13 Ağustos 2008 Çarşamba

Korsan Prensesler Papatya ve Barbie Pastasi



Korsan prenseslere büyük küçük pek çok kişi hayran burada. Ben de bu konseptin pembe & siyah renklerine hayran kaldım... Arkadaşım Elçin bu pastayı "Pirate Princess" hayranı patronuna doğum gününde hediye etti. Doğum günü sahibi duyduğuma göre pastayı öyle beğenmiş ki kesmeye kıyamamış ama tadından çok methedilince artık dayanamayıp kesmiş. Daha önce Elçin'in oğlu için de Winnie The Pooh pastası hazırlamıştım. Onunla çalışmak inanılmaz güzel, rahat ve zevkli. Aşağıdaki diğer pastalar da birlikte karar verip tasarladığım pastalar. Kendisi hediyelerin en tatlısı pastaları seçenlerden. :)





Elçin'den pastalarım hakkında hep güzel eleştiriler aldım. Ama biraz daha baskı yapınca şeker hamurunun kalın mı ince mi, pandispanyanın kuru mu ıslak mı olduğu, pasta dolgu kremasından ganaja antep fıstığından meyvelere kadar diğer pek çok konuda da yorumlarını alma fırsatım oldu. Eşinin de inanılmaz bir damak tadı var. Hemen hemen yaptığım tüm değişiklikleri farkederler. Kullandığım şeker hamurunun markasını değiştirdim onu bile farketmişlerdi.:) Tabii bu da kendimi geliştirmemde bana çok yardımcı oluyor.

Yoğun istek üzerine papatyalı pastanın dış kaplamasında kullandığım altlıktan da bahsetmek istiyorum. Son yaptığım düğün pastasında da yine aynı kabartmalı, desenli, silikon, şeker hamuru altlığını kullanmıştım..Yumuşak dokusu yüzünden çok pratik, yapışmaz, kullanışlı bir altlıktır..Şimdiye kadar aldığım en güzel Wilton pasta dekorasyon ürünüdür. Bu ürün Wilton'un yeni çıkardığı ürünlerden biri ve 2 farklı deseni mevcut. Bende sadece yanda gördüğünüz deseni var. Mağaza fiyatı 20$. Fakat şansınız varsa mağaza indirim kuponları sayesinde %40-%50 indirimlerle de ürünleri temin edebilirsiniz. Umarım bilgiler yardımcı olmuştur. İlginiz için çok teşekkürler...


Pembeli beyazlı "papatyalı pasta" Selen için...


"Barbieli pasta"da yeğeni Beste'si için...

Tüm doğum günü sahiplerine ben de buradan nice mutlu sağlıklı yıllar dilerim..
Herkese sevgilerimle

45 yorum:

  1. Öncelikle ellerinize,emeklerinize sağlık.


    Eğer blogunuzda/sitenizde bundan sonra sadece sizi temsil edecek ,size özgün bir başlık tasarımı (header) kullanmak istiyorsanız http://evrenscizgiler.blogspot.com/search/label/site%20ba%C5%9Fl%C4%B1%C4%9F%C4%B1%20tasar%C4%B1m%C4%B1

    linkini ziyaret edip ,benimle irtibata geçebilirsiniz.Tamamiyle kişiye özgü,temaya özgü logo ve başlık tasarımı yapıyorum.
    Ayrıntılar için iletişim : hakev98@gmail.com


    Not:(Blog dünyasına girdiğimden beri sık kullanılanlarımda ,göz zevki yaşadığım bir blog sizinki)

    İyi günler dilerim.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,
    Pastalarınız çok şık olmuş. Kurukafa biraz ürkütücü ama. Papatyalı pastadaki baskılar bir merdaneye mi ait pastaya ayrı bir güzellik katmış. Barbie pastanın ise asaleti ayrı. Bende bir keresinde yapmaya çalıştım ama hüsranla sonuçlandı.
    Yeni pastalarda görüşmek dileğiyle,

    YanıtlaSil
  3. pastalar süper,ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
  4. Canım,
    ellerine sağlık.Hepsi birbirinden güzel. Pembe nasıl hoş bir görüntü olmuş.BarbieLiye bayıldım. Acaba onun tarifini verebilir misin?Yeğenimin doğum gününde yapmak için biraz çabalasam.Başara bilir miyim? Nasıl mutlu olacağını biliyorum.
    Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  5. aysecim,pastalarina hayran kalmamak mumkun degil:)cok guzel olmuslar...ben ozellikle papatya pastana bayildim...tam dusledigim gibi bir pasta...bende kizimin dogum gununde ayni pastayi yapmayi planlyorum...tabi iznin olursa:)daha kizimin dogum gunu cok var... ocak ayinda ama ben simdiden nasil bir pasta yapsam diye arastirma yapiyorum:)pasta hakkinda sormak istediklerim var...zeminde ki seker hamurunu desenli merdaneyle mi actin:)cok sik durmus...ne tur bir desenli merdane kullandin...bir de pastanin icinin malzemelerini de verrmisin...pastanin ayrintilarinida benimle(bizlerle:) paylasirsan cok sevinirim... eminim disi kadar icide cok guzeldir...aysecim,pastan beni cok heyecanlandirdi...kusura bakma valla ne sorucagimi sasirdim:)cok zevkli bir secim yapmissin...ellerine saglik canim...
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  6. Great cakes! Just lovely! Too bad I can't read the texts in the posts, but loved the idea anyway!

    www.tonsdenegro.blogspot.com

    ***

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. ayşe, yaman olduğunu bir kere daha kanıtladın bu ne güzelliktir ürkütücü kuru kafa bile sempatik olmuş senin ellerinde,favorim papatyalı pasta ama buralarda şeker hamuru altlığı yok:( başka bir çözüm önerebilirmisin yada internet üzerinden satışı varsa bilgi verebilirmisin ,eline sağlık sıcacık sevgiler

    YanıtlaSil
  9. ahanda yine ağzım düştüüüü :)

    YanıtlaSil
  10. İnanılmaz güzeller yine hepsi!
    Sen tam bir yetenek örneğisin Ayşe!!!
    Yazım dilin çok hoş, Türkçeyi kullanışın çok hoş, pastalarını tanımlamak için "hoş" sözcüğü yetersiz; sanırım hepsi senin "ennn hoş" karakterin kaynaklı!
    Sevgi ve mavi ile kalman dileğimle!

    YanıtlaSil
  11. Ayşe korsana bayıldım,harika olmuş.Şeker hamuru senin elinde bir başka şekle bürünüyor..
    Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  12. Ayşe'cik,Pastalarının ne kadar mükemmel olduğunu biliyorsundur sanırım..Korsan'a bittim bende..))O narin ellerine nazar degmesin Ayşe'm..

    Sevgiyle kucaklıyorum seni..

    YanıtlaSil
  13. ayseciyim yamansin canim gene harikalar yaratmisin kuru kafayi bile sevimli hale getirmissin senin ellerineden cikan hersey mukemmel oluyor.ellerine dert gormesin.
    canim torunumun yas gunu icin barbili pasta yapmistim keske daha onceden senin barbili pastayi gorseydim biraz fikrim olurdu. birturlu elbiseye sekil veremedim neyseki cok bilmis torunumun sayesinde biraz biseye benzedi:))) ilerleyen zamanlarda yayina koyacagim.
    canim hersey guzel gonlune gore olsun selam ve sevgiler.

    YanıtlaSil
  14. aysecim sen oyle pastalar yapiyorsunki pancake kolay kaliyor tabii ,aksam yelizle sayfanda cok dolastik resim eklemek icin oyle guzel anlatmissin cok isimize yaradi,yeliz pastalarina bayildi sahane her hazirladigin ayri guzel allahtan bebegimiz dogmustu yoksa kalkip sana gelirdik heralde ellerine saglik sevgiler tesekkurler

    YanıtlaSil
  15. sevgili yaman tarifler,
    hepsi birbirinden keyifli ve emek dolu çalışmalar olmuş,elinize sağlık, çok sevdimm...
    svglr NuNu

    YanıtlaSil
  16. Hangisine bakacağımı şaşırdım, hepsini uzuun uzuuun inceledim, harika tasarlamışsın, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  17. Yaman Ayşem,
    Uzun zamandır sana yorum bırakamasam da yaptığın şaheserleri takip etmediğimi sanma. Müthiş bir yetenek var sende. Ellerine sağlık:)
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  18. Ayşeciğim ben en çok korsanlı olan pastaya bayıldım. Papatya ve Barbie de çok şık ama korsan çok eğlenceli.

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  19. Yaman Aysem,
    Ne kadar zevklisin, pastalarinda bunu gorebiliyorum, ellerine saglik. Hepsi birbirinden guzel, hele barbie, biblo gibi olmus.
    Sevgilerimi gonderiyor, guzel bir hafta sonu diliyorum.

    YanıtlaSil
  20. Yaman Aysem,
    Koften nasil oldu:))
    Ellerine saglik simdiden, opuyorum, sevgiler.

    YanıtlaSil
  21. emeklerine saglik canim hepiside muhtesemmmm....

    hayirli kandiller dilerim canim...sevgiler...

    www.yenitadlar.blogcu.com

    YanıtlaSil
  22. Bu gunun feyzi uzerinize,rahmeti gecmisinize,bereketi evinize,
    nuru ahiretinize,sicakligi yuvaniza dolsun.
    Berat kandiliniz kutlu olsun.

    YanıtlaSil
  23. Hayırlı kandiller şeker...

    YanıtlaSil
  24. hayırlı kandiller sevgili ayşe

    YanıtlaSil
  25. Pastalarının hepsi ustaca evet.Ama özellikle hepsininde çok zarif,çok şık,nazenin bir yapısı var.Figürlerde bile o zerafeti görüyo insan.Senin pastalarının bi başka havası var sana benziyolar sanırım :)
    Ayrıca kandilin de mübarek olsun.Çok seviyoruz seni :)

    YanıtlaSil
  26. SEVGİLİ AYŞE,
    kandiliniz mübarek,nurlar üzerinize olsun,kolaylıklar diliyorumm.. svglrr..
    NuNu

    YanıtlaSil
  27. Adeta şekerle oynuyorsun Sevgili Ayşe...
    Çok düzgün bir el işçiliği...
    Bu konuda başarılarını çok duyacağımıza eminim...
    Sevgilerimle...
    TüTü

    YanıtlaSil
  28. Ayşe'm,
    Kandilin mübarek, duaların kabul olsun canım..

    Öpüyorum o tatlı yanaklarından ve sevgilerimi gönderiyorum..

    YanıtlaSil
  29. Hepsi birbirinden güzel söyleyecek söz yok:)))))))Ellerine yüreğine sağlık.Sevgiler.......

    YanıtlaSil
  30. Ayşeciğim ellerine sağlık.Hepsi birbirinden güzel olmuş..sevgiler...

    YanıtlaSil
  31. Evren, ilgin için çok teşekkürler. Ben de banner istiyorum ama bu bir amatör site o yüzden ücretli servislerden uzak durmaya çalışıyorum. İlgin için tekrar çok teşekkürler..:)

    Renkli kurabiyeler merhaba, bu baskıları merdane ile oluşturmadım. Sayfamda daha ayrintili bilgiler verdim, umarim yardimci olabilmişimdir. İlginiz ziyaretiniz için çok teşekkürler..:)

    Chaplin cafe(Burcu), teşekkürler.

    Bulbulun yeri, pastalarımı beğendiğine çok sevindim. Kullandığım temel pandispanyanın tarifi sayfamda mevcut. http://ayseyaman.blogspot.com
    /2008/03/ikolatal-modelleme-hamurundan-bir-pasta.html
    Ayrıca ganaj, krema, cikolatalı modelleme hamuru, marshmallowlu seker hamuru vb baska tariflerde sayfamda var..Oralardan yararlanabilirsin..
    Elbetteki başarabilirsin..Sadece bol bol pasta yap..İlgin için çok teşekkürler..sevgilerimle

    Zeynep, ziyaretin ve güzel yorumun için teşekkürler..Ne mutlu bana, tabii ki kızının doğum günü için de pastamın modelini uygulayabilirsin..Desenli şeker hamuru altlığı ile ilgili ayrıntılı bilgiyi de sayfama ekledim, umarım yardımcı olabilmişimdir.
    Yaklaşık 2 yıldır temel pandispanya tarifim aynı.
    http://ayseyaman.blogspot.com
    /2008/03/ikolatal-modelleme-hamurundan-bir-pasta.html
    Burada ölçüleri 2 kata çıkararak verdim. Ayrıca sayfamda ganaj dolgu kreması vb. tariflere de ulaşabilirsin. Bazen pandispanyama kendimce değişiklikler de yapıyorum..* Un miktarını arttirip biraz sıvı yağ, bazen yoğurt bazen meyve suları ekliyorum.
    Ama temelde herşey aynı...
    Size de şimdiden kolay gelsin..
    sevgilerimle
    *(düzeltme)

    Lady evyan, thanks for visiting my blog and your nice comment.

    YanıtlaSil
  32. süpper olmuş, bayıldım.
    wilton'un bu altlığını türkiyede satan bir yer var mı?

    YanıtlaSil
  33. Ayşe yine döktürmüşsün bakıyorumda sen hiç durmazmısın ben kıskanır oldum seni yaaa bu güzel pastalardan yapamayınca böyle fesatlanıyorum:)
    Ellerine sağlık desen çok güzel olmuş harika sevgilerimi yolluyorum hoşçkal.

    YanıtlaSil
  34. Yorumlariniz ve ilginiz için çok teşekkürler.Pastaları beğendiğinizi duymak çok güzel bir duygu.
    Geçmiş kandilinizde mübarek olsun..

    Düşlerimin incisi, bu ürün çok yeni bir ürün. İnternet üzerinden satısı yapılıyor tahminim..Ama TRye nasıl ve hangi site ürün gönderiyor bu konu hakkında bilgi sahibi değilim.
    Baska alternatiflerde var mesela büyük boy desenli merdanelerlede desen yapılıyor.. Inanılmaz çok desen seçeneği mevcut. Seker hamuru baskı kalıpları ilede desenleme yapılabilir ama ilk bahsettiğimiz iki ürün kadar iyi sonuç vermeyebilir..Farklı kalıplar farklı teknikler denemek test etmek gerekiyor.

    Cakil's Mom, TRdeki pasta malzeme satan shoplara sorarak öğrenebilirsiniz, ellerinde yoksa bile yurtdışından talep ederler..

    YanıtlaSil
  35. Merhaba
    bu kabartmalı, desenli, silikon, şeker hamuru altlığını bizler nerden alabiliriz pasta süper olmuş yani resim gibi tarifleri anlatırken ilgili malzemeleri nerden alğını ve nasıl kullandığınıda anlatabilirmisin bakıyorum bakıyorum bunu nasıl yaptı yahu diye düşünüp duruyorum burda valla sonra:)

    YanıtlaSil
  36. Merhaba Seda, bir önceki yorumumda sorduğunuz sorulardan birine yanıt vermişim..Bu ürün TRde nerede satılır bir bilgim yok, sizin nerede yaşadığınızı da bilmiyorum ama ben bu malzemeyi Michaels Art Storedan aldım..Eğer ürünü temin ederseniz üzerinde kullanma talimati mevcut, kullanımı çok kolay..Hiç merak etme..:)soyle kisaca bahsetmek gerekirse seker hamurunu pastani kapliyacak gibi açıyor, sabit yani gerdirmeden bu silikon mat üzerine taşıyor, üzerinden merdane ile 1 defa geçiyor sonra desenli kısım üste kalacak şekilde ters cevirip pastanın üzerine yine gerdirmeden taşıyıp kaplıyorsun...Eğer gerdirirsen şekiller bozulabilir..

    İlginiz için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  37. http://gulengorucu.blogspot.com/
    selamlar barbie pasta harika bende kızıma yapıcam seker hamurunu hazırladım yanlız içine ne konuluyo pandispanya yerıne petibör bisküvi konnsa olurmu yardımcı olursanız sevınırım

    YanıtlaSil
  38. Gulen hn, seker hamurlu pastalar pandispanya ya da diğer çeşitli kek ve kremalar ile hazırlanıyor aynı şekilde barbie pastalarda! Fakat pastacılıkta sınır yok belki biskuviyle bile hazırlanabilir ama bunun için kullanılan biskuvi krema ve pasta yapım tekniği önemli benim herhangi bir denemem olmadığı için net bir yorum yapamıyorum.
    Tavsiyem pastayı kek ve krema ile hazırlayın dış cepheye de ganaj sürün en sonda seker hamuru ile kaplayın. Boylece pastanız daha pürüzsüz bir yüzeye sahip olur.
    Kolay gelsin..

    YanıtlaSil
  39. merhaba Ayse hn

    pandispanya hamur tarifinizi evde denemek istedim soylediginiz linkte bulamiyorum. acaba kaldirdiniz mi?

    YanıtlaSil
  40. Merhaba Ayse hanim

    pandispanya hamuru tarifinizi evde denemek istedim soylediginiz linkte bulamadim. acaba kaldirdiniz mi?

    YanıtlaSil
  41. Derya hanım
    sorunuzu tesadüf eseri gördüm ve yanıtlamadığımı farkettim gercekten kusura bakmayın..
    Klasik pandispanyamın bir tarifi bu linkte..gec oldu ama umarım yardımcı olur size..
    kolay gelsin..
    http://ayseyaman.blogspot.com/2008/03/
    ikolatal-modelleme-hamurundan-bir-pasta.html

    YanıtlaSil
  42. What a great design for a girl! My nice will love the cake :-)
    Regards from Germany,
    Monika

    YanıtlaSil
  43. Thanks Monika :)
    I am glad you liked it!
    Regards from US

    YanıtlaSil
  44. Orjinal resimler var nerden buluyorsunuz :)

    YanıtlaSil
  45. Siz nasıl tatlı birisiniz böylee... :)Pastayı yaptığınız desen matının resmini yeni mi eklediniz?Bende günlerdir pastaya bakıp bakıp çözmeye çalışıyorum :)Bugün rastladım o desen matına ve yine geçtim pastalarınızın karşına inceliyorum.eklediğiniz resmi görünce de artık bir şüphem kalmadı :)) Kübra Kar

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails