14 Mayıs 2007 Pazartesi

Türk Usulü Sosisli ve Ayran



Geçtiğimiz haftasonu melül melül evde oturdum. Eşimin işlerinin yoğunluğu, akşamları sadece alışverişe çıkmamıza müsade edebildi. Alışverişler güzel geçti :) Bol bol yemek kitabı, dergisi kokladım. Yapılan masrafların yerine kaç tane yemek kitabı alacağımın hesabını tuttum. En az üç tane kitap alırdım. :)

Anneler günü vesilesiyle de bizimkilerle bol bol konuştuk. Konuştuk denilemez aslında bol bol burunları çektik, kağıt peçeteleri tükettik. Türkiye semalarında daha da şiddetli hissedildi bu durum. Anacığıma sonunda yorum yaptırabildim ama bu sefer kolay oldu. Ablamla bir olmuş ama yazmışlar. Merak edenler bu numunelik, değerli yoruma buradan bakabilir.

Sonra da beyin fırtınaları estirdim; birincisi, " Ekmek Dosyası" fikrimdi, beni çok heyecanlandırdı. Umarım yakında hayata geçer. İkincisi de bu sosislilerdi. Değişik bir abur cubur alternatifi ve film eşliğinde yenilebilecek harika bir menü olacağından heyecanım ikiye katlandı. Arap bakkallara gidilip, helal sosisler alındı. Marketlere gidip özel istek, tırım tırım kepekli (sandwich ? :) ekmekler alındı, hardal alındı. Ketçap'a ise hayır dendi. Çünkü hot dog severlerin inanışına göre "bir sosisliye ketçap dökmek, günah sayılırmış" :) Tarife gerek yok ama kısaca şöyle;

Hazırlanışı;
  1. Arzu ettiğiniz kadar sandwich ekmeği ve sosis alınır. Sosislere 4 farklı yerinden çizikler atılır. Alüminyum folyoya sarılır. Önceden ısıtılmış tost makinasında, kontrol edilmek şartıyla üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.
  2. Birkaç dilim domates, salatalık ve birkaç yemek kaşığı doğranmış kuru soğan hazırlanır. Ekmek arasına sosisler, yukarıdaki malzemeler yerleştirilir ve olmazsa olmaz hardal dökülerek servis yapılır.
  3. Yanında ayran. Bizim ayranlar her zamandaki gibi evde yapılmış yoğurtlardan. Afiyetle.
Filmlere gelince ayrıntılı bilgiye üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz;
"The Good Shepherd- Kirli Sırlar" filmi "Sosisli ve Ayran" eşliğinde izlendi. Ben kendimce filmi çok ağır, yavaş, sıkıcı, eski amerikada geçen politik bir film olarak buldum ve sosisliler bitince de malesef uyudum.

Benim seçimim olan Will Smith'in The Pursuit of Happyness ( Umudunu Kaybetme) filmi, tahmin ettiğim gibi bir film çıktı. Ben çok beğendim. Duygusal bir film. İzlerken kendi halinize şükürler ediyorsunuz. Sanırım filmin geçtiği zaman biraz eski, hangi başkanın yönetimiydi hatırlamıyorum ama bir dönem amerika'da da işsizlik olmuş. O zamanlar da geçen mücadele ve sevgi yüklü bir film. Willi Smith ve oğlu çok iyi oynamışlar. Onlarla birlikte bende göz yaşlarımı tutamadım. Bir "Babam ve Oğlum" klasiği demiştim ama haksızlık etmeyeyim "Babam ve Oğlum" çok daha duygulu ve güzeldi. Tarz meselesi. Linklere tıklayarak ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

The Hitcher ( Otostopçu) filmini seçmemizdeki amaç belliydi. Korkulu, gerilimli bir otoyol hikayesi izleyesimiz vardı, öylede oldu. Birkaç kez de yerimizden fırlattık. ee yeter :)
Siz siz olun arabanıza yabancı birini almayın...


Herkese iyi bir hafta dilerim
Sevgilerle


NOT: Can Dündar, sosisli, "Hot Dog" ile ilgili güzel bir fıkraya yer vermiş. Can Dündar'ın başına gelenler de aynı fıkra gibi..Meraklısı buradan bakabilir.

31 yorum:

  1. film eslıgınde atıstırmak icin dedigin gibi ideal bir aburcubur hakkaten...goruntusude harika gorunuyor gecenin bu vaktinde kalkıp denesemmi acaba düsünmedim degil ama benim gibi uyusuk tembel ve usengec bir bunye icin nasıl zor geldi anlatamam.tabi burada saatin 23:00 e yaklaşıyor olmasının da bunda etkisi buyuk (yoksa kesinlikle üşenmem de ).Arap bakkaldan alınan helal sosislere cok guldum.eminsin dimi helal olduguna..:))
    filmlere gelince otostopcuyu merak ettim izle de haber ver güzelse biz de izleyelim..
    bu arada senin ablanın ve anneciinin anneler gününü burdan bende eger okuyolarsa gec de olsa kutluyorum.bir oncekı yazılar ve resım super. Zaman annene hic dokunmamıs sanki...hala aynı :))))
    optum hepinizi...

    YanıtlaSil
  2. Of oooff.. Son yazında özlem ve sevgi dolu o satırları okurken, en son Hülya Koçyiğit'in "Yavrularım" filmine bu kadar içlendiğimi düşündüm. N'aptınız yaa? mahfettiniz valla beni :) Ben bu tür konularda "Kaçak" rolünü oynarım hep ama bu sefer delik bulamadım! Neyse bu işler böyle işte :) Senin sosisliler de iyiymiş, üstüne iyi gitti! :) Bir de yoğurdu nasıl yapıyorsun diye soracaktım. Pastorize sütten oluyomu? Yada orda da inekler var mı! :)Öpüyorum canım, hoşçakal. Aslında bir sorum daha var şu flickr la ilgili. Mosaic yapamadaım ben, acaba ücretli üye mi olmak gerekiyo collection oluşturabilmek için?

    YanıtlaSil
  3. Yaman Ayşe, ordasın biliyorum!:) Hadi cevap yaz bana hemen, eşimle pastorize sütten yoğurt olurmu olmaz mı iddiasına girdik, cevabını bekliyoruz:)))

    YanıtlaSil
  4. ha ha ha :)
    Kamiiişşşş alemsin!
    Şimdi kim olur diyor, kim olmaz diyor? Sen onu söyle bakem..ha ha ha!!!

    YanıtlaSil
  5. O olmaz diyor, ben de baksana kız yapmış bide uzun uzun anlatmış diyorum. O da alla allaa , o zaman içinde katkı vardır diyor. İstersen chat'e geçelim :)) kamileozlu@hotmail.com :))

    YanıtlaSil
  6. kamiş pastorıze sutten yogurt oluyomus hemde super oluyomus. Ayse den zorla ogrendım sımdı..:)))

    YanıtlaSil
  7. Teatime'cim, şimdi Istanbul'da olsam kalk Taksim'e gidelim desem, bir "leb-i derya" yapalım desem hiç üşenmezsin ama..:))
    Helal sosis yiyeceğim tutmuş, napıyım, günahı boyunlarına helal diye aldık biz. :))
    Tahmin etmiştim "Otostopçu" filminin ilgini çekeceğini. Aksiyon gerilim severiz biz, off " Kirli Sırlar" benim hiç hoşuma gitmedi yani bir matt ve robert oynuyor üstüne bir de angelina var dedim ama izleyemedim, ne yalan sölim..
    Annemle ilgili sözlerin çok güzel, canım tahminim okuyamazlar ben iletirim ama...Seninde annenin anneler günü kutlu olsun, dün bugün hergün..
    öptm coco

    Kamiş'cim güzel yorumun için teşekkürler. Yazıma içlenmişsin ama madem sosisler iyi geldi, buna da sevindim.
    Canım burada inek görmedim henüz ama ineklerde hormonludur kesin, normallerinin iki katı yani. Yoğurdu pastorize sütten yapıyorum, oluyor tabii..6 aydır yoğurdu evde kendim yapıyorum ve sadece bir defa tutmadı, kesildi. O da sıcaklığı ve yoğurtun mıktarını fazla kacırdığımdan oldu. Aslında kesilen yoğurdu da kaynatıp çökelet peynir yapacaktım üşendim, güvenemedim..Yani birazcık da salyalı oluyor ama sonuç mükemmel yine de..
    Flickr 100 resim yükledikten sonra ücret talep ediyor haberin olsun..
    Mosaic içinde;
    http://bighugelabs.com/flickr/mosaic.php
    bu adres yardımcı olabilir sana.
    Başka soru var mı? :))

    Evet buradayım...:))

    Kamişş nesine ideaya girdiniz, kazandın mı canım? :))

    Teatimecim bende neden bu soruyu sorduğunu merak etmiştim :) Alemsin...

    YanıtlaSil
  8. Ayşe'cim çok güzel görünüyor sosisler valla, helal sosis bulabilmenede sevindim! Yanındada ev yapımı ayran ohh daha ne olsun. Oğlum bayılır sosisli sandviçe görse yapsana der hemen, iyi hatırlattın. Ellerine sağlık hayatım, afiyet şeker olsun yağ olmasın, sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Günaydın canım, hafta sonundan bu yana iyisindir umarım, anneciğinin de duygu yüklü güzel yazısını okudum, ona da sevgilerimi gönderiyorum böylesi mert yüreği güzel bir evlat yetiştirdiği için...
    Canım ellerine sağlık Türk usulü sosisler çok güzel görünüyorlar, yanında da ayran mis gibi afiyet olsun canım...
    Sana iyi seyirler diyerek sevgiyle öpüyorum canım, ailecek selamlar...

    YanıtlaSil
  10. ayayyay oğluş sosisleri görmesin cnm hemen ister çiğ miğ yiyo ya çok seviyo tabi benden gizli:))
    ama bende seviyorum tam ağzımıza layık olmuş harika ellerine sağlık..birincisi helal sosislere bittim ..ikincisi ekmek dosyan hayırlı olsun.. biz sana fırın aç dedikçe.. sen gittin bloger açtın he.. ii fikir bu alemde senden bilgilisi yok cnm.
    ya ben sana kara kız diycektim öbür yorumda unutmuşum yazdım sanıyom karakız..aynı oğluş gibi..:))
    bide sevgli anneciğin eski türk filmi sanatçıları gibi çok güsel maşallah..Allah sevdiklerine bağışlasın sizleri hiç ayırmasın.amin)
    öpüyorum ,yorumun sonu bağlanmadı sen şimdi sinirlendin ama napim ya..tekrar öpüm bari..
    hoşçakal..

    YanıtlaSil
  11. Aysee,
    Cidden sosisliye ketcap dokulmez mi? Ama ben severim...AMerikalilarin uydurmasi bence(Dagdan gelip bagdakini kovalim biraz!) Zaten bizim pizzaya mayo ,ketcap doktugumuzu gorunce sok oldular:)
    Bir de bu sosisleri Al folyoya sarmadan pisirsek olmaz mi? Olur da, bu kadar iyi mi olmaz acaba, onu merak ettim...

    YanıtlaSil
  12. canım ne güzel sandiwiçler hazırlamışsın,ellerine sağlık...
    selamlar...
    www.denizesintisi.com

    YanıtlaSil
  13. Bak bak bak anacığı ne de güzel şeyler yazarmış, Yamanım da anacığını çok özlermiş. E tabi bu kadar güzel bir anne özlenmezmi ya. Maşallah Allah uzun ömürler nasip etsin annene, pek güzel kadınmış. Anneciğininde anneler günü kutlu olsun canım.
    Sosisliler nefis görünüyor, film seyrederken tadını çıkarmışsındır artık. Zaten filmin sıkıcılığından değil, yediğin sosisliler ağırlık yaptığı için uyumuşsundur. Görünütüsü bile insanı çileden çıkarıyor, ellerine sağlık.
    Öpüldün canım.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  14. Yaman Aysem,
    Ellerine saglik, bizde arada yapariz bu kacamagi, kizlarda bizde cok severiz sosisli sandvici.
    Bu arada neden arap markete gidip sosis ariyorsun, burada ki buyuk super marketlerlerde de beef sosis var. Mutlaka biliyorsundur da, isrtersen markalarini da yazarim. Sevgilerimi gonderiyorum.

    YanıtlaSil
  15. Ebruli tatlım, tanıdığım tanımadığım tüm çocuklar hastası bunun..Bence seninkine bir süpriz yap..:) Inanmayacaksin ama bana biraz kilo lazim Ebru'cum çok yazıfladım ben buraya geleli, size kilo yağ olmasında bana azıcık olsun :)
    öptm sevgilerle

    Sofram Fatma ablam, şükür iyiyiz bir yaramazlık yok! Umarım Akif abi ile sizde iyisiniz. Güzel sözleriniz için çook teşekkürler, bu okuduklarınız da sizinde güzelliğiniz var. Menümüz abur cubur kategorisinden ama haftasonu kolay oluyor sandvic yapmak. :) öptm, sevgilerle

    Sofra Özlemi, senin bu oğluşun yok mu, hamburgerleride görmesin diye kaçırmıştın. :)Çocuklar çok seviyor canim bunları, benim yeğenimde bayılır. Aman çiğ yemesin sosis, kurt çıkar sonra..Ben küçükken çok çektim, senin ufaklık çekmesin. :)
    Fırıncı dükkanı açamadım, blog açtım, elime yüzüme bulaştırmasam iyidir..:) Güzel sözlerin ve yorumun için teşekkürler canım..sevgilerle

    Bayan Lama, geçende tv'de yöre yöre hot dog tanıtıyorlardı. Bir yörede inanışı böylemiş. Benim tarzım kesinlikle "Chicago hot dog" Bazi yerler de böyle hot dog olmaz falan diyor. Onlar sadece sosis, ekmek, hardal severlermiş. Ketçap severlerde var senin gibi ama ben de pek sevmiyorum, pizzada da sadece tabasco olmalı :)
    Alüminyum kullanmamın sebebi kesinlikle temizlikden kaçmak için, tost makinasını ve çevresini yağdan uzak tutmak için. Ama öyle bir kızarıyor ki sanarsın ızgara sosis yaptın.:)

    Ebru'cum, teşekkürler canım, beğendiğine memnun oldum, en kısa zamanda sendeyim..:) sevgiler selamlar

    Lale'cim güzel iltifatların için çook teşekkürler. Sende güzel gören bir bayansın..Ayrıca dileklerini de anneme ileteceğim.
    Sosisliyi beğenmene memnun oldum, sen ki yemezsin dışardan birşey ama benim sosislinin görüntüsü seni çileden çıkartmış baksana :) canim sende bir fim keyfi ile sosisli sandvic yap kendine arada değişiklik olur, umarım seversin..
    öptm sevgilerle

    Lokum Aybike, geçende arap markette pınar sosis görmüştüm ona heves ettim o yüzden gittik! helal sosis yiyesim tuttu bide! Mecbur kalınca marketten alıyoruz biz de, dısarda da yiyiyoruz ama arada tutuyor böyle.. saol bitanem, hemen yardım etmek istiyorsun..Bu huyunu çok seviyorum..:)))
    sevgilerle, öptm

    YanıtlaSil
  16. selam yamanım...
    duygulandım...ama çok değil..çünkü geçen gün çok duygulanmışım..hepsi o gün bitmiş...
    annenin resmi çok güzel ...yorumuda bir o kadar içten olmuş...
    hepimizin ailesi uzakta...pardon belkide onlar yakında ama bz uzaktayız...kafam karıştı şimdi bizmi uzaktayız onlarmı uzakta...üff neyse...
    ama bizimkiler ve ben türkiye sınırları içindeyiz bu bile yakınlık hissettiriyor...senin işin biraz daha zor..Allah sana ve uzakta olan bütün gurbetçilere yardım etsin...Allah kavuştursun en yakın zamanda...

    sosisliler çok güzel görünüyor...zaten film hastasıyım...mükemmel bir menü...çok beğendim..ellerine sağlık..iyi seyirler sana...
    elimdeki bütün parmaklarım kadar öptüm seni...

    YanıtlaSil
  17. yazılanları okuya okuya
    bir hoş oluyor insan

    bu aralar güzel aşk filmi yok ne varsa eskilerde ayşe nerde eskiler ömere diyorum klasikler gecesi yapalım

    çok geridekkiler değil canın 10 yıl yeterde artar bile arşivleri dökmek lazım

    bu aralar bizde sonunu getiremediğimiz filmler izledik

    YanıtlaSil
  18. merhaba canım
    benim gibi bir abur cubur manyağı içinde güzel bir seçenek sanırım
    ama söz içine ketçap neyin koymayacağım
    günaha girmek istemem :):):)
    canımcım sen yaparsında hoş olmaz mı
    ellerine sağlık
    çok çok çok öptüm

    YanıtlaSil
  19. Sana tum sinavdan gecme sirlarini verdim, catlaksiz cheesecake sirlarini da, gozunden kacmasin ve su isi hallet diye bir de buraya ekliyorum:))

    YanıtlaSil
  20. dünürrrrrr işte benim spesyalitem. kocayla bazen çekeriz arabayı sosisli yeriz. sonra gelir polis arabayı çeker o ayrı:))) sosisisn üstüne ne dökersen dök canım ben yerim valla. ellerine sağlık :)) öptim seni. bu ara patchwork çalışması yapıyorum tığ ile:)) bakalım ne çıkıcak ortaya:)

    YanıtlaSil
  21. Valla benim kocam biraz keçidir(!)üstünden ırak :) Ben kazandım tabi ama birkez deneyecekmişim, o da gözleriyle görecekmiş. Sonra kazandığımı kırışırız! :)))

    YanıtlaSil
  22. Ayşe'cim dün gittim sosis aldım oğluşlara yaptım haberin olsun dedim, tekrar ellerine sağlık, hatırlattığın için tşk. sevgiler..

    YanıtlaSil
  23. ayşe canım..sosisli sandiviçe ben de ketçap dökmem ama kendim salçadan imal bir sos yapar onu dökerim,hatta o sosun içinde pişiririm,türk usulu öyle olur aslında..çokta güzel olur..ama bu tarifi de merak ettim..deneyeceğim bir ara helal sosis bulursam:))))Bu arada eşim de şu sıralar dışarda satılan yogurtlar katkılı olabilir,evde yogurt yap diye tutturdu ama..ben üşeniyorum..tutmazsa diye..bu kadar yogurt yorumundan sonra onu da deneyeyim bari..selamlar canım..

    YanıtlaSil
  24. Ayşeciğim,
    Uzun zamandır uğrayamamıştım sana. Ne de güzel tarifler vermişsin her zamanki gibi... Güzel anneciğinin yorumunu okurken ise burnumun direği sızladı.
    Ekmek dosyasını da sabırsızlıkla bekliyorum. Misss Zerrin'in ekmeklerini de hayranlıkla izliyorum. Senden de harika tarifler bekliyoruz.
    Çok sevgiler canım

    YanıtlaSil
  25. ayşeciğim ne güzel evde ayaklarını uzatarak film izlemişsin ohhh bende yapsam yaa şunu:)))
    hot doglar harika gözüküyor bir kaç senesine kadar sosisi çok fazla tüketirdik ailece artık öyle çok tuketmiyoruz hatta hiç girmiyor eve nedense.. galiba bir ara çok mu yedik ne kimse istemez oldu sosisi ama yinede denenebilir kolay mönülerden olmuş öpüyorum seni iyi bak kendine

    YanıtlaSil
  26. McDonalds'da calistigim zamanlarda hot dog yapmaya baslamistik. Ve icine sadece hardal koyardik. Bu McDonalds Pennsylvania'daydi. Yani oralarda da hot dog'a ketcap koyulmaz. Hatta arkadaslarim ketcap koyup yiyince "ne yaptiniz yahu, mahfettiniz guzelim hot dog'u" diye serzeniste bulunmustu Amerikali arkadaslar.

    Bu arada 3 kere sinava girip kalmayi basarmissin tebrik ediyorum. Yahu eminim sen kitapcigi okumadan giriyosundur. Bir kez okusan yetecek sana. Ben de basta sandim direksiyondan kaldin, megerse daha basindaymissin. Hadi sen bi gayret oku hepsini, bir kere de gecersin kesin. Direksiyon icin de sevgili kocacigin seni sinava yonelik calistirir, gecersin hemen. Ben Tr'de araba kullanmadim hic. Ehliyet almistim ama oyle dururdu. Burda Parem saolsun koca bi otoparkta 2 kere calistirdi direksiyon sinavi icin. O bile yetti. Bu aralar sehirici trafigine alismaya calisiyorum ben de, malum staj zamani tek basima kalicam kiralik arabayla. Operim Aysem...

    YanıtlaSil
  27. Ayşem gelemedim buralara kaç gündür ama geldim ve bir çırpıda okudum herbişeyi.. çok duygulandım gözlerim doldu anneciğinin yorumuna senin onlara verdiğin güzel cevaba.. çok yakın hissettim bi an kendimi size.. sanki aynı şeyleri yaşamışız gibi.. dökülen saçlar, örnek alınan ablalar, şu anda içimde yükselen ev gadını olma isteği:)))
    umarım anneciğinle en kısa zamanda tekrar buluşursunuz.. hepinizin anneler günü geç de osla kutlu olsun.. (artık yeğen sevelim derim ben bu arada:)) )
    sonraa bi döndüm sosislilere baktım karnım acıktı öğle yemeğine 1 saatten fazla var nası dayanıcam.. çekmecemde ıvır zıvır da yok.. :((
    çok güzel görünüyorlar..
    öptüm seni kocemen.. sefgiler..

    YanıtlaSil
  28. Anacığının yazısını okuyunca benim bile burun direği bir sızı yaptı ki hani seni hiç düşünemiyorum....

    YanıtlaSil
  29. Merhaba,Pursuit of Happyness filmini çok sevmiştim ben de.Öz oğluymuş filmdeki ufaklık...

    yorumlarda Kamiş adlı arkadas sormus pastörize sütten yogurt olur mu diye. 6 buçuk yıllık tecrübeme dayanarak söylüyorum, olur..Tencerede bir taşım kaynatırsanız gayet iyi olur.Nerdeyse annelerimiz bizim Amerika`ya değil de köye gelin gittiğimizi sanacak,yogurdu ekmeği hatta reçeli turşuyu bile evde yapar olduk :)

    Sevgiler Ayşe hanım

    YanıtlaSil
  30. Canım ayşem yaman ayşem şu resimdeki boncuk boncuk bakan gözleri ve anneciğinle sayfana girmek çok güzel bu resim hep böyle aktif kalsın ben gelip gidip seveyim..şimdi bu gözlerle bakan bi çocuğun gün gelipte teeee amerikalarda bütün hafta melül melül oturabildiğini düşünmek çok zor ama sen diyosan artık... ve herkesin çicek,börek çörek koklarken senin yemek kitaplarını koklaman içimi parçalandı çok duygulandım:) belki de anneciğinle konuşman gözümün önüne geldi o yüzden zaten sana yazdığı mesajı okuyuncada çok duygulanmıştım evlat özlemi çok zordur eminim benim oğlumda tutturdu almanyada üniversiteyi okuyacağım diye kısmetse bu yıl gidecek ama benim içim daha gitmeden parçalanıyor bir şeyde diyemiyorum geleceğidir belki daha iyi olur diye bütün duygularımı içime gömüyorum birde gittiğinde offf çok zor anneciğini aslında senide çok iyi anlıyorum anne olmakta evlat olmakta ayrılıklarda hep zor neyse canım benim allah başka ayrılıklar göstermesin bunada şükür...ben yine uçtum gittim nerelere halbuki ben şu sosisler ve flimler hakkında yazacaktım bi kere aburcubur yeme kendine bak diyecektim neyse yanında kendi ellerinle yaptığın ayranda varmış bu seferlik bi şey demiyim:)) ama flimler bunlarda yaş sınırlaması yokmu ne o kirli sırlar otostop felan etkilenirsin mazallah otostop falan yapmaya kalkarsın yaban ellerde:)ne yaparız izleme sen onları bırak eşin izlesin sana zararsız yerlerini anlatır offf abla olmakta çok zormuş:)) sen dilediğin gibi takıl canım ye iç eğlen zamanıdır herşeyin ben pek sevmem ama benim çocuklarında favorisidir sosisli sandviç her gün yapsam başka bir şey istemezler herhalde neyseki bizdede sosise ketçap dökeni farketmedim yoksa bide onun için boşu boşuna günaha gireceklerdi:))
    eee artık yeter çok bıdı bıdı yaptım öptüm yanaklarından...

    YanıtlaSil
  31. GÜZEL YORUMLARINIZ, PAYLAŞIMLARINIZ VE DESTEĞİNİZ İÇİN ÇOK ÇOK TEŞEKKÜRLER. HEPSİNİN AYRI AYRI KIYMETİ VAR BENİM İÇİN..

    SEVGİLERLE

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails