10 Mayıs 2007 Perşembe

CHEESECAKE: YABANMERSİNLİ FINDIKLI PEYNİRLİ KEK



Yenilen pehlivan güreşe doymazmış!

Turist ehliyetim olsun çok istiyorum. Buraya geleli 6 ay oldu ama henüz ehliyetimi alamadım.
Dil kursuna herkes arabasıyla gelirken, beni eşim getirip götürüyordu. Aslında bu hoşuma gidiyor çünkü ben kullansam, eşimi okuluna ben bırakacağım, kursuma gelip arabaya park yeri ben arayacağım, market alışverişlerine yanlız başıma ben gideceğim. Bunları düşündüğümden pek de hevesli değildim ehliyet almaya.

Sonra kek kurslarının, pasta kurslarının olduğunu keşfettim. O kurslara gitmek için kendi başımın çaresine kendim bakacaktım. Neyse günler geçti, benim biraz trafik işareti çalışmışlığım, biraz da trafik yasası çalışmışlığımla sınav alanında buldum kendimi. Sanki üniversite sınavına gidecekmişim gibi heyecanlıydım. Randevumuz olduğundan görevli hemen ilgilendi. Göz muayenesini de hemen oracıkta, oturduğum yerde yaptı. Dürbün gibi şeye bakmamı istedi, baktım; "4. sırayı oku" dedi. Yaklaşık yarım dakka beklemişimdir. Adam benim okumamı, bende okunacak birşey gelecek diye bekliyorum. Sonra bana sesleniyor.
" hanım hanım!"
Kafamı kaldırdım adamı çift görünüyorum, hayal gibi.
"Gözlüğünü tak öyle oku" dedi.
Neyse ancak öyle okuyabildim. Beni sempatik buldu sanırım "sınavsız ehliyet verir mi ki?" diye eşime sordum ama nafile.
Sınav yeri de hemen yine oracıkta. Bilgisayar başında hemde ayakta sınav olacağım.
"Bismillah, Allahım yardım et bana!"
Yanımda bir kadın. Baktım soruları sesli sesli okuyor, en sinir olduğum şeydir.
"sesinizi duyuyorum, içinizden okuyun" diyorum tık yok,
"rahatsız oluyorum" diyorum tık yok..
Kadın meğer ingilizce bilmiyormuş. Sanırım ispanyolca giriyor sınava, ispanyolca parçalayacağım ama onuda beceremiyorum. Aklıma da " şşşşşşşştt!" diyip, işaret parmağımı ağzıma götürmek gelmedi. Ama işin en en komik yanı, benim "bir daha sınava gireyim mi? bak bu sefer tuttucacam" diyip bir günde, tam 3 defa sınava girmemdi. Buradaki sistem bizimkinden çok farklı. Sınav başı 5$ verip sınava tekrar tekrar girebiliyorsun. Sanki Las Vegasta kumar oynuyor gidiydim, töbe töbe! Ben bir kere, bir kere daha derken tam 3 kere şansımı denedim..Eee yenilen pehlivan güreşe doymazmış...:)

Eşimin " eee seviyeni gördük, deniz seviyesi hiiha ha ha" demesiyle, bana sağdan sağdan geldiler. Sınavdan kaldığımamı yanayım, yolda geri dönerken midemin bulanıp, fenalıklar geçirmememi yanayım, evdeki kavunun kelek çıkmasına mı, cheesecake'in çatlamasına mı yanayım?

Cheesecake'im güzel olmasına güzel, değişik olmasına değişik, lezzetli olmasına lezzetli oldu amma benim gibi de çatlak oldu. En kısa zamanda bir kere daha cheesecake yapmayı deneyeceğim..:)))))


Çatlayan cheesecake (* yeni resim :)))))

Malzemeler:
Tart Hamuru için:
  • 1 su bardağı + çeyrek su bardağı un (~ 200gr)
  • 1\3 su bardağı şeker ( ~ 90gr)
  • 3\4 su bardağı fındık unu ( ezilmiş un ufak edilmiş fındık~90 gr)
  • Bir çimdik tuz
  • Yarım paket soğuk margarin (~125 gr)
Üzeri için:
  • 2 kutu cream cheese (Labne Peyniri* oda sıcaklığında olmalı)
  • 3\4 su bardağı şeker (~ 185 gr)
  • 2 yemek kaşığı un (tepelemeden biraz az)
  • 3 büyük yumurta
  • çeyrek su bardağı çiğ krema
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı kadar yabanmersini

Tart Hamurunun Hazırlanışı:
  1. Geniş bir kapta unu, şekeri, un ufak edilmiş fındığı ve tuzu karıştırın.
  2. Margarini ufak ufak parçalara bölün,unlu kuru karışıma ekleyin, karıştırın.
  3. Yuvarlak varsa kelepçeli kek kalıbına elinizle resimdeki gibi yayın. Kenarlarını 2,5 cm daha yüksek tutun. 165 derecede önceden ısıtılmış fırının orta katında, 20-25 dk , hamur sararıncaya kadar pişirin. Pişince soğumaya bırakın.


Üzerinin Hazırlanışı:
  1. Başka bir kapta peyniri ve şekeri karıştırın. Daha sonra 2 yemek kaşığı unu ekleyin, karıştırın.
  2. yumurtaları teker teker peynirli karışımın içine ekleyin, karıştırın. ( ben başka bir kasede tek tek çırparak karışıma ekledim)
  3. Çiğ kremayı ve vanilyayı da ekleyin, karıştırın.
  4. Yabanmersinleri ekleyip, hafifçe karıştırın.
  5. 30-35 dk, 165 derecede üstü sertleşinceye kadar pişirin. Sıcakken kek kalıbının kenarlarından keskin bir bıçakla geçin. Servis yapmadan önce en az 3 saat buzdolabında üzerine streç örterek bekletin. 1 gün beklerse daha iyi sonuç verir. Afiyetle.
Kaynak: Sonoma

İyi haftasonları dilerim.
Sevgilerle

46 yorum:

  1. Ayşe'cim yine güldürdün beni çok yaşa emi.En çok ''hanım hanım'' lafına çok güldüm. Türkmüydü adam anlamadım! Ben kekinde bir çatlaklık göremedim, acaba uzaktan çektin diyemi, ama sen bu hızla nasıl olsa yenilmeyede alışmışsın birdaha birdaha yaparsın, kavunun kelekliğinede üzüldüm ben akşam kestim bal gibiydi! neyse bu kadar badireden sonra ellerine kollarına sağlık, ben hiç denemedim ama çok güzel görünüyor gerçekten, sevgiler, iyi haftasonları..

    YanıtlaSil
  2. aysecim günaydin,ehliyet heryerde cok önemli bir ihtiyac insallah en kisa zamnda alirsin canim,cheesecake nefis olmus catlamamasi icin sana bir sir veryim cheesecake i pistikten sonra firini kapatiyorsun hic cikarmadan firinin icinde soguyana dek sonra cikarip buz dolabina koyarsin canim ozaman hic catlamaz;)) sevgiler sana kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  3. :) 3 kere denedin ha ayşeciğim :)) Çok güldüm ne ilginç bir sınav sistemiymiş o öyle.. :)))

    Bu sırada cheesecake nefis görünüyor. Yaban mersinli cheesecake daha önce beyoğlunda bir kafede yemiş çok beğenmiştim. Burada yaban mersini bir kaç kez gördüm dondurulmuş olarak. Alıp denemek lazım.

    Canım benim bir tavsiye ben de ayşegül'den öğrendim cheesecake'nin çatlamaması için karıştırırken hava kabarcıklarının olmaması gerekiyor. Sonomoya mektup yazarsan benim AYşegülden öğrendiğim tavsiyeyide ekleyiver :)) Ayrıca selam da söyle :))

    Sıcacık sevgiler

    YanıtlaSil
  4. sevgili ayşe ablacım ilk yorumun benden olsun..maşallah demeliyim çok güzel tariflerin var...ya ben seni çok sevdim nedense çok sıcaksın ve samimimi geliyorsun bana...cheescake nin harika görünüyor.ellerine kollarına sağlık.sevgilerimi yolluyorum..

    YanıtlaSil
  5. Ebruli tatlim, ben de sana bu güzel, tatlı yorumun için teşekkür ederim. Seni güldürdüysem ne mutlu bana.. Burada hemen hemen herkes bayanlara "ma'am" diyor. Bunun madam, kadın, hanım gibi bir anlamı var..Ben ilk başta mum = anne diye algılıyordum. Adam bana neden anne desinki diye düşünüp duruyordum..Meğer hanım demekmiş..:)
    Benim de ilk cheesecake denememdi fena olmadı. Bir daha deneyeceğim ama :)iyi haftasonlari sevgilerle

    yemeğim günaydın :)insallah canım insallah..Benim iş inşallaha maşallaha kaldı zaten :)) teşekkürler canım tavsiyen için bir daha ki sefere bunu unutmuycam..Beğendiğine ve iyi dileklerini çok sevindim canım..sevgilerle

    Misss Zerrincim, öyle canım benim düşündükçe hala sinirlerim bozuluyor :)) sinirden gülüyorum :) Canım yabanmersinin görünüşü tadından havalı, ilginç bir tadı var pişince ekşiliği kalmıyor.Çok tatlıda değil. Ben tadını alamadığım için markette gördükçe atıyorum sepete "bak bu sefer tadını alacağım" diyorum.. Al sende dene derim..:) Sonoma'ma laf yok! Adam yazmış tarifi bir güzel, ben kaynak gösteriyorum, tarifi birebir uyguladığımı söylemiyorum ki.. Ama tavsiyeni küpe yaptım öğrendiğim iyi oldu canım, ben cheesecake kremasını hafif köpük gibi hatırladığımdan yumurtayıda cig kremayıda bir güzel çırptım..:) Tavsiyen için teşekkürler. Ama selamını iletirim kısmetse..sevgilerle

    Siberella canım ilk yorum olmadı ama ilk beştesin. Ben de severim ilk yorumu yazmayı nedense..Yazılarımı genelde geç vakit yazıyorum, aramızda saat farkı olunca yapılan yorumları hemen onaylayamıyorum :) Ziyaretin için teşekkürler. Bende seni sevdim ablacım...iyi haftasonları sevgilerle

    YanıtlaSil
  6. :))) demek deniz seviyesinde geziniyorsun..varya şu saatlerde hiç güleceğim yoktu ama okurken bi yandan da sen aynen gözümün önüne gelince gulmekten öldüm yani saol aysecim..kızım madem okuyamıyosun neden gözlüğünü takmıyosun ? madem gözlüğünü takmıyosun neden okuyamıyosun ozaman ??
    Sınav şeklide çok ilginçmiş hakkaten...şööle arka koltuğa 80-90 yaşındaki sınav görevlilerini alıp arabayla trafikte dolaşmak yokuşta durmak, kalkmak, geri geri gelmek , paralel park vs yapılmıyoymu yani..bizde bi laf vardır sen unutmuşsundur hatırlatiim :P bakkaldan mı aldın ehliyetini derler..Bu laf tam oralarda kullanılcak bi lafmış meğerse..50$ veriim 10 kere giriim artık soruları ezberleyeceğimden birinden birinde alırım sanırım :))
    gerci işin şakası eminim bizdekinden çok daha sıkıdır orda bu işler, ne yapıyolarsada bi bildikleri vardır ... sen biraz dinlen kendine gel sinirin gecsin birazda çalış eminim gecersin...
    kek de harika görunuyor. yaban mersini bizdeki böğürtlenmi oluyor ne oluyor ben çözemedim ama kekin içinde çok iyi gidiyor bende çok seviyorum..ellerine sağlık şeker..öptümmm

    YanıtlaSil
  7. eheheh:)) buralar çok sessiz.. cuma günü herkes erken çıktı heralde, iş yeri terkedilmiş gibi.. dışarıda süper bi hava var ben melül melül dışarı bakıyorum:))
    sonra seni okudum güldüm güldüm... aklıma bana yazdığın cümlenin sonu gelmeyen yorumlar geldi.. beni merak içinde bıraktığın cümleler!!!
    oh olsun sana dermişim:) benim normal ehliyetim bile yok, nerdeee turisti:)) ama sen bu azimle alırsın inandım bi kere ben sana:) cheescake bikerem pek güzel olmuş kandırma bizi, kavundan da anlamıyosun demek ki şimdi kavuna kelek olduğu için suç atma:))
    şimdi ben niye sana çattım ki... :)) çok sıkıldım çokkk anla yaniiiii:))
    öptüm seni...
    bööörülce ayşegül

    YanıtlaSil
  8. Teatime canım bende senin yorumuna çok güldüm..Ödeşmiş olduk :) Bizde herşey karşılıklı :) Koca göbek işi çözdü, kıl olmaya başlıyor. Herseyi evde karşılıkla yaptığımı iddea falan etmeye basladı. Aslında yok öyle birşey :P he he! Gözlük mevzusunu ben de hala anlamış değilim coco..:)ama seviyeyi gördük :)) he he! güldüğüme bakma sinirden..Kızım arka koltuğu bırak burada markette bile 80 yaşında kadın çalışıyor, kafayı yersin..Bizde olsa teyze napıyorsun burada, git evinde otur, torun bak diyip, moralman çökertirler adamı..neyse laf dağılıyor. coco bu sınavın 1.turu, ben henüz geçemedim..Daha 2.turu var senin dediklerin 2.turda yaşanacak bakalım o zaman ne yapacağız..:)) ulen şerefsizler ilk dört soruyu kazık soruyorlar, cevaplayamıyorsun (benim için geçerli) sonra panik oluyorsun arada bir iki tane daha yapamayınca güm..geri kalan soruları görsem tamam ama sınav bittimi bitti..:{
    teatime cococum, yabanmersini de bildiğimiz ayıüzümü, keçiyemişi bir yararlı meyvedir..:) beğendiğine çok sevindim, güzel yorumun içinde ayrıca teşekkürler..Süpersin..iyi haftasonları, sevgilerle

    Ayşegöööll bööörülce kızım üstüme gelme, benim sıkıntım bana yetiyor zaten..:))) Canimcim buralar da çok sessiz, cheesecake yaptım, bir dolu yazi yazdim sinek avlıyom. Cuma günü millet dışarda bizim gibi kim tarif yazsında yorum beklesin ekran karşısında..:)) he he he!! :)))
    Cheesecake resmi uzaktan cekildi ve dilimlerde çatlak olmayan yerlerinden kesildi :) ondan öyle görünüyor, aldanma sen resme :))
    kavuna gelince pek bilmiş bilmiş seçtim ama iyi çıkmadı..Yarısı dolapta duruyor..ama ben yine de süsledim püsledim, yedirecem size kelek kavunu, he he he!
    öptm canım seni, yorumun iyi geldi, şimdi sana geliyorum yazmaya, sevgiler koççaman koççaman....iyi haftasonları

    YanıtlaSil
  9. Yamanım, haftasonu atraksiyon yokmuş rahatladım:) Ama senin hayatın atraksiyon zaten. Ehliyet alma şekline bayıldım ama, 5$ ver tekrar dene. Ben herhalde inat eder son 5 dolarıma kadar girerdim. Cheese kek çatlak filan görünmüyor çok güzel, ellerine sağlık. Ayrıca geleceğin anne adayının anneler gününü kutluyorum. Bak ben zamanında yapmadım bebek şimdi korkudan yapamıyorum. Buradaki mesaj; eğer bebek yapmayı düşünüyorsan geciktirmeden yap, sonra hiç zaman olmuyor:)
    Sevgiler ve iyi haftasonları canım.

    YanıtlaSil
  10. Simdi sana LAma'ninhalini anlatayim halne sukret:)
    2 yildir Amerika'da, okularda okuo doktora filan yapio guya, 9 ay sonra filan yazili sinava girdi (sizinki ucuzmus be yaa :) )Son bes soruya dogru hakini bitirmis gir, tam sinirdan gecici ehliyeti aldi.Neyse 2.sinava,yani direksiyon sinavina girmedigi icin 1 yil gecerliligi olan bu gecici ehliyet de sizlere omur... e sonuc heeeer yere kendisini tasiyan bir sofor Bay Lama:) Allah basimizdan eksik etmesin tabee :)) Yarin gireyim ben de su sinava elim direksiyona degsin... utaniorm kendimden yasiklar olsun bana be!!!
    ehliyet alaym ki kaynpedere duygu somurusu yapalim 2.araba icin de mi:)
    neyse mubarek cuma gunu dua edelim bacim :)))

    YanıtlaSil
  11. :):):):):):):):):):):):):):her güzel espiri için bir tane

    ama deniz seviyesine sonsuz gülümseme :))))))))))))))))))))))))))

    YanıtlaSil
  12. canıımm arkadaşımm benimm ben de pek mutlu oldum yorumunu görünce... dondurma yedim kendime geldim,senin yorumunu okudum daha bi kendimden geçtim:)) ben de seni mutlu ettiysem ne mutlu bana..mutluluk herkesin hakkı:)))
    senin elinden kelek de yerim ben.. bu hafta sonu hava da güzel bence sen tükanı kapat git.. az sonra çıkcam sabrettim gün bittiii... yarın cumartesii oleeyy burda üniversitelerin şenlikleri var sen de olsaydın birlikte giderdik:)) öptüm seni... iyi hafta sonlarıı!!

    YanıtlaSil
  13. selam canımcım...

    bende güldüm...tamammı..istediğin oldumu...hedefine vardınmı....hepimizi güldürdün...rahatladınmı....şakka tabiki....

    bende sana anlatayım bir küçük anımı....
    teyzem ehliyet alacak...otobüslere bindik...araba sınavı var sırada..bizi sürecekleri alana götürüyorlar....
    otobüs biyerde durdu...AAA lar insin dedi...biraz inen oldu...
    otobüs tekrar hareket etti...bu sefer beyler insin dedi....herkes indi...biz bekliyoruz....adam bize garip garip baktı....inin der gibi..sinir olduk...beyler indi işte falan...

    meğer BBBB ler indin demiş....biz yanlış anlamışız...

    sizin orda işler biraz karışıkmış ama burda o parayı adamların cebine sıkıştırıp sınava bile girmeden alırlar o ehliyeti..

    canım ismini uzatmayacağım..dilim dönmüyor zaten....çiizkek harika görünüyor...özellikle bekleyince bir gün ..zaten ikinci gün sevmiştim...belkide adı garip diye şartlı sevmişimdir...köyde ninelerimiz yapaydı belkide ıııyy derdik...tuzlu peynirli buda yenirmi...sosyete insanı bu hale getiriyor demekki...

    öptüm canım seni...ellerine sağlık diyorum...ve ben kaçtım...

    YanıtlaSil
  14. Canim, Amerika'ya hosgeldin :))) alisicaksin herseye alisicaksin , 80 yasindaki ihtiyarlarin calismasina da , okul otobuslerini tirlari kadinlarin kullanmasina da ... ama sen guneyde felan misin? bizim columbus'ta tek seferde geciyosun yazili sinavi iki asamali filan diil . onun da ufak bi kitapcigi var , 30-40 sayfalik calisip ezberliyosun sak sak yapiyosun cok kolay yani :)

    Lamacim demek ki sen calismamissin guzelim :)) ben seni ara sira goruyodum araba kullanirken , ehliyetsiz mi kullaniyodun cilgin seni :))

    Aysecim sana nacizane tavsiyem, bak hemen ehliyetini al .. hic baska seyle ugrasma, calis al ehliyetini . sonra da kociskonu muhakkak ikna et, sana bi araba alsin . burda arabasiz baskasina muhtac cok sikilirsin . amerika cok da eglenceli bi yer diil cunku . hem sana bi garanti de vereyim, en pahalisini da alsan aldigin arabayi muhakkak satiyosun . uc asagi bes yukari ayni fiyata .. para da kaybetmiyosun yani . kullandigin gezdigin yanina kar kaliyor :) ucuz araba da almayin bence o yuzden :) ne kadar kalacaksin bilmiyorum ama ozendigin bi araba varsa git onu al , hic olmazsa doya doya surmus olursun :)) cok ciddiyim bak :) burasi kadar arabanin tadini cikaracagin baska yer de olamaz, cunku bugunlerde fiyati artmis olsa da benzin de nihayetinde ucuz sayilir :)

    uzun yazdim , kusura bakma :) en icten sevgilerimle :))

    YanıtlaSil
  15. .blogcu.comcanım azmine hayran kaldım. bravo valla. sen bu azimle çatlamayan keklerde yapabilirsin inanıyorum.
    bu konuda o kadar başarılı olacaksın ki sonoma sana mektup yazacak.

    YanıtlaSil
  16. ayşecim merhaba nasılsın canım sınav heyecanından sonra umarım iyisindir ne güzelmiş valla istediğin kadar sınava girmek eminim insan çok heyecanlanmaz kaybedersem tekrar girerim düşüncesiyle değil mi?sende ömürsün valla her zamanki gibi güldürdün beni sen çok yaşa
    cheese kekinde çatlak göremedim yoksa varda kremaylamı kapattın neyse canım sen yaptınya mutlaka güzel olmuştur eline sağlık

    YanıtlaSil
  17. ay canım ya yorum yazanımı yokmuş inanayımmı?
    şimdi toplayıp blog alemini yazdırım 3 - 5 yorum sana ben merak etme cnm:))
    ya Ayşecim biliyormusun bende bu hafta ehliyete yazıldım sen demesen yazmıycaktım.. sonucu alınca diyecektim ama tutamadım çenemi ..tabii işin sonunda bide alamassam rezil olmak var dimi ama:PPP
    onun koşuşturması içerisindeyim şimdiden kaç kere şansım var diye sormaya başladım bile.. neyse seninde benimde hakkımızda hayırlısı diyelim..arkadaşım ben kendime deil ama sana güveniyomm...
    haha hala gülüyorum deli kız.. hanım hanım he..allah allah ya..
    canımcım kekin nefis gözüküyor eğer çatlamış ve yanmışsa üzeri ,sana benim uyguladığım bir püf noktası hani şu meşhur peykekim, hemen üzerine sos döküyoruz işte bu kadar önemli olan lezzeti boşver çatlasın gari boğazımızdan eyri gitmedi ya..
    ellerine sağlık...
    öpüyorum sevgiler...
    daha yazasım var ama oda başka yoruma kalsın bari..

    YanıtlaSil
  18. Merhaba güzelim, yazını her zaman olduğu gibi yine gülümseyerek okudum canım, inşallah en kısa zamanda ehliyetine kavuşursun...
    Canım cheesecakekin çok güzel olmuş, ben çatlaklık göremedim, boşver canım takma kafanı böyle küçük şeylere,ellerine sağlık, afiyetler olsun, sevgilerimle güzel bir hafta sonu diliyorum...

    YanıtlaSil
  19. ayse yaman,cok tatli yaziyorsun,masallah sana.ehliyetimi aldigimda bende zafer kazanmis edasindayim:)hemde kendi basima gitmistim surucu testi icin.kolay gelsin,alinca resmini koy siteye:)

    YanıtlaSil
  20. sevgili ayşe yorumumu yazmaya yazının sonundaki çatlak ifadesinden başlamak istiyorum ve bu sözün, kek için kabul edilebilir olsa da, senin için asla uygun olmadğını düşünüyorum..bence sen son derece zeki bir kızsın..amerikalıların bunu anlamamış olması kendi problemleri..sen Türkiyede ne tarz insanların araba kullandğını görsen şok geçirirsin.hoş biliyorsundur.hatta iki gün önce bir tır şöförü beni veya arabamı küçük görmüş olacak ki ezip geçmeye çalıştı.hala kendime gelemedim..boşver eşinin deniz seviyesi esprilerini ve şöförlügünü yapmasına izin ver,belgin doruk gibi kurul arka koltuga emirler yağdır..sana bu yakışır canım..selamlar..

    YanıtlaSil
  21. Sevgili Yaman Aysem,
    Kek harika, hem de insanin agizinin suyunu aktiracak kadar.Ellerine saglik.

    Ehliyet isine uzuldum, 4. ye insallah kismet.Cunku burada arabasiz bir yere hareket etmenin neredeyse imkani yok,ehliyet ve araba sart. Bende ilk geldigimizde, yani 4 yil olmus, 4 yil once San Diego'dayken almistim.Ama ilk girisimde almistim :) :) :)
    Gelecek yillarda ki anneler gunun kutlu olsun, hem senin ve hem de annenin.
    Sevgiler Texas'dan Florida'ya.

    YanıtlaSil
  22. Lalecim, ehliyeti alamadim daha :) Cheesecake tabi güzel görünür, çatlaksız yerinden kestimde ondan. :) Herşeyin hayırlısı olsun..İnşallah en kısa zamanda gönlümüzdeki olur..:)Çok öptm sevgilerle

    FırLama, hakikaten benim durumum seninkine göre daha iyiymiş..Kızım şöyle ağız tadıyla utanmıyormusun diyeceğim ama ona bile fırsat vermiyorsun ki :)) Canım sana da kolay gelsin, inşallah en kısa zamanda alırsın ehliyeti..sevgilerle

    Aynurcum her biri için teşekkürler. :))))))))))))))))))))))))))

    Ayşegölll nerden bildin, üniversiye şenliklerini sevdiğimi? Keşke orada olabilsek :) Giderdik tabii..canim sana iyi eğlencelerrrr, iyi haftasonları

    Disal'cim, hayır canım hala uğramayan var gülmeyen var, tamam deyül :)) Yaa sizde çok alemmişsiniz.BBBB demek :) kesin şöförde vardır bişey, yani sen yanlış anladın, teyzende mi yanlış anlayacak..Ama diğerleri doğru anladıysa siz neden anlamadınız..hmmm o zaman kesin siz bıdı bıdı yapmaktan duymadınız bişey..:)))) neyse işte, sonu güzel olmuştur kesin..he he o paraya Türkiyede 2. kez ehliyeti almıştım ben de...Canım çiiz cake beğendiğine memnun oldum..Sevgiler canım...

    Tatlı hatıralar, uzunu kısası olur mu çok teşekkürler verdiğiniz tavsiyeler için, memnun oldum yorumunuza..
    O hani 30-40 sayfalik kitapcik var ya ben onu okuyamiyorum, isaretlerden bir sıkıntım yok, yasalar zor ve karısık, ingilizcede kısıtlı olunca karıştırıyorum..İşaretleri hallettık gelecek sefer sadece yasalar var..İnşallah alacağız eninde sonunda..:)) Araba olayina gelince haklısın, ben dev gibi bir cip istiyom cip :)
    Bende en içten sevgilerimi gönderirim..:)

    Tülin canım, umarım dediğin gibi olur..Sonoma benim sayfaya gelse adamın gözleri yaşaracak zaten..:)))

    Sedacim, keki çatlaksız yerinden kestim..:) Ondan birşey görünmüyor.. :) canim ne mutlu seni gülümsettiysem, komik ama gerçek canım..teşekkürler ziyaretin için..sevgilerle

    YanıtlaSil
  23. Benim tanıdığım ayşe herşeyi başarır.
    Sadece göze gelmiştir.Kendine güvenin olduktan sonra gerisi kolay.Ordaki sistemde gerçekten ilginçmiş Allah kolaylık versin.
    Kekinde çatlak falan gözükmüyor.
    Ellerine sağlık.
    Kazanman için sana dua edicem...


    www.lezzetavcisi.net

    YanıtlaSil
  24. Sofra Özlemim canım heç bir detay gözünden kaçmıyor, yani bu kadar dikkatli olursan ilk seferde ehliyeti de alırsın söliyim :))) Sana güveniyorum..Ben kendi kuyumu kendim kazdım, şimdi ehliyetimi 4.kez alamazsam utanıcam çok, sen en iyisini yaptın alınca yazarsın gururla..Hemide ilk defasında aldim diye :))) Hanimim boğazımızdan eyri gitmeyecek lafını da çok sevdim..Canım cici yorumun için teşekkürler, doyamadım sana gene yaz oldu mu? 3- 5 kez yaz :)) sevgiler iyi haftasonlari

    Sofram Fatma ablam, teşekkürler, insallah bir dahaki sefer alırım ehliyeti..Çatlak var var, çatlak kısım kek kalıbında, onu görüntüye almadım :)) Haklisiniz canim çatlak olsun, çaresi var sos dökeriz sofraozleminin dediği gibi olur biter..tadı güzel olsun..Sevgilerle, iyi haftasonları

    Hülya canım, sizde çok tatlısınız. İnsallah en kısa zamanda alacağım ehliyeti hayırlısıyla..Zafer kazanmıs gibi olurum bende, ahh ah o günleri görecekmiyim :))) canim sanada tekrar hayirli yolculuklar, sevgilerle

    Süheylacim, moral veren sözlerin için çok teşekkürler..Haklısın ya niye sinir olayım ki, her koşulu kendi avantajım haline dönüştürmeliyim. :) İltifatını ayrıca çok sevdim :) Canım seni de Allah korumuş, bilmezmiyim ne şöförler var Türkiye'de çok çok dikkatli ol canım..sevgilerle




    GÜZEL YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER. SÜRÇÜ LİSAN ETTİYSEM, YORUM ATLADIYSAM AFFOLA!
    SEVGILERLE

    YanıtlaSil
  25. Derin araşırmalarım sonucu öğrendim ki
    yaban mersini
    burada dağlarda yetişiyor
    ama sadece belli bir dönemde buldun buldun
    sonra kötü oluyormuş
    dağlara çıkıcam
    cheesecake yapıcaaaaaaaaaaaam
    ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  26. Yaman Aysem,
    bugun siteni biraz daha inceledim. Birkac tarif aldim. Ozellikle eksi mayali ekmegin mayasini yarin dneyecegim insallah. Tekrar gorusmek uzere...

    YanıtlaSil
  27. Ayşeciğim eşinin espirisi de pek hoşmuş. O da sen gibi mi ne? :))
    Yaban mersini burada yok ama. Bir gün elime geçerse çook güzel fındıklı cheescake yapacağım. Çatlasın ne olacak canım. Önemli olan tadı.
    Öpüyorum seni. Ehliyetinialınca resmini ekle canım.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  28. ne kadar farklı sınav sistemleri,ama ne güzel olmadı bidaha dene bidaha :))üslubunuza bayılıyorum,ellerinize sağlık bence nefis görünüyorr ;)

    YanıtlaSil
  29. Aybike Lokum canim, üzülmüyorum ki :P sıkılmıyorum ki :P kismetmis :) Azimliyim canim 4.defa alacagim. Sanada maşallah tek seferde haa :))) Keki beğendiğine çok sevindim canim.
    Anneler günü dileklerinde çok güzel. Aynı senin gibi..
    Canım anneler günün kutlu olsun, geleceğim tebriğe..
    sevgilerle, iyi haftasonları

    Lezzet avcım, Allah dualarını kabul etsin..canım iki yorumun arasında kalmışsın seni unuttum sanma.. Güzel sözlerin için çok teşekkürler. Keki en çatlaksız yerlerinden kesince iyi oldu..:) öptm sevgilerle

    Büyülümutfakkokulum, bizim buralarda markette, kullanma tarife bakıp almak yeterli..Ama araştırmanı taktir ettim, ayıüzümü- keçiyemişi olarak geçer bazı yerlerde..İsimleri çok hoş değil mi? Seninde şimdiden ellerine sağlık, sevgilerle

    Umrancım, çok sevindim canım, hem ziyaretine hem de eksi mayalı ekmekten denemek istediğine, canım sana uzun bir mail attım, acele cevap kestane kebap...:)))

    Rabia canim, aslinda ben onun gibiyim. :) İlla düzelteceğim değil mi? :) Aslinda öyle kendi hallerinde insanlarız komik diyemem ama doğal hallerimizi yazınca böyle oluyor. keki beğendiğine sevindim. Yabanmersini yerine vişnede belki olur, hatta daha iyi bile olur canım..Kısmetse ehliyetimi alayım banner yapacağım ondan..:)) sevgilerle

    Aysencim, teşekkürler canım. Evet sistem bayağı farklı ama kolay, pratik..Ben genelde kolayı yapamam zoru severim..:P Buda zügürt tesellisi..:)sevgilerle canim


    GÜZEL VE RENKLİ YORUMLARINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER.

    SÜRÇÜ LİSAN ETTİYSEM, YORUM ATLADIYSAM AFFOLA!
    SEVGILERLE

    YanıtlaSil
  30. Ayşe'cim,
    Normalde uzun yazıları okuyamam ama seninkileri okumadan edemiyorum :) Yine çok güzel yazmışsın. Bu arada sakın yılma, herkes nasıl aldıysa ehliyeti sen de alırsın Nasılsa...Cheesecake'nin çatlamış olmasını da boşver, özgün bir görüntü yakalamışsın işte fena mı :) Fotoğrafı çok güzel görnüyor,ellerine sağlık canım.

    Sevgiler,
    Özlem

    YanıtlaSil
  31. :)lamaya yaptığın göndermeyi çok beyendim hemen yetiştirdim
    bence su seviyesinden daha iyi bir tebessüm kaynağı benim için çok şekersin

    YanıtlaSil
  32. Bu kocalar bizimle dalga geçmezse olmaz di mi?Yani sadece benim ki sanıyordum yazını okudum pek bir rahatladım;)))

    YanıtlaSil
  33. Özlem'cim, teşekkürler canım, beğendiğine memnun oldum...İnşallah ehliyeti de en kısa zamanda alırım..sevgilerle

    Aynur'cum aynı tebessümü Bayan Lama vermedi. Üzgünüm.

    Hülya'cım ben de senin yorumunu aldım rahatladım canım :)))

    *Bayan Lama, geçte olsa mesaj yerine ulaşmıştır, ağzımın payını aldım, bir daha olmaz....Özür dilerim.

    YanıtlaSil
  34. Yaman Aysem,
    mailini aldim.
    Fikrine tamam diyorum.
    ilgine tesekkurler , selamlar...
    (Acele cevap kestane kebap dedigin icin hemen yazdim:))

    YanıtlaSil
  35. ehliyet alamamana çok üzüldüm ayşeciğim ama bir dahaki sefere olur takma kafana tokadan başka birşey diyorum ben de ilk defa cheesecake yaptım halen fırında biraz soğumasını bekliyorum üzerinde hafifden çatlaklar oluşmuş oysa fırının içerisine suda koymuştum ama neden oldu acaba bilmiyorum yarına görüntüleyip yayınlarım herhalde hoşcakal

    YanıtlaSil
  36. espiriye yaptığım tebessümü geri çekiyorum

    lamayı seviyorum

    senide seviyorum

    YanıtlaSil
  37. Ben de sizi seviooruum :)

    YanıtlaSil
  38. Ben de sizi seviyorum sizin beni sevdiğinizden daha çokkk...:))))

    Ümit Besen'den hepimiz için dinliyoruzzz.
    I love you I love yoooouuuu
    Du you love me yesss I duuuuuu :)))

    YanıtlaSil
  39. Merhaba Ayşe,
    Allah muvaffak etsin canım,İnşallah bir daha ki sefere ehliyetini alırsın.
    Bastır 5 doları yeniden sınava gir uygulaması harika,burda yazılı sınavı kazanamazsan bir daha ki sınava girebilmek için neredeyse 3 ay bekliyorsun.Kalma korkusundan sınav dönemi evi dershaneye çevirip,gece gündüz ders çalışmıştım.Üniversite sınavına hazırlanıyormuşum gibi çalıştım.
    Çok şükür iyi bir notla yazılı ve direksiyon sınavını verdim,ehliyeti aldım ama sor bakalım trafiğe çıkabiliyormuyum ? Hayır,trafik tecrübem yok,ehliyet çantamda tatil yapıyor.Araba kullanmak çok güzel bir şey ama İstanbul trafiğinde çok zor.
    Neyse cheesecake'in harika görünüyor,çatlakta olsa lezzeti onu yedirmiştir.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  40. Ayşecim, geçmiş olsun canım. Herşey düzelir.. Ben burdan ancak cheesecake konusuna el atabilirim. O da şöyleki http://eliminhamuru.blogspot.com/2007/02/cheese-cake-yaparken-dikkat-pf-noktalar.html
    adresine gidersen, belki çatlamayı önleyebiliriz canım, hoşçakal.

    YanıtlaSil
  41. Sevgili Ayşe, siteni gezdim dolaştım, hem güldüm hem yutkundum, ellerine yüreğine sağlık..sevgiler

    YanıtlaSil
  42. KUTLU OLSUN
    Bugün, Peygamberimiz'in 'cennetle' müjdelediği annelerin günü. Karşılıksız sevginin kaynağı olan annelerimizin ellerinden öpüyor, saygı ve hürmetlerimizi iletiyor, sevdikleri ve sevenleri ile daha nice günlere sağlıkla ulaşmalarını diliyorum...
    Tüm tarif ve yazılarınızı ilgi ile okuyoruz, emek ve ellerinzie sağlık...
    Ailecek Selam ve sevgiler...

    YanıtlaSil
  43. Sevgili Ayşe'cik,
    Çok hoşsun,okurken çok güldüm inan..Bana geçmişteki bir anımı hatırlattın ayrıca.))İnan çok tatlısın canım.

    Cheesecake ise çok güzel gözüküyor canım.Ellerine sağlık canım benim.

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  44. Sevgili Ayse, sana iki tane oneri. Biri direksiyon yazili sinavi ile ilgili. Bunlarin 4 tane farkli soru kagitlari vardir. Doner dolasir bu 4 soru tipinden birini sorarlar. Ne yap ne et, Turk yabanci farketmez, eski soru kagitlarini bul ve hepsini otur ezberle. (Esin okulda ogrencilere sorsun, onlar genelde gozu aciktir, vardir onlarin ellerinde eski soru kagitlari.) Veya da ingilizce bilmiyorum deyip, tercuman iste. Kocan girsin tercuman olarak, o sana Turkce soruyu okurken cevabi da soylesin. Bunu yapanlar da cok var. (Yok, ben bilegimin hakkiyla gectim.)
    2.) Chesecake icin ben blogumda bu catlagin onlenmesi icin onerilerde bulunmustum, hic mi okumadin be kardesim:)). Isiyi dusuk tut, 130 oF ve bir de iki kasik misir nisastasi, peynirli karisima ekle, yumurtalardan evvel:)) Hadi bu kiyagimi da unutma:))

    YanıtlaSil
  45. Ayy bir seyi daha eklemeyi unutmusum. Cheesecake iyice sogumadan sakin firindan cikarma. Sicak soguk farki da catlatiyor bu hassas pastayi:))

    YanıtlaSil
  46. aysecigim,
    simdi ehliyet hikayeni okudum ve pek sevindim, demek bu dünyada benim gibi ehliyetsiz olanlar da varmis. bende su anda ehliyetimi yapiyorum, ama inanki araba kullanmaya merakli oldugum icin degil, sirf kizimiz sera-mina icin. yillardir, ögrenci iken üniversiteye hep tren ile gittim geldim, isime sonradan hep tramvay, tren ile ulastim ve hic bir zaman aramadim. ama simdi...ben hic araba meraklisi da degildim, acaba normal miyim, hi, hi,hi? neyse bende birkac hafta sonra yaziliya giricem...

    kucak dolusu sevgiler,
    canan

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails