20 Ocak 2008 Pazar

Silikon Şeker Hamuru Kalıpları ve Saraylı Pasta



Aşık olduğumun pastası!
Rengi bembeyaz. Dantel işlemeli, kıvrım kıvrım perdeli, yanlarında da kurdelası var, mücevhere de benziyor, o tam bir Saraylı Pastası oldu, adı Padişah.



Bu pastayı maket üzerine çalıştım. Yüzeyindeki tüm süslemeler için hazır silikon ve plastik şeker hamuru kalıpları kullandım. Günlerce uğraştım bu pasta için. 5 Ocaktan bu yana aklımda aşık olduğuma, eşime "nasıl bir pasta yapsam" düşüncesi vardı. Hayal ettim, çizdim, sildim tekrar çizdim. Bence en zor aşama ne yapacağını bilmek ondan sonra onu hayata geçirmek kolay oluyor. Zor olan gerçekten ne yapacağı bilmek. Sonunda hayalimdekine yakın bir pasta tasarladım; bembeyaz, prenses gibi, süslemeleri ve desenleri sarayları anımsatan. Benim bile bilmediğim bazı eksikleri vardı tabii ama pastam artık hazırdı. Heyecanla eşime sundum. Beğendi ama yaptığı yorumu bir duysanız, aynen şöyleydi;

"aaa güzel olmuş ama çok beyaz olmuş, desenler görünmüyor, üzerindeki kenarlarındaki minik toplar ne kadarda yaratıcıymış, çok düşünmüşmüyüm onları minik minik yuvarlarken.....Kitaplardaki gibi olmamış." Olmaz tabii ruhsuz, çünkü bu özel tasarım. Allahım bu adam şakayla beni kızdırmaya bayılıyor. Yaptık bir pasta ama beğendiremedik. Aslında bana verdiği mesajın altında yatanları ben çok iyi biliyorum, bu aramızda, o yüzden de beni çok güldürüyor. Eşim aslında bana duymak istediklerimi söyledi. Mesajı belkide şuydu, "istersen daha güzelini yapabilirsin". Varmıdır daha güzeli, varmış..:)




Silikon şeker hamuru kalıbı ile pasta süsleme :

1. Öncelikle buradaki gibi tek katlı bir maket pasta hazırladım. Bu sefer sadece straforu biraz nemlendirdim ve şeker hamuru ile kapladım. Bir kenarda beklemeye aldım.

2. Sonra pastanın ortasında duran dantel süsleme için silikon kalıba güzelce pudra şekerini yedirdim. Küçük bir parça şeker hamurunu incecik açtım pudralayıp kalıbın üzerine yerleştirdim, elimle bastırdım. Kalıbın diğer yüzünüde pudralayıp şeker hamurunun üzerine kapattım. En son elimle tekrar bastırdım. Kenarlardan taşan hamurları ayıkladım ve silikon kalıplardan hamuru yavaşça ayırdım. Kalan fazlalıklarıda tersine kıvırdım. Elinizde parlak simli gıda boyaları varsa daha sonra kuruyan şeker hamurunu renklendirebilirsiniz.

3. Pastanın kenarlarındaki perde süslemeler için plastik kalıplar kullandım. (buradaki plastik çikolata kalıpları gibi) Öncelikle kalıplar güzelce yağlanıyor, spray yağ elimde olmadığı için ben beyaz margarin kullanıyorum işe yarıyor. Şeker hamurundan parçalar koparılır, kalıptan taşmayacak miktarlarda kalıba yerleştirilir, elle üzerine bastırılır. Aynı çikolata doldurur gibi şeker hamuru ile kalıpları dolduruyorsunuz. Sonra elinizle yavaşça arkadasından kaldırıp kalıptan sıyırıyorsunuz.

4. Süslemeler kurumadan ben makete yapıştırdım, yapıştırıcı içinde küçük bir parça gumpaste hamurunu azıcık suda eritip yapıştırıcı yaptım. Fırça yardımı ile süslemelerin arkadasına sürdüm fazla miktarda değil.

5. İnci süslemeler için de şeker hamurunu açıp büyükler için 2A krema sıkma ucundan daireler kestim, yuvarladım, küçükler içinde aynı şekilde 5 numaralı ucu kullandım.

Pastamız uzun süre dekor gibi evimizi süsleyecek. Sonra üzerinden süslemeleri ayırıp başka bir maket pastada kullanmayı düşünüyorum. Pasta kurslarımın bittiği çok oldu, şimdi bu farz çalışmalar yapmak kendi gelişimim için çok yararlı oluyor. Umarım yakın zamanda aklımda olan başka yeni bir model pastayı da sizinle paylaşabilirim.

Şimdilik herkese sevgilerle

53 yorum:

  1. Ayşeciğim ellerine sağlık. Bu eşlere neden birşey beğendirmek mesele böyle. Sanki nasıl olmuş dediğinde güzel yönlerini değilde hatalarını aramasını sormuşuz gibi. Ama belkide bizim daha iyisini yapabilmemiz için yapıyorlar bunu :) Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. Ayşecim, gülerek okudum yazını..Hep böyle oluyor heppp..Çünkü onlar hiç birşeye bizim gözümüzle bakmıyorlar :))))

    Ellerine sağlık, bence şahane bir sanat eseri olmuş pastann..Çok kibar ve çok şık..
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. :)Bence çokkk güzel bir pasta gerçektende bir sanat eseri olmuş.
    Eşler böyle zor beğenirler hep, daha iyisi olsun diye belkide beğendiklerini belli etmiyorlar.
    Ellerine sağlık canım sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Hanımlar güzel yorumlarınız için çok teşekkürler, beni anladığınıza çok sevindim, duygularımız ne güzel karşılıklıymış..:)

    Pasta şimdi gözümüzün önünde, ben durup durup ya güzel oldu pastam diyerek kendi kendimi övüyorum, seviyorum :P arkadan bir ses "ama eksik bişeyleri var, tam olmamış, sanki bir inşaatı başlatmışsın, temeli atmış işi bırakmışsın" diyor. Yahu nedir bunun eksiği ses yok. :)
    Ben olaya hemen mühendis edasıyla el koyuyorum, şimdi bu iki katlı olsaydı hatta üç, diğer katlarıda aynı bundan o zaman tabii daha şık olacaktı elbet. En tepeyede bir gelin damat. Ben ne desem fayda etmiyor..Ama anladım onu, amacı beni kızdırıp tekrar pasta yaptırmak...
    Aramızda geçen diyaloglar böyle ama hepsi şaka tabii..:)

    YanıtlaSil
  5. Aysecim
    Bence esin amacina ulasmis. Bak simdiden daha iyi nasil yapabilirim diye dusunmeye baslamissin bile. Ama pastan harika ben bayildim. Ellerine saglik

    YanıtlaSil
  6. Ortak ellerine saglik. Sade bir pasta olmus ama ozel olmus dedigin gibi. Nerde bulunur boyle pasta? Disarda olsa ne farki kalir di mi ama? Esine selam ve sevgiler, seni kizdirirken bir yandan da "anladin sen onu" diyordur :)

    YanıtlaSil
  7. Bu arada pastayi esinin dogum gunu icin yaptin sanirsam. Eger oyleyse dogum gunu kutlu olsun, nice seneleri birlikte gecirirsiniz insallah. Eger baska bir sey icinse o olay da kutlu ve hayirli olsun :)Sen de acik acik yazmamissin, boyle komik bi yorum yazmak durumunda kaldim. Idare et bu seferlik olur mu?

    YanıtlaSil
  8. Ayşe'ciğim pasta çok zarif olmuş, eşlere bişey beğendirmek pek kolay olmuyor, ama herşey daha iyisi için öyle değilmi?
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Ayşecim pasta süper olmuş harika çok şık ve zarif...kitaplardaki gibi :)) ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  10. üst kısmını da merak ettim ben :)

    süppper ayşem benim...

    YanıtlaSil
  11. Ayşecim eşinin latifeleri bir yana pastan nefis

    YanıtlaSil
  12. Canım çok şık,çok zarif olmuş ellerine sağlık!
    Öpüldün.

    YanıtlaSil
  13. Ayşecim,
    Pasta çok kibar ve zarif olmuş. Eşinin desteği de süper bence:) Böyle böyle geliştiricez kendimizi:)

    Ellerine sağlık canım,

    Sevgiler.....

    YanıtlaSil
  14. Alev, teşekkürler, bence de ulaştı. Pastayı beğendiğine memnun oldum, sevgilerle..

    Ortak, güzel yorumun için teşekkürler, pek hoş yazmışsın,olur olur tabii, doğum günü değildi. aslında tanışma yıldönümümüz içindi pasta yani ilk yüz yüze gelme yıldönümümüz, uzun süredir tanışıktık ama yüz yüze gelmemiştik, gelişimizin yıldönümü..he he he!:) Aslında açık açık yazsam olurduda gerek duymadım, pasta yapasım vardı herhalde bahane aradım..:)
    Pastayi beğendiğine sevindim, teşekkürler, sevgilerle

    Hatice, öyle tabii, her ne kadar bildiğimizi okusakta karşı cinsin fikirleri yorumları başka oluyor. yorumun ve ziyaretin için teşekkürler,sevgilerle

    Zerrin, teşekkürler canım.

    Delfina, "üstsüz" pasta bu :)))
    sen de süppersin..

    Azize, teşekkürler ziyaretin ve yorumun için...pastayı beğendiğine sevindim..latifemi gerçekmi ben anlayamadım ama.:)

    Burcu, teşekkürler canım, öptm.

    pastacırapunsel, inşallah bakalım, pastası beğendiğine sevindim canım, teşekkürler ziyaretin ve yorumun içim...sevgilerle

    YanıtlaSil
  15. Yaman Aysem,

    Ben de cok begendim bu bembeyaz, kar gibi, melek gibi pastani. Ellerine saglik, harika oldun pastacilik konusunda, tebrikler.

    Guzel bir hafta diliyorum.

    YanıtlaSil
  16. günaydınnnn ayşe ablacımmmm canımmm blogspota geçtin bizleri unuttun valla senin tariflerin süper...ellerine sağlık.bende siberelladan mutfakgunesine geçtim beklerim.sevgiler...
    http://www.mutfakgunesi.blogcu.com

    YanıtlaSil
  17. "hayatım harika bir pasta bu! ne kadar şık ve zarif tıpkı senin gibi.. kendimi çok özel hissetiriyorsun!" dedi aslında eşin :)) benden duy bari arkadaşım bu erkekler anlamaz :))
    ama sen mesajı almışsın ya en güzeli bu , birbirinizi anlıyorsunuz ..
    canım gerçekten bayıldım pastaya...
    Ankara'ya ne zaman geliyorsun? bi ara nişanlanırsam pastamı sen yapp diycektiimmmm :)))

    öptüm seni kocamannn..

    no:ben de çok neşeleniyorum bin türlü muzırlık geliyor sana yorum yazarken :))

    YanıtlaSil
  18. harikasin aysecim cok cooook guzel olmus esin senin daha neler yapabilecegini biliyor ellerine saglik sevgiler canim

    YanıtlaSil
  19. Ayşecim çok güzel bir pasta olmuş,gelin gibi...Artık bu konuda iyice ustalaştın canım, eşin de bunu bildiği için öyle davranmıştır, ellerine sağlık canım, sevgilerimle öpüyorum...

    YanıtlaSil
  20. Aysecik
    Seker hamurlu pastalarla ilgim, esininkinden daha fazla degil :) bos bir yorum yazmayayim,
    sirin gorunuyorlar ama zaman ziyani :)
    ben artik yavas yavas kendi blogumsuma basladim.bir hatam olursa ustam, cekirgen olarak diledigin gibi uyarabilirsin
    nagehan

    YanıtlaSil
  21. Pastan gerçekten çok güzel olmuş.Rüya gibi...Yazını harika yazmışsın tam pastanın ne kadar zorluk içinde yapıldığını okur ve hayal ederken birden eşinden böyle bir yorum :)) Ellerine sağlık çok güzel ve zarif bir pasta olmuş.

    YanıtlaSil
  22. Ayşeciğim sen olmuşsun artık.Bu ne zerafet ne güzellik ve de çok çok emek.Ama hep bir eksiği var değil mi?Bu erkekler malesef böyle bizi kamçılar dururlar.Daha iyi ,daha iyi diye.Süper olmuş ellerine sağlık.sevgiler...

    YanıtlaSil
  23. Çok güldüm eşinin tepkisine, altında yatanlara :))
    Bizde eşim pess modunda "Olumlu mu konuşayım olumsuz mu önce bir seç..." şeklinde yaklaşıyor direkt :))
    Pasta saraylı daha güzeli varsa bile o da senin elinden çıkar zaten ;))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  24. Tek kelime ile harika. Bayıldım ellerine sağlık.Bakalım içinde daha ne cevherler var. Sabırsızlıkla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  25. Gerçekten sabırla işlemişsiniz pastanızı.Ellerinize sağlık.
    Emeğinize sağlık,gözlerimi alamadım pastadan.

    Sevgiler

    www.pelincelezzetler.blogspot.com

    YanıtlaSil
  26. sevgili Ayşe,
    Sen ve birkaç blog,yiyeceklere layık olduğu görüntüyü vermekte çok ustasınız.Sizin bloglara bakarken,gözlerim şenleniyor.
    Yemek felsefesi bir şölen gibi sunuluyor sayenizde....Bir bloğa daha söylemiştim,genç kızların çeyizine konulacak bir kültür hediye ediyorsunuz....
    Sevgilerimi bırakıyorum
    TüTü

    YanıtlaSil
  27. bayıldım bu pastaya, adı gibi tam saraylı olmuş. muhteşeeeem, eline ve fikrine sağlık. tarifler hakkaten pek yaman :-) kalıpları temin etmek mümkünmüdür acaba, çok merak ettim...

    YanıtlaSil
  28. çok asil bir görüntüsü var pastanın..galiba gerçekten saraylı:)
    elinize sağlık.
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  29. Harika görünüyor, gelin gibi ,ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  30. bence pastan super otesi gorunuyor !!! ben de yapabilsem, tam olarak boyle bir pasta yapabilmek isterdim !!sahane !!! cok guzel !!! cok zarif !!! ve cok beyaz, cok tatli yaa ....

    eslere gelince : bazi konularda su "saka" olayini cok da hevesle karsilamadigimizi anlasalar .. mesela daha cool olsalar .. mesela daha bi nazik daha bi ince daha bi ovgude comert ..

    ay nedirse bu gercekcilikleri , ve " ben senin daha mukemmelini yapabilecegini biliyorum" olayi felan ?!! ilk tanisma ve karsilikli begenilme donemlerinde neredeyse etegine sicrayan camura iltifat ederken "ne kadar yakismis o camur, etegine ayri bi hava vermis" felan diye (abartiyorum tabii ama bu mihvalde neredeyse) , sonra sonra gercekci ve mukemmeliyetci kesiliyorlar ya .. ben ona yaniyorum ! La Fa, La Sol yani !! :((

    YanıtlaSil
  31. ellerinize sağlık çok zarif görünüyor

    YanıtlaSil
  32. ellerine saglik,

    ilk defa sayfana girdim ve cok hos gördüm,

    marifetli birisin :))

    hoscakal

    YanıtlaSil
  33. Ne kadar zarif bir pasta..Sayfana ilk kez girdim ve çok sevdim sevgiler

    YanıtlaSil
  34. Ayse'cim,
    bu pasta gercekten cok asil duruyor, senin de ellerine ve emeklerine saglik canimcim, bunu hazirlamak icin kimbilir ne kadar zaman ve sabir harcamissindir, bravo demekten baska birsey bulamiyorum.

    Selamlar ve öpüyorum..

    YanıtlaSil
  35. Ayşeciğim, valla harika şeyler çıkarıyorsun ortaya. Bravo valla. Öptüm.

    YanıtlaSil
  36. ya çok beğendim çoookkk ...
    ne kadar zarif duruyor... Bu kalıplardan burada var mı acaba ;)

    YanıtlaSil
  37. ayşe cnm,bu ara hastalar çok etrafımda,annem derken şimdi de kayınvalidem..bu şahane pastana ancak bugün yorum yazabiliyorum..ben pasta yazını okurken,bir kaç kelimeye kilitlendim.mesela eşine yaptığın pastadaki zerafete ve ismine..bence tam yansıtmıssın sen duygularını ama anlamak istemiyorsa kendi bilir..bir dahakine taşdevri figurleri falan yap,ya da örümcek adam,o daha çok ilgisini çeker belki ..slmlar cnm.öptüm..

    YanıtlaSil
  38. Maket pasta calisman harika olmus tam sanat eseri.
    Ben kadayifi bazen taze kesilmis aliyorum burdan türk firinlarindan, bazende türk bakkallarindan vakumlanmis aliyorum.
    Kirilma fazla olmuyor,tereyagini iyce yedirince yumusacik oluyor.
    Sen hazirlardan aldiysan kirik kirpik olur,pisincede sert olur,cünki benimde basima gelmisti.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  39. Daha güzelini yapabilirsiniz tabiki ama ben bu kadar güzel ve zarifini hiç görmemiştim.

    YanıtlaSil
  40. sevgili ayse cook sik ve ruhunun inceliklerini yansitan bir pasta hazirlamissin esine .Askini anlatmissin pastanin ince kivrimlari ve detay desenlerle .
    kutlarim cok emek vermissin
    ellerine saglik.
    vanillamutfakta.blogspot.com

    YanıtlaSil
  41. CANIM SENDEN ACİL DESTEK BEKLİYORUM
    http://petarinmutfagi.blogcu.com/6900651/
    BURADA BENİM HAMURİŞİ FOTOĞRAFLARIM İZİNSİZ OLARAK YAYINLANIYOR!YORUM KISMINA TEPKİNİ YAZARSAN SEVİNİRİM!
    KİMBİLİR DAHA HANGİLERİMİZİN FOTOĞRAF VEYA TARİFLERİ ÇALIMIŞTIR.
    HENÜZ SİTENİN TAMAMINA BAKAMADIM SİNİRDEN.

    YanıtlaSil
  42. pasta inanılmaz güzel olmuş.ellerinize sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  43. 41 kere maşallah sana yamanım Ayşe'cikim benim.Harika bir çalışma olmuş,tebrik ederim seni..
    Bu tür sadelikler hep cezbetmiştir beni,tıpkı şimdi olduğu gibi..Gerçektende SARAYLI olmuş canım..

    Kocaman öpüyoum seni..

    Mutlu bir hafta diliyorum..

    YanıtlaSil
  44. ayşecim benden de pastana on puan harika olmuş gelin pastası gibi ellerine sağlık bu günlerde sizlere yorum atamadım biliyorsunuz gelenim çok oldu afınıza sığınıyorum sevgilerimi gönderiyorum...

    YanıtlaSil
  45. ay ay ay ellerine sağlık çok güzel bir pasta

    YanıtlaSil
  46. Canımcım cevap veremedim bi türlü soruna :((
    canım bizim fırın eski tip fırınlardan derecesi yok. ama araştırmalarıma göre 180 derecede 40 dk pişirmek yeterliymiş.
    işte böle..
    öptüm seni canım benim..
    görüşmek üzere...

    YanıtlaSil
  47. ne kadar güzel bir anlatım ve ne kadar gşık bir pasta. ellerinize sağlık. söylenecek çok söz bulamıyorum. gerçekten harika.

    YanıtlaSil
  48. Aybike, cok tesekkurler guzel sozlerin icin, cogu arkadas "sen oldun" diyor ama yok daha bir firin pasta yemem lazim..:)

    siberella, blogcu ayri bir dunya gibi bir daldin mi cikamiyor insan, sizi unutmadim kusura bakma fazlaca ziyaret edemiyorum sadece haklisin..yeni adresin hayirli olsun.

    aysegul, "hayatim" mi? he he :) hic ama hic duymadim. :)
    canim insallah gelebilirim oralara...gelirsem ve nisanin olursa en kralindan en prensesinden pastani ben yapmak isterim..ben biraz daha calisayim bunun icin sana layik olmasi icin..:)
    ne guzel karsilikli degil mi?optumm

    mutfakistan, Filiz ablacim tesekkurler, umarim bildiklerinde yanilmaz...:)

    sofram, Fatma ablacim gelin gibi degil mi? Padisah dedim ama Gelin sanirim daha uygun olur.:) tesekkurler guzel yorumunuz icin..

    Herkese en icten sevgilerimle

    YanıtlaSil
  49. Daniel efe, yeterki benim zamanin boylesi ziyan olsun.
    Ziyaretiniz ve yorumunuz icin tesekkurler, yorumun iyisi kotusu bosu olmaz.:)

    sedacim bende sizin yorumu okurken profildeki resmin bir an canlandigini hayal ettim...pastayi ve yazimi begendiginize cok memnun oldum.:)

    cafe gusto, yerden goye haklisin :) ama cogu zaman esimle hem fikir oluruz bir noktada, ya o beni ya ben onu bir sekilde ikna ederiz. Sonra da ortaya en sagliklisi cikar. pastayi begendiginize cok sevindim..

    evcilik lezzetleri, bu guzel yorumun icinde tesekkurler. ilahi, sizde beni cok guldurdunuz..:)
    evet sayesinden herkes daha guzelini bekliyor..:)

    Feray, cok tesekkurler, begendiginize sevindim, ah ah nasil yapacagim ben daha guzelini :)

    Herkese en icten sevgilerimle

    YanıtlaSil
  50. Pelin, cok tesekkurler ziyaretin ve yorumun icin, begendigine memnun oldum :)

    tutu, bu guzel sozler uzerine bende tesekkurlerimi sunuyorum, umarim layik olabiliyoruz size...
    Bu son model foto makinalari sagolsun zaten yemekleri pastalari oldugundan guzel gosteriyorlar,isimizi kolaylastiriyorlar. :)

    yesil kiwi, kaliplari pasta malzemeleri satan yerlere sorun, Turkiyede cok yaygin degiller simdiye kadar kimsede gormedim ama birilerinde numunede olsa vardir, ya da isterseniz getirtirler ama kaca olur Allah bilir cunku normal fiyatlari burada da biraz pahali...
    pastayi begendigine cok sevindim..:)

    Naz, tesekkurler ziyaretin ve yorumun icin, belki de :)

    ugurbocegi, tesekkurler

    tatli hatiralar, sizi tam damardan vurdum sanirim, paylasiminiz icin cok tesekkurler, haklisiniz ne diyebilirim ki...bizde yerine gore ilk gunlerdeki gibi degiliz, belki ilk gunler onlar icin daha fazla ozen gosteriyorduk kendimize daha bakimliydik zamanla cogu kadin kendini saliyor belki adamlar da iltifat edecek yer bulamiyorlar.:)
    bu isin saka yani tabi, yeterki gonuller bir olsun, boyle atismalar olur hep ama hepte bir ortak nokta bulunur anlasilinir karsilikli guzelce. yorumunuz ve ziyaretiniz icin cook tesekkurler sevgilerle

    herkese sevgilerle

    YanıtlaSil
  51. pastani sec, tesekkurler

    ayselce, tesekkurler ziyaretin ve yorumun icin, her zaman eklerim.:)

    ball kabak, pastayi begendiginiz icin ayrica ziyaretiniz ve yorumunuz icin de tesekkurler, her zaman eklerim.:)

    kevser, pastayi yapmak fazla bir zamanimi almadi asil zor olan ne yapacagini bulmak ve pastayi yapmaya baslamak bence.:) tesekkurler yorumunuz ve ziyaretiniz icin

    rabia, tesekkurler canim, begendigine memnun oldum, bende optm

    Mugecim, tesekkurlerrr..:)
    Silikon kalip ile ilgili daha once yazdigim cevabi buraya da ekliyorum ekliyorum.
    "kaliplari pasta malzemeleri satan yerlere sorun, Turkiyede cok yaygin degiller simdiye kadar kimsede gormedim ama birilerinde numunede olsa vardir, ya da isterseniz getirtirler ama kaca olur Allah bilir cunku normal fiyatlari burada da biraz pahali..."

    suheylacim, cok gecmisler olsun hepinize, Allah yardimciniz olsun.
    Guzel yorumun icin tesekkurler, begendigine sevindim, evet bencede onlar ilgisini daha cok cekerler.:)

    baharcicegi, maketi begendiginize cok sevindim. Kadayif ile ilgili cevabiniz icinde cok tesekkurler,bilgiler cok isime yarayacak..

    zeynep, tesekkurler yorumunuz ve ziyaretiniz icin, begendiginize cok sevindim. :)

    cansu, cok tesekkurler, begendiginize cok memnun oldum. Elimden geldiginde detaylara diktat etmeye calisiyorum ama yine kusurlardan kacilmiyor.:)

    Burcucum, sana gecte olsa yorum biraktim...boyle insanlardan kacis yok, biri gider biri gelir :( insallah ilerde teknoloji sayesinde bunlarin topundan kurtuluruz sitemizi guvence altina alabilriz.
    benimde basimda var kopyacilar. blogcu degil ki sikayet edebileyim..ama esim bir yere spam olarak siteyi bildirdi...hotlinklerim simdilik geri geldi umarim kimse boyle durumlara marul kalmaz ama hazirlikli olmak lazim...

    ilker, cok tesekkurler, begendiginize sevindim.

    damak tadim, size de 41 kere masallah! cok tesekkurler, pastayi begendiginize cok memnun oldum. ben de opuyorum sizi, sevgilerle

    pervin canim olur oyle seyler, bende fazlaca kimseyi ziyaret edemiyorum eski gunlerdeki gibi.maket pastayi begendigine cok sevindim.
    kolay gelsin size..

    melek, tesekkurler :)

    aysegul, bilgiler icin cok tesekkurler canim, zahmet oldu, tavsiyelerin isime yarayacak.

    oburfil, begendiginize cok cok sevindim, bende bu guzel yorumlar karsisinda soyleyecek bisey bulamiyorum. sadece tesekkurler.

    Herkese en icten sevgilerimle, umarim yorumuna cevap yazmadigim kimse kalmamistir...herkese sevgiler

    YanıtlaSil
  52. Ne kadar yeteneklisiniz. Becerilerinize hayran kaldim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  53. Sevgili Ayse

    Pastan zaten cok kibar olmusta anlatiminda onun kadar sirin olmus. Ah su esler aslinda bilirler duymak istedigimizi de hep baska yollara saparlar kizdirmak icin. Ama zaten onlar bas elestirmenlerimiz degilmidir ki. Uzun suredir ben de su mould lara merakliyim ama cikolata icin olan plastikler disinda burada bulamadim. Su erimis slikondan bulsam kendim yapacagim zaten. Mesela alcidan kendime bir bebek mouldu yaptim bile. Herneyse aradigin malzemeleri kolaylikla bulmanin bir nimet oldugu sakin unutma diyerek, seni tebrik ediyorum. Ellerine kollarina saglik

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails