24 Mayıs 2010 Pazartesi

Stencil tekniği ve royal icingli kurabiyeler

Royal icing butterfly cookie made by stencil technic

Royal icingimi biraz sulandırdım ve stencil tekniğiyle bu kurabiyelerimi hazırladım. Türkiye'de genelde ahşap boyamada kullanılan bir tekniktir. Çok kısaca bahsetmek gerekirse. Beğendiğiniz bir stencil şablonunu alın, şeker hamuru kaplı kurabiye yada pastanızın üzerine koyun. Daha sonra royal icinginizi bir spatula yardımı ile stencilinizin üzerine sürüp, fazlalığı temiz bir kazıyıcı ile alın. Artık şablonu yavaşça kaldırabilirsiniz. Bu aşamada eliniz titremez, stenciliniz yerinden kaymaz yada kenarlarından royal icinginiz akıp gitmezse süper olur..Eğlenceli değil mi? :)

16 yorum:

  1. Çok kolay, ben bilem yapabilirim!

    YanıtlaSil
  2. hem de nasıl :)) süper olmuş süper süper...ellerinize sağlık.. maşaallah maşaallah...
    içten sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Hi, I love it, have linked it to my blog, hope you like it
    http://garnishfood.blogspot.com/2010/02/watermelon-with-butterfly-pattern.html

    YanıtlaSil
  4. Çok cici olmuşlar...

    YanıtlaSil
  5. merhaba Ayşe hanım,sizinle 3gün önce pasta nasıl süslenir?diye ararken tanıştım,yaptıklarınız çok güzel,ellerinize sağlık:) kurabiyelerin üzerini süslerken nasıl bir royal icing tarifi kullandığınızı merak ediyorum bana yardımcı olabilir misiniz?

    YanıtlaSil
  6. Yemelere kıyamaz insan bu sanat eserini ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil
  7. Aman da ne de yardımsevermiş Ayşecik :)
    Sen her yaptığının püf noktasını,hilesini falan yazsana şuraya.Bak tonla hayır duası alırsın benden söylemesi :)
    Mucuk şekercim!

    YanıtlaSil
  8. Selam Ayşe,

    Ellerine sağlık.Harikalar.çok güzeller.

    Sevgiler*

    YanıtlaSil
  9. Harika olmuş,çok daha zarif durmuş.. Ayşecim eline sağlık..

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Ayse Yaman,oncelikle pastadaki yaraticiliginiz olaganustu. Her pastaya dakikalarca bakmaktan kendimi alamiyorum.Bir ay sonra iki yasina girecek oglum icin kurabiye yapmak istiyorum. Sizden ricam eger mumkunse bana kurabiye tarifi gonderebilirmisiniz. Diger bloglardan kurabiye denedim hazirlik icin hic bir tarifden guzel yanit alamadim. Bir cesaret size yazmak istedim. Araba modeli yapmak istiyorum . Arabalara asik bizim afacan. Bu arada size Melbourneden yaziyorum. Simdiden cok tesekkur ederim. Calismalarinizda basarilar. Nesim.

    YanıtlaSil
  11. yamanım ayşem harika her zamanki gibi! amada ben bu uygulamayı fotograf fotograf gormek istiyorum! özelliklede fazlalık kazıma kısmını tam anlayamadım :) yaparmısın bu güzelliği bana şöyle kare kare nasıl yaptığını anlatırmıssınnnn :)

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Ayse Yaman.Bütün tariflerniz birer saheser.Bende amatör pastakoligim.Yurtdisinda yasiyorum.Bugünlerde kafamda bazi tasarilar vardiki sizin sayfaniz ve saheserlerinizle karsilastim.Sizin engin fikir ve elbecerilerinize ihtiyacim var.Bu konuda bana yardimci olursaniz sevinirim?Sizinle daha yakin bir irtiba geçebilirmiyiz?Cevabinizi bekliyorum.Tesekkür ederim.Basarilar.

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Ayşe, Bırakmış olduğun güzel yorum için teşekkür ederim. Bu deseni çalışmak çok eğlenceliymiş.Tekrar teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  14. merhabalar ben bişey sormak istiyordum royal icing şeker hamurunu eriymiyormu?

    YanıtlaSil
  15. Merhaba Ayşe hanım,herşeyden önce sizi tebrik etmek isterim,bloğunuz tam anlamıyla öğretmen gibi,öğrendiğim bir çok şeyi sizden öğrendim,tıpkı bu süsleme tekniği gibi,Rabbim herdaim yardımcınız olsun.Başarılarınız katlanarak devam etsin.sevgiler....

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails