30 Ağustos 2007 Perşembe

TÜRK GECESİ 1. Bölüm


Türk Gecemiz ilk gelen tariflerle başlamış bulunmaktadır.
Lütfen aşağıdaki tariflere ve resimlere bakıp doymayıp, bayılmayın çünkü sırada birbirinden güzel daha ne tarifler var benden söylemesi! :)

Hem gezelim hem yiyelim, hem dinleyelim hem oynayalım!
I love Turkish food için seçtiğim harikulade manzaralar ve danslar eşliğinde Türk Gecemize başlayalım. İşte ülkemizden güzel yemek durakları, Türk Gecesine Türkiye'nin dört bir köşesinden ve yurtdışından katılan birbirinden güzel konuklarım ve enfes tarifleri....:)
Gösterdiğiniz ilgi verdiğiniz destek beni çok mutlu etti, size ne kadar teşekkür etsem azdır!

Bu güzel Türk yemeklerinden sonra aşağıdaki "Anadolu Ateşi" dans gösterisini de izlemeden gitmeyin, onca yemekten sonra hayalcikten biraz hareket edeceğiz. Önce göbek atacağız sonra da el ele verip horon tepeceğiz! ( Açıkcası hayal etmesi bile çok zor!) Neyseki ben antremanlıyım, oturanlara darılırım..:)))


İllede Yemek, İllede Hilalce dedirtten nefis Çarşaf Böreği ile Türk Gecesi'ne katıldı. Sayfasında tarifini adım adım ve çok güzel anlatıyor. Ellerine sağlık Hilal.
http://illedeyemek.blogcu.com/3617096/
İstanbul


Seda İlhan'ın Köfteşir tarifiyle Türk Gecesi'ne katılmasına çok memnun oldum. Kendisi bu tarifini çok defalar yapmış, bana da bir değişik versiyonunu yaptırmıştı. Sarımsaklı yoğurdun bulgur ve et ile nefis buluşmasıdır Köfteşir, ellerine sağlık Seda!

http://sedailhan.blogcu.com/3340323

Istanbul

Ananenin Kuzusu Banu Gökşin bir Osmanlı yemeği olan Badem Çorbası göndermiş Türk Gecesi'ne. Sunumuna ve çorbasının üzerindeki soslara ben bayıldım. Ellerine sağlık Banu!
http://ananeninkuzusu.blogcu.com/3481289/

Banu'nun ikinci tarifi de Çöven Kremalı Kerebiç. Sayfasında çöven otundan yaptığı krema görülmeye değer. Ben şaşırdım kaldım.:) Paylaşımın ve verdiğin yep yeni fikirler için teşekkürler canım. Ellerine sağlık.
http://ananeninkuzusu.blogcu.com/3632915/
İstanbul


Sevgili İstanbul aşığı Saliha Türk Gecesi'ne Kocaeli Gebze'den katılıyor. Müsadesiyle bu güzel paylaşımlarını ve onu İstanbul'da ağırlamak istiyorum. :)
İlk tarifi de Hatay'a Antakya'ya özgü yöresel bir yemek olan Mualle. Nar Ekşili Mercimekli Patlıcanlı.
http://istanbulhavasi.blogcu.com/2779157/

İstanbul Havası- Saliha'nın ikinci tarifi bir Doğu Anadolu klasiği olan Hakkari'ye özgü Doğaba
et yemeği. Her iki tarifin için de ellerine sağlık canım!
http://istanbulhavasi.blogcu.com/3086005/

Sevgili Yeşim hem güzel Seferihisar Tatil köyü manzarasını, hem de bu güzel el açması böreğinin tarifini adım adım sayfasında bizimle paylaşmış. Türk Gecesine renk kattın, teşekkürler canım. Ellerine sağlık. Videoyu izlemeden sakın gitme! :)
http://yesimceyemek.blogcu.com/3621220/
İzmir



Sevgili Öznur Almanya'da yaşıyan benim ve pek çok arkadaşım gibi gurbetçi bir blogcumuz. Bildiğim kadarıyla orada da pek çok etkinlikler düzenliyorlar; Alman ve Türk kadınlarını bir araya getirip, eğleniyorlar. Hal böyle olunca canım arkadaşım tez elden tariflerini gönderdi. Birincisi sunumu nefis bir "Karnıyarık", diğeri de "Zeytinyağlı yaprak sarması". Ellerine sağlık canım.
http://baharcicegi.blogcu.com/3711273/
Kayseri

Sevgili Burçin, hem bizi hem de kendini bu güzel sütlü tatlıdan mahrum bırakmadın. Sütlaç senin ellerinden ve kamerandan başka bir güzel görünüyor. Ellerine sağlık. aaaa sen canım hala oturuyor musun? :)))
http://burcinindenemeleri.blogspot.com/2007/07/frn-stla.html
Istanbul

TÜM KATILIMCI ARKADAŞLARA SONSUZ TEŞEKKÜRLER.
HERKESİN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLU OLSUN.
İYİ EĞLENCELER! :)

25 yorum:

  1. Merhaba süper bir etkinlik olduğu 1. bölümden belli.Tüm tarifler çok güzel.Sende çok güzel hazırlamışsın emeğine sağlık.
    Söylemeden geçemiycem yemek bloglarında bir göbek şovumuz yoktu o da tamam oldu.Yamansın yani.Herşey çok güzel.Yüreğine sağlık.Görüşmek üzere.Sevgiler
    www.annemmutfakta.blogcu.com

    YanıtlaSil
  2. canim hariak ya buralardan bile eglendiriyorsun bizi ne guzel oldu cok sevdim bu isi en buyuk sana dustu ama kolay gelsin canim birazdan gonderiyorum kulagimi sana :D yani kulak tarifimi ve resmi :D opt

    YanıtlaSil
  3. Aysecim cok güzel hazirlik yapmissin,türk mutfsginin nefis yemekleri birbirinden lezzetli görünüyor.Bu kadar yemekten sonra birazda göbek dansi kalori yaktirir,yedik ictik oynadik nese icinde gidiyoruz,ben cok sevdim gene gelicem.
    Cok tesekkür ederim zahmetlerin icin

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler Zeynep, Nihan ve Öznurcım! Beğendiğinize çok çok memnun oldum.
    Umarım resimlerde, linklerde ve videoda sorun yoktur. Eğer bir eksik varsa lütfen bana yazın.

    Bu arada dans gösterisinin sonuna kadar izlediniz mi bilmiyorum ama oradaki Alman turistte Türk Gecesini çok beğendiğini, yemeklerin ne kadar güzel ve lezzetli göründüğünden bahsediyor. En kısa zamanda Türkiyeye gelecekmiş! muhe he he!:)))

    Sevgilerle
    tekrar tüm katılımcı arkadaslara tesekkürler

    YanıtlaSil
  5. slm..süper bir etkinlik..harika ya..hepsi birbirinden güzel..yemeklere mi bakalım,sunuma mı..cnm..yetenek başka bir şeyy.slmlar..

    YanıtlaSil
  6. valla super oldu canim ya biseyler daha yazmadan geceedim tariflere bakarken bir yandanda horon ohhh tam eglence oldu :D valla gecenin 00.18 i suan :) bu saati bekledim sirf 30 undagondermis olayim diye :D zafer bayramimiz kutlu turk gecemiz coskulu olsun emegine yuregine saglik aysecim

    YanıtlaSil
  7. Yaman Aysem,
    Oncelikle sana sonsuz tesekkurler, boyle anlamli bir gunde boyle guzel bir organizasyon yaptigin icin, sagolasin.

    Sunum ve sayfa duzeni cok guzel olmus ellerine saglik.

    30 Agustos Zafer bayramimizi da kutluyor, seni opuyorum.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. canım merhaba
    öncelikle 30 agustos zafer bayramını kutlarım.
    etkınlık harıka cok begendım tarıflerı.
    arkadasların ellerıne ve yuregıne saglık.
    tatılden dun dondum özledım senı . gorusmek dılegiyle
    sevgıler.....

    YanıtlaSil
  9. Yaman Ayşe
    Çolukla çocuğu bayram yerine göndermişim almışım kahvemi geçmişim pc başına hayranlıkla Türk gecesi şölenine bakmaktayım. Herşey harika görünüyor tüm katılımcıların ve senin ellerinize sağlık harika harika harika
    :))
    Sevgler...

    YanıtlaSil
  10. Canım benim harikasın sen ya... Süpersin, muhteşemsin, daha ne diyim :))

    YanıtlaSil
  11. Canım Ayşe!m harika bir organizasyon yapmışsın.Güzel yüreğine ve emeğine sağlık. Birbirinden nefis ve lezzetli yemeklerimizi yapıp Türk mutfağını tanıtan arkadaşlarımızın da ellerine sağlık.
    Sevgierimle...

    YanıtlaSil
  12. CANIM COK GUZEL HAZIRLAMISSIN..COK DA GUZEL MAMALAR VAR ...GOZUMUZ GONLUMUZ DOYACAK..KOLAYLIKLAR DILIYORUM..SEVGILERIMLE

    YanıtlaSil
  13. Sunum harika, yemekler harika daha ne olsun. Ortak ellerine saglik. Basariyla ustesinde gelmissin bu isin de. Gelir gelmez ben de yayinladim tarifimi ama henuz emaille gonderemedim sana. Yeni tarifler icin de kolayliklar diliyorum. Ben yine gelirim. Opuyorum sekercim...

    YanıtlaSil
  14. Merhabalar, birbirinden guzel yemekler, birbirinden guzel sunumlar. Gerci ben bittiktan sonra gordum, katilamadim ama, boyle guzel bir etkinlikten dolayi tebrikler... Eee, bize de hepsini denemek dusuyor:)

    YanıtlaSil
  15. 2. VE 3. BÖLÜMLER DE SÜPER VE ÇOK GÜZELANLATMIŞSIN.TEŞEKKÜRLER.
    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  16. Ayşe kadın,
    Ne güzel şeyler gelmiş. Ne güzel tarifler yapılmış. Hem senin, hem de dostlarımızın ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  17. Ayşecim benim tariflerimi göremedim,yenidem yolladım sana,bakarmısın mümkünse :)

    YanıtlaSil
  18. Ayşecim çok güzel bir etkinlik oldu. Ne kadar çok ve çeşitli tarifler var. Emeğine sağlık. Her bir tarif ve blog sahibi ile ilgili yorumların da çok renkli. Herşey çok güzel olmuş. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  19. Merhaba


    Bu etkinliği düşündüğünüz ve bu kadar güzel organize ederek sunduğunuz için çok çok teşekkür ederim.Günün anlam ve önemini yansıtan harika bir düzenleme.

    Ben de bu gün yazımı yayımladım.Size ulaştırabildim mi bilmiyorum.
    Zaten önemli olan bu coşkuyu yaşamak.Kalben sizlerleyim.
    Etkinliği düzenleyen ve katılan tüm arkadaşlara
    Sevgiler.....

    guldenelkan.blogcu.com

    YanıtlaSil
  20. Ayşe, thank you VERY much for this beautiful exposition of recipes. I am delighted that you have included mine. I only wish I knew Turkish, but I can enjoy the photos, as well as your "I Love Turkish Food" blog.

    YanıtlaSil
  21. Yaman Ayşem etkinlik gerçekten senin sunumunla dahada güzel bir hale geldi..Senin ve bütün etkinliğe katılan arkadaşların tek tek ellerine sağlık daha güzel etkinliklerde bir aradao lmak dileğiyle..Sevgiler...

    YanıtlaSil
  22. Canım etkinlik harika oldu tebrik ediyorum ve güzel yorumun için teşekkür ederim,sevgiler....

    YanıtlaSil
  23. Ayşe'ciğim böyle muhteşem bir etkinliğin fikir annesi :)) olduğun için seni çok ama çok kutluyorum. Sayende birbirinden güzel tarifleri bir arada görme şansı bulduk. Ellerine, emeğine sağlık.
    Çok öpüyorum.
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  24. Ayşecim yazının sonunu bulamadım :)))

    Aman Tanrım neler yamışsınız öyleee =p~ ağzımın suları aktı ifadesi yetersiz kaldı :D muhteşemsiniz...

    Bu arada ; mimlenmişim... en yakın kurbanlarımdan biri de sen oldun :D

    Sevgiler

    http://karafakiden.blogspot.com/2007/09/mimliyim-mimlisin-mimli.html

    YanıtlaSil
  25. Canım Ayşem merhaba, harika bir Türk gecesi düzenlemişsin, emeklerine sağlık canım... Hele de o birbirinden nefis yemekler,tek kelimeyle herşey çok güzel canım ,birde tariflere bakarken , kerebiçin köpüğünün tarifine rastlamam benim için büyük bir sürpriz oldu, çok sevindim , uzun süredir onun tarifini arıyordum, biran önce yapmaya çalışacağım, çok teşekkür ediyorum canım sana, Canım çok ta güzel psata süslemesi yapmışsın, ama yazık ya atma onları, hiç olmazsa yiyebilen birilerine ver..:))
    Canım sevgiyle öpüyorum, görüşmek üzere selamlar...

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails