25 Temmuz 2007 Çarşamba

WİLTON PASTA DEKORASYON KURSU VE GÖKKUŞAĞI DESENLİ PASTA



Wilton firmasının kek dekorasyon kursu adı altında yıllardır süre gelen eğitimlerine ben de geçen salı günü hayırlısıyla katıldım. Kek dekorasyonu hakkında bilgiler tamamen sıfırdan anlatılmaya başlandı.

Bu eğitimler sayesinde daha önce hiç görmediğim, adını dahi duymadığım pek çok ürün ve malzeme ile karşılaştım. Bir kitapcık ve yanında bir kutu da öğrenci pasta dekorasyon seti de hediye edildi. Eeee ne demişler "Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmezmiş." :)

Gökkuşağı pastasının süsleme teknikleri ve krema kıvamları hakkında ayrıntılı bilgi vermek istiyorum fakat bunların biraz daha beklemesi gerekiyor. Çünkü pastanın açık mavi kaplaması ağladı. Soğuktan sıcağa çıktığı için üzeri yaş yaş oldu. Bir kaç deneme daha yapıp inşallah en iyi sonucu buradan sizlerle paylaşırım.

Gökkuşağı pastamı sevgili ablacığıma hediye ediyorum. 22 Temmuz onun doğum günüydü. Pastasına ismini nakşederken eski günlere gittim yeniden.
Okul yıllarımda ablamın dönem ödevlerime kapak yazısı yazması sanki gelenek haline gelmişti. Sonra kart yazdırırdım, davetiye. Nereye bir yazı yazılacak olsa kalemi ablamın eline tutuştururdum. Keşke şimdi yanımda olsaydın o zaman tekrar tekrar ismini yazıp silmeme de gerek kalmazdı.

Pembe renk gibi rahat, mutlu
Sarı renk gibi sıcacık, neşeli
Yeşil renk gibi güven veren, huzurlu
Mor renk gibi güçlü, başarılı
Beyaz renk gibi tertemiz, aydınlık, sağlıklı bir ömür diliyorum size...Nice mutlu yıllar ablacım...

Herkese Sevgilerle



YAĞLI KREMA (BUTTERCREAM ICING) HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ VE TARİFE BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.



47 yorum:

  1. OOOOOO pastacılık alanına merakda sararmışız hemide wiltonlara gidermişizzzz...walla süper bir olay senin için bence ...acayip ucuz wilton oralarda biz burda bir ucu dünyanın parasını verip alıyoruz...

    ben çok iyi şeyler yapacaksın zaten çok yeteneklisin yemek alanında ...ben merakla bekliyorum çalışmalarını

    çok sevindim senin adına :))

    süper birşey bu :))))

    not: bu arada hiç ilgi görmüyorum :(

    YanıtlaSil
  2. Ben deminde yorum yazdım ama kayıt oldumu anlamadım ... gene yazıyorum

    çok sevindim senin adına harika bir kursa başlamışsın ucu bucağı yok bu olayın tamamen sana kalmış artık...ben acayip zevk alıyorum yaparken, sen de yemek konusunda çok yeteneklisin bence harika şeyler yapacaksın bizde zevkle izleyeceğiz...

    birde acayip ballısın burda wiltonun ufacık birşeyi dünya para ..ooo süper walla :)))

    ben boya takımını netten almak istedim ama adamlar türkiyeyi tnımıyolar ...hatta alıp abd deki arkadaşıma teslim ettirecektim hadi bana göndermesin diye kredi kartını bile tanımıyor alamıyorsun ühühühüh

    ben çok sevindim detyaları bekliyoruz...

    not: hiç ilgi görmüyorum

    YanıtlaSil
  3. Yaşasıııııııııııın, Ayşecik başlamış kursa, şimdi ne güzel süslü püslü pastalar yapacak, bizim de gözümüz gönlümüz bayram edecek :))))) Ay çok sevindim, çok. Hadi bakalım bekliyoruz güzelleri :) Kocaman kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Ayşe'ciğim kesinlikle çok iyi yaptığını söylemeliyim önce. Çünkü wilton hem iyi bir marka hem de iyi bir kurs. Benim de katılma şansım olsa keşke :( Ablanın doğum gününü de kutlarım. Senin de ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor pastan. Eminim tadı da çok güzeldir.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. canım ya sayfana bi geldim gözüm şenlendi.. ne güzel olmuş o pasta öle... çok sevindim böle hayırlı bi kursa gitmene.. :) öğren çalış bize de öğret hadi bakayım canım.. harika bir hediye ablan ne kadar mutlu olmuştur kimbilir... iyi ki doğmuş iyi ki senin gibi bir kardeşi olmuş.. mutlu yıllar size..
    öptüm seni..

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Ayse
    Ellerine saglik, cok guzel bir pasta olmus. Boyle kremali pastalara cok ozeniyorum. O kadar seker hamurlu pasta yapiyorum ama is kremaya gelince cok zor geliyor. O yuzdn eger krema tarifini de paylasirsan cok super olacak. Bu arada ben burada yani Dubaide de wilton urunleri satan bir yere gittigimde bir iki kez oranin pastacilik kursuyla karsilastim. Onlarda boyel gokkusagi pastasi yapiyorlardi. Demek Wilton standarta oturtmus bu isleri. Ellerine salik canim. Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Yamanım, yine bir süprizle karşıma çıktın. Turist memleketlerde en başarılı Türk ilan ettim seni:) Ablanın doğum günü kutlu olsun (unutup geçmeyelim), keşke yanında olabilseydi ve pastanın tadına bakabilseydi. Bu şahane pasta kaçarmı ya:) İçindeki aydınlık gibi renkleri yansıtmışsın pastana. Verdiğin pozitif elektrik yaptığın her şeyde gösteriyor kendini. Seni bu yüzden seviyorum, arkadaşım olmandan sana yazmaktan zevk alıyorum. (Çok duygusal ve hüzünlü bir anımda geldim sayfana, beni bu durumdan Yamanım çıkarabilir ancak dedim)bana verdiğin pozitif elektrik için teşekkür ederim canım.Kendine iyi bak, öpüldün.

    YanıtlaSil
  8. Yaman Ayşe pasta, kurs hadisesine girmişsin blog alemine hayırlı olsun :)) Çok zevkli iş ama dimi krema sıkmayı çok seviyorum ben de gerçi bizimkisi mektepli usulü değil alaylı usulü versiyonlar :))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Ay harika olmuş Ayşe'ciğim. Ne kadar zevkli bir kurstur kimbilir. Detayları merakla bekliyorum.
    Ablana nice yaşlar olsun.
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  10. Ayşecim,
    Ablanın doğumgünü kutlu olsun, nice yaşlara inşallah. Pasta çok hoş gerçekten. Ellerine sağlık:) Yeni kitabın ve setlerinle kimbilir daha neler neler yapacaksın. Merakla bekliyorum. Ablanın adını da fena yazmamışsın kendine haksızlık etme. Ama yanında olsaydı iyi olurdu kutlamayı birlikte yapardınız. Neyse sağlık olsun da. Bu arada renklerle ilgili yazdığın dörtlük de çok hoşuma gitti. Paylaşımların için sağol Ayşecim:))
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  11. Ayşe,

    Detayları heyecanla bekliyor olacağım..Bu arada bu ev sahipliği nedir acaba ?Çözemedim ben :)

    Sevgiler
    Müge

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Ayşe'cik,
    Ablanın doğum gününü bende kutlayıp nice güzel yaşlar diliyorum canım.Pastası mükemmelin fevkinde olmuş,o güzelim ellerine sağlık Ayşecik.
    Bu kursa gitmen hem sana hemde bizlere çok faydalı olacağı kesin canım..)))Bak hemen pay çıkardım bende ucundan kenarından..))
    Wilton'un bazı ürünlerini bana Nunu'cuğum göndermişti sağolsun.Bazılarını kullanıyorum bazılarını kullanmak ise nasip olmadı canım.Şimdi senden gelecek kurs sayesinde bende kullanmaya başlarım..))

    Ayşecik,sana mail adresimi yazsam, bana adresini bildirsen,sonra ben sana bişeyler sorsam nasıl olur?

    Senin çok başarılı olacağından hiç şüphem yok benim canım.Belki sende orada Türk yemekleri kursu başlatırsın bellimi olur.))

    Canım Ayşecik,seni kocaman öpüp başarılar diliyorum canım.Sabırsızlıkla da paylaşacaklarını bekliyorum.

    Sevgiler

    email:damak_tad@myent.com

    YanıtlaSil
  13. ayşecim,
    pasta süper, bende gıda boyası ile böyle süsler yapabilirm krema ile çok iyi fikir oldu!, şeker hamuru sevmiyorum zira:( Ablanın doğum gününü kutlarım, selamlarımı ilet tanımasamda.
    Bu arada şu ev sahipliği konusunu biraz açıklarsan hakketen iyi olacak, tamda ayfama senin etkinliği ekliyodum "Türk Gecesi"ni şimdi bu de nooluyooki??

    YanıtlaSil
  14. Oooo tebrikler efenim, kursunuz hayırlı olsun :) Ablanızın da doğumgünü bizim yıldönümümüzle beraber kutlu olsun.. Melezden öpücükler :)

    YanıtlaSil
  15. Desene bundan sonra bizlere havali pastalardan yapacaksin. Ne guzel ya.Cok sevindim senin adina. Ablanin dogum gunu kutlu olsun.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  16. Güzel yorumlarınız ve dilekleriniz için önce ablam adına sonra da kendim adına çok çok teşekkür ederim. En kısa zamanda bende ziyaretlerinizi iade edip, yorumlarınıza cevap vereceğim inşallah. :)

    Öncelikle sevgili yemekbahane-Müge ve hünerli Müge arkadaşlarımın "ev sahipliği ve Türk Gecesi etkinliği ne oluyor" sorularını yanıtlamak isterim. Sordukları sorunun cevabı aslında TÜRK GECESİ'NDE de yazıyor ama ben yine de meraklısına en baştan hikayeyi yazıyorum.

    Türk Gecesi'ne ve yeni eklenen "Aylık Buluşma (A&B)" listesine bir çeşit yemek etkinliği diyebilirsiniz. "Turk Gecesi" fikri " I love Turkish Food" sitemizin hayata geçmesiyle başladı. Yabancı sitelerin içinde yer alıp, bolca Türk yemeği ve kültürünü tanıtmaktı amaç. Fikri Minik Kuş başta olmak üzere pek çok arkadaş beğendi. Daha sonra sırasıyla diğer güzel fikirler geldi. Hepsinin altından tek başıma kalkamayacağım için bana ilham veren arkadaşlara öncelikli tekliflerde bulundum, onlarda olaya çok sıcak baktılar ve ev sahipliğini kabul ettiler. Böylece A&B listesini oluşturduk. Şimdide bu durumu amme hizmetine dönüştürüyorum. Herkese, her fikre kapım açık.
    Olaylar hızlı gelişiyor, tam rayına oturmuş bir şey yok. İnşallah bu buluşmalar yolunda gider de güzel paylaşımlar yaşarız ve eğleniriz.

    İlginiz için teşekkürler
    Sevgilerle

    YanıtlaSil
  17. selam ayse. kiskandim seni vallahi bende gitmek isterdim böyle bir kursa... Gökküsagi pastan bence cok güzel görünüyor, ablaninda dogum günü kutlu olsun bu arada. ellerine saglik. selamlar...fatma. www.blogcu.com/kayserimutfagi

    YanıtlaSil
  18. Eline sağlık canım,çok güzel olmuş....Ablana da mutlu yıllar diliyorum,sağlık ve huzur ile....Selamlar..........

    YanıtlaSil
  19. Ayşe'ciğim
    Harikasın başlayacağını belirtmiştin, ne de iyi etmişsin...
    Pastan çok güzel olmuş, ama anlamı daha da güzel.
    Ablacığının doğum gününü kutlar, mutluluklar dilerim canım
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  20. Denemenizi tavsiye ederim hem lezzetli hemde ucuz!Bufe 6$di sanirim...
    Ozledik tabiki bu aralar yogunsun sanirim,Ingilizce blog, Turk yemekleri, kurs...Unutma beni buralarda, uzulurum:((

    YanıtlaSil
  21. Ortak, bir de burdan hayirli olsun dileklerimi ileteyim. Bundan sonra senin blogda da bol bol suslu suslu pastalar gorucez, ne guzel :)) Bu ise cok sevindim, belki bir gun birlikte yapariz pasta (hehe kendimi de hemen kattim olaya). Ablacigina da nice mutlu yaslara diyorum, insallah bu yeni yasi oncekilerden de guzel gecer :) Operim sekerim :)

    YanıtlaSil
  22. canım ne güzel yapmışsın ellerine sağlık. ben de çok istiyorum pastacılık kursuna gitmeyi de fırsat yaratamadım bir türlü . görünce heveslendim yine. sevgiler canım

    YanıtlaSil
  23. Tarifleriniz ve siteniz harika gerçekten .Ben de sofra özlemi ve lezzet avcısının itelemesiyle aranıza yeni katıldım.Sizden öğrenecek çok şey var anlaşılan.Ziyaretinizi ve desteğinizi bekliyorum ...

    YanıtlaSil
  24. aaaa ne tesadüf bende bu ara pastacılık kursuna gideyim diyordum ankarada buldum ama telefon ettim ağustosun bilmem kaçına kadar kapalılarmış napim bende eylül ayına bıraktım zaten havalar çok sıcak... sen başlamışsın ne güzelll...harika pastalar çıkaracağına eminim...

    canım ablanın doğum günü kutlu olsun ne güzel dörtlük yazmışsın tamda pastaya uygun...
    seni öpüyorum hoşçakal...

    YanıtlaSil
  25. Ne güzel bir pasta olmuş, gökkuşağı cıvıltısında. Ellerine sağlık. Ablacığınında doğum günü kutlu olsun.

    YanıtlaSil
  26. Yamanım good morning:)) Kabartma tozu koymadan hiç pandispanya yapmadım bu yüzden tarifini kabartma tozu koymadan yap, yoksa pandispanyan söner. Ama kabartma tozu koyarak yapmayı istiyorsan yumurta aklarına hiç sarısı bulaşmadan ve içine çay kaşığının ucu ile çok az tuz koyup mikserle karıştır. Köpük köpük olduktan sonra şekeri azar azar koyup şeker eriyene kadar karıştır çok katı kıvamda olsun. Macaron yapar gibi. Sarılarını ayrıca karıştırıp ekle.Ayrıca değişik pandispanyalar denemek istiyorsan içlerine değişik malzemeler koyabilirsin ama genel tarifle asla oynama, sonuç hüsranla bitiyor. Ben bazen kabartma tozu ile çok az karbonat koyuyorum, özellikle çok kabarmasını istediğim pandispanyalarımda, tavsiye ederim. Eğer daha detaylı tarif istersen gönderirim, ki eminim bunca denemeden sonra senin kimselere ihtiyacın kalmayacak. Becerikli Türk'üm beni:)
    Öpüldün.

    YanıtlaSil
  27. Yaman Ayşem, pasta olayına da başlıyosun demek, artık ne güzellikler çıkacak ortaya, hep beraber göreceğiz, amme hizmetini dört gözle bekliyorum:)
    Ablana da nice seneler diliyorum

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  28. slm Ayşecim; ellerine sağlık şahane görünüyor. Ablanın doğumgünü kutlu olsun bu arada. Efe aynısından isterim diye tutturdu.Yandık banada 3 ay süt yasak...Neyse elerine sağlık arkadaşım. Banada beklerim...

    YanıtlaSil
  29. Canım ya harika bir pasta olmuş ellerine sağlık eminim ablanda çok beğenmiştir Doğum günü kutlu olsun nice mutlu yıllara.

    YanıtlaSil
  30. Ayşe , kursun hayırlı olsun ,başarılar dilerim.))bilgilerini bizle paylaşırsın artık, bizde hazıra konarız.))
    Benim ablamında doğum günü 21 tem .şiirin çok güzeldi.nice yaşlara..
    selamlar ,sevgiler..

    YanıtlaSil
  31. sayfaya gelince içim açıldı .benim hayalerimden birini gerçekleştirmişsin arkadaşım tebrik ederim..darısı başıma:)
    ehliyet kursunu hayırlısıyla atlattım şimdi ise bu kursun araştırması içerisindeyim..umarım bende gidebilirim çok istiyorum çünkü..pasta haika olmuş..sanki benim için yapılmış :)) ben üstüme alınayım bari,benim için yaptın dimii:)) hehehe..ellerine sağlık..
    canım, ablacığının doğumgünü kutlu olsun.en kısa zamanda birlikte kutlayacağınız doğumgünlerinde buluşursunuz inşallah..

    şimdi gelelim anlayışsız arkadaşının sorularına..
    ben bu türk gecesine eski tarifle katılıcam ya ..dolayısıyla blogta zaten yayınlamıştım.. ben şimdi bunu tekrarmı yayınlıycam? yoksa sadece mail gönderip linki versem yeterli olacakmı?
    acele cevap kestane kabab:)
    öpüyorum ,hoşçakalllll...

    YanıtlaSil
  32. Aysecigim,e-mailimi aldigina sevindim.Blogumda ki yorumlarda kapali ama,benim istegimle degil.Yine klasik blogcu calismalari.Dünden beri bloguma yine giremiyorum.Bütün arkadaslar bu konuda cok dertliyiz.En sonunda hepimiz bloggere gececegiz herhalde.Tekrar görüsmek üzere,
    pastan harika gözüküyor,sevgiler...

    YanıtlaSil
  33. Ayşe'cim,

    Pasta çok güzel olmuş. Ablana da buradan "Nice Yıllaraaa" diyorum.

    Siteye girdiğimde pastayı gördüğümde... üstünde de adımı görünce... ayy ne ince kız bu Ayşe, doğum günümde pasta yapmış dedim :) Çünkü benim doğum günüm de 21'ydi.
    Tabii bu sadece bir fantezi :)

    Şu kurslar... ne kadar zevkli...ben de pasta kursuna katılmak istiyoruuuum.
    Eminim daha bi sürü şeyler öğrenmişsindir. Umarım onları da yapar yayınlarsın. Görmek için sabırsızlanıyorum.

    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  34. Mrb
    kıskandım doğrusu zaten bi ekiğin pasta kursuydu bu da oldu tam oldun. bende hep gitmek istiyorum bu kurslrar ama malum ankarda herşey sınırlı
    artık sen bize hocalık yarpa öğretirsin biz kndi imkanlarımızla alrıız ne gerkiyorssa sen yeter ki öğret bize
    sevgiyle yeşim

    YanıtlaSil
  35. Merhaba Ayşe,bi lezzet ustası değilim ama yine de yorum bırakacağım. Bana yazdıgın için de çok teşekkürler. Yemek yaparken faydalanacağım bir bloğum daha oldu böylece. Ama yemek dışındaki konularda ilgimi çekti. 'Geziyorum' köşesine devam et bence. Gezi fotograf ve hatıralarını çok severim. Okyanusta geçirdiğin boğulma tehlikesini okuyunca lise yıllarındaki bi hatıram geldi aklıma. Ben de neredeyse kalçalara bile gelmeyen derinlikte boğulma tehlikesi geçirmiştim hem de Marmara denizinde.. o an için korkutucu ama sonrasında komik geliyor insana. O kadarcık suda yaşadığın panik ne diye. Ama denizin, okyanusun,kısacası suyun şakası olmuyor yine de.

    sevgilerle

    eve dönünce yine ziyaret edeceğim inş

    YanıtlaSil
  36. Ellerine sağlık Ayşecim ne iyi etmişsin valla işe en temelinden başlamak hemde Wilton gibi bir firmadan eğitim almak ne güzel. Keşke bizlerimde böyle şansımız olsa. Daha nice güzel pastalar dilerim. Ablanında doğum gününü kutlarım. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  37. Sevgili Ayşe
    senin adına çok sevindim.ne güzel değişik teknikler öğreneceksin.
    pastan da çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık
    sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  38. Güzel dilekleriniz için ablam adına sonsuz teşekkürler! Yorumların hepsi benim için çok değerli.
    Tek tek teşekkür ederim ziyaretleriniz için. :))

    Ben de sizin kadar sevindim bu kurs işine! Neredeyse 1 sene mi aldı eşimi ikna edebilmem. Sonunda aldığım geçici öğrenci ehliyetiyle düştüm pastacılık kursunun yoluna.:) Kısmet olursa devam edip kendimi geliştirmek isterim. Sayfamdan da öğrendiklerimi paylaşmak en büyük arzum.:)
    Wilton markasının ana vatanı sanırım burası bundan dolayı malzemeler TR'ye göre çok daha ucuz, imkanım olsa da alıp size gönderebilsem.

    Hepinize tekrar teşekkürler, sevgiler ve selamlar

    YanıtlaSil
  39. Ayşe'ciğim,İlk önce pastaya övgülerimiz yazalım. Gökkuşağı pasta çok güzel hatta muhteşem olmuş:)kursun hayırlı olsun.Canım sen yaptıkça Azıcık ucundan kıyısından bizde faydalanırız İnşallah. Ablanın da yaş günü kutlu olsun.
    Bu aralar hiç uğramıyorsun.Güzel yorumlarına hasret kaldık:)
    Ayşem seni yanaklarından çok öpüyorum.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  40. Ayşe cim seni kutlarım. Ne güzel bir iş yaptın inşaallah bildiklerini bizlerle paylaşırsın. Artık bende sipariş almaya başladım. İnşaallah hepimizin işleri yolunda gider amacımıza ulaşırız.
    sevgiler canım

    YanıtlaSil
  41. Hmm anladım şekerim, aslında anlamışım ben meğer de yinede sormuşum, açıklamanı okuyunca anladığımı anladım..:)))

    YanıtlaSil
  42. Canım Ayşem,günaydın nasılsın canım, pc deki sorun yüzünden iyice uzaklaştım, ama yine de ara sıra girip sizleri ziyaret etmeye çalışıyorum.
    Canım pasta kursun hayırlı olsun, pastan da çok güzel olmuş elllerine sağlık, sevgili ablacığına da sağlıklı, nice mutlu yıllar diliyorum canım, sevgiyle öpüyorum...

    YanıtlaSil
  43. yaa kremalı susleme cok basarılı olmus. tebrıkler.. bu kurs nerdedırr?? cok detaylı okuyamadım, eğer göremedıysem kusura bakmayın?
    sevgıler
    fıdan

    YanıtlaSil
  44. Teşekkürler sevgili Hayat Lezzetli Müge ve Sofram Fatma abla :)
    henüz yolun başındayım, işi siparişlere dökmedim ama şimdiden gelecek seneye düğün pastası yapma sözü verdim, o bile çalışmalarıma sıkı sıkı sarılma gücü verdi bana. :) Krema sıkma çok zevkli bir iş ama açıkcası biraz da pasaklı bir iş, yağ bulaşık bitmiyor pasta yaptığınız vakit.:)))

    Sevgili Fidaneli, katıldığım kurs yurtdışında, Michael's Store adından bir el işi, sanat dükkanında.
    Wilton markasının kek dekorasyon eğitimlerini alıyorum. Umarım bu dükkan ve kurslar Türkiye'ye de gelir. Mümkün olduğunca sayfamdan öğrendiklerimi paylaşmaya, sizlere değişik fikirler vermeye çalışacağım, umarım yardımcı olabilirim. İlgin ve yorumun için teşekkürler.
    Sevgilerle

    YanıtlaSil
  45. selam
    bloguu cok begendim pastalarin cok guzel gorunuyor bende michales tan cake decoration course aldim ama sadece birinci bolumu ilk firsatta digerlerine gitmek istiyorum senin de kek dekorasyonuna olan ilgini gorunce cok sevindim cevremde pek kek ve pasta ile ugrasan arkadaslarim yok neyse sana basarilar sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  46. bu arada bende longisland'da yim:)

    YanıtlaSil
  47. Sizin krema sikacaginiz nasil birsey? Bende orjinalini almak istiyorum ama torba gibi olmayanlar bana zor geliyo bakiyorum heryerde digerlerinden var bütün bu sekilleri cikarabilen hangisi merak ettim.

    aynur

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails