayaklarımı yerden keser benim..Canım yiyom kilo almıyorum, azcık alsam iyi olacak, Türkiyeden getirdiğim hiç bir giysi üzerime olmuyor..Bazen manken gibi görünüyorum bazende iskeletor gibi, kendi kemiklerim kendime batiyor, azcık et olsun..:)
    Çilekli irmiklini gördüm pek güzel olmuş, seninde ellerine sağlık, sevgilerle

    hoş sedacım, teşekkürler güzel sözlerine canım..sende süpersin..

    yımırta sepetim, hoşgeldin, resımlerdeki şahıs benim :) evet azcık zayıfladım, yani zayıftım biraz daha kilo verdim, azcık alsam iyi olacak...köpek balığı bana niye gelsin ayol, hayvan beni agzina aldigı vakıt geri tukurur, kemik yıgınıyım azcık et olsun dimi ama?

    kamiscim, öğret bana hocam! :) tüm teknikleri bilmek istiyorum..kombinasyon calismalarim devam eder ara ara, simdi ekmek üzerine çalışıyorum :)))

    yemegimm,tesekkurler guzel sozlerin icin, ben de inanamiyorum kilo almadigima..:) tum guzellikler seninlede olsun, sevgilerle

    yesimceyemek, ziyaretin icin tesekkurler, haklisin inan kendi denizimiz gibisi yok..seninde tadin hic bozulmasin canim, sevgilerle

    özlemcım, amin canım, ınsallah..Dikkatine cekti demekki, evet İzmirin eski adı...Cızlatmaz mı, canım umarım en kısa zamanda Türkiyeye gidersin, darısı bize...Tartı beğendiğine de memnun oldum, sevgilerle...

    Selen'cim, güzel yorumun paylaşımın için çok teşekkürler..evet dalgalarla boğuşmadan önce böylesi keyifliydim..sukur onemlı bırsey olmadı, dersımı aldım...kucukken kıyıda cok eglenırdık, sanırım kıyıda kalmak mantiklisi :) yorgunluk uzerine tatli olsun da ne olursa olsun beni kendime getirir, sevgiler sana...

    YanıtlaSil
  45. ellerinize sağlık,nefis görünüyor.buarada çok geçmiş olsun Allah korumuş,çok dikkatli olmak gerekiyor:))

    YanıtlaSil
  46. Disalcim sende çok alemsin, dalgaların seni nasıl ucurdugunu tahmın edebiliyorum canım, sanada büyük geçmiş olsun, karadeniz seni iyi pataklamış..sen anlatırken gözümde canladı yine..üzerine bi dilim tatlı iyi gitti, halimize şükür, Allah akıl fikir versin..öpüyorum canım senii..

    Serapcım yazının yanındaki resme baktım, dalgalar bir geliyor bir gidiyor..:) ben de kumlara bir kalp cizdim aynen böyle dalgalar alıp gitti...:)) tesekkurler canim..

    thesuuur canim o zaman tüm dilimler sana, bundan sonra bende zor suya girerim..tesekkurler zıyaretın için, sevgilerle

    sonja, ziyaretin için teşekkürler canım, stutgart'tan aldim selamlarini. cok saol canim.sevgilerle

    serinmavi, yüzme bildiğimizi sanıyoruz hepimiz ama dalgalara karsı kulaç atmak çok zor, Allah korusun, tesekkurler canım, sevgıler

    sevim ablacım, bende inanamıyorum :)tesekkurler güzel sözleriniz için..sevgilerle, iyi aksamlarr :)

    miss zerrincim çok tesekkurler canım, tarifi beğendiğine de memnun oldum, koccaman sevgılerde benden...

    hesnacım aynen oyle oldu :)tesekkurler dileklerin icin, sevgilerle

    Pasta cafe, yok bir daha almiyim ama benim sagim solumd belli olmaz, haklisin canim bizim denizler bambaska, tarti begendiginede memnun oldum sevgilerle

    aysencim, çok tesekkurler canim, tarti da begendigine memnun oldum, sevgilerle :)))




    GÜZEL YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER. SÜRÇÜ LİSAN ETTİYSEM, YORUM ATLADIYSAM AFFOLA!
    SEVGILERLE

    YanıtlaSil
  47. Çok geçmiş olsun, derler ya bir kaşık suda boğlumak diye demek ki olabiliyormuş. Neyse tart seni sakinleştirmiş olmalı yaparken..
    Eline sağlık,
    Sevgiler,
    Esra

    YanıtlaSil
  48. Yamanım, yine sakin bir haftasonuna giriyoruz ama sen ne kadar rahat duracaksın bilemiyorum. Geçen haftaki boğulma tehlikesinden sonra en azından 1-2 hafta sakin olursun diye düşünüyorum.İçim rahat bu hafta yani. Bak USLU DUR, yoksa buraya geldiğinde sana pastalarımdan tattırmam:)Kahramanınada laf söylettirmiyorsun, bakıyorum da. Ama afferin, kocanın değerini bil evinin gadını ol:)
    Öpüyorum seni.

    YanıtlaSil
  49. öncelikle çok geçmiş olsun. aman ha dikkat et kendine. deniz gerçekten şaka yapmıyor. bende beş altı yaşlarında geçirmiştim bi boğulma tehlkesi. yaş 33 şimdi hala dalga geçiyo bizimkiler amanda karadenizde nasıl su bırakmamışım hepsini yutmuşum diye... zaten küresel ısınma var. okyanusu idareli kullan. hepsini içip bitirirsen zavallı balıklar napar sonra. çilekli tart ta müthiş gözüküyo ama ben yapamıycam rejime başladım. sana afiyet olsun.

    sevgiyle ve sağlıcakla kal

    YanıtlaSil
  50. yaklasik yarim saat once girdim bloguna ve cikmak istemedim. Hersey cok guzel, emegine saglik. Seni izlemeye devam edecegim;)

    YanıtlaSil
  51. Canımcım ;
    Sen çok özleniyormuşsun haberin olsun.Ben yokken muhteşem şeyler yapmışsın yine.Ama Anneler günü yazın ve Anneciğinin yorumu dağıttı beni.Umarım bu ayrı günler kısa sürer de , anneciğin de küçük kara kızının ne kadar iyi bir ev hanımı olduğunu gözleriyle görür.
    Notebook ım döndü ama bu seferde ben çok yoğunum en kısa zamanda bende bloglar alemine dönüşümü yapacağım kendine çok çok iyi bak.

    YanıtlaSil
  52. Ayşe'cim,
    Çok çok geçmiş olsun. Büyük tehlike atlatmışsın.Yıllar önce ben de Alanya'da aynı tehlikeyi yaşamıştım. Ne olduğunu anlamadan tepe taklak olmuştum. Bir kaşık suda boğuluyodum aynı senin gibi. Çok korkmuştum.
    O yüzden seni çok iyi anlıyorum. Bu arada çilekli tartın da nefis olmuş :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  53. Teşekkürler güzel dilekleriniz ve yorumlarınız için..
    sevgilerle

    YanıtlaSil
  54. geçmiş olsun canım aman dikkat et kendine köpek balığı olayı falan aman deyim tartta çikolatada nefis görünüyor ellerine sağlık sevgiler
    hdidem

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails