29 Mayıs 2008 Perşembe

Jöleli İrmik Tatlısı: Annemin Yemekleri



Lama'nın "Annemin Yemekleri" etkinlik zamanı geldi geçti bense ancak tatlımı bugün yapabildim..Lama'ya aşağıdaki gibi bir gülücük gönderiyorum ve tatlımı sayfasında yayınlamasını ümit ediyorum. :) Bu güzel etkinlik, konu ve sunumları için kendisine çok teşekkürler..



Jöleli irmik tatlısını evvel zaman içinde, ben henüz fotoğraf çekemez, kek pişiremez, eşimden zorla yorum dilenir iken yapmıştım..Şimdi yeniden sayfama taşıyorum, tarif annemin tarifi sunum da tahmin edersiniz benim. Biliyorum surat öyle sevimli olmadı ama olsun tatlı benim içindi, etkinlik içindi, yaparken annemi düşünmek içindi ne de olsa, birde hani dizi mizi izlerken soğuk soğuk iyi gider içindi. :) Yazamadan geçemiycem bir iki gündür"Limon Ağacı"dizisine takıldım kaldım. 2 senedir gözüne dizi sürmemiş biri olarak, bir buçuk günde bu dizinin 10 bölümünü silip süpürdüm. Limon ağacını izlemeye doyamıyorum şimdilik. Bu yüzden ki irmikli tatlıyı ha şimdi ha sonra yaparım derken geç kaldım..

Tarif canım annemin bana öğrettiği ilk tatlı tarifidir, uzun zamandır severek yaparım. Blogcudaki tarifi kopyalıyorum..:)

Malzemeler ; (05/06/08 güncellendi)

* 7 Yemek kaşığı irmik ( dolu )
* 10-14 Yemek Kaşığı şeker ( ağız tadına göre)
* 1 kilo süt
* Arzu ettiğiniz bir hazır Jöle (ben muzlu kullandım)
* Tatlının üzeri için meyveler

Hazırlanışı ;

* Orta boy bir sos tenceresinde Kısık ateşte irmik, şeker ve sütü karıştırınız. (karıştırarak kaynatın, kaynayan pencere fokurduyor. Kıvama gelen irmiğin içinden hava kabarcıkları çıkıyor.)Yoğun kıvama gelinceye kadar sürekli karıştırmanız gerekiyor yoksa irmikler topaklanır.
* Borcamınızı soğuk suyla hafif ıslatınız. ( annem dedi sanırım yapışmasın diye )
* İrmik muhallebisini borcama döküp soğumaya bırakın.
* İrmik soğuduktan sonra üzerini arzu ettiğiniz meyveler ile süsleyin. (İrmik tamamen sertleşmeli)
* En son olarak hazırladığınız ılık jöleyi meyve dilimlerinin üzerine dökünüz.

Soğuk olarak servis yapılır. Afiyet olsun.

Herkese tatlı gülümsemeler
Sevgiler

20 yorum:

  1. Ellerine sağlık nefis görünüyor:)

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Canımsınnnnnnn süpersin maşallah bana kurs ver olmaz mı:)) nasıl canım çekti tatlıya,pastaya asla dayanamam ellerine sağlık öptüm canımmmm

    YanıtlaSil
  3. ay evet evet ayşe abla evet bende çok seviyorum limon ağacını niye bilmiyorum sadece avrupa yakasına ara sıra bakan ben bu diziye takıldım kaldım:)
    tatlıda ki şirin surat senin o besbelli canım:)
    bayılıyorum bloguna:)
    eğlenceli geliyor çok:)tarifler çalışmalar falan gayet güzel valla:)
    tevafuk bizde dün yaptık irmik tatlısını:)
    ellerine sağlık canım:)
    hayırlı cumalar..

    YanıtlaSil
  4. Evvel zaman icindeyi okudum ayse, sabah sabah guldurdunuz beni, cok tatlisiniz :)

    YanıtlaSil
  5. irmik tatlısına bayılırım jöleli hiç denememiştim eminim şimdi hiç vazgeçemiycem bir tatlı olucak sevgiler canım.ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. Çok nefis görünüyor yaman Ayşe'm,ellerine sağlık..

    Aşağıdaki pastaların ise tam hayal pastaları olmuş..Yok yok hayal bile edemezdim senin yaptığın bu harika ötesi pastaları..

    SEN HARİKASIN AYŞEM'M..YÜZÜNDEKİ GÜLÜMSEME VE HAYALLERİN HİÇ EKSİLMESİN!!

    SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  7. canım canımmm ne güzel bi tatlı buuu anneciğin kadar güzel yapmışsındır eminimm.. çok nefis ve surat da pek şeker..

    yorumlara devam edicem ama eğer pişirmediysen diye cevap vermeye geldimm brokoliyi haşlamadan da fırına versen olur ama haşlamak da çok kısa sürüyo. zaten haşlamak da sayılmaz çok çok az suyla kavurup ağzını kapatıyosun...
    bana googledan gelmen de ne güzelll çok sevindimm:))

    YanıtlaSil
  8. Mmmhhh... nefis olmus aysecim. Soguk soguk, tam bu mevsimlik. Ellerine saglik canim. Tatlinin suratida pek sirin :)

    YanıtlaSil
  9. Aysecigim cok nefis olmus irmik tatlin ellerine saglik anneler soz konusu olunca ne kadar guzellikler cikiyor ortaya anneciginin gecmiste olsa bir kez daha anneler gununu kutlarim,senin gibi cok tatli marifetli evlat yetistidigi icinde ayrica kutlarim.
    canim benim bloguma ugrarmisin. seker hemuru calismalarimi sergiledim:))) bakalim begenecekmisin.
    ustanin ciragi olarak biseyler yapmaya calistim. etkinlikler dolayisiyla yayinlama biraz gecikti ama bu arada daha cok calismam oldu hepsini yayina koydum.
    canim benim seker hamuru biraz sert oldu inan kollarim tutuldu. oyle mi oluyor yoksa benden kaynaklanan birseymi oldu anlayamadim.
    kucak dolusu sevgilerimi gonderiyorum.

    YanıtlaSil
  10. Ayşe'cim !annenin ve senin ellerinize sağlık...anneye hürmetler...sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Ayşe, uzaklardan gönderdiğin bir kucak sevgiyi aldım, beni kırmayıp listene eklediğin için de ayrıca teşekkür ederim. İlk fotoğrafta takılı kaldım, nasıl da dupduru, taze, renkli ve temiz görünüyor, işte öyle bir hafta diliyorum sana. Buradan da oralara kucak dolusu sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Canım Ayşeciğim güzel pazarlar diliyorum. Tatlında nasıl güzel görünüyor, çok ta güzel görüntülemişsin. Senin ellerine sağlık, annene de tarif için teşekkürler...Tabii ki yaptıklarından annenin de ne marifetli biri olduğu anlaşılıyor...
    Annelerin yaptığı çocuklar için hep özeldir, hep en güzelidir değil mi..?Annelerimizin hakkını ödemek mümkün mü..?
    Canım sevgilerimle öpüyorum...

    YanıtlaSil
  13. Nihayet tariflerinden birini yapabilme ihtimalim olduğunu hissettim:))Pastalarını sadece hayranlıkla izliyordum:))Çok sağlıklı,çok hafif ve çok göterili bir tarif:))Gelen ilk misafirime yapmayı düşünüyorum.Ellerine sağlık.

    Çok öptümm.

    YanıtlaSil
  14. Canımmm yine ben geldim,iyi pazarlar dilemek istedim öptümmmm

    YanıtlaSil
  15. Ayşe cim ellerine sağlık. Annenede sevgilerimi gönderiyorum. Harika görünüyorlar.

    YanıtlaSil
  16. Ayşe'ciğim,irmik Tatlın meyvaları ve de jölesiyle harika görünüyor. Tam mevsimi soğuk soğuk ne güzel olur. Ellerine sağlık.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. Tatlı nefis,ama süslemesi ve jölesi ile çok daha çekici olmuş..Marifet yapanın ellerinde tabii,ellerine sağlık..
    Limon ağacı(göcek'de çekiliyor olması dolayısıyla)bende beğenerek hatta gülümseyerek izliyorum..

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  18. Yorumlarınız için çok teşekkürler, tatlımızı beğendiğinize çok mutlu oldum. Bu tatlının hem yapımı kolay, hem de tadı nefis oluyor! Çeşit çeşit meyveli, rengarenk joleli yapılabilir, tam yaz aylarına uygun:)

    herkese kucak dolusu sevgiler, gülücükler aynı tatlımızın üzerindeki gibi..:)

    YanıtlaSil
  19. yahu bende bir gariplik var herhalde o kadar pasta kek denedim irmik tatlısı hiiç yapmamıştım.bu kadar kolay bir tarifi neden denemedim akşam hemencecik yaparım dedim veee tutturamadım ?? :((

    YanıtlaSil
  20. Zehracim tutturamadığın için üzüldüm..Tarifin malzemelerinde sorun yok 1 kg süte 7 dolu yemek kaşığı irmik, 10 ila 14 yemek kaşığı arası seker( agiz tadina gore) ilave diyorsun ve güzelce kaynatıyorsun. Muhallebi pişirir gibi daha önce pişirdin mi bilmiyorum ama kaynayan pencere fokurduyor. Kıvama gelen irmiğin içinden hava kabarcıkları çıkıyor. Tarifimde bu kadar ayrıntı vermeye gerek duymamıştım. Ama bir iki güncelleme yaptım şimdi..
    Belki bu asama tutmadı ya da irmikte sorun vardı.
    Sonuc ne olursa olsun, kendine haksızlık etme..Hiç bir iş göründüğü gibi kolay değil aslında ama zor da değil. Zamanla başarırsın..Hepimiz bu gibi deneyimler atlatmısızdır.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails