30 Temmuz 2007 Pazartesi

Bir Pasta Bir Şiir Bir de Yemekli Çizgi Film (Ratatouille - Ratatui (Aşçı Fare Remy:))




Bir pandispanyam olsun istiyorum, gözlerim kapalı pişireyim.
Malzemeleri çok olmasın, her evde bulunsun
Az yumurtalı, yağsız olsun.
Önce yumurta akları kar beyaz
Sonra sarıları içinde şeker, vanilya, un cıvıl cıvıl
Pandispanyam yavaş yavaş pişsin, bir anda kabarmasın.
Yükselsin yükselsin ama hiç geri sönmesin
Bir pandispanyam olsun istiyorum, gözlerim kapalı pişireyim.

Bir pandispanyam olsun istiyorum, gözlerim kapalı pişireyim.
Ne çok kuru olsun, ne çok nemli
Üzerine krema bulaşınca havalı görünsün
Serin serin dolapta dinlensin
Tadı hafif ve lezzetli olsun
Herkes şarkılar, türküler söylesin ona laf atsın.
Pandispanyam gül olsun elimden hiç düşmesin
Bir pandispanyam olsun istiyorum, gözlerim kapalı pişireyim.



Şiirle başladım, yemekli film kuşağıyla devam ediyorum. :)
Vizyona çok güzel bir çizgi film geldi. Ortalığa yayılan bu filmin kokusuna biz de daha fazla dayanamadık ve doğruca sinemanın yolunu tuttuk. Koca bir senenin ardından ilk defa :)
Küçük büyük herkesin neşe içinde izleyeceği bir çizgi film. Hele konu yemek olunca doymayın keyfe.

Bu çizgi filmin adı Ratatouille (Ratatui). Remy adında bir farenin mutfak maceralarını ve şef olma yolunda başından geçenleri çok güzel ve eğlenceli bir şekilde anlatıyor. Bir fare ve mutfak, hatta yüzlerce fare!!! eee gerisini siz tahmin edin! :)

Remy diğer farelerden bambaşka özelliklere sahip bir faredir. Yetenekleri, düşünceleri, hareketleri hatta yürüyüşü bile bambaşkadır. Kaliteli yemekler peşindedir. Ve artık mutfak hırsızı olmak istemez. Mutfaklardan yiyecek çalmak yerine oraya lezzet katmak ister. :)

Sanırım bu filmle farelere ancak bu kadar sevgi duyabilir, gülebilir hatta onlar için üzülebilirsiniz. :)

Şu an Türkiye'de hangi filmler vizyonda tam bilmiyorum fakat "Ratatouille" sinemaya gelirse ya da DVD' si çıkarsa kaçırmayın, izleyin derim. :)
Film hakkında da fazla ayrıntı vermek istemiyorum, imkanınız olursa mutlaka izleyin ve tadına kendiniz bakın. :)

Ratatouille (Ratatui) - Aşçı Fare Remy kısa tanıtım filmi burada!



Tarifi yazmakta oldukça geciktim, umuyorum kusura bakmazsınız. Bu süre zarfında direksiyon testinden geçip, sonunda ehliyetime kavuştum. (Allah kazadan, beladan korusun.) İngilizce kursumda kur atlamışım, sertifikamı alıp, tekrar yeni döneme kayıtla uğraştım. Birde tabii yeni aşkım pasta kursum var. Onu da ihmal etmemek isterken, kısa süreli bir gecikme yaşanmış oldu.

Hayalimdeki pandispanyaya da henüz kavuşmuş değilim, zaten şiirde ne kadar hasret olduğumdan bahsediyorum. Denemelerim ve çalışmalarım devam ediyor. Eğer pandispanyalar hakkında sizinde bilgileriniz ya da tarifleriniz varsa benimle paylaşın lüüütfen. :))
Ziyaretlerime de hemen çıkıyorum, merak ettim bakalım benim arkadaşlarım neler neler yapmışlar görüşmeyeli...:))) herkese kucak dolusu sevgilerle....


Muhallebili Çilekli Pasta Tarifi:
Pandispanya Malzemeleri:
* Yarım + çeyrek su bardağı şeker (kap ~185 gr)
* Yarım + çeyrek su bardağı kek unu (kap ~ 90 gr)
* 4 yumurta oda sıcaklığında, beyazları sarıları ayrılmış
* 1 paket şekerli vanilin

Önemli not: Son pandispanya denememde, 4 damla limon suyunu yumurta sarısına, çay kaşığı ucuyla kabartma tozunu da (bir paket kabartma tozu kullanmayın, kekiniz çöker) una ekleyip öyle pandispanya mı pişirdim. Kekim daha güzel kabardı fakat uğuruna şiirler yazdığım hayalimdeki pandispanyama henüz kavuşamadım, denemelerim devam ediyor. :)

Muhallebi Malzemeleri:
* 3 bardak süt
* 2 yemek kaşığı un (tepeleme)
* 3 ya da 4 yemek kaşığı şeker
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 1 yumurta
* 1 paket şekerli vanilin

Pandispanya'nın içi ve üzeri:
* 1 avuç kırılmış ceviz
* 1\3 bardak damla çikolata
* Keki ıslatmak için 7 ya da 8 yemek kaşığı kadar süt
* 1 yemek kaşığı kakao
* Arzu ettiğiniz kadar çilek


Hazırlanışı:
20 cm lik kelepçeli kalıp yağlanıp, unlanır. Kek kalıbınızın altına da yağlı kağıt seriniz.
Fırın ayarı 180 derece. Fırının içine ısıya dayanıklı küçük bir kapta su koyunuz. Buhar oluşması için.

1. Geniş bir kapta, yarım bardak şeker ve yumurta sarıları açık sarı renk elde edinceye kadar mikser ile iyice çırpılır. Sonra içine vanilya da eklenir.
2. Başka bir kapta yumurta beyazı kar gibi köpük oluncaya kadar mikser ile çırpılır. Daha sonra içine yavaşça çeyrek su bardağı şeker serpilir, çırpmaya devam edilir, sert köpük hazırlanır. Kap ters çevrildiği zaman köpük dökülmemelidir. (aşırı çırpmaktan kaçının, yumurta beyazları kuruyabilir)
3. Daha sonra yumurta sarısına, un (elenmiş) ve yumurta beyazı çok yavaş bir şekilde 3 parti halinde spatula yardımı ile karıştırılır. Amaç köpüklere zarar vermeden hafifçe karıştırmaktır. (Bu işleme Fold Tekniği denir.). Önce unun 1\3 ü, sonra yumurta beyazının 1\3 ü karıştırılır. Elinizdeki malzemeler bitinceye kadar sırasıyla yavaşça bu karıştırma işlemine devam edilir. Kek hamuru kalıba dökülür.
4. Önceden 180 derece sıcaklığa getirilmiş fırında 25-30 dk pişirilir. Batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar.
5. Kek fırından çıkınca kenarlarından ince bir bıçak hafifçe geçirilir, keke zarar vermeden kelepçesi açılıp, varsa evinizde soğuma teline ters çevirilir bekletilir. Soğuyunca ortadan ikiye bölünür, arasına süt, kakao, ceviz, damla çikolata serpilir.
6. Üzerine muhallebi hazırlanır, dökülür çileklerle süslenir. Afiyetle.

Muhallebi hazırlanışı:
Tüm malzemeler orta boy sos tenceresine dökünür. Orta ateşte, çırpma teliyle sürekli karıştırılarak muhallebi pişirilir. Muhallebi kaynayıp, koyu kıvama ulaşınca ocaktan alınır. Oda sıcaklığında hafif soğumaya bırakılır. Daha sonra kek üzerine dökülür ya da kek arasına içi krema olarak kullanılarak servis yapılır. Benim gibi bebek muhallebisi niyetine de yiyebilirsiniz. :))) Afiyetle.

Son notlar: Her zaman kullandığım klasik pandispanya tarifime buradan da ulaşabilirsiniz.
"Bir pandispanyam olsun istiyorum" derken, şairimiz Orhan Veli Kanık'ın bir şiirinden esinledim, onu saygıyla anıyorum.

41 yorum:

  1. Evet aynen öyle bir pandispanyayı ben de hep istiyorum Ayşe'ciğim. Bu yüzden tarifini merakla bekliyorum. Çok bekletme lütfennnn.
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  2. Ayşecim şiir süper olmuş valla...Bende etkinliğe katılmak istiyorum ama ne yapmalıyım bilmiyorum,hangi ay boş konuyu şimdidenmi belirliyoruz bilmek isterim....

    YanıtlaSil
  3. Yamanım, bidenem, şiir biraz çalıntı olmuş ama sende iş var:))(Gerçi içerik farklı, ifade ediş birazcık çalınmış)Haftasonu blogcu arkadaşlarla pikniğe katıldım ve çok çok eğlendim. Seninde orada olmanı çok isterdim, hatta gelmek istiyorum desen gelip seni alırdım ama arabada benzin azdı:))) neyse benzinimin bol olduğu bir gün gelip alırım ama önce araba sahibi olmam gerek. Yok bacım yok şu dünyada üç dikilim ağacım dışında hiç bir varlığım yok.Tabi onlarda solmadıysa bu sıcaklarda. Gelelim pikniğimize; "kuzey bebek" de oradaydı ve doya doya oynadım onunla. Öyle bir çocuğum olacağını bilsem her dokuz ayda bir doğururdum açıkçası. Aynur'u dünyadaki en saf ve masum anne ilan ettim. İyi niyet ayaklarından akıyor. Aslında senin tanıdığın başka kimler vardı bilmiyorum ama Tuba'yı sanırım tanıyorsun. Harika bir kadın ve bu organizasyon onun tarafından organize edildi. Onca hasretliğinin arasında blogcu arkadaşlarınada zaman ayırdı, sağolsun. (Burada mesaj sana, hani gelirsen birgün buralara diye) Ayrıca yeni tanıdığım nice güzel arkadaşlar, su sıkıcı yaz günlerinde benim için moral dopingi oldu dersem yeridir. Bu arada benim siparişler yüzünden, hazır bir şeyler alıp götürdüm. Utanılacak bir kadınım ben ama yüzsüzüm işte. Hatta arsızlık edip birazda artanlardan yanıma aldım.
    Canımın için hep benden bahsettim, sanki senin seyredeceğin film yok, yapacağın pasta kalmamış da bir tek beni düşünürmüşsün gibi:)Fareyi bir tek filmlerde sevebilirim ve bu anlatımdan sonra bu film seyredilecek diye notumu aldım. Pastan sade ve çok şık görünüyor, ellerine sağlık. Az kaldı turist memleketinde tükkan açmana, ilk müşterinde ben olurum inşallah.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Yamanım biraz önceki yorum benden ama bağlantı adresimi eksik yazdığım için sana ulaşırmı bilmiyorum. Ulaşamazsa yarın anlarım bende yeniden yazarım be canım.

    YanıtlaSil
  5. ben çok seviyorum bu fareyi :))


    şiirinede bittim..sanırım bütün pastacıların duygularını yansıtıyor çok içli :P

    selamlar sevgiler
    aslı

    YanıtlaSil
  6. Ayşecim , olurda bir şiir uyarlaması bu kadar mı duygularıma rehber olur :) Kimi kabarmaz , kimi tutmaz , kimi bana uymaz derken hazır pandispanyadan vazgeçemez oldum..Bulursun böyle efsun gibi bir tarif acilinden paylaş gözünü seviyim..

    YanıtlaSil
  7. Pandispanyam yavaş yavaş pişsin, bir anda kabarmasın.
    Yükselsin yükselsin ama hiç geri sönmesin..

    Bayıldım yaa,süper olmuş:)Kalemine kuvvet ;)
    Bu çizgi sinema vizyona girer girmez gitmek istiyorummmm. Tabi bi aksilik çıkmazsa:)
    Pasta da çok cici görünüyor. vel hasıl herşey için ellerine sağlık canım :)
    sevgiler LULU

    YanıtlaSil
  8. Yine dokturmussun, yazilarin insani gulumsetiyor.Pastada guzel gozukuyor.Tarifi bekliyorum:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Mrb, herkesin hayali olan bir pandispanya bu ve fareyi de çok tuttum tıpkı biz mutfak fareleri
    merakla bekliyorum her yenliğini ve yazını

    YanıtlaSil
  10. ayşem yaman ayşem ben görmeyeli (çok yoğun bir tempoya girdim şu an saat 01.27)kurslara bile gitmişsin harika pastalar yapmışsın ellerine sağlık canım süslemen süper olmuş ablana mutlu seneler ve pandispanya şiirin süper :)

    YanıtlaSil
  11. Merhaba Ayse
    Sirke yazmayi unutmusum yaaa:( neyse duzeltiyim onu. Ben amerikan olcu kaolari aldim onlari kullaniyorum. Bosuna buttermilke para harcama sirkeyi koy olsun buttermilk:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Burcin, pandispanya tarifim burada ! her zaman kullandigim tarifi kullandim. 20 cm lik kelepceli kalipta oldukça iyi sonuç verdi ama istediğim biraz daha kalın, yüksekçe bir pandispanya. Umarım tarifime en kısa zamanda kavuşurum. :)

    Zerrin'cim, teşekkürler!
    Katılım isteğine çok memnun oldum, ben daha ilk etkinliği yapmadan size gün vermiş gibi oldum, haydi hayırlısı! :))) bana mail atabilir misin canim? tekrar tesekkürler...

    Lalem, bidenem!:) aaa ne çalıntısı has be has benim şiirim, nerden çıkardın başka nerde duymuş olabilirsin ki! :p
    Canim benim piknige katilan tum arkadaslar adina, senin adina cok sevindim, hersey harika görünüyordu! henüz arkadaslara yorum bırakamadım ama yaptığınız süpper bir sey olmus! İnsallah gelecek sefer bende aranızda olabilirim. Paylaşımların için teşekkürler doyamadım sana, bunların hepsini ve daha fazlasını sayfanada eklemeyi unutma resimlerle birlikte :)
    Ah ah Lalem son zamanlarda aklimdan neler neler geçiyor, ne beyin fırtınaları patlatıyorum bir bilsen! Dükkana kadar daha çok yolum var :) O da ayri bir rüya :)
    Yorumun için çok teşekkürler,öptm seni, sevgilerle
    Lalem bağlantı adresi eksik oldu ama yorum bana iyiki ulaşmış, yoksa bu cici yorumdan bir süre mahrum kalacaktım. :)

    YanıtlaSil
  13. Yumurta sepetim Aslım,teşekkürler! :)
    Çok mu içli olmuş? he he he! :) alemsin yaa..sevgiler sana...

    sevgili Pastarda, ziyaretiniz ve şeker yorumunuz için teşekkürler! sanirim bu arayislar hepimizin ortak kaderi!:) Umarim yakinda ben de tarifime kavusurum.
    Burada her zaman kullandığım bir tarifim var, blogcudan gelirken yanımda getirdim. :) pandispanya
    tarifine bakabilirsiniz, oldukça güzel bir tarif. sevgiler..

    Papatya prenses, teşekkürler güzel yorumunuz için, şiirin bu yeni halini beğendiğinize memnun oldum :) Çizgi filmi de mutlaka izleyin derim, çok şirin çok eğlenceli. ;))
    sevgiler LuLu:))

    Duygu'cuğum, teşekkürler! benimde yüzüm güzel yorumlarınızı alınca gülümsüyor. :)) Şimdilik tarifim yukarıdaki linklerde mevcut! umarım kısa halini hemen eklerim..sevgiler canım

    Yesim merhaba, çok sevindim ortak hayallerimiz olduğu için. :)fareyi sakin kaçırmayın :))))
    teşekkürler beğendiğinize çok memnun oldum.

    Seda'cığım, nedir merak ettim bu yoğunluğu sebebi, yarın sendeyim! :) Canım beğendiğine memnun oldum, ablam adına da teşekkürler...:)

    Duygucum tekrar merhaba, teşekkürler bende öğrenmiş oldum buttermilk nasıl yapılır böylece. :)
    Ölçü çevirileri hakkında benim de net bir bilgim yok ama teaspoon tatlı kaşığına denk geliyor sanırım, sende bir bak istersen. Sevgiler canım...

    YanıtlaSil
  14. Pasta sevdası budur işte! Şair eder adamı :)) Tüm şiirler gibi bu şiir de pek çoğumuzun hislerine tercüman olmuş Yaman Ayşe :))
    Aşçı fareyi de pek merak ettim, buralara gelince oğluşla gitmeli, hem aşçılık var işin içinde hem çizgi karakter tam bizlikmiş:))
    Sevgiler, sargılar, hörmetler...

    YanıtlaSil
  15. ayşecim, çok tatlısın sen ya :)) her yazını böyle gülerek, ay ne şeker şey bu kız diyerek okumak zorundamıyız? şiir çok sevimli olmuş, pastanda nefis görünüyor şekerim.Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  16. Ayşemmmm, yine gülümsettin beni ya; artık yemeklerine methiyeler yazan bir şair olarak göreceğiz seni diye düşünüyorum. Bu arada gece gündüz etkinlik için ne yapıla acaba diye düşünüyorum. Yok sen şimdi bu hatun pikniklerde falan gezip duruyor da etkinlik için birşey düşünmüyor falan dersin :)))) Kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Ayşe'ciğim
    O ne güzel bir uyarlama öyle, yaratıcılık ve espiri anlayışına bayılıyorum. Böyle arayışlar pasta yapan herkeste olsa gerek :) Bulursan haber ver canımcım daha ben senden sönmeyen sufle tarifi de bekliyorum :))
    Şu ev sahipliği meselesine sıcak bakıyorum aslında ama işin teknik kısmını becerebilir miyim acaba gibi güvensizlikler içerisindeyim
    Pasta nefis, film ile ilgili dün gazetede bir haber görüp merak etmiştim, bugün de sen de gördüm, tatil dönüşü hemen izlenecek...
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  18. Sevgili Ayşecik,
    Yine super bir pasta ve yemekli çizgi film.Bayılırm her ikisine de.
    Burada vizyonda ki çizgi filmleri Karya'cığımın sayesinde kaçırmaz olmakla kalmayıp adeta çizgi film hayranı olduk..))
    Pandispanyanın tarifini bekliyoruz canım Ayşem.Öpüyorum seni..

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  19. Hani tarif hani... Hala eklememişsim ama olmazki şekerim :)
    Film sanırım şu anda vizyonda. Mutfak ve fare ha.. Çok merak ettim. Pasta da nefis görünüyor. Yoksa Remy mi yaptııııı? :)))
    Öperim

    YanıtlaSil
  20. Ortak, gormeyeli sairligi de baslamissin :))) Pek hos olmus siirin :) Bana gore pandispanya degil de kremasi onemli. Sanki tadi ordan geliyomus gibi :) Belki sutlu tatlilari sevdigimden bana oyle geliyor olabilir :) Filmi de merak ettim. Belki donuste dvd'si cikar, o zaman izlerim. Zaten staj sirasinda actim senin filmli tarifleri (sinema ve yemek etiketli olanlari), ordaki filmlerden izledim. Kac zamandir yazicam sana ama ha bire bi sey cikti yazamadim. Women on top, Because I said So, Karsi Pencere (bu Gainesville'de izlendi), The holiday, Chocolat, Big Night, Fried Green Tomatoes... Iste bunlarin hepsini hazir Parem yokken izledim. Big Night'i pek begendim sonuna uzuldum ama yemekler superdi. Fried Green Tomatoes huzunlu ama guzel, The holiday farkli ve heyecanli, women on top ve because I said so idare eder, Karsi Pencere farkli ve pastalarla guzel... Iste boyle, yani sadece tariflerin degil yazdigin her sey bizzat okunuyor :) Sana tavsiyem Eat, Drink, Woman, Man adli film. Cin yapimi bir film ve film boyu amca bir suru yemek yapiyor. Bazen mide bulandirici seyler de cikiyor ama oldukca ilginc bir filmdi. Dumpling yaparken amcanin el hareketlerini tam olarak gorebilmek icin bir kac kere geriye sardim ama bisi anlamadim :( Sikici bulabilirsin bazi sahneleri ama icinde yemek geciyor diye sana da tavsiye etmek istedim. Ortakcim operim, gorusmek uzre...

    YanıtlaSil
  21. Yamanım, kayıp gördüm seni. Yoksun ortalarda, bir an önce kendinden haber ver. Maceracı ruh taşıdığın sürece tedirgin oluyorum senden. Bak hasretine dayanamayıp adres değiştirdim bende. Beklerim gel demiyorum, çünkü nereye gidersem gideyim beni bulacağını biliyorum:)Yakında hasretinden turist memleketinede gelirsem şaşırma. Engin ingilisçe bilgim yeterli oraya gelmeye:))Canım kendine iyi bak, umarım güzel şeyler yaşadığın için kayıpsındır.
    Öpüldünnnn.

    YanıtlaSil
  22. Merhaba

    Şiire bayıldım. Müthişsin valla
    Her şey süper.
    Bu arada ben buralardayım ama
    bloguma bir şey eklemiyorum.

    güzin

    www.ekol.blogcu.com

    YanıtlaSil
  23. Yaman Ayşem yine döktürmüşsün:) Edebi tarafını hissediyordum ama bu kadarı pes dedirtti, valla bravo!!! Ne güzel şiir yazarmışsın öğrendik artık arkasını bekleriz, ben ce tariflerini de şiirle yaz:)
    Tarif linkini yorumlardan gördüm, ben de buna yakın bir çalışma yapıyorum ama senin detaylarını da uygulayacağım canımcım. Filmi de merak ettim, onu da izlemeye çalışacağım, hala diğer filmleri izleyemedim:(
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  24. Sevgili Ayşe,
    Bu filmi ben de duydum ya bir gün görme şansım olur mu bilmiyorum. Şiirine de bayıldım!
    Tijen

    YanıtlaSil
  25. Ayşecik,
    Sana teşekkür emaili göndermiştim sanırım sana henüz ulaşmadı.Yollar uzun ya belki karadan geliyordur canım.Vermiş olduğum rahatsızlıktan dolayı özür dilerim.Yardımların ve sabrın içinde çokkk teşekkür ederim.Şiirini çok sevmiştim sanırım önceki yorumum da atlamışım.Onun içinde bir özür.

    Sevgiler seninle olsun.

    YanıtlaSil
  26. Yamanım, içime sular seller serpildi sen ortaya çıkınca. Yine dolu dolu geçmiş zamanın, önce tebrikler artık rahat rahat kullanıcan arabayı, sonra başarılar ingilisçe kursunda, sonra sonra bol marifetler pasta kursunda. Artık ne Yaman pastalar yapacaksın bakalım. Bende özlüyorum bloğumu bu hafta taşınma yüzünden sinir krizi geçirsemde, bloğuma yazmayı, arkadaşlarımı ziyaret etmeyi acayip özledim. Mümkün olduğunca ziyeret ediyorum ama bu telaşeden sevgili Ebruyu unutmuşum. Neyseki kızcağız sessiz bir prenses, affedici olacağına eminim. Pikniğe gelseydin ne yazacağımı merak etmişsin, gelseydin merakın giderdi bacım:) Ama bu kadar tanımam ile yazacaklarım; Maceracı ruhlu zarif prenses derdim, senin için. Sana bu iki kelime yetmez bilirim, seni tanıyınca bir sayfayı sana ayıracağım söz. Ben de bu hafta krema sıkma kursuna gideceğim, ayrıca bir spor klübüne sıkı bir pazarlık sonucu üye oldum. Ben bile şaşırdım kendime isteyince neler yapılabiliyormuş. Şimdide klüptekilere kendimi hoş göstermek için kurabiye yapıp yapıp götürüyorum:)
    Canımın içi bilirsin en çok sana yazarım, senin ilgin olsada olmasa da her konuda yazarım kafanıda şişiririm ama seni de severim. Mecbur çekeceksin gevezeliğimi sen benim sanal bacımsın:)
    Kendine iyi bak, bol bol da öptüm seni.

    YanıtlaSil
  27. canım,filmi merak ettim şimdi..eh ne de olsa mutfakta geçiyor..bir bakalım bulabilecek miyiz..bu arada pandispanya özlemine ben de katılıyorum ve bu konuda sana güveniyorum,sen yakında bulursun number one ı..ehliyetin hayırlı olsun,yoksa sana artık "Ayşe the conqueror of Orlonda " mı demeliyiz..selamlar..

    YanıtlaSil
  28. Yamaaaan,
    Beni Turk gecesi listesine eklemissin ama etkinligin adini Lama Mutfakta diye yazmissin acep neden? "Biz ninemizden boyle gorduk" gibi bir baslik yazmistim ya mailde.
    Geregini istirham ederiz ;)

    YanıtlaSil
  29. Pasta süper, süsleme süper, şiir süper e daha ne olsun, ellerine sağlık Ayşe'cim, ablanada nice uzun sağlıklı, mutlu yıllar diliyorum, sevgiler,öpüyorum seni...

    YanıtlaSil
  30. Bazen bana gelen yorumlara tek tek teşekkürler ediyorum ya, o etkisini yitiriyor gibi geliyor ama ben onları yazarken gönülden yazıyorum bilesiniz. :)
    Şimdide bana günlüyle yorum yazan tüm arkadaşlarıma ziyaretleri için yeniden teşekkürler ediyorum.
    Yahu bana bir şeyler oldu, ruh halim bir tuhaf, hemen havaya girdim, şair gibi konuşur oldum, elimde bir purom eksik..he he he! :))

    Evcilik lezzetleri
    şiirin yemekli halini beğendiğinize sevindim, haklısın ortak bir yaraya parmak bastım sanırım :) Çizgi filmi de sakın kaçırmayın, hem kendini hem de oğluşunu mutlu edersin ona göre. sevgiler canım :)

    Müge'ciğim, sen de tatlısın çok! Ben de siz ne yorum yazmışsınız diye sabah sabah kalkıp koşuyorum ekran başına, yani karşılıklı bir gülümseme yaşıyoruz..
    öpüyorum seni...

    Gülrizz,canımsın yooo öyle bir şey demiyorum. :p
    zaten siz yollamazsaniz ben gelir alirim, resmide tarifide ha ha ha! :))
    Şekercim inan ben de gece gündüz düşünüyorum ne yapsam etsem sizi şaşırtsam gülümsetsem diye..koççaman sevgilerle..

    Eda'cığım, öyle uzaktan bakma bana mail at..:) ben senin bu konu hakkındaki tüm güvenini yerine getiririm merak etme.
    Ha bu arada ben daha ilk buluşmayı gerçekleştirmeden günler veriyorum size, atıyorum tutuyorum! ne diyim Allah yüzümü kara çıkartmasın..sevgilerle

    Damak tadım Gül ablam, Karya'yi da kendinizi de bu filme mutlaka götürün, pişman olmazsınız, pişman olursanız bana gelin, garantisi var..:)
    tarifi ekledim. :) optm, sevgilerle

    Selencim,
    geç geldi tarifim biliyorum ama mazeretim vardı canim, kusura bakayin. :) Ben bakindim vizyona ama göremedim çizgi sinemayı, sen hangi vizyondasın bakayım?. :) he he! optm

    YanıtlaSil
  31. Ziyaretiniz için teşekkür ederim Ayşe Hanım :)
    Doğrusu wordpress’de benim için de ilk yorum sizinki oldu :)

    “Blog dünyası” inanılmaz derecede kişiyi içine çeken bir dünyaymış.
    Bir sene önce aklımın ucundan bile geçmezdi.
    Ve dediğiniz gibi o kadar ilginç çalışmalarla karşılaşıyoruz ki…
    Özellikle de yemek konusunda sayısız blogla karşılaşmak bana +8 kiloya malolmuşken :)))))
    Her iki blogunuzu da az önce gezdim hızlıca… Akşama daha çok inceleyeceğim…
    Sayfayı açar açmaz karşımda çilekli pasta görünce çocuk gibi mutlu oldum.
    Ve de özellikle süslemelerinizin, malzemelerinizin doğal olması da çok hoşuma gitti…
    Yenilikleri seviyorum, ama neredeyse bu konularla ilgili 10 kişiden 8′i pastalarını şeker hamuru kullanarak yapıyor. Çok hoş, fakat sizinkiler gibi daha doğal süslenenler çok daha cazip ve sevimli geliyor bana…
    Tekrar tebrikler…
    Bu arada… wordpress.com’da çok yeni olduğum için henüz iyisi, kötüsü hakkında fazla bilgi veremeyeceğim. Yine de ilk gözlemim, hoş şablonlarının olması. Öte yandan blogspot.com’da olduğu kadar özgür değilsiniz eklentiler açısından burada. Tabii CSS (ki ne olduğu konusunda fikrim yok :D ) bilgi sahibiyseniz, ek ücret ile şablonları geliştirebiliyorsunuz. Küçük ücretsiz bir hesap açıp, deneme yapabilirsiniz. :)
    Yine de bir ayağınız blogspot’ta dursun derim :)
    Sevgiler…
    İçtenlikle…
    Banu :)

    YanıtlaSil
  32. Ortak'cığım :)
    "heeeyttt duymayan kalmasın bu yorumu" diyesim geldi birden! :)
    çok mutlu ettin beni gider ayak memlekete! filmleri beğendiğine sevindim. Yemekli film kuşağı işte, oscarlı film kuşağı değil. :)) Ama güzel filmler dediğin gibi kimisi de idare eder. O bahsettiğin çinli filmi yabancı gelmedi, seninle daha sonra perde arkası konuşunca hatırladım izlemiş olduğumu ama tanıtladım, senin şerefine bir yazı yazarım artık....
    Şiirini beğendiğine de çok memnun oldum. Sütlü tatlıları sevdiğini biliyorum artık bize gelirsen yaparım sana..:)
    Canim şu an göklerdemisin bilmiyorum, sana iyi uçuşlar, güle güle git gel.
    Sevgilerle
    Öptm, görüşmek üzere....:))

    Lalem, yorumlara geç cevap yazdığım için şimdi "kayip değilim, buradayım, bir yere gitmedim" demek garip geldi, sen zaten haberimi aldın ilk günden, teşekkürler canım.
    Her zaman beklerim seni lalem, kapim taa sonuna kadar açık! :) ne güzel olur gelsen..:) Seni her gün maceradan maceraya atarım.. he he he! :))

    Güzin merhaba, şiir beğendiğine çok sevindim canım, teşekkürler. En kısa zamanda yeni yazılarda buluşmak üzere...
    sevgilerle

    Neslii, canım ben de bilmiyordum bu yönümü ama tesadüf eseri çıktı. tamamen acemi şansı diyelim, yani çok ümitlenme devamı gelmeyebilir. :)) Umarim pandispanyayi denersin ve memnun kalirsin canim :) simdiden kolay gelsin...Bu arada filmide kaçırmayın..sevgilerle

    Sevgili Zen,
    sizden de yorum gelince dedim ki hakikaten güzel bir şiir olmuş galiba sevimli olmuş...teşekkürler...


    Damak tadım Gül ablam, en son mailiniz elime ulaşmadı, benim de üst üste yolladığım mailin size ulaşmadığını düşünmüştüm aslında hala da emin değilim.
    Olur mu öyle şey daha yardım edemedim ki size, istediğinizi yapamadım siz kusura bakmayın asıl. Bana haber verin musaıt olunca yapalım ekleyelim resimleri sayfanıza..
    şiirini beğendiğinize de memnun oldum..teşekkürler..sevgilerle

    YanıtlaSil
  33. Lalem,
    Bana yazabilirsin her konuda, seviyorum senin paylaşımlarını..gülümsetiyorsun beni, iyi ki varsın. hele o klübe kurabiye götürme kısmı son nokta oldu. yani insanlar spor yapmaya zayıflamaya gidiyor sen milletin aklını çeliyorsun pastayla kurabiyeyle..he he he!:)
    Krema kursuna da ayrica cok sevindim, sen kendiliğinden çok güzel süslemeler yapıyordun zaten şimdi kim bilir neler yaparsın, çok isabetli bir karar vermişsin canım.tebrikler!
    yeni yorumun ve paylaşımların için çook teşekkürler, öpüyorum seni
    sevgilerle

    Süheylam, filme yeğenlerin ile birlikte gitmeyi unutma onlarda bayılacak. Umarım kısa zamanda gösterime girer. "conqueror" ne anlama geldiğini bilmiyordum, şimdi sözlükten baktım, he he alemsin! Teşekkürler canım benim, sevgilerle selamlar

    Bayan Lamaaa, sana mailde yazmayı unutmuşum sanırım, etkinlik adı sadece ilk üçte var, gerisi süpriz! Diğer arkadaslarında etkinlik adı yok listede! Zamanla listeyi güncelleyeceğim. :)

    Ebrulitatlım ablam adına da teşekkürler, yazımı beğendiğine memnun oldum, sevgilerle canım

    Bal, ben de ziyaretimi iade ettiğiniz için memnun oldum, herkes etmiyor çünkü bazen gidip geri alasım geliyor. ;)))
    Düşüncelerinize bende aynen katılıyorum, burası bambaşka bir dünya! pastalar ile ilgili bende doğal kremalar kullanmaktan yanayım. Gıda boyalarını sevmiyorum kullanıyorum fakat yemiyorum..Şöyle ıspanak suyuyla gül suyuyla gıda boyası elde edebilirmiyim acaba :)) Seker hamurunu henüz elime almadım, onu da merak ediyorum. Sanırım seker hamurunu da yiyemem ama pastasını inşallah yapacagım belki ıspanak suyuyla yesil bir pasta yaparım ne dersiniz?
    Ben de fazla anlamiyorum CSS,HTML kodlarindan, hazir yapilmisi varsa kullaniyorum. :)
    Yeni yeriniz tekrar hayirli olsun, tanıstıgımıza sevındım, bir ara wordpress.com el atayim, o eksik kalmasin..
    sevgilerle

    YanıtlaSil
  34. :)
    Ben de memnun oldum tanıştığımıza...

    Ispanak suyu mevzusuna gelince...

    Kek hamurlarını, pandispanyaları haşlanmış ıspanakla renklendirdiklerine göre; belki yine böyle ıspanak suyu yerine doğrudan ıspanağın kendisiyle krema da renklenebilir. Denemek lazım... Ne de olsa sadece haşlanmış olan ıspanağın öyle dikkat çeken bir tadı olmuyor.

    Vişne suyu da (özellikle doğrudan kendiniz sıkarsanız) biraz bolca kullanıldığında kremaya muhteşem renk verir.

    Ama şeker hamuruna da kullanılırlar mı hiçbir fikrim yok :)

    Denemekten öte köy var mı? :)

    Sevgiler...
    İçtenlikle...

    YanıtlaSil
  35. Sabah sabah bu şiir benim duygularımı alt üst etti çok dokunaklı yazmışsınız.Bu arada ehliyetiniz de hayırlı uğurlu olsun inşlh.
    Pasta süper ellerinize sağlık ,gerçekten ceviz pastaya çok yakışıyor bence ...
    sevgiler.....

    YanıtlaSil
  36. Sevgili Ayşe, pandispanya da şiir de çok güzel :))Ellerine , gönlüne sağlık.

    Bu arada 30 Ağustos gecesine hazırlanıyorum ama kararsızlığım yüzünden zamanı geçirmezsem iyi:)

    Fare Remy' i de çok tuttum. İlk fırsatta seyretmeye çalışacağım .

    Ehliyetin hayırlı olsun. Alllah kaza bela göstermesin insallah.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  37. Aysecigim,
    Eksi mayali ekmegini denedim.Nefis bir koku inanamadim.Ama ben vakitsizlikten,tam kurallara uyamadim ve ekmegim sert oldu.Tekrar deneyecegim.
    Sevgiler arizonadan

    YanıtlaSil
  38. Canım merhaba, pastan çok güzel görünüyor, tadı da öyledir mutlaka, benim sayfamda pastalarımda kullandığım bir tarifim var ben çok memnunum, birde kek pişirirken ısıtılmamış fırına koyarsan çok daha güzel kabarır, ben hep soğuk fırına koyar dereceyi öyle ayarlarım, kek kalıbının büyüklüğüne göre de yumurta miktarını artırabilirsin,canım dilerim gönlündeki pandispanyaya en kısa zamanda kavuşursun..:))Çok güzel bir şiir olmuş...
    Bu arada ehliyetini almışsın, hayırlı olsun, aman dikkatli ol Ayşem...
    İngilizcen de gittikçe ilerliyor, kur atlamışsın, tebrik ediyorum canım, yeni dönem hayırlı olsun canım...
    Canım benim sevgilerimle öpüyorum...

    YanıtlaSil
  39. Ayşecim,
    Film tam kızlarımla benlik. Araştırdım, fragmanını seyrettim bayıldım. Ama burada vizyona girmesi ile ilgili bir haber bulamadım. Vizyona girmediyse zaten çok yeni bir film vcd veya dvd için çookkk bekleriz:( Ama böyle bir filmden bizleri haberdar ettiğin için sağol. Kimbilir kaçıncı kez gelip okudum yazını ama yoruma ancak vaktim oldu kusuruma bakma olur mu? Bu arada pastanla ilgili çok güzel deyip iç geçirmeten başka birşey gelmiyor bugünlerde elimden:((
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  40. Sevgili Banu, bence denemeye değer! Sağlıklı gıda boyası yaparız böylece, diğer gıda boyalarıda sağlıklıymış ama kullanmama rağmen içim nedense hiç rahat değil. Zaten yemiyorum da.:)

    Sevgili Hayatkazanbenkepce, cevizi ben de çok severim, özellikle muzlu pastalara çok yakışıyor değil mi? :)

    Özlem'cim yazdiklarim hakkinda teker teker yorum yapmıssın, tesekkurler canım. bende ne kadar daldan dala uçmuşum farkettim. Bir yazının içine pek çok şey sıkıştırıyorum sanırım. :) Tesekkurler...
    Tarifini bekliyorum canim.

    Sevgili Umran abla, umarım ekmeğiniz yenecek gibi olmuştur. Bekleme süreleri bu tarif için önemli. Eger ölçüler ile ilgili problem yaşıyorsanız; bardak ölçüsü için kap kullanınız. Umarım yeni ekmek denemesinde daha başarılı olursunuz. Kolay gelsin.

    Sofram Fatma ablam
    beni yorumsuz bırakmadıgınız ve paylasımlarınız ıcın tesekkurler. Tavsıyeleriniz çok ilgimi cekti, soguk fırında pandispanya pişirileceğini ilk defa duydum, en kısa zamanda sayfanızdan pandispanya tarifi bakmaya geleceğim. Guzel dilekleriniz için teşekkürler.öpüyorum sizi..

    Bocuruk, bazı arkadaslar internetten film indiriyorlarmis..:) Eger bu filmi bulurlarsa size de haber veririm belki cok beklemeden netten izlersiniz.
    Sanirim rejimdesiniz, kolay gelsin size.

    Hepinize en içten sevgilerimi gönderiyorum, teşekkürler güzel yorumlarınız için..sevgiler selamlar

    YanıtlaSil
  41. uzuuuun uzuuun yıllar önce diye başlamak geliyoiçimden de abartı olucak diye yazamıyorum:)Ama unutkanlık işte bana çok uzun zaman geçmiş gibi geliyo.Öylesine nette dolaşırken bir blogda görmüştüm bu filmi bide oyunu vardı linke tıklayıp oynamıştım çok eğlenceliydi.Şimdi görünce aaa buldum dedim ama oyun linkini görmedim.Uuzn lafın kısası şu ki o blog senmisinnnnnnn :) eğer sensen oyun linki nerde :((

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails