31 Mayıs 2007 Perşembe

ZUZAYLI EKMEKLER: ZEYTİNLİ VE AGLAYAN EKMEK TARİFİ




Zeytinli Ekmek

Zuzaylı gemilerimiz hedeflerine kilitlendi....

Daha önce tarifini verdiğim sarımsaklı pidelerimi sevgili arkadaşım Ebrulitatlım, ürkütücü bulmuş, üstünede "Zuzaylı" benzetmesi yapmıştı. Dilimin ucuna gelen ama bir türlü çıkmayan bu benzetmeyi duymak çok güzel olmuştu. Bunun üzerine ben de yeni ekmek denememde gözleri küçülttüm ve "Zuzaylı Gemisi" yaptım. :) Tarifi de "Ekmeğin Tarihçesi-The history of bread" kitabından buldum.

Sevgili Disal de sarımsaklı pideye harika bir yorumu bırakmış, oradaki pide masalını bambaşka bir açıdan ele almıştı. Belki gözlerden kaçmıştır diye o yorumu da ana sayfama izniyle taşımak istedim. İşte Disal'in yorumu;

"hikayeye bayıldım...
kendi açından güzel ve masum anlatmışsın...halbuki iç yüzünü benden daha iyi bilen yok...olay şöyle... mayalardan nefret eden sen daha fazla dayanamadın..bir an önce onlardan kurtulmak istedin...ama bir çırpıda çöpe atmaktansa yavaş yavaş halletmeliydin olayı...acı çektirmeeeek... ve önce suda boğmak istedin...sonra üzerlerine un atarak gömülmüş süsü verdin...amacın onları delirtmekti...o da yetmedi çamurlu bir bataklık gibi üzerine su döktün...ve gaz bombaları gibi içine kokan ne varsa attın...yine hıncını alamamıştın...bu kez ellerinle iyice sıkmaya başladın...yorulmuştun...biraz dinlendin...bu arada onunda heryanı şişmişti...tekrar gittin yanına artık tahammül edemiyordun...üzerinden tır geçmiş gibi dümdüz yaptın...orasını burasını yırttın...ve en acısı onu kızgın fırına verdin...dahada kötüsü onu yedin.....bu bir vahşet....o mayaya nasıl kıydın...ve resimleyip gösterirkende hiç utanmadın....vah vaaah..." :)

Ve sizler...Keşke imkanım olsa da yazılan tüm güzel yorumları ana sayfama taşısam. Benim hayal gücüme, kendi hayal gücünüzü kattığı için, yorumlarınızla yanlız bırakmayıp, her nerde olursa olsun bana destek verdiğiniz için, hepinize sonsuz teşekkürler.
Sevgili arkadaşım Teatime İrem'in bana gönderdiği bir şirin teşekkürler paketini bende size hediye etmek istiyorum. Hemide zuzaylı gemimizle birlikte, bakında içindeki küçük yaratıklar size ne numaralar yapıyor.
Teşekkürler...Thank you...Teşekkürler
...Thank you...Teşekkürlerrrrrrr...devamı burada....Lütfen tıklayın..Umarım sayfa bilgisayarınızda açılır, yüzünüzden de gülücükler hiç eksik olmaz.


Zuzaylı Ağlayan Ekmek

Orjinal tarif tek parçalı ve sadece zeytinliydi, ben iki küçük ekmek parçası yapıp farklı harç kullandım. Ispanak harcı çok geldiği için gözeneklerden taştı. :) Tariften de anlaşılacağı gibi ekmekler bir kerelik biz tatlarına doğamadık... Kendi kullandığım ölçülere göre;

Malzemeler: ( 2 küçük ekmek için)
Hamur:
  • 1 paket kuru aktif maya
  • 3\4 bardak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 bardak un
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Harc:
  • 3-4 yemek kaşığı kadar çekirdeksiz siyah zeytin
  • ayıklanmış, temizlenmiş 1 paket Ispanak :)( daha az ıspanak kullanmanızı ya da ıspanakların mümkünse suyunu sıkıp, harç yapmanızı tavsiye ederim)
  • 1 adet kuru soğan
  • yarım paket küflü peynir ya da arzu ettiğiniz başka bir peynir çeşidi
Hazırlanışı:
  1. Geniş cam bir kasede, yarım bardak sıcak su içinde maya eritilir. ( su sıcak olmalı ama elinize yakmamalı)
  2. Geri kalan su, un, yağ ve tuz mayanın içine eklenir. 5 dk yoğurulur.
  3. Hamur yuvarlanır ve geniş kabına konur, üzeri streçle kapatılır, 1 saat beklenir. (Hamur iki katına çıkıncaya kadar)
  4. Bu sırada ıspanaklı harcı hazırlayabilirsiniz. Soğanları küçük küçük doğrayıp, çok az yağda kavurun içine tembel işi hazır ıspanakları atın karıştırıp iyice suyunu çektirin. Hafif soğuyunca küflü peyniri ekleyin.
  5. Hamur hazır olunca, şişkinliğini elinizle bastırarak alın. İki eşit parçaya bölün ve oklava ile açın. Yaklasık uzun kenarı en az 20-25 cm olsun.
  6. Ekmek hamurlarını yağlanmış tepsiye alın ve birinin ortasına zeytinleri değerinin ortasına ıspanaklı harcı koyun, sıkıca kapatın. Üzerilerine üçer çizik atın ve mutfak havlusu örtüp 40 dk bekletin. Fırına vermeden üzerlerine zeytinyağı sürün.
  7. Önceden ısıtılmış fırında 220 derecede 30-40 dk pişirin. Afiyetle.
Not: Tarifte kullandığım bardağın ölçüsü aşağıdaki gibidir. Normal su bardaklarımızdan biraz daha küçüktür.

( 1 bardak un ~ 150gr)
(
1 bardak su ~ 240 ml)






DUYURU: Sofraozlemi Özlem arkadaşımız yanii, benim istek parça çalmamı çok özlemiş, mazideki yorumlarımızı okuyup özlem gideriyormuş...:) Canım bu şarkı senin ve sayfama renk katan diğer arkadaş, eş, dost ve aile üyeleri ve dee Teatime için geliyor..;) Lütfen bunu da tıklamadan geçmeyin...

Sevgilerle
İyi haftasonları dilerim




56 yorum:

  1. ayşem yamanım....

    yazılarını okurken aşağı doğru inince o güzel süprizle karşılaştım....
    çok sevindim yaa....

    kabarabilirmiyim...

    çok teşekkürler arkadaşım...gerçekten çok sevindim...

    thank you yu sonuna kadar dinledim...hehe
    ama müziği sonuna kadar dinleyemedim....çünkü detone oluyordu....bunu söyleyen ister kuş olsun ister su aygırı ben sanata değer veririm...ders alması gerekeriyo....ve yine he he he

    ekmek konusunda sen aştın artık...çok leziz ekmekler yapıyosun...ben ekmek konusunda çok becerekli sayılmam...ama b,r gün yaparsam adresim burda...

    ellerine sağlık yamanım...seni thank you kadar öpüyorum...gerisini sen düşün...

    YanıtlaSil
  2. merhaba ayşe ablacım görüşmeyeli nasılsın valla uğramasan kimsenin uğrayacağı yok:=)=)ayy bu ekmeklerin ismi çok hoşuma gitti gerçektende çok değişik görünüyor.ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Sevgili Ayşe,
    Ekmek hamuru ve mayalarla bugünlerde oldukça haşır neşir gözüküyorsun.
    Ellerine sağlık hepsi birbirinden nefis görünüyor.
    Disal'in maya yorumuna bayıldım.
    Sanki önce ki hayatında bir mayaymış gibi mayaların hislerine tercüman olmuş.Çok severek ve gülerek okudum.
    Bu güzel yorumu ortaya çıkarman çok iyi olmuş.
    Bu arada şarkıyı dinledim,zavallının sonu iyi olmadı ama bunu o sesiyle haketmişti: )

    YanıtlaSil
  4. Merhaba:)

    Sayfanı yeni buldum ve bayıldım.Blogcuda kopyalanıp yapıştırılmış tonla blog arasında seninki gibi çok zevkli bir bloga rastlamak çok hoş oldu.

    Nasıl link verdiğini -ama blogcuda- merak ediyorum.Mesela ayşeyaman yazıcam ve o kelimeye tıklayan senin sitene gidecek..

    Yardım edersen minnettar kalırım.Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  5. Ayşecim ellerine sağlık. Zuzaylı ekmekler gerçekten çok leziz görünüyor.Ya niye ağlattın onları?:)
    Bu arada her iki linki de tıkladım. İkisi de süper, çok güldüm. Alem kızsın vesselam.
    Sevgili Disal'in de yorumuna bayıldım.
    Sen paylaş bizimle böyle özel ve güzel yorumları.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. ellerinize sağlık,bu zuzaylılara bayıldım ben :))

    YanıtlaSil
  7. Ayşeciğim,
    harika ekmekler yapmışsın bayıldım. ellerine sağlık canım.

    yeni bir oyuna başlıyoruz canım katılırsan çok sevinirim. ayrıntılar bloğumda. sevgiler

    YanıtlaSil
  8. yazını okuyunca akıma eski gunler geldi.İlk zeytinli ekmeği yediğim gunler ve okan ın ilk zuzaylılar skeçleri..:)) zeytinli ekmek bana o kadar değşik ve guzel gelmiştiki her yerde arar olmuştum ama her fırında bu tip değişik ekmekle rbulmak mumkun olmuyordu. Gel zaman git zaman istanbul a gelince eve yakın bir fırında bu ekmeklerden bulunca ne cok sevinmiştim. Senin ekmeklerinde eminim harika olmuşlardır yine..Şekilleri ise hakkaten zuzaylı sylonların gemilerine benzemiş..:)) disal in yorumuna ise bayıldım hayal gucu işte bu bence..
    Coco linkler tam yerine cuk oturmuş yani..hele hele istek parca kısmı süper olmuş muhehehe yine gulmekten öldum.. öptüm seni çok çok....:))))))))))

    YanıtlaSil
  9. Ayşe'cim ekmeklerin isim annesi olduğuma çok sevindim, bu seferki ekmekler o kadar ürkütücü değiller, çok güzel görünüyorlar, zeytinli herşeye bayılırım, ellerine sağlık, thank you ile istek şarkıyada bayıldım, bende şarkı istiyorum banane banane işte, öptüm seni, sevgiler, kolay gelsin..

    YanıtlaSil
  10. geç kalmışım...ne ilk sıradayım ne ilk 5te:)))tüh
    ya canım nediyim ben sana
    teşekkürler .isimleri gördüğümde yazıyı okuduğumda hani ben demekten kendimi alıkoyamadım sonra aaa oldum..çooook sevindim.. ama bende istek parçamdan daha çok thankyoulara bayıldm harikalar..yoksa o cırtlak ses senmisin:)))ehehehe
    yapmışsın yapacağını...hemen oğluşu çağırıp dinlettirdim gülmekten öldük ..her ikiside delice hakkını yememek lazımm....
    sıra geldi zuzaylılara biri büyük diğeri küçük..eşit olmamış..cık cık cık...şaka şaka çok güzeller tembel işi ıspanak var içinde daha ne olsun..mis gibidir onlar çünkü cnm arkidişimin ellerinden çıkmış. maya ustası..bide küflü peyniri özelliklemi kullandın yada kenarda unuttuğun peynirlerimi değerlendirdin:PPP
    canım harikasın ellerine yüreğine sağlık bak sayfaya şenlik gelmiş.
    öptüm cnm sevgiler buradan taaaa uzaklara..... yaniii nerdeyse unutuyordum:))
    tekrar teşekkür ederim arkadaşım........

    YanıtlaSil
  11. Yamanım, ekmeğin ağlasın ama allah seni ağlatmasın. O ecüş bücüş yaratıklar, zuzaylı ekmeği yerken izlemek için çok ideal. Müziği dinlemedim çünkü üşendim kulaklıkları takmaya, kısmetse kulaklı bir günümde dinleyeceğim. Kulakları takınca etrafımdaki sesleri duyamıyorum. Bu da demek oluyorki, işyerimdeki arkadaşlar bana bir şey söyleyip yüzüme bakıyorlar, ben de onlara bakıyorum aval aval. Sonra anlıyorum ki cevap bekliyorlar, tabi soruyu duymadığım için cevapta aval aval bakmaca oluyor. Eminim aralarında Lale'nin aval bir tarafı var diye dedikodu ediyorlardır. Ne yapayım, nasılsa bu lafları duymuyorum diye üzülmüyorum hatta kızmıyorum. Ya işte böyle kulaklık takmaya üşenmemin sebebi. Ha bu arada ekmekler, ellerine sağlık çok güzel yapılıyor, yeniliyor ama kilo alınmıyor. Bu doğuştan gelen zariflikmi? Yoksa ekmeğin içine konulan özel bir şey mi var.
    Sevgiler yamanım öpüldün.

    YanıtlaSil
  12. ayşe hanım bakıyorum ekmek yapma meselesine takmıssınız çok güzel ...ev ekmeği gibisi var mı..ayrıca teşekkür makinesi ve şarkı çok şeker,linkleri yazanın şekerligi yansımış olmalı..ben de sana güller göndermek istiyorum ama nasıl yapmıştık unuttum,merak etme siteden topladığım solmak üzere olan güller değil..selamlar canım..

    YanıtlaSil
  13. cevizli ekmek nefis görünüyor,ellerine sağlık arkadaşım...iyi akşamlar...ayrıca kuşun şarkısıda nefisti,ah birazda sesi güzel olaydı heh he...

    YanıtlaSil
  14. Canım ne zaman senin bloğunu ziyaret etsem yüzümde gülümsemeyle ayrılıyorum.Bunun için de sana çok teşekkür ederim.Zuzaylı ekmeklerin tadına bakabilmeyi çok isterdim.Ellerine sağlık.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. canım
    zuzaylı muzaylı ama çok besleyici ekmekler bunlar ellerine sağlık yaramaz sürprizlerine ise byıldım ne güzel değişik bişeyler görmek.sevgiler
    mutfaktamuallim-tülin

    YanıtlaSil
  16. canım ayşem,yine kalemini oynatmışsın....harikasın ya...verdiğin linkleri tıkladım aman tıklamaz olaydım....ilkinde çıkan teşekkürlerin sonunda ne var derken salak gibi 1500 kadar teşekkür izledim sonuç sıfır...alacağın olsun senin...bunu unutmayacağım...ikinci linki tıklayınca hoş bir şey dinleyeceğime inanmıştım...ama sen yine yaptın yapacağını ayşem yaaa....o ne karga o ne bet ses öyle yaa....mis gibi time olmuş lime:)))burda ki ince espriye dikkatini çekerim ayşem ....nasılım.....:))))ya ben zuzaylı ekmeği falan unuttum ,bu sayfadaki bulunma amacımı ise aşmış durumdayım.....ben şimdi ağlayan ekmeklerle aynı modda uzayda bir yerlerde salınma konumundayım...ağlıyorsam sebebi var yaniiii:((((((((((((

    YanıtlaSil
  17. Ayşe'ciğim,
    Ekmeklerin birbirinden nefis görünüyo.Gene döktürmüşsün valla.Makinede yaptığım ekmekleri yayınlamaya utandım bunları görünce.Ellerine sağlık.Sevgiler

    YanıtlaSil
  18. Disal'cım canım, çok tatlı bir yorum yapmıştın, gönlüm razı olmadı arkalarda kalmasına :) herseyden önce ben teşekkür ederim sana..zaten teşekkürlerimi sundum hemde 1milyon tane..:) yazıyı linkleri ve ekmeği beğendiğine çok sevindim canım..öptm sevgilerle

    Siberella, ablacım teşekkürler, iyiyim şükür sen nasılsın? aramızda sen uğradım ben uğramadım olur mu hiç :) kapım her zaman açık, en kısa zamanda sendeyim..ekmekleri beğendiğine sevindim canım..sevgilerle

    muhterem hanımcım, teşekkürler güzel yorumunuz için, evet su sıralar ekmeklere haşır neşirim, umarım bu hevesım uçup gitmez.
    Tum gun o sarki kulaklarim çınladı durdu cok sırın bir sey degıl mı?:) sevgilerle

    uykucuseker merhaba, ziyaretiniz ve de yorumunuz için teşekkürler, beğendiğinize memnun oldum.
    link vermek ile ilgili: ayseyaman ya da link vermek istediginiz her neyse yazip üzerini tarayın( fare ile üzerini seçin) sonra baglanti adresini tiklayin( yazi yazdiginiz yerin hemen üzerinde ataçlı dünya resmi) oraya URL adresini kopyalayın yani http://ayseyaman.blogspot.com/ ya da istediğiniz her hangi bir adresi yapıstırın ve ok deyın..sımdı ayseyaman'in alti çizili olası lazım..link verilmiştir, umarım fazla karışık anlatmadım, kolay gelsin size de..sevgilerle

    YanıtlaSil
  19. Ganne canım ben ağlatmadım onları, ıspanagın suyu fazla geldi pişerken taştı :)tesekkurler linklere baktigin için ayrıca memnun oldum eğlendiğine , sevgiler sana...

    Aysen'cim, tesekkurler canim, ben deee :))))

    Sevdamavisi,tesekkurler :) oyuna en kisa zamanda bakmak isterim, haber verdiğin için saol canım..sevgiler

    Teatime'cim sen ne lezzetlerin peşinden koşmuşsun haberim yok, senin ilacın burada :) kesinlikler linkler cuk oturdu, teşekkürler canım sana..muhehehe gülüşüne bayılıyorum :)) öptm seni coco muhe he:)

    Ebrulitatlim, bende tam seni ekmeklerimin isim anası olarak cağıracaktım :) evet bu seferkıler daha az ürkütücü oldu...canım istek sarkısı hepiniz için :) ama uygun bir malzeme çıkarsa sana özelde çalarım..kolay gelsın..:)sevgıler

    sofraözlemi canım herkes senin gibi isim ararsa yandık :) sevindigin ve oğlusunla gülüp eğlendiğine cok sevindim..:)evet o ses benimkine benziyor :) zuzaylilar esit olmadi malesef, tabi birinin içinde 250 gr lık ıspanak var :) piserken ispanaklar dayanamadi gozeneklerden tasti artik :) ondan aglayan ekmek dedim adina..:) peynirlerimiz özel küflü peynirdir, ala ala..:) geldi geldi şenlik geldi yaniiii...öptm sevgilerle

    lalecım, aminn! canım merak ettım etrafındaki sesleri :) ne sesler varmiş öyle :) tamam canım, ne zaman ıstersen dınle, keyif alacagını umuyorum! sanırım bu incelik doğustan :) ama buraya geldim geleli daha da kilo verdim, anlamadim gitti...yorumun icin teşekkürler canım
    sevgılerle

    YanıtlaSil
  20. suheylacım, canım benim, ben o solan güllere de razıyım :)) he he! linkleri beğendiğine cok sevindim, sen de çok şekersin, selamlar canım..

    ilmekilmek, ooo canım sen çoktan zuzaylılara kaptırmıssın kendini, canım ekmekler zeytinli ve ıspanaklı :) hmm acaba ben mi yanlis yazdim bir yerde hemen kontrol ediyorum..canim saka yaptim sakin alinma oldu mu? sevgilerle

    hominigirtlak, hosgeldin canim, ziyaretin için teşekkürler....yine beklerim ne mutlu bana bir gülücük verebildiysem sana...sevgilerle

    Tülin canım, değişik birşeyler dedin ya cok sevindim, nedense değişik şeyler yapmak ve sizin beğeninize sunmak çok hoşuma gidiyor.:) tesekkurler ziyaretin için, sevgilerle

    inciceylanım, canım yorumun çok güzel başladı ama sonra üzdün beni, ağlama lütfen, ne oldu anlamadım ki!..anlamadıgım birsey daha var, o da ince espri..:{ yakalayamadım canım..yazıyı beğendiğine memnun oldum, linkler seni hayal kırıklıgına uğrattı sanırım :) sevgilerle

    hülya'cim, olur mu öyle şey! sen pratik, hijyenik tarifler veriyorsunuz..Benim de bir ikinci el makinam var ama üşeniyorum temizleyip, kullanmaya :) simdi arada bul kullanma talimatını yani gider ekşi mayalı ekmek yaparım ama makinayı temizleyemem sanırım :) yorumun ve ziyaretin için teşekkürler, sevgilerle

    YanıtlaSil
  21. Merhaba Ayşe ekmeklerin zuzaylı belki ama çok lezzetli görünüyorlar,ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  22. Ayşe diyecek şey bulamıyorum, söyleyeceklerim yazılmış çünkü:) Sayfana bağlandım ve yüzüm güldü, çatlak sesli kuşu tekrar hatırlamak hoşuma gitti, zuzaylı ekmeğin başına gelenler çok güzel anlatılmış çok beğendim, ekmek çok güzel zaten ne diyeyim bilemedim, bunları yazdım:))
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  23. Sevgili Ayşe'cik,
    Ekmeklerin harika gözüküyor ellerine sağlık.Zeytinli ekmekciklerden 3M Migroslarda satılıyor arada alıyorum.Yeşil zeytinlisini de yapıyor olsalar bile siyah zeytinlinin tadı bir başka oluyor.Ellerine sağlık..

    Sevgiler
    Gül/d.tadı

    YanıtlaSil
  24. Ayşee, harikasın.
    Boş durmaz, kıpır kıpırsın.
    Bu hamaratlık da ne
    Ekmekler de zuzaylıymış he!
    Ta uzaklardan yetiş sen her yere
    Durma sen gel cıvıl cıvıl hepimize!
    :))))

    YanıtlaSil
  25. Merhaba farkını konuşturmuşsun her zamanki gibi çok güzel olmuş ellerine sağlık.
    Sevgiler…

    YanıtlaSil
  26. Şimdiye kadar gördüğüm en etkileyici ve yaratıcı blog. En sevdiğiniz kitap cümlesi ( benim şarkım) hangi kitaptan? Gerçekten kutluyorum.

    YanıtlaSil
  27. Merhaba Armeda, ziyaretiniz için teşekkürler. Evet sekilleri biraz ilginç oldu ama tadları normaldı. Bir oturuşta yedik bitirdik, ee tabii yanında salatadan başka birşey yapmayınca :) sevgilerle

    Neslihan'cim, ben anladim seni merak etme :) ne mutlu bana sana da gülücük attırabildiysem, ekmekleri beğendiğine cok memnun oldum..sevgiler

    Gül'üm, bak simdi merak ettim 3M migrosdakileri, sen ordan alıyorsan kesin tadları da güzeldir :) yesil zeytinliler de guzel olabilir, hafif mayhoş..sevgıler

    Kamiş'cim, canim ne cici kafiyeli yazmissin öyle, sen de harikasin, tesekkurler guzel sozlerin icin :) Canım bu sabah esıme sizden bahsettim :) kulaklariniz cinladi mi? sevgiler :)

    merhaba Tabakta, tesekkurler guzel sozleriniz icin, farkli olduysa begendiyseniz ne mutlu bana..sevgilerle :)

    YanıtlaSil
  28. anonim, ... :)

    Şakayık, blogumu beğendiğinize memnun oldum, teşekkürler :) yanlız soruyu anlamadım, kusura bakmayin "kitap cümlesi ( benim şarkım)" bana bir anlam ifade etmedi malesef, eğer detay alabilirsem sorunuzu cevaplarım...sevgıler

    YanıtlaSil
  29. ''basit, sıradan, sevimli bir şarkı söylemeni istemiştim, benim şarkımı..ama söylemedin!..''

    Hangi kitaptan olduğunu merak etmiştim, gerçekten etkileyici ve hoş geldi.
    Yanıta çok teşekkürler. sevgiler.

    YanıtlaSil
  30. Sakayik, tekrar merhaba, yalan söyledim :) aslinda "benim şarkım" çok sey ifade etti fakat taa o yazımdan buralara kadar gelebileceğinizi düşünemedim..:)
    O sözler Kürşat Başar'a ait, su an kitabi elimde değil ama büyük bir ihtimalle " Aski bulmanin ve korumanin yollari"ndan alinti. Büyük bir ihtimalle ediyorum cünkü "Sen Olsaydın Yapmazdın Biliyorum" da olabilir. :)
    Okul yillarinda, her genc kiz gibi okudugum kitaplar iste ortada, o sözleri hitap ettiğim kişi de cok eski defterlere gömüldü..:)

    "karşı kıyıdaki beyaz yazevi duruyor, bahçesinde çocukluğumun büyük hayallerini kurduğum ev. Şimdi o hayaller yok, eskisi gibi boş alanlar yok, her yan kalabalıklarla dolu. Ama böyle yukarıdan bakınca, denizin şiiri -bu kentten geriye kalan tek şey- okunuyor hala -hangimize yararı dokunur bilmem- bir vapur geçiyor, telefon defterimde hala o eski isimler yazılı, makina bana bırakılmış notları okuyor, plakları karıştırıyorum, hiçbir müzik bu akşama uymuyor."
    Kürşat Başar\Sen Olsaydın Yapmazdın, Biliyorum

    YanıtlaSil
  31. VALLA COK GUZEL YAPMISŞINIZ,
    ÇOK AMA ÇOK DUYGULANDIM,
    SİZİ TEBRİK EDİYORUM DA,BİŞİ
    SORCAM PARDON YEŞİL ZEYTİN KOYSAM
    OLMAZMI ACABA?
    ÖPÜYORUM CANIM,ŞEHRAZAT

    YanıtlaSil
  32. Lezzet Ustasindan Yaman'a:
    Cilgn yapmissin yen yapacagini :D

    Kuskonmazlari merak ettim nasil oldu?

    YanıtlaSil
  33. ellerine sağlık cok güzel olmuş harika

    YanıtlaSil
  34. Ayşecim yedin beni evladım.Ayyyyy ben bile ürperdim nebiçim bi cümle dimi.Tıkladığıma tıklıcağıma pişman oldum.10 tur şarkı dinletti Eylül bize kuştan:)İlk tur çok şirin 2-3 derken ablası işe el attı bilgisayar bozuldu ayakları yedi bizim bıcırık.
    Neyse ben ekmeğe geleyim.Sen bu işin ustası oldun hamarat arkadaşım.Taktın bi altın bilezik daha açarsın artık bi fırın.Gerçi bu işe Karadenizli kardeşler el atmış durumda ama olsun.Bende artan malzemeleri değerlendiririm.(fırındaki sinek,böcek:))Aslında varya dış görünüş aldatıyor ben biraz savruğumdur.Çöpü 6 ya ayırıyoruz burda bidonları dolduran sadece benim.
    Öptüm canım
    GÖRÜŞÜRÜZ

    YanıtlaSil
  35. sevgili Ayse ekmek cok guzel gozukuyor,fakat beni mazur gör lütfen ben anlamadim zuzayli ne demek aciklarsan sevinirim.:) Ellerine saglik ekmek konusunda cok hamaratsin.selamlar

    YanıtlaSil
  36. Canım Ayşecim , ellerine sağlık, ne güzel ekmekler yapmışsın böyle zeytinli , sende el emeği ekmekler, bende de makina emeği ekmekler,canım naparsın artık bizler işin kolayına kaçıyoruz, iş çabuk bitsin diye, bakıyorum sende güzel güzel değişik ekmekler yapıyorsun ama yediğinde hiç belli olmuyor hani...sizlere afiyet olsun canım.
    Sevgilerimle öpüyor, güzel bir
    hafta sonu diliyorum...

    YanıtlaSil
  37. cnm sana dünüründen haber getireyim dedim belliki çok merak etmişsin..haklı olarak.. sağlığı sıhhati yerinde Allaha şükür..
    o kadar söylememe rağmen hiç niyeti yok yazı eklemeye.. dünürün çok gezente hiç evde durmuyo vakit bulamıyo.. bide laf aramızda biraz tembel galiba:))
    neyse merak edilecek bişi yok yane..sen keyfine bak hayatım...
    pek niyetli deil geri dönmeye bana bizzat öle dedi..fakat yüzümü kara çıkartırmı onu bilmem :))
    bekleyip görmek lazım..
    hadi seni öptüm..iyi hafta sonları....
    sofraözlemi...özlem yaniiiii

    YanıtlaSil
  38. Şehrazat'cım, duygulanmayın eğer verdiğim linklere tıklarsanız belki gülümsetebilirim sizi..:)
    Ekmeklerin içine istediğiniz harçı koyabilirsiniz, yesil yesil zeytinde aslında hoş olurdu. Ekmeklerim tam zuzaylı gibi görünürdü.:) Ziyaretiniz için teşekkürler. sevgilerle

    Lama'cım, eh biraz işi çilgınlığa vurdum sanırım :)
    Kuskonmazlara gelince hayatimda ilk defa yedim, tadı güzeldi ama ip gibi bir şey, çiğniyom çiğniyom kopmuyor, öyle lup lup yuttuk, ben mi pişiremedim anlamadım ki :)

    Filiz'cim, teşekkürler canım, hem ziyaretine hemde beğendiğine memnun oldum..sevgilerle

    333Özlemim, canımcım dolu dolu yazmışsın, tesekkurler, ben seni anladım aslında zamanın olsaydi sen daha neler yazacaksın bana :) Canimcim senin ufaklik Eylül kuşlu şarkıyı cok sevmiş anladığım kadarıyla, ayaklarını da yemiş bak sana..:)
    oooo oh benim daha bir fırın ekmek yemem lazım..sinekleri sen ve bıcırık halledersiniz eminim :)) he he he! Bizde öyleyiz canım iki kişiyiz ama bir alışveriş yaparız bir çöp çıkarırız hiç sorma..:)öptm sevgilerle

    Sevgili Serap, tesekkurler ziyaretin için, zuzaylılar ile ilgili bir link veriyorum, burada bir iki tanımlama var :)
    http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=zuzayli
    selamlar

    Sofram Fatma ablam, bende nerden buluyorsam bu el oyalayan tarifleri bilmem, ekmekleri begendiyseniz ne mutlu bana ama bu ekmekler kilo yapmiyor :) sevgilerle, iyi haftasonlari...

    Dünürdaşım iyi ki sen haber verdin yahuu :) merak ediyom tabii, ilk göz ağrısı insan unutmuyor tabii, senden iyi olmasında :) saol canim :) evet cok tembel cikti, bak sana haberlerini bile senden aliyoz..ben de konuşmak istiyom dünürcüğümle, özledim be yah! benden de selam söyle, öptm sizi, seviyom sizi...sevgilerle

    YanıtlaSil
  39. Merhaba
    Blogunu 3-4 gun onca kesfettim ama gecmis yazilarini bile okudum.Yazilarin cok akici.Bende sonunda dun bloguma bir seyler yazmaya basladim gerci pek bir bilgimde yok ama linkini bloguma koymam icin onayini almak istedim.
    duygu

    YanıtlaSil
  40. Sevgili Ayşe kitaptan alıntıyla ilgili bilgilere, çok çok teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  41. AYşeciğim merhabalar canım. Ne çok özlemişim senin anlatımlarını. Kaç zamandır gelemiyordum. Umarım çok iyisindir. Ekmek yapma hissi uyandırdn bende. Ekmek yapma ile de uğraşmayayım dyordum. Sen ekmek olayında aştın artık canım. Ellerine sağlık.
    Sevgilermle.

    YanıtlaSil
  42. dünürdaşlarımmmmm ben geldiim. arkadaşlarım bende sizi çok özledim ama ben böyle arada ara veririm sonra akınlara başlıycam inşallah :))))
    senin goralı ekmekler nefis olmuş. bakery ayşeanım oldun çıktın başımıza.. ramazanda pide falan da yaparsın sen. ben patchwork battine örüyorum mrserize ipten. (öçleme sor istersen) bakalım ortaya ne çıkcak. şimdi gene döniim örgümün başına. öpiyom sizii..

    YanıtlaSil
  43. 1 yıllık evliliğim ve 3-4 yıllık mutfak kültürümerakım içinde bikaç kez denedim , maya kullanmayı , başaramadım , kimbilir belki panikten , belki güvensizlikten,
    zeytinli ekmeğe bayılırım ama sanırım aynı fobi yüzünden , hayal kırıklıklarıma yenisini eklememek için denemeyeceğim tarifi.
    ama senin eline koluna sağlık, mayasız tariflerle buluşmak üzere

    YanıtlaSil
  44. Duygu'cum hosgeldin, hayirli olsun blogun ve yeni hayatin, umarim burada sık sık karşılaşırız, tabii ki linklerine ekleyebilirsin beni..Yeni kıtanın neresine geliyorsun, belkı komsu bilem oluruz...sevgıler

    Sevgili Şakayık, rica ederim..sevgiler

    Rabia'cim, haklisin arayi cok aciyoruz mahrum kalıyoruz lezzetlerimizden...canım ben iyiyim , umarim sende...ekmekleri beğendiğine memnun oldum :) sevgilerle

    Halenzem, hosgeldin, şükür senden haber aldık yaniii. Canim çok özletme kendini akınlara başla kendini hazır hissedince, şöyle ağız tadıyla takılayım sana.
    Goralı olduk gördüğüm gibi :) Teşekkürler canım..
    Ben senin haberlerini Sofraözleminden Özlem'den yani alırım :) bittimi bitmedemi patchwork çalışmaların öğrenirim inşallah, haydi sana kolay gele...
    öptm seni çok sevgilerle

    Arkabahçem, hoşgeldiniz, olsun varsın denemeyin, maksat muhabbet olsun..zaten öyle çok pratik çok denenen bilinen tariflerde değiller..:) fakat maya ile bir geçimsizlik söz konusu galiba :) belki mayayi çözerken sıcaklıgı denk getiremediniz, ya cok kaynak su ya da cok ılık su oldu bilemiyorum, normaldır ama...Umarım bu fobiyi birgün atlatırsınız. Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkürler, yine beklerim..sevgilerle

    YanıtlaSil
  45. :))))))))
    Cuma günü thank you'yu izlemiştim bayılmıştım... şimdi bi daha izlediim:))) süper bişey yaa çok tatlılaar..
    yine destansı bir ekmek tarifiyle karşımızdasın.. Ayşee bu ekmek işi harika gidiyor senin.. ama niyeyse benim bi gözüm korkuyor çok zahmetli mi geliyo acaba bana..
    bu arada disalin yorumunu okumuştum çok güzel...hayal gücünüzü kutluyorum ikinizin de..
    bu arada ben sana yorum yazdım sanıyodum çok geç kalmışım:(( öptüm seni koccaman

    YanıtlaSil
  46. Ayşe ekmeğin her zamanki gibi harika görünüyor. Ben hepsinden yemek ve yapmak istiyorum mümkünse ama sonra halim ne olur o konuda bir fikir beyan edemiyorum :)))
    Sevgiler kocaman,

    YanıtlaSil
  47. merhaba ayse,
    Cok tesekkur ederim iyi dileklerin icin biz Wilmington Nc ye yerlesiyoruz ama kimbilir belki gorusuruz.Blogunu gercekten cik begendim,Cok icten, samimi.Ben pek oyle kolay iletisim kuramam insanlarla ama sana comment birakirken hic cekinmedim.Blogum daha cok yeni.Ozellikle oraya tasininca yazmaya baslayacagim simdi malum bir suru is var.Umarim begenir ve bana link verirsin blogunda;)gorusmek uzere
    sevgiler

    YanıtlaSil
  48. seni ilk kez ziyaretim ama çok memnun oldum harika bir blok zuzaylı falan ekmekler ama lezzetli görünüyorlar ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  49. selammm
    sen tam bir cadısın :))))))))) seni tatlı cadı ilan ettim :))

    ve bildin :))

    bu arada zuzaylı ekmekler enfes olmuş, bu durumda sen zuzaylı zekiye mi oluyorsun acaba...
    aslı
    www.yumurtasepeti.net

    YanıtlaSil
  50. selamm
    seni cadı ilan ediyorum tatlı cadıı :))) ve bildinnnnn...

    bu arada zuzaylı ekmekler enfes olmuş...bu durumda bence sen zuzaylı zekiye oluyorsunn hehehe

    amerikaya gelip basıcam seni coming soonn :)
    aslı

    YanıtlaSil
  51. selamm
    seni cadı ilan ediyorum tatlı cadıı :))) ve bildinnnnn...

    bu arada zuzaylı ekmekler enfes olmuş...bu durumda bence sen zuzaylı zekiye oluyorsunn hehehe

    amerikaya gelip basıcam seni coming soonn

    YanıtlaSil
  52. selamm
    seni cadı ilan ediyorum tatlı cadıı :))) ve bildinnnnn...

    bu arada zuzaylı ekmekler enfes olmuş...bu durumda bence sen zuzaylı zekiye oluyorsunn hehehe

    amerikaya gelip basıcam seni coming soonn

    YanıtlaSil
  53. Merhaba
    Bir tarif bu kadar mı hoş anlatılır...Çok şeker.
    Ekmek zaten nefis görünüyor ellerinize sağlık...
    Sevgiler
    Eda

    YanıtlaSil
  54. Güzel yorumlarınız ve paylaşımlarınız için çok teşekkürler...:)
    Sevgilerle

    YanıtlaSil
  55. selamlar
    ziyaretin için teşekkür ederim ayrıca fıkramı beğendiğin içinde,sende çok güzel ekmekler yapıyorsun valla süper.bu arada arkaş listemdesin sende eklemek istersen sevinirim görüşmek üzere başarıların devamıyla sevgiyle kal:))
    http:\\BALIMMUTFAGIM.BLOGCU.COM
    sinem

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails