24 Ekim 2008 Cuma

Şeker Hamurlu Kurabiyeler YE



Şeker Hamuru YE etkinliğine ben de ilk defa yaptığım şeker hamurlu kurabiyelerimle katılmak istedim. Uzun zamandır aklımdaydılar, etkinlik bahanesiyle sonunda muradıma erdim.

Kurabiyelerimi normal un kurabiyesine benzer bir tarifle pişirdim. İçinde sadece oda sıcaklığında tereyağı (125gr), pudra şekeri (45gr), 1 kap un, 1 yemek kaşığı portakal suyu ve bir çimdik tuz vardı. Hepsini karıştırıp, yumuşak bir hamur elde ettim, yarım saat kadar buzdolabında beklettim. Sonra tezgaha ve küçük merdaneme birazcık un serptim ve küçük partiler halinde hamurumu açıp kurabiye kalıpları ile kestim bunları spatula yardımı ile yağlı kağıt serdiğim tepsiye aldım. Yaklaşık 20 dk. 165 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirdim. Yaklaşık 15 adet kadar kurabiye elde ettim. Fotoğraftaki kurabiyeler komşu çocukları ve benim tarafımdan hemencik ılık ılık yenmekten kurtulanlar. :) Hepsi çok güzel pişti, tadı da güzeldi, pişerken boyut değiştirmediler fakat yapısı kırılgan olduğu için süsleme yaparken her an elimde kalacakmış gibi bir his uyandırdılar. Her şeker hamurlu kurabiye böyle mi olur bilmiyorum. Yani sağlam sert yapılı değillerdi. Çubuklu kurabiye yapımına uygun olduklarını düşünmüyorum. Birde bu tarife yumurta ekleyip denemek istiyorum sanırım öyle daha güzel olur. Arkadaşlarda tarçınlı, zencefilli, badem tozlu tarifler de var. Hepsini zamanla denemek tadına bakmak isterim.



Son olarak kullandığım bir kaç pasta malzemesini de sayfama ekliyorum, belki size değişik gelebilecek bir iki malzeme çıkabilir.



Soldaki pompalı fırça; simli, renkli toz boyaları şeker hamuru kaplı pastalara kurabiyelere sürerken büyük kolaylık sağlıyor. Çok kullanışlı pratik bir fırça aynı allık gibi. Ben içine gümüş renkli simli toz boya koydum her türlü şeker kaplı yüzeye pırıltı vermek için kullanıyorum.

Sağdaki de sulu fırça; şeker hamuru kaplı pasta ya da kurabiye üzerine süsleme yaparken bu fırçayı kullanıyorum. İnanılmaz güzel bir fırça..Gövdesine hafif bastırmanızla fırçanın ucuna su geliyor sizde kontrollü bir şekilde şeker hamuru parçalarını birbirine yapıştırabiliyorsunuz. Farklı uç numaraları var. Kalın ince orta çeşit çeşit. Burada yaklaşık fiyatları $10



Desenli mini merdane; genelde kurabiye yapımında ya da fazla büyük olmayan yüzeylere kabartmalı desen vermek için kullanılıyor. Büyükleri de var onları da kullanarak pasta yüzeylerine motif verebilirsiniz..Sayısız desen seçeneği var. ;)
(Edith'in toptan fiyatlarını sorun. Ayrıntılı bilgi burada ve burada)



Desenli cımbızlar: kurabiye olsun pasta olsun genellikle kenar köşeleri hareketlendirmek desenlemek için kullanılırlar. Ama yaratıcılık sizin, bu küçük cımbızlarla çok güzel desenler yapabilirsiniz. Büyükleri yaklaşık $5 küçükleri $1.

**************************************************************

Uluslararası Arkadaşlık Ödülü

Sevgili Bir demet fesleğen, Düşlerimin incisi, Şeker Pasta, Cafe Cihan, Eya's Cookies Zehra, Lati Lokum ve Bocuruk çok teşekkürler. Beni de Arkadaşlık Ödülü'ne layık gördüğünüz, kendinize yakın hissedip bu zincirin bir parçası yaptığınız için çok sevindim çok teşekkürler. İyi ki buradayım, iyi ki sizi tanıdım. Dilerim ödül herkese ulaşmıştır. Ben yazımı yazmakta sona kaldığım için fazlaca takip edemedim kim yazıldı, kim yazılmadı ne kadar eksik ne kadar fazla. Bunlara bakamadan sayfamı ziyaret eden iyi niyetli herkese bu arkadaşlık ödülünü gönülden gönderiyorum..
Tekrar çok teşekkürler bayanlar :)


Herkese mutlu şeker gibi bir haftasonu dilerim.
Sevgilerimle

18 yorum:

  1. ılk yorum benden ne güzel..
    kurabıyelerın tamda kücük kızlara göre olmus cok sırınler...tadınında güzel oldugu kesın
    güzel haftasonları dılıyorum canım öpüldün...

    YanıtlaSil
  2. Karabibercim tam da dediğin gibi kurabiyeler komşumun küçük kızına kısmet oldu.:)
    Ben sade yemeyi tercih ettim tadları öyle daha güzel ama çocuklar illa şeker hamurlu olsun diyorlar..
    Güzel haftasonları :)

    YanıtlaSil
  3. Aysecim, kurabiyelerin cok hos olmus. Ellerine saglik. Aletlerin fiyatlarini görünce cok sasirdim. Cok uygunmus, ne güzel. Bizim burda isvicrede, cok zor bulunuyor süsleme aletleri. Genelde Almanya Städter'in kendi yerinden ismarliyorum. Tabiki büyük bir fiyat farkliliyla :(

    YanıtlaSil
  4. canim keske ben kucukkende bana boyle ablalar guzel kurabiyeler yapsaydilar:))

    ellerine saglik cok sirin gorunuyorlar

    www.yenitadlar.blogcu.com

    YanıtlaSil
  5. Ayse'cim ellerine saglik,ne sirin olmus kurabiyelerin.. Kucuk hanim beylere afiyet olsun...

    Pasta malzemeleri de cok faydali.. Ben onlari burdaki satis yerlerinde hic gormedim, Gorseydim muhakkak dikkatimi cekerlerdi..OZellikle kucuk merdaneler pek sirinmis :-)
    Guzel bir hafta sonu yasaman dilegiyle..

    YanıtlaSil
  6. NİHAYET BU DA OLDU....
    KİM NE YAPTI İSE....
    YAPILANLARIN KARŞILIĞINDA BLOGGER'E DE TÜRKİYE'DEN ERİŞİM MAHKEME KARARI İLE ENGELLENMİŞ....
    BİZLERİN YILLARIN BİRİKİMLERİMİZE DE ERİŞİMİMİZ ENGELLENMİŞ OLUYOR....
    YILARDIR KENDİ ARASINDA ÇIKARSIZ PAYLAŞIMLARI İLE BİRBİRİNE ULAŞMIŞ,
    SAYILARINI BİZLERİN DAHİ BİLEMEYECEĞİ KADAR KİŞİYİ DE MAĞDUR ETMİŞ OLDULAR....
    YAZILACAK SÖYLENECEK ÇOK ŞEY VAR DA....
    İŞTE....
    SÖZ'ÜN BİTTİĞİ YERDE SESSİZLİK BAŞLIYOR....
    AMA...
    ''KABULLENME' OLARAK ''KABULLENİLMEMELİ''....
    TEKRAR GÖRÜŞÜNCEYE KADAR...
    BAKALIM...
    NE ZAMAN'mış...

    bizleri unutmayın...

    YanıtlaSil
  7. Kurabiyeler çok cici olmuş canım, ellerine sağlık. Biliyorsun bugğn Blogger'a Türkiye üzerinden erişim engellendi. Ancak ben eşimin bana verdiği bir program sayesinde yurt dışındaki DNSler üzerinden giriş yapabiliyorum, eğer isteyen arkadaş olursa lütfen bana haber versin, ben programı onlara ulaştırırım. Umarım bu durum bir an önce düzelir :((
    evrendemir77@gmail.com

    Sevgilerle,
    Evren

    YanıtlaSil
  8. ayşecim çok üzgün olduğumuz bir gün umarım emeğimizi göz ardı etmez ve karardan vazgeçerler.kurabiyelerin çok şeker çok cici olmuşlar bende son yaptığım kurabiyelerde un kurabiyesi tarifi denemiştim dediğin gibi çubuklu kurabiye için çok riskli süslerken kırılıyor fakat ben tadını çok beğendim .eline sağlık canım yasaksız günlerde görüşmek dileği ile sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Her sey harika gorunuyor. Cok yetenekli ve yaraticisiniz. Soylemeden edemedim. :) Iyi haftasonlari...

    YanıtlaSil
  10. Aysecigim duydunmu diyarbakir mahkemesi turkiyeden bloglara girisi yasakladi malesef turkiyeden bloglara girlmiyor ancak krac programlarla giriliyor ne olucak bu turkiyenin hali? simdi tam etkenlik zamani..
    fazla katilim olamiyacak cunki kimse bloglari acamiyor..
    face bookta bircok grublar oluisturduk arkadaslar sizlerde katilin..
    http://www.facebook.com/group.php?gid=31605427901&ref=mf

    YanıtlaSil
  11. sen istedin valla yeter turkiyede bu derece kazıklandıgımız kardeşim:) şimdiden birikitiriyorum alacaklarımı sana sipariş edeceğim haberin ola!

    :)))))))))))))))))))))))))

    ps: kabus gibi bir durum sonrası agzıma neler geliyor ama youtube u kapayan zihniyetten dolyaı susuyorum ne denebilirki bu kapamaya?no comment!!

    YanıtlaSil
  12. Kurabiyeler çok sevimli olmuş. Ekipman fiyatları da ne kadar uygun. Türkiyedeki fiyatları korkunç pahalı. Bu fiyatlarla elde edebileceğimiz bir yer bilen varmı Türkiyede?

    Fatoş

    YanıtlaSil
  13. kurabiyelerin çok güzel helede şekerli olanlar şekillerine bayıldım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  14. ellerine sağlık şekillerine bayıldım çok güzeller

    YanıtlaSil
  15. canım bu bebek kurabiyeleri çok zarif olmuş nasıl yenirki bunlar al süs diye koy, tebrik ederim, başarılar canım....
    lezzet istasyonu
    hayriye73.blogcu.com

    YanıtlaSil
  16. merhaba,
    kurabiyeler çok şirin olmuş ellerine sağlık. Bende yazıyı okurken malzemelerin ne kadar ucuz olduğu ilgimi çekti biz burda cidden çok pahalıya alıyoruz.
    Yorumları okurken türkiye de şeker hamuruyla ilgilenen herkesin de fikri aynı olduğunu gördüm.
    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  17. sevgili ayşe kurabiyelerin çok şirin olmuşlar ama 1 tane yumurta koysaydan bence istediğin sertliğe ulasabilirdin sanıyorum.Bu arada blogerların kapanmasına çok bozuldum üstelikte kendi sitemi bir arkadaş gurubuna göstermek için açtıgımda resmen şok oldum ve mahcup oldum sanki yasa dışı bir şeyler yapmış gibi kocaman bir yazı bilemiyorum söylenecek çokşey varda böyle durumlarda yapacak ne var çok da fazla bu bilinçte değiliz onca emek boşa gidecek diye cok üzülmüştüm neyse ki bitti.Günlerinin pasta tadında geçmesi dileğimle cilginpastalar

    YanıtlaSil
  18. bu siteyi gezmek bana çok iyi geliyor sizi şahsım adına faydalı insan ilan ediyorum iyiki varsınız marifetli olamasamda marifetlilere hayranım

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails