1 Mayıs 2007 Salı

Çilekli Kurabiye Tarifi



Dear Sonoma... diye başlayan bir mektup yazmak istiyorum Williams Sonoma'ya. Şöyle desem; kitabınız sayesinde pek çok şey öğrendim, sizin sayenizde ekmek, kek, pasta yapar oldum. Muhteşem tarifler hazırlıyor ve çok anlaşılır bir şekilde anlatıyorsunuz. Ellerinize yüreğinize sağlık. :D Ben de tariflerinizi keyifle uyguluyor, sayfamda yayınlıyorum. Sizde bana bir güzellik yapıp yeni kitabınızı imzalı olarak gönderir ya da link mink ne varsa verir misiniz? Nasıl oldu? :)) Yok olur mu öyle saçmalık..:)

Geçenlerde yine küçük hesaplar yaparken, eşimle de derin pazarlıklara giriştim ama henüz sonuç yok.
.....
Bizimki; " Evde bir sürü kitap var, onlara bak! Google'da dünyalar kadar tarif var, onlardan yararlan!" dedikçe ben daha çok hiddetleniyorum.
Ben; " Ama onlar ikinci el ve kokuyorlar, eski moda kitaplar onlar..ben Sonoma'nın kitaplarını istiyorum..:( :)
Bizimki; " Güselim o zaman neden aldın, o eski kitapları, madem kokuyorlar. Google da bir sürü yabancı site de var onlara bak, azıcık araştırmacı ol!"
Ben; " Bakıyorum zaten, sabahtan akşama kadar bakıyorum ama oradaki tarifler ve resimler benim tarzımda değil, ben sonoma'nın dilinden alıyorum ben onun kitaplarına seviyorum " vs vs vs..işte böyle devam ediyor bizim pazarlıklar..:))

Neyseee, ben konuyu fazla uzatmıyorum, sonunda biliyorum kimin galip geleceğini, azıcık alttan alıyorum. Ne demişler; " Kaz gelecek yerden, tavuk esirgenmezmiş." :) Sonra da evde kurabiye yapmaya başlıyorum, orjinal adı "Strawberry Shortcakes" Sonoma'nın kek dediğine bakmayın , kurabiye bunlar kurabiye :)))



Malzemeler;
  • 2 su bardağı kek unu ( 2 su bardağı kek unu ~ 250 gr )
  • çeyrek su bardağı şeker (60gr)
  • 1 paket kabartma tozu
  • yarım paket soğuk margarin (125gr)
  • 1 yumurta
  • yarım su bardağı çiğ krema (süt kreması)
  • bir çimdik tuz
  • bir paket çilek, krem şanti ve biraz şeker
Hazırlanışı;
  1. un, şeker, kabartma tozu ve tuz geniş bir kapta karıştırılır.
  2. yarım paket soğuk margarin küçük küçük parçalara bölünür ve unlu karışıma eklenir.
  3. Başka bir kapta yumurta çırpılır ve çiğ krema ile iyice karıştırılır. Daha sonra unlu karışıma eklenir. Kaşık yardımıyla ya da elle iyice karıştırılır. Kuru olursa çok az daha çiğ krema ekleyebilirsiniz. Hamur yumuşak olmalı. Resimdeki gibi.
  4. Tepsiye yağlı kağıt serilir ve bir yemek kaşığı yardımıyla tepsiye küçük küçük hamurlardan dökülür. Resimlere bakınız. Üzerinede biraz elinizle şeker serpebilirsiniz.
  5. Fırın 220 derece sıcaklığa getirilir. Fırının orta katında, 12-15 dk. kurabiyelerin üzeri kahverengileşinceye kadar pişirilir. 10 dk. kadar kek teliniz varsa üzerinde soğumaya bırakın.
  6. Krem şanti paketinin arkasında yazdığı gibi hazırlanır, çilekler ince ince dilimlenir ve birazcık şeker ile karıştırılır. Ortadan ikiye bölünmüş kurabiyelerin arasına malzemelerden arzu ettiğimiz miktarda konulur ve servis edilir. Afiyetle
Sevgilerle

Düzeltme: Kullandığım su bardağının ölçüsünü daha detaylı olarak yazdım. Normal su bardaklarından biraz daha küçüktür.
2 su bardağı kek unu yaklaşık 250gr' dır.

61 yorum:

  1. Merhaba
    İlk önce bana yazdığın güzel sözlerin için canı gönülden teşekkür ederim.
    Sen işini bilirsin =)
    Çilekli kurabiyeler kurabiyelikten çıkmış çilekli burger olmuş =)
    Harika bir görüntü sen araştırmalarına devam et.
    Ellerine sağlık..
    www.lezzetavcisi.net

    YanıtlaSil
  2. Nihan'cım, oraya buraya yazarım her yere :)
    Güzel arkadaşım evlilik yıldönümünüz tekrar kutlu mutlu olsun..:)Nice yıllara..
    Hadi yine iyisin..sen işini bilirsin diyorsun! :) Bakacağız..sabır! :)
    ha ha bulger, hakikaten tam çilekli burger olmuş, bannerde de burgerler dizilmiş..tesadüfe bak..teşekkürler canım, beğendiğine çok sevindim..
    sevgilerle

    YanıtlaSil
  3. Aysem Aysem, ne de cici seyler bunlar. Cilegin rengi, kremanin lezzeti bir de kurabiyenin dayanilmaz kokusu... Hepsi birlesirse ne olur, Aysenin (pardon Sonoma'nin) cilekli kurabiyesi olur. Ellerine saglik sekerim.

    YanıtlaSil
  4. Azmin elinden kim kurtulmuski:))nedenmi boyle dedim simdi.Yarim saattir yorum yazcam diye geberdim.Yorumlar acilmadi kitlendi.NEyse son denememdi bu sonunda yaziyorum...

    Tarife bayildim diycekyim
    Tum cabam bu cumle icindi:))

    YanıtlaSil
  5. Ayşe'cim bunlar ne güzel kurabiyeler böyle, nefis olmuş, ellerine sağlık, denemek lazım çok güzel görünüyorlar, çileklerde bolken dimi, ellerine sağlık, sevgiler, selamlar..

    YanıtlaSil
  6. Günaydın Ayşecim,evdeki pazarlığın, senin açından olumlu sonuçlanmasını caanı gönülden diliyorum...Canım zafer mutlaka senin olacaktır..:))
    Kurabiyeler de nefis olmuş,ellerine sağlık canım, harika olmuşlar,sen bu şekilde çalışmalarına devam et, doğru yolda emin adımlarla ilerliyorsun canım, artık böylesi güzel lezzetleri yediğnde kocacın da pes eder yani..:))
    Canım sana kolaylıklar dileyerek öpüyorum, sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. SEvgili Ayşe kano işi beni biraz korkuttu timsahlar örümcekler bilimum böcü börtü aman allahım hiç bana göre değil ban panik atak hastasıyım :)))ama o patatesli köfte falan beni hiç korkutmaz şu çilekli harikalarda ellerine sağlık Eşine allah uzun ömür versin....sevgiler

    YanıtlaSil
  8. bıdı bıdı yorum yapmaya geldim canım....özledim valla seni...bloglarda çilek şenliği var...nereye tıklasam çilek....ellerine sağlık canım....nefis olmiuş.....

    özlem

    YanıtlaSil
  9. merhabalar ayşe ablam ellerine kollarına sağlık biliyormusun harika olmuş..ellerine sağlık..yalnız bu çig krema nedir allahaşkına hiç almadım ama toz şeklindemi satılır yada markası bunun dr.oetgermidir nedir..çok güzel olmuş herşey tamamda çiğ kremayıda blursam hemen yapacegim...sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. canım biraz gecikmelide olsa hayırlı uğurlu olsun yeni sayfan:))) çok güzel olmuş:)) kurabiyelerde nefis görünüyor...beni düşünmüş hatırlamış olmana çok sevindim:)) birazda mahcup oldum tabii:(( az kaldıı arkidişim inş. yakın zamanda atlatıcam şu mide vs sorunlarını..o zaman fırtına gibi dönecem aranıza inş..öle ki git sen bi daha çocuk yap diceksiniz:))) bide grip oldum yetmezmiş gibi:)))habire ıhlamur içiyom...ot iç etkinliği başlatalım bari:))) öpüom kocaman seni:)) bebişimde öpüyomuş öle dedi:)))

    YanıtlaSil
  11. ya çok şekerr:))) Nihal' katılıyorum çilek burger olsun bunun adı:) ağzını açmış çilekleri hüpletmiş gibi görünüyo:) çok güzeller ellerine sağlık..
    bu arada ikna yöntemi çok güzel hep işe yarar zaten dimi:) böle az ısrar, biraz alttan al, bi de şirin ol tamam işte:)) seni cadı seniiii:))
    öptüm seni canımcım..

    YanıtlaSil
  12. selam canım..bende bıdı bıdı yapmaya geldim
    bak tee nerelerden geldim..
    canımcım ayşecim türkiyeye gelince iş arama derdine son beni bul tamam canım..
    (ne iş olsa yaparım demişsin yaa)alemsin yaa:)çok güldürdün beni.
    yine nefis kurabiyeler yapmışsın hemde kremalı hemde çilekli ..
    ellerine sağlık...
    bu yemek kitabı yada dergileri alma hastalığı diyeyim bende de var bir sürü kitap dergi var bende hala almaya devam ediyom..
    azmin elinden hiçbişey kurtulamaz sen bunu da başarırsın canım...
    vee aşağıdaki kano geziniz çok hoşş bayılırım öyle heyecanlara..
    sevgilerle canımm

    YanıtlaSil
  13. Ayşe canım oh ohh biz de senden faydalanalım. Nasıl olsa Sonoma yı bilmeyiz etmeyiz. kitabını görmemişiz. Sen dene biz de senden bakar yaparız. Kurabiyeler de gerçekten güzel görünüyor canım. İki kişi için çok değil mi onlar, bize gönder biraz da canım. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  14. Canım Yaman'ım, beni bilmem ama senin tariflerin müptelası çok olacak gibi, birbirinden değişik ve lezzetli tarifler veriyorsun. Değişik kurabiyeler ararken, senin gibi bir arkadaşım varmış da haberim yokmuş:) Bol miktarda "Sonoma"mı dır kimdir bilmem, tariflerini yapıp yapıp yayımla. Yorma beni, senden yaşlıyım, fazla araştırmacı ruhada sahip değilim:)) Ayrıca derin İngilizcem, Almancam, İtalyancam, Fransızcam yok! Senin gibi çok memleketler görmüş geçirmişliğim de yok:)) Anlayacağın halim harap, eline düştüm:)Eğer bol paralar kazanıp, turist olmaya hak kazanırsam, söz sana pasta yapıp getiricem:)
    Öpüldün canım.

    YanıtlaSil
  15. merhaba Ayşecim yine hayat dolu kıpır kıpır yazılar tebriklerr herşey harika ben yokken bıraktığın mesajlar içinde teşekkürler sevgilerrr damla

    YanıtlaSil
  16. canımcım yine döktürmüşsün vallahi çilekte çok bu yıl bol bol çilkeli şeyler yapmak lazımmm ama dikkt taş yapabilr :) öpüyorum seniii

    YanıtlaSil
  17. Ayşecim, öncelikle kano gezisine ve neşeli anlatışına bayıldım :) Ben o kanonun nehirde yapılanından yapıyorum ama o konulara burda girmiim! Sonralıkla efendim, güzel ve sinsi planlarının işlevli olmasını dilerim. Bu tarife hangi yürek dayanır, o ayrı da bakalım gelişmeler ne olacak, bildirirsin bize :) Nefis tariflerini ve şu fotolarını birleştirme işini de çok seviyorum. Sahi , fotoğrafları bu hale nası getiriyorsun, bi desene bana, ben de yapayım e mi? :) Sevgiler bol ç,lekli aşklar efendim, hoşçakal.

    YanıtlaSil
  18. Kurabiyelerin çok güzel olmuş afiyet olsun.. kano gezisi harika gezmeye devam..

    YanıtlaSil
  19. super;
    bundan gecen hafat amerikali bir arkadas yapti,orda yedik bizde,nefissss.Hazir angle cake dedikleri pastaylada super oluyor bu cilek ve krema,ellerine saglik

    YanıtlaSil
  20. aman da aman bunlar ne böyle..kurabiye mi desem ,kek mi desem..choux hamuruna benziyor görüntü profiterol mu desem.şahane görünüyor..ellerine sağlık.bu arada bu sonoma denen şahsiyeti de merak ettim,bir araştıralım bakalım.selamlar..

    YanıtlaSil
  21. Canım AYşeciğim, seni timsahlar yemedimi ayol :)

    Sonomoya binbir teşekkür edelim. Senide tebrik edelim :))

    Kurabiyeler nefis olmuş hayatım... Müthiş keyifli görünüyorlar.

    ellerine sağlık.

    sımmsıcak sevgiler...

    YanıtlaSil
  22. merhabalar canım
    şimdi biz bu tarifi denersek
    ikinci el mi olacak
    hımmmmmmmm
    neyse
    işin özü sıfır kilometre kurabiye taklidi yapan keklerin harika görünüyor :):):):)
    ellerine sağlık sevgiler öptüm

    YanıtlaSil
  23. yaa yorumlarım gelmiyo niye..
    bu sefer olmasını ümüd ediyorum..
    selam canım..bende tam kurabiyeler hamburger gibi olmuş diyecektimki bizim kanka baş köşede yerini alıp benden önce demiş bile..
    şu sonomonunda senden başka reklamını yapan görmedim ee ozaman sana bir imzalı kitap göndersin dimi ama incileri dökülmez ya:))
    canım ellerine sağlık..nefisler...öpüyorum sevgiler...

    YanıtlaSil
  24. canım
    tanıdığım bütün ayşeler yamandır zaten senin fazladan birde soyadın var.yakarsın sen yakaaaaaaaaar.senin elinden ne koca kurtulur ne sonoma arkandayız
    elinden geleni ardına koyma.
    ama canım be valla onlar kurabiyeye benzemiyor.profiterolümsü diyelim mi?

    YanıtlaSil
  25. Sevgili Ayse,kurabiyeler nefis gorunuyorlar ellerine saglik.Cilek krema ve kurabiye himmm dayanamaz insan denek gerek,cilek vakti zaten.Gorusmek uzere,Allah'a emanet ol.

    YanıtlaSil
  26. Ayşecim çok şirin ve leziz görünüyorlar,ellerine sağlık.ben de son çilekli tarifimi ekledim şimdi en tazesinden :)Çileğin de tam zamanı...

    Selam ve sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  27. Yorumlara tek tek bıdı bıdı yapıyordum, tam yolun yarısına geldim,
    sevgili arkadaşım Ayşegül'e bööörülce diyeceğim ama emin olmak ıstedim, sayfasına bakıyım dedim, başka bir sayfada linkine tıkladım bööörülce.blogcu.nettine takıldım kaldım. Ordan buraya gelirken cevaplarım da hoop silindi...Alacağın olsun senin bööörülce :) Bu nette neyin nesi :)

    YanıtlaSil
  28. Ayşeciğim ilginç olduğu kadar çokta güzel duruyor bu kurabiyecikler. Hele ağzını açmış dilini göstermeleri çok şirin :)

    Ellerine sağlık

    Naile

    YanıtlaSil
  29. Ayşecim kurabiyeler nefis görünüyor. Krema ve çilek çok yakışmiş kurabiyeye eline sağlık.

    Hesna

    YanıtlaSil
  30. eee gene çok güzel olmuş bu :)))

    ellerine sağlık tam süper gözüküyor


    ne zaman kargo yapıcan bana yaa üff

    aslı

    www.yumurtasepeti.net

    YanıtlaSil
  31. Ayşecim kurabiyen harika görünüyor canım ellerine sağlık...
    selamlar...
    www.denizesintisi.com

    YanıtlaSil
  32. Ayşeciğim,
    harika kurabiyeler. Hem farklı hem lezzetli hem renkli. daha ne denir ki. ben de evde yemek kitaplarından adım atamıyorum ama almadan da duramıyorum. kitap farklı sanki. sevgiler

    YanıtlaSil
  33. öncelikle
    1 .bu bölmeli resim olayı nasıl oluyor acaba kocaman kare içinde birçok resim..bayılıyorum bende böyle resim kullanmak istiyorum

    2.nereye baksam yaman ayşe var
    çok hızlısın aynı zananda becerikli ve hoş sohbet

    3.hani aşk filmi?izlemişsindir de yazmadın sanırım biz iflah olmaz romantikler bekliyorum

    4.
    4.yok bukadar yerer :)

    YanıtlaSil
  34. Sevgili Ayşe'ciğim,


    Sonomo'ya bence bu sen kurabiyenin resmini gönderip teşekkür et canım.
    Çok güzel ve şık olmuş kurabiyelerin,ellerine sağlık.

    Böyle değişik tarifleri ve lezzetleri görmek beni çok mutlu ediyor.Ayşe'ciğim canım maşallah sana gerçektende çok yamanmışsın.

    Tekrar tekrar ellerine ve gönlüne sağlık,güzel gönüllüm.

    Sana ve ailene mutlu ve neşeli bir hafta sonu diliyorum..

    Sevgiler,
    Gül/d.tadı

    YanıtlaSil
  35. ehueheuehuu:))))))
    komplö yaptım komplöööööö:))))
    ah çok üzüldümm çookk diğer yorumların silinip yorumun ana konusunun ben olmamaaaa!!!! ahh vahh vah tüh tühh:))))
    yaw arkadaşım ben de bilmiyorum ki napmışım ben yine hangi alemlerdeydim acaba:))
    bidahakine edu,org,gov uzantılı falan yapcam haberin olsun:))
    amaann boşver bea benden kıymetli mi iki bıdı bıdı:))
    bu arada her börülce ve her ayşegül bana çıkar bu böle biline:))
    öptüm seni...
    (hala gülüyorum:)))

    YanıtlaSil
  36. Güzel yorumlar alınca Sonoma'ma daha sıkı sıkı sarıldım, bundan sonra da bırakmam. Bol bol tarifini uygulamaya devam ederim..Birbirinden hoş yorumlar aldım, sayfam renklendi..Teşekkürler size...

    Minikkuş Gülenay

    Ebrulitatli Sofram

    Leziz Asli

    Siberella ablacim, bu çiğ kremaya süt kremasıda deniyor, marketlerin süt reyonlarında bulabilirsin, Pınarın küçük kutularında satılıyor sanırım..Yapması çok kolay tavsiye ederim..

    İki canlı zehram Allah kolaylık versin sana, ilki bir gelsin ikinciyi düşünürüz kısmetse..

    Ayşegül böööörülcem..:P

    Çilekkokulu Rabia

    Lalem damlam tuğbam

    Kamiş'cim biz nerde yaptik kano sanıyorsun, bizde nehirde yaptik..:) Takiliyorum sana canım, sanirim senin bahsettiğin debisi yüksek nehirlerde, rafting yapıyorsun sanırım..neyse canım o konulara sonra girelim..Gelelim resimler..
    1.öncelikle yahoo mail adresin aracılıgıyla flicker resim yüklüyorsun.
    2. mozaikler resim özelliklerini seciyor..İstediğin resim adetine göre flicker buraya resim aktarıyor. Yine flicker kaydediyorsun..
    3.Tüm size tıklıyor. İstediğin boyutun altındaki URL adresini kopyalıyıp sayfana bir güzel ekliyorsun..
    4.Flicker ister herkese açarsın ister sana özel olur..Çok kullanışlı. Harika bir resim programı..Ayrıca Flicker blogda var..Orasına fotografcıların blog dünyası denebilir..Biraz kaba taslak anlattım..Sen bana detay sorabilirsin..Herzaman takıldığın yerde yardımcı olmak isterim..Kolay gelsin canım..

    Ferhanca Hülyalar

    Diyalog yemeklerim Süheylam(ben de seni öslemişim)

    misss büyülümutfakkokulum

    Sofra özlemim

    mutfaktamuallim-tülin canım teşekkürler yorumun için, profiterolümsü diyorsan öyle olsun, seni mi kıracağım..:)) (ama değil ki keh keh ;)

    Acelya A.e.o. :)

    Serinmavi Naile,

    Hesna mordeniz

    yımırta sepeti H.P.S ile gönderdim...(hayali posta servisi:)

    Denizesintili Ebru

    Sevdamavisi ne olacak bizim bu halimiz..:))

    Aynur Biçer,
    1. Kamiş'e verdiğim cevaba bakabilir misin? Yok bana özel olsun dersen ayrica görüşelim :)
    2. Teşekkürler iltifatların için..
    3. Benimde yazasım çok var o filmi ama sıra gelmiyor, aslında düşündüğün kadar da hızlı değilim! :)
    4. yermez canim yermez..:)

    Anonim Gül'üm Damak tadım

    Ayşegöööölll Bööörööllceee, sen göl göl...

    YanıtlaSil
  37. kırma böreğini yapıp blogumda yayımladım börek harika oldu canım paylaşımın için teşekkürler.

    çilekli kurabiyelerde nefis görünüyor ellerine sağlık
    iyi akşamlar

    YanıtlaSil
  38. selam canım

    gözüm bir ara hindistan cevizi aradı...kokos gibi duruyorlar...görüntü süpper...
    valla bu kadar malzemeyi benim üstüme dök beni bile yerler...hehe

    ellerine sağlık canım...çok cici ve şekerler...

    YanıtlaSil
  39. Ayşe Yaman , bir uğrayayım dedim takıldım kaldım.. Bıdı bıdı.. ben bu bıdı bıdıları çok sevdim.. hem yiyecekler güzel hem de sohbet çok neşeli. ben artık buralardayım.. sen uğramasanda ben seni her yerde yakalarım zaten :))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  40. Yaman ayse sayfan yorumlar senin gibi civil civil.Zevkle takip etmeye basladim.sevgiler arizonadan

    YanıtlaSil
  41. Ayşecim, çok teşekkürler, her şeyi anladım ta ki flicker'ın "flickr" olduğunu keşfedene kadar :)) güzel açıklamaların için sağol arkadaşım. Artık ben de fotolarımı öttürebilirim!! :)

    YanıtlaSil
  42. resimdeki ben diilim esim hahaha komplex yaptirma bana yau:-) neyse su yukardaki tarife gozum migrosun aparatif reyonundan asina valla ellerine saglik orjinalini aratmamis :-) sevgilernuray(nehirs)

    YanıtlaSil
  43. Yaman Aysem,
    Kurabiyelerini gormeye ve kaldiysa eger 4 adet de almaya geldim. Ya da ben cayi yapip geleyim sen kurabiyeleri hazirla. Ellerine saglik, cok ama cok guzel gorunuyorlar. Eminim tadi da muthisdir. Bu arada okul bitmis, kim bilir simdi neler yapilir evde degil mi? Tekrar ellerine saglik. Sevgiler ve iyi hafta sonlari.

    YanıtlaSil
  44. Merhaba yaman Ayşe gerçekten çok yamansın kimin aklına gelir böyle kurabiye yapmak çok güzeller ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  45. Merhaba :)))
    Tarifleriniz çok güzel gerçekten. Bu kurabiyeleri mutlaka denemem lazım. Çünkü çok güzel görünüyorlar. Bundan sonra takipçinizim. Ellerinize sağlık.
    Sevgiler.....

    YanıtlaSil
  46. Ah! Ayşeciğim hala öğrenemedim öğle yemeğine çıkmadan senin bloguna bakmamayı tabi bir de gece geç vakit... Savulun pastaneler ben geliyorum, biliyorum bu güzel kurabiyeleri pastanede bulamayacağımı onun tarifi alındı ayrıca evde denenecek. Ben şimdi krema ve çilek içeren bir tatlı bulmalıyım acil, görüntü muazzam, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  47. Yamanım, sana iyi haftasonları diliyorum. Bu haftasonuda maceraya atılıyorum diye timsahlı yerlere filan gitme:) Öpüldün.

    YanıtlaSil
  48. Ayşe'ciğim, çilekli kurabiye nefis görünüyordu bir tane aldım harika olmuş.Ellerine sağlık. Bu aralar uğrayamadım bizim dersler de yarım kaldı:)) neyse bir ara telafi ederiz.
    Marifetli kardeşim seni yanaklarından çok öpüyorum ve
    sevgilerimi gönderiyorum...

    YanıtlaSil
  49. offf diyorumda başka bişey demiyorum sayın ayşe armancığım benim.....ya sana şunu açık yüreklilikler söylüyorum ...uzun zamandır bu kadar değişik bir tarif görmedim ...en kısa ama en kısa zamanda bende yapıcam bende bendee.....ellerine ...yüreğine sağlık....yeni tarifleri bekliyoruz......kucak dolusu sevgilerimle.....

    YanıtlaSil
  50. Peki sonra ne oldu?Kitap olayı kitap????:)
    Tarifinde ki araştırmacı,detaycı yanı pek sevdim ben;)Pek yaman bir tarif olmuş yine;)

    YanıtlaSil
  51. mmmmmm nefis bir şey olmuş bunlar...ben bunları hamm yaparım...ellerine sağlık...ne güzel yapılışınıda resimlemişsin...sende bu beceri varken eşin sana kitabın yazarını getirir:-)))değil ki kitap:-)))))sevgiyle kal,hoşçakal....

    YanıtlaSil
  52. aysecim ellerine saglik güzel lezzetlerin yine öncülerindensin cilekli kurabiyen nefis görünüyor canim afiyet olsun esine ve sana,kucak dolusu sevgiler...

    YanıtlaSil
  53. sekercim,
    simdi o sonoma kitabi alindi degil mi?ne zaman alindi?
    soyel kebap, kofte, borek tarifi de koy da istahla yeni yorumlar yazayim sana yamanim....

    YanıtlaSil
  54. Sevgili Ayse, Sonoma'nin bu kitabini ben de gordum, ama parama kiyip da alamadim:)) Nasilsa Ayse yapar biz de ondan kopya cekeriz dedim:)) Eyi etmisem degil mi:))
    Cilekli kurabiyen cok guzel gorunuyor. Keskem bununla katilsaydin ya etkinlige, kesin birinciligi ve de bedava Turkiye biletini alirdin. Neyse, aksam aksam cenem dustu. Hep sen mi doseyeceksin, ooole uzun uzuuun mektuplar. Simdi sen oku da anla bakalim durumu:)) Bir de bir sey daha diyecektim ya, yazarken ama unuttum, oysa yalanda degildi. Neyse artik onu da bir daha ki sefere anlatir, kafani sisiririm:)) Hadi ben kactiiim..

    YanıtlaSil
  55. cevapları almaya geldim
    kendine iyi bak

    YanıtlaSil
  56. Sevgili Ayşe'cim,

    Çilek ve kurabiye...ikisini bi arada hiç düşünmemiştim. Çok güzeller.. Sonoma mı? Bak şimdi ben de merak ettim şu kıtabı...

    Ellerine sağlık,
    Sevgilerimle,
    Özlem

    YanıtlaSil
  57. Hayatım ;
    yine harika şeyler üretmeye devam ediyosun.
    Benim yazılarımla ilgili yazdıklarını anlamadım ama.
    Baktım yazılar aynı duruyo yerinde.
    Biraz daha açıklarsan pek mutlu edersin beni.
    Kendine çok çok iyi bak.
    Öpüyorum

    YanıtlaSil
  58. Füsuncum öncelikle tekrar teşekkür etmek isterim, kırma böreği beğenip yapmana çok sevindim..Sıra çilekli kurabiyede :) Ellerine sağlık canım arkadaşım..sevgilerle

    disalcım teşekkürler canım, adını bilmiyorum ama bahsettiğin hindistan cevizlilere bende benzettim simdi..çok cici oldular, kendi malım diye demiyorum ama ben bile bakmaya doyamadım :)

    merhaba Nur, canım öyle uğramama gibi kötü huylarım yoktur ama daha önceden yorum yazmış ve gözümden kaçmışsa kusuruma bakma..bıdı bıdıyı seviyormussun iyi anlaşırız seninle..:) yine beklerim canim, ben hep buralardayim. sevgilerle

    Umran ziyaretine çok sevindim..tanıştığımıza memnun oldum bende senin sayfanı çok beğeniyorum..tekrar görüşmek üzere..sevgilerle Floridadan...:)

    Kamiş, rica ederim..öttür canım öttür..Flicker işte anla artık sen :)) sevgilerle

    Nuray-Nehirs :) canim seni eşine kim benzetmiş bilmiyorum ama ben değilim yahuu! :) ba;ka yorumu okuyup bana yorum yazarsan ,yle olur..:)) Migrosudaki aparatif reyonunuda bilmiyorum ama Sonoma'dan şıp diye damlattım, benzetmekte üstüme yoktur..:P

    Aybike Lokum, çay her daim demleniyor,çilekli kurabiyelerden de yaparım sen gel yeter..Bu arada Timsah falan aldırma tehlike yok, kanoda yaparız..Çoluk çocuk biniyo herkesr, sen benim korku filmi gibi anlatmama bakma renk olsun diye yazdım....öptm sevgilerle..iyi haftasonları canım..

    Bir fincan kahve, teşekkürler, beğendiğine ve ziyaretine çok memnun oldum..sevgilerle

    Pasta cafe, kurabiyeler sayesinde bir sürü blog tavladım ne diyim çok mutluyum..beğendiğinize ve tanıştığımıza memnun oldum, bende artık takipçinizim. sevgilerle

    Safrancım ne cici sözler bunlar, bayram ettim..teşekkürler..Canım sadece kurabiye hamurunun tadına çiğken bak, şekeri azsa ilave edersin..kesin çok beğeneceksin..umarım acil tatlı ihtiyacını da giderebilmişsindir..:))sevgilerle

    Lalecim bu haftasonu evdeyim, pinekliyrum. pofff :{ Bari timsahlara gitseydim..:) iyi haftasonları

    Hayat ablacım, hoşgeldin..Ne zaman isterseniz başlarız ben buralardayım..kurabiyeleri beğendiğinize memnun oldum...sevgilerle..öptm ellerinizden...

    handecim ne yalan söyleyeyim bende :) Yapımı bu kadar kolay bir kurabiye yanında çilek ve krem şanti ile bir araya bu kadar az mı gelir..Olacak gibi değil..:)) Canim cici yorumun için teşekkürler..
    ayse yarmanı izlemeye devam et, yeni tarifler yolda..sevgilerle, iyi haftasonları...

    YanıtlaSil
  59. Hülya'cim sonuç hala yok! :{ Bizimki haklı canım, araştırma yapmam lazım..kitabı alayım ben de araştırmadan yaparım sonra :D sevgilerle

    inceceylan canım ağzından bal damlıyor, ne güzel bıbı bıdı yapmışsın..teşekkürler canım...:)hoşçakal..

    yemeğimm canım, beğendiğine memnun oldum..İltifat ediyorsun canım..:))bizden de sana kucak dolusu sevgilerle...

    Lama'cim benim gözüm sonoma amcanin 2. kitabinda :) sorun da orda başlıyor zaten..Canim köftenin kebabın böreğin alası sende benim neyime tarif vermek..öptm sevgilerle

    Tuba'cım ne söyleyeceksen kesin yalandır zaten..geçen de arılara ne yaptında bakıyım, üzerlerine su mu fışkırttın?...:P (aklimca seni korkutacağım ya :)) Etkinlik ile ilgili, bileydim işin uçunda hediye olduğunu saklamaya çalışırdım kubişlerimi, ee yazıyı nasıl okuduysam atlamışsım hediye kısmını he he he! Belki oylamaya bu çileklilerle katılırım,, bayat bayat..:) ne yiyim başka sana...gene yaz Tubacım geyikleri canlandıralım..öptm sevgilerle

    Aynur'cum hoşgeldin..umarım cevaplar işine yaramıştır..sen de kendine iyi bak..

    Özlem'cim beğendiğine sevindim canım..Sonoma'ya takıldım kaldım başka bir ustayı gözüm görmüyor. Netten Williams Sonoma diye bak merakini azcik giderir..

    Ayça canım, hoşgeldin, ösledim seni...baktım geleceğin yoktu, yazılarınlar oynuyorsun bize bakmıyorsun gibi sitem ettim canım, önemli birşey yok..tarifide beğenmene sevindim..sende kendine iyi bak canım..görüşmek üzere,sevgilerle



    Umarım yazılan hiçbir bıdı bıdıyı atlamadım..Gözümden kaçan olduysa kusura bakmayın..Tüm yorumlara cevap vermek o kadar keyifliydi ki!!teşekkürler, iyi haftasonları dilerim...sevgilerle

    YanıtlaSil
  60. yaman ayşe çilekleri bol bol bulup kurabiyeleri bile çilekli yapmışsın :) ellerine sağlık süper olmuş

    YanıtlaSil
  61. merhaba, hammaddeler.com da pastacılık malzemelerini bulabilirsiniz. ücretsiz teknik bilgi

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails