6 Şubat 2008 Çarşamba

Çikolata Tasarımcısı olsam nefesim kesilirdi... :)



Fikir Atölyesinin başlattığı bir mim olayı daha var. "Nefesimi kesen anlar" öyle güzel bir mim ki sevgili Eda beni sobelemeseydi bile ben bir kenara listemi hazırlayacaktım. :) Teşekkürler sana Edacım. Ayrıca sevgili Ferhanca'nın sobesiylede çok mutlu oldum..Teşekkürler size.

Listemi hazırladım, bakalım hangisi gerçekleşecek hangisi eksik kalacak. Mutlaka şu an aklıma gelmeyen birçok isteğim vardır ama şimdilik hepsi bu.

Gelecekte Allah sağlık sıhhat verirse "nefesimi kesecek anlar" :)

1. işte bunlar, bakalım kaç tanesi gerçek olacak.
  • Annem ve ablamın yeni kıtaya ayak bastıklarını görmek. Keşke babam, yeğenim ve eniştemde gelebilseler. (özel istek üzerine kayınbaba, kayınvalide, görümce ve ailesi :))
  • Bebek sahibi olduğumu öğrenmek.
  • Ayse Yaman'la pasta malzeme siparişini sayfamda başlatıp ilerde şirket kurmak. :)
  • O "en güzel pasta" var ya onu yapmak.
  • Pastacılık eğitimine okulda devam etmek. Daha uzun soluklu akademik eğitim ya da diplomalı bir programda dünyaca ünlü şeflerle çalışmak. Pasta ve çikolata tasarımcısı olabilmek.
  • ve daha sonra pasta ve çikolata dükkanı açmak. Orada ders vermek. Kendime ait özel bir pasta stili geliştirebilmek. (ahhh ahhh nerde o günler...:)
  • Hee birde pasta ve çikolata kitabım olsun :)
  • Bol bol para kazanıp, bol bol parasal yardım yapabilmek olmadı yardım kurumlarında gönüllü çalışabilmek.
  • Eşimin nobel ödülü aldığını duymak ve daha pek çok şey nefesimi kesmeye daha doğrusu beni mutlu etmeye yeter artar bile. :)
2. hemen yapabileceğim halde yapmayı neden beklediğimi bilmediklerim.
  • Türkiye'ye pasta malzemesi göndermek. :)
  • Doldurmam gereken bir iş başvuru formu var, aylardır doldurmuyorum.
  • Bir sepet dolusu çamaşır katlanıp, ütülenecek..(bu sanırım benim yapmak istemeyip ertelediğim birşey)
  • Eşim ve kendim için mantı açmak, yaprak sarmak
  • Bir pasta daha yapmak :)
  • Kırtasiyeden renkli fon kağıtları almak
  • Düzenli ve tam olarak tarif yazmak, blog ziyaretlerimi yapmak, yorumlara cevap vermek.
  • İngilizce kitap okumak
  • Dua okuyup, ibadet etmek.
  • Uzak ya da yakın farketmeden akrabalarımı aramak, dostlarımla uzun uzun konuşmak...

3. bir fantezi; bir daha dünyaya gelme şansım olsaydı…
  • Güzellik yarışmasına başvurmak isterdim. :) Küçüklüğümde anneannecim bu fikri aklıma sokmuştu, yani öyle güzel olduğumdan değil zayıf olduğumdan dolayı...beni her gördüğünde ya mankenim ya da Atatürk kaşlım derdi. :)
  • Güzel sanatlarla daha haşır neşir olup..
  • Spor yapan, bol kitap okuyan
  • Çenesini tutabilen, daha iyimser, ön yargısız
  • Eli çabuk, derslerinde başarılı
  • .........bir ben olmak isterdim..:)
Bu sefer sobelenip sobelenmediğine bakmadan, gözüm kapalı olarak, tanıdığım günlük yazarlarını sobeliyorum; Bal kız, Öykücü, Delfina ve Biyonik Kedi...valla sobelenmeyi seviyormusunuz sevmiyormusunuz bilmiyorum ama her halükarda beni kırmaz yazarsanız sevinirim. Bu günlükçülerin dünyası apayrı bir dünya. Yemek tarifi okumaktan sıkılınca ben soluğu günlükçülerde alıyorum, iyi kafa dağıtıyorlar. :)



Benim çok hoşuma giden, eğlendiren hatta heyecanlandıran lolipop trufflar bunlar fakat tariflerine gelince oldukça basitler. Evde traşlanmış kek parçaları, fazla muhallebiyi değerlendirmek biraz gülümsemek için birebir ama biraz da el uğraştırıcı. Bu fikri Flickrdaki bir sayfadan aldım, orada tarifi göremediğim için kendi kendime deneme yanılma yöntemi ile lolipop truflar yaptım..

Tarif şöyle;

Malzemeler
  • Rondoda un ufak edilmiş kek (ben kakaolu kek kullandım)
  • kabaca çekilmiş ceviz
  • muhallebi ya da krema ve veya labne peyniri
Eritmelik beyaz ve sütlü çikolata ( sadece kuvertur ya da özel süsleme çikolataları kullanılabilir.) lolipopların ayakta durabilmesi için bir stand (örneğin strafor)

Hazırlanışı

Yukarıdaki malzemeleri gönlünüzce, istediğiniz oranlarda karıştırın. Dikkat edilmesi gereken tek nokta ortaya çıkacak truff hamurunun çok sert olması. Böylece buzdolabında 1 gün dinlenip ertesi gün elinizle yuvarlayıp, lolipop çubuklarına geçirdiğiniz zaman sağlam bir şekilde durabilsinler, yoksa çubuk truffu delip geçiyor. Ben evde pastalarımdan artan malzemelerle göz kararı trufflar hazırladım..Hamur yumuşak olunca biraz daha kek ve ceviz ilave ettim.

Sert kıvamlı bir truff hamuru hazırladıktan sonra onu minik minik yuvarlayıp, çubuklara geçirin ve daha önceden benmari şekilde erittiğiniz sütlü çikolataya bandırıp, yağlı kağıt üzerine ters çevirip koyun, dinlendirin sonra strafora tutturup hemen buzdolabına kaldırın. Her defasında yaptığınız çikolatayı buzdolabında 5 dk bekletin. Donan çikolatayı bu sefer beyaz çikolata bandırıp üzerine süslemesini yapıp yine buzdolabında bekletin.
Afiyetle...


Herkese sevgilerle

29 yorum:

  1. Simdi donup okuyacagim sobe yazini ama hersey harika gorunuyor Ayse'cigim. Bende gitmek istiyorum bir kursa ama bir turlu ayarlayamadim, bakalim ama mutlaka gidecegim hele senin yaptiklarinida o kadar zevkle ve imrenerek seyrediyorum ki, ellerine saglik.

    Bu arada bizim etkinlik ne oldu, merak da ettim, hic post yayinlamamis Saliha aralik ayindan beri, umarim kotu birsey yoktur.

    Sevgilerimi gonderiyorum.

    YanıtlaSil
  2. MERHABA BEN ÇİĞDEM İSTANBULDAN
    GERÇEKTEN ÇOK TATLISINIZ
    YAPTIKLARINIZ DA OLDUKÇA BAŞARILISINIZ PASTACILIK DERSİ ALDINIZMI PASTAMALZEMESİ GÖNDERME KONUSUNDA BEN İLK MÜŞTERİNİZ OLABİLİRİM ÇÜNKÜ İSTANBULDA OLDUKÇA PAHALI BU TARZ ŞEYLER.BEN KURSA GİTMEDİM AMA KENDİ ÇAPIMDA BİŞEYLER YAPIYORUM SİZİ TEBRİK EDİYORUM ÇOK BAŞARILINIZ TARİFİNİ VERDİĞİNİZ LOLİPOP U BENDE ÇOK YAPARIM GERÇEKTEN KİM YEDİ İSE ONU ÇOK MUTLU EDİYOR SÜPER BİŞEY ELİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  3. Eline sağlık canım,çok şirin görünüyorlar...Selamlar....

    YanıtlaSil
  4. Selam Aysecik,
    Tam benim aklima geldi, sen cikolata ile ilgili bir cok hayalini yazmisken. Sorayim bakayim, hic yaptigi cikolatalardan yemiyor mu diye, sen zaten manken gibi oldugunu soylemissin, demek ki boyle guzel cikolatalar yapip baskalarini sismanlatiyorsun,
    Allah hayirli evlatlar versin sana. Cok iyi bir anne olacagina inaniyorum, sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Ayşeciğim tüm dileklerin inşallah gerçekleşir.Henüz çok gençsin önünde uzun zaman var.Ve istediklerinin çoğu yapılamayacak şeyler değil.İnşallah birer birer gerçekleştirirsin.Lolipoplarına ise bayıldım.Ellerine sağlık..sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Ayşe
    Aslında ben sobelenmeyi çok severken bir yazımda"beni bir daha sobelemeyin.Ben hoşuma giden sobelere gelin güvey olup zaten kendim cevaplarım"demiştim ama açıkcası bu sobeleri de canım çekmiş ve kendi kendime cevaplamayı düşünmüştüm.

    Şimdi senin sobenle daha da anlamlı olarak cevaplayacağım.Bana bu güzide fırsatı verdiğin için sana ne kadar minet borçluyum bilemezsin.
    Sobelenmeyi asla sevmiyor bile olsaydım senin güzel hatırını kırmak yerine kolumu kırmayı tercih ederdim.Ağlayacam anasını satiim ,bana ne oluyor yavvv hahhahhaa

    İlk yazımı hem kesmeşekerimin hem de senin sobelerine ayıracağım.

    Huzurlarınızdan ayrılırken esen ve kesen kalınız sayın yaman ve değerli okuyucuları ühüühhhhüü

    Biyo duygu seline kapılmış olarak salya sümük ağlar ve koşarak sahneden ayrılır,kulise gider.

    YanıtlaSil
  7. cnm ayşecigim uzun süredir bir yazıyı okurken bu kadar keyif almamıştım,bayıldım yazına..ellerine sağlık,çok güzel yazmışsın..soru da çok güzel..beni sobelememissin ama ben şimdiden düşüneyim bakayım biri bana sobe derse ne yazarım buna diye..harika bir konu..ellerine sağlık.lolipop truff da çok hoş..bu pasta dükkanına veya satış şirketine ben de katılmak isterim yani..benim de son günlerde tek hayalim..bu arada senin kıtana ayak basmak için hazırlık yapmıyor da değilim,bir gün sürpriz deyip kapını çalarsam şaşırma..ah ya nerde o günler..aslında birara bayağı yaklaştım ama eşim dayanamayıp anneme söyleyince annemin karşı duaları etkili oldu bence..bir dahakine kimeseye söylemeyeceğim..slmlar..

    YanıtlaSil
  8. SEVGILI ARKADASLAR
    DÜN AKSAM DAN ITIBAREN DEFNE-YAPRAGI OLAN ISMIMI DEGISTIRDIM. ÖGRENDIMKI AYNI ISIMDEN BIR BASKA YEMEK SAYFASI VAR.KIMSENIN EMEGINE HAKSIZLIK VE SAYGISIZLIK OLMAMASI ICIN BÖYLE OLMASI GEREKIYORDU. ARTIK SITEMIN YENI ISMI http://www.emineninemekleri.blogspot.com/
    ARTIK BU ISIM ALTINDA GÜZEL YORUMLAR VE TARIFLERLE BULUSMAK DILEGIYLE ARKADASLAR.


    SEVGILERIMLE
    EMINE
    http://www.emineninemekleri.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  9. Canım Ayşeciğim, yazını zevkle okudum, her zamanki gibi. Ama eminim ki sen zaten bu yolda adımını atmışsın, şimdiden başladın güzel pastalar , çikolatalar yapmaya, eminim ki en kısa zamanda bu hayalin gerçek olacak...
    Şu anda seni bekleyen işlerde ise pek zorluk yok, sen onları en kısa zamanda halledersin, yeter ki bir başla gerisi gelir...
    Canım truflar da harika görünüyor ellerine sağlık...
    Canım tüm isteklerinin gerçekleşmesi dileğiyle ...
    Sevgiyle öptüm Canım Ayşem...

    YanıtlaSil
  10. Dilerim tüm hayallerin, yapmak istediklerin gerçek olur. Lolipop truff'unada bayıldım. Çok farklı ve güzel görünüyor. Ayrıca doğumgünü mesajın içinde çok teşekkür ederim, sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  11. Canım Ayşe'cim ne güzel hedeflerin, hayallerin var. Eminim ki sen bunları gerçekleştirecek azme sahipsin. Umarım hayallerine kavuşursun.Seninle kesişen hayallerimiz de var :)Bu kadar yoğunluğunda, kıtalar arası bu güzel iletişimde vakit ayırıp cevapladığın için çok teşekkürler canım, ince ruhlu arkadaşım..Ben de seni daha yakından tanıdığıma çok memnun oldum :)
    Bu güzel mimi harika lolipop truflarla süslemek de işte Ayşe'ciğimin farkı diyorum...Ellerine sağlık, yerim ben onları :)
    Kocaman sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. Merhaba Sevgili Ayşe hanm kızımız....
    Öncelikle tüm dileklerinizi gerçekleştirebilmenizi diliyorum....
    Ve bana göre güzellik yarışmasına girmeseniz de olur
    zira siz bizim için zaten dünya güzelisiniz..
    Yaptıklarınızı seyredip okuyup yutkunmaktan boğazlarım ağrıyor artık, ona göre....
    Ailecek selam ve sevgiler..

    YanıtlaSil
  13. Gördüm,gördüm:))Bayılırım sobelenmeye bu sobe de gerçekten muhteşem.Bu kadar tatlı bir sayfadan başka birşey de beklenmezdi zaen.Şapırt:)

    Mesleki anlamda çok şeyler başarabileceğini düşünüyorum Ayşe.Çok zevkli ve beceriklisin.Sakın peşini bırakma.

    Sevgiler:))

    YanıtlaSil
  14. ben blogu daha önce nasıl görmemişim! tariflerin enfes görünüyor. :) ayrıca senin lolipopun daha güzel olmuş ;)

    hemen linklerime ekliyorum siteni, hoşçakal..

    YanıtlaSil
  15. Ayşecim seni ben şimdi sobeledim sen çoktan sobelnmişsinde yazmışsın..sevgiler..

    YanıtlaSil
  16. Aybikecim, yorumunu çok geç yanıtlıyorum umarım etkinlik tariflerini Salihanın sayfasında görebiliyorsundur çünkü orada herşey yolunda acaba blogcu sayfasına mı bakıyorsun?
    Mutlaka pasta kursuna git canim, buradaki imkanlari kacirma, eminim sen benden daha güzel şeyler yaparsın..Birlikte yeni yeni şeyler öğreniriz paylaşırız.
    Sevgilerle

    Çiğdem merhaba, ziyaretiniz ve yorumunuz için öncelikle teşekkürler, evet pastacılık ve çikolatacılık dersi aldım. Eğer imkanınız varsa sizde alın, oldukça faydalı oluyor ama kendi çapınızda araştırarak deneyerekte pekala başarılı olursunuz çünkü inanın kurs çok şey öğretiyor ama herseyi değil. zamanla siz kendinizi geliştiriyorsunuz. umarım malzeme göndermeyi başarabilirim üzerinde çalışmalarımız devam ediyor.Ne güzel ilk müşterimi buldum bile..
    sevgilerimle

    serinmavi, teşekkürler, selamlar

    daniel efe, selam, herseyi olduğu gibi çikolatayıda çok seviyorum ve sanırım az ve öz yiyorum, tadına kokusuna vara vara, çayın kahvenin yanında tadımlık. :) cevremde bu durumdan şıkayetci olanlar var..basta eşim sonra arkadaslar sen yap biz yiyelim kiloları alalım diyorlar..:)
    amin insallah..yani anne olmak konusunda aminnn demek istedim..sevgilerimle

    Cafe Gusto, teşekkürler güzel sözleriniz ve dilekleriniz için. hepimizin tüm dilekleri gerçekleşir umarım. lolipopları beğendiğinize çok sevindim..sevgilerle

    sevgili Biyo, evet okumuştum o yazını ama ben mesaji yanlis almisim, ben sandim ki istemem yan cebime sobeee dedin...:) ondan sobeledim seni, nitekim memnun oldum kabul ettiğine..Cevabını salya sümük bekliyorum...:)
    sevgilerle

    YanıtlaSil
  17. Süheylacım, olsun sen bir kenara listeni yap en kısa zamanda sobeleneceğine eminim :)ama bilseydim ben sobelerdim seni.:{
    yaziyi beğendiğine çok sevindim, insan böyle sobelerle birbirini daha iyi tanıyor güzel oluyor bende sobe yazılarını keyifle okurum hep.
    Süheylacım ilk sana cıtlatmıstım bu konuyu üzerinden çok zaman geçti kendi kendime bişeyler yapacak oldum ama iş benim tahminimden daha karışık çıktı şimdi bir şirket aracılıgı ile göndermeye çalışıyorum ama sonuç ne olacak daha ortada bişey yok, insallah hayırlısı olur, hep aklımdasın, yardımını isteyeceğim ilk arkadaslarımdan birisin..
    kapımda hep açık sana, keske gelebilsen canim..vize işlemleri inanki kolay, anamlar aldılar 1o yıllık vize, Allah kismet ederse yakında geliyorlar, senide beklerim canim arkadasim.:)
    sevgiler
    selamlar

    Emine, gerçekten çok düşünceli ve nazikmişsin, en yakın zamanda ziyaretine geleceğim, sevgilerle

    Sofram,Fatma ablam, moral dolu sözleriniz için teşekkürler, aslında ben zamanla işler kolaylaşır diyordum ama sanki zorlaşıyor. umarım dediğiniz gibi başarılı olabilir, Allah sağlık sıhhat versinde olduğu kadar artık..:) sizi çok seviyorum...
    kendinize iyi bakın,öpüyorum sevgilerimle

    Ufuk, teşekkürler çok naziksin, herseyin hayırlısı bakalım, truffları beğendiğine çok sevindim, tekrar yeni yasını kutlarım..sevgilerle

    Eda, ben teşekkür ederim, bana bu fırsatı verdiğin için :)
    Güzel sobeymiş :)
    Insallah canim herseyin hayirlisi, umarim hersey hepimizin gönlüne göre olur. truffları beğendiğine çok sevindim.sevgilerle

    seyyah, Akif abi merhaba, teşekkürler güzel sözleriniz için asıl siz dünya tatlısı şekerisiniz, Fatma ablam ile sizi hayranım,sevgilerimi gönderiyorum uzaklardan..selamlar...

    öykücü :) hoşgeldin, gözüm yollarda kaldı. sevindim sobeleri sevdiğini duyunca, cevaplarını beklerim..Moral dolu sözlerin içinde ayrıca çok teşekkürler, inşallah güzel şeyler ortaya çıkartabilirim bende, hayırlısı olsun bakalım.. sevgilerle

    Melda, beni kesfettiğine memnun oldum, farkettim de ben sizi bloglines listeme eklemişim şimdide linklerime ekledim..lolipopları beğendiğine memnun oldum..görüşmek dileğiyle, sevgiler

    defne, davetin için çok teşekkürler.

    ferhanca, sobe için çok teşekkürler, hatırlamam yeterliydi, yazıma ismini ekleyeceğim. :) Yenide sobelendim ne güzel...
    sevgilerle

    YanıtlaSil
  18. Bunlar cok guzel olmus, ne kadar yaratici ve sirinler. Cocuklar icin de iyi bir parti hediyesi olur. denemek lazim..
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  19. sunrise, çocuklar çok seviyor böyle şeyleri değil mi? :)
    Ama annelerde yarım kalmış lolipopların peşinde :) hem görüntüsü hem lezzeti güzel..
    Ama denerken çikolataya dikkat edin, her çikolata ile böyle görüntüler yakalanmiyor.
    Sevgilerle

    YanıtlaSil
  20. Pastaya bayıldım! Gerçekren harika görünüyor. Güzel işler çıkarmaya devam etmenizi dilerim.

    simplebubbles.blogspot.com

    YanıtlaSil
  21. Harika görünüyor ellerinize sağlık. Lolipop çubuklarını nerden temin ediyorsunuz? İlk fırsatta bu tarifi denemek istiyorum bende.
    Canay

    YanıtlaSil
  22. Çok ama çok beğendim..Bende 1 haftadır böyle bir şeyler tasarlıyordum..Hatta yabancı bir sitede görüp çok beğenmiş tamamdır denemem lazım demiştim...Malzeme araştıracak bile vakit bulamadığımdan yapamamıştım bir türlü.Şimdi bu yaptıklarınızı görünce denemeye karar verdim.Bakalım benimkiler nasıl olucak...
    Yapabilirsem link veririm :)

    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  23. hande, tesekkürler güzel sözlerin için, umarım güzel şeyler çıkarabilirim ilerde...sevgilerle

    Canay, beğendiğinize çok sevindim. Burada pasta malzemesi satan her yerde bazı marketlerde bile bulabiliyorum. Eğer Türkiyede yaşıyorsanız sizde pasta malzemesi satan yerlere bakın, çikolata ya da saplı kurabiye yapımında kullanılan bu çubuklardan belki temin edebilirsiniz. Katlı pasta yapımında bunların uzunları kullanılıyor onlardan da bulabilirsenin maket bıcağı ile keserek küçük lolipop çubuklar yapılabilir..umarım bilgilerle azda olsa yardımcı olabilmiştir..
    sevgiler

    Pelincim ne tatlısın, 3 yazıma birden yetiştin, teşekkürler güzel yorumların için, ben flickrda gördüm bu cici lolileri, bazen görüp beğendiğim bir şeyi yapmam aylar alır ama evde malzeme olunca gördüğüm günün ertesi denedim..umarım sende dener ve beğenirsin..Çikolataya dikkat et, normal çikolata kullanırsan bu resimdeki gibi pürüssüz bir doku elde edemeyebilirsin, özel çikolata ya da küvertir kullanırsan da birazcık sert oluyor. Fazla buzdolabında tutmadan yemeni tavsiye ederim ama çikolatayı ben katur kutur sevdiğim için soğuk yemek daha çok hoşuma gitti..
    sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  24. Ayşe'ciğim ziyaretinle mutlu ettin beni,teşekkür ederim.
    Gerçekten gördüğünü yapmak'da bir sanat.Ben denedim ama ,uyarılarını pek dinlemeden:) tahmin ettiğin gibi başarılı olamadım.Kaliteli çikolata almak şart sanırım.Birde truffların çok çok sert olması gerekiyor sanırım,yaparken anladım çünkü:)
    Olsun yılmadım,bir gün tekrar deniycem.

    Kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  25. Pelincim denemiş olman çok güzeldi, gelecek zaman ne yapman gerektiğini tecrube edinmiş oldun, bazen bende söylenilenlere bakmadan kafama göre tarif uyguluyorum bazen tutuyor bazen olmuyor ama her sefer yeni
    şeyler öğreniyorum...Umarım gelecek sefer istediğin gibi bir loli yapabilirsiniz...:))
    sevgilerle

    YanıtlaSil
  26. selamlar ayse hanim, acikcasi yasinizi bilmesem de nedense icimden size abla diye hitap etmek gecmekte. yazinizi bir baska ikinci memleketten, paristen okudum. aslinda ben yarin okulda ne isleyecegiz diye dusunerekten bilgisayar basina oturmustum. nedense birden aklimda yarim saat once, tarifini evelsi gun bi fransiz kanalindan aldigim zeytin yagli kabak kizartmasini yerken, evde bulunmayan ve yokluguyla hem gonlume, hem mideme huzun veren "YOGURT"u kendi kendime hazirlamak fikri beliriverdi. Malesef fransada
    boyle alistigimiz sekliyle bir kac litrelik yogurtlar pek kolay bulunmuyor. ancak turk mahallesine gitmem gerekir ki amacima matuf olayim. mamafih orasi da bize epeyce uzak, bi kosu alip gelemiyo insan. Hulasa; yahu dedim kendi kendime, neden ben bunu kendi evimde yapmiyorum. annem pamuk elleri ile ozene bezene yapardi ve gayette hos olurdu. her ne kadar ben kadin olmasam da hemcinslerime oranla bu tur islerde azcok becerikli sayilirim. hem ne de olsa armut dibine dusermis, annemden az da olsa bir seyler kapmis olmaliyim. neyse efendim ben yogurdun nasil yapilacagini araken amerikadan yazdigini tahmin ettigim ,yazisini okuyunca yaptigi ise gosterdigi ozveriden oturu icimde sanal huzurunda kendisine ve emegine karsi saygi durusuna gecme hissi uyandirdigim(bu cumle pasif kurumaliydi ama anlasildigi muddetce sorun yok) bi GURME'ye rastladim. (enaniyet katasayinizda menfi ilerleme katettirmek istemem, yukardaki iltifatlari ustunuze alinabilirsiniz de alinmayabilirsiniz de, ben ortaya yazdim:) neyse efendim, ordan basladim siteyi gezmeye, oku oku bitmiyo. hayir bi de, tariflerde oyle garip garip malzemeler felan da yok. en cok bu hosuma gitti zaten. tam boyle yaf sundan yapsam da arkadaslara yedirsem diye icimden gecirirken o lolipop gorunumlu, gorene butun cezbediciligi ve sirinligi ile "YE BENI" diye yalvaran ve beni dersimden alikoyup bu yaziyi yazmaya zorlayan sirincigi gordum. ne diim ellerinize saglik, calismalarinizda basarilar daha nice guzel pastalar yaparsiniz umarim.
    ama bu arada ben o beyaz cikolata muhabbetini anlamadim, eritmelik sutlu cikolata nedir? zaten tum cikolatalar erimez mi? bi de normal cikolata dami eritilecek yoksa Nutella(orda var mi bilmiyorum fransada cok mesur cokokrem gibi hazir cikolata) felan da kullansak olur mu?
    tekrardan tesekkurler, calismalarinizda basarilar kolay gelsin

    YanıtlaSil
  27. merak ediyorum bu çikolatalar nasıl böyle oluyor oda sıcaklığında mı donuyor dolapta mı çıkınca rengi değişiyor neden oda sıcaklığında donumyor neden dolaptan çıkınca hemen eriyor neden kuvertür ile olmuyor neden düğme ile olmuyor neden gıda boyası ile beyaz renklenmiyor neden neden bu konuyu daha ayrıntılı anlatır mısınız

    sevgiler hayriye / izmir

    YanıtlaSil
  28. Ayşe işe bak ki senin beni sobelediğini bilmiyormuşum!

    Üzüldüm şimdi...

    Sonra başka birisi sobelemişti beni bu konuda. Ben de yanıtlamıştım hatta... Ama bir kriz anının azizliğine uğradığından, silinmişti bile :)

    YanıtlaSil
  29. slmlar ayse hanım ben,Makedonya'nin gostivar sehrinden yaziyorum.Universite ogrencisiyim pastalar hakkinda ilgim su donemlerde daaha bi arttigini goruyorum.Surekli kurabiye,pasta vs cesitler yapmak tatirmak istiyorum ayrica bu benim icin bir sanat gibi.Ulkemizde Turkiyeye kiyasen hersey cok ucuz fakat Turklerin yogunluklu yasadigi Gostivar sehrinde orda ki gibi pastacilar ve lezzetler yok insanlar klask tadlara aliskin borek vs baklava bide kremsantiye batirlmis pasta yemekle yetiniyorlar.Sizin gibi pastalar yapmak tabi ki benim icin hayal ama en azindan bu guzellillerin kucuk bir kismini gostermek sehrime tasimak istiyorum fakat nasil olacak hic bilemiyorum nedense bana ailemin destegi ile beraber sizin yardimci olabileceginizi dusundum...Hayallerimden tutmanizi umid ediyorum ,saygilar...

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails