17 Mayıs 2007 Perşembe

Kurabiye Ye # 22: Bir Tarif Bin Çeşit Kurabiye


Dinlence Kurabiyesi (Dondurmalı ve Meyveli Klasik Kurabiyeler)

Bir Tarif Bin Çeşit

Nihayet iki günümü alan kurabiye çekimlerim bu sabah bitti. Dün kurabiye yapımı ve iç mekan mutfak çekimleri ile ilgilendim. :) Fotoğraf çekmekten en az yemek yapmak kadar büyük zevk aldığım anlaşılıyordur. Çekimler ara ara sevgili blog arkadaşlarım tarafından bölünsede tam gaz devam etti. Artık sayfamda yazı yazmak da yetmez oldu, sevgili Kamiş "illa kurabiyelerini görcem" diye tutturmaz mı? Neyse bir kuru kurabiye tabağını gösterdimde öyle uyuttum onu. :)

Bu sabah da pırıl pırıl bir hava ile uyandım. Kalktığımda bende herkes gibi maillerimi, pardon yorumlarımı kontrol ediyorum. Damlaya damlaya gelen yorumlardan sonra 5 tanesi birden beni çok mutlu etti, onlar kendini bilir. Aldığım yorumlar bana moral gazı verdi ve kahvaltımı neyim bir çırpıda hazırladım. Eşimin Orhan Gencebay ile düeti havamı hiç bozmadı :) Hatta bende onlarla birlikte "batsın bu dünya" şarkısını söylerken, bir yandan da yeni fikirler üretmeye başladım.


Başarısız su üstü çekimim :)

Evet bugün açık hava çekimi yapmalıydım, hatta gerekiyorsa mayo mu giyip havuza bile dalabilirdim. Niketim öylede oldu.
Fakat bardağı, kaşığı önceden soğutmama rağmen başta bol bol koyduğum dondurmalar ben suya girinceye kadar eridi. :)
"Çocuğum dur, fazla dalga yapıyorsun, çekil, dondurmalarda eridi zaten" anacım bunlar laftan da anlamıyorlar ki! :) Bir yandan da makinanın suya düşmesi halinde başıma neler geleceğini düşündüm. Suda yüzen meraklı börtü böcekler de sağolsun yakamı bırakmadılar. Niketim başarısız bir çekim gerçekleşti, ben ıslandığımla kaldım ama yine de bir iki resim eklemek istedim..:)))))))



Gelelim Yemek Şenliği " Kurabiye Ye# 22" etkinliğine, öncelikle sevgili Hülya'nın yazısını tam okumadığımdan dolayı süprizmi, hediyemi neyim verecekmiş haberim geç oldu. Geçmiş olsun ki, yaptığım en güzel kurabiyeyi sunmuştum piyasaya. Yazıyı adam akıllı okusaydım belki çilekli kurabiyelerimi saklardım etkinliğe :) Önemli değil, zaten bende bekleyecek o kadar da sabır yok!
Ben de yaratıcılığı kullandım ve hepsi kendi ürünüm olan, tek tarif ile çeşitli sunumlarda kurabiye yapmaya çalıştım. Amacım bir kavanozda öylesine duran sade kurabiyelerden neler yapılacağını göstermekti. Umarım beğenirsiniz. Benim favorim meyveli ve dondurmalı olan klasik kurabiye. Dondurmaya bardağın dibine doğru ulaşıyorsunuz. İkinci favorim portakal reçelli ve çikolata soslu kurabiye, üçüncüsü sade ve kenarları fıstık ezmeli klasik kurabiye, dördüncüsü de evdeki iki büyük çocuk için hazırlanmış, kenarları renkli şekerli kurabiyeler..:)



Portakal Reçelli ve Çikolata Soslu Kurabiyeler


Klasik Kurabiyeler


Çocuk Kurabiyeleri


Malzemeler: (~ 25-30 adet)
  • 3 dolu yemek kaşığı toz şeker
  • 1 bardak un (~ 150gr)
  • 125 gr margarin oda sıcaklığında
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • bir cimdik tuz
Hazırlanışı:
Şeker ve yağ krema kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Sonra diğer malzemelerde eklenip, yoğurulur. Hamur iki eşit parçaya bölünür ve kısa rulolar yapılır. Strece sarılıp, donuncaya kadar buzlukta bekletilir. Daha sonra rulolar bıçak yardımı ile kesilir. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.(Ben tepsiye yağlı kağıt da serdim) Afiyetle

52 yorum:

  1. Yaman Aysem,
    Vallahi sen cok alemsin, seni hic olmazsa sanal yoldan tanimak bile cok hos, umarim birgun yuz yuzede tanisma firsatimiz olur. Eminim esinin hic cani sikilmiyordur, baksana herseyi ne guzel yorumluyorsun, kurabiyeler ve resimlercde harika.
    Nasil bari havuz keyfi yapabildin mi? Gerci tam okuyamadim yazini hemen yorum yazayim dedim, simdi devamini okumaya gidiyorum.
    Seni cok opuyorum, eline ve daha da onemlisi diline ve yazina saglik.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Aybike'cim, Lokum'cum, aslında okuduğun gibi değilim, sessiz sakin bir yapım vardır. Yüz yüze gelince görürsün..aaa bumuymuş o alem kız dersin..:) Canim yazdıkça yazmışım, çok uzun oldu, hatta ben bile sıkıldım yemek arası verdim, gördüğün gibi tarif henüz yok..:))
    Keyifleri yapıyoruz canım beklerim senide, görüşmek dileğiyle canım :)
    Sevgilerle

    YanıtlaSil
  3. Ayşe Yaman merhaba. Minik Kuşumun sayfasında gördüm hep senin yorumlarını. Sayfanı daha önce de ziyaret ettim ama yorum bırakmak bugune kısmetmiş. :) Kurabiyeler ve sunumlar çok şık. Ellerine sağlık. Eglenceli anlatımın süper. Bundan sonra izninle seni yakın takibe alıyorum. Hep gelicem ziyaretine. Ben de beklerim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Ayşe'cim valla yazı çok karışık geldi be şekercim, herşey birarada dondurma, kurabiye, havuz felan, anlayana kadar biraz zaman geçti! Demek son gelen 5 yorum seni mutlu etti, baktım ben son 5'te değilim, he dedim o zaman yorum yapıpta vakit kaybetmeyeyim, üzüldüm yane, sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Ganne,
    yorumun için teşekkürler, baktın ortalık sakin yorum yapayım dedin değil mi? :))Minik kuşu pek sevdim, onun arkadaşı benimde arkadaşımdır, hoşgeldin, gene beklerim. Sevgilerle canim

    Ebruli tatlım, sana bir özet yapayım da gönlünü alayım..Canim aslında gördüğüm tüm kurabiyeler aynı kurabiye. Sadece sunum farklı. Havuzda kurabiye bardağının resmini çekecektim olmadı. Onu anlattım, önemli birşey yok canım :)
    5 yorum meseleside şöyle ceryan etti, şimdi beşi birden gelince oh oh dedim, sevdindim..O yüzden şettim yazdım..Üzülme, ben senin yorumlarını en çok seviyorum..:))
    Sevgilerle

    YanıtlaSil
  6. sonunda görebıldık şu meşhuuuur kurabiyeleri. Ellerine sağlık cococumm..ceşit çeşit böyle süper olmuş.bu azmine hayranım valla.bi arka fon icin bile bu kaddar canını dişine takıp çalışan hatta ve hatta canını tehlikeye atanını gormedım (fotograf cekıcem derken basına gunes geçecek filan sona durduk yere ugras dur :))) ama dediğim gibi bütün hepsine degmiş.. aklıma bısey takıldı ama sımdı kurabiyeleri taşımak kolay tabi. Bı pasta bı zeytınyaglı fasulye yaptığında ne olcak ben onu merak ettim..bi elinde makina bi elinde tencere düşersin yollara..:))) gene sen beni güldürdün allah da seni guldursun şeker..opuldunnn

    YanıtlaSil
  7. Bıdı bıdı bıdı.
    Ne zamandır attırtamadım sana.Zannetme gözden gönülden uzak kaldın.Kurabiyeler çok güzel.
    Bayramında bu arada kutlu olsun....
    Ben sana sık uğruyorum bilgine:)

    YanıtlaSil
  8. tarifi bekliyoruz hamarat ayşe :) çocuk kurabiyesinin süslemesi çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  9. sevgili ayşe aynı dakikalarda kurabiye tarifi yazıyoruz demek..klavyelerimiz karşılıklıymış ne diyeyim..kurabiyelerin güzel görünüyorlar,dondurma ile kurabiyeyi biraraya getirmek ise muhteşem bir fikir..canım gecenin bir vakti dondurma istedi,üstelik orhan gencebay da dinlemek istedi,neden bilmem :))))

    YanıtlaSil
  10. Bana kuru kurabiye tabağı gösterdin, güzellerini buraya sakladın de miii? Dünden beri bakıp duruyodum bloguna zaten.Seni seni..Çok güzel olmuşlar, eline sağlık canım :) Yav havuzda ne işin var ayol kokteyl değilki bu :)

    YanıtlaSil
  11. Teatime'cim, daha office gidip oradaki antika mobilyaların yanında çekim yapacağım :P Canim tencere taşımam ama şöyle havuz başında bir lahmacun yesem, havuza karpuz sarkıtsam nasil olur? ha ha ha!:))))))))))))))))))))))))

    Özlem333, ayol ne bayramı? Deliye hergün bayram...:) Zannetmeye başlıyorum daha başlamadım ama başlayacağım..öptm seni,bıdı bıdı bıdı sevgilerle

    Mutfakta hoş seda, canım ahanda yazdım tarifi! süslü kurabiyeleri tahminim çocuklar da çok sever. hem çok pratik hem de çok lezzetliler, tavsiye ederim..

    Süheyla'cim, o muhteşem fikir Orhan Gencebay abimizi dinlerken geldi dersem yalan olur. :) Canim beğendiğine çok sevindim, bizde malum tarif sınırlı, başka yollarla arayı kapatmaya çalışıyoruz. Senin kubişleri de gördüm, hepisi nefis olmuş neden bilmem....:)

    Kamiş'cim olur mu canım! hepisini gönderdim sana, hatta su üstü çekimlerimide gönderdim :P gitmemiş demek, hatlardandır! :P Beğendiğine çok sevindim canım, tarifte "bir numara" yok ama ben kurabiyelerimden çok memnun kaldım..:)) Canım şimdi durumu bozma onlar kendini kokteyl sanıyor..:)))))))))

    YanıtlaSil
  12. canım yine ne yaptın ya...bu ne daldan dala anlatım....tam bir beyin fırtınası yaşatıyorsun....hahahahahah.....şimdi anladıklarım ortada bir kurabiye var ama.....nasıl var....işte bütün mesele bu:-))canım sen de güzel bir tabağa koy resmini çekiver bitsin...yok olur mu ille havuzun dibinde belgesel mi çekiyorsun canım ayşem ....ben senin rumuzunu yüksek müsaadenle ''çalıkuşu ayşe''olarak değiştirmye karar verdim...öyle dağlar başı mor menekşe falan sana ters...sen öyle dağ başında kuzu kuzu oturup açmayı bekleyecek menekşe değil...daldan dala uçan bir çalıkuşu olmalısın...seni çooook sevdim be ayşem:-)))sen çok yaşa emi.....aman ya kurabiyenin de tadı kaçtı vallahi.....ama yinede eline sağlık tabiii...siz afiyetle yersiniz benim kafam karıştı ya.....öptüm

    YanıtlaSil
  13. kurabıyelerın harıka olmuş canım elıne emegıne sağlık..sevgıler...

    YanıtlaSil
  14. Merhaba yaman Ayşe ..Senin kurabiyelerin benimkilerden daha cici..Hem de büsürü büsürü :) yapmışsın.
    Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  15. Ayse merhaba,

    Ellerine sağlık.Kurabiyelerin ve sunumları harika olmuş ellerine sağlık.

    Tebrilerler,
    Müge

    YanıtlaSil
  16. Sevgili Ayşe
    Kurabiyeleri tam manasıyle döktürmüşsün.Ellerine sağlık.
    Sevgilerle...

    YanıtlaSil
  17. Benim yorumuma da sevinecek misin bakalım. Hem dün benim de yorumum yayımlanmış olsaydı o beşin içinde ben de olurdum ama bağlantım bana kötü bir oyun oynadı ve sayfayı görüntülemedi. Ben de bir umutla gittim baktım benim yorumum da o beşin içine mi diye.O kadar da dil dökmüştüm oysaki Ayşa yorum bırakamıyorum ama geliyorum diye. Neyse ne yapalım artık olan oldu.
    Kurabiyelerin de çok yaratıcı canım. Ahh yine işim çıktı gitmem gerek canım. Daha yazacaktım ama bak konsantrasyon sıfıra indi. Öptüm seni. Herşey çok güzel.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  18. Ayşe merhaba sessiz sakin takılıyorum arada buraya uslubun çok hoş ya tarifler zevkle okunuyor :))
    Yaman kurabiyeler de çok güzel görünüyor
    Ellerine Sağlık
    Dip Not:Takip ettiklerime eklemek üzere müsade isteyecektim bi de :))

    YanıtlaSil
  19. dünürdaş olduk artık kız..
    dünürümün dünürü...ehehehehe
    dün yazıya şöyle bir baktım bidaha baktım bir tarif bin çeşit kurabiye gibi yazının içinde bir yazı bin yazı vardı sanki.. anlıyana kadar iki üç kere okumam gerekiyormuş.bide tarif yoktu ya dedimki tarif gelsin ondan sonra yazam..sen orda gir havuzuna sür sefanı bakalım ..benim güzüm kurabiyede değil suda kaldı:)) az kaldı ısınsın havalar sular..şaka şaka kurbişlerinde çok güzel olmuş arkadaşım ellerine sağlık..ben en çokta çocuk kurabiyelerini, beğendim.. madem havuzda çoluk çocuk vardıda sevabına veriverseydin çocuklara .onlar kurbişleri yerken sende keyif yapardım akıllım:)))..cnm etkinlik tarifin hayırlı olsun belkimde yarışmada sen 1. çıkarsın bellimi olur..öpüyorum seni sevgilerrr

    YanıtlaSil
  20. Oh beee bitti:)) amma da yoruldum yazını okurken:)) ordan oraya atlamayı başarmışsın yine... hani havuz hangi kurabiyelerden bahsediyo, hangi fotoğraf derken yoruldum... ama çok güzel olmuş fotoğraflar ne güzel havuza da girmişsin zaten ohh... ben de yağmuru izliyorum camdan kıskanmadım zaten:(( kurabiyelerden de yiyemiyorum :((
    deli kız eline sağlık.. herşey çok hoş.. öptüm seni..

    YanıtlaSil
  21. Ayşecim,
    Valla ne diyeyim diğer arkadaşlar söylenebilecek herşeyi söylemişler:) Tarif de güzel, çekimler de. Ellerine sağlık canım:)
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  22. Bu sicakta dayanamadin firinin sicagina, havuza kostun di mi? Gerci Florida sicaginin yaninda firin sicagi da bisey degil ama olsun. Senin icin ikisi bir arada olmustur. Aysem ya sizin oralar nasil bilmem ama, bizim buralar hala dumanli, ustelik bazi yollari da kaptmislar yangin yuzunden. Bu kurakligin sonu ne olacak acaba diye dusunurken 2 gundur yine Florida'nin gokyuzunden kovayla bosalan (arkadaslar abartmiyorum, cidden burda yagmur yagmaz kovayla bosalir) yagmurlari basladi da bi nefes aldik. Ama bugun sabah yine duman vardi, hayrolsun sonumuz. Yahu ben de daldan dala atliyorum ama Turkiye'de de susuzluk varmis cok fena, Ankara'nin 84 gunluk suyu kalmis diye okudum bugun gazeteden. Dikkat edin sevgili arkadaslarim, bosa su harcamayin. Yoksa yaz sicaginda, hem de tam ben Ankara'dayken susuz kalicaz. Bak goruyo musun senin bir havuz bani aldi nerelere goturdu. Kurabiyeler de pek cici olmus, ben cocuk kurabiyesini cok begendim. Ne guzel suslu suslu. Cocugun cok sansli olacak Aysem :) Operim yanaciklarindan...

    YanıtlaSil
  23. "Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az" dermişim :))
    şaka şaka, ben okuya okuya ezberlediğim için bana karışık gelmiyor yazdıklarım..:)
    Haklısınız arkidişlerim, ziyaretçi herzaman haklıdır veli nimettir. :) Bir daha olmaz :P
    Yorumlarınıza en kısa zamanda makul cevaplar vereceğim, başımı emme basma tulumbası gibi sallamayacağım..
    Yorumlarınız için teşekkürler..
    Sevgilerle

    YanıtlaSil
  24. Yani Ayşe aldın yürüdün doğrusu;)Bu azim bu coşku süper ötesi...Havuza bilem girdin demek;)Hülya'ya demek lazım Ayşe çoook büyük gayretler içerisinde,can-ı yürekten etkinlik çalışmaları yapıyor derece onun hakkıdır diye;)(Hülya memleketlim olur da;)Hani o yüzden;)
    Ama şaka bir yana Ayşe'cik portakal reçelliler çok şık.Bence bileğinin hakkıyla sen bu etkinliği kazanırsın;)

    YanıtlaSil
  25. Ayşeciğim,
    yaratıcı insan böyle oluyor demek ki:)) neler üretmişsin öyle. ellerine sağlık çok güzeller. sevgiler

    YanıtlaSil
  26. Ayşeciğim cefalar çekmişsin ama sonunda bize çok güzel sunumlar hazırlamışsın. Ben en çok portakal reçelli çikolatalıyı sevdim. Ellerine sağlık..

    aintabsofrasi.blogcu.com

    YanıtlaSil
  27. selamlar ayşeciğim ben sana daha öncede geldim ama yorum yazma işi başarısızlıkla sonuçlanmıştı bugün yorumunu alınca tekrar denemeye karar verdim cbox koysan olmazmı?diye bir sorayım dedim serinmavi arkadaşım da sağolsun ziyaret ediyor beni ancak ben yorumda zorlanıyorumbazen oluyor bazen olmuyor neyse canım ben yakında gelebilirim çünki iyice bıkkınlık geldi senin güzel yorumlarını da özlemiştim gelmene çok sevindim yine beklerim sanırım soracaklarım olacak gelirim tekrar sevgilerimle canım kendine iyi bak:)

    YanıtlaSil
  28. aysecigim merhaba, yine harika seyler yapmissin görmeyeli. ellerine yüregine saglik. Blogunda gercekten cok hos olmus.. güzel tariflerinin devamini bekliyoruz..almanyadan kocaman sevgiler..fatma.

    www.blogcu.com/kayserimutfagi

    YanıtlaSil
  29. Sevgili Ayşe, sayfana uğrayınca yüzümdeki gülümsemeden, şu an herkezden "noldu yaa..." diye sesler yükseliyor...ne diyeyim orhan babanın dediği gibi BERHUDAR OL (umarım böyle yazılıyordur:))
    iyi hafta sonları..
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  30. Ayşecim ben geldim gidiyorum kurabiye alacaktım baktım hazır bardakta kaptım bende artık sen başka yaparsın yedikten sonra gelir yorumumu yaparım:)) güzel bir hafta sonunu havuzda geçirmen dileğiyle:)) 19 mayıs gençlik bayramını kutluyorum canım...

    YanıtlaSil
  31. Ayşeciğim merhaba canım.kurabiyeler çok şeker olmuş gerçekten çok beğendim.rolu yapıp bıçakla kesme fikrini ise acaip tuttum:)) galiba bende bıçakla keseceğim bundan sonra.anlatımına ise bayıldım gülmekten.yok suda çekimler filan:) öptüm canım.

    YanıtlaSil
  32. Ayşe'cim,

    Ben yanları süslü olanlara bayıldım. Aslında biz güya bu tip süslü kurabiyeleri çocuklar için yapıyoruz ama onlardan çok biz yiyoruz gibime geliyor...Yani en azından ben öyleyim :)

    Ellerine sağlık canım,
    bye.

    YanıtlaSil
  33. ayşecim
    marmelatlı kurabiye benim favorim güzel gözüküyor
    ellerine sağlık
    belli bayağı emek harcanmış
    sevgiler

    YanıtlaSil
  34. merhaba ayşe ablacım ellerine kollarına sağlık senin kurabiyelerde nefis olmuş...

    YanıtlaSil
  35. Merhaba güzelim, nasılsın, ehh çekimler uğruna epey bir macera geçirmişsin, bizler de bu sayede keyifli yazını okumuş olduk.
    Kavanozdaki sade kurabiyeler senin elinden muhteşem kurabiyelere dönüşmüşler, ellerine sağlık güzelim...
    Canım çok şükür 3. seferde yorumumu yazabildim, dünden beri tam sana yorum yazacağım net atıyor,çok şükür bu sefer ben galip geldim..:))
    Sevgilerimle öpüyorum canım, sana hafta sonunda güzel havuz sefaları diliyorum...Ailecek selamlar...

    YanıtlaSil
  36. Selam Ayşe'ciğim, bir taşla kaç kuş vuruyorlar sizin oralarda?
    Portakal ve çikolatalı olanlar çok güzel görünüyor, ellerin dert görmesin.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  37. Aysecim ellerine saglik gercekten degisik kurabiyeler olmus ama eminim nefistirde sunumlarina bayildim canim tabi sulu resim cekme operasyonunada cok güldüm harikasin :)) sevgiler...

    YanıtlaSil
  38. İnciceylan, benzetmen benimde hoşuma gitti sana gönülden katılıyorum canım..teşekkürler güzel paylaşımın için. Canimcim önemli bir mevzu yok, kurabiye var, su üstünde resim çekmeye çalıştım falan hepsi bu..kurabiye görmekten bende fena oldum açıkcası..sevgilerle canımm

    sencan teşekkürlerrr canım...sevgilerle

    birfincankeyif bir tariften büsürü çeşit yapmak marifet ama asıl marifet sende canım...teşekkürler...

    Yemekbahane Müge'cim, teşekkürler..tebrilerle...:)

    Cafe gusto, teşekkürlerr..sevgilerle canım..

    Rabia ah canım sevinmezmiyim, hayda hayda gül hayda! :)) hoppa!!
    Bende ikinci kez yorumları yazmaya başladım, toplu halde cevap yazınca bazen enter mı basıyorum ne sayfa kapanıyor geri dönemiyorum, tüm cevaplar da güüm..Canim sizin hem çalışıyor hem çocuk bakıyrsunuz, bırde blog! Yinede iyi idare ediyorsunuz, maşallah..Canım benım bende öptm seni

    burcu teşekkürler..Başta böyle zevkle okursun sonra ismini vermiyim bazı arkadaşlarım gibi şikayet edersin. Yok karışık olmuş yok tarif eksik, yok öyle yok böyle...Şaka şaka canım..musade senın, bende ekliyeceğim senii...sevgilerle

    YanıtlaSil
  39. dünürdaş ah bu halenze yok mu! yeni bir geyik doğurdu..:) canım bende senin yazdıklarında bisey anlamadın, yazıyı anlaman için iki üç kere okumam lazımmış, yani okudun mu anlamadımm :))) Canım burası Türkiye mi öyle her gördüğün çocuktan makas alamazsın, eline şekerleme kurabiye sıkıştıramazsın..:) canim ben de seni gönlümün 1.si yaptım..sevgilerle

    böörülcee,ah canım okudun mu hepsini :{ işkence çektirdim sana da :)) Ne zorun var kızımm :)) he he! Belki inanmiyacaksin ama senin yorumunu yazarken, enter mi yaptim ne yaptim gene yazdıklarımı kaybettım..Var sende biseyler.delı kızzz..öptm

    Bocuruk, ben de cevabımı verdim arkadaşlara..:) Beğeendiğine sevindin canım, sevgiler

    Minik kus, son bir kaç gündür duman yok buralarda..Ama bir ara cam acamaz olduk..Allah yardım etsin hepimize..Susuzluk var ama sanırım su kesintileri secimlerden dolayı yapılmıyormuş..Burada yine sık sık yagmur yagıyor ama İstanbul,Ankara'ya, o kadar çok nufusa su mu dayandırabilir? Canim ayağını buralara surt öyle Ankara'ya git hayirlisiyla :) Simdiden hayirli yolculuklar.
    Canim iyi oldu bir iki laf ettik, paylaşımın ve güzel sözlerin için teşekkürler.
    Sevgiler

    Hülya'cim, sıkıntıdan yapacak başka birşey bulamıyorum..Mümkün olduğunca mutfakta, bilgisayar başında ve foto makinamda kendimi gelistirmeye çalışıyorum, yeni arkadaşlıklar da cabası! belki ilerde bunları yapmaya fırsatım olmaz..Ben de portakallıyı beğendim..Aslında rekabeti sevmiyorum canım, gönül isterdiki oylama olmasın..Çünkü fotolar yanıltıcı olabilir..sevgilerle sana...

    Sevda mavisi, teşekkürler canım, bir kavanoz kurabiyeden bence çok daha güzel sunumlar çıkabilir...sevgilerle

    Naile'cim, canım hem görüntü hem de lezzet diyorsun demek ki, ben de senle hemfikirim, teşekkürler.

    Aynur'cum hosgeldin canim, öncelikle bende özlemişim sizi..canım cbox a sanırım bakamam ben hiç, buradaki yorumlara cevap yazmak isteyipte bazen yazamazken orası alır basını gider..
    canım hiç olmazsa yorum yazarken 3. sık anonım yani anonymus sec publısh yanı yayınla yap..Ismını yorumunun altına yazarsın..Canım sorularını herzaman beklerim ama dediğim gibi iyi düşün..sevgilerle, sende kendine iyi bak...

    Fatma hanımcım, oy oy kayserimutfagım, sizide özledim çok, hosgeldiniz, beni unutmadınız demek, çok mutlu oldum..beğendiğinize sevindim, en kısa zamanda sizdeyim, sevgilerle

    sevgili hatice, sende beni güldürdün şimdi! evet canım doğru yazmışsın! he he! :)iyi haftasonları

    eylül'cüm canım, gene beklerim ben sana yine bir bardak hazırlarım..:)teşekkürler hepimizin 19 Mayıs Genclik Bayramı kutlu olsun.sevgilerle

    sevim abla'cim teşekkürler tarifi ve anlatımı beğendiğiniz için..sevgilerle

    Özlem'cim, evde iki kişi olunca, ortada bizden başka çocuk da yok, hepsini yutuyoruz..sevgilerle, bye bye

    büyülümutfakkokuluesracım, teşekkürler, beğendiğine çok sevindim, bende portakallıların görüntüsünü beğendim..sevgıler

    siberella, ablacım teşekkürler ziyaretin ve beğenin için, sevgiler

    sofram Fatma ablam, benim de aklımda hep Akif abıye yorum bırakmak var ama bir türlü kismet olmuyor..Kurabiyeleri de beğendiğinize sevindim aslında ne marifetliler var bu kubişlerle neler yaparlardı..iyi pazarlar, öpüyorum sevgilerle

    Lavantin selam canım, eh tarifte bir numara yoktu, süsledik püsledik böyle, beğendiğine sevindim canım..sevgilerle

    Seval'cim, teşekkürler canım. biraz farkı birşeyler yapayım dedim ama olmadı, neyse hoş bir deneyim yaşadık, bir daha ki sefere...:)
    sende öylesin, sevgilerle :)




    GÜZEL YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER. SÜRÇÜ LİSAN ETTİYSEM, YORUM ATLADIYSAM AFFOLA!
    SEVGILERLE

    YanıtlaSil
  40. :)
    ben aynur bicer

    şekerim yukardAKİ AYNUR HN LA ilgim yok birşey istemiyorum geldim gülgüm neşelendim gidiyorum

    YanıtlaSil
  41. selam canım nasılsın ne guzel anlatmıssın ohh havuz keyfı kurabıyeler herzamankı gıbı sahane ellerıne saglık cok guzel gorunuyor
    .fılızınmutfagı.

    YanıtlaSil
  42. Ayse hanim,suslu puslu kurabiyeler var burada,cocuklarin en cok sevdigi kurabiyeler.Ellerinize saglik.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  43. Sevgili Ayşe sitenle etkinlik sayesinde tanıştım ve seni linklerime ekledim izninle..Kurabiyeler çok hoş eline sağlık bende ziyarete beklerim sevgiler...

    YanıtlaSil
  44. Yamanım, kurabiyeler nefis görünüyor. Tabi bir hamurla bu kadar güzel görüntüler elde etmek zeka işi. Ben öncedende sendeki bu cevheri keşfetmiştim biliyorsun. Bak bir kez daha ispatladım, cevhersin sen. Ayrıca bu haftasonu da atraksiyonlar yapmışsın, ama tehlikesiz. Afffeerin sana, her haftasonu senin atraksiyonlar yüzünden hop oturup hop kalkıyorum, umarım deli kız bu haftasonunu da kazasız belasız atlatmıştır diye:) Ama Yamanım ben dün gece bir rüya gördüm allah seni inadırsın, testere 4 olmaya aday bir senaryo. Bilemiyorum artık eğer ilgilenen bir yapımcı bulursam bedelsiz vereceğim. Ben tırstım zaten rüyayı görürken. Ayrıca bugün doğum günüm ama yüce rabbim niye bana böyle bir rüya göstertti bilmem:))
    Sevgile canımın içi öpüldün.

    YanıtlaSil
  45. Sevgili Ayşe'cik,
    Yazını bende diğer arkadaşlar gibi büyük bir tebessümle okudum,yüreğine sağlık alemsin vallahi..))

    Kurabiye etkinliğin hayırlı olsun.Bir tarifle çeşit çeşit kurabiyeler yapıyorsan kimbilir sende daha ne cevherler varda bizlerin haberi yok.))Tekrar ellerine ve yüreğine sağlık Ayşe'cik.

    Güzel günler sizlerle olsun.

    Sevgiler.
    Gül

    YanıtlaSil
  46. ellerien saglik gulum ne cok sey yapmisin yahu....net bi gidip bi gelior bende ole dolaniodum yaz gelior diemidir nedir hic halim yok kolumu kaldirasim yok manti yaptiimda nazarmi degdirdinis nedir :-)) nuray/nehirs

    YanıtlaSil
  47. klasik deyip durmuşsun...ama görüntü hiç öyle demiyo....

    senin kurabiyeler modern görünmeye çalışan makyajlı sıradan kurabiyeler galiba...ben gördüğüme inanırım....

    valla harika görünüyor...şahsen yazını okumadan önce ben o dalgalı şeyin su olduğunu anlamıştım zaten...buda gösteriyorki o çekimde başarılı....

    sen süpersin...sen birincisin....değerli şeyler kapalı kutularda saklanır derler....demekki senin tarifi çok beğendiler..nazar değmesin diyede yayınlamadılar...hehhe

    seni çok büyüktende büyük öptüm gitti...

    YanıtlaSil
  48. harika harika tek kelime ile harika ellerine saglik cok guzel olmuslar...

    YanıtlaSil
  49. Merhaba sevgili Ayşe ne hoş şeyler yapmışsın valla çocuklar bayılır.Ellerine sağlık çok güzel tek kelimeyle bayıldım.Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  50. Sevgili Ayşe Yaman,
    Sitene etkinlik sayesinde ulaştım ve heyhaat aman allahım ben nasıl bu güne kadar bir yerlerde tesadüf etmemişim bu siteye diye bir üzüldümki anlatamam. Hem yazını okurken hem de yorumlara verdiğin yanıtları, kaç kere kahkaha attım saymadım. İzninle seni hemen linklerime ekliyorum, her gün ilaç niyetine gelip okumak için.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  51. canım merhaba,
    kurabıyelere bayıldım .

    YanıtlaSil
  52. Ayşe Merhaba

    Kurabiyeler ve resimler süper.
    Eline koluna sağlık.

    Güzin

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails