4 Eylül 2007 Salı

SEPET PASTA YAPIMI




Sizin için evde " sepet yapımı" özel çekimi yaptım, eşimden rica ettim, ben yaparken çeksin diye. Ama benim talimatlarımdan sıkılıp kaçtı.
- tam ben kremayı sıkarken çek!
-öyle değil!
-bak şimdide gölge oldu, derken adamım haklı olarak çekti gitti! Sonra iş başa düştü, ellerim biraz yağlı olduğu için güzel çekim yapamadım ama sepet yapma tekniği adım adım eksiksiz olarak aşağıdadır eğer resimleri takip ederseniz mükemmel sonuç sizi bekliyor. :)

SEPET PASTA

Süsleme teknikleri:
Sepet ve çiçekler

Süsleme araç gereçleri:
Uç no: 47 (Sepet için)
Renk: beyaz
Diğer: Kağıt, kalem, cetvel, bant ve streç (Sepet yapımı için öncelikle aşağıdaki gibi bir düzenek kurup, pratik yapmanızı tavsiye ederim, tekniği öğrenince kolaylıkla kek üzerine sepet yapabilirsiniz.)

Süsleme kreması:
Orta kıvamlı buttercream icing (yağlı krema)

Sepetin kreması için, Güllü pastadaki "orta kıvamlı yağlı krema" tarifini uyguladım. Ayrıntılara buradan ulaşabilirsiniz.

Pandispanya tarifi:
Her zaman hazırladığım pandispanya ile kekimi iki küçük oval kalıpta pişirdim. Kek unu yerine normal un, orjınal tarife ilave olarak da 1 paket kabartma tozu, 5-6 limon suyu damlası kullandım. Kek pişerken de bir küçük su dolu ısıya dayanıklı kabı fırında bulunduruyorum.

(Resimdeki bardakta kahve var, uzun çalışmalar için birebirdir.:)












































































































































































































Sepet yaparken öyle bir nokta yakalıyorsunuz ki; devam etmek durmaktan daha kolay oluyor! :)





Herkese iyi haftalar dilerim
Sevgilerle

72 yorum:

  1. canım merhaba
    harıka olmus ellerıne saglık cok begendım. sevgıler.

    YanıtlaSil
  2. Ay çok güzelll sağol Ayşe, Allah razı olsun Ayşe, Allah ne muradın varsa versin Ayşe, tuttuğun altın olsun, hem hafif lezzetli hem rahat şekillendirilebilir kremaların olsun Ayşe.... (uzar gider bu...)
    Sevgiler :)))

    YanıtlaSil
  3. Ayse'cim bu ne hamaratlik masallah pastan coookkk güzel olmus tadini bilmiyorum ama eminim oda nefistir süsleme tekniklerini cok güzel anlatmissin yararlanacagim mutlaka ellerine saglik sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Harika bir anlatım olmuş. Çok teşekkürler Ayşe'ciğim. En kısa sürede denemek istiyorum ama buttercream harici nasıl yaparım onu da bilmiyorum. Bu kadar emeğin boşa gitmesi çok acı.
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  5. valla bacim inanmicaksin ama dun oglusla berna hanimdan aldigim wiltonun krema sikma onerilerine bakarken yahu bu sepeti yaparizda dedim icimden bari dedim hangi ucu kullanacaz nasil krema yapacaz onuda deseydiniz ya be hey kardesim :D sanki sesimi duydun taaa amerikalardan ole bi anlatmissinki :D sanki ben sordum sen yanitladin canimsin valla ya ellerine saglik bu arada inanmicaksin bu olaydan sonra italya ogrenicem diye kizdim kendime :D bunca zaman bizim minik markete(bakkalda) bile varmis ne mi :D KREMA bacim KREMA e tabii ben italyanca bilmedigimden anlamamisem :D neyse sut kremasinida buldum ya:D cok sukur valla :D ellerine saglik canimcim unutmadan onuda yaziyim hayalini kurdugum pasta bu gerci cicek yapmak bir cicek setim yok henuz ama elde olanlarla bisiler yapcez artikin :D opt

    YanıtlaSil
  6. Canım Ayşem,
    Harika bir teknik bence ellerine sağlık canım.Desene bu kış senden öğreneceğimiz çok püf noktaları olacak canım.
    Sana mail gönderdim acaba ulaştımı??

    Kocaman öpüyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.

    YanıtlaSil
  7. Aysecim cok sabir isteyen bir pasta,yani benim icin öyle,cokda güzel anlatmissin bütün detaylari resimleriyle.pastanda süslemelerde cok güzel emegine ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  8. ellerinize saglik aysecim ya super guzel olmus..

    YanıtlaSil
  9. Ayşecim hocan haklı böylesine güzel bir pastayı çöpe atamazsın :)))
    Pasta harika görünüyor..Sepet yapılışını ayrıntılı vermiş olmnan eminim benim gibi bir çok blogcuyu sevindirmiştir...Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  10. Banu merhaba
    teşekkürler canim beğendiğine sevindim. Zaten beğenmemene olanak yok! :p Yani o kadar da iddealiyim. :) he he!

    Evcilik Lezzetleri
    aminnnn! :)))
    Senden de razı olsun, sen de benim velinimetimsin! :) Teşekkürler canım..

    Yemeğim Sevalim,
    yok canım tadını bilmesen de olur :) Öyle nefis bir şey değil! Mutfağımda uygun krema çalışmaların devam ediyor, umarım bir gün güzel kremalar ile süslerim pastamı..teşekkürler..

    Burcin canım
    ben görevimi yaptım, teknik istediniz alın size teknik, tarifte mevcut artık nasıl yaparsınız nasıl yersiniz size kalmış. :) Canim evet sonuc biraz acı gibi ama pasta süsümü yesem durumum daha acı olabilir. Hedefim büyük o yüzden daha çok süsleme çöpe atacağım ben..

    Nihancım, teşekkürler güzel paylaşımların için! Canım arayan her istediğini bulurmuş değil mi? Adına sevindim! Berna hanım senin ağzını sulandırmakla kalmış anladığım :) Zamanla sen Wiltonın kaynagını da bulursun bundan hiç şüphem yok.
    Umarim bilgiler yardimci olur sana.

    SEVGILERLE

    YanıtlaSil
  11. Damak tadim, Güllüm,
    teşekkürler güzel sözleriniz için.
    Evet emailinizi aldım, en kısa zamanda ilgileneceğim, tarifin yayınlanması biraz zaman alabilir kusura bakmayın ama tarifi finale ekliyeceğim.
    Teşekkürler Türk gecesine katılımınız için..:)

    Baharcicegi
    Çok sevindim anlatımı beğendiğinize,önemli olan benim için açık, net yani detaylı olmasıydı. Ben nette Sepet yapımını bulamadım, bazı sepetler var ama açıkcası tekniği yok, anlatımı yok. Umarım bir gün içinize yarar.

    Calimero
    teşekkürler ziyaretiniz ve yorumunuz için.

    Zerrin
    canım sadece süsünü çöpe atacağım, insaf yani beni hiç düşünmüyorsunuz bunca yağı gıda boyasını mideme indireyimde hastanelik mi olayım! Böyle şeylere alışık değilim belki zamanla alışırım :P
    Anlatımı beğendiğinize sevindim.teşekkürler...

    SEVGİLERLE

    YanıtlaSil
  12. Pasta yapımına kolları sıvayan biri olarak bu gidişle kursa gitmeme gerek bile kalmayacak sayende.O kadar net ve güzel anlatıyorsun ki Ayşe'ciğim sanki yanında gibi hissediyorum kendimi .Ellerine sağlık canım devamını sabırsızlıkla bekliyorum...

    YanıtlaSil
  13. www.yumurtasepeti.netEylül 04, 2007

    ayşeciğimm

    sepet havan harika olmuşş ellerine sağlık :)))

    ben sepet havamı royalicing ile yapmıştım daha hafif oluyor öyle deneyebilirsin belki :))

    sevgilerr
    aslı

    YanıtlaSil
  14. Ayşeciğim ne güzel olmuş pastan, aştın kendini diyorum da başka da birşey diyemiyorum. Kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  15. canim valla su royal icing icimi yidi bugun :D anacim ne menem seymis o ole :D gerci ben tam beceremedim ama :) ilk deneme ya garip sekillerim oldu :D benimki biraz civik oldu yumurtadanmidir nedir :D bu arada canimcim istegini emir telakki ederekten sen ve senin gibi dusenen dostlarimi gicik etmim dedim ve kaldirdim kelime dogrulama muhabbetini :) memnuniyetiniz memnuniyetimizdir :D sevgiler

    YanıtlaSil
  16. Nihancım kusura bakma canim ama yorumunun yarisini anlamadim,
    "...kaldirdim kelime dogrulama muhabbetini..."
    kisminida anladıysam sarışın olayım!:{

    Canim krema cıvık olduysa basacaksın pudra şekerini! Dediğim gibi yumurta beyazlı verdiğim tarifler garanti değildir, ben henüz hiç denemedim :{
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Sevgili Ayşe bundan daha güzel anlatılamazdı.Ellerin kolların dert görmesin çok çok güzel olmuş.
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  18. Ayşe inanamıyorum! Ne vardı sen bu postu 25 gün kadar önce yazsaydın da ben de böylesi kötü bir sepet yapmasaydım :( Herzamanki gibi detay detay anlatımın çok muhteşem! Açık gönüllülüğünü ne kadar tebrik etsek az ama el becerinin yanında sönük mü kaldı ne? :)))İnanılmaz güzel olmuş hepsi de.. Bakmaya kıyamadım...

    YanıtlaSil
  19. canimcim dedin ya yorum yazarken su kelime dogrulama olayini :D onu kaldirdim neyseki sonradan anlamisin :D eh sairisin olursun artikin :D valla benim krema bisiye benzemedi :D pudra sekeride ilave etmedim ole abuk subuk sekiller yaptim :D olsun tecrube :D birde ben pudra sekeri bulamadim markeette :D kalmamis yani o yuzden rondoda kiydim sekeri :D buda bir sebebp olabilir :D ama pes etmicem en kisa surede pudra sekeri alip gene denicem :D sevgiler

    YanıtlaSil
  20. Ayşeciğim canım ya sen çok iyisin. Bende çok merak ediyordum sepet tekniğini çok teşekkürler canım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  21. pasta harika görünüyor, tekniği aşama aşama paylaşmış, çok da güzel anlatmışsın, ellerine kollarına sağlık...
    ben de yiyemiyorum bu tür krema ve gıda boyalı şeyleri, yalnız değilsin...
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  22. Ayşe'ciğim,
    Bitmek bilmez enerjin ve bu kadar güzel öğrettiğin herşey için teşekkürler. Herkes yapamaz biliyorsun değil mi? Bu ayrı bir meziyettir. Ben mesela bildiklerimi kolay öğretemem. Sabırsızım çünkü:( Senin sayfana her uğradığımda inan bana enerjini hissediyorum.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  23. Ayşeciğim bunlar ne güzel süslemeler bayıldım valla ellerine kollarına sağlık yine bizi unutmamış tek tek uğraşıp resimlemişsin süpersin süper
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  24. Ayşeciğim valla süslemesine bayıldım pastanın.Ellerine sağlık. Bayaa uğraştırmış seni ama süper olmuş.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  25. Ayşeciğim ellerine sağlık çok güzel görünüyor....
    ama senin gibi ben de o tür yağlı kremaları maalesef yiyemiyorum...cocolat'ın İstanbulda krema sıkma tek.leri eğitimine katılmıştım.Orada bu kremayı kullanmıştık...Ama yiyemedik tabii...Pastanın dışını sıyırıp öyle yiyebilmiştik...O eğitimden sonra da evde o kremayı hiç yapmadım...
    Ama görüntü muhteşem Ayşeciğim...
    Ellerine sağlık...
    Sevgiler,
    İlkay

    YanıtlaSil
  26. Çok zahmetlide olsa harika olmuş ellerine sağlık.
    Sevgilerle…

    YanıtlaSil
  27. ya coco ben biraz uzak kaldım (sorma başımda bi bela var hayatdan iptal olmuş durumdayım ) bu arada sen ne olmuşsun böyle..bu sepet cok acayip bişey olmuş. yani yapımıda yapımıda pasta mı yapıyosun mimarlık ödevimi yapıyosun belli değil ( t cetveli lazımsa gönderiim ) ama göruntu süper olmuş. eline sağlık..
    bu arada neden yapıp sonrada imha ediyosun onu anlamadım. delimisin kızım ya..Tadı guzel olmuyo mu yoksa.O kadar uğraşıp çöpe atma kolurmu yaa.atma ye.biraz kilo yapar hiç degilse :)))))))çok öptüüüm...

    YanıtlaSil
  28. Yaman Aysem,
    Bakiyorum ki iyi bir pastaci olma yolunda adim adim ilerliyorsun, hatta olmussun bile. Ellerine sgalik, cok hos bir pasta olmus, ne kadar guzel gorunuyor.
    Ama ben de Amerika'lilarin yagli kremalarini agzima suremiyorum, bende yapmaya kalksam herhalde ben de atarim.
    Ama nasil kiyacaksin bu kadar emege, sevgilerimi gonderiyorum.

    YanıtlaSil
  29. yaman aysem ellerıne saglık...krema sıkna gerek yok sayrsuma kuende canım..su an kardesımın durumu ıyı..bende senın sayfana bakmadan duramadım canım..
    guzelce okudum ama kafam rahatlayınca daha cok ınceleyerek okuyacagım inş.sevgılerımle

    YanıtlaSil
  30. canim ya bu arada bu pastanin taban ve tavanindaki halatlari nasil becerdin onuda bi yol anlativersen :D

    YanıtlaSil
  31. sevgili ayşe ellerine emeğine sağlık sepet pastan güzel anlatışın harika sevgiler

    YanıtlaSil
  32. Canım ellerine sağlık ta bu ne emek! Bu pasta işlerini kıskanarak seyretsem de bana çok zor geliyor. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  33. ayşem ayşem ben geldim! hem de sana komşu oldum!! bekliyorum yeni sayfama hadi geelll!! hem sorcaklarım da olcak sana..
    bu arada pastan nefis olmuş...
    :))

    YanıtlaSil
  34. ah cnm ayşem..bu tam bir amme hizmeti olmuş,hep sepet yapmayı merak ediyordum,denemeyi planlıyordum ama şimdi en azından elimde çok güzel bir örnek var..harikasın.teşekkürler.slmlar.

    YanıtlaSil
  35. Ellerine sağlık Ayşe çok güzel anlatmışsın. Gerçektende sepete bir başlandımı hep devam etmek geliyor ama ben bu kadar başarılı yapamıyorum sanırım şanti kullandığım için şantinin kendini salmasından kaynaklanıyor. Buttercream'inde tadını beğenmiyorum :( Birde soracağım bir husus var. bazı yerlere ufak bir dokunuş yapmışssın (Üzerine krema geçiçeğin yerlere) daha önce sepet teknikleri videosunu izlediğimde böyle birşey görmemiştim. Orada biraz yükselti olsun diyemi öyle birşey koydun oralara??
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  36. bundan daha iyisi kursa gitmekle olur herhalde Ayşe hocam
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  37. Öncelikle yorum bırakan ve ziyaret eden tüm arkadaşlara sonsuz teşekkürler,genel olarak herkes benim gibi bu çeşit krema ile yapılan pastaları yiyemiyor ama yine de bana verdiğiniz destek ve övgü dolu sözler için teşekkürler. :)

    yumurta sepeti,
    canım çiçeklerimi royal icingle yaptım onlarda çöpe gidiyorlar. Buttercream ya da royal icing farketmiyor benim için sonuçta ikisinide yiyemiyorum. :)
    Teşekkürler önerin için.

    Selservis,
    evet aynen dediğiniz gibi buttercreamdan küçük dokunuşlar yaptım ki, üzerine gelecek çizgiyi yükseltsin. Yoksa çok girintili çıkıntılı olur, hoş görünmez.
    Canım sen sade krem santı ile mi yapiyorsun sepetini? Düşünüyorumda acaba içine pudra şekeri, extra yağ, tartar, arzuya gore yumurta beyazı ve biraz da ılık su ilave edip yapsan nasıl bir sonuç çıkar? Yani yoğun ve çok sert kıvamlı bir krem şanti ile....
    Tamamen uydurmasyon bir öneri ama belki sonucu basarılı olur.

    SEVGİLERLE

    YanıtlaSil
  38. Ayşem Yamanım bu ne güzel bir görüntü böyle. Ne marifetlisin maşallah sana. Herhalde ben hiç böyle güzel görünümlü pastalar yapamayacağım. Ellerine sağlık. Nefis. Öpüyorum seni çok, annemin adaşı, sevgiler..

    YanıtlaSil
  39. Yaman Ayşem, sepet pasta çok güzel olmuş, ben de kendim yapabilirmiyim acaba diye düşünüyordum, senin detaylı fotoların sayesinde kesin yaparım dedim, ellerine sağlık.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  40. Yamanım harikasın. Ayrıntılı resimleyince anlamamak mümkün değil. Uç numarasınıda verirsen hemen deneyeceğim. Pastan için muhteşem demekten başka aklıma bir şey gelmiyor. Keşke yiyebilseydin ama yağlı kremayı bende yiyemem hak veriyorum sana. Canımın içi iyi haftasonları sana öpüldün.

    YanıtlaSil
  41. kuşum sen harikasın...ne diyeyim ...ellerine sağlık.....anacım valla amme hizmeti seninki....

    YanıtlaSil
  42. şu internet acayip bişey....
    eğer sen kremasının ne kadar kötü olduğunu söylemesen biz bu pastanın sepet kısmının harika süper dehşet olduğunu zannedip bu kremayı hemen deneyecektik mesela....
    ama sen insaflı bir insan olduğun için bize dikkat!yağ var!diyerek uyarıda bulundun...
    bunun için sana iki ş'li teşşektürler......

    gerçeği söylemek gerekirse harika görünüyor.....süsleme süper....
    ellerine sağlık....
    (ben senin pandispanya tarifinin aynısından geçenlerde yapmıştım...acayip kabardı....ama sonra fısss söndü....sönmemesi için ne yapabilirim....seninkide öyle oluyormu.....teşekkürler şimdiden...
    öpüyorum seni....

    YanıtlaSil
  43. Ayşe inanmıyorum aştın artık yaa harikasın...

    YanıtlaSil
  44. Ayşe inanmıyorum aştın artık yaa harikasın...

    YanıtlaSil
  45. Cok tesekkurler yorumlariniz icin, begendiyseniz ne mutlu bana! :)

    Sevgili Disal
    Benden de sana teşşekkürler! :)
    Öncelikle pandispanyanın sönmesine çok üzüldüm umarım bir şekilde keki değerlendirebilirsin.
    Pandispanyamı deyenen ve söndüren sensin bana biraz ipucu vermen gerekir. Yaptım söndü dersen ben sana baştan tekrar tarif göndermem lazım.:)
    Vakti zamanında benimde basıma bu tip olaylar geldi, her pastacının gelir, geçmiş olsun. Mesela pandispanyamda kabartma tozu yoktu ben eklemistim pandispanyam sönmüştü...Bu çok önemli bir noktadır. ve daha pek cok nokta da var.
    Ölçü miktarlarını özellikle gr olarak veriyorum, fold tekniğinden de bahsettim (yavaşça karıştırma tekniği) fırın ısısı vb. Tarif yabancı bir kaynaktan oldugu icin bizdeki gibi malzemeleri bir kaba ekle karıştır şeklinde değil. Ama acıkcası ben öyle bir pandispanya arıyorum.
    Sen benim "bir pandispanya istiyorum gözlerim kapalı pişireyim" yazimi okudun mu?
    canim bana tecrubelerini aktarirsan sana daha iyi yardimci olabilirim.
    Sevgilerle

    YanıtlaSil
  46. CANIM ÖNCELİKLE ÇOK TEŞEKKÜRLER...
    zamanını ayırdığın için....
    ben eklemeyi unutmuşum...tarifi başka bir yerden alıp yapmıştım....seninkine benziyor sadece..özellikle yumurtanın beyazı kısmı....

    ve şu nokta çok hoş...kab.tozu demek katılmıyor....evet bunu mutlaka denemeliyim....sağol canım...çok güzel bir ayrıntı....

    YanıtlaSil
  47. Disalcim
    olsun geçte olsa yorumuna ekleme yaptığın için saol! :)
    Benim tarifim ya da bir başka tarifi denerken bu tarifleri birbirine karıştırma, özellikle ölçüleri. Birbirine benzer görünebilirler fakat değiller.
    Evet kabartma tozu kullanılmıyor, çünkü kek ununda zaten kabartma tozu varmış. Kekini kabartıcak olan yumurta beyazı onu aynen tarifte denildiği gibi beyaz sert köpük yapman gerekiyor ve köpükleri diğer malzemelerle karıştırırken onları patlatmadan çok hafif ve yavaşça karıştırman lazım. Bu tarifin en önemli tekniği budur.
    Kolay gelsin canım, umarım böyle kazalar hiç birimizin başına gelmez.
    Kolay gelsin
    sevgilerle

    YanıtlaSil
  48. filizinmutfagiEylül 07, 2007

    canim ellerine saglik insan yemege kiyamaz cok guzel olmus.Etkinlik super dusunmussun harika tum tarifler arkadaslarin emegine saglik sevgiler opuyorum

    YanıtlaSil
  49. Sevgili Ayşe, Zor gibi görünen sepet şeklinde krema sıkma işini ne güzel anlatmışsın. Sağ olasın.

    Bu arada "Bir Fincan Kahve" başlıklı yazımın resmi ile ilgili mailine yanıt verdim. Okuyabildin mi o yoğunlukta bilmiyorum.
    Sevgiler, Nane Limon

    YanıtlaSil
  50. Sevgili Filiz ve Münevver ablalarım
    sizde beğendiğinize göre iyi bir iş çıkartmışım demektir. :) Teşekkürlerimi sunarım size.

    Münevver abla, teşekkürler emailiniz elime ulaştı, cevap yazdım sanıyordum yazmamışım, inşallah finale türk kayfelerinizi eklicem..:)) Biraz yoğun olduğum için final yazısı haftasonuna kaldı. Pazartesi en geç yayında..:) Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  51. Aysee
    Cok muntazam ve guzel bir sepet olmus bu bravo vallahi. Ustelikte adim adim goruntulemissin ya bu na amme hizmeti denmezde ne denir. Hem boyle zor bir isi yap hem de resimle. Alkislari duyuyormusun. Sevgiler

    YanıtlaSil
  52. Merhaba yine harika olmuş herşey.Bende burda bana yakın bir pastacılık kursuna yazıldım.Henüz yeterli öğrenci yokmuş.Başlayınca umarım senin kadar güzel pastalar ve süslemeler yapabilirim.Harika olmuş pastan.Ellerine sağlık.Sevgiler
    www.annemmutfakta.blogcu.com

    YanıtlaSil
  53. Merhaba

    Google da araştırma yaparken sitene rastladım. Bu modeli denemek istiyorum mutlaka ama havaların serinlemesini bekliyorum :) O kitaplardan ve Wiltonun setlerinden getirttim bende. Buralardan almaya kalksam gücüm yetmezdi çünkü :)
    Çok başarılı olmuş bu pasta ellerine sağlık.
    Ben kursla ilgili birkaç soru sormak istiyorum. Hangi şehirdesin_? Ne kadar sürüyor_? Fiyatı nedir_? Şeker hamurlu eğitimi varmı_? vs... 2008 yazı için abd gelme planımız var en az 2 ay kalacağız ve bende bir pastacılık eğitimi almak istiyorum. Bilgilendirebilirsen sevinirim.

    YanıtlaSil
  54. Servgili Ayşe,
    bu sepet modelini hep merak ediyordum. O kadar güzel ve detaylı anlatmışsın ki. Ellerine sağlık, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  55. YORUMLARINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER NÜKHET, ZEYNEP, NES VE ÖZLEM! :)
    BEĞENDİĞİNİZE ÇOK MEMNUN OLDUM...:)

    Sevgili Nes
    soruya soru ile karşılık verilmez önce ben sizi yanıtlayım sonra da siz beni yanıtlarsanız sevinirim.
    Hangi şehirdesin_? Orlando
    Ne kadar sürüyor_? Yaklaşık 4 ay! Fakat ben Local Wilton teknik kurslarına evimize yakın bir store da katılıyorum, haftada 1 gün 2 saatden. Wiltonın asıl yeri Chicago'da orada yoğunlaştırılmış programlar var, kurs sayısı 100den fazla. Senin kısıtlı bir zamanın var o yüzden yoğunlaştırılmış programlar alman lazım günde 7 saatlik oluyorlar sanırım.
    Fiyatı nedir_? Değişiyor mesela benim Local storum nerdeyse bedava kurs veriyor. 3. kuruma sadece 15 $ verdim. :)))
    Şeker hamurlu eğitimi varmı_? var vs... için de en ayrıntılı bilgiye BURADAN ulaşabilirsin.
    Sizin Local store gitmemeniz lazim, ucuz diye giderseniz pişman olursunz, bu storeler burada yaşayan ve boş zamanlarını değerlendirenler için siz lütfen BURADAKİ kursları değerlendirin.

    Sira bende, sanırım bazı pasta süsleme eğitimlerine ve seminerlerine katıldınız, bunlar hangileri? Fiyatı nedir_? Ne kadar sürüyor_? Ayrıca ne kadar zamandır pasta yapıyorsunuz? Bilgilendirirsenin sevinirim çünkü Türkiyedeki durum hakkında da bir fikir sahibi olmak istiyorum.

    Sizin pastalar gibi olmasada benimde çalışmalarımı beğendiğinize çok memnun oldum.
    Sevgilerle

    YanıtlaSil
  56. Teşekkür ederim cevapladığın için. inşallah inceleyip karar verip eşimide kandıracağım ;))

    Ben 16 mart 2007 de başladım anneme doğum günü pastası hazırladığım için biliyorum :)) http://gelincikler.blogspot.com un sahibi Burcu dan 3 saatlik temel şeker hamuru dersi aldım. ondan işin püf noktalarını öğrendim. Sonra deneye yanıla uğraşa uğraşa birşeyler yapmaya çalıştım. http://www.pastamalzemeleri.com un düzenlediği modelleme dersine katıldım 1 günlükdü. Ondada modelleme tekniklerini öğrendim. Sonrası bana kaldı. internet ve amazondan sipariş verdiğim kitaplarla kendimi geliştirmeye başladım. Daha öğrenecek çok şey var. Sabır ve zaman ayırmayla bu iş oluyor. Fiyatlar pahalı diil. 125+kdv idi modelleme dersi. Burcu nun dersleride 150 ile 250 ytl arasında değişiyor. Seviyene göre. Artık kendimi krema sıkma tekniklerindede geliştirmek istiyorum bakalım. Oralara gelirsem yada ingiltereye gidersem katılmak istiyorum inşallah. sertifika filanda alabilirsem daha da güzel olur. Kurs paylaşımlarına devam edersen sevinirim :)

    YanıtlaSil
  57. Ayşe'ciğim harikasın ,çok güzel açıklamışsın sepet örgü tekniğini ellerine sağlık.Pasta nefis!

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  58. Eline emeğine sağlık canım,Ama yemeyecek olmanız kötü,tablo gibi olmuş görüntüsü doğrusu...anlatımın ve fotoğraflaman da çok güzel ve emek verilmiş.bizzat biliyorum yemek ile uğraşırken fotoğraflamanın ne kadar zor olduğunu :)


    selam ve sevgiler...

    YanıtlaSil
  59. Ayşeciğim,
    çok güzel ellerine sağlık. öyle de güzel anlatmışsın ki sepet yapasım geldi. sevgiler

    YanıtlaSil
  60. Sevgili Ayse,
    kremadan sepet yapimini ne kadar guzel aciklamissin. Ellerine saglik,
    Papatya

    YanıtlaSil
  61. Nes, aklına takılan bişeyler olursa bana çekinmeden sorabilirsin...ayrıca verdiğin bilgiler için bende teşekkür ederim...
    Gönlü pastaya bulanmış tüm arkadaşlara başarılar, yolumuz açık olsun. :))

    Sevgili Nalan, Serinmavi, Sevdamavisi, Papatya
    Sepet yapımını beğendiğinize çok memnun oldum hanımlar, çekim biraz zorlu geçti, ardından da karınca istilası beni bayağı uğraştırmış. :)
    Ama ne mutlu beğendiğinize.

    SEVGİLERLE

    YanıtlaSil
  62. muhteremle afiyetleEylül 12, 2007

    Ay Ayşe : )
    Ben bayıldım bu pastana,dekoratif,çok şirin,çok güzel olmuş.
    Bence sen bu işi öğrendin,çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.

    YanıtlaSil
  63. merhaba,bloğuna geldiğim zaman inanki içinde kayboluyorum herşey çok güzel emeklerine ellerine sağlık sevgiler:)hdidem

    YanıtlaSil
  64. Muhterem hanımcım ve hdidem çok teşekkürler bu güzel sözleriniz için, beğendiğinizi duymak beni çok mutlu ediyor. :)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  65. çok güzel olmuuş. ve sen ne kadar harika birisin ki bunları kendine saklamadan paylaşıyorsun. sormak istediğim bu hasır desenini bir zemine yapıp pastaya yapıştırmak zor. acaba pastanın üzerinde mi yapacağız. gülme emi soruma ;-)

    YanıtlaSil
  66. Yeşil kiwim çok tatlısın sen de, sitemde dolaşıyorsun sanırım, iyi gezmeler...
    Canim bu bilgileri saklayipta mezarami götüreceğim ayol,töbe töbe! :)...canım sorunun cevabını "süsleme araç gereçleri" kısmında vermişim...
    (Sepet yapımı için öncelikle aşağıdaki gibi bir düzenek kurup, pratik yapmanızı tavsiye ederim, tekniği öğrenince kolaylıkla kek üzerine sepet yapabilirsiniz.) demişim...
    Yani önce kağıt üzerinde çalış sonra kek üzerinde yukardan aşağıda sağdan sola doğru giderek sepeti tamamla...kagıt üzerinden sepeti malesef pastaya yapıştıramazsın..:) denedim olmuyor :)))
    Aslında işin bir püf noktası daha var...her kek kalıbına göre sepeti oluşturan çizgi sayısı değişiyor. eğer çizgi sayısına ve sepet kalıbına göre çalışırsan çok düzgün bir sebetin olur.
    Sen hangi büyüklükte bir kek kalıbı kullanacaksın? kaç cmlık? senin için sepet kalıbı çıkartmaya çalışayım, sonra bu yazımı da güncellerim.
    nasıl kalıp veririm bilmiyorum ama deneyeceğim..
    kek üzerinde sepet yapmadan önce sana vereceğim kalıbı bekle oldu mu?
    öptm
    sevgilerle
    not: bak daha veremediğim bilgilerde varmış değil mi? Bu yazdığım son püf noktasını kendime saklamamıştım ama şimdiye kadar da soran hiç çıkmamıştı...:)

    YanıtlaSil
  67. ayşem cevabını harfiyen okudum. 20 cm lik kalıpta hazırlarım pastamı. artık top sende, ben beklemedeyim...artık ben kağıt üstünde çalışmalara başlayayım pratik olsun benim için. tabi kızımın çook ilgisini çekecek bu çalışma...durumu gözümde canlandırıyorumda pek eğleneceğiz :-))

    YanıtlaSil
  68. Ben de yaspasta yapmayi ve suslemeyi cok seviyorum ama benim kursa gitme imkanim yok bu ayrintili yaziniz ve resimlerinis icin tesekkurler ,cok aydinlatici oldu,Ayrica ellerinize saglik görünü muhtesem

    YanıtlaSil
  69. detaylar ve espirili anlatımlarınızla gerçekten bloğunuzda olmaktan büyük keyif aldım harikasınız sizi tebrik ederim

    YanıtlaSil
  70. ee hadi sepeti anladik diyelimki o örguyu nasil yaptiniz:) süper olmus emeginize saglik epey ugrasmissiniz

    selamlar

    www.aynurdantarifler.blogspot.com

    YanıtlaSil
  71. ay cokmu soru sordum ne :( peki bu aralar kac cm ?

    Insallah son sorum olur ya :) pardon:)

    YanıtlaSil
  72. çok güzel bi anlatım olmuş anlamadığım tek yer doğrusu anlamadığım deildi kafamın karıştığı dielim bu sepeti pastanın üzerine nasıl transfer ediyoruz acaba ??

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails