13 Haziran 2007 Çarşamba

Diyabetik Tarifler # 23: Yoğurtlu Çilekli Bar, Kepekli Gözleme ve Yemek Tarifleri


ön not: tarifleri uygulamadan önce doktorunuza danışınız.

Diyabetik tarifler açısından ne kadar da fakirmişiz. Benim sitem de dahil olmak üzere doğru dürüst hiç bir yerde tarif yok. Belki benim gözüm yabancı sitelerde olduğundan yerlilerde birşey görememiş olabilirim, yanlışım varsa affola.

23 # Diyabetik Tarifler etkinliği sayesinde, hep beraberce büyük bir eksikliği doldurmuş olacağız. Sevgili Defne Nur'un Mutfağını konu seçiminden olayı tebrik ederim.

Ye # 23 etkinliğimiz için ben kepekli tam buğday unlu, organik kahverengi şekerli ve mümkün olduğunca yağı azaltılmış tarifler seçtim.


1.Gevrekli Yoğurtlu Bar

Çilek meyvesi bitmeden sevgili arkadaşım Süheyla gibi ben de çilekli tarifler eklemeye devam ediyorum. :) Yoğurtlu, çilekli, mısır gevrekli-tahıllı bu tatlının tarifini buradan aldım. Sitede daha pek çok diyabetik tarif bulunuyor, ne kadar doğru güvenilir bilmiyorum. Ben tarifte kendimce bazı değişiklikler yaptım. Tadı mükemmel olmadı. Az tatlı, yoğurttan dolayı biraz ekşi, hafif yumuşak bir tatlıydı. Bir daha denemeyi düşünmüyorum. :)

Malzemeler:
  • 2 bardak kepekli tahıl (mısır gevreği)
  • 3/4 bardak kepekli un
  • 1 yemek kaşığı kahverengi şeker
  • 1/2 tatlı kaşığı tarçın
  • 50 gr tereyağı
  • 1 yumurta
  • 2 bardak yağsız yoğurt
  • 1 yemek kaşığı kahverengi şeker
  • 2 yemek kaşığı kepekli un
  • 6-8 adet çilek
Hazırlanışı:
  1. Mısır gevreği, 3/4 bardak kepek unu, 1 yemek kaşığı k. şeker ve tarçın bir kase içinde iyice karıştırılır. İçine ufak ufak, küp küp parçalara bölünmüş tereyağ eklenir, karıştırılır. Hamurun yarısı ( ya da yarısından çoğu) küçük kare borcama dökülür, tüm yüzeyine yayılır.
  2. Yumurta, yoğurt, 2 yemek kaşığı kepek unu, 1 yemek kaşığı k. şeker ve küçük parçalar halinde kesilmiş çilek başka bir kasede birbirine karıştırılır ve daha sonra mısır gevreklerinin üzerine dökülür. Geri kalan gevreklerde bu kremanın üzerine ufalanır.
  3. 180 derecede 30 dk, üzeri kahverengi oluncaya kadar önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Soğuk servis yapılır. Afiyetle.
Not: Orjinal tarifte ölçüler Amerikan ölçüsüydü. Ben normal yemek kaşığı ve bizim normal su bardaklarından biraz daha küçük bardağımı kullandım.



2.Kepekli Tam Buğday Unlu Gözleme

Sevgili Tuba'nın Penceresinden gözleme hamurunun tarifini aldım. Biraz değiştirip kepekli ıspanaklı peynirli gözlemeler hazırladım. Hamurun kıvamı çok güzel oldu. Açarken hiç zorluk çekledim sanki yıllardır gözleme yapıyormuş gibiydim.
Kepek unuyla inanılmaz sağlıklı ve doyurucu bir menü oldu. Yanında ev yapımı ayranlar...
Teşekkürler Tuba'cığım...

Malzemeler: (Tadımlık 8-10 kisilik \ Doyumluk 2 kişilik )
Hamuru icin:
  • 3 su bardağı kepekli un
  • 1 yumurta
  • 2 corba kasigi zeytinyağı
  • 1 su bardağı su
  • tuz
Harç için:
  • ~200 gr ıspanak ( 1 paket temizlenmiş, yıkanmış ıspanak)
  • 1 adet kuru soğan
  • Light beyaz ya da kaşar peynir
  • yarım yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:
  1. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Yumurtayı, zeytinyağını, tuzu ve suyu ilave edip yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler hazırlayın.
  2. Bir yandan soğanı çok az zeytinyağında kavurun, üzerine ıspanakları doğrayın. Hafif kavurun, pişirmeyin. Ligth beyaz peynirinizi ezin (ya da kaşar peynir kullanacaksanız onu rendeleyin)
  3. Hazırlanan her bir bezeyi yemek tabağı büyüklüğünde açın. Hamurun yarısına hazırladığınız malzemeyi yerlestirip diger yarısını üzerine kapatın ve kenarlarını iyice bastırın. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün. Hamurları sıcak tava üzerinde önlü arkalı kızartın. Sıcak servis yapın. Afiyetle.Tarif Tuba'nın Penceresinden alınıp üzerinde bazı değişiklikler yapılmıştır. :)


3.Kepekli bazlama ve sarımsaklı yoğurtlu közde patlıcan

Malzemeler:
  • 2 adet büyük patlıcan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kase yağsız yoğurt
  • Kepekli bazlama
  • Tuz, dilerseniz çok az zeytinyağı
Hazırlanışı:
  1. Yukarıdaki gözleme hamurundan arta kalan bir iki beze tabak büyüklüğünde açılır, yağsız tavada önlü arkalı kızarttılır.
  2. Patlıcanlar pijama deseninde soyulur, uzunlamasına çok kalın olmamak üzere ince ince doğranır. Çok az tuzlanır, zeytinyağı sürülür. ( dilerseniz hiç yağ kullanmayın)
  3. Altına alüminyum folyo serinmiş tepsiye dizilir. Yaklaşık yarımşar saat, fırında önlü arkalı közlenir.
  4. Sarımsaklı yoğurt hazırlanır, üzerine dökülür. Kızartma patlıcandan çok daha saglıklı ve lezzetli oluyor. Afiyetle.



*********************



Bonus. Beyaz Unlu Gözleme

Beyaz unlu, hafif zeytinyağında kızartılmış bir gözlemeye de tabii ki hayır demiyoruz.
Gün aşırı gözleme, bazlama yiyince, eşimle Mersin Mut'a da gidip geldik sanki.
Aşağıdaki resim Mersin Mut'ta, köyümüzde çekildi. Harika bir manzara eşliğinde, bahçede Müslüme yengeciğim ve babaanneciğim sacta börek yapıyorlardı. Ben de yanlarında kedinin ciğere baktığı gibi bakıyordum. Oradaki lezzetler bambaşka, çok özlüyorum çok....

Paylaştıkça lezzetine lezzet katan tariflerde tekrar buluşmak dileğiyle.
Sevgiler Selamlar




48 yorum:

  1. ya canım acayip gözleme istedi.. bi tane de buraya paket servis yollarmısın. Saat 20:00 ve ben halen işteyim ve bu ben öğle yemeği de yemedim..Bu da yetmezmiş gibi kepekli gözlemeler , beyaz unlu ıspanaklı gözlemeler..yani olmuyo böyle..
    diyabetik tarifle rkonusunda haklısın aysecim..ailesinde şeker hastası çok olan biri olarak ben bunun sıkıntısını cok yaşıyorum..Ha diyeceksin yapacak bişey bulamıysun değil mi..yok alacak bişey bulamıyorum aslına bakarsan :))) ama yapmak zorunda kalsam eminim onu da bulamam. Bu acığı kapattığın için, kanayan yaraya parmak bastığın için , taşın altına elini koyduğun için, arkadaşım olduğun için thank youuuuu uuuu uuuuu uu uuu uuuuu...:)))

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Teatime canım arkadaşım, keşke imkanım olsa da sana paket servisi yapabilsem. Canım kendine dikkat et, sen şirkete de lazımsın. Aç kalma bak hasta olursun, senin yerine yurtdısına başka eleman gönderirler sonra..:D
    Diyabetik tarifler konusunda gerçekten fakirmişiz. Bu etkinlik iyi olacak, parmağı basiyoruz hep beraberce. :) İnsan ancak başına gelince anlayabiliyormuş. Allah kimseye hiç bir hastalık vermesin.
    Ziyaretin için, tariflerimi beğendiğin için ve de söyletmeden yorum yazdığın için son olarak arkadaşım olduğun için thank youuuuu uuuu uuuuu uu uuu uuuuu...:)))

    YanıtlaSil
  3. merhaba Ayse,Ellerine saglik.
    Gozlemeler cok guzel gozukuyor.Ozelliklede Kepekli bazlama ve sarımsaklı yoğurtlu közde patlıcan.Bu arada vizemi gondermisler upsden baktim yarin elime gecer.Cumartesi ordayim! :))

    YanıtlaSil
  4. merhaba canım tariflerini çok ama çok beğendim özellikle diyabetik tarif çok güzel dediğin gibi butür tarifler konusunda pek bilgimiz yok. sağlıklı günler
    sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  5. sevgili ayşe ben şuralarda tarif düşünürken sen üç tane birden yayınlamıssın insan bir tanesini de arkadaşına ikram ederdi,neyse bu sefer geçen defaki gibi yarışma yok kimse gerilmeden etkinlik gerçekleşir inş...ben de germeyeyim ortalığı biraz daha düşüneyim şu son iki gün..yogurtlu bir şeyler benim de kafamın içinde dolanıyor ama hala şekillenmedi..senin ellerine sağlık.ben gözlemelere bayıldım,kepek unu ile aram iyidir ve çok güzel tahıllı ekmekler yaparım ekmek makinesinde..geçen günde fatihte bir fırından denemek için kepekli simit aldım,bayıldım,ben simit hastasıyımdır ve aldığım beyaz simitleri bir tarafa bırakıp kepekli simit yedim..off ya kepek unlu bir şeyler mii yapsam yoksa..neyse bana iyi geceler bu yorum bitmeyecek yoksa.selamlar..

    YanıtlaSil
  6. Ayşem nasılda hazırlanmışsın. Ben bu etkinliği unutmuşum maalesef. Zaten bu tür tariflerde elimde yok. Sende sonunda dayanamayıp beyaz una dönüş yapmışsın. Ellerine sağlık gözlemeler, bazlamalar hepsi nefis görünüyor. Sevgiler, bende beklerim, hep gel hep gel olmuyo ama dimi , öpüldünüz çüzzz...

    YanıtlaSil
  7. Duygu merhaba, teşekkürler canım beğendiğine cok memnun oldum. Diyabetik tarifler etkinliğini kaçırdın ama inşallah önümüzdeki aydan itibaren seni etkinliklerde de görebiliriz :) Vizenin yolda olmasina cok sevindim, ups ve amerikan konsoloslugu gayet hızlı calisiyor. hayirli olsun canım, görüsmek dileğiyle. sevgilerle

    sevgili Banu, tariflerimi beğendiğine ben de cok ama cok memnun oldum, tesekkürler..:) Sanirim benimle hem fikir olan cok arkadasim olacak..saglikli gunler size de, sevgiler..

    Sevgili Süheyla, canım benim, damak tadımız benziyor, ben de simit hastasıyım. Pazar simitlerini severim, Bayrampaşa simitlerini severim yanına da peynir zeytin çay severim..oh nefis..
    Canım yap söyle kepekli bir ev simidi..:) gözümüz gönlümüz açılsın . Sen güzel güzel de süslersin onları..
    Geçen etkinlik ile ilgili ben de kendimce gönderme yapmistim ama sonra yazımdan kaldırdım, ortalık gerilmesin, saka yaparken elime yüzüme bulaştırırım sonra..:)) Yani karşında bir etkinlik gazisi bulunuyor, söyleyecek çok da lafı var ama neyse...:) haydi sana iyi geceler..sevgiler selamlar..:)

    YanıtlaSil
  8. selam canim gene harika paylasimlar ellerin dert gormesin son fotoda seni secebildim :) nedense seni kafamda tombik biri olarak canlandirmistim :) sukut-u hayale ugradim :D kendim gibi oldugunu dusunerek :) ancak yarim kadarsin anacim masallah guzel kizsin vesselam :D sevgiler tirandn
    nihan

    YanıtlaSil
  9. Günaydın güzel Ayşem, canım nasılsın, güzel güzel gözlemeler yaptığına göre keyfin yerinde ellerine sağlık ne kadar güzel olmuşlar, kepekli undan da daha lezzetli ve sağlıklı olurlar. Yoğurtlu çilekli barda çok güzel görünüyor, tabii içinde az şeker olduğundan tadını çok fazla beğenmemiş olabilirsin, ama diyabetikler için de çok güzel bir tarif, Allah onlara da kolaylık versin çok zor, kimseye de göstermesin.Bu paylaşımın için çok teşekkürler canım.
    Yoğurtlu patlıcan da çok güzel ve sağlıklı olmuş, çok beğendim, sağlığımız için bu şekilde yapıp yemek en güzeli, bende aynı şekilde yağlayıp çelik tencereye dizip kısık ateşte pişiriyorum,bu da güzel oluyor, ehh tabii arada da yağda kızartıp nefsimizi köreltiyoruz.
    Mersin'deki köyünüzdeki gözleme şenliği daha güzel tabii, bayıldım, baannenizin de ellerine sağlık.
    Canım etkinliğiniz hayırlı olsun,başarılar...Diabetikler için çok faydalı olacağına eminim.
    Güzel kızım ailecek sevgi ve selamlar...Öptüm canım...

    YanıtlaSil
  10. Merhaba Ayse.Vizemi getirdiler,2 gun icinde yola cikariz umarim.
    Dun aksam biraz baktim bu yemek etkinlikleri nasil nasil oluyor diye ama pek anlamamdim.Kim belirliyor kimin o ayin konusunu sececegini vb. birde bir kod var onu nereye kopyaliyorsun.Yardim edersen sevinirim:)

    YanıtlaSil
  11. canımın içi ciğerim ne güzel tarifler bunlar.Kepekli bazlama ve sarımsaklı yoğurtlu közde patlıcana bayıldım ayşem yaa..diyete basladığım bu günlerde 3 öğün bundan yiyeybilirim...ama sen çok güzel çekiyorsun,çok güzel yapıyorsun o ayrı :) mucukladım seni şeker ayşeyaman :)

    YanıtlaSil
  12. Ayşe gerçekten bende hiç diyaetik tarif bilmiyorum ama senin yaptıklarn muhteşem ellerine sağlık bu etkinlik hepize yeni şeyler öğretecek.

    YanıtlaSil
  13. Yamanım, sen aşmışsın artık ya:) Kızım diabetik tariflerde de eline kimse su dökemez.Yaşın küçük ama bilmediğin yok, nasıl bir anne yetiştirdi seni bilmiyorum ki. Annenin ellerinden öperim. Macera desen en kıralından ve korkulanından var, aşçılık desen en alasından, zerafet desen perfect (bak ingilisçem süper). Ha espriyi unutmuşum, espritüellik en en alasından var daha ne olsun. Kahramanına söyle turist memleketlerinde sana iyi baksın, senin gibisini zor bulur dünyada.Canım seni öpüyorum hemde tadımlık değil doyumluk öpüyorum:)

    YanıtlaSil
  14. Ayşe'ciğim, Mersin Mut diyince birden beynimde şimşekler çaktı. Benim Konya'dan ev arkadaşım da Mut'un bir köyünden. Onlar da her sabah gözleme yaparlarmış. Hatta ben düğününde evlerine misafir oldum bize de sabah kahvaltıda gözleme yaptılar. Resmine baktım manzara aynı onların evlerinin manzarasına benziyor. Köyün adını hatırlamıyorum ama arkadaşımın adı Reyhan ve kendisi resim öğretmeni. Belki tanıyorsundur?

    YanıtlaSil
  15. Aysecim masallah sana bu etkinlige cok iyi hazirlanmissin ve erkencisin benim daha aklimda hic bisey yok ne yapacagimi bilmiyorum heralde yine en son gün yaparim bakalim,tüm tarifler ayri ayri nefis olmus ellerine saglik canim sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. merhaba ayse,
    ellerine saglik,gozlemeler muthis gorunuyor aksama bende yapicam cayin yanina cok canim istedi:)
    kizim uyansin ilk is markete gitmek olucak guzel tariflerin icin tesekkurler
    sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  17. ayşecim,
    ne kadar güzel şeyler yapmışsın etkinlik için, ben özellikle 3 numaralı tarife bayıldım, tam damak tadıma göre, patlıcanı yoğurtlu sarımsağı ve bazlama yı bayılarak yerim. Hem sağlıklıda, kızartma yok yağ yok..Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  18. aman da aman elcezleriyle gözleme de açarmış arkadaşım benim... ne güzel açımışsın ama tebrik etti mseni..
    seçimlerin çok güzel etkinlik için.. dediğin gibi diabetik tarifler konusunda çok sıkıntı var.. bu konuya daha yoğunlaşılmalı bence de... ama bu etkinlik çok güzel oldu...
    aşağıdaki fotoğrafa da bayıldım.. önce emin olamadım sanki sen oraya montajmışsın gibi duruyo:)))
    yemeklerin süpeerr yoğurtlu patlıcann bazlama ,gözlemeye özellikle bayıldım..
    öptüm öptüm öptüüm.....

    YanıtlaSil
  19. merhaba,,
    yorumu aldım çok sevindim fakat biraz şaşırdım beni tanımadınmı..? sen blogcudayken yorumlaşırdık ama neyse genede çokkkkkkkkk tşk..
    sevgil kal...

    ÖZLEM DİNÇER :)

    YanıtlaSil
  20. Ben de çok beğendim gözlemeleri.Gözlemeler mi yoksa resimler mi daha güzel insan karar veremiyor.Bi tek ilk yaptığın tarifteki yoruma çok güldüm.Az tatlı olduğundan beğenmedim demişsin ya:)

    uykucu

    YanıtlaSil
  21. Ayşe'ciğim,
    Etkinlik zamanının geldiğini senin tariflerini görünce farkettim. Tesbitin doğru ben de pek diyabetik tarife rastlamadım. Ama bu etkinlik sonunda yeni tariflerimiz olacak ne güzel.
    Bu arada fotoğraflar çok hoş. Sen de öyle:)
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  22. Ebrulitatlim, ilk yorumuma sonradan senide eklemiştim ama bir karışıklık olmuş,yayınlanmamış cevabım..
    Canım önce beyaz unlu gözleme yapıp yemiştik, sonradan etkinliğe tarif uydurdum tabii sen nerden bileceksin bunu :) Canim elimizin kepek una alismasi lazim, cok saglikli yararli bir un ama malesef aliskanlik etmisiz beyaz unu..Sende eger arsive bakarsan eminin kepekli az yagli az sekerli birseyler yaratabilirsin..öptm

    Nihan'cim selam, güldürdün beni cok alemsın..canım sen yokken ben baska fotolarımı da yayınladım ama kacırdın onları :) evet eridim ben gurbet ellerde iyice :)tesekkurler kendin gibi seker yorumun icin..

    sofram Fatma ablam, cok tesekkurler , beni cok mutlu ettiniz, sizin gibi ustalarin begenisini almak cok degerli benim icin.
    Sizin yontemde cok guzel ama firin tepsisine alimunyum folyo serince yikamasida kolay oluyor bana, ben ondan tercih ediyorum :)
    tadliya gelince yerden göge kadar haklısınız cok zor cok, Allah yardım etsın, hicbir hastalık vermesın..
    Mersin bambaska :)tesekkurler..bizden size sevgiler selamlar,optm

    Duygu'cum merhaba, oh şükür, eline geçti ya gözünle gördün ya için de rahat etmiştir bilirim. :)
    Canim etkinliği portakalagacı organıze edıyor, pirimizdir kendisi bilirsin..:)
    link: http://www.portakalagaci.com/mim/
    sol tarafta gelecek aylarin etkinlik sahipleri var, ben de varim 2008 Ekim de hayirlisiyla :)
    Her ay kimdeyse etkinlik onun sayfasinda banner yani etkinlik belirlenir, resminin kodlari yayinlanir. Boyle boyle devam ediyor, ayrintili bilgilere etkinlik sayfasindan ulasabilirsin, benim sayfamda sag tarafta diabetic banneri var, banner seni etkinlige goturur, umarim aciklayici olabilmisimdir. Yardima ihtiyacin olursa yine bana sorabilirsin canım...

    Delfina'cigim, tatli diline saglik, cok guzelsin sen de! Begendigine memnun oldum canim. Eh biraz foto makinamin etkisi var, sagolsun iyi cekiyor, bende de göz olunca ortaya hoş pozlar çıkıyor. Teşekkürler..
    Canım diette kolaylıklar diliyorum, bol bol lifli besinler tüketmeyi unutma, 3 beyazdan uzak dur...sevgiler...

    YanıtlaSil
  23. Hoş Seda, teşekkürler beğendiğine sevindim canım, evet etkinlik sonunda güzel bir kaynak olacak elimizde inşallah..yeni şeyler öğreneceğiz :)

    Lale'ciğim, ne tatlısın sen öyle, tatlı olunca yazdıkların da tatlılaşıyor! canım bu yazdıkların kimin için, yahu tanıyor muyum ben? :)) he he! canim Lalem başlangıcta öyle bir giriş yapmışsın ki, her an senin yaşın kaç başın kaç diyecek gibiydin. :) Alemsin, ben de seni öpüyorum doyumluk.
    Hedeflerimin arasında sizin gibi başarılı ve zengin bir blog sahibi olmak var. Zenginlik tarifim söyle oluyor acıklayayım: lezzetli,şık görünümlü, hem yapımı pratik, hem de ucuza mal olacak pastalar kekler muffinler yapmak istiyorum sonra da kapış kapış gitsin istiyorum :)) Daha o kıvama gelmedim, hala karışık tariflerle uğraşıyorum ama inşallah zamanla kendi tariflerimide çıkarmaya başlarım..
    Kahraman halinden cok memnun, beni haftasonu gezdirsin ben ona mantı bile açarım. :) Canim benim, optm sana, sevgilerle...

    Sevgili Naile'ciğim, canım yazımda köyümüz dedim, ne kadar da sahiplenmişim ama aslinda eşimin köyü :) Mut'un Topluca Köyü. Hemen eşime sordum tanımıyormuş Reyhan öğretmeni, Elif annemle konusursam en kisa zamanda soracagim belki onlar bilir. Cok güzel yerler değil mi? Yorumun ve paylasimin icin cok tesekkürler, sevgilerle

    Seval'cim, canim ne erkeni etkinlik yarin değil mi? :) Tarifleri beğendiğine memnun oldum canım, sevgiler sana...

    Zeynep'cim merhaba, benim sevgili sivil blog arkadasim, tarifleri beğendiğine çok memnun oldum :) Optm prensesi, kolay gelsin sana da canim..sevgilerle

    YanıtlaSil
  24. ayşem yamanım nasılsın canım bazen bana da uğrasan süper olacak:))
    diyabetik tariflerini aynı zaman da zayıflamak isteyenlerinde kullanabileceklerini yazsana kardeşim ellerine sağlık pek güzel olmuşlar hemde sağlıklı mamalar hadi şimdilik sevgiyle kal canım

    YanıtlaSil
  25. Sevgili Müge'cim,
    3. numara herkesin gözdesi oldu :) Çok sevindim beğendiğine..Yoğurt ve sarımsak işin içine girince lezzete lezzet katıyor değil mi? :) teşekkürler canım..

    Ayşegöölüm, saol canım benim, sen de burda olsan sana da acıverirdim gözleme, hazır elim alışmışken :)
    Canim dediğın gibi resime monta edilmiş sanki. Bu ne biçim gelin dedirtiyor insana :) Oturmuş paşa paşa yemek bekliyor kenarda, birde foto cektirip poz veriyor :) ha ha ha! Tam montajlik :)
    öptm öptm öptmmm seniiii

    Özlem Dinçer merhaba :)
    Blogcudan buraya geçeli çok arkadaşla bağlarım koptu malesef. İstemeden beni unutanda oldu, benim unuttuğumda. Sizinle yazışmayalı da çok zaman olmuş, isminiz cok tanıdık geldi ama ne yazıştık inanın hatırlayamadım, yaşlanıyorum galiba :)
    İadeyi ziyaret etmene ben de cok sevindim bundan sonra unutmam seni..:) sevgilerle

    UYkucu merhaba,
    Gözlemelerin tadı daha güzel, tatlınında görüntüsü daha güzel oldu :)
    Buarada mail attım size aldınız mı?
    sevgiler

    Sevgili Bocuruk, sevindim öyleyse, etkinliği kaçırmanızı istemezdim.
    Tarifler gerçekten sınırlı, kepekli az yaglı az sekerlı tarifler bizim yaratıcılıgımıza kaldı.. Fotografları beğendiğinize memnun oldum gerçekten, teşekkürler.
    sevgıler

    Sevgili Aynur, haklısın canım yazmam gerekirdi ama inan ki dietten ve zayıflıktan kaçıyorum ben. O yüzden aklımın ucuma bile gelmedi :) Oldu canim en yakin zamanda sendeyim..sevgılerrle

    YanıtlaSil
  26. Anladim tesekkurler seni arada rahatsiz edebilirim boyle! :) bileti biraz once aldik cumartesi yola cikiyoruz tabi internetim olmaz en az 1 hafta neyse o arada guzel bir slr kamera alip guzel fotograflar cekecegim Sabirsizlaniyorum tekrar yemek pisirmek vb. seyler icin.

    YanıtlaSil
  27. Sevgili Ayşecik,
    Sayfanda bir kaç çeşit görünce acaba bir şeylerimi kaçırdım diye düşündüm.Hepsini teker teker incelediğimde Ayşecikin marifetleri olduğunu görüp çok mutlu oldum canım Ayşem.
    Diabet yiyeceklerle pek ilgim olmadığı için bu konuda fazla tarifimde yok.Gözlemeleri görünce imrenmedim desem yalan olur Ayşem.
    Etkinlik ne zaman başlamış bitmiş haberim bile olmadı.))
    Ayşem çok öpüyorum canım seni ve tekrar o gözleme açan narin ellerine sağlık diyorum.O güzel yüzün hiç solmasın.

    Sevgiyle,

    YanıtlaSil
  28. Ayşeciğim ben de senin sayfana bakıyordum, senden mesaj geldi. Ellerine sağlık, yine döktürmüşsün:) Sevgiler.

    YanıtlaSil
  29. AYŞE'cik,diyabetik tariflerde coşmuşsun bakıyorum da;)Hele ki bonusundan yemeyi,bahçede hamur açan babaannenin ve yengenin yanında olup seninle laflamayı çok istedim bir an.Geçmiş zaman masalları olabilecek birşey istemişim de haberim mi yok nedir?
    Ellerine sağlık.Yaman Ayşe;)

    YanıtlaSil
  30. merhaba ,
    kim dayanır ki böyle manzarada bukadar lezetli gözlemelere...yapanların ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  31. Sevgili Ayşe,
    Öncelikle süper tarifler hazırlamışsın,ellerine sağlık.
    Bende patlıcanlı sarımsaklı olana ve gözlemelere bayıldım.
    Eminim köye gittiğinizde babanne başta olmak üzere herkes sizin için seferber olmuştur.
    Soruna gelirsek,kayınvaldem tam bir köy kadını olduğu için,elinden inanılmaz hamur işleri çıkardı.
    Sanırım doktoru da bunu bildiği için mümkün olduğunca yasaklamıştı.
    Yazımda tamamen yasakmış gibi çıkmış,hemen onu düzeltiyorum.
    Tabi 20 yıl önce bu kadar çok kepekli un bulunmuyordu piyasada.
    Yapılan hamur işleri beyaz unla yapılıyordu,bu da şekeri için hiç iyi olmuyor.
    Şimdi devir değişti,artık alternatif ürünlerle diyabetlilere uygun seçenekler daha çok.
    Tariflerin için hiç korkma turkdiab.org sitesinde şeker hastasının karbonhidratı az miktarda alabileceği yazıyor,buna kepekli ekmek ve kepekli undan yapılmış gözleme dahil.
    Bu arada yazımda belirtmemiştim ama kayınvalidem 15 yıl önce vefat etti.Son dönemlerinde böbrek-karaciğer-göz gibi diyabetlilerin kabusu olan sorunlarla boğuştu,üresinin yükselmesi sonucunda da kaybettik.

    YanıtlaSil
  32. selam yamanım....

    canım naber....gözlemeler hakketen çok güzel görünüyorlar....

    umreye gidiyorum...uzun bir süre buralarda olamayacağım....

    sizleri çok özleyeceğim....
    seni çok öpüyorum canım arkadaşım...

    YanıtlaSil
  33. selammmmmmm cadı naberr....
    hehehe benim canım hiççç çekmedi çünkü yiyip duruyorummm hahahahha çatlaa :))))

    şimdi çok uğraşamıyorumi dönğnce artık...
    bu arada tarifler şahane gözüküyor
    ellerine sağlıkk

    YanıtlaSil
  34. Sevgili ayşe hanım.Elinize sağlık çok güzel olmuş.Kepekli gözleme hamuru çok güzele benziyor.Deneyeceğim.sevgiler. neriman

    YanıtlaSil
  35. Ayşem Yamanım ne yaptın sen. Hepsi harika görünüyor. Şu anda o gözlemelerden yemek için neler vermezdim. Ayrıca çilekli bara da bayıldım. Patlıcanlar da muhteşem. Ellerine sağlık.
    Sevgiler kocaman,

    YanıtlaSil
  36. Ayşeciğim canım,
    Her zamanki gibi harikasın. Tariflerine ve köyünüze bayıldım. Benim de babam Avanos'lu ve bizim de her gidişimizde hamurlar açılır, bahçedeki fırında pişirilir ve afiyetle yenir.

    Dediğin gibi az tatlı tatlı kadar yemesi zor birşey yok. Aslında baştan damak tadımızı buna ayarlamak lazım ama hazır gıdaların bol olduğu günümüzde çocukluktan itibaren bunu sağlamak imkansız. Gözlemene bayıldım, karnım guruldadı vallahi. Tadımlık ve doyumluk ölçülendirmesi harika. Eline de merdane çok yakışmış şekerim ;)
    Kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  37. Ayşecim ellerine sağlık. Sen ard arda sıralamışsın tarifleri. Bu etkinlik için tarif bulmak gerçekten zor oldu. Seninkileri çok beğendim. Hep çeşitli hem leziz. Ellerine sağlık. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  38. Ben doktarıma danıştım.
    Ayşanın yaptığı yimekleri yime dedi =)
    Demek sen gözleme açmasını biliyordun.
    Valla harika duruyorlar.Böyle önemli bir etkinliğe hazırlamış olduğun bütün lezzetler harika duruyor.
    Benden sana yıldızlı 10
    Ellerine sağlık.
    www.lezzetavcisi.net

    YanıtlaSil
  39. merhaba canim blogcudan kactin blogger daha bi antikmis yaw kac zamansir ugramak istedim :( uzuluyorum ama bak aglicam nerdeyse kagit mendilin varmiydi bi tane alim plies.
    diyabetiklere ihtiyacin yok tabi senin:P ooh zayifsin ee biz ne yapalim bu fazla kilolari haklisin diabetik tariflerinden yoksunuz bend e yapanci sitelerden aliyorum tarifleri.Ama gozum senin gibi gozlemede kaldi:))huyum kurusun hep yagli hep hamurlu olmuyor boyle olmuyorrr yaaaaaaaaaaaaa benim gibi akli basinda bir insan her istedigini tuketmeli:)))

    Neslinur78/limondali

    YanıtlaSil
  40. Aman da aman ben uğramayalı neler neler eklemişsin buraya Ayşe'ciğim, ellerine sağlık...
    Şu kepekli gözlemedeki tadımlık ve doyumluk ayrımı çok hoşuma gitti!!
    Bir de resimdeki hanımların yanında olup, onları hem seyredip hem de sohbet etme arzusu uyandı içimde...
    Sevgiler
    Eda

    YanıtlaSil
  41. Sevgili Ayşe, gerçektende yamanmışsın.:) Biz bir tarif yetiştiremedik sen bir kaç tane yapmışsın. Ne diyeyim maşallah demekten başka?
    Selametle canım...

    YanıtlaSil
  42. Tüm yorumlarınız için çook teşekkürler. Sayfama hoşgeldiniz, sefa geldiniz, renk verdiniz.
    En kısa zamanda bende sizlerin güzel sitelerine hoşgeleceğim.:)
    Hepinize en içten sevgiler

    YanıtlaSil
  43. Canım döktürmüşsün ellerine sağlık. çok zengin tarifler sunmuşsun bize. sevgiler

    YanıtlaSil
  44. Aysem, kac zamandir ugrayamadim bloguna. Bir geldim bir suru guzel tarif var :) Bir de babalar gunu yazisi. Ben de babalar gunu icin ne yazacagimi gunler oncesinden belirlemis olmama ragmen, gece yorgunluktan uyuyup kalmisim, sabahinda da internete girme imkanim olmadi. Simdi yazini okuyunca herkesin oldugu gibi benim de anilarim canlandi yine. KEske daha once yazsaymisim yazimi, pazar'i beklemeseymisim ama kismet. Ben stajda oldugum icin bu etkinlik olayina dahil olamadim. Sen benim yerime de tarif vermissin :))))) Ellerine saglik sekercim, gorusmek uzre...

    YanıtlaSil
  45. Sevda mavisi teşekkürler canım, sevgilerle :)

    Minik Kuş, canım sen çalışan hatunsun, bir günün diğerine tutmaz :) gelecek sefer yazarsın, ikimiz içinde ben yazımı tariflerimi yayınladım :)
    ziyaretin ve güzel yorumun için cook teşekkürler. görüşmek üzere...:)

    YanıtlaSil
  46. Ayse'cigim, cok sevindim benim tarifimi kullanmana. Bazen "yaziyorum ama bir ise yariyor mu acaba" diye dogrusu dusundugum cok oluyor. Cok tesekkur ederim, guvenin icin. Haklisin bu siralar fazla ugrayamiyorum. Aslinda bu tarifini gormustum, okudum da ama demekki kafam baska bir yerdeymis, hic dikkat edememisim:((.
    Patron degisti kardes, eee tabii gurbet ellerde yeni patronun gozune girmek icin cok calismak lazim, degil mi:))
    Neyse yakinda tatile gidiyorum (insallah), artik annemin yazligindan denizi seyrederek bol bol yazarim:)).
    Canim cok cok cok cok sevildigini bil, e mi?

    YanıtlaSil
  47. Ayse Hanim,
    sitanizi arasira ziyaret ediyorum...bugun gozleme tarifinizi gorunce ben de bir Mersinli olarak Mersini ne kadar cok ozledigimi farkettim.sacta yapilan sikmalarimiz,boreklerimiz bambaska...fotografiniza baktikca sanki gozlemelerin enfes kokusu burnuma geliyor...
    bu arada tarifleriniz harika.. :)
    ellerinize saglik...hoscakalin..

    YanıtlaSil
  48. merhabalar
    gözlemeyi gördüm. aslında ben resimli tariflere hiç bakmasam bu kadar üzülmem. ben annemin gözlemelirini özledimmmmmmmmmmmmmmm ne güzelde yapardı. beyaz unla bol kıymalı sac ın üzerinde nede güzel çevirirdi gözlemeleri. of of. yapılırmı bu bana bir sene bile olmadı ayrılalı ama bir ömür gibi. bari bana ekrandan bir kaç tane uzat. ellerine sağlık gözleme gibisi varmı hele birde köpüklü bir ayranla. :)

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails